Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и против Европейският съюз. За и против Евразийският съюз.

Featured Replies

Николае Чаушеско го застреляха тайните му служби, за да си спасят главите пред новия господар, гарнирано с малко театър по улиците. Стара и изпитана рецепта, която се случва открай време навсякъде. Само много наивен човек може да вярва на подобни "революции". Ако пък ако си имал вземане-даване с държавния апарат и повечко житейски опит ще си наясно, че такива неща в действителност стават винаги с чужда намеса или от вътрешно ядро с външно разрешение, иначе е все едно да преместиш Витоша с лопатка за пясък.

Като бях ученик беше долу-горе същото, ама се говореше за Съветския съюз. Все съм се чудел на най-възрастните хора, преживели "царското" време, социализма и влезли постсоциализма, как ли им е понесло. Мисля че са спрели отдавна да обръщат внимание на глупости.

Редактирано от otark (преглед на промените)

• Отговори 243
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно казано. Това е истината.

Image may contain: text
  • 2 месеца по-късно...

Гордейте се европейци!!! Скоро ще го направят задължително!!!

Цитат

Първо осиновяване на дете от гей двойка в Германия

Съд в Берлин разреши първото в Германия осиновяване на дете от хомосексуална двойка, предаде Франс прес, цитирайки организация за защита на гейовете и лесбийките.

Осиновяването, извършено от двама мъже, е било разрешено от съда в южния квартал на столицата Темпелхоф-Кройцберг.

На 1 октомври в Германия влезе законът "Брак за всички", който разрешава и осиновяването от хомосексуални двойки.

Михаел и Кай Корок сключиха брак на 2 октомври. Искането за осиновяване е било подадено преди няколко месеца. Детето на две и половина години живее от раждането си с двамата мъже, които са били избрани за приемно семейство. Въпреки опитите си обаче досега те не са успели да го осиновят.

"Това е нова голяма стъпка за гейовете и лесбийките ", заяви Йорг Щайнерт, говорител на асоциацията на хомосексуалистите в Берлин. "Това е и доказателство, че законът "Брак за всички" не е само символичен", добави той.

Законът, приет на 30 юни, внесе промени в Гражданския кодекс, дефинирайки брака като "доживотен съюз между двама души от различен или еднакъв пол".

Германия стана 15-ата страна от ЕС, узаконила хомосексуалните бракове, припомня АФП

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 6 часа, Джугашвили написа:

Джугашливи се разтреперал от вълнение. Не се ли радваш на "прогресивна" Германия? Ще борят ниската раждаемост с гей-осиновители и внос на дхихадисти. Либералните мечти се сбъдват. Да му мислят германците...

Преди време бях пускал линк към една статия за Ваймарската република и е удивително какво е ставало в годините преди идването на власт на А. Хитлер:

https://www.darkmoon.me/2013/the-sexual-decadence-of-weimar-germany/

А някои твърдят, че историята не се повтаря. Но в крайна сметка Юдея (ционистите) печели войната. Санкции да има, санкции...
dailyex.jpg

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 14 часа, Джугашвили написа:

Михаел и Кай Корок сключиха брак на 2 октомври. Искането за осиновяване е било подадено преди няколко месеца. Детето на две и половина години живее от раждането си с двамата мъже, които са били избрани за приемно семейство. Въпреки опитите си обаче досега те не са успели да го осиновят.

А, оказва се, че били приемно "семейство". Типична еврогейска политика - обратни, педофили са с приоритет при приемните "семейства". Чувал съм и хора у нас да се оплакват, че не могат да осиновят дете, въпреки желанието си. Мъчат ги и ги карат да чакат, стотици бездетни семейства, докато с лека ръка ги дават на "приемни родители", наемници. Обаче ако са педали, може, процедурата се забързва. Дори вземат децата на някои хора, за да ги дават на такива педали да ги гледат. И забележете, че те са го осиновили, но реално отглеждането на деца от "хомосексуални" двойки си е практика в т.нар. "приемни семейства". Социален инженеринг в действие, какво да ги правиш? Мисли се за благото на нациите. Всичко, което ги е направило да просъществуват столетия, трябва да бъде изкоренено и заменено с пост-модерни и "прогресивни" алтернативи. Има ли някой вече да не знае какво представляват "евроатлантическите ценности"?

