Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

https://youtu.be/2x7afFVZi08

• Отговори 1k
  • Прегледи 77,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

DQ1RkujWAAAq_KD.jpg

Иначе Кедми  до колкото прослушах, дума не обелва за онази най голяма част от терористите от ИД, които са... от бившия СССР, и сега се завръщат по домовете.

Останлаото си  е стндартното .. злите хамериканци са си създали терористите, виновни са за абсолюто всички конфликти, всичко заради интересите и за 1 и за 2 световни войни и т.н. и т.н..

преди 8 часа, miro20 написа:

DQ1RkujWAAAq_KD.jpg

Това ме разсмя, наистина. Но пък "DW" - молим :no-no:. Тоя парцал се занимава само със сатира - антируска предимно, както и анти източно европейска, все анти и единствено про-еврогей. Те за това съществуват - гола, лъжлива пропаганда, още от времето на Студената война. А това специално е толкова дребно и цинично, показва само беззъба злоба. Имаше една приказка, не съм сигурен за точният цитат - ""цинизмът е последно убежище на неудачника".

Иначе това щеше да е много по-на място ако отпред беше Буш, Обама, Тръмп (to be continued). Малко образователен, че и забавен материал по-въпросът - War Machine (film), пък всеки да си преценява кое заслужава повече сърказъм.

преди 12 часа, RagnerBG написа:

Малко образователен, че и забавен материал по-въпросът - War Machine (film), пък всеки да си преценява кое заслужава повече сърказъм.

Дето се вика, AMERICAN MADE или Proudly Made in the U.S.A. Не съм се смял толкова от много време. Много добро чувство за хумор и смислен филм, като за сатира/комедия. И правен от американци. Евала.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

братушките се прибират след брилянтно извършена мисия!това е мисията, извършена в противоречие с комедията, играна от англоционистите!разбира се, те се връщат и ги чакат почести, след като оставиха американците там и вече им се подиграват и от хизбула и  различни местни жители:lol6:

7 милиарда души по целия свят благодарят на Русия!великолепния чичко Путин акцентира върху мирните преговори!ако трябва отново да влезе в Сирия или в Украйна, той ще бъде като миротворец!сега той изгради доверието си, когато каза, че това е краткосрочен ход!

а какво беше публичното мнение на САЩ, като знаеха преди събитието, че САЩ имат окупационни войски в Германия, Корея и т.н. и т.н., за период от 70 години.............!!!

преди 20 часа, RagnerBG написа:

Малко образователен, че и забавен материал по-въпросът - War Machine (film), пък всеки да си преценява кое заслужава повече сърказъм.

Не съм го гледал!!! Сега мисля да му хвърля едно око на това филмче!!!

Алепо притиснато от режима и рашистите.

Дамаск:

И нещо за мировците в България. Коментар на един сириец, който случайно попада на Владо Каролев.

Spoiler

Тъжно или забавно? Не гледам телевизия, поради това не знам доста от политическите дейци и поп-културни образи. За мое щастие. За него ми казаха, че е бил общински съветник, даже кандидат-кмет. Шокиращо. За човек, който не знае как се пише "предвид", пунктуацията му е ужасна, а да не говорим за пълен и непълен член. Всеки може да пропусне буква и да сбърка, но тук става въпрос за систематични грешки, за абсурдна неграмотност. И за човек с претенции да управлява, а не примерно за жалък плебей като мен. Или вас. Да оставим настрана писмената неграмотност. Всяко изречение лъха на елементарност, беден речник, откровена липса на критическо мислене, неумение да се борави с логика и факти.

Изводите, които можем да извлечем? Във високите пластове никой не търси качества или интелект. Търсят се сервилни, послушни, програмируеми екземпляри, зависими безделници, които истерично да проповядат мейнстрийм агитации и пропаганди. Хора без съвест, принципи или човешко състрадание.

Такива хора не ги интересуват фактите. Нито пък имат сърце да се поинтересуват за роднините и хорицата в Сирия. Пластмасови, восъчни същества, които като запецнали грамофони повтарят плочата, с която са заредени. Дали такива хора ще си изнесат туловищата и ще живеят в бунтовнически Идлеб? Дали ще намерят обяснение за веселието и празненствата, за коледните елхи, светещите църкви, незабрадените жени в правителствени територии на Сирия? Или за липсата на такива при брадатите "борци за свобода", за шериата там? Дали ще посочат тръбите и находищата, заради които избухна войната?

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 45 минути, иноТ написа:

..........заради които избухна войната?

Войната започна заради зверствата на Асад срещу народа си.

