Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

преди 3 часа, nikssi написа:

Това, че въоръжената опозиция в Сирия е в състояние да извършва и химически нападения

преди 1 час, Джугашвили написа:

Според този документ, клонът на Ал Кайда в Сирия - фронтът ал Нусра

самия фкт че поставяш "въоръжена опозиция" със клона на Ал кайда.... е малко странно.

В  последния доклад на експертите   , който и аз цитирах и на който се позовават  медиите, покрай констатацията че  асадовските сили са отговорни за химическата атака в  Хан Шейхун, се говори също че ИД е отговорна за  иприта в Ум-Хоше или как се казва там...

преди 54 минути, Джугашвили написа:

Иначе той никога не лъже де!!! Да си знаете!!! Ако някой не го е запомнил евентуално...

Да.Именно .  Затова и толквоа си тролите и се чудите за какво да се заядете. В случая че доклада на експертите не бил публикуван . Е и ?

Това не оспорва съществуването му, нито официалния му характер.

Ако ЛАвров и Кери си говорят НЕОФИЦИАЛНО за циците на Клинтън, това няма да предизвика никаква юридическа или правна ситуация и реакции в никоя международна институция.

Когато обаче  ОФИЦИАЛНО е внесен документ в СБ на ООН, това е ОФИЦИАЛНО становище,  което държавите напълно сериозно могат да приемат или отхвърлят, да обсъждат, да приемат или не резолюции, да правят официални реакции на него, и държавнически решения .

Споменавам го за  някои тролове които  не са схванали какво е "официално".

• Отговори 1k
  • Прегледи 77,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

преди 15 минути, nikssi написа:

Не е коректо тaкa ...aмa кaкво дa се очaквa от тaкъв полит-дрaскaч.

той си плещи каквото му падне,защото самия не очаква някой да му чете творенията!:lol6:

преди 1 час, nikssi написа:

Aбе Миро що вaдиш чaст от цитaтa ми? Не е коректо тaкa ...aмa кaкво дa се очaквa от тaкъв полит-дрaскaч.

Акцентирам. Това че не схващаш акцента ... е .. надценил съм ти интелекта... сори... :)

преди 1 час, glen написа:

той си плещи каквото му падне,защото самия не очаква някой да му чете творенията!:lol6:

Хейтърството увлича , нали ? характерно за  немислещаа тълпа . Лесно е , безпроблемно е , дава чувство на превъзходство и единство . За каквато и глупост да е . :)

Би ли казал мнение по казаното , а не да плещиш стандартни простотии ?

Например за акцента ми - "въоръжена опозиция" и "клон на алк-кайда" едно и също ли е ? Коректно ли е да се правят изводи обединявайки тези понятия ?

Въпреки фактите че  опозицията в Сирия  също участва   в боевете СРЕЩУ терористичните групировки ?

преди 1 час, nikssi написа:

Aбе Миро що вaдиш чaст от цитaтa ми? Не е коректо тaкa ...aмa кaкво дa се очaквa от тaкъв полит-дрaскaч.

Е как защо...защото е пич, никога не лъже и винаги оборва твърденията на опонентите си!!!

П.П  Следващият път му цитирай една запетайка, направи един сърцераздирателен пост, нямащ нищо общо с цитата му и ще получиш бегла представа за методите му на манипулация!!! И на този плазмодий не му говори за коректност!!! Този няма съвест!!! Той го прави за пари!!! Факт, безспорен при това!!! Изкара окупатори,  руснаците които са ни освободили от турско робство!!! Тези които се бият да защитят семействата, жените и децата си в Украйна - сепаратисти и руски агресори...какво повече да говорим!!! Странно как все още не се е загрижил и за рохингите в Бирма!!! Явно все още не са му спуснали опорните точки!!!

Сляпото ти чуждопоклонничество , пропаганда и  клишета малко ти е замъглила погледа...Ако искаш си ги пей в съответните теми. Има и за  Освобожението , и за Украйна.

Кърт Волкър  едва ли ме чете, но каза точно това което и аз много отдавна . Но това е друга тема. :)

преди 26 минути, miro20 написа:

Би ли казал мнение по казаното , а не да плещиш стандартни простотии ?

преди 2 часа, miro20 написа:

Ако ЛАвров и Кери си говорят НЕОФИЦИАЛНО за циците на Клинтън

на Челси повече ми харесват!:lol6:

• Автор

На 3 ноември 2017 г. сирийската армия, подпомогната от своите съюзници, освободи най-големият град в Източна Сирия - Дейр Еззор. Това беше един от последните големи бастиони на ИДИЛ в Сирия. Сирийският гарнизон там беше под обсада повече от три години и удържа на непрестанните терористични набези. В началото на годината сирийската армия беше на около 250 км от града, а неговото освобождаване изглеждаше като далечен мираж. Е, постигнаха го. Напук и на експертизата, която години наред лъжеше, че САА/Русия/Иран не се биели срещу ИД и нямали намерение да го правят.

https://southfront.org/syria-war-report-november-3-2017-syrian-army-liberated-deir-ezzor-city/

Картата сега изглежда така:

DNsoSOHUEAA2sLD.jpg

Последните големи градове под владението на ИДИЛ са Абу Камал на сирийско-иракската граница плюс по-малки градчета на север по поречието на река Ефрат. В момента армията подготвя Абу Камал за настъпление. Руската стратегическа авиация работи, има и удари с Калибри.

https://southfront.org/russian-tu-22m3-bombers-once-again-struck-isis-near-syrias-al-bukamal-video/

Ето генерална карта за обстановката в Сирия. Докато експертите говореха, че Башар Асад нямал намерение да се бие срещу ИД, той взе че освободи над 50 000км2 територия именно от терористите.

