Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация до 6000 лева

Featured Replies

преди 21 минути, M4R1Y4N написа:

Гигадръв са най-зле с биосите.

и ти зле ма си трая

кое му е зле на биоса натискаш копчето за пускане на пс и тръгва какъв биос .

за спарвка  gigabyte 2  версии на биоса

msi 8  версии

тва  щото много бачкат или са забравили да го сложат в оригиналната .  не се знае .

• Отговори 102
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 41 минути, Светозар написа:

Прегледай други въздушни охладители (Noctua или Dark rock 3 на Be quiet). Отиди в някой близък магазин за техника, голям, и виж какво представлява 4К. Не мисля, че е толкова забележително имайки предвид, че 1440p е малко по ниско от 4к, но пък 21:9. Ето сравнение

По късно можеш да купиш някоя "зверска" карта както казваш или да вземеш нещо по евтино, и по късно да я подмениш след ~3години.

Да, най-добре ще е да го видя на живо и да преценя кое е по-добро за мен.

За видео картата ще изчакам да видя новите Volga и Vega как се представят.

Ето на какво се спрях вече и мисля, че това е окончателното ми решение:

oK3U266.png

NVMe SSD и Soundcard(ако се наложи след като пробвам слушалките) ще ги взимам от другаде.

Благодаря на всеки един за помощта!

Редактирано от _SnowWhite_ (преглед на промените)

Охладителят е добър но реално е същата работа като Луцифер - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=14449&sort=p.price&order=ASC 

При 52 лв. разлика аз поне не виждам смислена причина да се купува освен ако не се гони "марка" или "дизайн"?

Най-добре се придържай към Мачото за които ти дадох линк освен ако не смяташ да платиш двойно повече пари за топ охладител за какъвто също съм ти дал линк (не е много смислено).

п.с. Принципно и варианта на дъното с B350 чипсет не е проблем (губиш СЛИ печелиш 90 лв.) - http://www.vario.bg/msi-b350-gaming-pro-carbon-7b00-001r

По-евтина рам на 3200MHz с 100 лв. - http://www.vario.bg/corsair-vengeance-lpx-dimm-kit-16gb-cmk16gx4m2b3200c16

Както виждаш пари не е проблем да се спестят единствено процесора не бих сменял но ти си решаваш.

Новият Сиисоник реално е най-доброто за момента за това и го споменах в началото което по-никакъв начин не значи че е необходим.

Тоест ако ще пестиш си карай със старото захранване не е никакъв проблем колкото и да го недолюбвам конкретното но не режи процесора.

Да се взима над 16GB за сметка на процесора също е абсурд. Първо не е необходима второ в бъдеще може да се добавя ако стане необходимо.

Ето ти резултатите. Варианта на BQ (Pro) които вади малко по-добър резултат е още по-скъп и вече се води топ-вариант като споменатия D15 на Noctua.

За това ти казвам че ако искаш малко по-добър резултат от Мачото ще трябва да се изръсиш двойно. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Нито един кулерите дори и в официалните им сайтове не пише ,че имат крепежи за АМ4. А не вярвам и там да не са обновили информацията си.  И все пак ще попитам, за какво ти е подобен клас охладител за райзена ? Вече не веднъж сме споменавали ,че кулер от типа на id-cooling SE 204; 214/Х или gammaxx 400 (струват не повече от 40-50лв.) се предостатъчни за овърклок на този процесор. Аз не виждам смисъл от подобна безмислена набутвация.

edit: 1700Х процесора е напълно достъчно решение на твоите нужди и смятам ,че избора ти е правилен.

edit2: Ако на Вегата първите неофициални резултати които видяхме вече в нета се потвърдят , май ще съжаляваш само за чакането. Ако имаш парите не виждам какво се чудиш (вече ти се спомена не еднократно кое е твоето видео).  

