Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обедняването на съвременната музика!

Featured Replies

При музиката е - всеки с вкусът си, няма правила и рецепти, да събереш стотици инструменти и тонове. Примерно на мен, от всичко, което сте пуснали като примери, ми харесва само първата песен в горния пост. Не, че не са хубави останалите, просто не са мой стил, нищо не ми докосват. Аз лично не харесвам джаз, нито комерс. Комерсът, който масово се тиражира, е по същата рецепта като чалгата. Елементарни звуци, колкото да повдигат и да е смилаемо за масите. Това, което аз харесвам е неподвластно на времето (lucky me) - жица и електронна музика. За жицата, ясно - metal is forefer :) . Електронната музика за мен е като класическата едно време, просто по-богата. Дори комерсът може да звучи по-добре, ако се миксира правилно, примерно, най ярък пример, тая повръщня - Gotye - Somebody That I Used To Know и този брилянтен микс - Somebody That I Used to Know (Tiesto Remix). Иначе парчета, колкото искаш, които ще са актуални във всяко десетилетие (поне за мен):

Или други, малко по-груби, които обаче няма да се харесат на всеки:

Spoiler

И много други, ама наистина много. Всеки с вкусът си...

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

преди 12 часа, RagnerBG написа:

Примерно на мен, от всичко, което сте пуснали като примери, ми харесва само първата песен в горния пост.

Тоя кореец пее като.... Можеш да потръсиш други негови изпълнениея в youtube. Има даже клип, в който показват каквъв диапазон има.

Сещате ли се за велики рок/метъл групи, където вокалистът да е типично изглеждащ латиноамериканец, азиатец(с дръпнати очи) или африканец?

Иначе - акапелно. Може и някакво инструментче за фон.

Акордеон + рок балада:

Редактирано от A.com (преглед на промените)

на 8/8/2017 в 23:25, simtech написа:

Напоследък..си мисля...за стилистичното, звуково и лирическо обедняване на съвременната музика...
Ако преди 40 години една песен се е създавала от един цял оркестър, то днес тя се създава с електронно добавени звуци и еднотипни текстове..
Като че ли музиката взе да става все по-безсмислена..текстовете все по-еднотипни..звученето все по-сходно...
Имам усещането..че не съм за тази музика..Духовното обедняване на една цивилизация...
Само вижте...
1970година... Колко звуци, колко инструменти...

И вижте..2011 година...

Като цяло SHM са използвали традиционен хаус семпъл, но от към пеене звучи много добре сравнение с Chicago.

Chicago имат разнообразен инструментал  но откъм пеене незвучат така, както SHM.

И сега и преди години има песни със разнообразни инструментали и песни с не толкова разнообразни инструментали.

Например човек, като Skrillex прави наистина добри инструментали  - например песента му Bangarang e много добре направена.  Също  и песента му Purple Lamborgini  

преди 8 минути, sky1 написа:

Като цяло SHM са използвали традиционен хаус семпъл, но от към пеене звучи много добре сравнение с Chicago.Chicago имат разнообразен инструментал  но откъм пеене незвучат така, както SHM.И сега и преди години има песни със разнообразни инструментали и песни с не толкова разнообразни инструментали.Например човек, като Skrillex прави наистина добри инструментали  - например песента му Bangarang e много добре направена.  Също  и песента му Purple Lamborgini  

За разлика от SHM, Chicago пеят с уста. SHM гласът много ясно се усеща колко е изменен и компютърно обработен!
Тя и оная пикла луцифер и буда простотията...гласът й е обработен, ама като почва да пее действително се вижда колко е бездарна.
А с Скрилекс правят всичко друго, освен музика. Тяхното не е звучност и хармония, а какафония.

на 8/8/2017 в 23:37, M.Николов написа:

Тук съм напълно съгласен с теб!Преди музиката е била изкуство, сега е просто бизнес.

Музиката винаги е била и бизнес и изкуство. 

Повечето хора слушат нова музика до определено време и след това почват да повтарят, че старите песни  и да заявяват, че новите песни са зле.

Истината е че както при старите и така и при новите песни има хубави и такива, които не са.

преди 31 минути, simtech написа:

За разлика от SHM, Chicago пеят с уста. SHM гласът много ясно се усеща колко е изменен и компютърно обработен!
Тя и оная пикла луцифер и буда простотията...гласът й е обработен, ама като почва да пее действително се вижда колко е бездарна.
А с Скрилекс правят всичко друго, освен музика. Тяхното не е звучност и хармония, а какафония.

Няма да те убеждавам, кое е музика и кое не е. Обработката на гласове и инструменталите правени на FL studio  са, като кино ефектите във филмите.  

Песента на сузанита на припева наподобява бг народна песен. На 14 е и взриви цяла България с една песен. Има още, какво да учи. 