2b42ed07-98ba-4757-ad96-e612ddf9521f-759

В началото на годината страната изглеждаше така:

DM-SHQuXkAAwmd4.jpg

Редактирано от Phused (преглед на промените)

преди 18 часа, Phused написа:

Напук и на експертизата, която години наред лъжеше, че САА/Русия/Иран не се биели срещу ИД

Колкото ехидно и подигравателно да го казваш,  статистиката или "експертизите" си стоят и никой не ги е оровергал че руските удари бяха изключително и само с една обосновка - защита на Асад. Това не винаги е  означавало "борба с ИД" , защото да защитаваш Асад и да се бориш с ИД не винаги е едно и също. http://ru.reuters.com/article/topNews/idRUKCN0SG0SZ20151022?sp=true

Статистиките на ударите си стоят, и ти като виден хроникьор, би трябвало  да ги знаеш. Сещаш се как ти ги бях цитирал - брой на удари на САЩ  и коалиция и  по кого , и брой на удари на РФ  къде и по кого .

Да, вече изтласкаха ИД, благодарение и на руските офанзиви, но и не само благодарение на тях. Ти , като виден руски хроникьор , удобно  отрзяваш най вече техните успехи.

Ако те гледа смо теб човек ще си помисли че единствените които се борят с ИД са само руснаците :lol6:

Сега остана следващата стъпка... проблема със завърналите се  ислямисти от разпадащата се ИД

И тук една графика ще ти е от полза :

23172913_10213495769496158_3527630442780

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

До края на годината Русия ще напусне Сирия, а ислямска държава ще е в историята. Жалко е как под благосклонният поглед на Европа И САЩ една светска държава като Сирия беше почти унищожена. Ще следя с интерес процесите на възстановяване. 

преди 11 часа, miro20 написа:

Статистиките на ударите си стоят, и ти като виден хроникьор, би трябвало  да ги знаеш. Сещаш се как ти ги бях цитирал - брой на удари на САЩ  и коалиция и  по кого , и брой на удари на РФ  къде и по кого .

Дай да ги видим тези статистики!!! Пише ли нещо за болници, сватби и училища???

преди 11 часа, miro20 написа:

И тук една графика ще ти е от полза :

23172913_10213495769496158_3527630442780

Не се притеснявай, тази графика на никого няма да е от полза!!! Как пък от Белгия, Англия и Германия терорягите ще са най-малко!!! Че точно тези държави дс тазвъдниците на тероризма и финансовите им центрове!!! А за САЩ няма какво да коментирам!!! Че те само командированите им инструктори обучаващи терористите са повече от писаните!!! А израелските пък въобще ги няма в статистиката!!!

Цитирал съм  Ройтерс, които пък , познай.. цитират това което публикуват руските военни като поразени цели и бомбардирани райони . И  по тези техни данни, странно защо 80 % не са позиции на ИД..

Но при желание и сам можеш да си намериш подробности от съседната тема .

преди 7 часа, иноТ написа:

До края на годината Русия ще напусне Сирия,

Съмнявам се. Целта на РФ бе да с еокопае там като стратегичеси геополитически регион. Неслучайно възстановяваха стари и строят нови бази .

преди 11 минути, miro20 написа:

Цитирал съм  Ройтерс, които пък , познай.. цитират това което публикуват руските военни като поразени цели и бомбардирани райони . И  по тези техни данни, странно защо 80 % не са позиции на ИД..

Но при желание и сам можеш да си намериш подробности от съседната тема .

Еврейски агенции като Ройтерс и Блумбърг...НЕ, благодаря!!! Еврейските медии да си ги четат и гледат евреите!!! Нас да не ни занимават с техните полюции!!! Ти също!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 15 минути, miro20 написа:

В общи линии, чипсовете основно бомбят само кюрдите, колкото да отбият номера!!! Останалото са сватби и погребения!!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Абади е дал разрешение на иракските части да влязат в Сирия и да атакуват ИДИЛ. Така притиснати от двете страни от САА и от иракската армия, ислямистите ще бъдат изстискани като гнойна пъпка съвсем скоро. Това е поредно доказателство на тезата ми, че само агенти на чуждо влияние към Америка за България могат да виждат противопоставяне между Сирия и Ирак. Независимо, че едната държава е под влиянието на Русия, а другата на САЩ, не съм спирала да твърдя, че на местно ниво винаги е имало взаимна подкрепа между двете страни. Сирия и Ирак бяха заразени от вируса на джихадизма, защото споделяха общ проект за газопровод и колкото и да им се иска на някои носители на експертиза да покажат само половината от картината и да представят ислямските групировки като опозиция на Асад, всички знаем, че това беше война, внесена отвън. Ирак и Сирия се пребориха братски, както винаги съм твърдяла, че ще стане.

