Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Македония - Украйна на Балканите?

Featured Replies

преди 19 минути, miro20 написа:

Ще добавя и лично неангажиращо допълнение

айде нема нужда!ти винаги го нагаждаш за да трупаш копейки!

• Отговори 226
  • Прегледи 16,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Македония е измислена държава, а македонците мразят България също толкова колкото мразят и Албания, така че грам не ми пука за тях. Да се оправят. Това е едно безродно племе което се отрече от българс

• Някога ходил ли си в Македония? Аз съм - в Охрид, Струга, Свети Наум, които са в другия край на страната и са близо до Албания. И никой не се е събирал да ни бие, никой не ни е наричал "бугари". Дори

• Аз не мога да разбера, как човек, дето уж бил в Русия доста време, може да пише такива неща. Ти не си ли наясно, че всеки си търси интереса, и ако днес ние сме за Русия, а не за Украйна, утре ще бъдем

Публикувани изображения

преди 3 минути, glen написа:

винаги го нагаждаш за да трупаш копейки!

:lol6: нали бях соросоид бре. Той не работи с копейки ....

преди 4 минути, miro20 написа:

:lol6: нали бях соросоид бре. Той не работи с копейки ....

центовете умират,нагаждате се на копейки!

Бих  се радвал да коментираш допълнението по същество.А именно  - според теб "равен " ли е старта в "единна Европа" , лсед като никой  никакви  трилиони не ни е налял за изравняване на социалния, иконоимчески, инфраструктурен разрив  ?

Spoiler

преди 4 минути, glen написа:

нагаждате се на копейки!

Имам за спомен няколко вида девалвирани рубли ... от няколкото инфлации и смяна на парите... Кои прдлагаш да запазя ? :lol6:

ше се пребаядисва от  доларджия на рубладжия  разбрах че са докарали вагони с рубли от русия и са спрели кранчето на доларите .

преди 10 минути, miro20 написа:

според теб "равен " ли е старта в "единна Европа" , лсед като никой  никакви  трилиони не ни е налял за изравняване на социалния, иконоимчески, инфраструктурен разрив  ?

неможах да разбера капана!какво по точно ме питаш?

преди 10 часа, miro20 написа:

Че кога си разбирал :)

Миро като много разбира - няма ли да ходи предварително да организира една АТО и там???

преди 12 минути, attj написа:

Миро като много разбира - няма ли да ходи предварително да организира една АТО и там???

Кой "предварително" е организирал някъде АТО ?

:)

току-що, nikssi написа:

Не само не са си отивали ами и са по върховете на власта , те и техните внуци! На върха са със свои медии , капитал и политически връзки и сега са се преквалифицирали на анти-комунисти! Точно бившите комунета най-много се правят на десиденти. Той и Ахмет Доган се правеше на десидент пък то после какво излезе...стринка Цеца също се прави на десидент пък аз им знам родата и не само това...ББ или БХ сега пък какъв е бил? Ами костовчетата? Ами чедата на партийната върхушка , тъй наречените юпита завършили престижни университети в чужбина по времето на соца , добили опит в чужди фирми и сега идват да довършат започнатото от бащите и дядовците им! Това не са комунисти - това делавераджии, мошеници които се присламчват към силната в момента върхушка и това е не от времето на соца ами е от памти века!  Едва ли има останал някакъв комунист още от 90 те години.

Стига с тая истерия по тия комунисти, щот ми мяза на комсомолска пропаганда. Вижте ги медиите как са се хванали за гушата. Едни с кръга около олигарха Прокопиев естествено с наличните му медии пискат да се не трае против комунетата - само те били читави , а другите всички били рашисти или комунисти... То не беше сканадали около тая групировка то не беше чудо невиждано. Смешно е бре хора. Вижте им мазните мутри и преценете дали са отрочета на бившата номенклатура. Ама пискат и драскат та пушек се вдига. Тук същата работа... профили се размразяват и се подклажда тая истерия, вместо да вземат същите тези драскачи тука да поработят в своя и на страната си полза ама не с дракане , а с бачкане.

Поздрави

Кремъл винаги е намесен ама Вашингтон хич не е. Я да си спомним войната в бившата Югославия? Санкции на СС на ООН имаше ли или американците си почнаха така бомбандировките? Там също Кремъл беше замесен,че нещо им объркаха плановете с някакво летище май го завзеха спецчасти на Русия.

Да съм отделил някъде Вашингтон от Кремъл. Почти винаги ги споменавам заедно. Те и са едно и също. Европа и Китай не се вписват в плановете им за биполярния свят. Тръмп живее в 60-те. Медиите на истаблишмънта почнаха бавно, бавно да размислят и да пишат щуротии, като тeзи:

http://www.nbcnews.com/news/us-news/don-t-run-get-inside-public-need-know-how-respond-n750466

http://www.dailytelegraph.com.au/news/world/how-nuclear-bombs-really-work-north-korea-threatens-thermonuclear-war/news-story/f4f746414f0d27ebee7c32c1dc7e7780

http://www.zerohedge.com/news/2017-04-21/operation-gotham-shield-us-govt-simulate-nuke-blast-over-manhattan-actual-war-looms

тва не е много глупост...

