Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Македония - Украйна на Балканите?

Featured Replies

Заев: Македония няма да е двунационална, България е наш голям приятел

• Отговори 226
  • Прегледи 16,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Македония е измислена държава, а македонците мразят България също толкова колкото мразят и Албания, така че грам не ми пука за тях. Да се оправят. Това е едно безродно племе което се отрече от българс

• Някога ходил ли си в Македония? Аз съм - в Охрид, Струга, Свети Наум, които са в другия край на страната и са близо до Албания. И никой не се е събирал да ни бие, никой не ни е наричал "бугари". Дори

• Аз не мога да разбера, как човек, дето уж бил в Русия доста време, може да пише такива неща. Ти не си ли наясно, че всеки си търси интереса, и ако днес ние сме за Русия, а не за Украйна, утре ще бъдем

Публикувани изображения

• Автор

Ще запали ли Македония чергата на Балканите?

Цитат

На 27 април македонският парламент преживя един от най-драматичните дни в историята си. Стотици протестиращи влязоха в Народното събрание и нападнаха депутати, включително и лидера на Социалдемократическия съюз Зоран Заев. Влизането в Народното събрание в Скопие стана минути след като депутатите от СДСМ и народните представители от албанските партии избраха Талат Джафери от Демократическия съюз за интеграция на Али Ахмети за председател на македонския парламент. България и светът призоваха балканската страна към мирно решение на кризата.

Novini.bg се обърна за коментар по темата към председателя на 36-то Народно събрание и бивш посланик на България в Македония Александър Йорданов:

*Интервюто с Александър Йорданов можете да прочетете, отваряйки линка, съдържащ се в заглавието.

Ха !. Кой цитира Сащо Йорданов :)  Сещам се с какви епитети го "обливахте"  когато съм го цитирал :)

преди 26 минути, miro20 написа:

Ха !. Кой цитира Сащо Йорданов :)  Сещам се с какви епитети го "обливахте"  когато съм го цитирал :)

Зависи за кво го цитираш. И той като теб е пенкилер демек на всяка манджа мерудия:D Но по македонските въпроси требе да е наясно, та може да бъде спокойно цитиран.

преди 29 минути, karadzha написа:

Но по македонските въпроси требе да е наясно, та може да бъде спокойно цитиран.

Чудесно. Тогава да го цитирам от същия линк на Мойра :

..........Кои външни сили имат интерес от спиране на процеса на разширяване на НАТО на изток и югоизток? Русия е държавата, която многократно е заявила, че разширяването на НАТО, включително и на Балканите, е заплаха за нейната национална сигурност. И пак тя, чрез различни свои говорители, не престава да вещае „разпадане” на нашия Европейски съюз. Сърбия също не гори от желание да стане натовска държава, а и трудно би приела още една част от бивша Югославия да стане преди нея член на Европейския съюз. Това са държавите, които не само имат интерес от дестабилизацията на Македония, но и усилено хвърлят съчки в тлеещия огън. През последните месеци наблюдавахме пълен синхрон между изразяваните от президента Иванов и лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски позиции с позициите по македонската криза на руското министерство на външните работи. Основен акцент в тези изявления бе, че се прави опит за „държавен преврат” чрез „намеса на Запада”. Тези „опорни точки” долетяли от Кремъл наляха масло в огъня на кризата и се стигна до вандалските изстъпления в парламента.
.....

Отрича се например историческата реалност, че предците на днешните македонци са се самоопределяли многократно като българи. Че това е и смисъла на духовното възраждане на този регион. Но тази реалност десетилетия наред в социалистическия период бе подменяна от т.нар. „македонизъм”, процес на антибългаризъм в постоянно действие. Създаде се един карикатурен македонски национализъм, ползван за партийна употреба от партията ВМРО-ДПМНЕ, връх на който е политическата измислица за връзката на днешните македонци с „антична Македония”. Този псевдонационализъм е изпълнен с омраза към други народи и етноси, и е особено опасен на Балканите. Той е това, което може да подпали чергата на Балканите. Особено, ако се стимулира и отвън. Видяхме до каква трагедия доведе проруският национализъм, демонстриран в Луганска и Донецка области на Украйна. Доведе до сепаритизъм, до война, до хиляди жертви и до опити да се създадат т.нар. автономни „народни републики”. Този „сценарий” е опасен и за нашия регион.

