Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Путин: Славянската писменост дойде в Русия от македонската земя

Featured Replies

преди 6 минути, algor написа:

От какво ви е срам само не разбрах?

Да се нарекат българи !

"О, неразумний, слабоумний и юроде.

Поради что се срамиш да се наречеш болгарин ?"

Паисий Хилендарски

• Отговори 422
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, algor написа:

Въртим, сучем и все в обратната посока, а?

Няма контекст и бла бла бла - има точност и конкретност в случая.

Ако оня дебил (Путин, имам предвид) беше казал, че "Българската писменост е тръгнала от македонските земи", може би нямаше да има такава гротеска в изказването му.
Казвам "може би", а това, че същата писменост е славянска, не я лишава от факта, че е българска и всеки човек по света е необходимо да произнася правилно израза "24-ти май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост".

Трудно ли е?

пп. Случайно се хващам за този пост, а отговора ми е към всички, които би следвало да се засрамят, че уж се наричат българи.

Писмеността е писана за славянските народи и в този си вид е славянска. Какво толкова не разбираш? Или ти е трудно да асимилираш, че по времето на княз Борис Първи е въведена езикова реформа и славянския е обявен  за национален език, това знаеш ли го? Май не.

преди 5 минути, 121212 написа:

То хубаво трябва да се чете, ма не и глупости като посочените от теб линкове.

преди 6 минути, vasilevsa написа:

Писмеността е писана за славянските народи и в този си вид е славянска. Какво толкова не разбираш? Или ти е трудно да асимилираш, че по времето на княз Борис Първи е въведена езикова реформа и славянския е обявен  за национален език, това знаеш ли го? Май не. 

Май, юни, юли - много сте тези, които се срамите, да се наречете българи.
Вас лично от какво ви е срам?
А да видим можете ли да напишете правилно "24-ти май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост"?

Иначе ви разбрахме,че въртите да докажете, че въпросната писменост е писана за Русия и е разработка на военните.
Не ви ли е срам?

Само питам - не ми отговаряйте!

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Обясни, моля абревиатурата ПС. Дане би да значи постоянен спам? Или може 'щот' не искаш или не знаеш, че се пише ПП, което ще рече ПослеПис, а не кирилизиран PostScriptum. Това първо
Второ - има правила в правописа в българския език. И е казано, че подлогът, а не подлога се членува с пълен член. А не квот си искаш да пишеш - от такиваа опростявания е докарана до това състояние съвременните речт и правопис. 
Когато искаш да си коректен в изказа си и да те приемат сериозно, е необходимо да демонстрираш стил на изказа - нещо коетоп не се наблюдава при товето писание. 

Драги, как пиша ПС си е моя работа, разбира се че означава PostSkriptum... Защото аз използвам това обикновенно а не послепис ( ПП ) Това как на теб ти изглежда правилно да е, иди се оплачи на арменския поп, но не се мъчи да ми даваш наклони коя дума да изпозлвам, и как да я кирилизирам ...

Второ, уроците за изказ, и оплаквания отново към арменския поп,  а как ме разбират другите, и как ме възприемат, точно от теб акъли за това не са ми потребни.. Нито твоето мнение ми е важно...

Така че, спускай се по улея 

П.С А м/у другото когато пиша бързо допускам и правописни грешки, разменям места на букви и после не ги поправям, за това няма ли да ме коментираш :)))))

преди 8 минути, vasilevsa написа:

То хубаво трябва да се чете, ма не и глупости като посочените от теб линкове.

Тогава....логично е да предложиш нещо ''умно'' за четене:D

преди 8 минути, algor написа:

Май, юни, юли - много сте тези, които се срамите, да се наречете българи.
Вас лично от какво ви е срам?
А да видим можете ли да напишете правилно "24-ти май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост"?

Иначе ви разбрахме,че въртите да докажете, че въпросната писменост е писана за Русия и е разработка на военните.
Не ви ли е срам?

Само питам - не ми отговаряйте!

Не ме е срам да се нарека българин и се наричам. Срам ме е че народа ни е толкова невеж, че го манипулират със зле скалъпени истории и калпави медии му задават рамки и форма на мислене. Въпросната писменост е писана за славянските народи и първоначално налагана във Великоморавия. След това пристигат в България поканени от княз Борис Първи и творят създават школи книжовни и Климент Охридски техен ученик и създател на Охридската книжовна школа създава съвременната кирилица. Никой не твърди, че е писана за Русия.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

преди 33 минути, algor написа:

Въртим, сучем и все в обратната посока, а?

Няма контекст и бла бла бла - има точност и конкретност в случая.

