Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Значи си наясно за мотивите му, но нямаш желание да коментираш. Тогава остава само моето мнение, което го поставя в положение на поддръжник на интереси, с център малко встрани от Израел и Близкия изток.

Щом и ти го забелязваш, значи не всичко е изгубено...  :ph34r:

Какви имена, какви качества - но както и да е, това е съвсем друга тема. Имах предвид точно подвеждащата лексика на гурута като Лайтман, без значение в коя традиция се подвизават. Тя не е в духа на истината, въпреки че трудността да бъде изразена тя е голяма.

:-)

Наясно съм с много неща. Да, за някои неща нямам намерение да правя коментари.

Нямам против твоето мнение (още певече, ако вече веднъж съм ти посочил колко повърхностно и грешно би могло да е то), което си е за теб. Имай си го.

Не виждам нищо в "дух на неистина", с оглед думата "Творец", с която се нарича Бога. В случая името говори за качествата "могъщество", "сила".

Истината... Истината може да бъде опасна, особено ако гледаме към/за нея през очите на маниакалността.

Не знам дали знаеш (това е моето становище), че в изречението "Берешит бара Елохим..." няма подлог

В изречението, което цитираш не съществуват главни букви, освен че няма подлог.

буквалния превод:

"в началото сътвори бог могъщ небето и земята"

Е, може ли Бог, който е сътворил... да бъде наричан "Творец", или не може?

Може. :-)

Редактирано от rurk (преглед на промените)

• Отговори 976
  • Прегледи 110,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нямам против твоето мнение (още певече, ако вече веднъж съм ти посочил колко повърхностно и грешно би могло да е то), което си е за теб. Имай си го.

Не виждам нищо в "дух на неистина", с оглед думата "Творец", с която се нарича Бога. В случая името говори за качествата "могъщество", "сила".

Истината... Истината може да бъде опасна, особено ако гледаме към/за нея през очите на маниакалността.

В изречението, което цитираш не съществуват главни букви, освен че няма подлог.

буквалния превод:

"в началото сътвори бог могъщ небето и земята"

Е, може ли Бог, който е сътворил... да бъде наричан "Творец", или не може?

Може. :-)

Какво значи буквален превод? Има толкова „буквални преводи” дори само на първата дума – берешит –  с която е озаглавена книгата. Изписах Елохим с главна буква, защото е име; ако става въпрос за това, в оригинала, който на нас и на много преводачи-тълкуватели изобщо не ни се е присънвал, и гласни няма.

По ирония на съдбата, както е сега, точно кабалистите се намират в противоречие с талмудистките изисквания, тълкувайки думите в Тора. Но твоят „бог могъщ”, Елохим, както и да го гледаш, е в позиция на пряко допълнение и в множествено число. Берешит или б`решит може да не означава “в началото” а „в мъдрост(та)”; бара, която се тълкува като „създаде”, може да означава каквото е означавала някога много отдавна – „разделяне” или „ограничаване”. Терминът Ейн Соф се е появил по-късно, но решит или расит е древна дума за Хокма.

Получава се „в мъдростта ограничаване на елохим” или нещо такова. Според „Зохар” едно от имената на Бога, свързан с атрибута разбиране, е Елохим – множествено число на съществителното от женски род Ел или Елоа, с добавено окончание за множествено число в мъжки род –им.

Това вече е творящият проявяващ Бог, всъщност Богове. Ейн Соф не може да има атрибути.

Фактически няма „начало”, няма „създаване”, нито „творец”, освен ако не мислим за такава Шехина – има „ограничение” или „точката решиму”, за която говорят някои кабалисти (които също много си държат на Твореца), необходима дори за появяването на безграничното, защото безграничността също е ограничение… и т.н. И при тях са едни умствени еквилибристики. Със сигурност аз внасям в момента собственото си мътно тълкуване, което е неизбежно. Но е поразително как някакъв толкова отвлечен проблем може да има толкова сериозни последици и да се превърне в средство за обществен контрол. Тъй като разбирането дори в някаква степен е невъзможно в повечето случаи, а в царството на слепците едноокият е цар – се налага друга представа, която не е вродена. Но се чудя напоследък дали постепенно не е станала такава – визирам представата за Бог. Работата е там, че тайната „преди началото” всеки може да си насели по собствен вкус, и всеки решава за себе си кое е по-опасно – истината или лъжата.

Истината и маниакалността могат да са свързани по един единствен начин, иначе става въпрос за халюциниращ фанатик.

Ето как:

"За свидетелство впрочем може да послужи това, че лудостта и за ония древни хора, които са поставяли имената, не е била нещо срамно, нито обидно. Защото те не биха преплели същото това име в името на най-прекрасното изкуство, с което се определя бъдещето, и не биха го нарекли "налудно" (маника). Напротив, те са сметнали, че тя е нещо прекрасно, когато е свързана с боговете, и затова са поставили това име. А съвременните хора, добавяйки в невежеството си едно "т", са я нарекли "мантика"."

Платон, "Федър"

Мога с основание да приема, че се измъкваш под предлог на някаква страшна или абсолютно непосилна за разбиране от нас тайна. Казах, че изразявам мнение, а мнението може да бъде променено, но щом е така - имай си и ти твоето, не ми пречи.

пп Изписах всичко това с риск да ме вземат за последовател на антихриста. :clown: То и без това един черен кардинал от Руската православна църква и йезуит по душа (те там доста са се сдушили последните няколко години да се борят с несгодите на секуларизацията) го твърди за нашего брата теософстващите.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Какво значи буквален превод? Има толкова „буквални преводи” дори само на първата дума – берешит –  с която е озаглавена книгата. Изписах Елохим с главна буква, защото е име; ако става въпрос за това, в оригинала, който на нас и на много преводачи-тълкуватели изобщо не ни се е присънвал, и гласни няма.