........

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Видяхме до каква трагедия доведе бандеровският  национализъм  в  Украйна. Доведе  до война, до хиляди жертви.  Дали ще наричат бунтовниците терористи или опълченци, те са обикновени хора несъгласни с последните развития в Украйна.   Албанският национализъм като нищо може да доведе до подобни усложнения и в Македония 

Аз незнам как се гордееме с историята си и първи признахме Македония? Гърция си има правилна позиция!

И няма как да не съм против Косово ми ако вътре в България стане такова нещо?

Ми то всъщност е станало вече- има доста големи региони в България, където българи НЯМА! Бях ви споменал за новия начин на война на исляма- той просто се заселва...

преди 11 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Аз незнам как се гордееме с историята си и първи признахме Македония? Гърция си има правилна позиция!

И няма как да не съм против Косово ми ако вътре в България стане такова нещо?

Тогава Мировците щели да провеждат антитерористична операция....   Не им достига акъл за по-добро решение. Много жалко мислене е това....

на 4/28/2017 в 10:53, miro20 написа:

Тук  нямаме дирижиране на събитията от чужда държава с целия военен и разузнавателен арсенал /поне за сега/  имаме изцяло  етнически фактор, религиозен,  все неща точно наобратно от украинския конфликт.

В периода '93-'99 бях акаунт мениджър на търговска фирма която работеше изключително с Македония. Поне моят акаунт оперираше 100% само с Македония. От ранна пролет до началото на зимата прекарвах повечето от живота си в Македония района Скопие-Куманово. Около 2/3 от клиентите ми бяха шиптъри, с тях се търгуваше по-лесно щото имаха кеш, с македонците всичко минаваше през банка и беше по-тромаво. В този същия период пролет-зима, на всеки 6-7 седмици минаваше един албанец през всички  албански бизнеси и събираше по няколко хиляди долара от бизнес за "велика албания". От двама шиптъра за които знам сумите дето са ми казвали годишно отиват към 12-15 хиляди долара. Дори да са ме лъгали, половината от това да са парите които дават, не ми изглежда че външни сили нямат намерения спрямо Македония. Може би вече е узряло това което са готвели тогава. 

преди 6 часа, attj написа:

Видяхме до каква трагедия доведе бандеровският  национализъм  в  Украйна. Доведе  до война, до хиляди жертви.  Дали ще наричат бунтовниците терористи или опълченци, те са обикновени хора несъгласни с последните развития в Украйна.   Албанският национализъм като нищо може да доведе до подобни усложнения и в Македония 

Войната в Украйна я доведоха "маскираните необозначени тежковъоръжени човечета" , които на по късен етап се призна официално че са руски кадрови спецназ.

И те са все още там - в окупиран Крим и  в окупираната малка част на  Донбас. В Останалата 97 % от Украйна си живее в мир и разбирателство.

преди 30 минути, attj написа:

Тогава Мировците щели да провеждат антитерористична операция....

Ако таквиа като теб фенове на сепаратизма и насилствения терор почнат да късат територия от България, ако някой вкара необозначен маскиран тежковъоръжен аскер през границата, - да  аз ще съм в българската АТО .

Това е със сигурност.

преди 3 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Аз незнам как се гордееме с историята си и първи признахме Македония?

Признаха я едни продажни политици. Народът не е бил питан дали да признае БЮРМ като суверенна държава или не. И същите тия продажници се гордеят с постъпката си, по техни думи.

преди 21 часа, miro20 написа:

Войната в Украйна я доведоха "маскираните необозначени тежковъоръжени човечета" , които на по късен етап се призна официално че са руски кадрови спецназ.

И те са все още там - в окупиран Крим и  в окупираната малка част на  Донбас. В Останалата 97 % от Украйна си живее в мир и разбирателство.

Ако таквиа като теб фенове на сепаратизма и насилствения терор почнат да късат територия от България, ако някой вкара необозначен маскиран тежковъоръжен аскер през границата, - да  аз ще съм в българската АТО .

Това е със сигурност.