Ако оня дебил (Путин, имам предвид) беше казал, че "Българската писменост е тръгнала от македонските земи", може би нямаше да има такава гротеска в изказването му.
Казвам "може би", а това, че същата писменост е славянска, не я лишава от факта, че е българска и всеки човек по света е необходимо да произнася правилно израза "24-ти май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост".

Трудно ли е?

пп. Случайно се хващам за този пост, а отговора ми е към всички, които би следвало да се засрамят, че уж се наричат българи.

Оня май знае повече и от теб, определящ глаголицата за българска писменост..

Алоуу, като позлвате айфони, не забраяйте да позлвате малко и пространството м/у ушите де....

А за сучене и въртене се вижда кой суче и върти...

Глаголицата не е  българска писменост само, кирилицата тоже не е само патент на българите , или създадена специално от българи за българи ... Ако някой беше чел повече история, щеше да знае къде е използвана реално глаголицата и то доста още години след приемането на кирилица по българските земи, че и в сегашните руски такива , а сега тези народи позлвта там латиница ....

Колко пъти ще повтарям, повече да се чете, а по малко да си проветрявате устите просто за спорта и по укази отнякъде,....

Точноста е следната, славянска писменост, глаголица, една азбука, почти не е изпозлвана , кирилица, съществуваща и до сега, и използвана от доста народи, едни сред първите от които са българите, а те имат и голям принос за разпространението и сред други близки по език и култура , и религия да не забравим, защото точно това е било целта в началото на създаване на двете забуки, разпространение на православната религия, а не понеже някои в Константинопол, е имал идея, да дарява с ум и знания някои си населили балканите и претендиращи да са откриватели и едиснтвени държащи патента за нещо си дори и сега ... 

Пффффф

Тръгнали тука да говорят небивалици че и с фасони някакви.. Алоу, смешници, биещи се в гърдите кой по по най бълкгарин или по скоро бай ганьиовец, я се скрийте някъде че ставате съвсем смешни и трагични...

Казва ви се за стотен път, и ви се обяснява като на елементарни индивиди , дори бих казал като на бавноразвиващи се, но не, те тяхното въртят и сучат, оооо обидени, ооо Я булгар булгар, азбуката е моя, българска... как може там някакви си макета да били спомеанти, македоснки земи да били споменати.... 

П.С И най мразя, когато едните кифладжии тука гранатаджиски сороспии, почнат да си привикват шевчетата за подкрепа, виждайки как елементарно се дънят.. Абе смешници, не разбрахте ли че с много пискане, черното бяло няма да стане.. Абе набийте си го това в кратуните и спрете да мислите че всички сме прости като вас бе, или че ще се потдаваме на елементарни манипулации  и извъртаници ...

ВМРО или патриИдиотските си номера ще ги показвате някъде пред по простите си почитатели, а не тука... А после един ще ми претеднира че това бил най известния технически сайт, да бе, сайт за тъпоумна пропаганда сорсоидна по скоро напоследък, и празни приказки от всякакви с претенции за нещо си  и високо самомнение 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 8 минути, vasilevsa написа:

След това пристигат в България поканени от княз Борис Първи и творят създават школи книжовни и Климент Охридски техен ученик и създател на Охридската книжовна школа създава съвременната кирилица.

...случайно да си сбъркал Борис Първи със Симеон Първи............???:D

преди 4 минути, 121212 написа:

...случайно да си сбъркал Борис Първи със Симеон Първи............???:D

Не не съм.

Писменоста е българска и е създадена за славянския етнос в българската държава, т.е. за българите.

Разбира се, че изказването на Путин е провокация и повече от това, пренебрежение е, подритване е. Изобщо не трябваше да му се обръща внимание, с пълно мълчание трябваше да реагираме. Това беше единственият правилен ход. Това щеше да ги подразни. А ние какво? Разкрещяхме се (и на правителствено ниво) видите ли ние сме ви дали писменост бре, българска писменост сме ви дали, ние ние сме ви я дали. Естесвено почнаха да ни се подиграват и да ни се смеят. А нас си какво, нужно ли е да се убеждаваме...Да му турим пепел на Путин, "да вземем да плюем на тази работа" както казва Емил от Льонеберя. В Европа сме, където ни е мястото.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 29 минути, vasilevsa написа:

Да добавя, Борис Първи утвърждава Християнската Религия като официална религия (хич не ми викайте, че е било с насилие) приобщавайки България към Европа и е било нужно да се преведе Библията на езика, на който е говорила голямата част от народа, (не казеам население).

Путин е македонец!!

преди 10 минути, Sleda написа:

Да добавя, Борис Първи утвърждава Християнската Религия като официална религия (хич не ми викайте, че е било с насилие) приобщавайки България към Европа и е било нужно да се преведе Библията на езика, на който е говорила голямата част от народа, (не казеам население).

