Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Путин: Славянската писменост дойде в Русия от македонската земя

Featured Replies

Spoiler

преди 5 минути, nikssi написа:

Дали някой админ ще направи забележка за подобни изрази?

Говоря обобщено в множествено число спрямо казаното по темата. Да ти цитирам ли стотиците офтопици, гаменщини и епитети  към мен ? :):):)

Дали тогава ще ревеш за "администратори" и забележки ? :) знам че няма де... и друг път сте правили театър на "наранени нежни чувства", като сте слепи за тоновете помия в други случаи :)  

преди 8 минути, nikssi написа:

Путин сътвори гаф и може да е за добро - при едни следващи разговори ще имаме за какво да го жегнем. Покрай тия макета обаче все напрежение и явно тук има някаква тънка игра.

Това бе споменато няколко пъти по назад. И в цитираното от Мойра, и което споменах че никой "случайно" не привиква на посещение в Москва точно на 24 май македонския президент, и никой "случайно" не говори такива реплики.

• Отговори 422
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 минути, jhoro написа:

Аре пак ли „правилната линия“??? Ама коя е тя??? Едно време беше...  крива, успоредна на Априлската, Ами сега???

Колкото до „тоя калпазанин от поста на Мойра“ (писателят Стефан Цанев) - сигурен съм, че има много повече акъл и заслуги, от половината пишещи в тоя форум.
За теб не коментирам - изобщо не съм сигурен за интелектуалното ти ниво.

Може да има много заслуги в литературата, но аз лично дълбоко се съмнявам в неговите познания по история. Климент Охридски е ученик на Кирил и Методий, неговата азбука също е за славянския говор и съответства по звуков състав, както и глаголицата на славянските езици. Самата глаголица е прекалено усложнена и затова са я поопростили, но това не значи че не е за славянските народи, правена е в България да, България е родината на тази писменост и какво променя това. Нима някой се съмнява, че Българския език е към групата на славянските езици, трябва да е много глупав ако е така. Българския е еволюирал славянски език, отпаднали са падежите, които ги е имало преди и са типични за славянските езици. Да не казвам какво простотии се изписаха че църковно славянския бил създаден с идеологическа цел от Съветския съюз. Айде малко да мислим като приказваме. В това че езика ни е вид славянски няма нищо лошо.

преди 26 минути, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Говоря обобщено в множествено число спрямо казаното по темата. Да ти цитирам ли стотиците офтопици, гаменщини и епитети  към мен ? :):):)

Дали тогава ще ревеш за "администратори" и забележки ? :) знам че няма де... и друг път сте правили театър на "наранени нежни чувства", като сте слепи за тоновете помия в други случаи :)  

Това бе споменато няколко пъти по назад. И в цитираното от Мойра, и което споменах че никой "случайно" не привиква на посещение в Москва точно на 24 май македонския президент, и никой "случайно" не говори такива реплики.

Явно съм пропуснал поста. Ама чак пък привиква...

преди 24 минути, jhoro написа:

Колкото до „тоя калпазанин от поста на Мойра“ (писателят Стефан Цанев) - сигурен съм, че има много повече акъл и заслуги, от половината пишещи в тоя форум.

Разбира се, че е така!

п.п. Тролът е като едно дресирано псе - само лае и хапе тези, които не са угодни Босу.

преди 36 минути, vasilevsa написа:

Може да има много заслуги в литературата, но аз лично дълбоко се съмнявам в неговите познания по история. Климент Охридски е ученик на Кирил и Методий, неговата азбука също е за славянския говор и съответства по звуков състав, както и глаголицата на славянските езици. Самата глаголица е прекалено усложнена и затова са я поопростили, но това не значи че не е за славянските народи, правена е в България да, България е родината на тази писменост и какво променя това. Нима някой се съмнява, че Българския език е към групата на славянските езици, трябва да е много глупав ако е така. Българския е еволюирал славянски език, отпаднали са падежите, които ги е имало преди и са типични за славянските езици. Да не казвам какво простотии се изписаха че църковно славянския бил създаден с идеологическа цел от Съветския съюз. Айде малко да мислим като приказваме. В това че езика ни е вид славянски няма нищо лошо.

