Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за температурите на процесор и дънна платка!

Featured Replies

Допълнителните вентилатори служат за смяна на въздуха,но пък разните no-name кутии съвсем не са с проектирано движение на въздушните потоци.По тази причина съвсем не е ясно дали няма да се окаже по-добре кутията да е отворена,но пък така радиаторите се набиват с прах който влошава топлообмена.Тези вентилатори трябва да вкарват въздух.

Изходящия въздух ще излиза през отворите по кутията.

Нещо не ми е много ясно angry.gif кои точно вентилатори трябва да вкарват въздух.Обясни по-подробно ако обичаш :wors:

• Отговори 55
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Нещо не ми е много ясно angry.gif кои точно вентилатори трябва да вкарват въздух.Обясни по-подробно ако обичаш :speak:

Под основни вентилатори разбирам вентилаторите на процесор,видеото и т.н. изобщо тези с които са окомплетовани различните радиатори и захранването.

Допълнителни наричам всички останали.

Температури на дъна процесори и опитите им да бъдат охладени трябва да започват с отчитане на най-важния фактор,а именно температурата на тялото което ще поема топлината.В случая температурата на въздуха в помещението където е раположен компютъра.

След което се вземат предвид мощността на източниците на топлина и термичните съпротивления.

Най-важни са площта и материала от който са изработени радиаторите,като медния радиатор не е просто по-добър,а много по-добър и то при абсолютно всички случаи(разликата в топлопроводимостта на ал. и мед е около 3 пъти в полза на медта).Алуминиев радиатор с медна основа е компромис направен единствено заради цената.

Разбира се от особена важност е контактната повърхност м/у чиповете и радиатора,но нея няма как да влияем.Тук единствено възможно подобрение е използването на по-добра силиконова паста.

Тъй като ролята на пастата е единствено да запълни микронеравностите на радиатора,тя следва да се нанася в тънък слой.

смяната на радиатора на цпу или процедурата със силиконовата паста може ли да се направи без да се изважда целия цпу, понеже никога не съм се пробвал да го сменям или пък дори и самия радиатор.(алуминиев ми е) или пък трябва в сервиз да го нося?

смяната на радиатора на цпу или процедурата със силиконовата паста може ли да се направи без да се изважда целия цпу, понеже никога не съм се пробвал да го сменям или пък дори и самия радиатор.(алуминиев ми е) или пък трябва в сервиз да го нося?

Да.Не е необходимо да се вади процесора.

Не е задължително да сваляш и процесора,но свалянето на радиатора е свързано с определени познания,тъй като различните модели радиатори се закрепват по различен начин(трябва да си запознат с начина ,по който е закрепен твоя радиатор,за да знаеш как да го свалиш.Ако проца си остане на мястото пък ще е по-неудобно да избършеш старата паста и да нанесеш новата.Ако не си правил подобна операция,по-добре го занеси в сервиз-става бързо и няма да ти вземат много пари.Освен това вместо силиконова паста(предполагам че имаш предвид българската),за процесора е по-добре да използваш паста Arctiq Silver/Ceramique.

badr ,значи допълнителните вентове отзад на гърба на кутията и отпред долу,да разбирам че трябва да са обърнати така,че и двата ,да речем,трябва да вкарват въздух отвън навътре ;)