По ирония на съдбата, както е сега, точно кабалистите се намират в противоречие с талмудистките изисквания, тълкувайки думите в Тора. Но твоят „бог могъщ”, Елохим, както и да го гледаш, е в позиция на пряко допълнение и в множествено число. Берешит или б`решит може да не означава “в началото” а „в мъдрост(та)”; бара, която се тълкува като „създаде”, може да означава каквото е означавала някога много отдавна – „разделяне” или „ограничаване”. Терминът Ейн Соф се е появил по-късно, но решит или расит е древна дума за Хокма.

Получава се „в мъдростта ограничаване на елохим” или нещо такова. Според „Зохар” едно от имената на Бога, свързан с атрибута разбиране, е Елохим – множествено число на съществителното от женски род Ел или Елоа, с добавено окончание за множествено число в мъжки род –им.

Това вече е творящият проявяващ Бог, всъщност Богове. Ейн Соф не може да има атрибути.

Фактически няма „начало”, няма „създаване”, нито „творец”, освен ако не мислим за такава Шехина – има „ограничение” или „точката решиму”, за която говорят някои кабалисти (които също много си държат на Твореца), необходима дори за появяването на безграничното, защото безграничността също е ограничение… и т.н. И при тях са едни умствени еквилибристики. Със сигурност аз внасям в момента собственото си мътно тълкуване, което е неизбежно. Но е поразително как някакъв толкова отвлечен проблем може да има толкова сериозни последици и да се превърне в средство за обществен контрол. Тъй като разбирането дори в някаква степен е невъзможно в повечето случаи, а в царството на слепците едноокият е цар – се налага друга представа, която не е вродена. Но се чудя напоследък дали постепенно не е станала такава – визирам представата за Бог. Работата е там, че тайната „преди началото” всеки може да си насели по собствен вкус, и всеки решава за себе си кое е по-опасно – истината или лъжата.

Истината и маниакалността могат да са свързани по един единствен начин, иначе става въпрос за халюциниращ фанатик.

Ето как:

"За свидетелство впрочем може да послужи това, че лудостта и за ония древни хора, които са поставяли имената, не е била нещо срамно, нито обидно. Защото те не биха преплели същото това име в името на най-прекрасното изкуство, с което се определя бъдещето, и не биха го нарекли "налудно" (маника). Напротив, те са сметнали, че тя е нещо прекрасно, когато е свързана с боговете, и затова са поставили това име. А съвременните хора, добавяйки в невежеството си едно "т", са я нарекли "мантика"."

Платон, "Федър"

Мога с основание да приема, че се измъкваш под предлог на някаква страшна или абсолютно непосилна за разбиране от нас тайна. Казах, че изразявам мнение, а мнението може да бъде променено, но щом е така - имай си и ти твоето, не ми пречи.

пп Изписах всичко това с риск да ме вземат за последовател на антихриста. :clown: То и без това един черен кардинал от Руската православна църква и йезуит по душа (те там доста са се сдушили последните няколко години да се борят с несгодите на секуларизацията) го твърди за нашего брата теософстващите.

Когато формата на множествено число е използвана на еврейски заедно с глагол в единствено число, както е в този случай, тогава не се има предвид много богове, а се има предвид един бог.

Талмуда е в противоречие с Каббала (изпълване), а не Каббала с Талмуд, защото Каббала е преди Талмуда, а самия Талмуд е фанатизъм от където и да го гледаш, както и изискванията му.

В еврейският няма и не е имало гласни букви. Съществуват вокали, които не са букви, а са указващи знаци.

В евреийският няма главни букви - това ти писах за да покажа до къде може да стигне маниакалността на буквализма ти, който пролича с твърдението за думата "Творец" и за липсата на подлог (от една страна в маниакален буквализъм твърдиш, че след като няма подлог, не може да се използва думата "Творец" като нарицателно, а от друга страна съвсем не се усещаш как цитираш, използвайки главни букви, при положение, че всъщност в еврейския липсват такива дори и за имената - т.е. маниакалността в буквализма ти не е абсолютен и за това е проблематичен за самата теб)... :-) До къде може да стигне човек за да докаже, че Бог не може да бъде наричат "Творец"...

А може би може? Ами разбира се, че може.

Да, думите са ограничени и неточни да се опише, но все пак са близки.

Ако ти е по-близко да го описваш с други думички, които да са различни от "безгранично", няма проблем. Думите "разделяне" и "ограничение", които могат да бъдат ползвани за да се опише каквото е станало, будят много по-криви асоциации и се ползват само от по-подготвените.

Да, всяка една дума, включае и "безграничност", всъщност налага ограничение от само себе си, защото е някаква рамка на определение, но пак, ако гледаме от гледна точка на буквализма. Инак, безграничността си е съвсем на място.

Тълкуването, разбирането, проникновението върху Писанието е според нивото на този, който го изследва, но при все това всички тълкувания и разбирания са еднакво верни, на 100%.

Много голяма възможност за разбиране, за много видове разбирания, различни по дълбочина, е съществувала преди масоретската намеса, която е вокализирала Писанието, за да може да бъде четено и разбирано то по определен начин, което е съкратило възможностите за разбиране и проникновение и въпреки това възможностите продължават, както правилно си чела в нета, но пък повтарям - всичките тези са на 100% верни, макар да са относително противоречиви едно към друго.

