Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Македония - Украйна на Балканите?

Мойра

Препоръчан отговор

преди 7 минути, mkfs.ext4 написа:

Може много да се спори кой е по-виновен, фактите са, че днес македонците, или по-точно населението което се нарича "македонци", ни мрази също толкова колкото мрази и албанците.

Известният френски юрист и голям приятел на България - г. Жорж Досбон, който написа след световната война най-големия труд в защита на общобългарските интереси “La Bulgarie apres le traite de Neuilly”, в едно писмо до свой приятел пише приблизително следното: “Аз плача за България. В момента, когато даже в Франция се прояви от министри, военни, представители на финансовия свят, духовници и пр. най-голям интерес към македонското освободително движение, в този именно момент от София се прави всичко, за да остане впечатление в света, че македонски въпрос не съществува и че водителите на македонската борба са вулгарни престъпници”.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 226
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Предпочиташ война??? Идея си нямаш за какво говориш. Просто спри с глупостите и си гледай живота.

Така да се каже, познавам войната. Може би не в пълния и блясък. Но самата мисъл, че голлемите държави ги играят на Бог и не оставят малките държави да си живеят живота, е вбесяваща. Вярвай - не вярвай, все съм си мислела, че тук, в Източна Европа и далеч от Германия ще намеря спокойствие и спокоен, мирен и щастлив живот. Беше, докато САЩ и Германия не изкукуригаха пак. Едните - заради пари, другите -  защото лудата дъщеря държи да довърши започнатото дело на баща и!

Точно снощи един филм цитира едни думи на Хитлер : "Комунизмът е дете на християнството. Комунизмът и християнството са опасни са света". Това обобщава всичко.

Готова съм на война, която веднъж завинаги да пречупи имперските амбиции на САЩ и да бъде погребан окончателно нацизмът! Имам лични причини за това! Но съм достатъчно умна, за да знам как да спечелиш битка, без да избиеш невинни!

Исках живот в държава далеч от побърканата Германия, далеч от всяка човешка студенина и далеч от всяка омраза, страна, която защитава различните. България беше такава. Избрах религия, която няма да бъде преследвана. и почти не беше.

Сега искат да унищожат родината ми, народа ми, искат тотално пренаписване на историята и заличаване на нормалната човешка култура? Не са познали. И американските оръжия не ме плашат.  На всичко съм готова, само веднъж завинаги тези, които лъгаха света в продължение на 70 и няколко години, да си го получат.

Знам начин САЩ да бъдат унищожени, без да пострадат невинни. Знам начин да спра откачената Германия. Но за целта ми трябват власт, съмишленици и смразяващо послание към нацията, която "изкупва грехове"!

Край с добрината и наивността ми към тези нации.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, miro20 написа:

Е тогава наистина ще заприличаме на Украйна.

Да видя тогава нашите  зщитници на сепаратизма и тероризма какви ще ги плещят.

Сега е въпрос на умни държавници да вземат правилните решения.

И да се поучат от грешките както в Украйна, която бе изненадана, слаба и беззащитна срещу масирания сепаратистки напор , откъснал Крим и тероризиращ Донбас,  така и от  балканските  конфликти , и най вече - да не се повторят тези грешки.

Аз не мога да разбера, как човек, дето уж бил в Русия доста време, може да пише такива неща. Ти не си ли наясно, че всеки си търси интереса, и ако днес ние сме за Русия, а не за Украйна, утре ще бъдем за Македония, а не за Албания? Какво не ти стана ясно от последните няколко години, че продължаваш да пълниш форума с абсолютни глупости?

По темата. Аз съм изненадан от единодушния ни парламент. Просто останах потресен!!! Няма как единодушно да се приеме такава декларация. Мечтата на 80% от българите е, някой да влезе и в нашия парламент, ама с Калашник! Отначало си викам...да, кофти дето заради някакъв ШИПТЪР стават такива неща, но после си викам - мама му стара, защо нашия парламент е единодушен в това? Това ми напомни за времето, когато приехме първи независимостта и на Македония и на Косово!!!! Най-гоемите грешки в българската история.  Нямаше как да приемем независимостта на Македония, защото ние не признаваме македонска нация! За Косово да не говорим. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, sennheiser написа:

И да се поучат от грешките както в Украйна, която бе изненадана, слаба и беззащитна срещу масирания сепаратистки напор , откъснал Крим и тероризиращ Донбас,  така и от  балканските  конфликти , и най вече - да не се повторят тези грешки.