Пак по законите на термодинамиката ,въздухът след като се загрее,олеква и се издига нагоре.Обратно-студеният въздух е по-тежък и пада надолу.Точно по тази причина захранванията на кутиите са монтирани отгоре и отзад,а дори и NoName кутиите имат отвори за въздух отпред долу.Като се замисли човек(имайки предвид какво казва и термодинамиката) това е логично,защото при работа различните компоненти вътре в кутията се загряват и топлоотдават,загрявайки въздуха вътре.Та,загретият въздух се издига нагоре в кутията и с помощта на вента на захранването се изхвърля навън.На негово място навлиза по-хладен въздух от стаята напр..Тъй като отвора е отпред отдолу,логично е да си представим,че на мястото на топлия въздух,изведен от вента на захр. навън,навлиза по-студен въздух през отвора на кутията,който е отпред отдолу(по кутията има и други отвори разбира се,но този е основният)-като си представим ситуацията,ще се досетим ,че вътре в кутията се създава естествен въздушен поток по диагонала-от предната долна част към задната горна част.Като се базирам на тези свои разсъждения,основани на законите на термодинамиката,смятам че вентилаторът,който е на гърба на кутията трябва да духа навън,а вента,който е поставен в предната долначаст на кутията трябва да духа навътре.По този начин двата вента ще засилят изкуствено създадения вече въздушен поток и ще повишат циркулацията на въздуха вътре(което,разбира се ще доведе и до по-добро охлаждане).Що се отнася до мрежестите отвори,които някои кутии имат над PCI слотовете,то ако там се постави вент,то той би трябвало да е насочен да духа навътре.По силата на архитектурата на дънните платки PCI слотовете са разположени в задния долен край на кутията и не стоят на пътя на създадения въздушен поток,ако и по тях са накачени различни платки(звукови,Лан и т.н.) те не могат да се охлаждат от струята вътре и по тази причина,ако над тях се слага вент,то той би трябвало да вкарва въздух към тях,който въздух-вече навлязъл в кутията и обдухал PCI платките,се обхваща от потока вътре и се извежда навън,заедно с останалия загрят вътре въздух, от вентилатора на захранването и евентуално поставения допълнително вент на гърба накутията.

:wors: Мали-и-и,какъв дълъг пост се получи :doh:

Поздрави :wors:

П.С.Поправих си примерно правописните грешки

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

е аз няма да тръгна да се пробвам да правя нещо в което не съм убеден, че мога. но искам да ви питам някой дали е засичал сайт или някакъв "калкулатор" който да изчислява температурите при оптимална работа на отделните компонети в пц-то, като му зададеш параметрите им.

• 4 седмици по-късно...

Предпазни мерки, чрез който ще избягвате ремонта

• Заплаха от прегряване
  • Електромагнитни полета
  • Електростатични разряди
  • Повреди, причинени от вода и течности

Най-ефективния начин за значително съкращаване на разходите за ремонти е да се вземата правилните предпазни мерки. При PC-то има неща, които драстично могат да съкратят продължителността на живота му - някой са от външната за него среда, други се дължат на вашето невнимание и незнание.

Някои от нещата, който влияят на живота на PC-то, са общо известни. Не смятам, че е необходимо да ви казвам да не разливате топли или спиртни напитки върху клавиятурата. Но съществуват други източници на опасност за PC-то, който не са толкова очевидни. И така, в тази глава ще разгледаме всички очевидни (и не толкова очевидни) опасности за PC-то, които съществуват в околната среда. Няколко са факторите, който застрашават здравето на вашето PC:

• Екстремални температури
  • Прах
  • Магнитни полета
  • Случайни електромагнитни полета
  • Промени в захранването, неподходящо мрежово напрежение и прекъдване на захранването
  • Водни и корозивни агенти

Горещина и термичен удар

Всяко електронно устройство носи в себе си семената та саморазрушението. Повечето от половината от електроенергията, подавана от чиповете, се отделя като топлина. Само че топлината ги разрушава. Една от основните грижи на проектанта на електроника е да осигури на електронното устройство възможността бързо да расейва топлината, генерирана в него. В противен случай, то постепенно се нагрява, докато в един момент спре да работи или се повреди.

Това, което вие можете да направите във връзка с топлиния проблем, е следното:

• Можете да инсталирате подходящ вентилатор в блока на захранването или да добавите допълнителен такъв.
  • Можете да осигурите на компютъра подходящ работен температурен режим.

Отнемане на топлината посредством вентилатор

Някой компютри, като например повечето преносими модели, не изискват вентилатор, тъй като самата основна платка разсейва достатъчно топлина. Само че, без наличието на венитилатор повечето PC-та и модели тип кула със сигурност биха се повредили.

При пректирането на вентилатор инженерите трябва да наблегнат върху постигането на надежност и добри технически параметри. Преди години захранванията бяха доста скъпи (най-евтините струваха от порядъка на 300 долара) и се обръщаше особено внимание при избора на подходящ вентилатор. В днешно време те струват под 25 долара и подозирам, че повечето инженери във фирмите за сглобяване на компютри не знаят какъв вид вентилатор имат техните машини.