Днес Писанието, ако биде изследвано, отваря много врати на разбиране, но разбирането не е задължително да бъде търсено по този начин, пък и е зависимо от силата на ума в дадения изследовател, която сила е даденост, дар от Шефа.

Не само в "берешит бара элохим" има много видове смисъл, но и в цялото Писание, при това, както вече два пъти писах, всички са верни на 100%, което е същинската парадоксалност. :-)

Ето защо писания като Талмуда и изискванията му са... абсолютно фанатични и ето защо каббала е от толкова голямо значение, от жизненоважно значение. :-)

Въпросното вокализиране доказва думите ми - че е имало падение и че по-голямата част от евреите са спрели да бъдат евреи, а са се превърнали в Гои, което неминуемо ги е поставило в положение "външни" на Израел, на правилната взаимовръзка с ближния.

Именно неспособността на/за правилно тълкувание, а и появата на много криви тълкувания, поради липсата на Светлина, е заставила книжовната школа да въведе вокали, защото голямо чудене е падало пред тора, за това как тя да бъде разбирана и четена.

Липсата на достатъчно ум (а ума и количеството му зависят от сърцето, което пък зависи от Светлината), на достатъчно проникновение винаги води до повърхността на буквализма, а от там и към фанатизма.

Фактически няма „начало”, няма „създаване”, нито „творец”, освен ако не мислим за такава Шехина

"Шехина" е "божие присъствие", а за да се даде такова определение на някакво явление, значи би трябвало да има и липса на "божието присъствие".

Тук е момента да се уточни какво се има в предвид под Бог, ако не Светлината, която изпълва. Именно това и значи термина "Шохен", а не "Шехина". Шехина има например където двама или трима са осъществили правилно взаимоотношение по между си, но то се случва след "Шохен".

Да, Светлината има начало.

Фактически има начало и създаване, както и Творец, като Творецът не е само Айн, или само Айн Соф, взети по единично.

Как е възникнало Творението/Битието/Света/живота - това е велика тайна и нея с точност я откриват единствено онези, който съумеят да се "възвърнат" към началото.

Както възниква мисълта в празния ум, тъй възниква и Творението. Ако откриеш това, ще откриеш и онова. :-)

Със сигурност аз внасям в момента собственото си мътно тълкуване, което е неизбежно

Наистина ли ти е нужно? :-)

Не бъди буквалист, знам че ти е гот и се чувстваш о.к., т. е. знам, че по този начин, чрез демонстрация и трупане на знание човек поизбива някой друг комплекс,, но това не е толкова важно, защото не може да ги заличи комплексите, в корена им, не можеш да придобиеш истинска значимост. Не е важно колко ум ще впрегнеш за да усвоиш някаква материя, защото тя не се усвоява чрез ума, което е противоположно на твоята теория и вяра, а важно е колко сърце ще вложиш. :-) Изпълването става чрез сърцето.

Но пък, наистина, ако не се сещаш още за това, явно ти трябва да тренираш този твой ум, докато се сетиш.

Самият Айн Соф е аспект на Бога. Това, че като термин е навлязло по-късно, не означава, че е за изхвърляне.

С основание приемай каквото щеш. :-)  Не, не е непосилна за разбиране тайна. Разбира се, че си имам своето мнение, както и своите основания, подкрепени не само на интуицията, а на същинско познание върху сърцето на Лайтман.

Ако буквално разбираме Писанието, то следните:

Изход 19:12

Изход 21:29

Изход 21:32

Изход 21:12

Изход 21:14

Изход 21:15

Изход 21:16

Изход 21:17

Изход 22:19

Изход 31:14

Изход 31:15

Левит 20:2

Левит 20:27

Левит 24:14

Левит 20:15

Левит 24:16

Левит 24:17

Левит 24:21

Числа 1:51

Числа 3:10

Числа 35:16

Числа 35:31

както и от Второзаконие...  - те всичките са в противоречие с 6-та заповед от 10-те дадени от Шефа чрез Моисея (Изход 20:13 ). :-)

Ето тук е нужно да се случи проникновение, чрез което да се разбере по-дълбокия смисъл, които би заличил противоречието, та тук, за да се случи въпросното проникновение е нужно изпълване (каббала) със Светлина, а тази Светлина иде от Твореца.

Без Светлина ума остава тъп. :-)

Например едно просто нещо Публикувано изображение :

Изход (Шмот) 16

28 Тогаз рече Господ Мойсею: До кога ще се отричате да вардите моите заповеди и моите закони?  
29 Вижте че Господ ви даде съботата, и за това в шестия ден ви дава хляб за два дена: седете всеки на мястото си: в седмия ден да не излиза никой от мястото си.  
30 И отпочиваха си людете в седмия ден.

През Шабабт човек има право да измине 2000 лакътя*. (24 от 613-те)

-------------------------------

* един лакът = 44,5 см.

Именно неспособността на/за правилно тълкувание, а и появата на много криви тълкувания, поради липсата на Светлина, е заставила книжовната школа да въведе вокали, защото голямо чудене е падало пред тора, за това как тя да бъде разбирана и четена.
Тълкуването, разбирането, проникновението върху Писанието е според нивото на този, който го изследва, но при все това всички тълкувания и разбирания са еднакво верни, на 100%.

Очевидно тук си противоречиш сам, но какво ли отбирам аз с моя тъп логически подход от твоята проникновена екзегетика. Все съм чувала, че смисълът на писанията е скрит зад седем ключа, но да стигна до сърдечно вникване в смисъла на твърдението, че всички тълкувания са стопроцентово верни, само един живот няма да ми е достатъчен.

