Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Край на премахването реклами на uTorrent

Featured Replies

преди 3 часа, Mlechko написа:

Изтрийте и глупавата тема, че няма нищо общо с вярното! УЖАС!

Не се връзвай на фенбойс. Да плюеш по utorrent в българското виртуално пространство е се едно да плюеш по евроатлантическите ценности в Брюксел. Черното ще го изкарат сиво, бялото също, и накрая ще те изкарат далтонист. Аз тоя торент клиент му дадох развод преди 6-7 години, не помня кога, но когат за пръв път се появиха реклами в него. Без значение могат ли да се махат, ако веднъж са вътре, въпрос на време е да станат постоянни. Не харесвам морала на такива програми. Поискай ми пари, ще ти дам ако ти свестен софтуера, ама на курвенски номера не нося. Намерих си един отворен код и не съм го сменял повече, Винаги се държи като първия път когато го инсталирах, на всеки нов компютър на някого като го сложа, никакви изненади. Намери си нещо различно от utorrent, има колкото щеш, инсталирай и се куртулисай.

• Отговори 71
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, Mlechko написа:

Изтрийте и глупавата тема, че няма нищо общо с вярното! УЖАС!

Не знам това сарказъм ли трябва да е, но както казах аз говоря само от видяното на собствената си системата. В края на краищата всеки коментара от собствената си камбанария. Обикновено всеки път като има нова версия я надграждам до последната, но един път наскоро дори погрешка я изтрих напълно и се наложи да я качвам на чисто. Ми след направените настройки отново нямах реклами, нито настройките ми се бяха възстановили по подразбиране. Отделно имам солиден HOSTS файла и по време на инсталацията блокирам някои неща, които програмата се опитва да прави като промени с JS скриптове или да стартира Utorrentie с Comodo IS и ето как е резултата:

OC24K4I.png

Програмата не е перфектна, но на този етап мен ме устройва и не намирам причина да я сменям. Като почне да ми прави мизерии ще го направя. То не че скоро ще имам нужда от нея въобще, защото скоростта на теглене ми е добра и без торент клиент, а и отдавна си купувам и софтуера (или ползвам такъв от промоции или безплатни алтернативи) и игрите. Филми рядко имам време да гледам.

• Автор
преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не знам това сарказъм ли трябва да е, но както казах аз говоря само от видяното на собствената си системата.

Не е сарказъм, на майтапчия ли ти изглеждам? :) 

Програмата си работи. Много истерия и шум заради глупостта на Млекото.... :no-no: 

Иначе ако направят лоша изненада може и да отфърчи добре отсвирена. За сега спазват етикета на лоялност към своите потребители.

А, защо трябва да се правят всички тези гимнастики заради една програма като тази, с какво е по добра от останалите като qbittorent, transmision,  tixiati и др. свободни алтернативи да не би да е единствената и най-добрата? Точно в тази сфера  споделяне  на информация и файлове е богата на софтуер кой от кой по-добър и богат на функции от нея.

Защото няма безплатен обяд и просто бе една от първите и от най-известните. Споко, скоро и останалите ги чака подобна съдба най-вероятно. Зависи от разработчиците разбира се. Живот и здраве ще се чуе.

Точно по този причина се стремя да ползвам със свободен-отворен код програми но,  ако някоя програма е наистина добра макар и с реклами стига да не са супер досадни и да пречат на работоспособността и, преглъщам ги. Нали и разработчика и той трябва да яде. Иначе софтуер с който се опитват чрез досадни изскачащи и пречещи реклами да закупиш pro/adfree версия съм изхвърлил, едно е да има някакъв рекламен банер друго е агресивната реклама която се шири из интернет пространството, а вече и в програмния софт. както е в андроид и подобни.

Ето ви и с 2.2.1 скорост на сваляне . Изобщо няма нова версия на тази програма която да не съм пробвал и да съм установил някакви по-добри неща в нея . Установил съм само и единствено видими проблеми , от късане на интернет връзката при старт на свалянето , до прикачване на какви ли не дивотии .

speed download.jpg

преди 1 час, PC doctor написа:

Ето ви и с 2.2.1 скорост на сваляне .