Тука, сори, ама е фейк нюз това. Не е вярно, че отглежданите деца от педали стават хомота. Принципно, и аз не съм съгласен с тази практика, но ако едно дете получи шанс в живота, какво значение има каква е сексуалната ориентация на родителите му? Пораснете! Само помисли за кратко: тея хомота в какви семейства са расли? Нали в хетеро среда са расли.

То шега, шега, ма, ако се замислиш... щом от хетеро двойка е станал хомо, от хомо двойка, по-голяма вероятност е да стане хетеро. По пътя на логиката... Не е ли?

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Семейство педaли , общество толерирaщо ги кaкви ще стaнaт? Примерa нa родителя, възпитaнието и ценностите им е глaвното в оформянето нa хaрaктерa нa детето. Дa не говорим, че е грях товa, което прaвят родителите. 

Има далеч по-големи грехове от това, Ники, знаеш го. Да не осигуриш на детето си достъп до образование, да не му осигуряваш нормална среда за развитие или да го направиш озверял тинейджър без морални качества. Точно пък аз не съм мислел, че ще защитавам хомота, но в случая, наистина - no connection.

преди 13 минути, nikssi написа:

Дa не говорим, че е грях товa, което прaвят родителите. 

То... принципно и Адам и Ева са греховни...

Кое е пресилено (за Адам и Ева): отричаш първородния грях?

преди 11 минути, nikssi написа:

но вярвaщ не би толерирaл педерaстиятa

това в каква връзка?

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Има далеч по-големи грехове от това, Ники, знаеш го. Да не осигуриш на детето си достъп до образование, да не му осигуряваш нормална среда за развитие или да го направиш озверял тинейджър без морални качества. Точно пък аз не съм мислел, че ще защитавам хомота, но в случая, наистина - no connection.

E, тука се изложи. Липса на достъп до образование е по-лошо от това да му се внуши одобрение за хомосексуализъм? В крайна сметка ако обществото/мнозинството не одобрява хомосексуализма, има правото да прати обратните да си го практикуват някъде другаде на спокойствие. А не в лицето им и в лицето на децата им, и да пълнят учебниците на децата с "морала" и "ценностите" си от най-ранна детска възраст.

Много ясно, че деца израснали в хомосексуални семейства, са ощетени. То дори такива израснали без баща или без майка са ощетени, камо ли тези, които не знаят що е баща и що е майка. Познавах навремето една девойка израснала в лесбийско семейство в  Щатско, ами беше си LGBTQA-активистка, и обратна, разбира се. Съвсем случайно. То въпросът е: ако да си обратен, е окей или похвално... ами то...

И не забравяйте, следват педофилите, инцестофилите, некрофилите и прочие "онеправдани" маргинални социални групи. Да живее другарят Маркузе и идеологията му!

преди 10 минути, Lumberman написа:

Липса на достъп до образование е по-лошо от това да му се внуши одобрение за хомосексуализъм

Много ясно, че достъпът до образование е най-важен, заедно с осигурявана любов и подкрепа. Като получи образование, то ще реши за себе си. Без образование ще чете по цял ден дивотии и ще се излага пред хората.

преди 14 минути, Lumberman написа:

Много ясно, че деца израснали в хомосексуални семейства, са ощетени

И го казва кой? За да кажеш "много ясно"... Я кажи, че ми стана интересно.

Трудно ще е да го обясниш на някой закърмен с либерализъм и ОБРАЗОВАН с ценностите на релативизма и постмодернизма. Сега разбираш ли?

Възпитанието на децата и личният пример има определящо влияние в живота, и много трудно се излиза от пътя, който им предначертават, бил той добър или лош. Ники е напълно прав. Остави едно общество съставено само от обратни и техните адвокати и ще се види докъде ще я докарат. Аз прогнозирам самоунищожаване, защото тези хора правят норма отклонението от нормата. И това е common sense за всеки, който не е бил изложен на съвременната гей-пропагандна и фалшива толерантност, което доминира от известно време в публичното пространство, особено на запад.

Разбирам, разбирам. И miro20 почвам да разбирам...

Цитат

Трудно ще е да го обясниш на някой закърмен с либерализъм и ОБРАЗОВАН с ценностите на релативизма и постмодернизма. Сега разбираш ли?

