Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Край на премахването реклами на uTorrent

Featured Replies

преди 5 часа, Mlechko написа:

uTorrent вече

И за коя версия става дума? Или просто ще се търкат клавиатури за преливане на пусто в празно? За сведение аз съм с 2.2.1 25302

• Отговори 71
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Инсталирах 2.2.1 25302 да видя дали проблема с употребена РАМ е от версиите . Инсталира се в С:пр.файлове(86) , а uTorrent 3.4.9 АД фрее беше инсталирана в Юзер:Апп:Роаминг. Мога ли да сложа бг.ланг файл в 2.2.1?

Деинсталирай каквото си инсталирал , почисти за остатъчни файлове от програмата . На лично съм ти пратил линк към 2.2.1 който още при самата инсталация те пита дали искаш да бъде изтеглен бг .

преди 12 минути, PC doctor написа:

На лично съм ти пратил линк към 2.2.1

Без Мегасинг ?

Няма никакви драми с uTorrent. Просто, както често се случва с популярни, но некомерсиални продукти - най вероятно е купена от спамъри и то преди години. Случвало се е с много подобни. Когато подобно нещо се случи, разработката на програмата на практика спира и новите версии само добавят "екстри" - спам (най безобидното), таргетирана реклама, статистики, банери, кийлогъри, вероятно сте и в нечия бот мрежа, а както спомена някой горе, сигурно копаете и криптовалути за нечие благо. От там все по-високите, системни ресурси. От друга страна, вие сте се съгласили с лиценза (преди си имаше израз - shareware, после директно - adware), макар някои антивирусни открито да си ви съобщават, че си инсталирате вируси и спам. Такива продукти са вече за кофата и не разбирам хората, които продължават да се мъчат, от рутина и мързел, когато инсталирането на друга е с няколко клика. Плюс това не е толкова лесно да ползвате старите версии, защото на мен ми се е случвало да не иска да сваля торенти, правени с новите версии, или да ги сваля по-бавно. Аз я ползвах до известно време, когато имаше начин да се изключват рекламите от настройките, после ми омръзна да се занимавам и просто преминах на други клиенти. От доста време съм с qBittorrent, перфектен е. Имаше някакво залитане с една версия наскоро, дето антивирусната пищеше, за екстра (просто пропуснах обновяването), но после пак се върнаха в правият път. Ако пак се пробват и това отива на боклука и минавам на линукските клиенти. Аз и сега си свалям доста от торентите директно на рутера с transmission.

преди 6 часа, Mlechko написа:

uTorrent вече официално върви с рекламите и банерите. При всяко стартиране настройките се нулират за да се показват панелите за реклама.
За мен тази програма приключи своя земен път.

За мен тази програма приключи своя земен път още преди година и то не заради рекламите - на мен те изобщо не ми пречат. и не ми пука от тях. Просто доста често при сваляне торента спира с надпис "че не може да чете от диска". Това се проявява само при някои специфични торенти. Държа uTorrent все още само защото сийдвам някои стари задачи.

От близо година за мен торент-клиент №1 е qBittorrent.

преди 3 часа, Филипов написа:

И за коя версия става дума? Или просто ще се търкат клавиатури за преливане на пусто в празно? За сведение аз съм с 2.2.1 25302

Със същата версия съм и аз. Ползвам програмката портативна (просто в папката на exe-то се прави един текстов файл и се преименува на settings.dat). Тя сама си асоциира торент файловете при първо стартиране. Никога съм нямал проблеми с utorrent. Програмката е брилянтна. Ползвам я от най първите и версии, още преди да я продадат на който там я продадоха за $20 милиона, ако не се лъжа. За 390 кб. просто върши страхотна работа. Нямам спомен да съм виждал реклами или каквото и да е дразнещо. Сигурно има програмки с повече опции, безплатни и т.н. ... Да, ама определено не са 390 кб. Deluge като гледам е 52мб.!, Tixati - 72мб.! Ами не, мерси...