За да продължаваш да си вкарваш автогол след автогол по този начин, или си мазохист, или наистина добре ти плащат. Какви грешки, какви пет лева? Но нали някой трябва да използва повода да си издекламира репликите пропагандни? "Сепаратистки напор"? Ако нямаше преврат и нямаше дошли на власт анти-руски нео-нацисти в Киев, и до ден днешен Украйна щеше да е цяла.

преди 53 минути, sennheiser написа:

Аз не мога да разбера, как човек, дето уж бил в Русия доста време, може да пише такива неща

Ако беше човек наистина, и аз не мога да го разбера, но ако си е изгубил човешкото (съвестта най-вече), тогава всичко си идва на мястото и противоречие няма.

Македония за България е като Украйна за Русия. Точно по времето, когато западът в лицето на Австро–Унгария е създавал украински език и украинска писменост и украински етнос, или малко след това, почва да се работи и в посока създаването на македонска нация и македонски jазик. Комунистите са искали да правят балканска федерация, като част от нея да е именно Македония и трябвало да се създаде македонски народ. За съжаление, въпросните анти-български сили успяха да си преизпълнят целите и да подменят самосъзнанието на народа в Македония, както и в Украйна.

Моят дядо навремето като е дошъл студент в София (някъде в началото на 50-те) е бил на квартира при един възрастен мъж от Прилеп, преселил се в София през първата половина на миналия век. Считал се българин И македонец, или българин от Македония. Както е било нормално. Но сега, както знаем, положението е съвсем различно. Успяха да насадят у македонците неприязън към България, както направиха и с украинците (или считащите се за такива) спрямо Русия. Някой да не тръгва да ми обяснява, че приликите са случайни... между "потомците" на "древните укри" и "тези" на Александър Македонски.

Малко се отклоних от темата, но се чудя дали това, което правят в Македония чрез албанците, няма да е подобно на това, което възнамеряват да направят в България с турската карта. Вече радикалният ислям има почва и у нас. Ако имаме политически елит като македонския, жална ни майка.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Anne написа:

Сега искат да унищожат родината ми, народа ми, искат тотално пренаписване на историята и заличаване на нормалната човешка култура? Не са познали. И американските оръжия не ме плашат.  На всичко съм готова, само веднъж завинаги тези, които лъгаха света в продължение на 70 и няколко години, да си го получат.

Аз викам, че ще "обърнеш и другата буза", а ти "и сам воинът е воин"? Шегувам се. Ти "божие възмездие" ли си им приготвила на тези "играещи (си) на Бог държави"?

Има време за мир, има време и за война. Но сам човек на война не ходи, Anne. И тръгва подготвен психически, физически...

Нещата, които искат и вършат англосаксонците (или тези, които са ги обяздили) наистина са кощунствени, но въпросът е какво ние да направим? И каква е войната ни? Гневът ни да не ни погуби съвсем? Може да воюваме по-тихо и скришом, а не да тръгваме в офанзива срещу по-силен и опитен враг.

Много се палиш. И няма лошо да е пламенен човек, но понякога е добре и да си наляга парцалите. Мислиш ли, че Борисов не знае това?

На първо място трябва да мислим как да се защитаваме, а не как да изтребваме до крак. Македонците сега ако се надигнат против албанската агресия, какво ли са им приготвили? Но ако си траят и си заравят главата в пясъка, те вече са победени. Ами ако е целта точно да бъдат провокирани и радикализирани с цел да се разцепи държава им? Не забравяйте в момента кои са царе на такива провокации.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

18118581_1947128795574468_42999938861234

преди 4 часа, Anne написа:

Знам начин САЩ да бъдат унищожени, без да пострадат невинни. Знам начин да спра откачената Германия. Но за целта ми трябват власт, съмишленици и смразяващо послание към нацията, която "изкупва грехове"!

нищо не знаеш

и власт да ти дадът и съмишленици 

нищо няма да направиш

виж обаче ако на мен ми дадът власт ще е друго много яки работи ще направя >

преди 10 часа, miro20 написа:

Нищо общо с Украйна.