Наистина ли ти е нужно? :-)

Доколкото можем да приемем неизбежното за нужно.

Днес Писанието, ако биде изследвано, отваря много врати на разбиране, но разбирането не е задължително да бъде търсено по този начин, пък и е зависимо от силата на ума в дадения изследовател, която сила е даденост, дар от Шефа.

Сега на лексиката на Премиера ли минахме. Той се изразява така в присъствието на митрополитите, докато ги потупва по гърбовете, а те – нищо, доволни изглеждат. Точно това ми е дилемата - дали да се съобразявам с новата поява на тази епидемична и явно световна тенденция.

Да, всяка една дума, включае и "безграничност", всъщност налага ограничение от само себе си, защото е някаква рамка на определение, но пак, ако гледаме от гледна точка на буквализма. Инак, безграничността си е съвсем на място.

Не дума, а представа; и безграничността изобщо не си е на място във въпросното… каквото и да е. Кой от нас е буквалист, е друг въпрос…

В евреийският няма главни букви - това ти писах за да покажа до къде може да стигне маниакалността на буквализма ти, който пролича с твърдението за думата "Творец" и за липсата на подлог (от една страна в маниакален буквализъм твърдиш, че след като няма подлог, не може да се използва думата "Творец" като нарицателно, а от друга страна съвсем не се усещаш как цитираш, използвайки главни букви, при положение, че всъщност в еврейския липсват такива дори и за имената - т.е. маниакалността в буквализма ти не е абсолютен и за това е проблематичен за самата теб)... :-) До къде може да стигне човек за да докаже, че Бог не може да бъде наричат "Творец"...

А може би може? Ами разбира се, че може.

Не за първи път в този форум ми намекват за някаква маниакалност (в случая, вероятно защото не искам да наричам нещо Творец; в тази връзка се сетих, че в СССР антисъветизмът бил класифициран като психично отклонение) в мен и понеже знам, че човек сам не може да си я забележи, ще взема сериозно да се замисля. Та пак благодаря за загрижеността.

Аз не се състезавам в нищо с теб, rurk, и едва ли много хора имат желание да го правят, нито претендирам за знания или просветленост. Поставих един въпрос и колкото и да се опитвам да се насоча към него, ти го заобикаляш с многословие, лични нападки и позоваване на някакво мистериозно проникновение. Но това си е въпрос на душа, както сам казваш.

Дори само да наблюдаваш как някой постоянно се състезава е уморително. Затова –  със здраве, и не ми отговаряй, тъй като и без това смислен отговор едва ли ще получа.

Очевидно тук си противоречиш сам, но какво ли отбирам аз с моя тъп логически подход от твоята проникновена екзегетика. Все съм чувала, че смисълът на писанията е скрит зад седем ключа, но да стигна до сърдечно вникване в смисъла на твърдението, че всички тълкувания са стопроцентово верни, само един живот няма да ми е достатъчен.

Противоречието е такова само в ума ти, поради неразбиране. Да, може да се каже, че Писанието има седем нива на тълкувание, които такива като Ориген свеждат до три, но може да се каже, че са и много повече.

Да, всичките са на 100% верни. Знам, че е трудно да го схванеш, защото се опитваш да го схванеш с ума.

Публикувано изображение

Доколкото можем да приемем неизбежното за нужно.

Така е, нямаш избор. :-)

Точно това ми е дилемата - дали да се съобразявам с новата поява на тази епидемична и явно световна тенденция.

Имаш два варианта - или ще се съобразиш, или няма. Тук пак избор нямаш. :-)

Не дума, а представа; и безграничността изобщо не си е на място във въпросното… каквото и да е. Кой от нас е буквалист, е друг въпрос…

С оглед горното, ха кажи кой!? Публикувано изображение

Е, на мястото си. В Каббала никой не лежи на представи.

Не за първи път в този форум ми намекват за някаква маниакалност (в случая, вероятно защото не искам да наричам нещо Творец; в тази връзка се сетих, че в СССР антисъветизмът бил класифициран като психично отклонение) в мен и понеже знам, че човек сам не може да си я забележи, ще взема сериозно да се замисля. Та пак благодаря за загрижеността.

Не ти намеквам. :-)

Да, отчасти, че не искаш да наричаш нещо с думата "Творец", което пък говори за още куп неща...

Аз не се състезавам в нищо с теб, rurk, и едва ли много хора имат желание да го правят, нито претендирам за знания или просветленост. Поставих един въпрос и колкото и да се опитвам да се насоча към него, ти го заобикаляш с многословие, лични нападки и позоваване на някакво мистериозно проникновение. Но това си е въпрос на душа, както сам казваш.

Това, което постави е твоите убеждения, заключения и предрасъдъци, които си мислиш, че правилно кореспондират с твоята интуиция.

Не желая да коментирам Лайтман като човек (най-малкото защото не присъства тук), а и е достатъчно това, което писах за него, че не е безгрешен.

Видеото, което визираш съм го гледал, както съм чел (частично) и статията.

Но ти не представи нито видео, нито статия, нито някакви факти, които да бъдат коментирани, при това не ги представи съвсем целенасочено (!).

Все едно да искаш да коментирам луканката, за която ми разказва някой, как сестрата на негов приятел била яла.

Друг е въпросът защо въобще постави тези неща. Явно защото си мислиш, че съм го издигнал в култ (а и заради други свои опасения, които се основават на малко изкривени/неточни разбирания относно състраданието и страданието, но не само, а и поради други причини), което показва, че нито събеседника си може да усетиш правилно, нито Лайтман. Ето колко е точна интуицията ти.