Приобщавайки България към Европа?? Хахаххааха, е не, повече не мога да издържа да чета такива простотии :no-no:

И било викаш без насилие приемането на православието по българските земи по врмеето на Борис хахахаххахахахаха.... :D

П.С А каква е разликата м/у народа и населението в една държава да попитам, стана ми много чудно че не знам такова важно нещо хахахахахахахаха 

Малко трудно стана човек да филтрира нещо смислено от дискусията заради гамените ... но мернах отново че "не е трябвало да реагираме".

Не съм съгласен. Утре някой ще рече че писмеността се е пръкнала от османски земи, и т.н. аз такова не приемам.

Или да неглижираме това http://www.dw.com/bg/как-заличаваха-българските-следи-в-руската-история/a-19277411

Има си история и тя е еднозначна, призната и от руската държавност и църква, както цитирах по назад, и те никога до сега не са си позволявали такава провокация, колкото и някои искат да неглижират това, и как Путлер "винаги е прав ".

преди 5 минути, miro20 написа:

Малко трудно стана човек да филтрира нещо смислено от дискусията заради гамените ... но мернах отново че "не е трябвало да реагираме".

Не съм съгласен. Утре някой ще рече че писмеността се е пръкнала от османски земи, и т.н. аз такова не приемам.

Или да неглижираме това http://www.dw.com/bg/как-заличаваха-българските-следи-в-руската-история/a-19277411

Има си история и тя е еднозначна, призната и от руската държавност и църква, както цитирах по назад, и те никога до сега не са си позволявали такава провокация, колкото и някои искат да неглижират това, и как Путлер "винаги е прав ".

Русофобията ти е клиничен случай. Да не би Путин да ти е изял баничката в училище?

Spoiler

преди 4 минути, vasilevsa написа:

Русофобията ти е клиничен случай. Да не би Путин да ти е изял баничката в училище?

Още една на която трябва да се обяснява какво е русофил и путинист и че това е същото като нацист и германец.

Аз не съм русоФОБ,  нещо повече -  аз съм русофил, имал съм по високи оценки по руска литература и език от руснаци :)

но не съм путинист.

И което е по важно - преди всичко това съм българофил . :)

преди 4 минути, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Още една на която трябва да се обяснява какво е русофил и путинист и че това е същото като нацист и германец.

Аз не съм русоФОБ,  нещо повече -  аз съм русофил, имал съм по високи оценки по руска литература и език от руснаци :)

но не съм путинист.

А беше ли Елцинист, любителю на руската литература?

преди 5 минути, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

но не съм путинист.

Абе мъж от жена щом не разпознаваш какво да ти говоря Миро, Миро. Никой не те кара да си Путинист. Но кой ти дава право да обиждаш този човек, който нищо лошо не ти е сторил?

преди 11 минути, vasilevsa написа:

Не, този се води на списък към определени сорсоидни кръгове, за това му плащат, да пише такива неща тука ...така наречените тука шефове си върят медийните пропаганди чрез такива особи, от такива кръгове евроатлантически ( а реално сороспийски )  и получават дотации за това.. Това им е бизнеса един вид... И затова е и пълно от известно време с подобни индивиди, а в началото на сайта такива не ги търпяха много, то затова и сайта западна , въпреки гръмнките мечти за номер едно технически сайт ( явно броят посещаемоста, и все още го водят технически, макар че техническата част позападна, след напускане на много от наистина добрите техничари които бяха в началото тук , но за сметка на това се напълни с алабализми и простоприказващи индивиди, губещи по цял ден с това занимание ) 

Та така, от един наистина стойностен сайт навремето , със стойностни хора, се напълни с доста боклук, дето просто работи и прпагандира тука, а от време на време се прави  и на много интересен в празните приказки за пред някои :))))) .. Общо взето , от доста години нещата вървят само надолу, но тролите компенсират посещаемоста ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

С какво го обиждам ????! :):) 

преди 5 минути, Phused написа:

А беше ли Елцинист, любителю на руската литература?

Темата не е за мен драги блогърчо :) Нещо никой не ти се връзва на ентусиазма за Асад ли че паркира и тука  ? :)

Иначе съм фен на опозиционните течения, колкото и малки да са те в момента в РФ .

преди 7 минути, miro20 написа:

С какво го обиждам ????! :):) 

Да нямаш амнезия? Видоизменяш му фамилията. Човека се казва Владимир Владимирович Путин, а не Путлер и вероятно  за твоя беда ръководи една от най-мощните държави в света.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

И да, чел съм много руска литература в оригинал, зная и до сега много стихотворения наизуст, за разлика от пишещите се наши "русифили" , които са реално путинисти , позлващи руски с гугъл транслейт :):)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.