РФ ,преследвайки собствени геополитически цели, подкрепи този режим, помагайки му  и на международно ниво, блокирайки ... колко пъти стааха ? май 5 пъти блокираха резолюции на ООН, възпрепятствайки по този начин международната намеса и по мащабна западна офанзива.

Запада очевидно не се намеси в пълна сила, и предпочетоха открити, но все пак не-военни мерки, като разследванията за химическите атаки, декларации,  и т.н..

А  тези опозиционни сили  които поддържаше /различни от ИД/ , поради липса на подкрепа си останаха слаби и разпокъсани, което само улесни режима на Асад и подкрепящите го рашисти.

В резултат пак си имаме разпокъсана Сирия, но със една две повече руски бази ....

Всъщност, войната не е приключила. Приключи временното "разчистване"  и укрепване режима на Асад.

Повече от сигурен съм че военната мащабна логистика от РФ ще продължи в пълна сила. На всички е ясно че Асад в нито една военна операция  не може да се справи сам. :)

Тепърва ще гледаме и кой как ще дърпа чергата. Турция, Иран, кюрди... никой от тях няма да остави нещата просто защото някакво си джудже е "обявило" края на операциите  си, и щяло да извежда част от воените си  :)

преди 9 минути, иноТ написа:

Мекотело.

Няма какво да отговориш , нали :) знам.

Вземам обаче подадената топка веднага с един пресен пример за мекотели ,  които подвили опашки :)

http://www.dw.com/ru/российские-штурмовики-перехвачены-американскими-истребителями-над-сирией/a-41803393?maca=rus-facebook-dw

Аз не конкретизирах, но щом се разпознаваш твоя работа.

преди 1 час, иноТ написа:

нещо за мировците в България

И Миро да има някакъв принос - терминът "мировец". Ще го боднем на стената на срама. Иначе много силни думи на човека:

преди 1 час, иноТ написа:

Търсят се сервилни, послушни, програмируеми екземпляри, зависими безделници, които истерично да проповядат мейнстрийм агитации и пропаганди. Хора без съвест, принципи или човешко състрадание.

А такъв тип хора... те често може да си нямат и представа колко, ама колко са затънали в лайната.

П.П. Ей, Миро, ще ти се връща и то лихвите, да знаеш! Никое зло не остава ненаказано рано или късно. Тогава се надявай някой да прояви милост към тебе, както ти проявяваш твоята жестокост и безчувственост.

https://www.facebook.com/dah.lammoth

Ето го човека, може да го следиш, ако имаш желание. Бих искал да видя как човекът, който се има за мекотело влиза в диалог с въпросният Дахер Ламот, но за съжаление това няма да стане. 

Да, предполагах, че е той.

А относно диалога... Миро да води диалог?! Бих искал да го видя на живо. Спомняш ли си онзи кореспондент на норвежки вестник как се опита да влезе в диалог с канадската журналистка Бартлет? Такива хора могат да изглеждат "силни" и неприкосновени само пред клавиатурата, където удобно могат да се скатаят, да игнорират, да се скрият в дупката, от която са изпълзели. Щото и Миро е един "медиен герой" като Сашко Йорданов (ще ме прощава за наименованието, щото е доста по-възрастен от мене) и други от същия дол дренки, които, ако не бяха медиите да ги помпат от сутрин до вечер, отдавна да са спихнали като спукани балони.

преди 12 минути, иноТ написа:

Аз не конкретизирах, но щом се разпознаваш твоя работа.

Къде видя да се "разпознавам" ?

Казах че нямаш отговор на казаното. И пак го потвърждаваш :) Защото отговор на казаното от мен - няма.

преди 13 минути, Lumberman написа:

Ей, Миро, ще ти се връща и то лихвите, да знаеш! Никое зло не остава ненаказано рано или късно. Тогава се надявай някой да прояви милост към тебе, както ти проявяваш твоята жестокост и безчувственост.

Какво да ми се връща бе приятелю  ??  Трябва да ми харесва че Асад избива собствения си народ ли ? Че рашистите блокираха 5 пъти резолюции на ООН  срещу насилието и войната в Сирия ли ??? Моля ???

Твоите евтини заплахи и простотия  ги отдавам на елементарното ти невежество. Но не си виновен ти .

преди 2 минути, Lumberman написа:

Такива хора могат да изглеждат "силни" и неприкосновени само пред клавиатурата, където удобно могат да се скатаят, да игнорират, да се скрият в дупката, от която са изпълзели. Щото и Миро е един "медиен герой" като

Тук пак е точно обратното. Вие сте тези които се правят на "герои" тук, и сипят ли сипят постоянно обиди, заплахи , вулгаризми, но .. зад клваиатурата.