Още 1 път благодаря - не можех да си спомня от коя версия бях най-доволен . Като видях снимката си спомних , че съм правил снимка на рекорд по сваляне . Остава да си спомня(пробвам) 10-тината буилда на uTorrent 3.4.2.:no-no:

utorent -3 4 2.jpg

Никакви проблеми нямам със скоростта на свалянето с последната версия, нито с която и да е било версия. Да не говорим, че версия 2.2.1 е уязвима за атаки. Използването на версии на uTorrent под 3.4.4 40911 е непрепоръчително, но всеки си решава:

http://engineering.bittorrent.com/2015/08/27/drdos-udp-based-protocols-and-bittorrent/

Security improvements to uTP connection initiation.

http://releasenotes.utorrent.com/customer/en/portal/articles/2117580-2015-08-10-version-3-4-4-build-40911-?b_id=3991

Не че няма и подобрение и в 3.4.7 42330 => Do not allow adding single file torrent from web interface to uTorrent root directory (Security fix)

http://releasenotes.utorrent.com/customer/en/portal/articles/2584510-2016-05-11-version-3-4-7-build-42330-

B-boy -

Поздрави ! 

Тази версия която определяш със силния израз " уязвима и непрепоръчиелна" , съм я инсталирал поне на 500 машини само от началото на тази година , да не споменавам бройката изобщо досега сигурно  е хиляди , аз лично я ползвам също от години  , и на нито една от тях не е имало абсолютно никакъв пробив  който да е установен по причина на Utorrent 2.2.1 . Като казвам никакъв , това означава липса и на микрон такъв . Колкото до версиите започващи с 3....( с някой изключения ) ,  мога да кажа със сигурност че доста от тях са е.....  ли мамицата с извинение на доста системи поради постоянните връзки и препратки и куп откровени глупости с който са набърбальокани. 

По препоръка на еди кой си и еди кога си че нещо е еди какво си знаем всички в какъв малък процент е това което се говори .

Не много хора знаят примерно че по препоръка на еди кой си , еди кога си ,назад във времето  ако в Win XP  OS се изтрие библиотека в кеша , системата ще се повреди , зависне , и трябват процедури и т.н и .т. н . Сега всеки който малко от малко се е интересувал знае че с изтриването точно тия библиотеки в кеша и се зададе да не прави никакъв нов кеш там , системата не само че не се поврежда и т.н , ами напротив , почва да работи по бързо и пъргаво.

Не пиша тези неща с цел спор , а защото за мен няма значение препоръки от сорта на тази тук ,  а има значение това което знам , което съм правил , което съм виждал и което по безспорен начин се е доказало практически през годините .

Че всяко нещо работещо на една система в уязвимо е ясно и на малките деца , от ОС до програми , но когато една такава работи на хиляди машини лично правени от мен и кой знае още на колко милиона други и ако е била причина за повредени системи то случаите на това едва ли са количество такова че чак да се нарече "уязвима и непрепоръчителна "

С уважение!

И с извинение PC-Doctor, но написаното в предишния ви коментар са откровени глупости. Преди сме дискутирали изтриването на dllchache-a и дори вие отново бяхте на позицията, че трябва да се изтрива. След като се аргументирах тогава се съгласихте с мен, че не трябва да се трие. Сега отново обаче сте започнали старата песен на нов глас. Изтриването на dllchache няма да повлияе на скоростта на работата на системата по никакъв начин, но и няма да повреди веднага на системата. Просто след една вирусна атака, при която се заместват системните файлове със зловредни такива и почистването се състои не в изтриването на тези файлове, а в заместването им с чисти копия, то при липсваща папка това няма да може да се случи. Разбира се, често вирусите атакуват и копията и в тази папка, пък и винаги може да се използва инсталационния диск за да се expand-нат нужните файлове, но все пак защо да си режем крилцата и да се лишим от един допълнителен слой подсигуряване? Както и да е. Няма да навлизам в тази тема, защото е дъвкана многократно и няма общо с темата за uTorrent.

