Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мъдрости от век във век .....

Featured Replies

Ето част от малката ми колекция: "Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава." "На всички хора им идват на ум глупави мисли, но умните хора не се издават." "The superior man is modest in his words, but exceeds in his deeds." "Едно е сигурно - че няма нищо сигурно." "Истината е в подробностите." "Мярката стои в основата на успеха." "Those who fail to learn the history are doomed to repeat it."

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 543,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Този текст е откъс от еврейската книга Талмуд. В нея се описва разговорът на Бога с Човека, съветите и препоръките, които Той дава. Ето как завършва техният разговор: Внимавай много, когато раз

• "Моята болка може да бъде причината за нечий смях, но не искам никога моят смях да бъде причина за нечия болка" Чарли Чаплин

• Мойра
    Мойра

Публикувани изображения

• 2 месеца по-късно...

"Ако всичките ми приятели скочат от мост, аз няма да скоча с тях, а ще бъда отдолу, за да ги хвана."

"Не върви пред мен - може да не те последвам. Не върви зад мен - може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел."

(Албер Камю)

"Недей да проклинаш тъмнината, а по-добре запали една свещ."

(Китайска поговорка)

"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса."

"Всички някога падат. Разликата между силните и слабите духом е във времето, което губят, за да се изправят."

(Николай Мартинов)

"Но във тебе като рана

ще пари мисълта, че две неща

не можеш никога да си възвърнеш:

животът да избавиш от смъртта

и времето назад да върнеш."

(Петя Дубарова)

"Amicos res secundee parant, adver sae probant."

("Приятелите ги създава щастието, нещастието ги поставя на изпитание.")

Редактирано от icicle_78 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Да не говориш с човек, с когото може да се говори, значи да изгубиш човека; да говориш с човек, с когото не бива да говориш, значи да губиш думите си. Умният човек не губи нито човека, нито думите си.

Конфуций

• 2 месеца по-късно...
Любовта е да дадеш на някого възможността да те унищожи,вярвайки че няма да го направи!
  • 2 месеца по-късно...

Как да добавя банера?

Няма да имаш душманин, ако сам не си го създадеш.

Който бърка в меда, той си облизва пръстите.

Живот, здраве и добра мисъл кога има човек, не му трябва много стока.

Животът е стълба; едни се качват, други слизат.

Докато не другаруваш с някого на път, не можеш го позна какъв е.

поговорки

Петнадесет неща, за които вероятно не знаеш или

никога не мислиш:

1.На света има поне петима души,които толкова те

обичат, че биха се

простили с живота си заради теб.

2.На света има поне 15 души, които те обичат по един

или друг начин.

3.Ако някои някога Те е ненавиждал, то е защото е

искал да бъде такъв

като Теб.

4.Твоята усмивка може да донесе радост на всеки, даже

но този, който не те

харесва.

5.Всяка нощ има някои които си мисли за Теб преди

да заспи.

6.Има такива, за които Ти си целия свят.

7.Има такива, които не биха могли да живеят без Теб..

8.Ти си единствен И специален.

9.Има И такива, които Те обичат, а Ти даже не си

даваш сметка за тяхното

съществуване.

10.Когато правиш грешки, от това винаги излиза

нещо добро.

11.Ако си мислиш, че светът ти е обърнал гръб,

направи като него-обърни му

гръб и Ти.

12.Ако мислиш, че нямаш шанс да постигнеш това,

което искаш,

вероятно няма да го постигнеш, ако обаче вярваш

в себе си сигурно рано

или късно ще успееш.

13.Винаги помни комплиментите, които типравят

другите, забрави заяждането.

14.Винаги казвай на другите, какво чустваш към

тях,ще се чустваш

по-добре знаейки, че те знаят за това.

15.Ако имаш чудесни приятели отдели им малко време,

за да им го кажеш.

Изпрати това писмо на всички, на които Ти държиш,

включително И на тези,

от които си го получил.Със сигурност ще им стане

приятно. Кажи на Този

човек , какво означава за Теб, защото докато се

решиш да го направиш.

. . може И да стане твърде късно. Живей за мига.