Да, това никак не е хубаво, тъй като вентилаторът е захранването, струващ сега около 3 долара, е жизнено важна част от компютъра. Ако той спре да работи, само за няколко часа вашето PC ще се опече.

А те найстина понякога спират да работят.

Колкото повече неща имате в кутията на PC-то, толкова по-топло става вътре в нея. Ето и част от компонентите, които отделят топлина:

• Чипове, в частност паметта и процесорът, тъй като в тях има много транзистори.
  • Електродвигателите на харддиска, флопидисковото и CD-ROM устройствата. Някой CD-ROM устройства се нагряват, като например моделите 4-Plex на Plexor. Големите харддискове греят доста повече. Големите 5 1/4 " устройства работят при температури при които можете да си опарите пръстите (случвало ми се е при старите 660MB ESDI дискове на Maxtor и наскоро при моя 1.7GB диск Fujitsu). По-новите устройства с размер 3 1/2 " са доста по-студени при работа. Това ме навежда на мисълта, че може би е по-добре да купите за вашия сървър три диска по 1GB, вместо един 3GB-ов.
  • Някой платки доста загряват при работа, в зависимост от това как са проектирани (или по-скоро поради липсата на проектиране).

Честно казано, днес увеличаването на температурата в кутията на PC-то e много по-малък проблем в сравнение с времето в средата на 80-те. Тогава всички устройства бяха с голям размер, всеки компютър имаше по 640К памет, съставена от 90 отделни чипа по 64К. Добавете и един от онези греещи 8087 копроцесори и като нищо температурата в кутията се увеличава с 15 градуса спрямо тази в стаята.

Отнемане на топлината посредством радиятор

Години наред на проектантите на електрониката им се налага да се борят с греещите компоненти в платките. Понякога вентилаторът просто не е достатъчен, затова се налага вземането на допълнителни мерки за охлаждане на парещия чип. Това става с помощта на радиатори. Той представлява малко оребрено парче метал, обикновено желязно или медно. Радияторът е залапен или прилепнат към грещия чип. Металът е добър проводник на топлина, а ребрата увеличават повърхността на радиятора. Колкот по-голяма е тя, толкова повече топлина може да се отведе във въздуха, а следователно и да се отнеме от PC-то.

В стандартните касети с Pentium II и Xeon процесори обикновено имат интегрирани радиятор и вентилатор. Идеята е, че радияторът отнема топлината, а вентилаторът я разсейва. Celeron не се продава с радиятор, но това означава, че вие не бихте могли да поставите такъв върху даден горещ чип. Може да намерите радиятори в каталозите за доставка на електроника. Вентилатор в случая не е необходим, но ако поставите, той само ще помогне. Забелезал съм, че повечето съвременни дънни платки имат изводи за захранване на два допълнителни вентилатора, така че спокойно може да си купите и свържете към тях някой и друг вентилатор.

Добре и зле проектирани кутии

Неприятно е, че много производители на компютри не обръщат внимание на проблемите с топлината. Първият компютър тип кула (tower), който съм си купувал някога, беше компанията ACMA. Той беше впечатляващ. В кутията имаше два вентилатор - идеята е много хубава, както и вентилатор върху самия процесор. Трябва да призная, че те направо ме разглезиха. Следващата ми покупка (през 1994г.) от фирма, наречена System Dinamics Group, беше сравнително по-малко приятна за мен. Отзад на шасито имаше място за два вентилатора, но в системата беше поставен от един. По същество няма нищо грешно в това, с изключение на факта, че отворът за втория вентилатор - непосредствено до първия - не беше затворен. В резултат вентилаторът просто исмукваше въздуха отвън и после го връщаше обратно. Предполагам, че това е добре дошло за вентилатора, но не е особено полезно за процесора.

