Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация до 6000 лева

Featured Replies

TL;DR : Недостатъци на нещата които искате, малко разум покрай желанията ви, алтернативи и малко мнения. Ако създателя на темата се интересува, нека го прочете цялото и да пита ако иска още обосновка. Ако не - здрав да е!

Аз лично не разбрах какво му е нужно на човека.... Хем търси най-изгодното, хем разполага с 6000лева за глезотия. Хубав микрофон не ви трябва, самите игри нямат хубави кодеци и освен ако няма да си правите канал в ютуб, не ви е нужен. За хубави слушалки е хубаво да имате усилвател. Хубави слушалки и слушалки които имитират или са 7.1 няма да намерите, защото няма такива (стереото е истината, не знам до каква степен това е лично мнение). Колкото по надеждна искате да ви бъде машината за в бъдеще, толкова по-малко пари трябва да похарчите, за да може да имате пари за другата година или по-другата година да си купите друга машина. Хората ви препоръчват ш*бани светещи рам плочки които са 3 пъти по-скъпи и хич не са от най-изгодните които търсите. Аз по скоро бих препоръчал 34 инча ultrawide втора ръка ако можете да си намерите (или пък да плеснете 1100 лева за монитор, както прецените), малките квадратни монитори са само за цс играчи, докато този вид са по-скоро за юзър експириънс и удоволствие (кажи речи с кеф ще играеш, вместо да броиш фпс-а и да се биеш по гърдите). Машината може да се направи надеждна за 2000 лева с това което имате (че и по-малко) и живо здраво след 2 години можете да отделите още 2000хил. продавайки старото за 700-800 и с малко повече играчка ще имате хем актуална машина, хем нови части с годините, хем за по-дълго време. Разликата в производителноста на компютър за 700 лева и за 1400 ако е 250%, то разликата между 1400 и 2100 е 40%, а нагоре става още по-зле (сами си преценете дали си заслужава). Звуковата карта е изгъзица според мен и тази на дъното ще е достатъчна, особено ако е някое по хубаво. От картинката по-горе виждам, че сте се спрели на някакви части, но имайте предвид, че подобна рам може да се вземе за 2 пъти по малко сигурно, а видео картата може няколко стотин лева да се отрежат от нея. А ако вземете само 1080 (която ще ви върши чудесна работа следващите 2 години) ще си спестите 800 лева. Отделно - избирате си конфигурация точно след като обявиха Vega и Volta които са доста бързички. Не сме достигнали ерата на 4к според мен.

• Отговори 102
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 7 часа, Светозар написа:

Аз лично не разбрах какво му е нужно на човека.... Хем търси най-изгодното, хем разполага с 6000лева за глезотия.

Съжалявам ако не съм обяснил добре, но нека пак да уточна. Нужна ми е надежна машина предимно за игри и достатъчно добра за бъдещи ъпгрейди. Дал съм парите като граница(не е казано че трябва точно толко) и питам кое ще е най-доброто до тези пари в момента.

Хубав микрофон не ви трябва, самите игри нямат хубави кодеци и освен ако няма да си правите канал в ютуб, не ви е нужен.

Хубав микрофон ми е нужен, защото ползвам Discord и качеството е важно за мен. Също така ютуб и може би стрийминг.

Колкото по надеждна искате да ви бъде машината за в бъдеще, толкова по-малко пари трябва да похарчите, за да може да имате пари за другата година или по-другата година да си купите друга машина.

Никога не съм имал най-доброто, все е било нещо евтино, затова съм решил сега да дам толкова пари. Ами целта ми е сега като взема, чак след примерно 3-4 години да направя ъпгрейд. (мойта 970 вече близо 3 години и си кара 60fps на всички игри, но с намалена графика)

Хората ви препоръчват ш*бани светещи рам плочки които са 3 пъти по-скъпи и хич не са от най-изгодните които търсите.

