Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Македония - Украйна на Балканите?

Featured Replies

преди 5 минути, karadzha написа:

Ми какво е завършил и къде?

Нищо не е завършил, което не значи, че не е образован. Сега, че разбирането ти за образование, е само формалното такова -то бива да си прегледаш наново разбирането, че инак мога да ти изкарам не един или двама, които дори не могат да четат и пишат, ала са с дипломи на инженери, и ти като нищо ще им повярваш, че са не просто образовани, а високо образовани. 

• Отговори 226
  • Прегледи 16,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Македония е измислена държава, а македонците мразят България също толкова колкото мразят и Албания, така че грам не ми пука за тях. Да се оправят. Това е едно безродно племе което се отрече от българс

• Някога ходил ли си в Македония? Аз съм - в Охрид, Струга, Свети Наум, които са в другия край на страната и са близо до Албания. И никой не се е събирал да ни бие, никой не ни е наричал "бугари". Дори

• Аз не мога да разбера, как човек, дето уж бил в Русия доста време, може да пише такива неща. Ти не си ли наясно, че всеки си търси интереса, и ако днес ние сме за Русия, а не за Украйна, утре ще бъдем

Публикувани изображения

преди 10 минути, sound написа:

Нищо не е завършил, което не значи, че не е образован. Сега, че разбирането ти за образование, е само формалното такова -то бива да си прегледаш наново разбирането, че инак мога да ти изкарам не един или двама, които дори не могат да четат и пишат, ала са с дипломи на инженери, и ти като нищо ще им повярваш, че са не просто образовани, а високо образовани. 

Нищо не е завършил, означава, че е без образование и си е точно природно-надарен. Все ще да е чел книги т.е. се е самообразовал. Ми виж Без умствен капацитет как пише, а и Миро не пада по-долу и ми кажи кви са чиновници и инженери, които не могат един правопис да докарат:)

преди 21 минути, karadzha написа:

Нищо не е завършил, означава, че е без образование .......  т.е. се е самообразовал. 

Последно - не е образован или се е самообразовал. (пък после ще уточняваме, дали се е самообразовал или все пак някой го е образовал)

преди 6 минути, sound написа:

Последно - не е образован или се е самообразовал. (пък после ще уточняваме, дали се е самообразовал или все пак някой го е образовал)

Ми необразован е недоучен, малогарамотен. Човек без да се самообразова не виждам как може да изобрети нещо. За Едисон няма данни някой да го е учил, а Фарадей е посетил едни лекции и е чел книги (научни трудове). Както виждаш хора с почти никаква кой знае каква научна подготовка стават изобретатели. Днес такива хора няма или почти няма (има разни деца-чудо, ако не си чувал).

преди 13 часа, miro20 написа:

Говорех на оная с шизофренията и няколкото ника с които си говори, дето все бандеровци в  главата. Не че вие сте по различни де.. както и да е.

Този който ще сбърка в тази сложна ситуация е този който посегне към оръжието.

За останалото изцяло съм съгласен със Сашо Йорданов който и други цитираха по горе.

Последно - като със събеседник избягал от Карлуково: Ще преговаряш ли или ще правиш все антитерористични операции?

преди 22 минути, karadzha написа:

Човек без да се самообразова не виждам как може да изобрети нещо. 

Ам тъй де - без знания какво ще ми изобрети, природно- надарения талант ..... колело на каруца може би и до там. Днес се изобретяват въз по- сложни машинарии, за които да се чака на откровение свише, ще има да си ги гледат само на картинка. 

преди 8 минути, sound написа:

Ам тъй де - без знания какво ще ми изобрети, природно- надарения талант ..... колело на каруца може би и до там. Днес се изобретяват въз по- сложни машинарии, за които да се чака на откровение свише, ще има да си ги гледат само на картинка. 

То един писател (май Стефан Цанев беше) го каза много добре: "Всичко е отдавна написано горе, аз само предавам Божийте мисли".