Путин, не го знам къде живее. Ма и двамата са психолуди, колкото десет Ким Чену Ун-а

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 12 минути, attj написа:

Скоро ми се ходи в Македония на екскурзия   https://evelinr.com/index.php?RewriteDirectoryName=ekskurzii/ekskurziya--balgarskoto-nasledstvo-v-makedoniya/

Ти нито в Крим си ходила, нито в Македония ще ходиш :):)

Но приветствам желанието ти :)

преди 7 часа, mkfs.ext4 написа:

Стига сте наричали македонистката сган "българи", из цяла Македония сградите са надраскани с надписи "смърт за бугарите" и вие искате мен да ме боли за тези хора? В Македония само да кажеш, че си българин, веднага ще се съберат 10-15 "комити" и ще те спукат от бой, и вие искате да ме боли за тези хора?
Я си гледайте работата! Заминавайте за Скопие да се биете пред парламента като толкова ви е заболяло за тях. Аман от продажници.

Някога ходил ли си в Македония? Аз съм - в Охрид, Струга, Свети Наум, които са в другия край на страната и са близо до Албания. И никой не се е събирал да ни бие, никой не ни е наричал "бугари". Дори си плащахме с левове и говорехме с хората на български. Работното ми място е на 4-5 км от границата ни с Македония. Работодателят ми ежегодно гостува, по няколко пъти, в Берово, защото двете общини са побратимени. Никога за нищо не е имало проблеми. В района на Петрич, Сандански, Струмяни и Кресна много хора, редовно пътуват до Ново Село и Струмица, за да си напазаруват. Защото там месото е истинско, сиренето е истинско, кашкавалът е истински, доматите, краставиците и другите плодове и зеленчуци са истински. И по-евтини или на почти същите цени като в България.

преди 12 минути, Мальчик Бананан написа:

Путин, не го знам къде живее. Ма и двамата са психолуди, колкото десет Ким Чену Ун-а

Никой не го знае... неслучайно той официално  семейство няма.  И конспирации за десетки двойници

А че е колкото 10 Ким Чена е ясно отдавна... даже е по зле.... Щото Ким чен ин няма цялата мощ на КГБ-стката структура зад себе си .

Офтопик: мисля, че е само един - двойника на Владимир Владимирович (или на галено Пу). Един по-млад от него. И обикновено нещо много грим му слагат май. Но това с двойниците не е патент на Кремъл.

@nikksi Ами не си прав това за комунистите или октопода на нейните клонинги, но главата си остава. Трябва едно усилие. И трябва да се приказва и да се напомня. И в училище май не се учи (Не съм разглеждал скоро учебник по история и литература).

преди 10 часа, miro20 написа:

Ти нито в Крим си ходила, нито в Македония ще ходиш :):)

Но приветствам желанието ти :)

Бил съм там и пак ми се ходи като на екскурзии - защо мислиш да ни е интересно какво приветства заблуденяк като теб??? 

преди 4 минути, Мальчик Бананан написа:

Офтопик: мисля, че е само един - двойника на Владимир Владимирович или на галено Пу. Един по-млад от него. И обикновено нещо много грим му слагат май. Но това с двойниците не е патент на Кремъл.

Виж, и аз съм склонен към това че Путлер отдавна го няма... от момента в който се раделил с жена си ....  и разбирам че това е до някъде нормално с двойниците

Относно сигурността на лидерите..

но все пак... прекалено е... особенно когато никой не те заплашва  , а терактовете си ги измисляш самия ти

преди 5 минути, attj написа:

заблуденяк

:lol6:

току-що, miro20 написа:

Виж, и аз съм склонен към това че Путлер отдавна го няма... от момента в който се раделил с жена си ....  и разбирам че това е до някъде нормално с двойниците

Има си го, бе, човек. Това е за сигурност. Отбелязвай си на кои срещи и къде ходи двойника мул. Те го двойникът:

http://rusjev.net/2016/09/14/vladimir-putin-umer-stranoy-upravlyaet-dvoynik/

и оригинала putinkuchence.png

преди 3 часа, miro20 написа:

Прекрасен коментар .

Ще добавя и лично неангажиращо допълнение - разликата, и това което изби в израза "Европа на две скорости"  си има и логично обяснение, с това което постоянно споменавам за примера с обединението на Германия.

И в момента Германия е лидер , икономически мотор на Европа, и в това няма грам спор.

Но обединението  им струва 1.6 трлн евро. Налети от ФРГ във ГДР.

Да ме извинявате, но не може да неглижирате това !

Ако ние трябва да сме в  крак с Европа,  а не паленце което го влачат на каишка щото не може да е в крак с останалите, то.. трябва да се предприемат съвсем други , кардинални мерки.

Само че Брюксел не му пука за някакви си 7 млн. и съвсем ЛОГИЧНО ни оставя на самотек. Със ограничения.