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

http://www.thermalright.de/media/pdf/manual_am4_en.pdf 

http://www.thermalright.de/en/cooler/42/macho-rev.-b

http://noctua.at/en/nh-d15-se-am4.html

Не виждам проблем с двата които съм препоръчал останалите ги гледам единствено като цена-възможности.  

Говорих за Луцифера ( на който аз също съм голям почитател) както и dark rock 3-ката която е избрал. Те поне за сега не стават за ам4. Но пак казвам ,няма смисъл от подобен масивен звяр. Мога да споделя моите резултати от тестовете с клок на 1700-ката с стоков охладител и gammaxx400 , ако иска момчето да се ориентира. Но все пак крайнотто решение е негово ;)

Лелее какви бисери има по-нагоре ,не е истина....

1. Авторе, не се цепи от акъла си и си вземи дъното на Асус ,на което се беше засилил. За момента то и Taichi на Asrock са класа над ВСИЧКИ останали и това че излизат често биоси не трябва да те плаши-флашването става за секунди,не е като едно време. И да Гигабайт са дървени и да и МСИ не са много по-напред!!!(за момента и да ,има и изключения)
  2. Вземи си Райзън 1700 и с 2 пипания на мишката го превръщаш в 1800Х (който между другото е 4гхц но на едно ядро,иначе е 3,7).Поне аз оня ден за теста буквално с 2 пипания направих моя 1600 от 3200 на 3800.И да това все още със стоковия охладител. След 3 часа игра и стрийм с OBS с процесора температурата беше средно 74 градуса - което е много,но за стоков охладител е повече от  добре.
  3. И като стана дума за охладител, след като това става със стоковия един Мачо ще си свирка с Райзъна. Тея псевдоводни и прочие глупости ги забрави. Ако вземеш нещо от типа на големите Ноктуа или Dark Rock 3,дъното ти няма и да им пуска перките...
  4. Не слушай и за паметта. ЗА МОМЕНТА ти трябва рам памет с така наречените B-Die чипове на Самсунг а това са почти всички 3200 CL14 и нагоре. Затова написах че Flare X на CL 16 ме съмнява - сигурно е грешка(да все па е вярната). Останалите дори и на 10 000 да е пак ще върви на 2133 в най-добрия случай на 2400.Ако вземеш 32 Гб паметта ще е почти 100% двустранна а там надежда всяка остави над 2400. С двете дъна ,които ти казах, има хора са качвали китове двустранна памет на 2933 ,което е по-бързо от едностранна на 3400...
  5. Също така за графичната карта - 1080ti след като може да си го позволиш. Това е ,никави драми и ами ако това-онова. Титана не си заслужава парите ,но тая като за без конкуренция става. Вега няма да може да я гътне а ако успее няма да струва по-малко. В най-оптимистичните мечти(и моите също) Вега ще е между 1080 и 1080Ti на цената на първата. За повече трябва да направят нещо извънземно като с Райзън.
  6. За монитор ето ти един 4К дето става за игри - тея с G-Synch нямат пипане,но може и да пропуснеш и да си купиш нещо наистина добро.

Та бях ти обещал,ето една примерна и от мен.

Config.thumb.jpg.526f5060b08096b323b5e07b506a2394.jpg

Между другото от присъстващите и съветващи май само аз и @pepy86 сме с Райзън и можем да ти кажем нещата от първа ръка. Той е със 1700 (твоя процесор) ,аз съм с Asus Crosshair 6 Hero (твоето дъно) ;).За охладителя съм съгласен с @Roujin Z, Macho 2 ти стига а ако вземеш 1700,той си идва с никак не лош охладител.

Успех с покупката.

преди 40 минути, Tommygun написа:

За охладителя съм съгласен с @Roujin Z, Macho 2 

Защо само? Като изключим Палитката дъното и паметта които си препоръчал са същите които му препоръчах в самото начало на темата.

Колкото до Zotac топ-модела се е изчерпал след препоръката ми но ако ще се икономисва и нормалния вариант е с 3 години повече гаранция от Палита пък и е 90 лв. по-евтин.