Това към мен ли беше? Понеже съм роден в края на 70-те... Постмодернизъм... не съм сигурен, даже, че знаеш за какво говориш, но ако базираш мнението си за хората въз основа на тяхната сексуална ориентация, при теб модерността въобще е доста далеч.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Бе то не е въпросът само за ориентацията и даже не толкоз за нея, защото хомосексуалисти и преди е имало. Въпросът е, че имат лобита на достатъчно високо ниво вече и чрез медиите вдигат шум до небесата, прокарват си пропагандата, а на обществата им липсва културен имунитет и като стадо овци се засилват ту насам, ту натам. Не е необходимо човек да е философ, учен или гений, за да види нарастващата и агресивна пропаганда на тая тема, вече е масово по филми да има лесбо и хомосцени, вкл. и филми, които преди биха определени в категорията "Детски" или "младежки", и тия сцени нямат никаква стойност, да не говорим, че едно време нямаше такива, сега пък няма съдържание. Същото важи и за кървавите сцени. Нормално е да има различни обичаи и култури на различните места по света, но сега става точно обратното, очевадно е, че няма ни една страна в ЕС, която да има собствена политика и да не кляка пред лобитата в САЩ. През соца имаше втръсваща, посвеместна и нагла пропаганда. След Десети видяхме как цялата пропаганда се обърна и стожерите обърнаха резбата, тоест цялата работа беше фалшива. Сега е същото и то е ясно като бял ден. Липсата на собствено мнение през социализма беше стандарт, а плуването по течението, нагаждачеството и слагачеството станаха белези на народния манталитет. Така че нормално е всичко що продават по частните фирми, наречени медии, да се гребе с кофата и да стане част от новото "модерно говорене". Първи бяха партийните секретари и други "активисти". Ако скоро България стане зона на влияние на Русия, както беше преди, ще се окаже, че всички дълбоко са вярвали в българосъветската дружба и са били скрити приятели на Русия, ако пък отнякъде се пръкне нацистка Германия, ще стане ясно, че у нас има само нацисти, които дълбоко са се прикривали. Човещинка, ко да го правиш.

Тревожното е, че хората в по-богатите страни стават все повече потребители, вкл. и на реклами и пропаганда, представяни като идеи, нямат критичност, собствен стил и грам оригиналност за каквото и да било, всичко заприличва на буламач. Всяка глупост, която изтече в каналите на медиите, бива доволно изгрухтяна от потребителите. Държавите, които бяха двигатели на световното развитие през Ренесанса поне, вече заприличват на обори с крави. Че няма да просъществуват дълго е ясно за всеки, който има що-годе мозък. Дали след сто години или повече, или по-малко генетичният фонд на европейския континент ще е доста по-различен. Епидемиите от глупости са безкрайни и заразените отиват в историческите архиви, примери много. Да си припомним, че Европа на Средновековието е помийна яма на безкрайни религиозни войни, инквизиция, религиозен дебилизъм, при който всички са овце и различното мислене е преследвано. Тая традиция явно не е умряла...

Както обичам да казвам, преживяхме Съветския съюз, ще преживеем и Европейския. До следващата глупост.

Редактирано от otark (преглед на промените)

преди 8 часа, otark написа:

Ако скоро България стане зона на влияние на Русия, както беше преди, ще се окаже, че всички дълбоко са вярвали в българосъветската дружба и са били скрити приятели на Русия, ако пък отнякъде се пръкне нацистка Германия, ще стане ясно, че у нас има само нацисти, които дълбоко са се прикривали. Човещинка, ко да го правиш.

Парадокса е че новите "нацисти" в момента са в РФ.  Поддържано и на държавно ниво.

българските путинисти обаче  са такива благодарение на това че носталгично бленуват по СССР и соца , който отдавна го няма.Но старата пропаганда работи.

Според тази пропаганда, не може да си приятел на Русия, и да не харесваш Путин, да не носиш георгиевска лентичка, да не признаваш Крим :)

Ако кажеш на някого реципрочно - ауу.. ти харесваш Германия ? значи си нацист и хитлерист ! Не може да си друг. Тъпо , но работи.

на 10/11/2017 в 15:21, Мальчик Бананан написа:

Разбирам, разбирам. И miro20 почвам да разбирам...

Радвам се че съм критерий някакъв във всяка тема :) но и идея си нямам в каква връзка ме споменаваш.

преди 17 минути, miro20 написа:

Радвам се че съм критерий някакъв във всяка тема :) но и идея си нямам в каква връзка ме споменаваш.

Е, прочети на какво се възмущавам.

Spoiler

Очаквах да цитираш  какво съм казал аз / а аз не съм/ че д аме разбираш.

