Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

И така...Slavonic Corpse,Moran Group...Wagner...

Руски ветерани воюващи среяу джихадистите...
Много добре помним Чечня иДегестан Миро,много добре....

https://shtab.su/video/rf/vtoraya-chechenskaya-vojna/ubiystvo_rossiyskih_voennosluzghashih_v_sele_tuhchar_smotret_onlayn.html

Видеото  е в линка....

• Отговори 1k
  • Прегледи 77,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

преди 35 минути, Ваcко написа:

И така...Slavonic Corpse,Moran Group...Wagner...

Руски ветерани воюващи среяу джихадистите...
Много добре помним Чечня иДегестан Миро,много добре....

https://shtab.su/video/rf/vtoraya-chechenskaya-vojna/ubiystvo_rossiyskih_voennosluzghashih_v_sele_tuhchar_smotret_onlayn.html

Видеото  е в линка....

Да.. помним .. Аз затова се чудя , как сега Путлер и КАдиров са първи дружки.

Дали защото Путлер се предаде и изплаща всяка година 80-90 % /около 50 млрд/ бюджета на Чечня ?

И  в момента Чечня е някакъв хибрид ... хем е в състава на РФ, хем законите там не важат, хем РФ плаща този кървав данък , за да не предизвика  главорезите уахабити.

Споменавал съм миналата година ,Путлер понечи да ореже субсидиите , но Кадиров скръцна със зъби, и Путлер клекна както винаги.

току-що, miro20 написа:

Да.. помним .. Аз затова се чудя , как сега Путлер и КАдиров са първи дружки.

Дали защото Путлер се предаде и изплаща всяка година 80-90 % /около 50 млрд/ бюджета на Чечня ?

И  в момента Чечня е някакъв хибрид ... хем е в състава на РФ, хем законите там не важат, хем РФ плаща този кървав данък , за да не предизвика  главорезите уахабити.

Споменавал съм миналата година ,Путлер понечи да ореже субсидиите , но Кадиров скръцна със зъби, и Путлер клекна както винаги.

Нали знаеш че Кадиров внесе ред в държавата,или ти убягва?

Въобще не ми убягва.

Може би защото много добре познавам манталитета на тези хора.

Точно затова припомних каква е ЦЕНАТА. И как никой не смее да промени това статукво. Дори чичко Путя.

Как си обясняваш защо толкова своенравен, свободолюбив, самостоятелен, горд народ, който скача на нож  само защото си го погледнал накриво, не иска НЕЗАВИСИМОСТ ? След две войни ?

Защото там икономика , производство,  и т..н. НЯМА. Има само кланове, феодална подчиненост,  и кой колко повече ще плати.И уцелиха на другия терорист, избиващ собствения си народ - Путя.

:)

Малко цифри за феодалния строй в Чечня https://www.rbc.ru/research/society/01/02/2016/56ae68679a7947d73142182d

Подозирам че в един момент руснаците ще осъзнаят абсурда на тази ситуация,  не че не го осъзнават, даже протести имаше заради тези ежегодно подарявани милиарди ... проблема не е в руснаците, а във върхушката и черната сделка на Путлер с главорезите.

Дано не съм пророк, но това не може да продължава вечно.

преди 47 минути, miro20 написа:

Въобще не ми убягва.

Може би защото много добре познавам манталитета на тези хора.

Точно затова припомних каква е ЦЕНАТА. И как никой не смее да промени това статукво. Дори чичко Путя.

Как си обясняваш защо толкова своенравен, свободолюбив, самостоятелен, горд народ, който скача на нож  само защото си го погледнал накриво, не иска НЕЗАВИСИМОСТ ? След две войни ?

Защото там икономика , производство,  и т..н. НЯМА. Има само кланове, феодална подчиненост,  и кой колко повече ще плати.И уцелиха на другия терорист, избиващ собствения си народ - Путя.

:)

Малко цифри за феодалния строй в Чечня https://www.rbc.ru/research/society/01/02/2016/56ae68679a7947d73142182d

Подозирам че в един момент руснаците ще осъзнаят абсурда на тази ситуация,  не че не го осъзнават, даже протести имаше заради тези ежегодно подарявани милиарди ... проблема не е в руснаците, а във върхушката и черната сделка на Путлер с главорезите.