Доста бързо забелязах безсмислена вентилационна система, затова покрих с една хартия леглото за допълнителния вентилатор. След секунди въздухът, които се изпомпваше навън, стана с 5 градуса по-топъл. Ако не бях направил това, то единствената вентилация, която Pentium системата можеше да получава, бе единствено благодарение на конвекцията на въздуха между нагретите платки и устройства. Дори и в такъв случай обаче Pentium системата, която включваше 1GB диск, 80 MB RAM, CD-ROM устройство, платка за видеокапчъринг, видео платка, SCSI хост адаптер и мрежова карта - беше загряла въздуха в кутията само с 5 градуса повече от околнота температура.

Нещата биха стояли по-зле, ако вентилаторът се намираше в долната част на кутията. При тези кутии - за щастие не се срещат много често, но си струва да питате при купуване на PC, за да ги избягвате - платките са поставени в горната част, а вентилаторът в долната. Нямам представа кой би могъл да проектира такава кутия, но дано рано или късно разберете грешката си.

Неработещи вентилатори

Моят съвет е от време на време да спирате работа и да обръщате внимание на въздушния поток в кутията. Разбира се, дори и да имате добре проектирана кутия, пак може да се натъкнете на проблеми с топлината.

Преди години (около 1995г.) инсталирах в моята система Freelance Graphics. Изваждайки първата дискета от устройство А: забелязах, че тя беше топла. Паметта ми светкавично ме върна къв 1982г., когато ми се случи нещо подобно - така че знаех какво става. Вентилаторът на системата беше спрял да работи.

За щастие бях открил проблема навреме и изключих компютъра. Налагаше ми се да отпътувам за европа за няколко седмици, за да обучавам и консултирам, но си помислих, че няма да има проблеми - просто оставих компютъра изключен.

За нещастие, докато ме нямаше, въпреки оставената от мен бележка, един от моите служители услужливо включил компютъра, знаейки че аз винаги оставям компютрите си включени непрекъснато. И така, докато аз си преподавах в Амстердам, компютъра ми чисто и просто се топял. Когато се върнах, харддиска се беше самоунищожил, също както и мрежовата карта.

Всъщност доста учудващо кои неща в системата бяха останали читави. Процесорът (50Mhz 486DX) след това работи още две години (докато се оказа твърде бавен, за да е ценен), а 1742 SCSI хост адаптерът на Adaptec все още върши своята работа в един стар сървър.

Сензорни устройства за топлина

Така, би могло този проблем да бъде избегнат изцяло с помощта на 110 Twinalert на фирмата PC Power and Cooling Systems. Струва си да имате предвид тази фирма, когато купувате захранващо устройство. 110 Twinalert представлява платка с размерите на кредитна карта, която се свързва към куплунг като този за захранване на флопито. Когато температурата в PC-то достигне 43 градуса, устройството започва да писука, създавайки досаден шум, а при 47 градуса просто изключва компютъра. То струва под 50 долара и би трябвало да има по едно във всеки мрежов сървър.

Тъй като стана въпрос за PC Power and cooling Systems, струва си да споменa, че тази компания произвежда също и интерестни продукти за зхранване на PC, включително захранващи усройства с много тихи вентилатори, с вградена резервна батерия и висококачествени кутии за PC. Лично аз използвам техните продукти, ако искам да съм 100 процента сигурен, че моето PC ще работи винаги, когато ми е необходимо.

Запознанството ми с PC Power and Cooling Systems стана покрай един горещ 386 компютър. Казвайки "горещ" имам предвид, че температурата в кутията беше с 14 градуса над околната. PC Power and Cooling Systems продавата едно захранване - Turbo Cool, което навремето претендираше, че охлажда PC-то с около 20 градуса. Така, очевидно моята 386 система не би могла да бъде охладена с 20 градуса, тъй като беше загрята само с 14 градуса повече от околната температура - най-доброто, което вентилаторът би могъл да направи, е да понижи вътрешната температура в компютъра до околната. Както и да е, захранването Turbo Cool, което си купих, охлади компютъра ми от 14 до 2 радуса над околната температура. Адресът на PC Power and Cooling System е посочен в това приложение.

Приложение

PC Power & Cooling, Inc.

