Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българският парламент

Featured Replies

преди 1 час, M.Николов написа:

Е, не може да си толкова ....п.:speak:

Утре си вдигнете на Черепа монумент. И му се кланяйте на "божеството".

Той ще помогне с парите, няма проблем.

:hit:

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само да допълня, че шишакът над мен е типичният пример за подривна дейност. Той ще дойде да ви обяснява, че въпросният американски селяк е толкова трогнат от страданието ви, че решава ей така да задел

• Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху антикорупционния закон Има ли учудени или все още невярващи, че ни управлява мафия?  

• Емил Костов
    Емил Костов

Е нали се сещаш, че това е просто трик. Нито БСП, нито ГЕРБ ще си замразяват заплатите. Че и 82 въздържали се. За какво се въздържат.  А това, че в параламентя нямат срам се вижда отдавна. Депутатите

Публикувани изображения

https://www.facebook.com/vdimchev/posts/10226556145791790

Циркът "ДПС управлява с..." е разобличен.
И то не защото ДПС предстои да гласува правителството на Слави.
И то не защото ДПС гласува за втори път председателя на предишното и сегашното НС.
И то не защото ДПС винаги се стреми да участва в управлението и да допълва политическите квоти, за да е удобно на лидерите.
Просто е, защото този път стана ясно, че не ДПС се присламчва към готова политическа конфигурация за управление (БСП - 1992, ОДС - 1996, НДСВ - 2001, ГЕРБ - 2009, БСП - 2013), а ДПС е фактор, символ, гарант, водещ лидер, главен консултант, организатор, морализатор, подбудител и водещ партньор в един банален комплот срещу България.
Сега може и да си мислите друго, с оглед предстоящите заплати, постове и разхвърляне на карти, но скоро ще ви горчи на кариерите, а аз, както и много други хора, ще ви го припомняме до втръсване, както припомняме сега, че сте се продали.
Не го забравяйте.

И още

Тошко с "Оня прякор", 16 юни 2021 г.: ДПС е ужасно токсична партия!
Филип "Beauty Face" Станев, 22 юни 2021 г.: Ще водим преговори с ДПС!

Из речта на уважаемата Мика Зайкова по време на откриването на 46-тото Народно събрание:
“Третото важно нещо, което народът ни каза, с по-ниската избирателна активност - да, изборите са демократична процедура, те се прилагат, ама не ги ли прилагаме много често. Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем на работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно.”
Какво означава да се спре с демократичните процедури!?
Диктатура на пролетариата, Президентска република, или какво?
Партията на Слави Трифонов трябва да обясни какво точно означават тези думи! Подкрепено ли e тяхното мнение и от Сараите, откъдето гласуваха председател на НС?!
✒ КРАСЕН КРАЛЕВ

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Къде беше тоя смешко, когато ДПС имаха трима министри в правителството на Герб?:giggle1:

преди 12 минути, miro20 написа:

И още

Тошко с "Оня прякор", 16 юни 2021 г.: ДПС е ужасно токсична партия!
Филип "Beauty Face" Станев, 22 юни 2021 г.: Ще водим преговори с ДПС!

ИТН: Ще водим преговори с всички освен с Герб.:hush:

И то не за коалиция.

преди 21 часа, ninov написа:

да ще маха и спец съда нещо против имаш ли

Аз имам против. И?! 

п.п. Не всички дела трябва да са публични. Има неща които касаят националната сигурност. 

преди 49 минути, miro20 написа:
Из речта на уважаемата Мика Зайкова по време на откриването на 46-тото Народно събрание:
“Третото важно нещо, което народът ни каза, с по-ниската избирателна активност - да, изборите са демократична процедура, те се прилагат, ама не ги ли прилагаме много често. Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем на работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно.”
Какво означава да се спре с демократичните процедури!?
Диктатура на пролетариата, Президентска република, или какво?
Партията на Слави Трифонов трябва да обясни какво точно означават тези думи! Подкрепено ли e тяхното мнение и от Сараите, откъдето гласуваха председател на НС?!
✒ КРАСЕН КРАЛЕВ

Понеже си допълнил.

Тоя Кралев никога не е блестял с интелект, ама чак пък смисъла на едно просто изречение да не може да разбере.:speak:

Подкрепено е, сега размахаха един шалвар от там.:giggle1:

преди 1 час, Мойра написа:

Доста показателно . Съдружничка на мафиот - заместник председател на народното събрание. Без възражения.  Ако тази мухичка не беше прехвърчала в ГЕРБ сега щеше да е "част от промяната" . Пак питайте защо не желая да гласувам.

преди 1 час, ncl написа:

И защо не желаеш да гласуваш? Всички са маскари?!

Точно така! Нещо против да имаш ? Може да посочиш примери за достойни политици като споменеш защо ги считаш за такива не разбира се приказки а какво добро точно са направили, та да се засрамя от позицията си.

