Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси относно Logitech Driving Force GT

Featured Replies

Чудя Ви се как играете такива "аматьорски" игри където ще е по-добре с клавиатурата :D Ся разбирам да е на Gran Turismo 4/6 или NFS Rivals/Most Wanted където наистина ще ти трябва волан за по-"професионално" каране за рекорд

• Автор
преди 3 часа, bildera_ написа:

Тогава G29  е за теб. Само че скъпичък. Ако не си толкова нервен, ще те изкара доста. И ако не попаднеш на нещо втора ръка де, както и ако не попаднеш на дефектна бройка като моята, дето има силни удари от червяка. Защото не всички Logitech имат тия проблеми с гадния червяк. Ето какво имам предвид. Правих три клипчета, още като купих волана от емаг

Ето как е при DIRT Rally:

И ето как е шума на място:

И това главно надясно като въртя. 

И между другото, това с планките за смяна на предавките е много по-добро, щото може да не пускаш ръце от волана и да сменяш скорости.

А 900 градуса ъгъл аз никога не ползвам. Обикновено около 540, макар че и самите игри си имат определени ъгли.

А щом ще дрифтиш, трявба ти трети педал, който да нагласиш зза ръчна. Аз съм нагласил за ръчна спирачка съединителя си, когато играя Assetto Corsa  и карам дрифт. Но и при другите игри е така, особено при рали симулаторите. Там винаги ползвам ръчна спирачка с левия си крак. Много е удобно, а и се свиква бързо. 

Ето малко дрифт с волана и левия ми крак за ръчна:

Това с педала на съединителя е добра идея, аз си мислех да си взема специална ръчна спирачка. Втора употреба в никакъв случай! А при G29, скоростния лост включен ли е в комплекта или се купува отделно?

преди 1 час, Audi Power написа:

Чудя Ви се как играете такива "аматьорски" игри където ще е по-добре с клавиатурата :D Ся разбирам да е на Gran Turismo 4/6 или NFS Rivals/Most Wanted където наистина ще ти трябва волан за по-"професионално" каране за рекорд

Ами покажи ми как дрифтиш на Assetto Corsa с клавиатура тогава, разбира се без никоя от помощните системи. :rolleyes:

преди 14 минути, osko97 написа:

Това с педала на съединителя е добра идея, аз си мислех да си взема специална ръчна спирачка. Втора употреба в никакъв случай! А при G29, скоростния лост включен ли е в комплекта или се купува отделно? 

Иначе усещането с волана на Dirt и като цяло как е?

Ами покажи ми как дрифтиш на Assetto Corsa с клавиатура тогава, разбира се без никоя от помощните системи. :rolleyes:

преди 35 минути, osko97 написа:

Аз не съм виждал ръчни, макар че питах за това. Хората май си правят самоделки, ама @Julius Decimus да каже, че той се интересува от различни волани. Иначе скоростния лост струва 110 лева. Аз мислех да си купувам, но се отказах, защото свикнах с планките на волана. 

преди 35 минути, osko97 написа:

Без помощни ( ESP) трудно, но има коли подходящи за дрифт, вероятно знаеш. Иначе с клавиатура и без помощни системи си дрифтих години наред с един Понтиак при GRID 1. Май бях единствения, дето караше бе АБС, тракшън и ЕСП. Другите караха с тракшън контрол, ама аз не можех. Без всякакви системи ми бе най-лесно. Иначе при Корсата си е удобно да включиш 10-20% ESP и да даваш газ. Дрифта при Корсата го правех с малък ъгъл на въртене на волана, но след това пробвах на 900 градуса и ако не друго, си бе по-голям кеф, щото въртиш като луд. Без ESP  също, ама там като сложа гумите да се износват, става мазало след 2-3 обиколки като загреят над 100 градуса и почнат да се износват. 

преди 2 часа, Audi Power написа:

Коя имаш предвид ETS или Assetto Corsa? За първата съм съгласен, но за втората не. Точно Корсата се кара доста зле с клавиатура. Една година карах така, ако не и повече. Иначе който иска да кара добре с клавиатура, единствено RaceRoom Racing Experience, както и старите предшественици GTR1, 2, GT Legends, Race 07... При RaceRoom  обаче има най-много възможности да си настроиш клавиатурата по вкус. Просто няма друга такава игра за клавиатура. 