Колкото до версиите на uTorrent, това че има дадена уязвимост не означава, че тя непременно ще бъде експлоатирана. А и за целта често са необходими различни условия за да бъде постигнато това. Но самия факт да се знае, че я има и че е запушена в новите версии и ние безотговорно да продължим да използване старите си е търсене на проблеми. Аз пък съм се наслушал колко зле са новите версии на uTorrent - е как пък никога не съм имал проблеми с нито една версия досега след като слагам всяка новоизлязла такава откакто програмата съществува? И не, хардуера ми не е нов - не се оплаквам, но системата ми е вече доста морално остаряла. Да, изисква се внимание по време на инсталацията на програмата и след това се изисква време да се донастрои (това се прави веднъж, защото при актуализация настройките се запазват) и след това всичко заспива, но чак да са зле новите версии е доста пресилено.

Но както казах, всеки си има право на мнение.

Поздрави!

на 6/3/2017 в 15:14, Agentpat™ написа:

За мен тази програма приключи своя земен път още преди година и то не заради рекламите - на мен те изобщо не ми пречат. и не ми пука от тях. Просто доста често при сваляне торента спира с надпис "че не може да чете от диска". Това се проявява само при някои специфични торенти. Държа uTorrent все още само защото сийдвам някои стари задачи.

От близо година за мен торент-клиент №1 е qBittorrent.

ти шегуваш ли се? то това инсталационно е 16 мб... колко боклуци има вътре след като може да е 200-300кб колкото е utorrent 2.2... работата тука е като с фенерчетата за смартфон... има по 200кб дето е само фенерче има и по 20мб...

чисто математически, колкото повече код = повече дупки и бъгове... за мен тия дето пишат проверка на проверката на проверката на проверката... на проверката не са програмисти... трябва да е точно, просто ясно и да прави това, което трябва, а не къп работи на заден фон (реклами, следене, плеър, ъпдейтър на софруер, глупости на търкала) аз ползвам transsmission (под линукс, първо ползвах utorrent web, но и transmission върши перфектна работа) има го и за windows, но явно заради qt  библиотеките е 12мб инсталационен, докато за линукс е 2-3мб и вероятно ако го upx-на ще стане на половина...

на 6/8/2017 в 19:23, B-boy/StyLe/ написа:

Никакви проблеми нямам със скоростта на свалянето с последната версия, нито с която и да е било версия. Да не говорим, че версия 2.2.1 е уязвима за атаки. Използването на версии на uTorrent под 3.4.4 40911 е непрепоръчително, но всеки си решава:

http://engineering.bittorrent.com/2015/08/27/drdos-udp-based-protocols-and-bittorrent/

Security improvements to uTP connection initiation.

http://releasenotes.utorrent.com/customer/en/portal/articles/2117580-2015-08-10-version-3-4-4-build-40911-?b_id=3991

Не че няма и подобрение и в 3.4.7 42330 => Do not allow adding single file torrent from web interface to uTorrent root directory (Security fix)

http://releasenotes.utorrent.com/customer/en/portal/articles/2584510-2016-05-11-version-3-4-7-build-42330-

това че са го написали, не значи че е вярно, пък и да е, не значи че точно при теб може да бъде изпълнено...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

на 10.06.2017 г. в 8:09, the professor написа:

това че са го написали, не значи че е вярно, пък и да е, не значи че точно при теб може да бъде изпълнено...

Е аз какво съм написал?

на 9.06.2017 г. в 22:17, B-boy/StyLe/ написа:

Колкото до версиите на uTorrent, това че има дадена уязвимост не означава, че тя непременно ще бъде експлоатирана. А и за целта често са необходими различни условия за да бъде постигнато това. Но самия факт да се знае, че я има и че е запушена в новите версии и ние безотговорно да продължим да използване старите си е търсене на проблеми.

преди 5 часа, the professor написа:

ти шегуваш ли се? то това инсталационно е 16 мб... колко боклуци има вътре след като може да е 200-300кб колкото е utorrent 2.2... работата тука е като с фенерчетата за смартфон... има по 200кб дето е само фенерче има и по 20мб...

Да ти прилича на майтап? Програмката си работи страхотно и ми върши чудесна работа, а не както "мю-то" - избирателно. Освен това - няма реклами. Не че ми пука от тях, де.