Колкото и да не ви се вярва мен тези светещи работи и тези гъзарии хич не ме интересуват.(освен клавиатура и мишка) Да, бюджета ми е доста голям, но пък не съм ги брал по дърветата. И както каза ако има 3 пъти по-евтини, но същите като параметри ще предпочета тях.

Цитат

Отделно - избирате си конфигурация точно след като обявиха Vega и Volta които са доста бързички.

Тези Vega и Volta сигурно ще излезнат чак другата година, а дали ще си заслужава чакането? Още една опция е сега да си взема всичко друго без видео картата(да си карам с 970) и като излезе Volta да я взема + един 4к G-synch. Не искам да избързам и после да съжалявам(случвало ми се е преди), затова и още съм активен и чета всяко предложение.

Редактирано от _SnowWhite_ (преглед на промените)

Ако смяташ, че давам някаква полезна информация, питай още да разясняваме и с другите колеги евентуално. Тук в бюджета ти може да влезе всичко, и да питаш какви части да ти предложат, все най-хубавото ще е. Въпроса е кое си заслужава, кое не,
плюсове и минуси, алтернативи, нужно ли ви е или не и т.н.

преди 42 минути, Tommygun написа:

Колегата с коментара за паметта явно изобщо не е запознат платформата Райзън и значението на паметта.

Колегата е запознат, и въпреки че райзен работи значително по добре със бърза памет съм прав, защото разликата между 3000mhz и 3333mhz няма да е по голяма от 5% производителност, а цената за 16гб 3000мхз е 200 лева, не 550 (същата марка, g-skill). Отделно, видях рам памет втора ръка DDR4, 16gb, 3400mhz за ~200 лева (с тези характеристики надали са много стари или ползвани). Има и 3200мхз за 300 лева което пак е по-малко от другите предложения.

преди 2 часа, _SnowWhite_ написа:

Хубав микрофон ми е нужен, защото ползвам Discord и качеството е важно за мен. Също така ютуб и може би стрийминг.

Аз също ползвам дискорд и там качеството също не е толкова високо колкото си мислите. Отделно ви трябва захранване за читав микрофон от качеството което търсите ( и аз съм търсил като вас и затова ви информирам ). Няма да звучите като ютубъри, защото те първо, че обработват звукозаписите преди да ги качат, второ че имат шумоизолиращи пяни или записват възможно най-далеч от компютрите си, защото една мощна машина не издава малко звук. Трябва ви и поп филтър (аз нямам) за евентуално по-хубаво качество (то в дискорд няма да ви сбърка и да нямате де ама...).

Никога не съм имал най-доброто, все е било нещо евтино, затова съм решил сега да дам толкова пари. Ами целта ми е сега като взема, чак след примерно 3-4 години да направя ъпгрейд. (мойта 970 вече близо 3 години и си кара 60fps на всички игри, но с намалена графика)

Ако за вас най-мощната комерсиална видеокарта преди 2 месеца е нещо което не е много добро, значи купувайте най-скъпата конфигурация която видите и сте готов. Аз съм с 7950 и като цяло всичко ми върви, най-новите заглавия не ми вървят на максимални настройки, но както при вас ( тя междудругото е горе-долу между 960 и 970 ) се справям с малко компромис, имайки предвид, че на времето не беше най-мощната карта, а и минаха 4 години. Процесор за игри и i3 ще ви върши работа, та един от най-мощните процесори ще ви държи дълго време и има смисъл да си вземете (то тяхното развитие така или иначе беше заседнало защото АМД нищо съревнователно не пускаше на пазара). При видеокартите обаче, няма смисъл защото и да получите 180 фрейма на батълфийлд 1 с 1080ti и 160 фрейма с 1080, няма да има толкова голям смисъл, тъй като ще спестите повече от двойно, и със спестените пари след 2 години преспокойно можете да си купите карта която ще подкарва тогавашните игри със такива фреймове, докато скъпата ви 1080ti ще прави 100-110. Най high-end частите са за богаташи които искат най-най-доброто и имат парите да си го позволят. Вие искате нещо много добро и разполагате с някаква сума но най-вероятно не сте толкова богат. Тези части са ненужно оскъпени, защото това са най-добрите продукти на производителите и хора с пари ги купуват. Просто цената на 1 фрейм при бюджетните карти ако е 2 лева, при средния клас ако е 3, то при високия е 5, а при най високия 10. Много опростено казано и съотношенията не са статистически верни, но идеята е там. Просто имайки предвид, че 1080 ще ви върши повече от нужната за вас работа, няма смисъл да се купува 2 пъти по скъпа видеокарта за 20-30 фрейма. Отделно искате да ъпгрейдвате и след 3-4 години за 1000-та лева които ще спестите, както написах по-горе, ще можете да си купите 1280 примерно (знам ли как ще ги кръстят) която ще ви изтика още 3-4 години и пак ще ви дава фреймовете които търсите, но на нови заглавия.