преди 45 минути, simtech написа:

А с Скрилекс правят всичко друго, освен музика.

Ти може да си всичко друго, но не и грамотен :chuckle:

преди 27 минути, sky1 написа:

Музиката винаги е била и бизнес и изкуство. Повечето хора слушат нова музика до определено време и след това почват да повтарят, че старите песни  и да заявяват, че новите песни са зле.Истината е че както при старите и така и при новите песни има хубави и такива, които не са.Няма да те убеждавам, кое е музика и кое не е. Обработката на гласове и инструменталите правени на FL studio  са, като кино ефектите във филмите.  Песента на сузанита на припева наподобява бг народна песен. На 14 е и взриви цяла България с една песен. Има още, какво да учи. 

T.нат Сузанита е една бездарна пикла с тъпа песен, която отгоре на всичко е плагиатствана от религиозна песен.
Обработката на гласове и инструментали на компютър не е музика.
Такава музика мога да ти направя и аз.

преди 6 минути, simtech написа:

Такава музика мога да ти направя и аз.

Давай, направи.  Чакам с нетърпение. :chuckle:

преди 8 минути, Atanas Pachov написа:

Ти може да си всичко друго, но не и грамотен :chuckle:

Заради Джаба скриптовете форумът ми бъгва при по-дълги пасажи текст.

преди 7 минути, Atanas Pachov написа:

Давай, направи.  Чакам с нетърпение.

Няма ли кой да те банне теб?

Не се смей това са зловредни скриптове написани лично от злодеят Джаба познат ни от междузвездни войни , и внедрени в кода на форума за да компрометират усилията на simtech да ни образова с дълги пасажи текст. :D

на 8/11/2017 в 13:32, A.com написа:

Тоя кореец пее като.... Можеш да потръсиш други негови изпълнениея в youtube. Има даже клип, в който показват каквъв диапазон има.

Сещате ли се за велики рок/метъл групи, където вокалистът да е типично изглеждащ латиноамериканец, азиатец(с дръпнати очи) или африканец?

Иначе - акапелно. Може и някакво инструментче за фон.

Акордеон + рок балада:

Кореецът пее, но песента не е негова, оригиналът я пее(пееше) по-добре. Все пак трябва да имаш и собствено творчество. Иначе съм съгласен, че има хубава музика, която е нова, но трябва човек да я потърси, не да чака да я пуснат по радиото или телевизията. 

Ето и един виртуозен млад африканец, и не само той в конкретната група.

https://www.youtube.com/watch?v=NmfzWpp0hMc

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

преди 1 час, spielberg написа:

Все пак трябва да имаш и собствено творчество.

Може и без собствено творчество. Оперните певци цял живот пеят чужди произведения и някой от тях пак са по-велики от останалите.

преди 13 минути, A.com написа:

Може и без собствено творчество. Оперните певци цял живот пеят чужди произведения и някой от тях пак са по-велики от останалите.

По принцип е така, и все пак е добре да напишат някои песни специално за него, в случай че няма композиторски умения, да запише някой друг собствен албум. Също така, поне според мен има разлика между изпълнител и творец(вторият освен да изпълнява и сътворява музиката). 

преди 16 часа, spielberg написа:

Също така, поне според мен има разлика между изпълнител и творец(вторият освен да изпълнява и сътворява музиката). 

Така де. Затова много от днешните певци се наричат артисти. Защото творци на музика не са. Пък само певец.... то и магарето е певец. :)

• 3 седмици по-късно...

Има количество за сметка на качество. Големите компании определят пазара, тъй като те са тези, които влагат средства в реклама и разпространение, а тези средсва са огромни и не са по силите на продуцентите на инди музик. Музикантите, обвързани с тези компании подписват убийсвени договори, които ги задължават да създават даден продукт през даден интервал от време, дали продуктът ще е креативен няма значение. Бизнесът е наясно, че каквото се наложи на пазара, това се консумира. Има музиканти, които се отказват от славата и не работят за големите, но за съжаление, макар и качествени, те не са достатъчно популярни. Получава се следния парадокс - ако искаш да си популярен си некачествен, ако си качествен не си популярен.

на 11.08.2017 г. в 14:56, sky1 написа:

Песента на сузанита на припева наподобява бг народна песен. На 14 е и взриви цяла България с една песен. Има още, какво да учи. 

E заради това цяла България си остане една елементарна байганьовщина. На 14 години тотално бездарно лапе, ма имало още какво да учи - че какво е научило, освен както се подразбира да върти свирки.  Продуцента на оригиналната песен Том Прайс не можел да повярва как нашите смятали, че подобна кражба ще им се размине - откъде да знае човека, че БГ музиката днес е основно крадена, особено сред така наречените поп- фолк изпълнители. И тъй - нагла и безсрамна кражба, в изпълнение на некадърни изпълнители, взривила цяла България: чисти натурални бай ганьовци.