Както и да е.

• 2 седмици по-късно...

Ердоган и той подпука грантажиите и НПО активистите!!! Че и не си играе, човекът!!! По 15 години им дава!!! Който работи за чужди интереси и против държавата, да си знае!!! Кога и тук ще стане така???

А ето ги и истинските европейски ценности, в най-европейското място!!! Аз лично предпочитам християнските ценности, отколкото извратените и изпедерастени европейски!!!

Цитат

Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят 

Десетки мъже и жени са станали жертва на сексуално насилие от страна на служители на парламента и депутати. Те признават, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. Това пише белгийското издание Politico, цитирано от "Фокус".

В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добре установени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която "не е получавала никакви формални оплаквания".

Въпреки това четири жени, които се представят като парламентарни служителки, разказват, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти свързани с Европейския парламент, бяха направени миналата седмица, както от мъже, така и от жени. Нито едно от твърденията не е било проверено.

Предполагаемите жертви описват обстановката в Европейския парламент  като "култура на мълчанието". 
Politico цитира жена, която разказва, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители. 
Депутатска асистентка заявява, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

"Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена", заяви жената.
"Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията", добави тя.

Според нея в Европейския парламент подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Говорителят на ЕП Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети "подходящите мерки", включително и уволнения.

Френският в. "Фигаро" пише, цитиран от "Монитор", че асистентка на депутат в европарламента притежава тетрадка със записки на сексистки изпълнения. Според 27-годишната Жан Понте, от историите, случили се в кулоарите на тази сграда, човек може да повърне. Понте е асистентка на един от евродепутатите, които настояват за външно разследване – Едуар Мартен.

Останалите са Мария Арена от Белгия, Ангелика Млинар от Австрия, Тери Райнтке от Германия, Малин Бьорк от Швеция. Те настояват за създаването на "специална комисия за сексуалното насилие" и "задължително обучение на всички служители и евродепутати" за справяне с него.

21 от инцидентите са се случили в европарламента, 15 – в Европейската комисия, останалите са в неправителствени организации, частния сектор и други европейски институции.

Информациите в "Таймс" са сериозни и включват евродепутат, мастурбиращ пред асистентка, както и друг, който е снимал жена без нейно знание и после й е изпратил кадрите. Politiko съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого, работни договори, давани в замяна на секс, тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.

преди 8 минути, Джугашвили написа:

Ердоган и той подпука грантажиите и НПО активистите!!! Че и не си играе, човекът!!! По 15 години им дава!!! Който работи за чужди интереси и против държавата, да си знае!!! Кога и тук ще стане така???

Индия също. Евразийският съюз се разпада.

Ай, чиститу!

safe_image.php?d=AQDoHdLEWkjpeokB&w=476&

"Злонамерен виц обясняваше, че социализмът бил преход от капитализъм към капитализъм ^прим. Както се и оказа - същинско пророчество." "Можеше ли нещата в Русия да се случат по друг начин? Историческата наука забранява този въпрос. Движението напред предполага решителност, дори принуда, но от един момент нататък крайните действия водят да неуправляеми резултати - колективизацията до глад, свободата до цензура, самоуправлението на работническо-войнишките Съвети до Сталин. След цялата революционна драма, днес Русия стигна до изходното положение: президентска квази-монархия с помещици-олигарси."

safe_image.php?d=AQAhYYMid-Wm4OWa&w=476&
Ленин, Сталин и готвачката - Най-ранният ми спомен за Великата октомврийска социалистическа революция е от прогимназията: учителят ни по история забраняваше да съкращаваме това име, което беше...

Индия се насочва към ф35, който наскоро беше свален от С 200 в Сирия. Повтарям 200 (двеста). :D

Е  доизкажи и защо се насочват  към тях де ? и защо захвърлиха проектите с руските ?? :)

преди 15 часа, иноТ написа:

Индия се насочва към ф35, който наскоро беше свален от С 200 в Сирия. Повтарям 200 (двеста). :D

Защото господарите ти им извиват ръцете и ги рекетират!!! Спретнаха им революция в задния двор и сега ги пълнят с ибрястики, както направиха това с Европа!!! Сценарият го знаем всички, с изключение на вас платените соросоиди!!! Затова и Ердган ги подпуука!!! За да не се случват подобни неща и при него!!! Моите адмирации за което!!! Либерастката сволоч трябва да се затрие от лицето на земята!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.