Няма достойни политици, които да познавам. Но имам против негласуването. Против измиването на ръцете с мантрата "Не гласувам за маскари, значи съвестта ми е чиста" и са виновни гласуващите, че гласуват за маскари.

преди 2 минути, ncl написа:

Няма достойни политици, които да познавам. Но имам против негласуването. Против измиването на ръцете с мантрата "Не гласувам за маскари, значи съвестта ми е чиста" и са виновни гласуващите, че гласуват за маскари.

Тоест гласуваш за недостойни въпреки че знаеш че са такива. Твой избор, чудно ми е но не те обвинявам . Само не знам защо трябва да се обвини някой който не вижда добър избор да не го направи. Ако си директор на болница ще назначиш ли в хирургията например лекар за който си сигурен че е некомпетентен да оперира пациентите защото видиш ли няма друг ? Ами по добре хората да знаят че в тази болница няма хирургия и да търсят лечение на друго място. Аз така схващам да гласуваш "за по малкото зло" както често казва миро20.

преди 1 час, lsmurf написа:

Тоест гласуваш за недостойни въпреки че знаеш че са такива. Твой избор, чудно ми е но не те обвинявам . Само не знам защо трябва да се обвини някой който не вижда добър избор да не го направи. Ако си директор на болница ще назначиш ли в хирургията например лекар за който си сигурен че е некомпетентен да оперира пациентите защото видиш ли няма друг ? Ами по добре хората да знаят че в тази болница няма хирургия и да търсят лечение на друго място. Аз така схващам да гласуваш "за по малкото зло" както често казва миро20.

Представи си че болницата разполага с фиксиран брой лекари и специалисти.

Някои си дават предпочитанията кой да ги лекува, други - който и да е.

Вече съм ти казвал - Няма негласуващи хора. И ти гласуваш, и твоя глас се разпределя. Не го ли разбра ?

Имаш шанс да избереш по малкото зло . Да, точно така и това не е "мръсна дума" . А начин да се върви напред.

И най вече начин системата да има ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ . Това за мен е най важното .

Аз нямам проблем да ме управляват комунета и разни шоумени, но това наистина да е представителна извадка от обществото !

И защото винаги се избира по малкото зло . Защото няма идеален вожд, месия, цар, и т.н. с ореол на главата.

Който да те "оправи" .

Дори в най добре развитите демокрации също се сменят управляващи, също има скандали, също има борба за власт и борба на идеи.

Е ? Те какво , не са намерили "идеалния" ? Защо не чакат като теб някой който да им отговаря на всички обективни и субективни изисквания ?

Просто е тъпо това твоето , не го ли разбра ?

Нихилизма в акта на изборите е пълна противоположност с принципите на демокрацията.

Едно бебе ако не реве, никой няма да го чуе.

Помедитирай над това.

преди 2 часа, lsmurf написа:
преди 4 часа, ncl написа:

И защо не желаеш да гласуваш? Всички са маскари?!

Точно така! Нещо против да имаш ?

Тогава не-гласът ти спокойно отива за най голямата маскара. Тогава не реви когато те управлява най голямата "маскара" . :hush:

преди 8 часа, miro20 написа:

Просто е тъпо това твоето , не го ли разбра ?

Наистина е безкрайно тъпо това твоето и нямаш капацитета някога въобще да го разбереш!

Помедитирай над това !

преди 1 час, lsmurf написа:

Наистина е безкрайно тъпо това твоето и нямаш капацитета някога въобще да го разбереш!

Помедитирай над това !

"медитирал " съм, и стигнах до по горните изводи . Кога ти самия ще се осъзнаеш е изцяло в рамките на твоите възможности. Ако имаш такива.

Ако не - продължавай да негласуваш и с имисли че това е някаква позиция.

Платения вот, корпоративния вот, партийния твърд електорат и т.н. харесват тази твоя политическа неграмотност.

И се молят Богу да има повече като теб. Тогава само с около  2% и  евтина кампания , влизаш в парламента :yanim:

Не ти де, те.

преди 56 минути, miro20 написа:

"медитирал " съм, и стигнах до по горните изводи . Кога ти самия ще се осъзнаеш е изцяло в рамките на твоите възможности. Ако имаш такива.

Ако не - продължавай да негласуваш и с имисли че това е някаква позиция.

Платения вот, корпоративния вот, партийния твърд електорат и т.н. харесват тази твоя политическа неграмотност.

И се молят Богу да има повече като теб. Тогава само с около  2% и  евтина кампания , влизаш в парламента :yanim:

Не ти де, те.