Взриви България?Това е пълна шитня.Нито е взривила, нито е пукнала.Толкова е известна, защото хората казват "Я вижте тая 14 годишната как си върти гъза".Те сами я правят известна с това, че обръщат вниманието върху изпълнителката, а не върху песента.Песента не е известна, защото е добра, а защото я пее 14 годишно хлапе, което не знае от къде пикае.И като хората не спират да я "плюят", тя става толкова популярна.

преди 5 часа, vivilon написа:

Има количество за сметка на качество. Големите компании определят пазара, тъй като те са тези, които влагат средства в реклама и разпространение, а тези средсва са огромни и не са по силите на продуцентите на инди музик. Музикантите, обвързани с тези компании подписват убийсвени договори, които ги задължават да създават даден продукт през даден интервал от време, дали продуктът ще е креативен няма значение. Бизнесът е наясно, че каквото се наложи на пазара, това се консумира. Има музиканти, които се отказват от славата и не работят за големите, но за съжаление, макар и качествени, те не са достатъчно популярни. Получава се следния парадокс - ако искаш да си популярен си некачествен, ако си качествен не си популярен.

Качеството не зависи от бързането.Не ми казвай, че докато снимат клипове по малдивите, не може да се направи една читава песен.Всичко идва от това, че изпълнителите са мързеливи и че музиката преминава през убийствена бройка от хора в процеса й на обработка.Така се губи целия смисъл песента да има някакъв подтекст.

преди 1 час, Pamlea написа:

Взриви България?Това е пълна шитня.Нито е взривила, нито е пукнала.Толкова е известна, защото хората казват "Я вижте тая 14 годишната как си върти гъза".Те сами я правят известна с това, че обръщат вниманието върху изпълнителката, а не върху песента.Песента не е известна, защото е добра, а защото я пее 14 годишно хлапе, което не знае от къде пикае.И като хората не спират да я "плюят", тя става толкова популярна.

Качеството не зависи от бързането.Не ми казвай, че докато снимат клипове по малдивите, не може да се направи една читава песен.Всичко идва от това, че изпълнителите са мързеливи и че музиката преминава през убийствена бройка от хора в процеса й на обработка.Така се губи целия смисъл песента да има някакъв подтекст.

Какво значи изпълнители, те ли създават музиката

Не си наясно и не ми се говори с теб

на ‎3‎.‎9‎.‎2017‎ г. в 13:04, vivilon написа:

Ако една песен е добра тогава тя ще се слуша. Отделно големите компании неинвестират във всеки артист много пари.
Имат договори с различини артисти, но много от артистите остават назадни позиции.

Macklemore & Ryan Lewis са инди артисти, но въпреки това записаха песента Thrift Shop, която песен направи над милиард гледания само в Ютюб и се изкачи на челни позиции в много страни.

на ‎3‎.‎9‎.‎2017‎ г. в 17:37, sound написа:

E заради това цяла България си остане една елементарна байганьовщина. На 14 години тотално бездарно лапе, ма имало още какво да учи - че какво е научило, освен както се подразбира да върти свирки.  Продуцента на оригиналната песен Том Прайс не можел да повярва как нашите смятали, че подобна кражба ще им се размине - откъде да знае човека, че БГ музиката днес е основно крадена, особено сред така наречените поп- фолк изпълнители. И тъй - нагла и безсрамна кражба, в изпълнение на некадърни изпълнители, взривила цяла България: чисти натурални бай ганьовци.

Има време и може да се научи да прави собствена музика на FL studio.
Чалга инструменталите звучат по един и същи начин и невиждам какво толкова един чалга певец може да открадне от друг.

преди 5 часа, sky1 написа:

Чалга инструменталите звучат по един и същи начин и невиждам какво толкова един чалга певец може да открадне от друг.

Аз да съм - няма какво, то е просто. Но те са още по- прости и работата е там, че и толкова не могат - за това крадат, дори най- елементарни за измисляне мелодиики. Та цялата тази сволоч, да ми минава въобще за изкуство някакво - не на мен. 

• 2 месеца по-късно...

Ех, как обичам да ми се оплакват, че нямало групи като старите... Проблемът не е, че няма групи, а че вие не търсите достатъчно.

Ето едни мои любимци, събрали се през 2010.

За звука ще се съглася с @Филипов, наистина голяма част от съвременните записи са кофти. Earache са глътка свеж въздух в това отношение, преди няколко години се бяха заели да ремастерират една камара албуми от каталога с идеята да се възстанови динамиката. "War Master" на Bolt Thrower от въпросната серия е може би най-добре звучащият метъл албум, който аз съм слушал.

Гледам всички сме на VH1 , ама все пак Шушана е сама... :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.