Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Европарламентът одобри SETA! Или Как ГМО ще навлезе безконтролно на българският пазар

Featured Replies

преди 20 часа, zemonti написа:

Не си единствен. По-млад няма да ставаш. Не обвинявай качеството на храната! Проблемът е в годинките.

Един от основните принципи за здравословен и дълъг живот е: ако лекарят ти каже, че нещо е "от ЕГН-то" - незабавно сменяш лекаря. Така че, karadzha, не си губи времето да спориш с подобни индивиди. Човекът или страда от когнитивен дисонанс, което си е за негова сметка, или това му е работата, като на щатния форумен трол miro20. Или просто това е друг ник на същия трол. Така че - остави го да зоби ГМО. Или да убеждава глупаците да зобят. На тоя свят има прекалено много глупаци, така че всяка мярка за намаляване на броя им е крачка в правилната посока :)

• Отговори 198
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва да излеземе от ЕС и да налагаме контрол!!  Само че ще сложат визи и помощите са важни. падането на визите с Канада ще бъде отбелязано като успех в политиката.

преди 3 минути, Win_user написа:

Един от основните принципи за здравословен и дълъг живот е: ако лекарят ти каже, че нещо е "от ЕГН-то" - незабавно сменяш лекаря.

Мога да ти изреждам до утре здравословни проблеми, които макар и ускорени от страничен фактор са проява на напреднала възраст и смяната на лекар няма да ти помогне.

Колкото и здравословен живот да водиш, генетично ти е заложено да загубиш енергия, да се отпуснеш, да ти се скапят ставите, да ти оредее косата, да ти отслабнат очите, да загубиш еластичност на кожата... Можеш да си помогнеш, забавяйки някои(!!!) проблеми за известно време, но другото са илюзии и облекчаване на симптомите,

преди 10 минути, zemonti написа:

Мога да ти изреждам до утре здравословни проблеми, които макар и ускорени от страничен фактор са проява на напреднала възраст и смяната на лекар няма да ти помогне.

Колкото и здравословен живот да водиш, генетично ти е заложено да загубиш енергия, да се отпуснеш, да ти се скапят ставите, да ти оредее косата, да ти отслабнат очите, да загубиш еластичност на кожата... Можеш да си помогнеш, забавяйки някои(!!!) проблеми за известно време, но другото са илюзии и облекчаване на симптомите,

Правилно! Над 8 милиарда станаха вече хората на тая планета, а ресурсите са достатъчни да обезпечат нормален живот на не повече от 1 милиард. Така че трябва да се формира у населението убеждение, че здравословните проблеми с възрастта са нещо нормално, което трябва да приемем като неизбежно, а всяка година живот след пенсиониране е подарък от съдбата. Или от онези, които стоят зад правителствата по цял свят. И които по някаква случайност са точно същите, които произвеждат ГМО.

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

преди 20 часа, karadzha написа:

Не дебелея от годинките, а точно от храни-боклуци (това е доказано при други случаи освен моя).

Дбелееш от годинките, дори и да поемаш същото количество калории на ден, както когато беше на 25г.
Това диетолог питай или доктор, като ти изпадне случай.

А и от храните боклуци може да се засили дебелеенето, защото има много празни калории в тях. Човек не усеща че си е напълнил стомаха с олио например, като си хапне на воля пържени картофки в макдоналдз, пък и те изръсват нарочно много сол върху тях, да и 6 бучки захар да глътнеш с една кола, у хамбургера майонеза ти наблъскали и т.н.

преди 10 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Трябва да излеземе от ЕС и да налагаме контрол!!

Тези настроения се очакваха. Цяло поколение чакахме влизането в ЕС, сега следващото си мисли, че проблемите ни идват от влизането.

Ако станем независими и политиците ни започнат необезпокоявани да си разпределят фондове/бюджети да не мислите, че ще цъфнем и вържем?

Първо византийците са ни били съсипали, после турците, после руснаците, сега европейците... Все някой ни е виновен за нашата си мизерия.

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

Примери се дават с Дания преди с Швейцария. Дали трябва да си член на ЕС и да благоденстваш. В момента си с отворен пазар без пречки.

И до обвинвиш даден внос от запад се появява съответния посланик и слушаш.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

преди 4 минути, Win_user написа:

Над 8 милиарда станаха вече хората на тая планета, а ресурсите са достатъчни да обезпечат нормален живот на не повече от 1 милиард.

Ъ?!? Ресурси за 1 милиард? 

Ти какво разбираш под "нормален" живот? Ловуване на дивеч и ръчно отглеждани зеленчуци ли?

преди 8 минути, zemonti написа:

Ъ?!? Ресурси за 1 милиард? 

Ти какво разбираш под "нормален" живот? Ловуване на дивеч и ръчно отглеждани зеленчуци ли?

Най-малкото. Плюс собствено жилище на всяко семейство. С поне един декар двор и градина. А не като сега, хората да живеят като бройлери в клетки - 20 етажа, по 5 клетки на етаж. Може да има АПК-та, може плодовете и зеленчуците да се отглеждат механизирано. Но без химия, торени само с оборски тор, напоявани само с чиста речна вода. Вярно, добивите ще паднат минимум 5-6 пъти. Обаче ако населението намалее 8-10 пъти, пак ще има поне 50% повече за всеки.

преди 10 минути, Win_user написа:

Най-малкото. Плюс собствено жилище на всяко семейство. С поне един декар двор и градина. 

Така е било в предишните векове, когато са бачкали от тъмно до тъмно за едната храна и са живеели средно по 30-40 години.