преди 8 минути, Roujin Z написа:

214 кб. ;)

Ами с по-стара версия си ;):) . Аз от 2.2.1 25302 съм доволен. Преди бях с някаква по-стара, но щом доста хора говорят, че 2.2.1 е последната читава, защо пък не.

Зарязах utorrent още по времето, когато вкараха миньор в инсталатора, който нямаше опция да се uncheck-не нито при инсталацията на utorrent, нито при обновяване. Малко по-късно се усетиха, че не всички са толкова тъпи и добавиха опция за избор в инсталатора, но за мен такова отношение е непростимо и никога не бих ползвал техен торент клиент, ако ще и да няма алтернатива. В случая има чудесна алтернатива - qbittorrent. 

преди 20 часа, adersa написа:

qbittorent стартира преди няколко години с огромен успех .

Няколко години след появата на коментираното, обаче.

А, да. И там пък е добре да се ползва нормална актуална версия.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

на 3.06.2017 г. в 8:35, Mlechko написа:

uTorrent вече официално върви с рекламите и банерите. При всяко стартиране настройките се нулират за да се показват панелите за реклама.
За мен тази програма приключи своя земен път.

Това за коя версия трябва да се отнася, защото аз нямам никакви подобни проблеми с 3.5.43804. :)

• Автор
преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Това за коя версия трябва да се отнася, защото аз нямам никакви подобни проблеми с 3.5.43804. :)

За същата версия, с която нямаш проблем. Деинсталирай напълно и после пак я инсталирай. Ще изгориш като факла, напоена с керосин.

Много жалко, че вече трябва да се използва само кракната пиратска версия, защото никой няма да се абонира да плаща всяка година грешни пари като първия глупак! Ако все още има фенове с дълбока носталгия, може да се полюбуват на тази версия от клипа, скоро ще я качат в Замунда.

преди 4 часа, Mlechko написа:

За същата версия, с която нямаш проблем. Деинсталирай напълно и после пак я инсталирай. Ще изгориш като факла, напоена с керосин.

Нищо и няма на версията. Това, че вие имате проблеми с нея не означава, че проблема е в програмата. :) А и по време на инсталацията има кой да се грижи да не се допускат изненади. Defense+ модула на CIS.

на 3.06.2017 г. в 11:47, PC doctor написа:

Почти всеки ден се сблъсквам с " ентусиасти " и привърженици на " що, излязло ново ( биос , драйвери , ъпдейти на ОС и програми ) веднага го свалям и инсталирам " и после следва ....реването и понякога и то не рядко умрелите машини с черните екрани , некоректна работа на устройства , омазване на ОС , програмите си сменили панелите за управление и табовете били на различни места , ама интернета спирал докато се тегли филм , ама инсталираха се някакви неща и сега даже не се показва "гугъла " ...и  какво ли още  не.

Всъщност обновяването на трябва да се слага под общ знаменател. Има значение какво се обновява.

- Обновяване на БИОС-а обикновено се прави за решаване на даден хардуерен проблем с конфигурацията. Макар че по-принцип пак е препоръчително да се използва последната версия на Биос-а (или даден firmware) може и да се мине без него ако системата работи стабилно и няма значителни подобрения в changelog-a.

- Обновяването на драйверите обикновено се прави ако дадена версия на драйвера създава BSOD или други аномалии (главно за мрежовата карта, звуковата карта и т.н.), но видеодрайвера е препоръчително винаги да се обновява (за геймърска платформа) и не толкова често за работна станция. Все пак именно в новите версии има добавена по-добра поддръжка на дадена игра с цел да се извлече максималната производителност от картата за нея (но тук пак има условности, защото обикновено става въпрос за карти от високия клас, за бюджетните карти обновяването не е толкова наложително, защото и без това картата няма да може да се възползва пълноценно от промените). Но обикновено дори за по-евтините карти е препоръчително да се обновява (особено ако е коригиран проблем с оборотите на вентилаторите на картата) и т.н.