Това, което посочвах до тук в темата са думи и текстове, които показват нещо, а това че някои от тях са от Лайтман, не малко, но не и много прочетени от него самия, е съвсем друг въпрос.

Публикувано изображение

айде де...и откъде моля го издокара тоя буквален превод. :tongue2: да не би случайно лайтман да ти го каза.щото оригинала е така :

берешит бара елохим ет ашамаим ве ет аарец”, което буквално преведено означава: “В начало сътвори боговете, небето и земята”.

като х-то е придиханно.кои са елоимите;най добре го е писал ездра.

Че сама по себе си думата "елохим" е множественото число да думата "елоах", това е факт, но глагола "бара" е в единствено число, ето защо, като това е на лице, се счита за меродавно ед. число, а множественото число (елохим) до голяма степен се ползва като уважителна форма.

боже упази.дано лечителските ти дарби да са по успешни:

анти-христ-лайтман който съвсем не е толкова светъл мъж.

руският евреин лайтман е най големия измамник който се представя за кабалист.отхвърлен от абсолютно всички сериозни школи по кабала не само в исраел;ами и по света.лайтман успява да хване в мрежите си тъй наречените атеисти евреи;които искат да се ползуват от глобалната привилегията на еврейското общество;но не искат да спазват законите на иудаизма. лайтман създава една абсолютна империя за правене на пари посредством кабала. той е абсолютния лицемер който не отрича тора;но не я спазва и призовава евреите към същото.

лайтман не е йехуд и никога няма да достигне това духовно ниво. ниво..той нарушава тора и кокетничи с иудаизма .така и пропусна съзнателно да ми кажеш за срещата на тоя лайтман с иисус и как точно и на какво ниво е осъществена.иешу/иисус/ е иедуйски равин;който спазваше тора и левит..лайтман яде свински пържоли на поразия и отделя евреи от тора и мицвот.лайтман нарушава шабат ..божият ден включен в божиите заповеди дадени от адонай на евреите.лайтман е измамник и епикорес.великите духвни водачи на евреите са посочени в сз...всеки един който дръзне да променя ;отменя или прибавя към божието слова е грешник посочен като такъв в библията.никой истински кабалист не е отхвърлял тора и мицвот и никъде няма да се намери писано и ред за това.

ето част от духовните водачи на кабала признавани в цял свят.това са евреи които спазват тора и всичко посочено в нея.

http://www.kabbalah.bg/www//index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=4&Itemid=9

Колко лесно се говори днес за чуждите грехове...

Разбира се, че ще се опилчат срещу Лайтман всички онези, които той нарича индиректно, или директно фалшиви евреи, а те са точно такива такива

Лъжа е, че Лайтман е отхвърлен от кабалистичните школи. Той принадлежи на една от тях. :-) Другите кабалистични школи имат резерви не само към школата към която принадлежи Лайтман, а и всички останили школи.

Тора не може да бъде спазена, защото няма Храм, няма и кивот. Точка. :-)

Останалите дето се пишат за юдеи нямат абсолютно нищо общо с истинския юдаизъм и колкото и да се опитват да спазят Тора, няма да успяват, защото не я разбират истински.

Не съм пропуснал да обясня нищо. :-) Но някой пропускат тези нещо, които не са им угодни в прочитането.

Ей говориш за Йехошуа, сякаш си негова съвременичка. Просто в това вярваш и това ти се ще да е истина, щото иначе... :-)

Псевдоевреите са толкова далеч от Тора и Шаббат, че няма нужда някой да ги отдаля.

Съвсем не е тъй за кабалистите. Никой не отменя тора и препоръките, но изпълнението на въпросните е далеч от какъвто и да буквализъм и фанатизъм, а е с истинско разбиране.

виж сега;може и да не си разбрал;ама хайде ако обичаш да не ми обяснявай граматиката на иврит..щото аз не виждам да твърдя обратното нещо;че да ми ги казваш тия работи освен желанието да ми блеснеш по някакъв начин.това пък за учтивата форма направо ще ме умориш от смях. драгий .ти какво някакви нови писания ;тълкувания и граматики ли развиваш :tongue2: елохим е в мн.ч. глагола който следва, "създаде", е в ед. ч., което означава, че този, който създаде е един, а не много.а други места се казва, че човека е бил създан малко по-долен от ангелите, така че явно в този случай елоим се съветва с ангелите, но те не участват в сътворяването на човека, което се вижда от единственото число на глагола.в псалом 8 буквално преведен от еврейски, пише, че адонай е направил човека малко по-долу от небесните създания "да направим човека по наш образ и подобие", той се съветва тук с ангелите, а не с богове равни на него или с богове като части от него./ думата елоим се използува и за ангели като небесни създания., тя не е използвана само за бог.аз съм наясно по въпроса..не се престаравай.

обаче чудя се сега твоята тринитри тръпка да не се окаже 1+ 7 щото я виж какво пише:

2. И веднага бях обзет от дух; и ето, на небето стоеше престол, и на престола седеше Някой;

3. Който седеше, наглед приличаше на камък яспис и сардис, а около престола имаше и дъга, която наглед приличаше на смарагд.

4. Около престола пък имаше двайсет и четири престола; а на престолите видях седнали двайсет и четири старци, облечени с бели дрехи, и на главите си имаха златни венци.

5. И от престола излизаха светкавици, гръмотевици и гласове; а пред престола горяха седем огнени светила, които са седемте Божии духове;

пп та имам въпрос ..кой точно от тия седем духа е духнал на дева мария?????

