Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Путин: Славянската писменост дойде в Русия от македонската земя

Featured Replies

на 4.06.2017 г. в 14:57, Реджеп Иведик написа:

Баш Мурзилката !

Дето майка си и баща си продаде за рубли. По голям безродник от тази сволоч, здраве !

Иво Христов Повърнистов тфу. Само като го чуя този и ми се доповръща. Вие го имате за авторитет

Просветлението ти беше отнето! Невеж ще се влачиш до края на живота си!

• Отговори 422
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 часа, Филипов написа:

Я като сте написали 15 страници, половината от които тролски, а другата отговор на тях - дайте линк, по възможност видео от оригинален източник, а не журналистически преразказ на заглавия. Да видя кой какво е казал и кой какво е превел.

Да не се окаже че е казано че Кирил и Методий са живели и работили предимно на територията на днешна Македония.

Навремето нямаше и грам писмен документ за априлския пленум и какви решения са взети, но пък широко се тиражираха по вестниците локуми за "априлската линия на партията" (каквото и да означава това).

Не омаловажавай нещата. Ако трявба да избирам между русофилство и това, да защитя факта, че се наричам българин, ще защитя второто! Просто Путин се издъни и не се извини или поне не даде някакво закъсняло обяснение. Това е!!! И аз съм русофил,ама съм русофил, щото смятам тоя народ за близък. И когато тия ми казват, че съм глупак, майната им!!! Това няма нищо общо с американофилството, с германофилството, с либералната идея и с други п**** му м****. Мразя по същия начин гореспоменатите, щото те пък са още по-зле от политическата върхушка на Русия!  просто работата е ясна - майната им на всички!

И да, Путин ми падна в очите. Нарани ни достатъчно, за да го хваля по форуми и паланки!

А за тия предатели, македонската върхушка, не знам какво да кажа. Как така не се намери ни един в Македония, дето да им подвие опашките? Егати сърбофилите там! Явно Сърбия навремето си е свършила добре работа и както нашата ДС се е внедрила в политическата върхушка на псевдодържавата Македония.

ПП: Честно казано, не разбирам вас, драскачите, дето защитавате точно тия думи на Путин. Човека се издъни бе, не го ли разбрахте? Ей сега разбирам, що 90% от вас не са с Атака, а с БСП и какви ли не партийки, нямащи нищо общо с България и националната ни идея!!! Ей сега го разбирам. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 5 часа, bildera_ написа:

Как така не се намери ни един в Македония, дето да им подвие опашките? Егати сърбофилите там! Явно Сърбия навремето си е свършила добре работа и както нашата ДС се е внедрила в политическата върхушка на псевдодържавата Македония.

Да, така е. Някои антибългарски хора и служби здраво държат "юздите" там.

преди 5 часа, bildera_ написа:

Ей сега разбирам, що 90% от вас не са с Атака, а с БСП и какви ли не партийки, нямащи нищо общо с България и националната ни идея!!! Ей сега го разбирам. 

Защото не са българи, а  са путинисти. Аз това съм го казвал като "призма" през която  минава целия мироглед.

Атака не знам защо я споменаваш , това също не е про-българска партия. По света няма никъде такова извращение , националисти на дадена държава да развяват чужд флаг на митингите си и изборите си , нито съм чувал за националистическа партия която да гласува със "златно пръстче" за тези /ДПС в случая/  срещу които "уж" трябва да са.

преди 17 часа, miro20 написа:

Защото не са българи, а  са путинисти. Аз това съм го казвал като "призма" през която  минава целия мироглед.

Не защитавам Путин в случая, но той в случая преднамерено се изразява тъй. Хем четка македонците, хем напомня на нас, че той е Големия батко. Даже Заев (или както там е новият премиер на Македония) каза, че с македонците сме един народ, но явно на батюшката това не се харесва.

преди 5 минути, karadzha написа:

но явно на батюшката това не се харесва

А ! Именно. Та нали затова става въпрос бре... затова е цялата антибългарска, анти ЕС и анти-НАТО активност на руснаците :)

преди 17 часа, miro20 написа:

Атака не знам защо я споменаваш , това също не е про-българска партия. По света няма никъде такова извращение , националисти на дадена държава да развяват чужд флаг на митингите си и изборите си , нито съм чувал за националистическа партия която да гласува със "златно пръстче" за тези /ДПС в случая/  срещу които "уж" трябва да са.