- Обновяването на ОС е просто задължително. Много хора го плюят, но истината е, че повече помага, отколкото пречи. (WannaCry го доказа). Да, понякога създават проблеми актуализациите, но затова си има System Restore. То по тази логика човек и антивирусната не трябва да си обновява, защото в дефинициите може да има и фалшиви тревоги. Това е приемлив риск, защото ползите са повече от недостатъците.

- Обновяването на програмите е под въпрос. Зависи за какви програми става въпрос. Обикновено за ежедневно използваните програми като архиватори, четци на pdf файлове, плеъри и т.н. не виждам причина да не се прави, защото се отстраняват грешки в производителността, сигурността, добавят се нови възможности, подобрена поддръжка на повече формати и т.н. Проблема тук обикновено е в специализирания софтуер като Adobe Premiere и т.н. защото тук новите версии обикновено идват с изцяло преработен интерфейс, възможности, изискванията към хардуера и ОС са променени, гледа се и дали се търси обратна съвместимост с прокетите (защото Adobe Premiere CC 2017 може да отваря проекти от Adobe Premiere CS6, но обратното не може) и т.н.

Аз лично съм ЗА обновяването и винаги го правя, но все пак е препоръчително това да се прави от човек с повече опит с поддръжката на компютърни системи, който е наясно с негативните последствия, които могат да възникнат от този процес. Не е препоръчително за обикновените потребители, които са основно ползватели. Нека същите оставят актуализацията на преценката на администраторите си (ако имат такива), ако ли не да не закачат нещо, което вече работи. Ако им е толкова любопитно да имат предварително създаден системен образ (който няма да ги спаси разбира се, ако процеса на обновяване на firmware-a пропадне...той е само за софтуерните възможни проблеми).

Но всеки да прави на собствените си конфигурации каквото си реши. То затова се наричат и персонални компютри. ;)

• Автор
преди 42 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нищо и няма на версията. Това, че вие имате проблеми с нея не означава, че проблема е в програмата.

А в какво, като не е в програмата? В нас ли? Хайде да си говорим аргументирано, а не да си чешим езиците. Ако не знаеш, по-добре да си замълчиш.

на 3.06.2017 г. в 12:14, PC doctor написа:

на 3.06.2017 г. в 12:09, kinagli написа:

Ползвам uTorrent 3.4.9 АД фрее без реклами - няма реклами. Проблема е ,че гълта 4–5ГБ РАМ за 12 часа сиид без индикация за това - таск манажера дава 50МБ РАМ за uTorrent , сайдебар гаджет също . Като спра uTorrent РАМ пада ?

Ами мисля че доказваш това което пишем . Пътя на логиката казва само едно - разкарай това , инсталирай си указаната версия от мен и колеги в по-горни постове , спри автоматичните актуализации и си ок . Ако ли пък не смени торент клиента . Да ти "гълта " толкова рам нещо и друго има , пробвал съм почти всички версии на програмата , включително и тази с която си . Нещо  грешиш с рама (най-вероятно ) , може би имаш предвид обем . Ти трябва да си с 8 ГБ рам за да работи тая машина изобщо след като пуснеш торент клиента

Пробвах uTorrent 2.2.1 сийдва без да консумира РАМ . Но като по стара програма си има недостатъци - “открива“ 2–3 пъти по-малко пиари ; не разбрах как може да свалиш само 20тия файл от 20 файлов торент ? За сега оставам с 2 uTorrentа - с 2.2.1 ще качвам , а с 3.4.9 АД фрее ще свалям .А оптималния за мен е някъде между двата - ще се търси.

преди 18 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Нищо и няма на версията. Това, че вие имате проблеми с нея не означава, че проблема е в програмата. :) А и по време на инсталацията има кой да се грижи да не се допускат изненади. Defense+ модула на CIS.

Всъщност обновяването на трябва да се слага под общ знаменател. Има значение какво се обновява.