Айде, събирай парички и вземай на промоция, че цената паднала:

2017-08-10%2022%2035%2022.jpg

https://mallbg.com/Волан-Logitech-G29-Driving-Force-Racing-Wheel-for-PlayStation-4-PlayStation-3-and-PC_66586.html

Скоростен лост като искаш, ще купиш след време. Съмнява ме обаче да поискаш да караш с такъв. Поне мен не ме влече вече.

ПП: После те чакаме на Корсата.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 23 минути, bildera_ написа:

Аз не съм виждал ръчни, макар че питах за това. Хората май си правят самоделки, ама @Julius Decimus да каже, че той се интересува от различни волани. Иначе скоростния лост струва 110 лева. Аз мислех да си купувам, но се отказах, защото свикнах с планките на волана. 

Без помощни ( ESP) трудно, но има коли подходящи за дрифт, вероятно знаеш. Иначе с клавиатура и без помощни системи си дрифтих години наред с един Понтиак при GRID 1. Май бях единствения, дето караше бе АБС, тракшън и ЕСП. Другите караха с тракшън контрол, ама аз не можех. Без всякакви системи ми бе най-лесно. Иначе при Корсата си е удобно да включиш 10-20% ESP и да даваш газ. Дрифта при Корсата го правех с малък ъгъл на въртене на волана, но след това пробвах на 900 градуса и ако не друго, си бе по-голям кеф, щото въртиш като луд. Без ESP  също, ама там като сложа гумите да се износват, става мазало след 2-3 обиколки като загреят над 100 градуса и почнат да се износват. 

Коя имаш предвид ETS или Assetto Corsa? За първата съм съгласен, но за втората не. Точно Корсата се кара доста зле с клавиатура. Една година карах така, ако не и повече. Иначе който иска да кара добре с клавиатура, единствено RaceRoom Racing Experience, както и старите предшественици GTR1, 2, GT Legends, Race 07... При RaceRoom  обаче има най-много възможности да си настроиш клавиатурата по вкус. Просто няма друга такава игра за клавиатура. 

Айде, събирай парички и вземай на промоция, че цената паднала:

2017-08-10%2022%2035%2022.jpg

https://mallbg.com/Волан-Logitech-G29-Driving-Force-Racing-Wheel-for-PlayStation-4-PlayStation-3-and-PC_66586.html

Скоростен лост като искаш, ще купиш след време. Съмнява ме обаче да поискаш да караш с такъв. Поне мен не ме влече вече.

ПП: После те чакаме на Корсата.

Ако си взема волан с 3 педала, ще е единствено за PS2-ката ми, на която играя GT 4 

преди 39 минути, Audi Power написа:

Ако си взема волан с 3 педала, ще е единствено за PS2-ката ми, на която играя GT 4 

То тоя не става за двойката.

Аааа, гледай тук каква цена:

2017-08-10%2023%2022%2040.jpg

Тая цена си заслужава. Гледам е най-ниска в момента. 

преди 1 час, osko97 написа:

А при G29, скоростния лост включен ли е в комплекта или се купува отделно?

Ако искаш, както казва Билдера, взимай този който е за G29 волан. Иначе другия лост дето знам е на Тръстмастер и е скъп. Има и други сигурно още по-скъпи. Тоя дето е за G29 волана е най-евтиния, дето е 110 лева. Според мене не си струва да търсиш, но пък ако те радва само той е на добра цена. Поне от това което аз знам.

преди 41 минути, bildera_ написа:

Това ако може и му харесва, направо да го поръчва да не изчезне. Няма да го има по-евтин.

Нямам финансова възможност за волани в момента. След година-две или когато си сглобя качествено PC вместо лаптоп тогава ще му мисля.

преди 1 час, Julius Decimus написа:

Това ако може и му харесва, направо да го поръчва да не изчезне. Няма да го има по-евтин.

Страшна цена. Аз скоро не бях гледал цени, ама за последно като гледах, вървяха по 800 лева почти.  Не знам това намаление докога е валидно, но имаше в pazaruvaj.bg  и волан за около 500 лева в друг магазин. Ако аз го бях намерил за толкова...нямаше да имам търпение утре да ми се обадят да потвърдя поръчката ;)

А какво ще кажеш на човека за ръчната спирачка? И аз имах мерак за такава, ама май не и обръщат много внимание. 