това не го вярвах

руснаците са виновни 

но най вече Путин

преди 9 часа, Anne написа:

Няма да се отрека от религията си и модерния живот на никаква цена!

Не разбрахте ли, че са ни обявили война?

и какъв е модерния живот да седиш цял ден пред компютъра да пишеш да не раждаш 

пък мюсулманите да раждат и нещата да се определят с демокрация  със всеки право на гласт и да бъде твоето .....

модерното се определя от мнозинството .  или от силата . американчетата го правят този номер

когато не им е  изгодно не е демократично да се набие македонския парламент 

когато им е  изгодно e  демократично  и може да се убие  някой  лидер с бомбички и самолетчета .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Кумчо вълчооо написа:

"Македония е творение на Интернационала, СССР  и Г.М.Димитров.Със измислена скалъпена азбука и тотална антибългарска промивка на мозъците.Има  доста докуъментални филми по въпроса."       -       И кой го казва това! Някакъв си всемирно неизвестен и доказан трол с промит мозък, който се опитва да промие и нашите! Е, няма да стане! 

Не го казвам аз "другарю" , а историята.

И по рано е имало теми за Македония и са цитирани доста добри документални филми май от БНТ и БТВ разследвания, където ясно се показва как е създавана тази азбука и език.

По правилния термин е "измисляна".

Съжалявам че е толква ниска  общата ви култура че не знаете неща дето дори не са спор при нормалните хора и историци .

преди 10 часа, mkfs.ext4 написа:

Може много да се спори кой е по-виновен, фактите са, че днес македонците, или по-точно населението което се нарича "македонци", ни мрази също толкова колкото мрази и албанците.

Естествено че ни мрази . Нали затова  говоря че именно про-сръбските антибългарски настроения са много силни там.

И че сега е шанса на България да обърне поне малко в позитивна насока македонците за тяхната история.

преди 6 часа, sennheiser написа:

Аз не мога да разбера, как човек, дето уж бил в Русия доста време, може да пише такива неща

Ти много неща не разбираш . Не ме учудваш ама никак . Сега сте раздвоени и разтроени когато прехвърляме съветската ви пропаганда в нашия двор.

И че все по често лъсва колко антибългарска и античовешка е тя.

преди 5 часа, Lumberman написа:

За да продължаваш да си вкарваш автогол след автогол по този начин, или си мазохист, или наистина добре ти плащат. Какви грешки, какви пет лева? Но нали някой трябва да използва повода да си издекламира репликите пропагандни? "Сепаратистки напор"? Ако нямаше преврат и нямаше дошли на власт анти-руски нео-нацисти в Киев, и до ден днешен Украйна щеше да е цяла.

Много просто "другари" комунисти и антибългари . Просто в Урайна влязоха чужди войски . Всички процеси там бяха инспирирани от чужда държава и тотална фейкова пропаганда , за да оправдае едно военно нахлуване там.

Отнет чрез военни методи  Крим и малка час от Донбас се тероризира именно заради вкараните чужди войски и спецназ.

И никакви неонацисти /които на изборите имат около 1 % ли беше ?  / не управляват Киев,  хората си смениха както ние сменихме предсрочно, както други държави предсрочно с и сменят управлението, и в това няма нищо лошо .

Смениха си и президент, и премиер, имаха и и местни и парламентарни избори , ПРИЗНАТИ от всички държави , включително и от РФ , и това няма нищо общо с "нацистка хунта"  каквито глупости вие продължавате да плещите.

:)

Кръвта която се проля на Майдана се оказа от про-правителствени беркутовци и някои техни чсти , подконтролни на Кремъл. Разследването за МАйдана нали затова се спъва - защото освен че някои са намерени и арестуванои , но  повечето изроди с георгиевски лентички , стрелящи по хората , са избягали в РФ.  А РФ не ги предава на правосъдието . Защо ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Anne написа:

Точно снощи един филм цитира едни думи на Хитлер : "Комунизмът е дете на християнството. Комунизмът и християнството са опасни са света". Това обобщава всичко.

Спри да гледаш пропагандни и лъжливи филми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледал глуостите на Ани , но е малко странно Хитлер да е казал тези неща.

Ако има нещо най близко до национал социализма, то това е именно комунизма.