Ами споменавам я, защото в случая точно Атака се обърна против Путин.  И сега да не кажеш, че съм активист. Не, не съм, макар скоро да ме караха да върша някаква работа за тях без пари. Аз се обявих против изказването на Путин, още преди от Атака да направят това. И точно затова ми се издигнаха в очите - не продължиха путинистката линия, както и викаш. Да, много техни членове се противят, но аз не съм член, за да правя това. А и Сидеров напоследък има доста по-опростени идеи. Може да го наричаш всякакъв, но нищо повече от мен и тоя форум примерно или мен и моите шефове. В тоя форум не съм броил бановете си, но са повече от съдебните дела на Сидеров. Ей затова уважавам такива хора - противящи се на статуквото. Останалите са лайненца, дето се измъкват я с благи думи, а по друг начин. 

преди 9 минути, miro20 написа:

А ! Именно. Та нали затова става въпрос бре... затова е цялата антибългарска, анти ЕС и анти-НАТО активност на руснаците :)

А-а, може и бързо да отговаряш като ти отърва:) Ти да не би да искаш активността на Русия да е пронатовска?!:) Каквото повикало, това се обадило:)

преди 24 минути, karadzha написа:

Не защитавам Путин в случая, но той в случая преднамерено се изразява тъй. Хем четка македонците, хем напомня на нас, че той е Големия батко. Даже Заев (или както там е новият премиер на Македония) каза, че с македонците сме един народ, но явно на батюшката това не се харесва.

Кога Заев каза това, че ми стана интересно? Е то няма как да не сме един народ, след акто според статистиката отпреди 30 години, една четвърт от българите са с македонски корен. Тоест, имат корени някъде там от областта Македония. Дори преди седмица по абитюрентските балове, сина на моя братовчедка представи приятелката си от Благоевград, тоест македонка. Имай предвид, че на братовчедка ми баща и или моя свако, е руснак. И ся ква стана тя? Смесиха се руснак, българин и македонец :P Да са живи и здрави де!

ПП: Чудя се, на чичко Путин ако пратя снимка на лапето ( дано има такова де), как ще го нарече - македонец или руснак. Щото със сигурност то ще се нарече българин. 

Ей това е то България. Още навремето са минали през наша територия около 50 племена и всички са останали българи. 

преди 11 минути, bildera_ написа:

Кога Заев каза това, че ми стана интересно?

Каза го преди да стане премиер (което вече беше сигурно, че ще се случи):)

преди 4 минути, karadzha написа:

Каза го преди да стане премиер (което вече беше сигурно, че ще се случи):)

Аз много не вярвах на македонските политици още от времето на първото ВМРО ДПМНЕ с Люпчо Георгиевски. И той заявяваше подобни неща пред Кеворкян ( мисля той бе), но вижда се как се разви като цяло ВМРО ДПМНЕ.  

преди 17 минути, bildera_ написа:

моя братовчедка представи приятелката си от Благоевград, тоест македонка. Имай предвид, че на братовчедка ми баща и или моя свако, е руснак. И ся ква стана тя? Смесиха се руснак, българин и македонец

Как бързо приравни македонски българи, с някакви, преминали, небългарски племена. Че и от пиринският край. Странен човек си. Така тръгна и македонизмът - с преправяне на понятията и мълчаливо премълчаване, че ние уж си знаем, докато не стана някаква норма. Не познаваш ли хора от пиринско, наистина ли така разсъждаваш? За съжаление съм забелязал тази черта у някои българи - все да делят, а сигурно и при други народи е така. Живеят си някъде и всички на повече от 50км. са я македонци, я турци, я помаци, я шопи, я гагаузи, я власи и т.н. Само те са българите. То, в човешката природа е деленето на разни племена, общности, кланове и конкуренцията, не глобализацията. Но е неприятно, когато стига до крайности, плюс това е доказано като разрушително за всеки народ и държава. То и аз съм наполовина с произход от "македонските земи", както стана популярен изразът, че и егейските такива. И какво сега - и аз ли съм полу-такъв, полу-онакъв за теб? Като се има в предвид, че македонският ми дядо беше много по българин-патриот, от другият ми примерно. Какво праим в такива случаи. Наистина ме учудва такова невежество, или нарочен полит-корект подбор на думите.

Колкото до Зайов, за мен той е един еничарин. Прилича ми на нашият Станишев. Прави сделки с дяволът (албанските сепаратисти) за да докопа властта. Ние го подкрепяме защото се прави на про ЕС и про НАТО, в чийто лагер сме в момента. Още повече, че е от много по-македонистката партия в Македония, която беше (или още е) перо на сръбските тайни служби. Но човекът е важен, де, ще видим. Факт е, че в момента предава интересите на народът си, македонци, или българи да се наричат, а с това ролята му е само разрушителна. А ние като го подкрепяме, всъщност играем за албанците и срещу нашите. Нищо чудно няма, че там Русия печели популярност, а ние по-скоро я губим. И това срещу някакви лицемерни недомлъвки и Албания пак да прекръсти българите на своя територия, след като ги бяха обявили за македонци до скоро, пак за да си гонят само своите интереси.