Проблема е че няма такова животно в природата :) а ти развиваш философии на база това дето го няма, и не е имало.

КАкво не ви харесват и трудове на руски учени които съм цитирал, и БАН и историци , на български възрожденци , и т.н и т.н. .

Хванали сте се за този панславизъм, който също съм цитирал кога и как е развит, и едно си знаете едно си баете :) 

преди 16 минути, Мойра написа:

п.п. Тролът е като едно дресирано псе - само лае и хапе тези, които не са угодни Босу.

Не знам кого визираш ? сигурно себе си ? и тези от вашата тролска дружинка ? дето лаете и хапете всичко и всеки който не е съгласен с пурлеровата партийна линия :)

преди 24 минути, nikssi написа:

Явно съм пропуснал поста. Ама чак пък привиква...

Ами как си го обясняваш това посещение, хайде да не е "привикване" ?

Дори смешния повод ... да го наградят от "фонда единство на православните народи" .

Я да видим кой е този фонд и за какви активни мероприятия се изпозлва ?
http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/fond-edinstvo-na-pravoslavnite-narodi-ofitsialna-ruska-agentura-za-vliyanie-v-balgariya

Spoiler

Фондацията е основана през 1995 г., като от самото начало за неин председател по право е предстоятелят на РПЦ, т.е. патриархът. Той обаче практически няма никаква функция, освен чисто представителна. Неин действащ президент и реално управляващ фонда от тогава до днес е Валерий Аркадиевич Алексеев. Към организацията функционира експертен съвет от политици и бизнесмени, известни имена от олигархичния елит на РФ, свързани най-вече с енергийния бизнес. Те са привлечени по покана на президента Алексеев, който е доктор по научен атеизъм (в биографиите му днес това е прикрито зад титула „доктор по философия“) и професор в Московския държавен университет М. В. Ломоносов. В младите си години се занимава с антирелигиозна дейност и е запален марксист. Произхожда от проблемно семейство и учи вечерно училище, докато работи неквалифицирана работа в Саратовска фабрика. Изненадващо завършва история в Саратовския университет и в периода 1976-1981 г. е политработник в Саратовска област, като вероятно още от тогава е ангажиран със структурите на КГБ, тъй като основната му дейност е „борба с религиозните предразсъдъци“. От 1981 г. до промените работи с младежки организации и в централни печатни издания на КПСС. По сведения, известни на българската дипломация, той е високопоставен офицер от ГРУ, СВР или ФСБ; не е изключено да е и генерал. Фондът е създаден специално за неговата дейност по уреждане на акции в чужбина под прикритието на РПЦ.

Между 1994 и 2003 г. е съветник в Държавната дума на федералното събрание на РФ; бил е председател на парламентарния експертен съвет по свобода на съвестта, както и член на комисията по въпросите на религиозните обединения при правителството на РФ. След промените е инициатор на междупарламентарната асамблея на Православието, основана по руска инициатива през 1993 г. в Атина, където се намира и до днес нейният щаб. За разлика обаче от преди едно десетилетие днес този щаб има силно редуцирана дейност в Гърция. Причината вероятно е недостатъчно финансиране на дейности в тази страна, идващи от Кремъл. Явно интересът е насочен вече другаде.

Въпреки че в задачите на фонда „Единство на православните народи“ се изброяват редица дейности, маскирани с понятие като „православна духовност“, прави впечатление, че неговата дейност е съсредоточена върху

геополитически акции и то в Югоизточна Европа и Близкия Изток.

Те се изчерпват с финансиране на форуми, промоциращи руската доминация в района, награждаване с тлъсти суми в западна валута на църковни дейци и политици, както и внедряване на агентура в редиците на поместните православни църкви в Централна, Югоизточна Европа и Близкия Изток. Особено важно перо в дейността на фонда е изграждането на „славянско единство“ в рамките на Православието, като това минава през опити да се продуцират интриги и вражди между така или иначе незрелите народи на Балканите. Активните совалки в района могат да се проследят на сайта на организацията. Само за януари и февруари 2017 г. Валерий Алексеев е посетил два пъти Сърбия и един път Гърция.