Дано не съм пророк, но това не може да продължава вечно.

Не си пророк,спокойно
Да те върна ли назад да отразим чеченския конфликт-или предпочиташ сирийския?

преди 9 часа, Ваcко написа:

Не си пророк,спокойно

Пак ще кажа че не може вечно едни пиявици, каквито са чеченците,  да са на хранилка на Путлер. Както виждаш аргументирах се защо е така, и опасенията ми са си съвсем реални.

Не енормално да имаш 23 млн официално под прага на бедност, народа ти да обеднява с 13 %, а ти да храниш с безвъзмездни милиарди  Кадиров /90% от бюджета/  и да му строиш позлатени дворци и джамии. Главореза , разбира се се отплаща -както с пропаганда и демонстриране на "верноподанничество" към Путлер, така и с реални войски и в Украйна, прдполагам и другаде. Плюс разбира се, спокойствието да не колят /за сега/ руснаци.

Нямам нищо против да дискутираме чеченския конфликт, но все пак това е друга тема.

преди 13 часа, Ваcко написа:

Знае, но просто го е яд, че няма вътрешни конфликти и кланета между мюсюлмани и християни. За това е разстроен, че в Чечня е тихо, хората живеят добре и мислят за храмове, а не за бомби. 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 15 часа, Ваcко написа:

Забравих да добавя лек нюанс.... нали знаеш че Чечня не е държава ? :)

Хубаво е да се помисли и защо законите на РФ обаче не важат на практика в Чечня.

Само като скоба на гореописаното от мен и финансовите им отношения.

чичко Путин е един от най-големите политически фигури в историята!чрез него Русия се превърна в последната надежда за традиционна национална държава в европейската цивилизация.

Русия е последният фронт срещу западния империализъм, глобализма, ционизма, ислямския екстремизъм и пантюркизма!

Бог да пази чичко Путин!

PutinDM_468x658.jpg

на 2/17/2018 в 10:27, miro20 написа:

Нямам нищо против да дискутираме чеченския конфликт, но все пак това е друга тема.

Миро не ми е ден,обаче мога да ти покажа зверствата извършени от чеченци на територията на Сирия-и съответно отговора на Кадиров...
Но друг път-не го приемай че се изнизвам...а най-шибаното е че се чува и българска реч на видеото 
Спокойна ви дискусия.

"Assad forces bringing to Damascus large amounts of equipment than can only be compared to previous offensives on E. Aleppo (2016) & vs ISIS in E. Syria (2017)."

Сирийската армия се мести към Източна Гута! Очаквайте скоро демократичен рев, информации за "избомбени" болници, медийни клетви по Башар Асад и тн. Цялата световна демократична общност ще изразява съпричастност с най-големите демократи на света от Jaysh Al Islam, Al Rahman Legion, Ahrar Al Sham и разбира се Jabhat Al Nusra.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Maлко оф, но ... погледнете пътя. На бас, че Бойко го е правил, той е царя на качествения асфалт. 

на 12.02.2018 г. в 13:03, miro20 написа:

Аз не съм новинарска агенция , или информбюро  :) Чета именно какво се говори, и по скоро задавам въпрос какво се е случило .

"Пробутването" за което говориш, аз му викам "дискусия", с цел изясняване.

Ако имате нещо конкретно по случая, ще се радвам да чуя. Ако не... съжалявам

пп

Още коментари :

http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A80A8DE819C5

Бре, веднъж и тебе да не ти е ясно нещо:D Това не може да бъде:) Оказа се,че се говори за 4-5 загинали руснаци, ама друго си е да са 200–600:)

тц. Оказа се че се говори за доста повече.И то от руски медии , руски военни и т.н.

Като че ли се заформя цифрата 300 , в които са и убити и ранени, изведени вече в руски болници.