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1080-ti-amp-zt-p10810d-10p 

п.с. Всъщност въпроса е именно какво да се икономиса и нужно ли е предвид че бюджета не ограничава по-никакъв начин.

При охладителите нещата понякога могат да бъдат подвеждащи и да дадеш 50 лв. отгоре без каквато и да е полза...

Но понеже се коментира безсмислието на по-добрия процесор по-тая логика всичко може да се ореже и да се спестят пари без да страда качеството.

Например платината е по-евтина от титана и очевидно не говорим за бюджетни захранвания които също не биха били проблем.

В тоя ред на мисли и S не представлява проблем и защо му е нужна R5?

Не само, просто не ми се търсеше да го слагам и него. Понеже ти на няколко пъти му натърти за охладителя, да му е казано още веднъж, защото иначе ще го засилят на псевдоводно.Картата и аз не я намерих и затова палитката. Там общо взето е въпрос на вкус ,при 1080 имаше някои малко по-зле, при Ti който и къстъм да вземе все е тих и все я държи хладна. А с този бюджет няма какво толкова да му се мислят частите. Това с най-евтиното дъно и само процесор и карта е ако няма пари. В случая може да си позволи да играе на сигурно и да заложи на качество. Кутията също бих му сложил друга ,но вие си обичате Фракталите и за дa не влизаме в дискусии излишно. Просто е R5 защото няма къстъм водно. А паметта се оказа ,че наистина е вярната с CL14 и Смасунг B-Die. Тази би трябвало в комбинация с C6H да запали без проблем без пипане на 3200.

Моята още не мога да  я подкарам на повече от 2933 без да пипам BLCK (още едно предимство пред евтините дъна,които нямат външен тактов генератор). Като го пипна обаче и си пали без проблем на 3466. Само че ,четох че можело нещо си с Nvme ССД-то да стане гаф.

преди 7 часа, Светозар написа:

Колегата е запознат, и въпреки че райзен работи значително по добре със бърза памет съм прав, защото разликата между 3000mhz и 3333mhz няма да е по голяма от 5% производителност, а цената за 16гб 3000мхз е 200 лева, не 550 (същата марка, g-skill). Отделно, видях рам памет втора ръка DDR4, 16gb, 3400mhz за ~200 лева (с тези характеристики надали са много стари или ползвани). Има и 3200мхз за 300 лева което пак е по-малко от другите предложения.

Това съм го пропуснал. Я ми кажи как ще я пуснеш тази памет изобщо на 3000 мхц ако не е с B-Die чип на Самсунг? Да това са онези скъпите безсмислените.

А Райзън печели един път от самата памет и втори път се сбързява връзката между модулите в самия чип,която винаги е половината от честотата на паметта. Кое е по-добре тогава 2133 или 3200. Защото това е разликата а не както казваш 3000 до 3333...

Повярвай ми откакто съм го взел не съм спирал да се занимавам с паметта и освен много пробване има и  адски много четене и писане с хора ,които също имат процесорите и паметите. Така че ЗА МОМЕНТА скъпата памет си струва всяка една стотинка. Ако искаш кажи теста да ти пусна сравнение 2133 и 2933 да видим каква е разликата.

Темата май се изчерпа , от тук на сетне каквото и да се напише най много да объркаме пак автора. Дано послуша Томи за дъното и рам паметта . Така поне ще спести нерви и загубено време. Аз например , когато минах на райзен платформа нямах възможностите на автора и трябваше да ползвам старата рам памет adata xpg 2800 4по8ГБ , която ми остана от интела. Ето ,че в момента я ползвам само на 2400Мхц (поне за момента). Нямах възможност да я сменям и нея , но поне не ми е болка за умиране . Факт е,че автора при този бюджет няма смисъл да пести или да експериментира, а най-добре е да се вслуша в съветите. 