Точно напротив - твърдиш как е точния превод, а точния превод на Берешит 1:1 не е "богове", а "бог" - в ед. число.

Недей се уморва толкоз много... от смях, но гледай да не се умориш от собствената си глупост и слепота. :-)

Да този, който създава е един, но с три ипостаса, а там където са казва, че се създава човека, по образ и подобие - там е използвано множ. число. - "създадохме".

Това, че бил се съветвал с ангелите си е опит за обяснение, който е привидно издържан, до някаква степен, но всъщност се има в предвид точно Троичността на Бога - трите лица творят, едновременно, затова се казва "създадохме". В случая (Берешит 26) думата "Елохим" не се ползва за ангели.

То е описано кои са седемте духа, що за глупав въпрос?! :-)

Откровение 1:12-13, 20

Дух Святий е нещо много по-различно от седемте духове Божии.

С оглед горното, ха кажи кой!? Публикувано изображение

Е, на мястото си. В Каббала никой не лежи на представи.

А на какво лежат в кабала, на дивани ли? Дума и представа са различни неща. Ти самият си една сложна представа в съзнанието си, но какъв смисъл има да обяснявам.

Последен отчаян опит: представата за безграничност може да съществува единствено заедно с представата за ограничение. Представите ограничават, в така наречения Абсолют не може да има самоограничаващи представи, иначе какъв Абсолют ще е – мислещ, и то за собствената си ограниченост?

Как се връзват заниманията с кабала и  подобно невежество, направо е страшно да си го представиш  :lol6: 

Но ти не представи нито видео, нито статия, нито някакви факти, които да бъдат коментирани, при това не ги представи съвсем целенасочено (!).

Все едно да искаш да коментирам луканката, за която ми разказва някой, как сестрата на негов приятел била яла.

Щом е толкова важно, той не е спирал да дърдори - осведомил е целия свят какво го чака след преизбирането на Обама, кървава война:

http://www.laitman.ru/crisis/90418.html

http://www.obeschania.ru/documents/forecasts/pereizbranie-obamyi-privedet-k-mirovoj-vojne

„Я объяснил, что дело тут не в политической поддержке Израиля. Просто, выступая за сохранение сильного государства Израиль, Ромни позволяет нам вести отсюда исправление мира, которое невозможно из Америки или из какого-то другого места. Своими действиями Ромни, несомненно, поддерживает этот процесс.

С другой стороны, у Обамы несколько иные планы. Я не собираюсь вдаваться в политику и разбирать их, но их результаты мы в Израиле еще ощутим. Ощутят их и сами американцы, поскольку они идут против программы творения. Их ждут сильные удары, которые сейчас только начинаются. Таков второй путь.”

„А в случае с Ромни – наоборот. Здесь важна простая вещь: он хочет, чтобы народ Исраэля жил в своей земле. И неважно, чтó им движет. Главное – это способствует исправлению.

Повторяю: естественно, что Ромни не избрали. Ведь мы еще не приступили к реальному исправлению, мы всё еще раскрываем зло. Нам, безусловно, нужен жесткий "катализатор", выявляющий зло, – и сейчас мы его получим.”

http://www.kabbalah.info/rus/content/view/frame/116862?/rus/content/view/full/116862&main

лайман не принадлежи към никоя кабалистична школа.той сам си е създал такава ;като я кръстил с името международна школа ...дрън-дрън ;пляс..още едно нещо за което не знаеш и се изказваш погрешно.

"Синовете на Барух" - това е школата която е основал Лайтман, но тази школа е продължение на линията, на школата на Барух (Рав Барух Ашлаг (РАБАШ)), на който сам Михаел е бил ученик, при това в продължение на 12 години.

Кай е Рабаш всеки може да намери и сам. Само ще пиша, че той е ученик и син на Баал Сулам (Йегуда Лейб Алеви Ашлаг). Та това е линията. :-)

При това Михаел не прави школата сам, а заедно с други ученици на Барух.

Защо той е създател на школата? Защото е бил най-приближения ученик на Барух.

Други от учениците на Барух са основали други школи.

лайтман е лайнян ..отвсякъде при това..лъжец;лицемер и търговец..такъв човек не може да бъде духовен водач и гуру.такъв човек изобщо не може да достигне никакви високи духовни висоти;още пък повече да твърди ;че е имал срещи с иисус;освен ако и това не си ни излъгал ти ;или той; понеже той такава среща да е имал не ми е известно;пък ако е имал не ми стана ясно ти защо не ни даде обяснение или източник от който да прочетем това..та остава открит въпроса ..ти или лайтман излъгахте?

Лайтман си е Лайтман. Всеки вижда в другия себе си. Въпросния има духовни достижения.

Това кое е известно на теб, или на други и кое имате за представи в ума си - това е съвсем друг въпрос.

Лайтман има срещи със Словото, със Светлината. Факт. :-)

Но тук въобще не става въпрос за учение на Михаел Лайтман, а за учението дадено чрез Ари (рабби Ицхак Лурия Ашкенази) в "Ец Хаим", както и на (разяснението върху) учението дадено чрез Баал Сулам в "Сулам" (Стълбата) и в "Талмуд Есер аСефирот".