преди 1 час, Audi Power написа:

Нямам финансова възможност за волани в момента. След година-две или когато си сглобя качествено PC вместо лаптоп тогава ще му мисля.

То мерак да имаш, нещо за левове на старо може да вземеш.  Ама с лаптоп наистина кофти. 

• Автор

Благодаря на всички! Сега от Driving Force GT, се надъхах направо за G29. :)

преди 4 часа, osko97 написа:

Благодаря на всички! Сега от Driving Force GT, се надъхах направо за G29. :)

Това е много по-добрия волан, а и по-качествено изработен. Има и повече функции( бутони) на самия волан. Освен това си имаш и педал за ръчна спирачка, не се налага да мислиш за самоделка, защото такива не се предлагат за Logitech. Планките отзад са метални и са голямо предимство. Не е като скоростното лостче на GT.  Иначе че има недостатъци, има. Писах за тях. Дори вчера за втори път си отворих педалите, за да смажа и трите потенциометъра с една смазка на Nigrin  за развиване на ръждясали гайки и болтове. Стана супер, дори без да разглобявам потенциометрите, а само ги напръсках отвън. Преди като натиснех газта, понякога се задействаше и спирачката 5-10% и това не позволяваше да ускорявам като хората. Ама така е като масата ми е и за каране и за хранене. 

И още едно предимство на волана. Имаш си синя лента, дето ти показва центъра на волана. Имаш скосен отдолу волан, което е повече гъзария, но пак помага за ориентацията.  Облицован е с естествна кожа, не се плъзга и да ти се изпотят ръцете. Спрямо GT  разполага с още 4 сини бутона, които са много удобни за разни неща, ако игхраеш рейсъри. Примерно аз там си нагласям тракшън контрола, пускам си DRS и тем подобни неща. Освен това има и светодиоден индикатор за оборотите, който е много удобен, ако си тръгнал да гониш време. С крайчеца на окото си я гледаш и превключваш навреме. 

Добре бе човек, стойката е 120 Евро в Амазон. Прекарваш безброй часове с геврека и си насипал камара пари досега , за 200-300 лева ли си още. Да не говорим че по картинки и с машините , до които съм сигурен, че имаш достъп, може и сам да си направиш.
Аз като направя бюрото и все повече се замислям за една седалка с хидравлика. И без това мислех да си взимам геймърски стол а той хич да не е, е 400 евро.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

преди 9 минути, Tommygun написа:

Добре бе човек, стойката е 120 Евро в Амазон. Прекарваш безброй часове с геврека и си насипал камара пари досега , за 200-300 лева ли си още. Да не говорим че по картинки и с машините , до които съм сигурен, че имаш достъп, може и сам да си направиш.
Аз като направя бюрото и все повече се замислям за една седалка с хидравлика. И без това мислех да си взимам геймърски стол а той хич да не е, е 400 евро.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Това за мен ли беше? Сега отивам хладилник да купувам, ама нешо хубаво, не да отбия номера. После печка ще купувам. Трябва и голям телевизор, че тоя 32 инча вече не го виждам от 4-5 метра. Иначе си взех една истинска седалка Рекаро от Голф, но не съм я инсталирал. Само ми се мотае в краката. То стойка добре, ама нали тоя компютър се ползва и за други неща - да пиша тук, да играя някакви си хоръри и какво ли не. Кво да правя с тая стойка?

• 2 седмици по-късно...
на 10.08.2017 г. в 22:56, bildera_ написа:

То тоя не става за двойката.

2017-08-10%2023%2022%2040.jpg

Тая цена си заслужава. Гледам е най-ниска в момента. 

А някой поръчвал ли е от този сайт и съответно какво е мнението ви ?
Понеже ми искат предварително да заплатя продукта и тогава да ми го изпратят.

преди 1 час, _Nemesis_ написа:

А някой поръчвал ли е от този сайт и съответно какво е мнението ви ?
Понеже ми искат предварително да заплатя продукта и тогава да ми го изпратят.