п.п. Ще добавя едно малко сравнение понеже захапахме темата за кулерите. Автора може да види разликата между  боксовия охладител на r7 1700и един евтин диипкул гамакс 400 за 40лв. и да види как се справят при стрес тест. Така ще прецени сам дали има смисъл от хай енд охладител в неговия случай.

Теста съм го правил на OCCT 4.5.0 на CPU: linpack (което се води по тежкия вариант спрямо cpu:occt) и реално прилага товар върху процесора , който няма шанс да го получите никъде другаде, но поне ще се получи някакъв малък ориентир за градусите.

Иначе за ултра гейминг с диипкула не съм минавал като показания на на процесора: CPU - 40-42 градуса и на CPU (Tctl/Tdie) 48-49 градуса  при клок 3.6Гхц, което миля ,че е смешно малко.

стоков кулер срещу gammaxx400.jpg

• Автор

Качеството на микрофона и на слушалките е топ! Като сложа слушалките и пусна dubstep и все едно съм на концерт и съм сложил две възглавници на ушите.(удобни са и не запарват) В игрите също чувам всичко доста добре и мога да преценя откъде се стреля.(даже чувам нови звуци които не съм чувал досега :ohmy:) А качеството от записа на микрофона е уникално, даже се чуват клавиатурата и мишката и трябва да видя как да го фиксна това.

9jads3a.jpg

0ZL47uk.jpg

Общо взето се радвам, че се допитах до вас! Супер съм доволен от покупката и препоръчвам на който може да си го возволи!

P.S: Останалото го поръчвам към края на месеца.

Ако правилно съм разбрал си ги вързал към старата конфигурация която няма аудиокарта тоест говорим за изключително калпавото Realtek 662?

Е в такъв случай не се съмнявай че топ-варианта Realtek 1220 ще ти е достатъчен и няма да е необходимо да даваш пари за аудиокарта. 

И честито! ;)

преди 5 часа, _SnowWhite_ написа:

Качеството на микрофона и на слушалките е топ!

А така, наздраве. 

преди 5 часа, _SnowWhite_ написа:

игрите също чувам всичко доста добре и мога да преценя откъде се стреля.(даже чувам нови звуци които не съм чувал досега :ohmy:)

Тъй ли стана :) ;)

Приятно ползване, а пък аз пак да напомня да внимаваш с кабела.

• Автор

Не знам дали е нормално, може и да е тъп въпроса, но ще питам. Като си допра носа до микрофона(горната част) и ми мирише малко(но не мога да разбера на какво), на изгорено ли, на гума ли. Не знам дали този мирис е нормален при микрофоните?

преди 10 минути, _SnowWhite_ написа:

Не знам дали е нормално и затова ще питам. Като си допра носа до микрофона(горната част) и ми мирише малко(но не мога да разбера на какво), на изгорено ли, на гума ли. Не знам дали този мирис е нормален при микрофоните?

Батюх, по принцип нямам опит с микрофоните. Виж за слушалките всичко може питаш. Според мене е защото е нов, остави да се разработи до към една седмица. Но, няма как да съм сигурен, затова препоръчвам при добро желание да направиш тема в раздел "Аудиотехника". Загрява ли много като работи, нещо странно да се забелязва друго ? 

Работи ли все още ? Гаранция нали има? Какво се притесняваш тогава. Може да е като при буфиерите като е ново да мирише на изгоряла гума. Но всъщност тъка си мирише като е ново. 

Едит: И все пак ако всичко излезе че ти е наред с микрофона и ако си вреш носа често в микрофона пръсни го с парфюм лекичко ;)

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Не, не загравя. Сигурно щото е нов и затова така на гума мирише. Мерси!