Възможно да е на Стефан Цанев - човека макар и публицист, все пак е и литератор. Та художествените метафори, далеч не винаги са научни факти - все пак. Дали има "горе", дали там се пише и дали всичко е написано вече - това той не знае. Но знае, че за да предаде вероятните божии мисли в писмен вид, то ще не ще, ще трябва да се научи да пише.

преди 39 минути, karadzha написа:

За Едисон няма данни някой да го е учил

Разочароваш ме ! Кой е този дето на Едисон акъл ще налива ? .......Иначе все нещичко ще е прочел завалията докато стане Едисон....ама качествено ще да го е прочел . Неща които много рядко се случват в днешните училища раздаващи дипломи на образУвания някакви мозъчни....:)

Казано е : " Как да отида на доктор като се знам какъв съм инженер ? ".....този поне това знае ! :)

преди 22 минути, sound написа:

Възможно да е на Стефан Цанев - човека макар и публицист, все пак е и литератор. Та художествените метафори, далеч не винаги са научни факти - все пак. Дали има "горе", дали там се пише и дали всичко е написано вече - това той не знае. Но знае, че за да предаде вероятните божии мисли в писмен вид, то ще не ще, ще трябва да се научи да пише.

Да се начиш да пишеш не е толкова сложно, трудното е да се научиш да пишеш литература. А последното е Божи дар, щото читателите са много, а писатели са по-малко, а най-малко са гениалните писатели.

И на четмо и писмо те учи учителят, а да пишеш книги се научаваш сам (в повечето случаи).

Е и? - ако не се научиш да пишеш, литературата ще си остане извън способностите ти, пък ако ще цялата плеяда от богове, на които човечеството се е кланяло през историята, да са те надарили. 

Изобщо да се отричат ползите от образованието си е връх на глупотията. По логиката, която се опитвате да защитите, следва да се затворят училищата и образованието да бъде забранено - щото нема смисъл явно, та само се пилеят средства и време за нищо. 

преди 1 час, sound написа:

Е и? - ако не се научиш да пишеш, литературата ще си остане извън способностите ти, пък ако ще цялата плеяда от богове, на които човечеството се е кланяло през историята, да са те надарили. 

Изобщо да се отричат ползите от образованието си е връх на глупотията. По логиката, която се опитвате да защитите, следва да се затворят училищата и образованието да бъде забранено - щото нема смисъл явно, та само се пилеят средства и време за нищо. 

Знаех си, че така ще кажеш:) Без наука няма сполука – това е истината. Дядо ми не беше писател, но много добре разказваше приказки и това ме вдъхнови да чета. Не помня да съм чакал нещо толкова с трепет като деня, в който станах първолаче.

А литературата е възникнала на основата на разказвачеството. Само символи е трябвало. То като гледам тук някои как пишат, направо почвам да се съмнявам, че са ходили на училище или са природно-осакатени нещо.

П.П. Но факт е, че някои хора са постигнали с малко четене много повече от други, които са чели много (и то изобретатели). При магнатите, казват, такива имало доста.

Дано не ме чете някое хлапе, че ще вземе да си каже, бе защо ми е да се уча?!:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 16 минути, karadzha написа:

Без наука няма сполука – това е истината.

И що са всичките напъни до сега, да отричаш това?

преди 4 минути, sound написа:

И що са всичките напъни до сега, да отричаш това?

Що да отричам, само изтъквам, че има куриозни случаи като изобретателя Едисон и физика Фарадей, които без сериозната подготовка на своите събратя са постигнали сериозни постижения в науката и техниката.

Да не говорим пък за тарикатите, че много ще стане.

От мене ако зависи, четенето и писането ще са задължителни и достъпни навсякъде по света.

преди 10 минути, karadzha написа:

които без сериозната подготовка на своите събратя са постигнали сериозни постижения в науката и техниката.