- Обновяване на БИОС-а обикновено се прави за решаване на даден хардуерен проблем с конфигурацията. Макар че по-принцип пак е препоръчително да се използва последната версия на Биос-а (или даден firmware) може и да се мине без него ако системата работи стабилно и няма значителни подобрения в changelog-a.

- Обновяването на драйверите обикновено се прави ако дадена версия на драйвера създава BSOD или други аномалии (главно за мрежовата карта, звуковата карта и т.н.), но видеодрайвера е препоръчително винаги да се обновява (за геймърска платформа) и не толкова често за работна станция. Все пак именно в новите версии има добавена по-добра поддръжка на дадена игра с цел да се извлече максималната производителност от картата за нея (но тук пак има условности, защото обикновено става въпрос за карти от високия клас, за бюджетните карти обновяването не е толкова наложително, защото и без това картата няма да може да се възползва пълноценно от промените). Но обикновено дори за по-евтините карти е препоръчително да се обновява (особено ако е коригиран проблем с оборотите на вентилаторите на картата) и т.н.

- Обновяването на ОС е просто задължително. Много хора го плюят, но истината е, че повече помага, отколкото пречи. (WannaCry го доказа). Да, понякога създават проблеми актуализациите, но затова си има System Restore. То по тази логика човек и антивирусната не трябва да си обновява, защото в дефинициите може да има и фалшиви тревоги. Това е приемлив риск, защото ползите са повече от недостатъците.

- Обновяването на програмите е под въпрос. Зависи за какви програми става въпрос. Обикновено за ежедневно използваните програми като архиватори, четци на pdf файлове, плеъри и т.н. не виждам причина да не се прави, защото се отстраняват грешки в производителността, сигурността, добавят се нови възможности, подобрена поддръжка на повече формати и т.н. Проблема тук обикновено е в специализирания софтуер като Adobe Premiere и т.н. защото тук новите версии обикновено идват с изцяло преработен интерфейс, възможности, изискванията към хардуера и ОС са променени, гледа се и дали се търси обратна съвместимост с прокетите (защото Adobe Premiere CC 2017 може да отваря проекти от Adobe Premiere CS6, но обратното не може) и т.н.

Аз лично съм ЗА обновяването и винаги го правя, но все пак е препоръчително това да се прави от човек с повече опит с поддръжката на компютърни системи, който е наясно с негативните последствия, които могат да възникнат от този процес. Не е препоръчително за обикновените потребители, които са основно ползватели. Нека същите оставят актуализацията на преценката на администраторите си (ако имат такива), ако ли не да не закачат нещо, което вече работи. Ако им е толкова любопитно да имат предварително създаден системен образ (който няма да ги спаси разбира се, ако процеса на обновяване на firmware-a пропадне...той е само за софтуерните възможни проблеми).

Но всеки да прави на собствените си конфигурации каквото си реши. То затова се наричат и персонални компютри. ;)

Абсолютно съм съгласен с мнението ти в по-голямата си част . Всеки иска да ползва по-нови и добри неща , но докато тези " нови и по-добри неща не докажат че са такива , никога и по никой начин аз лично не слагам на никой компютър . Пробвам евентуално и до тук .

От обновяване на каквото и да било  съм видял за 20 години стотици затлачени , забавени , и повредени системи , дои такива за който живота беше свършил с едно кликване за обновяване на биос . Напоследък какъвто и софтуер да има обновление в повечето случай е свързано с всевъзможни прикачени и прикачени и прикачени и и и .... допълнителен софт и банери и чудо на чудесата .

Има просто правило което обаче доста народ не спазва - " Че докато няма нужда реална от нещо то не се и прави " Това е за всяко едно нещо не само в тази материя която коментираме . Това не е златното , а безценното правило , доказало се по милион начина .

Поздрави !