Що се отнася до България, тя дълги години не е беше в центъра на вниманието на фонда. Самият Алексеев не веднъж е изразявал неприязънта си към българите.

Дали след това все още смяташ че е "слчуайност" ? :) 

По всяка вероятност faktor.bg не се финансира от "фонда единство на православните народи" , а от фонда на сорос - много патриотичен , православен , български ?  

Редактирано от kinagli (преглед на промените)

преди 6 часа, vasilevsa написа:

Това е доказано, а че в хазария били видели прабългарски руни, това са приказки от хиляда и една нощ и хипотези. Каза Ви се 1000 пъти Борис Първи прави езикова реформа в БГ обявявайки славянския за национален език и пак от 50 кладенеца вода ще съберете, аман.

Каквото съм написал, съм го чел в сериозни източници. Във всеки случай по-сериозни от хуно-тюркските стъкмистики, които съм чел по-рано (поне един, нормален пост на @kalansuv). Приликите между глаголицата и някои старобългарски руни, останали по-камъните е очевидна. Нищо общо със славянските "чертами и резками", които някои руски автори изтъкват като първообраз на глаголицата. Никой не знае със сигурност, дали са ги видели при хазарите, или директно в Дунавска България, но тези символи не могат да се появят от въздуха. Може да е правен опит първо в Моравия, където византийците са имали религиозен сблъсък с католицизмът (и са загубили), но определено е създадена по-рано още във византийските земи и за първоизточник може да послужи само българският език, говорен и от населението около Солун.

Колкото до Борис, това са старите глупости на тюркската теория. Как ще налага език, на който говори, че дори и започва да пише? "МНХАНЛЪ ВЕЛНКІН KNZZЪ БОЛГАРСКІН", на какъв език е и каква е разликата с - "КАНАС ВIГYОМОVРТАГ"? Освен кирилските и гръцките символи. А и интересно е макетата, дето ни били описменили, дека им е "Ъ"-то сега?

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

голям гаф, по пътя на логиката, щом Путин пише на кирилица от македонска земя значи е преселник от Македония щото нямат древен език който да не е близък на сегашния.

преди 6 минути, RagnerBG написа:

Каквото съм написал, съм го чел в сериозни източници. Във всеки случай по-сериозни от хуно-тюркските стъкмистики, които съм чел по-рано (поне един, нормален пост на @kalansuv). Приликите между глаголицата и някои старобългарски руни, останали по-камъните е очевидна. Нищо общо със славянските "чертами и резками", които някои руски автори изтъкват като първообраз на глаголицата. Никой не знае със сигурност, дали са ги видели при хазарите, или директно в Дунавска България, но тези символи не могат да се появят от въздуха. Може да е правен опит първо в Моравия, където византийците са имали религиозен сблъсък с католицизмът (и са загубили), но определено е създадена по-рано още във византийските земи и за първоизточник може да послужи само българският език, говорен и от населението около Солун.

Колкото до Борис, това са старите глупости на тюркската теория. Как ще налага език, на който говори, че дори и започва да пише? "МНХАНЛЪ ВЕЛНКІН KNZZЪ БОЛГАРСКІН", на какъв език е и каква е разликата с - "КАНАС ВIГYОМОVРТАГ"? Освен кирилските и гръцките символи.

Какво значи може да е правен опит първо във Великоморавия? правен е и е създадена за там. Къде са тези прословути руни? Знаеш ли какви глупости съм чел писани от уж сериозни източници. Едната идиотщина беше, че в гробницата на хан Кубрат в Малая Перешчепина имало надписи на Кирилица и такива глупости съм чел. прабългарските поселения в рамките на Балканския полуостров са били главно в североизточната част, а не на юг около Солунско. Ти 60000 души къде ще ги изпоразселиш из Българските земи или вярваш подобно на други историци-фантасти, че са били 1000000?

преди 8 минути, hladilnika написа:

голям гаф, по пътя на логиката, щом Путин пише на кирилица от македонска земя значи е преселник от Македония щото нямат древен език който да не е близък на сегашния.

