Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!Искам мнението ви за тази конфигурация ще работи ли 

Процесор AMD X8 FX-8300 

Видео карта : Palit GeForce GT 1030

Дъно : GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI

Рам Памет Corsair DDR3 1600MHz 8GB 1X240 DIMM 1.5V 

Захранване PSU SEASONIC SSR-430ST /430W

• Отговори 52
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще работи, но не си струва вече. По-добре вземи ryzen 3 и минимум 1050ti ако ще е за игри. Нека по разбиращите да ти предложат части, но кажи и в какъв бюджет имаш. Също така имаш ли стари части ? 

• Автор

Бюджета е 600лв аз бях постнал тема и в един друг форум и замениха частите като процесор.И не ми се дават повече пари защото след 18 години заминавам да уча извън България и няма да ми трябва нямам други части.

преди 9 минути, Светослав Георгиев написа:

Бюджета е 600лв аз бях постнал тема и в един друг форум и замениха частите като процесор.И не ми се дават повече пари защото след 18 години заминавам да уча извън България и няма да ми трябва нямам други части.

Нали се сещаш, че и 1080ti да вземеш заедно с ryzen threadripper пак няма да издържи 18 години.

По-добре си спести 2-3 хиляди за един нормален лаптоп, отколкото да дадеш 600 лева за настолен боклук, които като осъзнаеш, колко е "бърз" ще зарежеш още на първия месец.

преди 4 часа, Pamlea написа:

По-добре си спести 2-3 хиляди за един нормален лаптоп, отколкото да дадеш 600 лева за настолен боклук, които като осъзнаеш, колко е "бърз" ще зарежеш още на първия месец.

Ама не. Къде са 3000 за лаптоп, къде са 600 за компютър. 

ПП: Редактирах си поста, защото се заблудих за видеокартата. В главата ми се въртеше GT730, а не 1030.  Да, така става конфигурацията. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 2 часа, bildera_ написа:

Ама не. Къде са 3000 за лаптоп, къде са 600 за компютър. 

ПП: Редактирах си поста, защото се заблудих за видеокартата. В главата ми се въртеше GT730, а не 1030.  Да, така става конфигурацията. 

GT1030 пак е супер нисък клас видеокарта, подобна на GT730. Ако иска нещо което поне да става за игри - да отдели малко повече пари и да вземе 1050Ti. (която е около 250 кинта)

преди 39 минути, niki292002 написа:

да отдели малко повече пари и да вземе 1050Ti. (която е около 250 кинта)

По-скоро 350.

преди 34 минути, niki292002 написа:

GT1030 пак е супер нисък клас видеокарта, подобна на GT730. Ако иска нещо което поне да става за игри - да отдели малко повече пари и да вземе 1050Ti. (която е около 250 кинта)

В момента моделите на GTX 1050 TI с добър дизайн и качествено охлаждане клонят към 400 лева,а не 250.Преди месеци действително се намираха Палит 1050 TI за 300 - 305 лв.Вчера разглеждах в няколко фирми предлагат  GTX 1070 за 1300, наглостта на някои от тези търговци няма граници.Вали бяха маркирали  AMD Radeon RX Vega 64 с въздушен охладител   референтен дизайн за 1922лв. с преордър при препоръчителна цена 499 долара за САЩ.Просто няма нужда от коментар.

преди 10 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

В момента моделите на GTX 1050 TI с добър дизайн и качествено охлаждане клонят към 400 лева,а не 250.Преди месеци действително се намираха Палит 1050 TI за 300 - 305 лв.Вчера разглеждах в няколко фирми предлагат  GTX 1070 за 1300, наглостта на някои от тези търговци няма граници.Вали бяха маркирали  AMD Radeon RX Vega 64 с въздушен охладител   референтен дизайн за 1922лв. с преордър при препоръчителна цена 499 долара за САЩ.Просто няма нужда от коментар.

На един приятел му бях взел GTX1050Ti на Gigabyte (4гб) за 270 кинта на намаление. Явно всичко поскъпва.

преди 2 часа, niki292002 написа:

За парите си не е толкова зле, колкото GT730. В смисъл, за парите, които дава човека. Тая карта е над два пъти по-бърза от GT730, тоест над два пъти по-бърза от съвременна вградена видеокарта.  Моята идея бе да се мине на по-съвременна платформа, след като се разкара това скъпо и ненужно дъно. Така може и да се получи нещо по-добро примерно с GTX750Ti(1050Ti както казваш, не виждам за 250 лева) и G4600.  Обаче има едно "но". Първо човека трябва да си продаде старото дъно, а там я камилата, я камиларя. Да не говорим, че и желание трябва да има, не само сметки на тефтер. Освен това се съмнявам, че тоя процесор ще е добър за тая видеокарта ( 1050Ti). В смисъл, ще има повече дроп от нормалното. То не е една беля. 

преди 9 часа, Pamlea написа:

Ама абсолютни глупости говориш. Дори и сега с FX8XXX всичко работи. И все още няма пълноценен софтуер за всичките му ядра.

преди 3 часа, Росен Р. Александров написа:

Ама абсолютни глупости говориш. Дори и сега с FX8XXX всичко работи. И все още няма пълноценен софтуер за всичките му ядра.

Човека вече си взе щайгата с FX8300, споко.  Двама тролове се включиха за 1-2 часа, което е супер странно. Почнахте да ме съмнявате. 

Не знам кое те съмнява, като ти си тук трола.

И той се опитва да те догонва.

Просто вчера не бях на работа и погледнах форума.