Пожелавам ви да стигнете моя  морал и ниво, когато няма да обиждате, заяждате и спамите извън темите, и когато не би ви било срам да погледнете какво сте писали след години дори.

Ех.. пак ли трябва да напомням че  И ТАЗИ тема не е за мен , другари ? :)

преди 15 часа, miro20 написа:

Войната започна заради зверствата на Асад срещу народа си.

Ко каза?Ко?:shock11:

А тук защо ги няма САЩ и "демократичната общност"?

https://news.bg/world/590-000-rohingi-sa-izbyagali-ot-mianmar.html

• Автор

За два дни излязоха две статии в NBC и Reuters как оръжието за „умерената опозиция“ всъщност се озовало в ръцете на ИДИЛ - нещо, за което се говори от няколко години, но всички които го говорят бяха обявени за путинисти и хибридни пропагандатори. Интересно дали сега западните медии ще ги сполети същата съдба.

https://www.nbcnews.com/storyline/isis-uncovered/isis-weapons-arsenal-included-some-purchased-u-s-government-n829201

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-iraq-arms/arms-supplied-by-u-s-saudi-ended-up-with-islamic-state-researchers-say-idUSKBN1E82EQ?utm_campaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utm_content=5a32f59204d301609d8ef9ac&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook

В периода 2012 - 2014 г. т.нар. „умерени бунтовници“ усилено си сътрудничеха с ИДИЛ, правейки съвместни офанзиви срещу Сирийската армия. В резултат на тези съюзнически офанзиви, САА беше изгонена от цялото поречие на р. Ефрат - от Абу Камал на сирийско-иракската граница, чак до Джераблус.

Освен това мантрата, че Асад избивал собствения си народ е нищо повече от евтина пропаганда, която може и да излъже някой кухненски мухльо, нежелаещ да чете и да се информира сам. Ако Башар Асад избива собствения си народ, какво да кажем за териториите на „борците за свобода“, където е наложен шариата? В Идлиб няма „режим“ вече две години - защо никой не покаже как живеят хората там? Ето една полезна статия по въпроса - оказва се, че борците за свобода налагат на необвързаните жени да се движат с мъж-бодигард. Много свободолюбиво, анти-диктаторско и демократично, нали?

http://syriadirect.org/news/hts-decree-requires-single-women-widows-to-live-with-male-guardian/

преди 40 минути, Phused написа:

За два дни излязоха две статии в NBC и Reuters как оръжието за „умерената опозиция“ всъщност се озовало в ръцете на ИДИЛ - нещо, за което се говори от няколко години, но всички които го говорят бяха обявени за путинисти и хибридни пропагандатори. Интересно дали сега западните медии ще ги сполети същата съдба.

Предполагам западните медии вече могат да си го позволят, ако вече техните шефове са спрели са снабдяват "умерените" главорези, а залагат на кюрдската карта. А и те няма как да не си дават сметка доколко хората им се връзват на пропагандата. И е добре от време на време да се поразхлабят и да признаят по някоя истина, току-виж някой почнал да им се връзва.

Що толкова време не пишеха кой снабдява ИДИЛ? Или може би брадатите главорези правят оръжие и боеприпаси от камъни и пясък?! Магове направо! Толкова година САЩ и коалиция уж воюваха с ИДИЛ, а джихадистите печелеха територия.

Такива медии не мисля, че си заслужава човек да се вслушва в тях повече отколкото трябва да се взема предвид "мнението" и версиите на Миро20. Информационната война я губят, защото се самозабравиха. Но е добре да се държат под око. Браво за наблюдението.

преди 20 часа, M.Николов написа:

Ко каза?Ко?:shock11:

А тук защо ги няма САЩ и "демократичната общност"?

https://news.bg/world/590-000-rohingi-sa-izbyagali-ot-mianmar.html

106 годишна арменка пази дома си, 1990 г.

Снимка на Война и мир.

http://www.unmultimedia.org/s/photo/detail/751/0075187.html

Международната коалиция в Сирия, оглавявана от САЩ, от половин година използва бежански лагер в Сирия за подготовка на бунтовници. В момента там се намират около 750 терористи, в това число 400 от терористичната организация „Ислямска държава“. Това съобщава руският център за помирение на враждуващите страни в Сирия, позовавайки се на върнали се в освободените от ИД райони местни жители. По тяхна информация този лагер вече половин година се използва от международната коалиция като база за подготовка а бойци, които се стичат в него от цялата страна, предаде БГНЕС.