Някой български издания пишеха, че е от Чипровци;

преди 6 минути, vasilevsa написа:

прабългарските поселения в рамките на Балканския полуостров са били главно в североизточната част, а не на юг около Солунско

не съм съгласен, защо българите са наричали град който никога не са владеели или никога не се е наричал 'Цариград' от къде на къде ще имат дума за този град.

преди 7 минути, hladilnika написа:

не съм съгласен, защо българите са наричали град който никога не са владеели или никога не се е наричал 'Цариград' от къде на къде ще имат дума за този град.

Ами не са вледели, не са владели и Солун-никога не са превземани. Я кажи кога са го завзели? По време на похода на Заверган ли?

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

този град никога не е управляван от Цар(от това което е написано като История) защо са го наричали Цариград, не може да няма причина имена не се измислят просто така.

преди 2 часа, miro20 написа:

колко умен е чичко Путин,тактичен,уважава България,премерени думи!ако искаше да ни унижи и накаже за простотийте на нашите политици щеше да каже -кирилицата ленин я е измислил!и оон-ето щеше да го признае,после ходи доказвай,че това не е така!браво!истински политик,дипломат е чичко Путин!

преди 6 минути, hladilnika написа:

този град никога не е управляван от Цар(от това което е написано като История) защо са го наричали Цариград, не може да няма причина имена не се измислят просто така.

Това са свободни съчинения. Императоров град или кесарев град ли да го измислят? Константинопол им се е виждало сложно и са го наричали цари град тъй като там са били императорите.

преди 21 минути, vasilevsa написа:

такива глупости съм чел. прабългарските поселения в рамките на Балканския полуостров са били главно в североизточната част, а не на юг около Солунско. Ти 60000 души къде ще ги изпоразселиш из Българските земи или вярваш подобно на други историци-фантасти, че са били 1000000?

Първо трябва да осъзнаеш какви глупости си чел, за така наречените пра-българи, дето след 2/3 века станали други българи и били >100 000 с жените и конете и говорели на турски. После може да погледнеш някои източници в оригинал и да осъзнаеш, какви стъкмистики и предположения и отричания, когато не пасва, са падали за да се оформят някои модерни схващания. Аз съм ти дал само няколко думи в оригинал. За втората казват, че пишело - хан ювиги Омуртаг. И понеже вече са съчинили хан (титла от 10+ век) от очевадното княз, трябва да е турчин, да е говорил на турски и от това следва, че трябва да е и дребен, кривокрак, без лицево окосмяване и с дръпнати очи. А пък от това следва, че българите не са строели градове, живели са в шатри, ядели сурово месо и т.н. Така работи част от историческата наука. А Княз Омуртаг, всъщност изглежда така:

Kamen%20srav-3.jpg

или така (Манасиевата хроника) - http://epicenter.bg/images/news/52015/pics/1431608354.jpg

А и да приемем, че в Българската държава не са живели българи, само са били шепа управляващи на някакви митични славяни. Около Солун също ще да е имало достатъчно от тях, защото още преди Исперих, там се заселват българите на Кубер.

преди 16 минути, RagnerBG написа:

Първо трябва да осъзнаеш какви глупости си чел, за така наречените пра-българи, дето след 2/3 века станали други българи и били >100 000 с жените и конете и говорели на турски. После може да погледнеш някои източници в оригинал и да осъзнаеш, какви стъкмистики и предположения и отричания, когато не пасва, са падали за да се оформят някои модерни схващания. Аз съм ти дал само няколко думи в оригинал. За втората казват, че пишело - хан ювиги Омуртаг. И понеже вече са съчинили хан (титла от 10+ век) от очевадното княз, трябва да е турчин, да е говорил на турски и от това следва, че трябва да е и дребен, кривокрак, без лицево окосмяване и с дръпнати очи. А пък от това следва, че българите не са строели градове, живели са в шатри, ядели сурово месо и т.н. Така работи част от историческата наука. А Княз Омуртаг, всъщност изглежда така:

Kamen%20srav-3.jpg

или така (Манасиевата хроника) - http://epicenter.bg/images/news/52015/pics/1431608354.jpg