Ами това фактически не е вярно - дори и самия Едисон не го е крил. 

преди 4 минути, sound написа:

Ами това фактически не е вярно - дори и самия Едисон не го е крил. 

Кое не е вярно, не разбирам. А Едисон много повече чужди изобретения е приватизирал, отколкото изобретил. Добре, че Тесла се отделя от него, иначе щеше да остане без изобретения.

преди 7 минути, karadzha написа:

А Едисон много повече чужди изобретения е приватизирал, отколкото изобретил. 

Което някак не се връзва, как без сериозната подготовка на свои събратя е постигнал, каквото е постигнал. 

преди 13 минути, sound написа:

Което някак не се връзва, как без сериозната подготовка на свои събратя е постигнал, каквото е постигнал. 

Ми другите са чели сума книги, учели са сума ти време и пак нямат техните резултати (някои от тях). Особено Фарадей, за мене е гений, но той е повече емпирик, което никак не омаловажава научните му достижения.

П.П. Много оспамихме. Трябва темата да се преименува:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Spoiler

преди 11 минути, karadzha написа:

П.П. Много оспамихме.

Коя не сте ?

:)

Докато цоциалистите се целуват с една етничекса партия на орлов мост ,  и всяка година просят прошка за "възродителния процес" , да вземат да помислят за извинение към българския народ

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/nay-mrasnoto-predatelstvo-na-komunistite-na-6-may-e-obyaven-makedonski-narod-73066

за золумите и трагедиите с които съсипаха народ и нация.

преди 7 минути, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Коя не сте ?

:)

Докато цоциалистите се целуват с една етничекса партия на орлов мост ,  и всяка година просят прошка за "възродителния процес" , да вземат да помислят за извинение към българския народ

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/nay-mrasnoto-predatelstvo-na-komunistite-na-6-may-e-obyaven-makedonski-narod-73066

за золумите и трагедиите с които съсипаха народ и нация.

Това трябва да направи всяка една партия. Всички ни съсипват. Верно, че БСП е първенец в това отношение.

11 Октомври - Ден на востанието на македонскиот народ во Вардарскиот дел на Македонија      На 11 Октомври 1941 борците од Првиот прилепски партизански одред го нападнаа бугарскиот полициски участок и телефонско-телеграфската мрежа во Прилеп, што го означи почетокот на организираното востание на македонскиот народ против бугарскиот, италијанскиот и германскиот окупатор за  ослободување на земјата.       Считам всякакви сравнения с Украйна за неуместни.   Макетата още празнуват като национален празник някаква измислена дата -като антифашистката нашенската 9-ти септември.  Мисловно те още си стоят в 20-ти век.     

Македонија е земја на Сонцето, чиј симбол се вее на нашето државно знаме. Македонскиот народ, барајќи го местото од каде изгрева сонцето, уште во времето на Александар Македонски ја пренесе Аристотеловата просвета и го цивилизира човештвото. Не е нужен никакъв коментар...

преди 9 часа, attj написа:

Македонија е земја на Сонцето, чиј симбол се вее на нашето државно знаме. Македонскиот народ, барајќи го местото од каде изгрева сонцето, уште во времето на Александар Македонски ја пренесе Аристотеловата просвета и го цивилизира човештвото. Не е нужен никакъв коментар...

Те, македонците, са измислили и американската демокрация:D Кво знаеш ти?

преди 16 часа, karadzha написа:

Те, македонците, са измислили и американската демокрация:D Кво знаеш ти?

А ти знаеш ли, че  САМО СОНЦЕТО Е ПОСТАРО ОД МАКЕДОНИЈА !!!!!

преди 9 часа, attj написа:

А ти знаеш ли, че  САМО СОНЦЕТО Е ПОСТАРО ОД МАКЕДОНИЈА !!!!!

и то не е по-старо 

ето вече може да го впишете в учебниците по  македоска история-  факт  признат дори и от   член на вражеския български народ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.