преди 1 час, bildera_ написа:

Ами споменавам я, защото в случая точно Атака се обърна против Путин.  И сега да не кажеш, че съм активист. Не, не съм, макар скоро да ме караха да върша някаква работа за тях без пари. Аз се обявих против изказването на Путин, още преди от Атака да направят това. И точно затова ми се издигнаха в очите - не продължиха путинистката линия, както и викаш. Да, много техни членове се противят, но аз не съм член, за да правя това. А и Сидеров напоследък има доста по-опростени идеи. Може да го наричаш всякакъв, но нищо повече от мен и тоя форум примерно или мен и моите шефове. В тоя форум не съм броил бановете си, но са повече от съдебните дела на Сидеров. Ей затова уважавам такива хора - противящи се на статуквото. Останалите са лайненца, дето се измъкват я с благи думи, а по друг начин. 

Нещо съм пропуснал... Кога Сидерович се е противоппоставял на Путлер ?

Последно тия дни май бе на посещение в Москва на партията на Путлер... И пак ще ходи... с ЛАзаров

Това ли наричаш "обърнал се " ??? Със задните части ли ? ааа.. ясно ...

преди 1 час, karadzha написа:

А-а, може и бързо да отговаряш като ти отърва:) Ти да не би да искаш активността на Русия да е пронатовска?!:) Каквото повикало, това се обадило:)

Радвам се че изяснихме въпроса и постигнахме съгласие. Че това с македонската тема бе преднамерена, умишлена провокация на Путлер  в унисон с внасяне на раздори в проевропейските и пронатовски държави.

преди 5 минути, miro20 написа:

Че това с македонската тема бе преднамерена, умишлена провокация на Путлер  в унисон с внасяне на раздори в проевропейските и пронатовски държави.

Не съм казал, че внася раздори. Най-добре си знае той. Да не му излезе сметката без кръчмар.

Ти по  принцип нищо не каваш а се заяждаш и тролиш. И по лошото е че когато се опитваш да правиш това спрямо темите, се оплиташ сам.

Както в случая :)

преди 16 минути, miro20 написа:

Ти по  принцип нищо не каваш а се заяждаш и тролиш. И по лошото е че когато се опитваш да правиш това спрямо темите, се оплиташ сам.

Както в случая :)

Не троля, а в случая и не спамех. Но ти провокираш спама. На мене ми липсват опорките, та да пиша гладко и сладко като теб:)

П.П. Пенкилера Мирко обикаля темите да заработва:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 22 минути, miro20 написа:

Нещо съм пропуснал... Кога Сидерович се е противоппоставял на Путлер ?

Последно тия дни май бе на посещение в Москва на партията на Путлер... И пак ще ходи... с ЛАзаров

Това ли наричаш "обърнал се " ??? Със задните части ли ? ааа.. ясно ...

По телевизията на  Атака, особено в предаването на Ташева, Путин се оплюва меко казано. 

По принцип не мисля, че тряба да сме на страната на коя да е велика сила, както ги наричат.  Нека вземем пример от Унгария. Мисля това трябва да е нашия модел. Орбан е и с едните и с другите и с никой. Не уважавам твоето мнение, което се базира само на някакви западни псевдоценности, без да се засяга и лошото, което идва от тия псевдоценности. Не харесвам и мнения, дето Путин над всичко и дори Русия над всичко. Реално аз живея в нашата страна и естествено държа за всичко, което става от вътрешната страна на нашите граници. Останалото не ме интересува, както нас не ни интересуват тия, дето живеят зад нашите граници. Това, че на моменти моите интереси съвпадат с чужди, е добре дошло. Когато обаче моите интереси не съвпадат с чужди, естествено да не защитавам чуждите. А ти, както и много хора от БСП, защитавате някакви чужди интереси, без да се интересувате толкова от българските. Имам чувството, че българските интереси ползвате за прикритие, което не е далеч от истината и всеки ден се убеждавам в това. 

преди 9 минути, bildera_ написа:

Имам чувството, че българските интереси ползвате за прикритие, което не е далеч от истината и всеки ден се убеждавам в това.