ASROCK H110M-DGS LGA1151 
Intel Pentium G4600 3.60GHz 3MB LGA1151 
Samsung 4GB DDR4 2133MHz CL15 1.2V M378A5143DB0-CPB 
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
Zalman Case mATX ZM-T3  USB3.0 Black 
RAIDMAX XT 400W RX400XT 
ASUS GT730-SL-1GD3-BRK 

Обща стойност - 620.54 лв. с ДДС

Линк:
http://nikem-bg.net/cart/55867p1r57762p1r56105p1r2172p1r55008p1r55291p1r53378p1rf.html

Най добрия вариант е ако решиш ,че можеш още 100лв да дадеш да махнеш от количката gt730 и да го вземеш без нея и да сложеш след време rx460 да може всички игри да вървят на Medium,High 40-70фпс.

Бога ми... Единият плямпа "няма пълноценен софтуер за FX 8300", другия предлага raidmax захранване. Ае стига, моля ви.

@Росен Р. Александров как говориш за пълноценен софтуер, когато говориш за печка с непълноценни ядра(световно признати за боклук)?

@Димитър Гюров тебе май съм те мяркал някъде да тролиш с хардуерни простотии... Raidmax захранване - чел ли си поне 1-2-5 реда за тия кокошарски гнезда? Като ще вкарваш 730, поне сложи варианта с ддр5 памет, който е на абсолютно същата цена!

От ден на ден повече капацитети...

преди 1 час, hudyr написа:

Бога ми... Единият плямпа "няма пълноценен софтуер за FX 8300", другия предлага raidmax захранване. Ае стига, моля ви.

@Росен Р. Александров как говориш за пълноценен софтуер, когато говориш за печка с непълноценни ядра(световно признати за боклук)?

@Димитър Гюров тебе май съм те мяркал някъде да тролиш с хардуерни простотии... Raidmax захранване - чел ли си поне 1-2-5 реда за тия кокошарски гнезда? Като ще вкарваш 730, поне сложи варианта с ддр5 памет, който е на абсолютно същата цена!

От ден на ден повече капацитети...

Пич стига говори глупости fx не струват radimax са изключително качествени захранвания, вземи си прочети домашното преди да лъжеш хората.

Gt730 ddr5 не е налична.

Редактирано от Димитър Гюров (преглед на промените)

преди 14 минути, Димитър Гюров написа:

Gt730 ddr5 не е налична.

Като не е налична, просто не му я предлагай. Имаш ли си изобщо понятие, колко по-бавни са видеокарти с DDR3  спрямо DDR5? В случая дори DDR5  да му сложиш, то разлика спрямо вграденото видео почти няма. А с DDR 3  го набутваш с едни 107 лева, като на всичко отгоре картата ще е по-слаба и от вградената. Те тия карти се продават за процесори на АМД без вградени видеокарти, колкото да извадиш картина. Затова и ги държат по магазините. При положение обаче, че имаш съвременно добро вградено видео, не е нужна външна видеокарта от тоя клас.

преди 29 минути, bildera_ написа:

Като не е налична, просто не му я предлагай. Имаш ли си изобщо понятие, колко по-бавни са видеокарти с DDR3  спрямо DDR5? В случая дори DDR5  да му сложиш, то разлика спрямо вграденото видео почти няма. А с DDR 3  го набутваш с едни 107 лева, като на всичко отгоре картата ще е по-слаба и от вградената. Те тия карти се продават за процесори на АМД без вградени видеокарти, колкото да извадиш картина. Затова и ги държат по магазините. При положение обаче, че имаш съвременно добро вградено видео, не е нужна външна видеокарта от тоя клас.

Аз затова съм написъл ако си не си видял да е премахне от количката и да събере още 200лв и да сложи rx550

преди 9 минути, Димитър Гюров написа:

Аз затова съм написъл ако си не си видял да е премахне от количката и да събере още 200лв и да сложи rx550

Въпросът не е дали съм видял или не, а че предлагаш доста по-слаба видеокарта от вградената, която в случая е HD630  и е доста по-добра дори спрямо GT730  DDR5, да не говорим за DDR3, която е и 30-40% по-слаба от аналага си с DDR5.  Освен това темата е приключена. Да се бе информирал преди да пишеш.

преди 10 минути, bildera_ написа:

Въпросът не е дали съм видял или не, а че предлагаш доста по-слаба видеокарта от вградената, която в случая е HD630  и е доста по-добра дори спрямо GT730  DDR5, да не говорим за DDR3, която е и 30-40% по-слаба от аналага си с DDR5.  Освен това темата е приключена. Да се бе информирал преди да пишеш.

Абе пич как gt 730 ще е по слаба от вграденото видео вземи ти се информирай.

25 фпс е по-силна gt 730 от вграденото видео на g4600 вземи гледай клипа и спри пиши глупости!

Редактирано от Димитър Гюров (преглед на промените)

преди 49 минути, Димитър Гюров написа:

Абе пич как gt 730 ще е по слаба от вграденото видео вземи ти се информирай.

25 фпс е по-силна gt 730 от вграденото видео на g4600 вземи гледай клипа и спри пиши глупости!

Сложи му на това двуканална RAM. Аман от идиотски клипове в You Tube, рекламиращи боклуци.  Аз тест тук не видях. Само някакви цифрички. 

преди 2 часа, Димитър Гюров написа:

radimax са изключително качествени захранвания

Всички имат интернет, а негативните мнения не са никак малко. ;)

преди 32 минути, hudyr написа:

Всички имат интернет, а негативните мнения не са никак малко. ;)

Пълни глупости от неправилно ползване става така мой приятел има 2x1080 с и 6700k клокнат на 4.9 ghz с модулно на radimax 1200w и може още 2 1080 да сложи захранването е бетон и е супер тихо и струва 1000лв само psu-то.

Моля без глупости.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.