https://www.almasdarnews.com/article/iraqi-prime-minister-gives-troops-green-light-attack-isis-syria-mayadeen/

Сирийската армия обяви, че е освободила последния град на "Ислямска държава"

Сирийската армия и нейните съюзници освободиха днес Букамал - последния град в страната, който бе под контрола на джихадистката групировка "Ислямска държава", предадоха "Ройтерс" и ТАСС, като се позоваха на различни източници.

Букамал се намира по течението на река Ефрат, близо до границата с Ирак, в източната сирийска провинция Дейр аз Зор. По-рано днес бе обявено, че сирийската армия и нейните съюзници са обкръжили града и са започнали да навлизат в него, предава БТА.

Самият град  Дейр аз Зор, последната по-значима крепост на джихадистката групировка, беше освободен по-рано този месец.

Така обявеният от "Ислямска държава" халифат вече е почти унищожен. Той продължава да съществува само в град Рауа в Ирак, в няколко съседни селища и пустинни райони и на някои изолирани места другаде. Групировката обаче все още има териториално присъствие в Либия и други страни, а много правителства очакват тя да продължи да бъде заплаха дори след края на обявения от нея самозван халифат.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 3 часа, иноТ написа:

а много правителства очакват тя да продължи да бъде заплаха дори след края на обявения от нея самозван халифат.

Така е. Обърни внимание на графиката която цитирах по назад за тези които се връщат от ИД по родните си места . И кой е на първо място  :) 

Добре, че бяха американците и коалиция да ги бомбардират (както казва Миро," с 90 % точност"), та ги ликвидираха... нищо че нарушили въздушното пространство на Сирия, нали я имат за бащиния... Те навремето така унищожаваха Ал-Кайда в Ирак, не само със самолети, ами и със сухопътни войски, и пак не успяха да ги премахнат. А сега руснаците се включиха с какъв брой военни и техника и терористите дадоха на заден?!

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 2 часа, Lumberman написа:

Те навремето така унищожаваха Ал-Кайда в Ирак, не само със самолети, ами и със сухопътни войски, и пак не успяха да ги премахнат. А сега руснаците се включиха с какъв брой военни и техника и терористите дадоха на заден?!

Аз ли нещо не мога да схвана или цялата еврейска пропаганда е пълен фъш!!!  Значи Бин Ладен е саудитски арабин, криещ се в Пакистан!!! Уж заради него, те нападат Афганистан и Ирак!!! Уат дъ фак????

преди 17 часа, иноТ написа:

Сирийската армия обяви, че е освободила последния град на "Ислямска държава"

Сирийската армия и нейните съюзници освободиха днес Букамал -.........

Града е най добре и правилно е  да се произнася  Абу Камал ( или Абу Кемал  ) на български ,понеже на турски е Ebu Kemal , на английски е Abu Kаmal , на руски Абу Кемаль... 

На арабски го произнасят "Ель Букемель" ( но ме съмнява ти да го владееш , не че и аз го владея , но мекото произнасяне на " а " като " е" почти го разбирам  )   приблизително , но на други езици е все Абу Камал ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Автор

Карта на моментната военна обстановка в Централна и Източна Сирия:

DOSPcDvWAAAlYJ5-751x516.jpg

ИД са контраатакували в Абу Камал, общо взето сводките са противоречиви - престрелки се водят в източната част на града, което ме навежда на мисълта, че все още не е овладян напълно.

Междувременно, самоубийствените атентати на ИД са скочили. Резонно, след като губят все повече и повече територия - трябва някъде на направят последен отпор. Явно ще е в Абу Камал.

https://www.almasdarnews.com/article/number-suicide-attacks-rise-syria-liberation-deir-ezzor-russian-mod/

След кадри от ПЦ играта батълфийлд , представяни като доказателство за американски стингери в Украйна, след монтажирано клипче  представено за руски удри в Сирия, а реално са американски удари в Авганистан, показано от Путлер във филма на Строун, сега пореден фейк от руските военногалактически космически сили :

http://www.bbc.com/russian/news-41985182?ocid=socialflow_facebook

Този път кадрите от играта били доказателство за американска авио-подкрепа на изтеглящи се бойци от ИД  :)

Вече е пълно в мрежата с нови предложения за игри за отчетите и сводките на руското  военното министерство :

https://tvrain.ru/articles/neosporimye_dokazatelstva-450189/?utm_term=450189&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=instant&utm_content=tvrain-main#0_5__12419_982_177319428

:):)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.