Kaкво е това? Клипче на някакъв блогър и то пускано по-малко. Когато стигнем до края на клипчето, жертвите ще станат 

OOO, какво гледах сега по БТВ новините!!! Асад бомбардирал цивилни в източна Гута и ООН го призовава да спре. Подчертавам -  цивилни.  :lol6:

преди 22 часа, иноТ написа:

"Assad forces bringing to Damascus large amounts of equipment than can only be compared to previous offensives on E. Aleppo (2016) & vs ISIS in E. Syria (2017)."

Сирийската армия се мести към Източна Гута! Очаквайте скоро демократичен рев, информации за "избомбени" болници, медийни клетви по Башар Асад и тн. Цялата световна демократична общност ще изразява съпричастност с най-големите демократи на света от Jaysh Al Islam, Al Rahman Legion, Ahrar Al Sham и разбира се Jabhat Al Nusra.

Ах този пророчески коментар на Сашо Ганчев.

Африн в момента...

cF6QwW6.jpg

на 15.02.2018 г. в 10:06, M.Николов написа:

"Класическа дезинформация"!

Да те върна малко на подписа ми ...

http://www.mediapool.bg/moskva-prizna-za-desetki-raneni-rusnatsi-v-siriya-i-nyakoi-zaginali-news275806.html

Дали вече  осъзнаваш защо съм го сложил ?

преди 1 час, miro20 написа:

http://www.mediapool.bg/moskva-prizna-za-desetki-raneni-rusnatsi-v-siriya-i-nyakoi-zaginali-news275806.html

Дай факти-не спекулации,колко са убитите от ЧВК Вагнер де?
Стотици-мале мале...ти как го виждаш това-при една бомбардировка стотици убити руснаци и ни една калпава снимка на случилото се?
5 загинали доброволци  и няколко ранени откарани в руски болници-къде ги тия стотици?

ПС:И Миро да ти припомня че ЧКВ Вагнер са хората обучили и тренирали сирийските ISIS Hunters ако не знаеш ;)

преди 11 минути, Ваcко написа:

Малко прибързано пак, но това им е отличителна чрерта на кюрдските така наречени велики войни от YPG И SDF , някой празнуват и се изцепват без да са видели сметката на кръчмаря :D 

Те и в началото уж щяха да разбиват , унищожават турския гаресор, великите им войни щяха да дадат жесток отпор и да защитят независим Африн.. а ко стана реално..., ревове, плачове, ту онзи бил ги изоставил, ту този им бил виновен за несполуките, ту молби до тирана Асад срещу който също се репчеха и да се бият се готвеха ... мдам.... кажу му кюрдска работа и не го обиждай повече....били велики, велики са на приказки и чалъми само, в нищо друго ... смешници ...като някои тука политолози и военнолози :))))

П.С По уж сериозни данни, било влязло някакво NDF опълчение сирийско в Африн.. ама дали е така, или е поредната уйдурма и фалшименто на кюрдите, ще се види... Засега боя по тях не престава, Маслинова клонка си върви с пълна пара, и бие направо като маслинов прът голите кюрдски задници :D :D 

Понякога ми иде да ги съжаля горките, в Ирак лапнаха дървото, в Сирия настъпаха мотиката,не напразно през толкова хилядолетия не са успявали да имат държава, дори единна нация като хората, държавническо миселене при тях е нула, единствено дето им набиват отвънка шилата и то от няккви си към 50 години най много , за уж единен някакъв Кюрдистан.... е да ама не...

преди 1 час, miro20 написа:

Приятелю, нормалните хора получават оргазъм и приток на ендорфини от неща като успех, секс, алкохол, някои имат нужда и от по-твърди наркотици.Но ти трябва да осъзнаеш, че не е нормално такова поведение, да получаваш приток на ендорфини, когато умират руснаци и хора изобщо. И в мечтите ти дори 5 да стават 500 и т.н. вече да изпадаш в делюзии. Това е патологично състояние на един много сбъркан индивид. Ясно е, че това ще ти е опорната точка, може би за години напред и чат-пат ще се връщат да преживяваш емоцията на еуфория отново и отново. Но трябва и да ти е ясно, че след голям приток на ендорфини, винаги идва и период на спад, когато можеш да изпаднеш дори в депресия, та запази си малко и за после. Но това са си лично твои, вътрешни състояния, с които няма да впечатлиш никой друг. По-скоро бих ти дал съвет да разбереш какво е нормален живот и какви начини за удоволствия си намират нормалните хора.