5995 Avendia Encinas

CarlSbad, CA 92008

(619) 931-5700

Охладител за процесор P6 на Intel

Безопасни температурни обхвати за PC-тата

Електронните компоненти са проектирани да работят в определени температурни обхвати. IBM ни внушава, че PC-то например е проектирано да работи в обхвата от 15 до 30 градуса околна температура. Това е така, защото платките могат да работят до температури от порядъка на 50 градуса, но трябва да се има предвид, че температурата в един обикновен компютър може да бъде с около 12 градуса по-висока от околната. А 50 минус 20 е 30 градуса - предполагаемата максимална околна температура.

Очевидно, ако амате добър вентилатор, допустимият обхват от температури в стаята се разширява значително. Ако вентилаторът е наистина добър, температурата в кутията не би се различавала от околната. Все пак, вътре в PC-то не би трябвало да става по-топло от 40-45 градуса, тъй като при такава температура харддискът се поврежда. Що се отнася до платките, те биха могли да работят и при по-високи температури. (Значи старият ми преносим компютър, който нямаше харддиск, а само флопи, би могъл да работи в пустинята Гоби, въпреки че все още не съм имал възможността да го тествам по този начин.)

Тъй като температурата в кутията на компютъра е увеличена с някаква стойност с помощта на хубав вентилатор, или да понижите околната температура. Дръжте по-хладно в стаята и PC-то ще е по-малко нагрято.

Топлината подпомага корозивните процеси. Корозията е химически процес, който протича приблизително два пъти по-бързо при увеличаване на температурата с 10 градуса. Така че чиповете бавно се повреждат, колкото температурата е по-висока, толкова този процес се развива по-бързо.

Как да измерваме температурата и нейното изменение във вашето PC? Просто - вземете си цифров термометър. Компанията Radio Shak продава един такъв за около 15 долара (Кат. N- 63-842). Или си го купете от Edmun Scientific Corporation, Чийто адрес е посочен в следващото приложение.

Edmun Scientific Corporation

101 E. Gloucester Pike

Barrington, NJ 08007

(609) 573-6250

fax (609) 573-6295

Цифров Лабораторен Термометър

Лесният начин за използване на такъв термометър е да го закрепите върху вентилационите отвори да вентилатора на захранването. Той ще ви показва вътрешната и околната температура, за да можете да ги сравнявате.

Цикъл на натоварване

По-рано споменах, че топлината трябва да се разсейва от дадено устройство колкото е възможно по-скоро, след като е създадена. Само че, не всяко устройство успява да се справя с това изискване. Устройствата се характеризират с т.нар. цикъл на натоварване. От това число, измервано в проценти, зависи времето, през което устройството може да работи без да изгори. Например един мощен двигател може да има цикъл на натоварване 50 процента. Това означава, че той може да бъде активен само 50 процента от времето. Стартерът при колите например трябва да отдаде огромно количество енергия. Мощните двигатели са доста скъпи, затова в колите се използват такива, които произвеждат голямо количество енергия за много кратко време. Ако се опитвате да запалите двигателя на колата, давайки контакт в продължение на няколко минути непрекъснато, вероятно ще повредите или съсипете стартера. Електродвигателят на флопидисковото устройство е аналогичен пример: ако той работи непрекъснато в продължение на известно време, в даден момент той просто ще изгори. От друга страна, електродвигателите на харддисковете работят непрекъснато и трябва да са проектирани със 100 процентов цикъл на натоварване.

Цикълът на натоварване се използва за ускоряване на съотношението между активното и неактивното време на различните устройства, макар че (стриктно казано) не е коректно. Някои настолни лазерни принтери например нама да работят добре, ако се пуснат да печатат непрекъснато.

Редактирано от car (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

ЗДРАВЕЙТЕ,ИСКАМ ДА ПИТАМ, ЗАЩО ДЬННАТА МИ ПЛАТКА ДЬРЖИ 86 ГРАДУСА,ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ КОМПЮТЬРА МИ Е НОВ?

ЗДРАВЕЙТЕ,ИСКАМ ДА ПИТАМ, ЗАЩО ДЬННАТА МИ ПЛАТКА ДЬРЖИ 86 ГРАДУСА,ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ КОМПЮТЬРА МИ Е НОВ?
Как я премери тази температура?Струва ми се направо невъзможно...
Как я премери тази температура?Струва ми се направо невъзможно...