преди 12 минути, Win_user написа:

Обаче ако населението намалее 8-10 пъти, пак ще има поне 50% повече за всеки.

Това пък как го виждаш да стане без ядрена зима?

преди 2 минути, zemonti написа:

Така е било в предишните векове, когато са бачкали от тъмно до тъмно за едната храна и са живеели средно по 30-40 години.

Да, само че сега вече се произвеждат и продават роботи, които могат да плевят посевите избирателно, изтръгвайки само плевелите. И да поливат автоматично, и да жънат без човешка намеса, и плодове да берат, и птици да плашат. Само че е няколко пъти по-скъпо, отколкото да залееш нивата обилно с раундъп и всичко, що не е ГМО да измре. И ако се обработва земята роботизирано, продукцията ще стига за 1 милиард човека максимум. Но излишните 7 милиарда няма да чакат със скръстени ръце да умрат от глад, а ще се опитат да изядат първо онези, нахранените... Така че най-хуманната форма за решаване на проблема е евгениката - пускаш отровите евтино, обясняваш колко са безвредни и оставяш да мрат тези, дето са излишни на тоя свят, защото мислят не с главите си, а с репродуктивните си органи.

преди 4 минути, Win_user написа:

Така че най-хуманната форма за решаване на проблема е евгениката - пускаш отровите евтино, обясняваш колко са безвредни и оставяш да мрат тези, дето са излишни на тоя свят, защото мислят не с главите си, а с репродуктивните си органи.

Ви сега,

И аз се съмнявам, че човешки крак е стъпвал на луната, но твоите конспирационни теории граничат с "плоската земя".

преди 27 минути, zemonti написа:

Виж сега,

И аз се съмнявам, че човешки крак е стъпвал на луната, но твоите конспирационни теории граничат с "плоската земя".

Как беше? "Това, че съм параноик не означава, че в действителност не ме следят" :D А за човешкия крак на Луната изобщо не се съмнявам, там измамата е съшита с бели конци. И по-точно - на снимките на НАСА върху почвата точно под дюзите на спускаемия модул ясно се виждат камъчета с размери на човешки юмрук, които дори една по-мощна прахосмукачка може да издуха без усилия. А би трябвало на това място да е кацнал няколко тона кораб на реактивна струя...

преди 13 минути, Win_user написа:

а какво ще кажеш за това че луната е база на извънземни работеща с ядрена енергия и наблюдава земята, кратерите са плитки, защото при удар има отдолу твърда обвивка

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Дбелееш от годинките, дори и да поемаш същото количество калории на ден, както когато беше на 25г.
Това диетолог питай или доктор, като ти изпадне случай.

А и от храните боклуци може да се засили дебелеенето, защото има много празни калории в тях. Човек не усеща че си е напълнил стомаха с олио например, като си хапне на воля пържени картофки в макдоналдз, пък и те изръсват нарочно много сол върху тях, да и 6 бучки захар да глътнеш с една кола, у хамбургера майонеза ти наблъскали и т.н.

Вече съм почти на 54 и почти нямам бял косъм по главата. Това от какво е?

Предишният ми лекар ми откри артроза и обяви, че е от възрастта, а то е от травма (палеца и безимения пръст са чупени). Уволних я (взе ми ненужно 10 лева за медицинско, което не ми трябваше).

преди 5 минути, karadzha написа:

нарича се ген

преди 6 минути, karadzha написа:

Предишният ми лекар ми откри артроза и обяви, че е от възрастта, а то е от травма (палеца и безимения пръст са чупени). Уволних я (взе ми ненужно 10 лева за медицинско, което не ми трябваше).

За да ти открие артроза трябва да те прати на рентгенова снимка и там ще кажат дали има износване на хрущялите и на кои пръсти.
Докторите едновременно са тъпи и не им пука за нас, но някои неща ги знаят все пак.

преди 24 минути, Белгиеца написа:

За да ти открие артроза трябва да те прати на рентгенова снимка и там ще кажат дали има износване на хрущялите и на кои пръсти.
Докторите едновременно са тъпи и не им пука за нас, но някои неща ги знаят все пак.

Да бе, бях на рентген. Няма грешка в диагнозата, ама не е от възрастта, а от травмата (счупването) болестта ми.

преди 13 часа, karadzha написа:

Да бе, бях на рентген. Няма грешка в диагнозата, ама не е от възрастта, а от травмата (счупването) болестта ми.

Тази травма света ли я получи, или като млад, ама на стари години започна да боли?

преди 5 минути, zemonti написа:

Тази травма света ли я получи, или като млад, ама на стари години започна да боли?

Травмата е с 2-3 години по-стара от артрозата (която се изразява в съвсем лека чувствителност, засега, на фалангите на 2 пръста на пострадалата ръка).

Тоест, болката си няма нищо общо с възрастта, а? ;)

Да перефразирам г-жа Лъжа с един от многото разпространявани вицове...

Пенсионер към Корнелия - Демокрацията ми отне ерекцията.....

/подразбира се че ще я върне след изборите /

преди 14 часа, miro20 написа:

Да перефразирам г-жа Лъжа с един от многото разпространявани вицове...

Пенсионер към Корнелия - Демокрацията ми отне ерекцията.....

/подразбира се че ще я върне след изборите /

Има още доста бисери по този въпрос - например:

"Това, което 9-ти септември ни даде, демокрацията още не може да ни отнеме."

или отговор към госпожата "...А можеше да ни отнеме само Вас!"

Аз си мисля, че за себе си тя може да е права в някакъв смисъл - чел съм, че нейният син е в САЩ. ;) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.