Тези Vega и Volta сигурно ще излезнат чак другата година, а дали ще си заслужава чакането? Още една опция е сега да си взема всичко друго без видео картата(да си карам с 970) и като излезе Volta да я взема + един 4к G-synch. Не искам да избързам и после да съжалявам(случвало ми се е преди), затова и още съм активен и чета всяко предложение.

Вега излиза след няколко месеца и от лийкнатата информация видях, че хипотетично най-бързата видеокарта от серията, ще е 10-25% по бърза от 1080ti. Пак ще си дам мнението, че още не сме стигнали ерата на 4K. На следващият ви ъпгрейд вече пре спокойно според мен ще можете да си купите 4к и да се кефите, но към момента няма смисъл. 1440p е достатъчно, а ако си вземете ultrawide, както препоръчах, няма да си броите пикселите, а ще си броите FOV-а който според мен ще допринесе повече удоволствие, с повече фреймове. Също така G-Sync е скъпа технология и самия модул добавя 500 лева на монитора, докато Freesync (амд версията на същата технология) идва почти безплатно с мониторите и има ultrawide монитори с тази технология. Лесно могат да се съчетаят двете неща със пристигащата Vega.

На този етап няма смисъл и видеокартата да се сменя. Когато смениш монитора (писал си догодина) може да смениш и видеокартата с актуална.

Тоест вкарай тия пари които смяташ да дадеш за 1080TI в банка за една година.

Единствено старото Айви е за смяна тоест си гледай процесор, дъно и рам а като смениш монитора ще я мислиш видеокартата.

п.с. Мачото струва 93 лв. и тия 267 лв. за "водно" са си чисто изхвърляне.

Не знам каква разлика смяташ че ще има при клока или от към шум но едва ли си струва разликата в парите.

Виж ако поради някаква причина се държеше на малка кутия която вече имаш "водно" е варианта

но в случая ти искаш да я сменяш а разликата е 174 лв. което са си парите за една добра кутия която ще побере всякакъв звяр.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
Цитат

Аз също ползвам дискорд и там качеството също не е толкова високо колкото си мислите. Отделно ви трябва захранване за читав микрофон от качеството което търсите ( и аз съм търсил като вас и затова ви информирам ). Няма да звучите като ютубъри, защото те първо, че обработват звукозаписите преди да ги качат, второ че имат шумоизолиращи пяни или записват възможно най-далеч от компютрите си, защото една мощна машина не издава малко звук. Трябва ви и поп филтър (аз нямам) за евентуално по-хубаво качество (то в дискорд няма да ви сбърка и да нямате де ама...).