Е и какво от това ? В България в момента съществува една единствена партия БКП раздробена на крилца наричащи себе си с разни имена. Коя точно ще победи и ще влезе в парламента за мен е без всякакво значение. Статуквото остава системата остава не променена. Политическата класа остава същата. Нека влизат в парламента с евтини кампании , дано тогава крадат по малко защото нямат за наваксване много направени разходи. Да не гласуването е ярка позиция казваща " Аз не съм съгласен повече да бъда лъган и заблуждаван от едни и същи хора опитващи се да ни внушат че в България има някаква демокрация" С твоето гласуване ти се съгласяваш че демокрацията наистина е факт в България и трябва да се играе по нейните правила. Според мен ти си всъщност политически неграмотния не можещ да осъзнае нещата които изредих по горе.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Да не гласуването е ярка позиция казваща " Аз не съм съгласен повече да бъда лъган и заблуждаван от едни и същи хора опитващи се да ни внушат че в България има някаква демокрация"

Не. Тази твоя  позиция казва - Който иска да ме лъже и краде, аз нямам нищо против.

:getout:

Да го кажа пак образно

- Това е като път към някакво що годе бъдеще към което се стремим.

Този път не е аутобан, а черен път. Колата не е последен модел лимузина, а таралясник с няколко различни гуми.

Да, тези гуми някои са изтъркани , някои червенеят, някои са по качествена марка, други  не, но вървим все пак .

Ти идваш и ми казваш - къде ми е аутобана, къде ми е лимузината. Аз на тоя влак не се качвам.

Е не се качваш, но всички сме заедно в таралясника който ще те вози независимо каква лимузина искаш

Ралзиката е че можем да избираме малко по малко да има по добри "екстри" , да подобряваме гумите и т.н.

Но има и такива които спъват и пукат гумите.

Ето такива сега са на власт, заради твоето безхаберие и реване "защо не съм в лимузина" :)

1570841154_.png.6acfdef6b9e196a1bf58bac118e2b6c4.png

Ето тези пукат гумите, и те сега са на власт.

преди 1 час, miro20 написа:

Не. Тази твоя  позиция казва - Който иска да ме лъже и краде, аз нямам нищо против.

:getout:

Да го кажа пак образно

- Това е като път към някакво що годе бъдеще към което се стремим.

Този път не е аутобан, а черен път. Колата не е последен модел лимузина, а таралясник с няколко различни гуми.

Да, тези гуми някои са изтъркани , някои червенеят, някои са по качествена марка, други  не, но вървим все пак .

Ти идваш и ми казваш - къде ми е аутобана, къде ми е лимузината. Аз на тоя влак не се качвам.

Е не се качваш, но всички сме заедно в таралясника който ще те вози независимо каква лимузина искаш

Ралзиката е че можем да избираме малко по малко да има по добри "екстри" , да подобряваме гумите и т.н.

Но има и такива които спъват и пукат гумите.

Ето такива сега са на власт, заради твоето безхаберие и реване "защо не съм в лимузина" :)

1570841154_.png.6acfdef6b9e196a1bf58bac118e2b6c4.png

Никой не ви пука гумите човек . Пукате си ги сами с безхаберието с което управлявахте досега страната . Когато дойде на власт Борисов обеща да си "почисти къщичката" е не почисти нищо даже намаза още повече. Сега плаче че такива хора идват на власт , ами ще идват щом не направи нищо да го предотврати. Той ни натресе този президент с неговото безхаберие както сам си призна ,а сега реве колко лош бил с него - ами не ми пука . Така че Борисов сам се провали пред избирателите а пък "промяната" сам я показваш е просто стани за да седна аз.  И аз какво трябва да направя като олигофрен да се доверя на едните или другите - не благодаря !

Юнак Рашков, Юнаки Стоилов и Мая снайперистката лица на промяната - смях до пръсване.

преди 1 час, miro20 написа:

Те може и да пукат гумите, но кола може и да се движи и със спукани гуми. Бавно и некомфортно, но все пак се движи в правилната посока. 

Онези предишните обаче - те направо откраднаха гумите заедно с джантите и си ги сложиха на личните им лимузини, натовариха чекмеджетата с кюлчетата и си карат по аутобана, а ние останахме спряли на последно място по всички показатели, докато всички други (дори и румънците) вече са на светлинни години пред нас.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Те може и да пукат гумите, но кола може и да се движи и със спукани гуми. Бавно и некомфортно, но все пак се движи в правилната посока. 

Онези предишните обаче - те направо откраднаха гумите заедно с джантите и си ги сложиха на личните им лимузини, натовариха чекмеджетата с кюлчетата и си карат по аутобана, а ние останахме спряли на последно място по всички показатели, докато всички други (дори и румънците) вече са на светлинни години пред нас.