Те са с общи корени, обща идеология. Неслучайно Хитлер и Сталин са съюзници

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Миро, стига си спамил бе трол, половината ми известия са от теб! Блокирам те защото ми омръзна да ти чета глупостите.

Готово, скри се всичко, много по-добре :)

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Anne написа:

Предпочитам война пред фалшивия каиталистически мир! Нека всички да видят истинското лице на САЩ и ЕС! Ама всички! И на Турция и мюсюлманите също!

Не можем да живеем със средновековна религия, която третира жените като боклуци, не можем! Можем само да воюваме! Аз под ислямски ботуш няма да живея!

Само война ще ни реши проблемите с тези! Те искат пълно унищожение на християнството! Не и не! Няма да се отрека от религията си и модерния живот на никаква цена!

Не разбрахте ли, че са ни обявили война?

Anne, знаеш ли за какво става дума? Албания даже знаеш ли къде е? Готова си за джихадист. Радвам се, че има някой нагледно да представи какво е това дживотно фундаментализма. Първо: избягвайте всякакво знание. Второ: мразете. И трето: материализирайте своята профанщина и омраза.

Цитат

Македония е един безумен анклав изкуствено създаден след освободителна мисия на САЩ  и подкрепено от ЕС!

Уееекинко си се объркал.

Цитат

Някакъв си всемирно неизвестен и доказан трол с промит мозък, който се опитва да промие и нашите!

Историята. Историята го казва.

miro20: Я кажи Косово, Путин ли го създаде? А знаеш предполагам и защо точно Косово? Всички са маскари, бе! Ако плюеше и другите, както едните, да ти сваля шапка, ма... ти си знаеш.

Иначе за Македония. Просто трябва човек да си спомни кой управлява там: комунистите. Какво повече има за казване? А относно щенията към Македония и македонците, не съм го разбирал. Територията, да, но хората? Никой не говори за българите в Банат и Бесарабия, които се себеосъзнават, като българи! и им харесва историческата им родина. Българите в Албания, даже. Тях никой не ги брои за живи. Македония, Македония. Щом не искат да са българи, да не са. През годините българската държава неведнъж подкрепя македонската държава. Друг е въпроса защо подкрепяш една държава, която се гаври с паметниците ти и една власт, на която сме омразни. Не съм разбирал и никога това с "македонската" музика. Пошла ми е. Невтентична.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Мальчик Бананан написа:

Иначе за Македония. Просто трябва човек да си спомни кой управлява там: комунистите? Какво повече има за казване?

Именно, нито има комунисти, нито има една про-руска партия даже. Всичките са про-европейски. А по приемане на изискванията за влизане в ЕС са пълни отличници. И дори вярват, че на Запад е "голямата работа". И взимат български пасоши, за да емигрират. Един познат ми викат: "Взимат бг-паспорта и още на следващия ден са тръгнали за Германия." А защо бягат от хубавото евроатлантическо настояще, което им пробутват? В интерес на истината, там земеделието и животновъдството не са толкова съсипани колкото у нас, но и там нещата отиват към унищожение с подкрепа на държавата и глупостта на производителите. Но няма как един народ на няма история и традиции и да може да се противостои на съвременните господари, да гледа интереса си. По-лошото е, че и ние нямаме политика национално отговорна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Всичките са про-европейски.

Комунистът никога не може да е "ПРО", а само и единствено "АНТИ". Анти-природата, анти-хуманността, анти-религията, анти-човек. Това е една анти-човешка религия. Фундаментализъм, национал-социализъм, комунизъм... когато и човек да се освободи от зависимостта си да е доброволен роб, все ще е късно. А нашите политици, дали не са се пона*кали, като са гледали кадрите от македонскиот парламент? :min05:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Мальчик Бананан написа:

Първо: избягвайте всякакво знание. Второ: мразете. И трето: материализирайте своята профанщина и омраза.

Изключително точно определение , последовател на което не е само Ани в този форум :) 

преди 50 минути, Мальчик Бананан написа:

miro20: Я кажи Косово, Путин ли го създаде? А знаеш предполагам и защо точно Косово? Всички са маскари, бе! Ако плюеше и другите, както едните, да ти сваля шапка, ма... ти си знаеш.

Нямам нищо против да се коментира и Косово и всички останали конфликти. Аз споменах че има много повече ПРИНЦИПНИ разлики със ситуацията в Украйна и изброих повечето .