Човече спри се. Съвсем се омота в езикова игра. Нищо съществено не си написал. Няма титла княз в Азия откъдето идват Българите. Според византийските хронисти цитирам точно - 30000 души войска и още толкова жени и деца, щото не обичам да приказвам празни приказки и фантастики. Казват че било пишело, дай по-сериозно. Княз се е наричал само Борис Първи. Говорели били турски глупости на търкалета. и по Омуртагово време били съчинявали от очевадното княз шашардиса ме. Надписа е на  гръцки няма руни, само гръцки думи Спирам че направо ще ме побъркате. Четете измишльотини и им вярвате сляпо защото ви се иска да е така. Все едно руснаците да се изкарат викинги защото държавообразуващия фактор са били викингите там, били са но са били малко.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

преди 11 минути, vasilevsa написа:

Това са свободни съчинения. Императоров град или кесарев град ли да го измислят? Константинопол им се е виждало сложно и са го наричали цари град тъй като там са били императорите.

кви императори ква византия нали елитната армия на Византия така наречените катафракти са съществували, как така в нашата история, българската тежка кавалерия никога не се е срещала с тях. В най-голямата битка при Ахелой как е възможно такова клане ако катафрактите са съществували. 

преди 11 минути, vasilevsa написа:

Спирам че направо ще ме побъркате.

Много има още да прочетеш. Цитираш какво? В. Златарски и Иречек. Това са фантазии на съвременни автори, които са чели нещо (или дори нищо), но го тълкуват както им падне. Аз за бройка във византийски източник съм чел само за вестготите - 100 000 през Дунав и то като бежанци, приети от императора. Византийците броят само собствените си войски, знаеш ли колко са изпратени към Онгъла срещу тези 30к, по твои думи? Византийците не познават и истинските имена на народите често. Византийските източници са едни от най ненадежните за невизантийски дела. За съжаление, едни от малкото, с които разполагаме. Чети, ако имаш желание. Няма нужда от този офтопик.

преди 6 минути, RagnerBG написа:

Много има още да прочетеш. Цитираш какво? В. Златарски и Иречек. Това са фантазии на съвременни автори, които са чели нещо (или дори нищо), но го тълкуват както им падне. Аз за бройка във византийски източник съм чел само за вестготите - 100 000 през Дунав и то като бежанци, приети от императора. Византийците броят само собствените си войски, знаеш ли колко са изпратени към Онгъла срещу тези 30к, по твои думи? Византийците не познават и истинските имена на народите често. Византийските източници са едни от най ненадежните за невизантийски дела. За съжаление, едни от малкото, с които разполагаме. Чети, ако имаш желание. Няма нужда от този офтопик.

Нито един от тези . Там където са се локализирали първоначално на остров Певки не могат да се съберат повече, хора. Описан в изворите факт е че изпратената византийска войска по море и суша е била по-многобройна брояша около 60000 души легионери, с която българите не посмели да влезнат в открит бой и се наложило да се пристъпи към обсада. Според автора Михаил Сирийски те са били 10000  орда.

Не съм чувал някой да е локализирал с точност Онгъла. Сериозно ли ми цитираш Михаил Сирийски:

Цитат

Средновековният летописец твърди, че по времето на император Маврикий -582-602 г. трима братя дошли от Вътрешна Скития водейки със себе си 30 000 скити. Отправната им точка била планината Имеон, а до река Дон стигнали за 65 дни. При достигането на границата на ромеите, един от братята на име Булгарий взел 10 000 човека, проводил пратеници при Маврикий да му даде земя и да живее като съюзник на ромеите. Молбата била удовлетворена и новодошлите хора получили Горна, Долна Мизия и Дакия, укрепени места, които аварите били напуснали. По името на водача си Булгарий преселниците получили народностното си име.

Това е по несериозно и от легендата за Цар Колед. Стига с офтопика. Може да си направим отделна тема и там ще ти цитирам източници (трябва и да ги изнамеря първо, къде-какво съм чел). Тук е несериозно.

преди 20 минути, RagnerBG написа:

Византийските източници са едни от най ненадежните за невизантийски дела. За съжаление, едни от малкото, с които разполагаме. Чети, ако имаш желание. Няма нужда от този офтопик.

Добре, че са били луди графомани, че да остане нещо за четене. Нали знаете, че държава Византия не е съществувала. Съществувала е Източна Римска Империя.