Нищо не плащай предварително. Тоя сайт го намерих в Pazaruvaj.bg. Провери цените и на други места.https://volan-za-igra.pazaruvaj.com/logitech/g29-driving-force-racing-wheel-941-000112-p284478909/. Най-близката в друг магазин е 499 лева. Питай и там дали искат предварително заплащане. Иначе аз бих се пазарил и бих ги попитал, искат ли да продават или не и ако искат, нека ми пратят волана с наложен платеж! Днес има много измамници и никога не давай пари предварително!

преди 13 минути, bildera_ написа:

Нищо не плащай предварително. Тоя сайт го намерих в Pazaruvaj.bg. Провери цените и на други места.https://volan-za-igra.pazaruvaj.com/logitech/g29-driving-force-racing-wheel-941-000112-p284478909/. Най-близката в друг магазин е 499 лева. Питай и там дали искат предварително заплащане. Иначе аз бих се пазарил и бих ги попитал, искат ли да продават или не и ако искат, нека ми пратят волана с наложен платеж! Днес има много измамници и никога не давай пари предварително!

Аз конкретно за този волан исках да поръчам: 
http://ibuy.bg/thrustmaster_t300_rs_геймърски_волан_за_pc_ps3_и_ps4-8103.html
но като ми казаха, че не може с наложен платеж, се замислих. Цената е с почти 200 лв. под навсякъде другаде. Иначе гледах, че в амазон ук излиза към 525 лв. без доставката, което е доста добре :) Само не знам с гаранциите как стоят нещата, ако е поръчан от амазон и се наложи рекламация.

преди 16 минути, _Nemesis_ написа:

Аз конкретно за този волан исках да поръчам: 
http://ibuy.bg/thrustmaster_t300_rs_геймърски_волан_за_pc_ps3_и_ps4-8103.html
но като ми казаха, че не може с наложен платеж, се замислих. Цената е с почти 200 лв. под навсякъде другаде. Иначе гледах, че в амазон ук излиза към 525 лв. без доставката, което е доста добре :) Само не знам с гаранциите как стоят нещата, ако е поръчан от амазон и се наложи рекламация.

За Амазон не мога да кажа. Който е поръчвал, да каже. Аз никога не бих поръчал от чужбина, защото в България при добро търсене, цените са дори по-добри. Нали изключваме доставката все пак. Но не знам, нека друг даде мнение. Иначе за волана...пак не бих го поръчал, щото е с два педала. Просто не ми върши работа за половината игри, които играя, а те са и рали симулатори, дето се налага да позлвам ръчна понякога. Също ръчна трябва и примерно за Wreckfest, която си е една пародия на състезание, но ръчната и там помага. да не говорим, че и при несимулаторите като тия на NFS и The Crew  примерно, пак трябва ръчна често, а и там ръчната дава точки или нитро или нещо друго. Така, че ръчна винаги трябва - и за симулатори и за по-аркадни игри. А с тия два педала тоя волан не става за нищо друго, освен да караш на писти като при RaceRoom и Assetto Corsa,  но без дрифта, F1... 

• 4 месеца по-късно...

Аз играя от една година редовно на такъв волан и съм доволен, е направих си някой подобрения: стендче със седалка от Рено :) и на 3D принтер му сътворих StickShift понеже на волана отзад има едни копчета, които хич не са удобни, а лоста за скорости го ползвам за ръчна спирачка. Четох доста и гледах какво ли не, но да ви кажа за цената за която може да се закупи си е просто върха, среден клас волан е, съгласен съм, но разликата с G920 или G27, G29 не е огромна...имат си доста предимства но няма да дадеш кой знае колко по-добри времена с тях. Каране му е майката :). FFB му е приличен играя RaceRoom в момента и се усеща всяко отърване на гумите и дисбаланс на колата.

Като волан GT не отстъпва на G25+, макар да е с един мотор, по- шумен и да не е тапициран (тук по скоро са дерт дупките за болтчетата отзад на геврека- неприятни са, защото закачат и се усещат). Разликата обаче идва в перата- на GT малки и ужасни, но най- вече в педалите и липсата на скоростен лост, което си е доста съществено.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Вчера пробвах Thrustmaster T300 и си е направо върха. Щеше да ми откъсне ръцете по време на дрифт. :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.