това са твои някакви си фантазии и проекции и грандомански опити да ми се правиш на много светнат.категорично си опроверган и то от библията при това и тази в която ти вярваш:

Лука 17:20

А Исус попитан от фарисеите, кога ще дойде Божието царство, в отговор им каза: Божието царство не иде така щото да се забелязва;

Ами то е вътрешен процес, тъй писах от началото, та до сега, но Светлината, която иде вътре в човека, се излъчва и навън. :-)

2 Коринтяни 6:16

16. И какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както каза Бог

Това обръщение е към църквата в Коринт и към тези, които се числят към тази църква. Не е към всички хора. Не всеки човек е храм на Бога. Това е уточнено пределно ясно, но виждам че пак правиш опит да докажеш представите и убежденията си, чрез нещо (Новия Завет), който отхвърляш, който не признаваш, щото според теб ап. Павел е..., пък сега търсиш чрез думите му да докажеш тезата си. Тъй действа лукавщината в човека.

Писанието бива да се изследва изцяло, като бива да се избягва да се правят егоугодни заключения базирани на едно или няколко стихчета.

Какво е писано за онези, у които Бог не е съградил Храм и които респективно не са Храм на Бога:

Ефесяни 2

1 И съживи вас, когато бяхте мъртви чрез вашите престъпления и грехове,  

2 в които сте ходили някога според вървежа на тоя свят, по княза на въздушната власт, на духа, който сега действува в синовете на непокорството;  

3 между които и ние всички сме живели някога в нашите плътски страсти, като сме изпълнявали волята на плътта и на помислите, и по естество сме били чада на гнева, както и другите.  

4 Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби,  

5 даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени),  

6 и, като ни съвъзкреси, тури ни да седим с Него в небесни места, в Христа Исуса;  

7 за да показва през идните векове премногото богатство на Своята благодат чрез добрината Си към нас в Христа Исуса.  

8 Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога;  

9 не чрез дела, за да се не похвали никой.

Значи, които хора ходят по княза са мъртви в престъпления и грехове. В духа на непокорството са (противлението). Чеда са на гнева и живеят в плътски страсти, изпълнявайки волята на помислите и плътта.

Специално към подобни казва:

Матей 23:27

Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота.

И още:

Ефесяни 4

17 Прочее, това казвам и заявявам в Господа, да не се обхождате вече, както се обхождат и езичниците, по своя суетен ум,  

18 помрачени в разума, и странни на живота от Бога поради невежеството, което е в тях, и поради закоравяването на сърцето им;  

19 които, изгубили чувство, са се предали на сладострастие, да вършат ненаситно всякаква нечистота.

Такива ходя по суетния си ум, помрачени в разума, настрани от Живота, поради невежеството и поради закоравяване на сърцата. Предали са себе си на сладострастие, вършейки ненаситно всякакви нечистоти.

Ненаситно!

тора е завета на бог..за изпълнението не е нужен храм;в храма се правят религиозни служби понеже явно не знаеш казвам ти.. :tongue2:  там не се изпълняват закони.... така ;че научи както казах преди всичко тора ;защото си ужасно смешен и жалък когато цитираш и приемаш само тази част от библията която ти отърва на духовния буламач дето ти е в главата.

Там е работата, че в Тора има заповеди които са пряко свързани с Храма.

Тук това може да бъде видяно: http://rmbm.brinkster.net/613/list613.asp

ти никога няма да разбереш и да бъдеш истински евреин.освен това на никой евреин не му пука ти какво мислиш по въпроса.точка.

Че не очаквам друго да чуя. :-)

Фанатизъм и буквализъм. Това е определението.

нищо не си разбрал.

Даже отговорих, но... явно отговора ми не отърва. :-)

Какво пък толкоз... :-)

...

за другите ти дрънканици както казах когато видя да напреднеш по тора;а не по измислици тогава мога да дискутирам с теб.

поздрави  на харе кришна;харе хесус кришна;харе дънов;харе шякамуни и други маймуни :tongue2: :tongue2: :tongue2:

Мноогу му блягодаря дза поздръва и къмту наз - муймунити.

:wow:

Благодаря, и аз те поздравявам, Валкирия, с един танец из царството на Антихриста, композиран от чистия ариец Офенбах /също толкова, колкото и моя бабушка Ефросиния Йосифовна из Бердичеве, светъл и път/. Нещо не мога да различа точния пол на някои от танцующите, ама карай, сайдет на нашем базаре... :wub:

---------------------------

Още нещичко за слугите на Антихриста, разобличени в едно бг телевизионно предаване:

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/01/12/triabva-li-da-byde-zabranena-fondaciiata-quot-otvoreno-obsht.1041360

• 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

hey Trax iska mi se da si pogovorim na tazi tema za Antihrista , po skoro da ti razkaja i ako moje da me naso4ish, ot snoshti se zanimavam sas neq i nemoga da zaspq i me e strah kato4eli da zaspq, zashtoto tam se slu4va vsi4ko, i neznam kakvo da si mislq.. i 4eta i 4eta, no ti znae6 pove4e , i mi se iska da si pogovorq s nqkoi koito znae pove4e, no vidqh 4e otdavna ne si vlizal i moje i da si po4akam  :clown: , noo vse pak.. 

---------------------

Добре дошли! :indoorplants:

Пише се само на кирилица!

Като първи пост няма да Ви го трия.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Meria, ако ти не стигнеш до покаяние и новорождение - напразно питаш за Антихриста и нещата, които предстоят да се случат.

В една от беседите на Господ Исус Христос с виден еврейски първосвещеник на име Никодим Христос изяснява някои важни
страни от учението Си, между които е и условието за спасението на човека.

Никодим пита: "как може човек, бидейки стар, да се роди? Нима може втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди?" (Иоан 3:4). Господ отвръща:

"истина, истина ти казвам: ако някой се не роди от вода и Дух, не
може да влезе в царството Божие; роденото от плътта е плът, а роденото
от Духа е дух. Недей се чуди, задето
ти казах: вие трябва да се родите свише"
(Иоан 3:5-7).