Те не са скромни като синчето на Тошо който почина вчера. Живеел си човека на село и никой нищо не чува за него. А всъщност е доста успешен бизнесмен

Цитат

След 10 ноември 1989 г. е изпълнителен директор на Асоциацията на търговските банки (1993) и неин съпредседател (1993 – 1996). Ръководител на Конфедерацията на индустриалците (май-юли 1994). Един от основателите на банките „Турист банк“ (1989) и „Росексимбанк“ (1994). От 2002 г. е собственик на Българската финансова група „ДЗИ-Росексимбанк“. Един от учредителите на Бизнесклуб „Възраждане“ (17 септември 2001) и негов председател (17 септември 2001 – септември 2002). Съветник на президента Георги Първанов по финансовите въпроси (2002 – 2003). 

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pochina-sinat-na-todor-zhivkov.html

Даже БНТ съобщи цялата тази информация през нощта а днес вече е подкастрена в записът на новините. Сигурен съм че е проява на скромност.

но все пак се движи в правилната посока. 

Е там е проблема. Към дъното с комунета начело няма как да е "правилна посока" .

Комунетата винаги са крали повече, и както знаеш и фондове ни спираха и какво ли не. Разликата със сегашната ситуация е че никога не е имало толкова масирана фейк кампания и комрпомати .

Наистина са силни бабикянските агенции или каквото са там.. защото това не е само да пуснеш измишльотина в медиит , а повече от очевидно се действа  в синхрон много по надълбоко , особенно при скалъпването на компроматите - снимки, аудиозаписи и т.н.

Най грозното е че се подмениха изцяло разбиранията на хората.

Успешно насочиха омразата към ГЕРБ, като истинските виновници и основния проблем - комунетата и тяхното Задкулисие + ощетените мутроолигарси дето им помагат , остана на заден план.

Получава се че такива като теб плюят ГЕРБ за неща които са в пъти по яркоочевидни  в техните опоненти.

Още за протестите бях казал че именно мутрите насъскаха наивни хорица да викат "мутри вън" , а то да е в интерес именно на мутрите.

преди 4 минути, miro20 написа:

Е там е проблема. Към дъното с комунета начело няма как да е "правилна посока" .

Прав си с комунистите от ГЕРБ посоката е само към дъното затова и ние гласувахме за други партии

преди 6 минути, miro20 написа:

Успешно насочиха омразата към ГЕРБ, като истинските виновници и основния проблем - комунетата и тяхното Задкулисие + ощетените мутроолигарси дето им помагат , остана на заден план.

значи викаш Доган ,Пеевски и Домусчиев са насочили хората да искат оставката на ГЕРБ демек своята не чувстваш ли че си смешен

За заплахите на комунето в парламента :

https://zonanews.bg/bulgaria/evrodeputatite-ot-gerb-sds-komisiyata-libe-tryabva-da-razgleda-zakanite-na-boyko-rashkov-sreshtu-borisov?fbclid=IwAR3woX-pFAWk-ejegvMS4HLWMtsZSV_g7xbmf6o7jBISIuFVAQ4oVy96q1w

https://www.facebook.com/ognyan.minchev.3/posts/10224015526909737

Цитат

Оставете за момент наследството на миналото, абстрахирайте се за момент от идеологиите, сложете за момент настрани вашето разбиране за това кой е прав и кой - не. Най-важното в една обществена - политическа промяна е не КАКВО се прави, а КАК се прави. Много е опасно да те управляват озлобени хора. Злобата води само към омраза и конфликт. Злобата води до диктатура. Зная, че мнозина я желаят. Пиша това за тези, които са против диктатурата, но не разбират колко ненадейно и коварно можем да се окажем в нея - просто защото сме проспали важни знаци по пътя. На власт са хора, жадуващи реванш, жадуващи отмъщение. Отворете си очите за това. Отмъщението е техния път към безконтролната власт.
P.S. Не коментирам справедливостта на исканата оставка на Иван Гешев. Всяко нещо - включително оставка - може и трябва да се поиска и изисква с достойнство и респект към демокрацията като общност на всички граждани.

Това също е мн точно казано :

https://www.facebook.com/GerbBulgaria1/posts/1435217493508000

Димитър Янев: Получаваме уроци как се управлява държава от хората, докарали най-големите бюджетни катастрофи в историята ни.
Същите, които ни оставиха под чернобилския дъжд, сега говорят за "здраве за всеки".
Същите, които направиха 3000лв.=$1, сега говорят за повече пенсии и пари за хората.
Същите, които принудиха хората да бягат от България, сега говорят, че ще ги върнат.
Същите, които взеха спестяванията на хората в банките и ги фалираха, сега говорят за бедността.
Същите, които създадоха мафията, сега говорят, че ще се борят с нея.
Същите, които станаха известни с червените си куфарчета, сега говорят, че ще се борят с корупцията.
Същите, които стреляха по хора без съд и без присъда, сега говорят за по-добро правосъдие.
Простете ми, че не ви вярвам!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.