Аз съм поръчал следното:(което ми беше предложено)

• Blue Yeti
  • DT 770 80Ohm

Като пристигнат и ги пробвам ще пиша. Мисля, че микрофона и слушалките ще ми служат дълго време. А пяна и поп филтър мога да си взема по всяко време.(ако наистина ще има разлика в качеството)

Цитат

Процесор за игри и i3 ще ви върши работа, та един от най-мощните процесори ще ви държи дълго време

Мен все ме е страх процесора да не спъва новите видео карти. Но този Ryzen ми хареса много(въпреки, че само интел съм имал) и съм сигурен, че ще ми служи доста време. Предполагам 1800x ще бъде достатъчен за 4K? (когато излезнат по-нови карти)

Цитат

При видеокартите обаче, няма смисъл защото и да получите 180 фрейма на батълфийлд 1 с 1080ti и 160 фрейма с 1080, няма да има толкова голям смисъл, тъй като ще спестите повече от двойно, и със спестените пари след 2 години преспокойно можете да си купите карта която ще подкарва тогавашните игри със такива фреймове, докато скъпата ви 1080ti ще прави 100-110.

Това наистина ме накара да размисля. Наистина се спестяват доста пари ако взема 1080 и след няколко години ще мога само да я сменя с по-нова видео карта.(тъкмо видях отговора на Roujin Z,виж по-надолу)

Цитат

Вие искате нещо много добро и разполагате с някаква сума но най-вероятно не сте толкова богат.

Да, така е.

Цитат

Въпроса е кое си заслужава, кое не,плюсове и минуси, алтернативи, нужно ли ви е или не и т.н.

Мисля от процесора да не пестя и да остана на 1800x. Motherboard която ми предложиха имала най-доброто аудио, което е важно за мен. За кутията  също нямам претенции и предложената от Roujin Z ми хареса. За РАМ памет нямам си и на идея дали тази 400 лева си струва. Охлаждането съм се спрял на това(което също ми беше предложено). До сега не съм инсталирал водно и не знам дали си идва с частите нужни за AM4.

Цитат

На този етап няма смисъл и видеокартата да се сменя. Когато смениш монитора (писал си догодина) може да смениш и видеокартата с актуална. Тоест вкарай тия пари които смяташ да дадеш за 1080TI в банка за една година.

И това ме накара да размисля още един път. (хах)  Да, монитора(най-вероятно 4K) ще се смени другата година(като излезнат новите видео карти). Няколко месеца не са много време и винаги са ми казвали, че който чака печели пък и като му дойде времето пак ще се допитам до вас.

Ето какво изелезе засега:

otJMDAk.png

Цитат

п.с. Мачото струва 93 лв. и тия 267 лв. за "водно" са си чисто изхвърляне.

Не знам каква разлика смяташ че ще има при клока или от към шум но едва ли си струва разликата в парите.

Виж ако поради някаква причина се държеше на малка кутия която вече имаш "водно" е варианта

но в случая ти искаш да я сменяш а разликата е 174 лв. което са си парите за една добра кутия която ще побере всякакъв звяр.

Аз не знам каква разлика ще има, просто избирам от предложените. Тази кутия за вбъдеще достатъчно голяма ли ще е? Може да се вземе по-скъпа кутия(предпочитам от същия сайт), няма да е проблем.

Редактирано от _SnowWhite_ (преглед на промените)

преди 27 минути, _SnowWhite_ написа:

1. Процесора не го бърка дали играеш на 2к 5к или 15к той си върши калкулациите на обектите пък графично колко сложни ще са видеокартата да се оправя. Процесора ти никога няма да спъва видеото ти освен ако не си с i7 и 8600GT. Трябва ти хубав процесор, обаче, ако стриймваш, защото докато играеш и стриймваш процесора обработва видеото в реално време и ти подкарва играта която играеш и се товари.
2. Не вярвам да има разлика в "AMD compatible" рам памет и такава която не е, според мен няма, но не съм се образовал в тази посока и може би е добра инвестиция.
3. Избрали сте си най-скъпото дъно и не виждам защо. Хубаво аудио ще имаш и от нормално дъно, пък и да си купиш хубаво дъно за 300 и звукова карта за 200, сигурно звуковата карта ще има повече портове и по добро качество и собствен софтуер. Аз и от дъна не разбирам , някои дънни платки имат повече слотове и портове ама като цяло аз лично за друга разлика не виждам и ако някой може да се обоснове защо едно дъно за 600 лева си заслужава повече от дъно за 200 ще съм благодарен.
4. Вземи си захранване с титаниев сертификат и модулярно. 750в са много за 1 видеокарта (те 500 са достатъчни, пък 750). линк към такова
5. Относно охлаждането и аз не съм много наясно, но от форуми и аз знам, че това е добро. Въздушните охлаждания също не са за подценяване ако ви притеснява водната част от избраното охлаждане.