Съгласявам се да послушаш колегата относно рамта, но все пак разликата в представянето не е толкова голяма (но ти все пак трябва да искаш възможно най-високата производителност за парите си) и пак не препоръчвам скъпата светеща рам. Относно микрофона - има микрофони които се монтират към слушалките и не хващат компютъра/мишката/клавиатурата, затова ви казах, че не ви трябва такъв микрофон за дискорд, тъй като тези неща са проблемни. Но пък човек сам докато не се опари няма как - не е лоша покупка попринцип и няма за къде да съжалявате. Тъй като мислите да отделяте доста от свободното си време за компютъра ще ви съветвам да отделите и една солидна сума за неща отделно от него, а именно СТОЛ и МАСА/БЮРО. Аз лично от скоро правя някакви собствени пари макар и да уча и време за нов компютър има, но в момента се ореантирам да си купя удобен стол и дървен масив за маса. Аз като по-сериозен ЦС играч намирам удобството за нещо много хубаво и нужно при това, но има и други предимства. Седенето на компютъра не е полезно и затова колкото по-добра стойка имате на компютъра, толкова по-добре за в бъдеще, а често добрата стойка не е удобна. Отделно, ако мястото на което ще ви седи компютъра не ви е удобно, самото ползване на машината няма да е толкова задоволително. Затова е хубаво работното място да е удобно - в дългосрочен план и за здравето и за удоволствието.

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

на 13.05.2017 г. в 16:54, pepy86 написа:

Гониш определени фрамове пък спестяваш от видео карта ?

В зависимост от игрите, 144  fps  не са постижими в 100% от случаите. Затова човека е добре да обърне внимание първо на процесора, за да си гарантира 144  fps. Видеокартата не е толкова важна, защото обикновено може да се намали един или два детайла и да се получат доста над 144  fps, особено ако видеокартата е от типа на 1080Ti. А и да не е, ще се намали още един детайл.  Другата крайност - бърза видеоакрта и по-слаб процесор би означавала две неща - възможност за малко кадри при процесорно изискуеми игри и загуба на пари, щото една такава видеокарта примерно е 1500 лева и при положение, че процесора е 300-400, то същата работа ще се върши и от карта за 500-600 лева. Това грубо казано, но реално човек може да загуби една хилядарка и да не получи 144  fps  като минимум. Нали говорим за минимум все пак, а не за 80% +144 fps, 15% +120  фпс  и 5%  -120fps...

И да, точно тук не трябва да се пренебрегва РАМ паметта, защото в един момент точно тя е препъни камъка за многото кадри. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Изобщо не мога да се съглася с теб. 1-во: видеото е основния и най-важен фактор при гейминг. Не процесора! 2-ро: момчето дори и да купи по евтин процесор, от рода на r5 1600 , да не би да мислиш ,че ще получи по малко фрамове спрямо 1700/Х ? Нищо подобно. Тук все пак не го караме да вземе пентиум 4600,  не забравяйте тази малка подробност. 3-то: За какво изобщо си чешем езиците при наличие на бюджет от 6000лв. ?  Срамота е да имаш подобен бюджет и да спестиш от един от двата най-основни компонента (цпу и гпу).  А за идеята да намаля няколко детайла с цел 144фпс мен лично ми се струва недопустима. Че то му се губи смисъла и удоволствието  от това да се насладиш максимално от текстури , ефекти , резолюция. Ми то няма разлика по тази логика ,ако вземе една gtx 1050ti , да пусне на медиум настройки играта и резолюция 1366х768 и пак ще ги докара  тея фрамове.  Стига сме се гъделичкали само и като всеки българин да се чудим от къде да спестим. При положение ,че темата е за компютърна конфигурация до тази сума (6000лв) и се търси оптималния вариант, няма какво да му се чудим. Каже ли автора ,че няма парите или няма цялата сума към момента , това е друга бира вече и ще е оправдано да се реже от перформънса едва тогава.