Някои удобно спекулриат с това, особенно путинската дезинформация, но това е положението - нас никой не ни е налял никакви милиарди безвъзмездно , че да се сравняваме с "конете".

Не коментираш БСП ? върпеки че са кещящо по зле от описаните  ?  И защо те е страх да произнесеш думата "лустрация" ?

Хубав ферман си написал , но си забравил да завършиш със тази дума. И грам против БСП :)   те ли са за теб "алтернативата " бре :)

Аз нямам нищо против всички , включително и ББ да се оттеглят от властта.  Да правят каквото си искат друго , но не и да заемат ръководни длъжности, и да изнудват с положение и връзки .

Това е понятието "лустрация"  . Никой няма да ги разстрелва /въпреки че може би трябва/  но .. се оттеглете.

И до ден днешен в управлението са с картончета и досиета.

Е до кога бре ?

Такива като теб само описват повърхностно проблема и тумора, но не и по същество .

Сега пък и истерия имало . Защитаваш дефакто комунистите, всички други са маскари и производни на лошите цоциалисти, но нито дума за кадрите на БСП които са ядрото на проблема  ???

WTF ?? Неглижираш проблема, и имаш наглостта да ми говориш за "бившата номенклатура " ?

Няма как да стане приятелю

Смешно е да :) говориш за "отрочета" на бившата номенклатура, а на самата номенклатура , която е дори във властта в лицето на БСП и активните им мероприятия и проекти ,  не обръщаш внимание.

"Размразения" ми профил отдавна го ракостихте, и се оказа че съм всичко друго но не и трол и спамер с аманйсет профила, каквото са повечето тук.

Който винаги е говорел едно и също , с еднакъв стил и профил ,  и който взе участие тук , просто защото  видях с колко смешна фейкова пропаганда сте затрупали  и задръстили форума.

Поздрави

Ето за тия говоря! Как само се припозна и подскочи щом споменах любимия ви олигарх и спонсор. Лустрация се прави в началото не когато са се окопали. Отделно в България имаше преврат  на едни срещу други комунисти - тогава трябваше сега комунетата се пишат на анти и дращят като им го напомниш.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Както споменах по горе, и си ме цитирал ,

"Защитаваш дефакто комунистите, всички други са маскари и производни на лошите цоциалисти, но нито дума за кадрите на БСП които са ядрото на проблема  ???  "

с познатите простотии за "спонсори и покровители".

Теб трябва ли ти спонсор за да мислиш що годе логично ? :)

• Автор

Македонският президент поиска от САЩ гаранции за целостта на страната

Spoiler

Ако съществува истинско лидерство от страна на парламентарните партии, тогава правните и политическите пречки за даване на мандат за съставяне на правителство ще бъдат преодолени. Това заяви македонският президент Георге Иванов след срещата си с помощник-държавния секретар на САЩ Хойт Браян Ий.

Иванов поиска от САЩ като стратегически партньор на Македония да съдействат за отстраняването на пречките и така парламентарното мнозинство да получи мандат за съставяне на кабинет. По време на срещата двамата са обсъдили новосъздалата се политическа ситуация и възможностите за нейното преодоляване съгласно Конституцията и законите на Република Македония.

„Македонският президент осъжда всяко политическо и физическо насилие в Република Македония. Единствено чрез диалог трябва да се търсят решения. Извършването на прецеденти, при които незаконното става законно, подкопават основните демократични принципи“, каза Иванов.

Македонският президент поиска от лидера на СДСМ Зоран Заев да изпълни публичното обещание, че „заедно с коалиционните партньори ще дадат гаранции за укрепването на целостта на държавата и всичко ще бъде съгласно Конституцията на Република Македония“.

Македонският държавен глава отново подчерта, че „Албанската платформа“ не може да бъде нито условие, нито основа за сформиране на правителство. Президентът Иванов призова гражданите да се въздържат и да запазят спокойствие, защото трябва да се вземат решения с разум и диалог.

Репортерът на БГНЕС от Скопие предаде, че около обяд днес в сградата на парламента пристигна Талат Джафери, който обиколи помещенията, където станаха сблъсъците и бе унищожено част от имуществото. Той посети и няколко кабинета в сградата на парламента.

На 27 април Джафери бе избран с гласовете на СДСМ и албанските депутати за председател на парламента. Според ВМРО-ДПМНЕ този избор е незаконен и е в нарушение на Конституцията.

Интересно, как САЩ ще съдействат за отстраняване на пречките?

e  как , ще пуснат малко ракетки където са се събрали повече народ 

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

Цитат

По време на срещата двамата са обсъдили новосъздалата се политическа ситуация и възможностите за нейното преодоляване съгласно Конституцията и законите на Република Македония.

Очевидно с авторитет и влияние което имат америкацните, в рамките на законите и конституцията.

преди 14 минути, miro20 написа:

Очевидно с авторитет и влияние което имат америкацните...

Те обаче, не са безплатни.   :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.