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

1800X е чисто и просто pointless.

1700 е с 300+ лева по-евтин и ще ти свърши абсолютно същата работа. 

Единствената логика да се купи 1800Х е ако няма да се клоква, заради по-високата номинална честота. При теб обаче случаят определено не е такъв. 1700 + клок = 1800Х.

Водното също не е особено нужно, щом искаш да сглобяваш нещо по-скоро от ефикасната страна на нещата, отколкото от красивата и естетическа.

Клок потенциала на всичките Ryzen-и, излезнали до момента, е 4GHz (4.1 с късмет). Реално можеш да минеш със сносно въздушно в ценовия диапазон около 100 лева без абсолютно никакви проблеми.

Рамта е ненужно скъпа. Можеш да минеш с до 300лв.

Vega картите ще ги анонсират на 31 Май. До към средата/края на Юни, според мен, ще са в продажба.

преди 24 минути, _SnowWhite_ написа:

Предполагам 1800x ще бъде достатъчен за 4K? (когато излезнат по-нови карти).

Мисля от процесора да не пестя и да остана на 1800x. Motherboard която ми предложиха имала най-доброто аудио, което е важно за мен. За кутията  също нямам претенции и предложената от Roujin Z ми хареса. За РАМ памет нямам си и на идея дали тази 400 лева си струва. Охлаждането съм се спрял на това(което също ми беше предложено). До сега не съм инсталирал водно и не знам дали си идва с частите нужни за AM4

То и 1700 ще е достатъчен. Тия  400 лв. за 16 ГБ за мен лично не си струват, при условие, че си взех 32ГБ за почти същите пари, но пък ryzen е капризен от към памет.

Ако захващането на 110i е същото като на H60 и H100i, които съм ползвал, то би трябвало да става за AM4 без допълнителни планки и модификации. Може все пак да пишеш на Корсар и да ги питаш.

Следя темата , ама нещо се обърках в крайна сметка. Не разбирам вече какво се случва! Гониш определени фрамове пък спестяваш от видео карта ? Предпочиташ 1800Х+ 1080 с идеята след определено време(не ясно кога) да вземеш по силна карта? Ми аз лично ако имах твоите пари не бих постъпил така. Ще взема 1080ti задалжително и по скоро бих взел 1700 или 1700Х процесора и тук бих спестил пари. Разликата между двата процесора при гейминг не е голяма(да не кажа никаква). Клокнат на ~3.6Гхц 1700 процесор = стоков 1800Х . За 690лв от този процесор спестяваш 360лв спрямо 1800Х . Комбинацията 1080ti + 1700/Х е далеч по за предпочитане. А мислиш ,че 1700/Х няма да ти е достаъчен за 4К ли ? Не се заблуждавай. Имаш солиден бюджет ,не пести от видеото . За процесора сравнението по горе дано ти помогне да вземеш разумно решение.

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

да правилно от видео не се пести и от процесор всичко друго подлежи на ъпгрейд .  иначе колкото повече се пести от видео и процесор толкова по-скоро отива в коша  цялата конфигурация .

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

да правилно от видео не се пести и от процесор всичко друго подлежи на ъпгрейд .  иначе колкото повече се пести от видео и процесор толкова по-скоро отива в коша  цялата конфигурация .