Никога не съжалявай за

нищо. И най- важното, винаги се дръж със семейството

И приятелите,

защото точно Те са ти помогнали, да бъдеш това,

което си! Човекът, който

обичаш, ще отвърне на чуствата Ти. Ако ли не,дръж

се! ! !

Това е просто страхотно и ми стана много прятно да го прочета ,не знам колко е истинско всичко ,но ме "съживи" ако мога така да се изразя!

А ето и нещо от мен:"Гладай там където другите не гледат." всеки го разбира различно (не знам защо).И "Бъдещето е тук и сега!" не мислете че това е нещо от сорта че бъдещето е тук( например все едно е тук във apple) имам предвид че се случва тук(както и на всякъде по света) и сега тоест точно във този момент някой е открил нещо малко или голямо означава нещо и то ще промени света някакси!

П.С.За първи път пиша със кеф във тема която не спазва правилата и ще помоля модераторите да не я заключват защото е много хубава!

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Първият път човек се женел от ... глупост, вторият път човек се женел за .... отмъщение, а третият път се женел..... за когото трябва!!!

• 2 седмици по-късно...

Започни от себе си Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на англикански епископ В Криптата на Уестминстърското абатство: Когато бях млад и свободен и Въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която жвееех. Но и тя изглеждаше непоклатима. В залеза на моя Живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уби, те не искаха и да чуят. Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си. Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а Кой знае, може би дори щях да успея да променя света.

• 3 седмици по-късно...

Направи щастливи тези, които са наблизо и тези надалеч ще дойдат сами. Китайска поговорка. Да говориш много и да стигнеш до никъде е както да се качиш на дърво за да хванеш риба. Китайска поговорка. Притежанията на другите са по - интригуващи за нас, а наще притежания - по - интригуващи за другите. Латинска поговорка.

• 1 месец по-късно...
Никога не ти се дава мечта без да ти се даде и шанс да я осъществиш.

Човек,на когото е нужен господар,е животно. И.Г.Хердер "Философия на историята"

Никога не ти се дава мечта без да ти се даде и шанс да я осъществиш.

Не е вярно това.

Като малък си мечтаех да стана Император.

Какъв шанс имам.

Етo и една мъдрост и от мен:

"Не прекарвай дни без да спиш, за да не ти е лошо през деня".

Редактирано от BXER (преглед на промените)

Две от мойте любими мъдрости 1. Мъдрецът говори когато има да каже нещо, а глупакът - за да каже нещо. 2. Ангелите не могат да живеят на земята. Животните не могат да живеят в небесата. Ти имаш тяло на животно и душа на ангел. Можеш да ходиш по земята и освен това да се рееш в небесата.

Не мразя никой,просто не обичам всеки!

Ще дойде ден , когато хората ще покорят пространството , ветровете , приливите и гравитацията и Бог ще ги дари със сила да се покорят на любовта. Тогава , за втори път в историята на света , хората ще открият огъня. Тейар дьо Шарден Всеки може да бъде велик... , защото всеки може да прави услуги. За това не е необходимо непременно да си завършил колеж. Не е нужно и да можеш правилно да съгласуваш подлога и сказуемото. Имаш нужда само от сърце , пълно с милосърдие. От душа , направлявана от любов. Мартин Лутър Кинг младши

Ах,любов, дали ще можем ти и аз да се сговорим със съдбата за да премахнем въобще от този свят тъгата на малки късчета да я разбием,след това да я сглобим наново,тъй както искат ни сърцата

Моят источник на мъдрости е ТУК. И на всеки релоад пристигат нови. Ще дам няколко за пример:

1. Който нож вади - хоро не играе!

2. Стара любов не оставяй за утре!

3. Бързата кучка железни врати отваря!

Има още хиляди.... но всеки намира мъдростта сам за себе си!

• 1 месец по-късно...

"Може никога да не ни се отдаде възможност да извършим велики дела по велик начин, но всеки от нас е в състояние да прави малките неща по страхотен начин."

Х.Дж.Браун

• 2 седмици по-късно...

"....Има време за всяко нещо и срок за всяка работа под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалене и време за ликуване; време за разхвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържание от прегръщането; време за търсене и време за изгубване; време за мълчание и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир..."

Библията, глава 12 от Стария завет. Еклесиаст

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.