премерих я с еверес

премерих я с еверес

Доста интересен начин на изразяване. ... Та по темата - Еверест не е винаги прав. Особено с новите елементи. Понеже програмата няма чести ъпдейти стават и такива глупости. 86 градуса температура на дъното ... нанайси.

И не пиши с Caps Lock! cool.gif

Ако нямаш лепенка на кутията отвори я и пипни радиатора на чипсета.Ако температурата е >60,65 градуса ще го усетиш определено.

Той ще усети и при 40-45 ... Най-добре е както каза kokomil - БИОС-а не лъже.

Имам предвид,че най-вероятно ще се опари.

Голям проблем с тея температури, еййй моа си пражна 2 яйца на фритюрника........

Аз лично нямам оплаквания със новата ми щайга, без никакви допълнителни вентилатори се държи много добре :)

Обаче видеото много пържи.......

--------[ Датчик ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Свойства на датчика:

Тип на датчика ITE IT8718F (ISA 290h)

Сензор на графичния процесор Analog Devices ADT7473 (NV-I2C 2Eh)

Дънна платка Gigabyte G31 / G33 / P31 / P35 / X38 Series

Засечено отваряне на кутията Да

Температури:

Дънна платка 36 °C (97 °F)

Процесор 33 °C (91 °F)

1. CPU / 1. ядро 47 °C (117 °F)

1. CPU / 2. ядро 46 °C (115 °F)

1. CPU / 3. ядро 45 °C (113 °F)

1. CPU / 4. ядро 47 °C (117 °F)

Графичен процесор 54 °C (129 °F)

Памет на графичния процесор 54 °C (129 °F)

Обкръжение на графичния процесор 50 °C (122 °F)

ExcelStor Technology J880S 42 °C (108 °F)

SAMSUNG HD120IJ/P 41 °C (106 °F)

Вентилатори:

Процесор 910 RPM

Графичен процесор 1692 RPM (30%)

Стойности на напрежението:

Ядро на процесора 1.15 V

+3.3 V 3.28 V

+12 V 12.19 V

+5 V помощ 5.16 V

VBAT батерия 3.30 V

DIMM 1.92 V

GPU Vcc 3.27 V

Debug Info F 02E6 FFFF FFFF FFFF 0000

Debug Info T 36 33 254

Debug Info V 48 78 CD B8 34 00 42 (7F)

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Аз нямам никакви оплаквания:

Field Value

Sensor Properties

Sensor Type Fintek F71882F (ISA 220h)

GPU Sensor Type Diode (ATI-Diode)

Temperatures

Motherboard 19 °C (66 °F)

CPU 21 °C (70 °F)

CPU #1 / Core #1 8 °C (46 °F)

CPU #1 / Core #2 6 °C (43 °F)

Aux 19 °C (66 °F)

GPU Diode 38 °C (100 °F)

HDT722525DLA380 32 °C (90 °F)

Maxtor 6Y080P0 23 °C (73 °F)

Cooling Fans

CPU 2318 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.35 V

+3.3 V 3.33 V

+5 V 5.81 V

+12 V 10.47 V

+3.3 V Standby 3.34 V

VBAT Battery 3.30 V

Влез в Биос и погледни там какво показва.

моля кажи каде точно в Биос . От скоро се занимавам с компютри а и всичко е на Английски

• 2 седмици по-късно...
Нормално ли е температурата на процесора и дъното да са 50+ градуса.

CPU:P-D 935

MB:ASUS p5l-mx

На процесора е на границата, но при дъното е доста извън нея. Съветвам те да вземеш мерки.

Кво да прая ?Да сложа вентилатори ли?

Започни от почистване на праха и смяна на термо пастата. Ако въздушният поток в кутията не е достатъчно добър, добави и вентилатори.

• 2 седмици по-късно...

Значи това Report.txt ми е машината,а това са температурите когато не правя почти нищоtemperatura.bmp иначе се качат с 10 - 15 градуса.За сега е горе долу добре обаче се притеснявам за лятото.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.