Интересно е защо ми се приписва че намесвам Путлер, след като доказвам разлики , а не прилики, отделно че руско-украинското  акцентиране не е от мен , а още от заглавието на темата !

Което заглавие именно показва колко незапознат човек го е писал :)

Не ч е ми прави впечатление простотиите, лъжите  и гаменщините  по мой адрес, то какво ли не съм чувал, но нещата не са точно такива :)

преди 8 минути, Мальчик Бананан написа:

Комунистът никога не може да е "ПРО", а само и единствено "АНТИ". Анти-природата, анти-хуманността, анти-религията, анти-човек. Това е една анти-човешка религия.

също много добре казано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Не ч е ми прави впечатление простотиите, лъжите  и гаменщините  по мой адрес, то какво ли не съм чувал, но нещата не са точно такива

Ами, човек, еврономенклатурчиците, виждат какво става отдавна в Македония години вече. И нищо. Та купените чиновници в Брюксел осъзнават ли въобще, че нещата можеха да излязат извън контрол? Няколко набити политици не е "извън контрол". Тука на Балканите, кучета ни яли. "Оправяйте се", ама искат да им пазим границата на Свещения съюз, нали? Не мислиш, че бездействието в случая е по-вредно от действието? Не им е като за пръв път на Брюксел да си затварят очите за случващото се на Балканите. Ама да не забравят за бурето с барут, че пламне ли фитила, колкото и да го духат...

Цитат

Кръвта която се проля на Майдана се оказа от про-правителствени беркутовци и някои техни чсти , подконтролни на Кремъл. Разследването за МАйдана нали затова се спъва - защото освен че някои са намерени и арестуванои , но  повечето изроди с георгиевски лентички , стрелящи по хората , са избягали в РФ.  А РФ не ги предава на правосъдието . Защо ?

Нещо не е много по темата това...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Македония ще бъде погълната- това е естествения ход на нещата. България също няма да закъснее... Защото, ако някой още не е разбрал, "правоверните" измислиха нов начин за водене на война. Начин, срещу който ние нямаме,каквото и да било противодействие... Свободното движение на хора и капитали, на приказки звучи страхотно, но на практика е нещо зловещо. Превръща хората в чужденци, в собствения им дом. Демокрацията не бива да се налага (то и не става, както виждаме). Където и когато има условия за това, тя сама ще се "наложи".Където няма- виждаме резултатите...

Забавно е, как хора като Миро виждат нещата- добрите срещу лошите, но в живота такова нещо няма. Има ли "срещу", значи са лоши срещу лоши. Защото добрите не се занимават с противопоставяне и налагане... Изборът на по- малкото зло, е избор на ЗЛО! Тоест, неприемлив. КОй разбрал, разбрал...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Мальчик Бананан написа:

Фундаментализъм, национал-социализъм, комунизъм... когато и човек да се освободи от зависимостта си да е доброволен роб, все ще е късно.

Фундаментализъм, национал-социализъм, комунизъм...или Глобализъм , либерал-социализъм , капитализъм...-- това е избора , на кого да си доброволен роб или социопат .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Мальчик Бананан написа:

Ами, човек, еврономенклатурчиците, виждат какво става отдавна в Македония години вече. И нищо. Та купените чиновници в Брюксел осъзнават ли въобще, че нещата можеха да излязат извън контрол? Няколко набити политици не е "извън контрол". Тука на Балканите, кучета ни яли. "Оправяйте се", ама искат да им пазим границата на Свещения съюз, нали? Не мислиш, че бездействието в случая е по-вредно от действието? Не им е като за пръв път на Брюксел да си затварят очите за случващото се на Балканите. Ама да не забравят за бурето с барут, че пламне ли фитила, колкото и да го духат...

Че кой спори за тези неща ??? Естествено че е така.

Но КАкво трябва да направи Брюксел ? Да въведе служебно тяхно правителство и в Македония и в България ли ?

До къде трябва да се разпростират пълномоията, защото се получава "хем сърби хем боли".

Когато дават предписания и критики - ау защо се намесвали в независими държави, а когато не си решаваме проблемите, заради некадърност, забавяне или некомпетентност на управляващите ни, ревем че Брюксел ни виновен.