това е вярно с идеята, че няма да си купи компютър в следващите 6 години, а той иска да си купи. Не съм съгласен. 1080 лесно ще му подкарва игрите близките години, както и 1080ti, обаче на ti версията надценката не е 100% ами 150%. Като трябва ще я пусне в olx-а за 400-500 лева и след 2 години ще си купи по хубава видеокарта. Той не ги спестява парите дефакто, пак ще ги даде, но в по дълъг период от време и по надежден при това.

А колкото до това, че 1800x е клокната версия на 1700, това до някаква степен е вярно, ама не баш. Бих си купил 1800х.

Единственото за което трябва да мислиш в моемнта е по скоро какво дъно и каква рам е най-правилно да вземеш . Петко К ти спомена вече ,че са малко капризни райзените от към рам паметта. В моя случай също се сблъсках с този (временен за райзен) "проблем" и се убедих лично в това.  Избираш дъното , влизаш в мемори съпорт листа на производителя на въпросната дънна платка и гледаш оптималния вариант за рам паметта на която можеш да се спреш. Другия ти вариант е да четеш ревютата и по тях да се ориентираш.  За избора ти на процесор + видео няма смисъл да се повтарям. Нямаш гаранция , че след 2-3-5 години ще се появи желата от теб видео карта с производителността , която търсиш . От 1080ti на тоя етап не виждам какво можеш да искаш повече следващите годинки.

преди 24 минути, _SnowWhite_ написа:

Аз съм поръчал следното:(което ми беше предложено)

• Blue Yeti
  • DT 770 80Ohm

Като пристигнат и ги пробвам ще пиша. Мисля, че микрофона и слушалките ще ми служат дълго време.

Батюх, не си сбъркал. Това е най-доброто за 300лв откъм слушалки. (по-добро е от Audio Technica M50 или M50X).

преди 27 минути, _SnowWhite_ написа:

Мен все ме е страх процесора да не спъва новите видео карти. Но този Ryzen ми хареса много(въпреки, че само интел съм имал) и съм сигурен, че ще ми служи доста време. Предполагам 1800x ще бъде достатъчен за 4K? (когато излезнат по-нови карти)

Като цяло този 1800x е 10-15% по-мощен от 1700 (в игри няма плюс. Има плюс ако ще правиш видео редактиране). Затова горе Томигън ти каза, че няма смисъл от 1800/1800x. Но за спорта давай щом те радва. За 4к ще те спъват картите. Процесора ще дойде бавен за 1080p резолюция, или по-ниска. За бъдещи карти ще е достатъчен да. Да не казвам голяма дума, но може 5-6 години спокойно да се кара с 1700 или 1800. Това мое мнение. А по-непретенциозно и нагоре като години.

преди 33 минути, _SnowWhite_ написа:

Това наистина ме накара да размисля. Наистина се спестяват доста пари ако взема 1080 и след няколко години ще мога само да я сменя с по-нова видео карта.(тъкмо видях отговора на Roujin Z,виж по-надолу)

1080TI е бая по-мошно от 1080. Да знаеш. От 20 до 35%. При липса на алтернатива от страна на АМД в момента ти казвам - за мен твоята карта е 1080 ТИ. Или взимай две 1080. Има вариант Вегата от АМД като излезе, зелените да пуснат разпродажба на 1080. Е тогава хващаш промоцията и взимаш 2. Това ама не е сигурно че ще стане, затова за мен в момента 1080 ТИ е твоята карта.

преди 39 минути, _SnowWhite_ написа:
  • Blue Yeti

По-скъп от този микрофон не ти трябва за стрим. Ако е по-скъп се влияе от много странични фактори. Точно с това Йети следя един стример в Тубата и звука кърти мивки (а и не само). Даже вече отива към много чувствителен (напремер трябва си държиш телефона далеч от него, че смущава ако ти звънне някой), но е тъкмо на границата и е добре.

И накрая обърни сериозно внимание на захранването. Да не сложиш какво да е (видях Корсара горе, та да не е да поръчаш нещо на своя глава дето не се знае какво е), щото е много важно за стабилността.