• 2 седмици по-късно...
на 3.06.2017 г. в 8:35, Mlechko написа:

uTorrent вече официално върви с рекламите и банерите. При всяко стартиране настройките се нулират за да се показват панелите за реклама.
За мен тази програма приключи своя земен път.

За мен тази програма приключи земния си път още преди около 2 години. Оттогава досега карам с един и същ битТорент билд, защото новите са бъгави. Освен т'ва в битТорент смяната на цветовете и на фона сработи, докато uTorrent изобщо не отчете настройките ми, така че битТорент печели "битката" по още един критерий.

Screenshot_001.png

За 5 долара на година рекламите се премахват. Цената е смешна  и невиждам, какъв е смисъла да не си плащате, като нормалните хора и да се опитвате да излъжите програмата. 

При по-добри безплатни алтернативи трябва да си ку-ку за да го направиш? Същата работа като с BSPlayer и друг отдавна умрял софтуер.

Така ли иначе нищо не пречи да се ползват старите версии преди да бъде купен и напълнен с талаш за които ти искат пари.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
на 3.06.2017 г. в 6:35, Mlechko написа:

uTorrent вече официално върви с рекламите и банерите. При всяко стартиране настройките се нулират за да се показват панелите за реклама.
За мен тази програма приключи своя земен път.

Много силно казано. Явно не сте чували за PimpMyuTorrent

Аз от 3 - 4 години я ползвам и си Pimp торента и спи. Ако не ми вярваш пробвай сайта .

Да си призная ползвам тая http://www.oldversion.com/windows/utorrent-2-2-1-2

но специално заради експеримента ъпдейтнах до най новата и нямам реклами .

Ето линк да пробвате с най нова версия PimpMyuTorrent

на 8.06.2017 г. в 3:14, Пaчo написа:

Не се връзвай на фенбойс. Да плюеш по utorrent в българското виртуално пространство е се едно да плюеш по евроатлантическите ценности в Брюксел. Черното ще го изкарат сиво, бялото също, и накрая ще те изкарат далтонист. Аз тоя торент клиент му дадох развод преди 6-7 години, не помня кога, но когат за пръв път се появиха реклами в него. Без значение могат ли да се махат, ако веднъж са вътре, въпрос на време е да станат постоянни. Не харесвам морала на такива програми. Поискай ми пари, ще ти дам ако ти свестен софтуера, ама на курвенски номера не нося. Намерих си един отворен код и не съм го сменял повече, Винаги се държи като първия път когато го инсталирах, на всеки нов компютър на някого като го сложа, никакви изненади. Намери си нещо различно от utorrent, има колкото щеш, инсталирай и се куртулисай.

Мисля преди 3-4 години беше.

Ето как е при мен http://i.imgur.com/DwbeMxR.png

Не знам защо обсъждате как да махнете рекламите от програма,която с нищо вече не превъзхожда поне няколко други алтернативи ,които са без реклами-абсолютна безмислица!А uTorrent и на слепците е ясно накъде върви и какви цели преследва...........

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

Не знам защо обсъждате как да махнете рекламите от програма,която с нищо вече не превъзхожда поне няколко други алтернативи ,които са без реклами-абсолютна безмислица!А uTorrent и на слепците е ясно накъде върви и какви цели преследва...........

Аз не мисля така ,защото когато спрях да ходя в зали за интернет и си купих компютър ми трябваше интернет . Дойде нета и извиках един разбирач да ми инсталира уин екс пи .Сложи момчето всичко и вика с тоя уторент влизаш замунда или арена и теглищш . Аз стартирах с тази програма и флашгет ли кво беше дето имаше стрелка или 2 .

Как да е аз не мисля така и си търся най добри поводи да спра рекламите ,защото ми харесва програмата и ще я ползвам на уин винаги.Тук наистина говоря за Windows . Разбира се аз съм търсил с гугъл и съм намирал доста torrent клиенти .
Но пробвах няколко четох характеристики и нещо се отегчих ползвам винаги добрия стар клиент.

Говориш за времена от преди 10-15г сигурно............а че е стар този клиент-стар е,но не съм сигурен вече и че е добър!Ползвай си го-няма лошо:))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.