Ти Мирко не го ли знаеш?:)

преди 1 час, RagnerBG написа:

Как бързо приравни македонски българи, с някакви, преминали, небългарски племена. Че и от пиринският край. Странен човек си. Така тръгна и македонизмът - с преправяне на понятията и мълчаливо премълчаване, че ние уж си знаем, докато не стана някаква норма. Не познаваш ли хора от пиринско, наистина ли така разсъждаваш? За съжаление съм забелязал тази черта у някои българи - все да делят, а сигурно и при други народи е така. Живеят си някъде и всички на повече от 50км. са я македонци, я турци, я помаци, я шопи, я гагаузи, я власи и т.н. Само те са българите. То, в човешката природа е деленето на разни племена, общности, кланове и конкуренцията, не глобализацията. Но е неприятно, когато стига до крайности, плюс това е доказано като разрушително за всеки народ и държава. То и аз съм наполовина с произход от "македонските земи", както стана популярен изразът, че и егейските такива. И какво сега - и аз ли съм полу-такъв, полу-онакъв за теб? Като се има в предвид, че македонският ми дядо беше много по българин-патриот, от другият ми примерно. Какво праим в такива случаи. Наистина ме учудва такова невежество, или нарочен полит-корект подбор на думите.

Колкото до Зайов, за мен той е един еничарин. Прилича ми на нашият Станишев. Прави сделки с дяволът (албанските сепаратисти) за да докопа властта. Ние го подкрепяме защото се прави на про ЕС и про НАТО, в чийто лагер сме в момента. Още повече, че е от много по-македонистката партия в Македония, която беше (или още е) перо на сръбските тайни служби. Но човекът е важен, де, ще видим. Факт е, че в момента предава интересите на народът си, македонци, или българи да се наричат, а с това ролята му е само разрушителна. А ние като го подкрепяме, всъщност играем за албанците и срещу нашите. Нищо чудно няма, че там Русия печели популярност, а ние по-скоро я губим. И това срещу някакви лицемерни недомлъвки и Албания пак да прекръсти българите на своя територия, след като ги бяха обявили за македонци до скоро, пак за да си гонят само своите интереси.

Какво искаше да кажеш, не разбрах. Какъв ти е проблема? Говорих леко иронично, леко закачливо. Това, че не носиш на майтап и шеги, си е твой проблем и мен изобщо не ме засяга. Виж сега. Аз ти казвам каква нишка има в моя род. да не се връщам назад, че там ще изкарам доста други нишки. Въпреки всчико никой от моя род и близък до рода, не се счита нито за руснак, нито за арменец, нито за македонец!!! Всички сме БЪЛГАРИ, за разлика от много други живущи тук, дето са я турци, я цигани, я незнам си какво! В България ли живеете? Точно тук сте! Тогава кви сте бе!

преди 7 минути, karadzha написа:

Ти Мирко не го ли знаеш?:)

Знам го разбира се, но аз разширих тезата си с тия, дето подкрепиха БСП за пореден път. Сори, ама не смятам, че БСП е противовеса на ГЕРБ. В един момент те се бяха свили толкова, че аха да изчезнат, ама не стана. За жалост. Веднъж завинаги да се свърши с комунистическото ни минало и тогава да караме, както ще я караме. Това е моето мнение. Може да не харесвам СДС и люспите му, но никога не съм харесвал БСП. Не смятам, че БСП може да се отъждестви с интересите на България, още по-малко с интересите на работещите като мен!

преди 12 минути, bildera_ написа:

никога не съм харесвал БСП. Не смятам, че БСП може да се отъждестви с интересите на българия, още по-малко с интересите на работещите като мен!

Точно това ни е проблемът. Нямаме свястна левица, която да ни представя в парламента, а и десните партии и те от котилото на БКП.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 11 минути, karadzha написа:

Точно това ни е проблема. Нямаме свястна левица, която да ни представя в парламента, а и десните партии и те от котилото на БКП.

Ами така е за жалост. Работника кучета го яли. Няма никаква защита. давам пример. Ако примерно искам да се оплача, че ме карат да работя почивните дни и празници, то аз не мога да подам анонимен сигнал, за да дойдат ей така да проверят, ако решат да го направят. Трябва да имам квалифициран електронен подпис, който струва парички всяка година или да отида на място. Това е несправедливо. Така никога работника няма да бъде защитен и винаги ще продължават тия гаври с хората, дето нямат никаква защита.