Оптималното е каквото ползвам. На рутракера има една хрупа "Хранители"  Та от тях има хора с тези стари версии, които държат по хиляди "раздачи" и с по 20-30 TB дисково пространство. Може би единствения проблем е с анонс интервала по DHT при толкова много неща. Ония идиоти от РосКомНадзора решиха да блокират и анонсерите, защото на тях имало "пиратско съдържание". Тъпанари.

преди 22 часа, Mlechko написа:

А в какво, като не е в програмата? В нас ли? Хайде да си говорим аргументирано, а не да си чешим езиците. Ако не знаеш, по-добре да си замълчиш.

Окей. Какво се получава...неразбиращия в случая аз нямам проблеми, а разбирача в случая ти имаш. Не е ли ирония? Дерзай тогава!

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Окей. Какво се получава...неразбиращия в случая аз нямам проблеми, а разбирача в случая ти имаш. Не е ли ирония? Дерзай тогава!

Имаш, но не ти е почукало на вратата. Като се криеш под навеса е нормално да стоиш сух.

на 6/5/2017 в 0:40, kinagli написа:

Пробвах uTorrent 2.2.1 сийдва без да консумира РАМ . Но като по стара програма си има недостатъци - “открива“ 2–3 пъти по-малко пиари ; не разбрах как може да свалиш само 20тия файл от 20 файлов торент ? За сега оставам с 2 uTorrentа - с 2.2.1 ще качвам , а с 3.4.9 АД фрее ще свалям .А оптималния за мен е някъде между двата - ще се търси.

Винаги съм свалял с максималното за Интернета за който си плащам. Не се заглеждам колко пиъри открива и не ми е нужно. В опциите дори съм чекнал в Protocol Encryption ->Outgoing->Forced*, което по принцип елиминира част от пиърите и затруднява свалянето, особено пък и ако е махната чавката на "Allow incoming legacy connections"*. "20тия файл от 20 файлов торент" - за това си има опция като отворя даден торент да ме пита къде да се свалят файловете и т.н. Разбира се, можеш да избереш кои файлове да свалиш и кои - не. Аз и по принцип не свалям вече нищо, камо ли пък да сийдвам... Голям егоист съм, знам... Трия торента секунда след като съм го свалил. Преди само сериалчета свалях, а сега за целта си ползвам Kodi с Exodus и още една-две добавки. Мисълта ми е, че uTorrent тази стара версия, си има настройки за всичко което ми е нужно. Нямал съм никога проблем, но и да има затруднения някакви, ще намеря начин да нямам...

Цитат

--Forced forces µTorrent to establish only encrypted outgoing connections. Any peer that doesn't support encryption will not be connected to. It is recommended that you not use this option unless your ISP actively searches for unencrypted outgoing connections, as it can impair your ability to connect to peers.

• Allow incoming legacy connections allows µTorrent to accept unencrypted incoming connections. If disabled, any incoming connection that is unencrypted will be ignored. It is recommended that you not disable this option unless your ISP actively searches for unencrypted incoming connections, as it can significantly impair your ability to connect to peers.

• Автор

Баси шума! По-добре да взема и да се гръмна. Или някой да вземе и да ме гръмне! Единствено @B-boy/StyLe/ намекна, останалите 40 човека само четат и никой не проверява и изпълнява изискванията за чиста програма или не подкрепя твърдението на уважаемия @B-boy/StyLe/ , много съжалявам, думите ми са звучали пренебрежително и вероятно оскърбително, заслужавам презрението, моля да ми изтриете този профил, като не става, бан! Нека Млекото да умре! :18: Нямам очи, уши, уста, въобще - застреляйте ме от упор и да се свършва! Програмата работи без реклами с настройки.... @B-boy/StyLe/ е бил прав. Още в Софтвизия си го харесвах, в Замунда също ми хареса, че имаше активност, а тук направо му се изправих с цяло гърло вой до небето. Нещо сериозно ми бяха опънати нервите покрай тази неяснота. Мир вам, моля админ да ме затваря! :( 

Изтрийте и глупавата тема, че няма нищо общо с вярното! УЖАС!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.