Темата е за Македония - забрави ли?   Изглежда бандеровският папагал, който е влетял в мозъка ти ... въобще не иска да отлита от там....Албанците могат да опитат да спретнат "второ Косово" и  в Македония.  Пак ли ще ги кръстиш сепаратисти-терористи!?  И после без преговори ....пак нова АТО?.... Та това си е безмозъчна работа. Миро, чехите и словаците защо не се убиваха?   Защо се разбраха с преговори? 

преди 1 час, attj написа:

Та това си е безмозъчна работа. Миро, чехите и словаците защо не се убиваха?   Защо се разбраха с преговори? 

Защото там не са влизали маскирани зелени человечиики от чужда държава , която да признае  че това е техен спецназ.

Темата е за Македония - забрави ли?

Ами виж кого цитирам като отговарям в тази насока . :)   Аз ли съм бил забравил ??? :):)

Винаги така ревете, като оня другия ти колега по назад... сипете офтопици и спам, после като ви цитирам, аз съм бил  "измествал темата"

"второ Косово"

да ти цитирам ли за 1001 път разликите на ситуацията  Косово и руската инвазия ? или сама ще си погледнеш в темата за Украйна ?

преди 47 минути, miro20 написа:

да ти цитирам ли за 1001 път разликите на ситуацията  Косово и руската инвазия ? или сама ще си погледнеш в темата за Украйна ?

Абе кой ти говори за руската инвазия, ти верно ли се не усещаш? Казва ти се второ косово, къде е руската инвазия тук?

Говорех на оная с шизофренията и няколкото ника с които си говори, дето все бандеровци в  главата. Не че вие сте по различни де.. както и да е.

Този който ще сбърка в тази сложна ситуация е този който посегне към оръжието.

За останалото изцяло съм съгласен със Сашо Йорданов който и други цитираха по горе.

на 5.05.2017 г. в 10:29, karadzha написа:

......

Караджа (във връзка с едни други постове) , чети по-горе и ще разбереш защо необразовани умни - такова нещо няма . Има необразовани хитри , но това е друго нещо - казват им селски тарикати....

Ето нещо което обяснява нещата - Турция в замяна на Кюрдите , да получи Македония и Румелия (Родопите и Тракия)...:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 43 минути, miro20 написа:

Говорех на оная с шизофренията и няколкото ника с които си говори, дето все бандеровци в  главата. Не че вие сте по различни де.. както и да е.

Този който ще сбърка в тази сложна ситуация е този който посегне към оръжието.

За останалото изцяло съм съгласен със Сашо Йорданов който и други цитираха по горе.

ти косовар наживо виждал ли си?

преди 1 час, by_chechi написа:

Караджа (във връзка с едни други постове) , чети по-горе и ще разбереш защо необразовани умни - такова нещо няма . Има необразовани хитри , но това е друго нещо - казват им селски тарикати....

Ето нещо което обяснява нещата - Турция в замяна на Кюрдите , да получи Македония и Румелия (Родопите и Тракия)...:

Такъв необразован и умен, и изобретател е Томас Алва Едисон. И не е само той. Баща ми беше с основно образование, а майка ми със средно, но дъртият нямаше автомобил, който да не може да оправи, а разбираше и от дърводелство, електричество, стройтелство. Пълно е с висшисти, които от нищо не разбират. 

преди 16 минути, karadzha написа:

Такъв необразован и умен, и изобретател е Томас Алва Едисон. 

Едисон бил необразован ли о.О  - значи най- накрая намерихме един безспорен пророк, който е получавал знанията си чрез откровение свише. :Д

преди 4 минути, sound написа:

Едисон бил необразован ли о.О  - значи най- накрая намерихме един безспорен пророк, който е получавал знанията си чрез откровение свише. :Д

Ми какво е завършил и къде?:) А то иначе всичко си е свише и при Ползунов, и при Айнщайн, ако щеш. Дядо ти Господ отдавна ги има всички машини:) Даже подозирам, че повечето по-сложни машини ги е създал преди по-простите. И все пак първо е изобретил компютъра, а по-късно с него е създал човека. Ама то пак излезна, че по-сложната машина е по-рано направена:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.