ПП: Ако анонимните сигнали се приемат, то работодателите доста по-рядко ще нарушават закона. Само че няма такъв закон, дето да приема анонимни сигнали, дори за корупция! Е тогава как ще се справим с корупцията и сивата икономика ми кажете! Ако няма катаджии по пътищата, колкото и да съм културен шофьор, в един момент почвам да карам като останалите. Така ли е?

Я дайте право на хората да докладват анонимно, да видите за колко не месеци, а седмици ще се справим със сивата икономика. 

Не може да се разбие монопола върху властта, ако централите на партиите решават кой да е на предни позиции в листите. 

Мажоритарни избори или жребий. 

Жребий е най доброто. Щом тези каралайни могат да са депутати, значи всички можем да сме депутати. Теглим жребия по ЕГН и който се падне. Никой не е по велик от светата теория на вероятностите. Жребия решава по естествен път въпроса и с диктата на мнозинството.

И мажоритарни избори не е зле. Като няма жребий, мажоритарните избори са жребий

преди 11 часа, bildera_ написа:

Какво искаше да кажеш, не разбрах. Какъв ти е проблема? Говорих леко иронично, леко закачливо. Това, че не носиш на майтап и шеги, си е твой проблем и мен изобщо не ме засяга. Виж сега. Аз ти казвам каква нишка има в моя род. да не се връщам назад, че там ще изкарам доста други нишки. Въпреки всчико никой от моя род и близък до рода, не се счита нито за руснак, нито за арменец, нито за македонец!!! Всички сме БЪЛГАРИ, за разлика от много други живущи тук, дето са я турци, я цигани, я незнам си какво! В България ли живеете? Точно тук сте! Тогава кви сте бе!

Не разбрах какво точно е ироничното. Проблемът ми е, че приравняваш българи, според географски принцип, с небългари. Арменци, руснаци, са все хубави хора. Добре се разбираме, имаме много общо и добре се интегрират сред нас, както и ние сред тях. Обаче после да говориш за някакви македонци, добруджанци, тракийци и т.н., като за нещо ралично от българи, това вече не го разбирам и не схващам закачката. По същият начин не можеш и да правиш народи на географски принцип (поне, не за по-малко от няколко века), комунистите се опитаха и не се получи много добре за никой, освен за циганите. Като живее някой в България, не го прави от българският народ, прави го български гражданин, дали ще се интегрира и поколението му ще станат българи, зависи от много неща. Важното е да се търси общото и обединяващото, а не различното, както правят малоумните необолшевики-глобалисти, които в момента управляват ЕС и го водят към катастрофа. В този ред на мисли, бесарабските, македонските, албанските и др. българи, които не живеят в България, какви са по твоите териториални критерии?

преди 11 часа, bildera_ написа:

Имам чувството, че българските интереси ползвате за прикритие, което не е далеч от истината и всеки ден се убеждавам в това. 

Тук си напипал лицемерието на соросоидният, платен трол. Поздравления за което. Не казвам, че @miro20 е точно такъв, той е друга тема. Но много други отговарят на описанието.

преди 15 часа, bildera_ написа:

В един момент те се бяха свили толкова, че аха да изчезнат, ама не стана. За жалост. Веднъж завинаги да се свърши с комунистическото ни минало и тогава да караме, както ще я караме.

Именно. За съжаление не се случи това изритване от властта както стана в  другите постсъветски страни

И за съжаление и тук е пълно с хора които така и не осъзнаат простичката логика която винаги съм споменавал - който по навреме и бързо е провел лустрация и е загърбил цоциалистическото пагубно минало, е в пъти по добре от тези които го правят по късно или никак , като нас.

И както казваш, масирано се ползва "българската теза" за "прикритие" и за продължаване на тази ттоално фейкова пропаганда и червени лъжи .

Затова още са и в политиката и бизнеса. Яко окопани, с помощта на ей такива наивни цоциалисти-шарани , с каквито е пълно и тук

преди 3 часа, RagnerBG написа:

Тук си напипал лицемерието на соросоидният, платен трол.

Напротив. На точно това определение отговаря червената пропаганда и платени "кутевчета"

Браво Миро! След дворцов преврат, тия дето са го извършили ше се лустрират сами. Щото така е редно, нали? :)  И стига си дрънкал колко добре са разни поляци, чехи и унгарци, че като ги гледам взеха да дават яко заден.

преди 1 час, язе написа:

Браво Миро! След дворцов преврат, тия дето са го извършили ше се лустрират сами. Щото така е редно, нали? :)  И стига си дрънкал колко добре са разни поляци, чехи и унгарци, че като ги гледам взеха да дават яко заден.

За костовчетата също забравя. Всите комунета станаха анти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.