преди 14 минути, Светозар написа:

това е вярно с идеята, че няма да си купи компютър в следващите 6 години, а той иска да си купи.

тогава една конфигурация за  1000 без монитор ще свърши работа .

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

тогава една конфигурация за  1000 без монитор ще свърши работа .

В интерес на истината ще свърши било то шега или не.

6  години не са малко но да има в предвид че гаранцията изтича след 3 години .

Разликата между 1080 и 1080ti  е приблизително 350лв. в цената. За тези пари по горе ти споменаха ,че получаваш едно над20-25% повече перформънс. Къде видя Светозаре тея космически надценки ?  Разликата между 1700 ( с клок на 3.6-3,7) и 1800Х при гейминг ще приблизително НУЛА. До 3.6-3,7 Гхц честота(според бройката) на 1700 райзена може да ти работи изцяло на стоков волтаж (1.1875волта) , което не мисля ,че се води и за клок по моите разбирания. А спестяваш въпросната сума от процесора. 

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

преди 18 минути, Светозар написа:

това е вярно с идеята, че няма да си купи компютър в следващите 6 години, а той иска да си купи. Не съм съгласен. 1080 лесно ще му подкарва игрите близките години, както и 1080ti, обаче на ti версията надценката не е 100% ами 150%. Като трябва ще я пусне в olx-а за 400-500 лева и след 2 години ще си купи по хубава видеокарта. Той не ги спестява парите дефакто, пак ще ги даде, но в по дълъг период от време и по надежден при това.

А колкото до това, че 1800x е клокната версия на 1700, това до някаква степен е вярно, ама не баш. Бих си купил 1800х.

Предпочиташ 1080 пред 1080Ti, защото ще свърши работа, но в същото време би си купил 1800X пред 1700. Тук тотално ти изгубих логиката.

Тази 150% надценка също изобщо не я разбрах.

преди 1 час, _SnowWhite_ написа:

Да, така е.

И друг съвет от мене. От дъно и захранване недей да пестиш. В случая има достатъчно средства. Ако трябва вземи РАМ на 3000, не на 3200mhz, но дъното да е топ. Винаги има смисъл, да знаеш.

преди 6 минути, Julius Decimus написа:

И друг съвет от мене. От дъно и захранване недей да пестиш. В случая има достатъчно средства. Ако трябва вземи РАМ на 3000, не на 3200mhz, но дъното да е топ. Винаги има смисъл, да знаеш.

това е някакъв шит

дъно се взима според нуждите .

цената зависи от това дали е нужно или не е  нужно .

http://www.vario.bg/compare/25963;25628

едното е 80 лв по скъпо щото има 2 слота  pcle 3.0

• Автор

Всеки човек си има собствено мнение и е трудно за мен да избера. Наистина много неща се промениха и може да е станало объркване(и се извинявам), но като чета колко 4К е по-добре и си промених малко мнението за FPS. Това как ви се струва: (да, сложил съм 32ГБ и мисля да си остане така, но ме притеснява волтажа 1.35 дали не е много за дъното)

qttmtZs.png

В по-късен етап слагам една звярска карта едно 4К и заспива.

преди 4 минути, _SnowWhite_ написа:

Прегледай други въздушни охладители (Noctua или Dark rock 3 на Be quiet). Отиди в някой близък магазин за техника, голям, и виж какво представлява 4К. Не мисля, че е толкова забележително имайки предвид, че 1440p е малко по ниско от 4к, но пък 21:9. Ето сравнение

По късно можеш да купиш някоя "зверска" карта както казваш или да вземеш нещо по евтино, и по късно да я подмениш след ~3години.

Не мисля ,че избрания от теб охладител си заслужава цената , отделно не съм сигурен че има крепежи за АМ4. Ще пречи също и на рама. Волтажа от 1.35 не е проблем за дъното.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.