преди 5 минути, A.com написа:

Добре, че са били луди графомани, че да остане нещо за четене. Нали знаете, че държава Византия не е съществувала. Съществувала е Източна Римска Империя.

Прав си, името византия е условно исторически създадено. Но хронистите на византия са имали интерес да завишат бройката на аспаруховата група за да измият срама от поражението, мисля аз, и спирам офтопика. Айде за кирилицата

преди 20 минути, vasilevsa написа:

Айде за кирилицата

Веднага. :)

Коптската азбука:

Цитат
Изобр. гл. Изобр. млк. Главна Малка Числова стойност Име Гръцко съответствие Транслит. (МФА)
CopteAmaj.png CopteAmin.png 1 Алфа Α, α a [a, ʔ, ʕ]
CopteBmaj.png CopteBmin.png 2 Вита Β, β b, w [β~w]
CopteCmaj.png CopteCmin.png 3 Гама Γ, γ g [ɡ]
CopteDmaj.png CopteDmin.png 4 Делта Δ, δ d [d]
CopteEmaj.png CopteEmin.png 5 Ей Ε, ε e [i, e][бележка 1]
6 Со Ϛ, ϛ (стигма)
CopteZmaj.png CopteZmin.png 7 Зита Ζ, ζ z [z]
CopteYmaj.png CopteYmin.png 8 Ита Η, η ē / e [eː]
CopteTHmaj.png CopteTHmin.png 9 Тита Θ, θ, ϑ — тита th / t' [tʰ, θ]
CopteImaj.png CopteImin.png 10 Йота Ι, ι i [iː, j]
CopteKmaj.png CopteKmin.png 20 Каба Κ, κ k [k]
CopteLmaj.png CopteLmin.png 30 Лола Λ, λ l [l]
CopteMmaj.png CopteMmin.png 40 Ми Μ, μ m [m]
CopteNmaj.png CopteNmin.png 50 Ни Ν, ν n [n]
CopteKSmaj.png CopteKSmin.png 60 Икси Ξ, ξ ks
CopteOmaj.png CopteOmin.png 70 О Ο, ο o [o]
CoptePmaj.png CoptePmin.png 80 Пи Π, π p [p]
CopteRmaj.png CopteRmin.png 100 Ро Ρ, ρ r [r]
CopteCCmaj.png CopteCCmin.png 200 Сима Σ, σ, ς s
CopteTmaj.png CopteTmin.png 300 Тав Τ, τ t [t] CopteUmaj.png CopteUmin.png 400 Ипсилон Υ, υ u / ou [uː][бележка 2] CopteVmaj.png CopteVmin.png 500 Фи Φ, φ ph / p' [pʰ, ɸ] CopteXmaj.png CopteXmin.png 600 Хи Χ, χ kh [kʰ] CoptePSmaj.png CoptePSmin.png 700 Ипси Ψ, ψ ps CopteWmaj.png CopteWmin.png 800 Оу Ω, ω ō / o [oː] CopteSmaj.png CopteSmin.png Ϣ ϣ   Шай (няма) sh / š [ʃ] CopteFmaj.png CopteFmin.png Ϥ ϥ 90 Фай Ϙ, ϙ (копа)
(число) f [f] CopteKHmaj.png CopteKHmin.png Ϧ (Ⳉ) ϧ (ⳉ) [бележка 3]   Кхай (няма) x [x] CopteHmaj.png CopteHmin.png Ϩ ϩ   Хори (няма) h [h, ħ] CopteJmaj.png CopteJmin.png Ϫ ϫ   Джанджа (няма) j / dzh [dʒ] CopteTSHmaj.png CopteTSHmin.png Ϭ ϭ   Чима / Тшима Ϙ, ϙ (копа) q / tsh [kʲ, tʃ][бележка 4] CopteTImaj.png CopteTImin.png Ϯ ϯ   Ти / Ди (няма) ti / de [ti, de][бележка 5] Copte r barre.png Copte r barre.png 900

Преписали ли са нашите книжовници или...?

виждате ли кви глупости говори Патриарха на Русия, Путин бил направил гаф хахаха 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.