Болшинството от бунтовниците по-рано са били част от терористичните групировки ИД и Джебхат-ан Нусра. Към днешна дата в района на лагера има около 750 бойци, но гръбнакът на тези групировки се състои от 400 терористи от ИД, които с подкрепата на САЩ безпрепятствено са напуснали Рака с автоколоните през октомври. Според Центъра за помирение става въпрос за лагер, намиращ се на 20 км североизточно от град Джаср аш-Шадади в провинция Ел Хасека.

В района на въпросния бежански лагер американски инструктори създават въоръжени формирования, наречени „Нова сирийска армия“, съобщава Центърът.

Аз искам някой немировец да ми каже какво прави някаква коалиция в суверенна държава и кой я е поканил там? 

преди 21 часа, Phused написа:

На мен пък ми е интересно ако в САЩ опозицията бъде снабдена с руско оръжие, как ли ще реагират американският президент и изпълнителната власт!!!

преди 1 час, kalansuv написа:

106 годишна арменка пази дома си, 1990 г.

Снимка на Война и мир.

http://www.unmultimedia.org/s/photo/detail/751/0075187.html

Комсомолец, това какво общо има с темата??? Пак не си пил хапчетата си!!!

преди 33 минути, Джугашвили написа:

На мен пък ми е интересно ако в САЩ опозицията бъде снабдена с руско оръжие, как ли ще реагират американският президент и изпълнителната власт!!!

Че то това не е някаква "новина"

«Рус­ское ору­жие они любят боль­ше, а иран­ское идет де­шев­ле».

https://ru.insider.pro/analytics/2015-12-01/otkuda-igil-beret-oruzhie/

• Автор

Малко оперативни новини.

photo_2017-12-13_14-33-16-2-768x764.jpg 

В провинция Идлиб се готви офанзива на сирийската армия и нейните съюзници. Главната цел е авиобаза Абу Духур, която злощастно падна в ръцете на Ал Кайда в началото на септември 2015 г. Обсаденият гарнизон там се държа геройски 2-3 години, но накрая рухна. Пленените войничета бяха показно екзекутирани от „умерените демократични борци за свобода“.

Сега, след победите на сирийската армия в източна Сирия, елитната дивизия Tiger Forces се предислоцират в северна Хама и южно Алепо, готвейки се за решаващата офанзива.

От няколко седмици други подразделения на САА, предимно опълчението NDF пробват атаки по трите фронта - северна хама, западно от Ханасир и южно от Алепо. Явно тестват готовността и състоянието на ал кайда в региона. Има някакъв напредък, но голямата офанзива все още не е започнала.
https://southfront.org/syrian-army-captures-stratgic-hill-in-southern-idlib-kills-three-commanders-of-al-qaeda-map-photos-videos/

Сирийските ВВС и ВКС обработват региона:
https://www.almasdarnews.com/article/syrian-russian-jets-pound-southeast-aleppo-ahead-armys-idlib-offensive/

преди 1 час, miro20 написа:

Че то това не е някаква "новина"

«Рус­ское ору­жие они любят боль­ше, а иран­ское идет де­шев­ле».

https://ru.insider.pro/analytics/2015-12-01/otkuda-igil-beret-oruzhie/

От целия ми пост само "руско оръжие" ли прочете, та за него се хвана!!! Отговор на въпрос ми, обаче няма!!! Виждаш ли колко си елементарен!!! Можех да напиша само "оръжие", но нарочно написах и "руско"!!! Човек ти пуска кукичката и ти веднага клъвна като най-големия шаран!!! После хората като ти казват истината, ти го приемаш като обида!!! А всъщност ти си платен прост трол!!! Ама не просто трол, а прост (като тъп)!!! Чувствам се длъжен да направя това уточнение, и го пиша бавно, за да можеш да го схванеш!!! Че за теб трябва с повечко думи да се обяснява и пак има огромна опасност нищо да не схванеш!!! Моите съболезнования на тия от Козяк!!1

преди 11 минути, Джугашвили написа:

От целия ми пост само "руско оръжие" ли прочете, та за него се хвана!!! Отговор на въпрос ми, обаче няма!!! Виждаш ли колко си елементарен!!! Можех да напиша само "оръжие", но нарочно написах и "руско"!!! Човек ти пуска кукичката и ти веднага клъвна като най-големия шаран!!! После хората като ти казват истината, ти го приемаш като обида!!! А всъщност ти си платен прост трол!!! Ама не просто трол, а прост (като тъп)!!! Чувствам се длъжен да направя това уточнение, и го пиша бавно, за да можеш да го схванеш!!! Че за теб трябва с повечко думи да се обяснява и пак има огромна опасност нищо да не схванеш!!! Моите съболезнования на тия от Козяк!!1

В статията не се говори само за руско :) Ама не си я и прочел де.

Интересни са също доставките от Иран и от... ти да видиш... сирийската армия .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.