Ето тук можем и да мразим американската политика, но никой не пуска постоянно линкове на поредните отстреляни деца в училищата, статистиката им на жертви на престъпления, или природни бедствия, или загиналите им войници, в безбройните им бази и разпалени конфликти по светът. И да се радваме на това. Прави разлика, кое е нормално поведение.

преди 31 минути, Sinbad_ написа:

Малко прибързано пак, но това им е отличителна чрерта на кюрдските така наречени велики войни от YPG И SDF , някой празнуват и се изцепват без да са видели сметката на кръчмаря :D 

Те и в началото уж щяха да разбиват , унищожават турския гаресор, великите им войни щяха да дадат жесток отпор и да защитят независим Африн.. а ко стана реално..., ревове, плачове, ту онзи бил ги изоставил, ту този им бил виновен за несполуките, ту молби до тирана Асад срещу който също се репчеха и да се бият се готвеха ... мдам.... кажу му кюрдска работа и не го обиждай повече....били велики, велики са на приказки и чалъми само, в нищо друго ... смешници ...като някои тука политолози и военнолози :))))

П.С По уж сериозни данни, било влязло някакво NDF опълчение сирийско в Африн.. ама дали е така, или е поредната уйдурма и фалшименто на кюрдите, ще се види... Засега боя по тях не престава, Маслинова клонка си върви с пълна пара, и бие направо като маслинов прът голите кюрдски задници :D :D 

Понякога ми иде да ги съжаля горките, в Ирак лапнаха дървото, в Сирия настъпаха мотиката,не напразно през толкова хилядолетия не са успявали да имат държава, дори единна нация като хората, държавническо миселене при тях е нула, единствено дето им набиват отвънка шилата и то от няккви си към 50 години най много , за уж единен някакъв Кюрдистан.... е да ама не...

Знаеш че на сирийска територия те не се борят за автономия,нали?
Ердоган ги квалифицира като бранч на ПКК (забранена в Турция)...обаче реалноста е друга друже.
Те не нападат Турция...

преди 4 минути, RagnerBG написа:

Приятелю, нормалните хора получават оргазъм и приток на ендорфини от неща като успех, секс, алкохол, някои имат нужда и от по-твърди наркотици.Но ти трябва да осъзнаеш, че не е нормално такова поведение, да получаваш приток на ендорфини, когато умират руснаци и хора изобщо. И в мечтите ти дори 5 да стават 500 и т.н. вече да изпадаш в делюзии. Това е патологично състояние на един много сбъркан индивид. Ясно е, че това ще ти е опорната точка, може би за години напред и чат-пат ще се връщат да преживяваш емоцията на еуфория отново и отново. Но трябва и да ти е ясно, че след голям приток на ендорфини, винаги идва и период на спад, когато можеш да изпаднеш дори в депресия, та запази си малко и за после. Но това са си лично твои, вътрешни състояния, с които няма да впечатлиш никой друг. По-скоро бих ти дал съвет да разбереш какво е нормален живот и какви начини за удоволствия си намират нормалните хора.

Ето тук можем и да мразим американската политика, но никой не пуска постоянно линкове на поредните отстреляни деца в училищата, статистиката им на жертви на престъпления, или природни бедствия, или загиналите им войници, в безбройните им бази и разпалени конфликти по светът. И да се радваме на това. Прави разлика, кое е нормално поведение.

Къде видя "оргазъм, ендорфини, делюзии, патологии и т.н.. от смъртта на хората ??

Акцента ми винаги е бил за лъжите на управляващата олигархично мафиотска структура в РФ , за която "лъжата е професия".

Просто тази  /отричана и омаловажавана / трагедия  е поредно доказателство за тази политика.

@Sinbad_
Ще се въздържа от коментари,понеже знаеш какво ще стане!
Наслука и успех приятелю!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.