на 19.05.2017 г. в 21:48, pepy86 написа:

Изобщо не мога да се съглася с теб. 1-во: видеото е основния и най-важен фактор при гейминг. Не процесора! 2-ро: момчето дори и да купи по евтин процесор, от рода на r5 1600 , да не би да мислиш ,че ще получи по малко фрамове спрямо 1700/Х ? Нищо подобно. Тук все пак не го караме да вземе пентиум 4600,  не забравяйте тази малка подробност. 3-то: За какво изобщо си чешем езиците при наличие на бюджет от 6000лв. ?  Срамота е да имаш подобен бюджет и да спестиш от един от двата най-основни компонента (цпу и гпу).  А за идеята да намаля няколко детайла с цел 144фпс мен лично ми се струва недопустима. Че то му се губи смисъла и удоволствието  от това да се насладиш максимално от текстури , ефекти , резолюция. Ми то няма разлика по тази логика ,ако вземе една gtx 1050ti , да пусне на медиум настройки играта и резолюция 1366х768 и пак ще ги докара  тея фрамове.  Стига сме се гъделичкали само и като всеки българин да се чудим от къде да спестим. При положение ,че темата е за компютърна конфигурация до тази сума (6000лв) и се търси оптималния вариант, няма какво да му се чудим. Каже ли автора ,че няма парите или няма цялата сума към момента , това е друга бира вече и ще е оправдано да се реже от перформънса едва тогава.

Абе аз казвам как е в действителността. Все ми е едно кой какво ще вземе. като не ви се слуша, чупете си главите. Ама най ме е яд, че с подобни коментари набутвате хората. Що,като вземе карта за 5000 лева ще извади 144 fps  ли, какво? Аман от тъпи коментари в тоя форум. Ей и затова не пиша!!!

Я си кажи доводите за 144 фпс и процесор за...и аз не знам колко лева, ама явно за мижава сума. Искам да ми пуснеш PCars  примерно с тоия мижав процесор и някаква не толкова мижава памет и да ми извадиш 144 фпс със супер картата си, без да намаляш никакви детайли!!!

Спирам да пиша. Чупете си главите, нямам нищо против. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 2 часа, bildera_ написа:

Я си кажи доводите за 144 фпс и процесор за...и аз не знам колко лева, ама явно за мижава сума. Искам да ми пуснеш PCars  примерно с тоия мижав процесор и някаква не толкова мижава памет и да ми извадиш 144 фпс със супер картата си, без да намаляш никакви детайли!!!. 

От кога 6 (шест) ядрен процесор (12 нишки), се води мижав? Вярно, продава се за мижавата (спрямо еквивалентите на Интел) сума от 450 лв., но това не го прави слаб.

Моят процесор също е 6 ядрен, така че, дай я тая игра, да я видим колко зле ще върви ;) Стига да има демо де, че не ми се занимава с кракове.

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

bildera_

, толкова си далеч от истината мойто момче ,че ми е трудно да ти го опиша с думи. Ако не вярваш на нас , то поне вземи поглени 2-3 клипа в тубата за сравнения между конфигурация със слаб процесор+ силна видео карта и виж какви фрамове вади на същите игри спрямо конфигурация с добро цпу и слабо видео. (на същите настройки на игрите). Това съм го видял и тествал лично , не си пиша по дедовия само и само да трупам някой друг коментар по форумите.

едит: И моля те обясни ни какво му е на един r5 1600 или r7 1700 по лошото за гейминг спрямо 1800x ?

@pepy86, тук за съжаление ще подкрепя @bildera_, @Кико, @sennheiser(давам ти никовете защото си нов и не се познавате). Той е един от малкото хора тук, които са тествали и знаят за какво говоря.Даже имаме общи теми с тестове.

Когато говорим за high fps gaming , процесора е от решаващо значение.Затова и личното ми мнение е,че процесори се тестват на 720р с възможно най-яката карта. Тогава се вижда докъде може да стигне процесора ако картата не е ограничаващ фактор .А има малко процесори способни на 144+ стабилни кадри във всички игри,да не кажа и че няма такива. Ако картата те спре,винаги може да намалиш нещо.Но ако те спре процесора има в много малко игри настройки с които  да олекотиш товара му.Нещо като тревата в Project cars или дистанцията на виждане в някои игри.

И пак да повторя - говорим за търсене на високи кадри.Ако търсиш 45-60 няма какво да коментираме.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.