преди 22 минути, Мальчик Бананан написа:

Нещо не е много по темата това...

Ами цитирай и тоя на който  съм отговорил де ? Негвоото да не би да е по темата ? Сами намесват в тази насока, после като отговоря, съм ви крив :)

преди 6 минути, язе написа:

Забавно е, как хора като Миро виждат нещата- добрите срещу лошите, но в живота такова нещо няма. Има ли "срещу", значи са лоши срещу лоши. Защото добрите не се занимават с противопоставяне и налагане... Изборът на по- малкото зло, е избор на ЗЛО! Тоест, неприемлив. КОй разбрал, разбрал...

Забавно е как такива като теб говорят привидни "умнотии" , но не дават конкретика или поне някакво разумно решение.

второ - именно аз съм обяснявал че света не е черн о-бял, а е доста сложен и многоцветен. И е наивно и глупаво да  посочиш - тези са добрите, тези лошите.

Полюсите в съвременната политика са доста размити .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, miro20 написа:

И е наивно и глупаво да  посочиш - тези са добрите, тези лошите.

Ми ти го правиш постоянно бе, пиле шарено. :)   Относно решенията... Европа и САЩ, да заемат твърдо прохристиянска позиция и да заиграе тоягата. Но... това е против еврейската им същност, та решения не прогнозирам. Напротив, затъването в лайната ще продължи. Решенията, също ще се намерят от само себе си и ще бъдат кървави, защото хората които могат да спрат процеса с няколко шамара, нехаят за проблема... заслепени от собственото си великолепие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, Черна гора, как по бързата процедура ги прикоткаха? Можеха да им кажат: Стягайте се, ще ви приемаме, само тука едно-две неща да си оправите. Примерно...

преди 1 час, язе написа:

Ми ти го правиш постоянно бе, пиле шарено. :)   Относно решенията... Европа и САЩ, да заемат твърдо прохристиянска позиция и да заиграе тоягата. Но... това е против еврейската им същност, та решения не прогнозирам. Напротив, затъването в лайната ще продължи. Решенията, също ще се намерят от само себе си и ще бъдат кървави, защото хората които могат да спрат процеса с няколко шамара, нехаят за проблема... заслепени от собственото си великолепие.

Човек, тук не става за религиозен или етнически проблем, а за едни самозабравили се политици. Не слушайте агент Иван и приятелките му популисти-комунисти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Мальчик Бананан написа:

Е, Черна гора, как по бързата процедура ги прикоткаха?

миналата седмица тръмп се отказа от тях!имат само 39 войници и 2 фрегати които не могат да плуват!:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Мальчик Бананан написа:

Не съм разбирал и никога това с "македонската" музика. Пошла ми е. Невтентична.

Коя "македонска" музика имаш предвид?

Македонския политически елит не иска Македония да стане част от ЕС. Страх ги е да не дойдат бугарите, кривокраки, с конските опашки, когато паднат границите. Сърбите много им помагат в това отношение. И именно заради това албанците правят каквото си искат.

Първото ми мнение в темата е цитат. Може и да се окажат пророчески думите,казани от Ванче Михайлов.

Иначе, да се говори на албански език в македонския парламент не е никакво нарушение на който и да било закон. Да се пее албанският химн в македонския парламент, е грозна и нагла провокация.

Цитат

Македонският вътрешен министър подава оставка, над 100 ранени при сблъсъците в Скопие

Служебният министър на вътрешните работи в Македония Агим Нухиу осъди насилието в парламента и поиска от албанската партия, която го излъчи за поста, да му разреши да подаде оставка.

Чувствам морална отговорност за това, че за тези 4 месеца, през които оглавявам министерството, не успях да отстраня влиянието на политиката в ръководните структури на МВР и затова искам да се оттегля от поста, каза Нихиу на брифинг днес.

Той подчерта, че част от структурите в македонското МВР не са си свършили работата и ще трябва да понесат отговорност. Нухиу посочи и конкретно име - шефа на Бюрото за обществена сигурност Митко Чавков, който е приближен до бившите управляващи от ВМРО-ДПМНЕ.

От момента на ескалация, та чак до 20 ч. не можах да се свържа с Чавков - не ми отговаряше на позвъняванията по телефона, лично го търсих и в Оперативния щаб, обясни Нухиу.

Действително снощи - в продължение на часове - нито полицията, нито специалните части не се намесиха при ескалацията на напрежението в парламента.

Редактирано от A.com (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Велизар Енчев: Македония е обречена и разцепването е неизбежно

Цитат

Трябва ли България да реагира на ситуацията в Македония и по какъв начин?

Реакциите ни трябва да са съобразени с две обстоятелства – кое е изгодно за българските интереси от случващото се в Македония и кое може да ни навреди. Понеже сме управлявани от политици с васален манталитет, изцяло зависими от Брюксел и Вашингтон, те няма да предприемат нищо, което застрашава техните позиции в ЕС и САЩ. Ще чакат инструкции от Държавния департамент и от европейските комисари.

Ако зависи от мен, бих постъпил като румънските политици, които открито декларират, че Молдова е румънска, а молдовският език – румънски език. Но нищо повече. Ние сме малка страна и единствената ни защита е международното право и уважаване на свещеното правило за ненарушимост на установените граници. Македония не бива да се присъединява към България, защото, както вече казах, носи със себе си експлозивна етническа смес, способна да унищожи и без това крехката ни държава. В Скопие трябва да признаят българския характер на своята история, език и култура и да престанат да присвояват българското културно-историческо наследство. Македонските политици трябва да признаят необоримия исторически факт, че измислената им нация е родена след 1945 г. в лабораторията на сръбските шовинисти. И ако изобщо има такава нация, нейните корени са в Титова Югославия, но тя се разпадна в една кървава гражданска война. Македонската нация е дърво без корен, сиреч е обречена. В Скопие просто трябва да намерят формулата за цивилизован развод или за цивилизовано съвместно съществуване на двата етноса. Трети път няма. И колкото по-рано се осъзнае това, толкова по-далеч ще сме от опасен балкански конфликт с много участници.

Като че ли това е най-доброто решение за България.

* Линкът в заглавието на статията води към цялото интервю с Велизар Енчев , което заслужава да бъде прочетено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.bnt.bg/bg/a/krizata-v-makedoniya-analiz-na-makedonskiya-diplomat-nikola-dimitrov

Ето един анализ. Това е основното. И всеки може да види как се веят албански и македонски знамена заедно. Проблемът е, че това е автокрация вече и "провалена държава", каквато сме и ние. Просто сме в ЕС и за това на витрината изглежда различно. Ако не бяхме влезли в ЕС, това щеше отдавна да се е случило и тук.

Цитат

Ако зависи от мен, бих постъпил като румънските политици, които открито декларират, че Молдова е румънска, а молдовският език – румънски език.

Нищо повече. Че друго има ли? Това е друга държава. Друг език. На изконни български територии. Но агентът на ДС В. Енчев няма проблем да отрече  идентичността на една държава и един народ. Хвала на такива политици! Да ходи да си играе в агентурата на ДС. България постъпи правилно, като първа призна Македония. Това е позиция, която е достойна за моята държава. Нито сме българо-ненавиждащите сърби, нито шовинистите на Атина. Това, че не ни го признават... си е тяхна работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, miro20 написа:

Много просто "другари" комунисти и антибългари . Просто в Урайна влязоха чужди войски . Всички процеси там бяха инспирирани от чужда държава и тотална фейкова пропаганда , за да оправдае едно военно нахлуване там.

А е тролче ненагледно - я първо се запознай с историята и как е създадена държавата Украйна, преди да плещиш лъжите на запада.  Заради някакви си 2 процента война станало - ти наред ли си изобщо с главата се чудя понякога или верно си платена подлога. Фейковата пропаганда е точно на западните олигарси, които правят и ще направят всичко възможно да отслабят Русия - включително И западни сили участват активно в разцепването на Македония от България, а и още редица територии, които са на България, а не на Турция, Румъния и Гърция ..... Европа винаги е участвала в разделението, и напрежението на Балканите, а конкретно към България, винаги е изпитвала неприязън, зад който се крие страх ..... и със основание, казвам аз. Ама де тоз късмет да се случи Вишеградска четворка и на полуострова - тогава да видиш кои самолети и танкове ще цъфнат тука. Тъпчо, тъп, тъпоглав - вероятно риташ срещу собствените си интереси, без дори да подозираш, че го правиш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...