Тук става въпрос за водно и духовно кръщение.

Относно Антихриста моето лично мнение е, че той ще бъде евреин и най-вероятно ще излезне от коляното на Юда Искариотски, който предаде Спасителя.

Ще ти кажа защо мисля така - ами щото евреите никога не биха приели друг, т.е. някой който не е евреин.

Месията ясно им го каза: "АЗ ДОЙДОХ В ИМЕТО НА ОТЦА СИ И НЕ МЕ ПРИЕМАТЕ; АКО ДОЙДЕ ДРУГ В СВОЕ ИМЕ, НЕГО ЩЕ ПРИЕМЕТЕ!"

За Антихриста има доста писано в книгата "Откровението на Йоан". Какво друго те интересува за него?

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Meria, ако ти не стигнеш до покаяние и новорождение - напразно питаш за Антихриста и нещата, които предстоят да се случат.

В една от беседите на Господ Исус Христос с виден еврейски първосвещеник на име Никодим Христос изяснява някои важни

страни от учението Си, между които е и условието за спасението на човека.

Никодим пита: "как може човек, бидейки стар, да се роди? Нима може втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди?" (Иоан 3:4). Господ отвръща:

"истина, истина ти казвам: ако някой се не роди от вода и Дух, не

може да влезе в царството Божие; роденото от плътта е плът, а роденото

от Духа е дух. Недей се чуди, задето

ти казах: вие трябва да се родите свише" (Иоан 3:5-7).

Тук става въпрос за водно и духовно кръщение.

Относно Антихриста моето лично мнение е, че той ще бъде евреин и най-вероятно ще излезне от коляното на Юда Искариотски, който предаде Спасителя.

Ще ти кажа защо мисля така - ами щото евреите никога не биха приели друг, т.е. някой който не е евреин.

Месията ясно им го каза: "АЗ ДОЙДОХ В ИМЕТО НА ОТЦА СИ И НЕ МЕ ПРИЕМАТЕ; АКО ДОЙДЕ ДРУГ В СВОЕ ИМЕ, НЕГО ЩЕ ПРИЕМЕТЕ!"

За Антихриста има доста писано в книгата "Откровението на Йоан". Какво друго те интересува за него?

neznaq, obyrkana sym, no stignah do izvod koito mi se vidq nai logi4en. 4e tozi Antihristyt e vyv vseki edin ot nas i vseki shte go sre6tne v jivota si i trqbva da izbira dali da go posledva ili da e sreshtu nego.. Neznam, vsi4kite 36 stranizi pro4etoh 5 kafeta izpih i mai mi trqbva vreme da obrabotq pro4etenoto. p.s Za6toto synuvah syn, samo4e tuk go opisvat po drug na4in a az go vidqh kato dete i znaeh 4e e toi. :angry22:

не зная, объркана съм, но стигнах до извод, който ми се видя най логичен. че този Антихрист е във всеки един от нас и всеки ще го срещне в живота си и тогава да избира дали да го последва или да е срещу него. Не знам, всичките 36 страници прочетох, 5 кафета изпих и май ми трябва време да обработя прочетеното.

P.S. Защото сънувах сън, само че тук го описват по друг начин, а аз го видях като дете и знаех че е той.

4e tozi Antihristyt e vyv vseki edin ot nas i vseki shte go sre6tne v jivota si i trqbva da izbira dali da go posledva ili da e sreshtu nego..

Поздравявам те за извода! Вероятно защото изцяло съвпада с личната ми философия, че всичко писано в Библията(и не само) трябва да бъде насочвано навътре към нас самите, а не да го използваме, размахвайки пръст на някого! 

Разбира се няма гаранция, че това е правилната посока, но до сега по-правилна така и не намерих.

.  Господ  Бог  Иисус  Христос,  по  силата  на  Своето  царско  достойнство  и  слава,  е  бил  предсказан  като  лъв  (Откр. 5:5) (по  подобен  начин  свещеното  писание  е  представило  антихриста  като  лъв,  заради  неговата  тирания  и  насилие. И по  всичко  може  да  заприлича  този  прелъстител на  Божия Син.  Лъв  е  Христос -  лъв  е  и  антихристът; Христос е  цар  (Иоан. 18: 37) -  цар  е  и  антихриста; Спасителят  Се  е  появил  като  Агнец (Иоан. 1:29) -  по  подобен  начин  ще  се  появи  и  той,  като  агнец,  бидейки  вълк  отвътре  (Мат. 7:15).  Спасителят  е влязъл чрез обрязване в света -  така  ще  влезе и  той;  Господ  е  изпратил  апостолите  във  всички  народи - по  подобен  начин  ще  изпрати  и  той  лъжеапостолите.  Спасителят  е  събрал  разпилените  овце  (Иоан. 11:52) -  и  той  така  ще  събере  разпиления  народ.  Господ  е  дал  печат  на  вярващите  в  Него -  и  той  ще  даде; Спасителят се  е  явил в човешки  образ -  и  той  ще  дойде  в  човешки  образ.  Спасителят  е  възкръснал  (от  смъртта) и е показал свещената  Си  плът  като  храм  (Иоан. 2:19) - и той ще въздигне в Иерусалим каменен храм. Добре е да се разгледат прелъстяващите му хитрости ,с които ще заблуди голяма част от човечеството.

Meria, Антихриста ще бъде реална личност:

Според Библията антихриста ще се появи и ще сключи 7 годишен договор
(завет ) с Израел , но след като минат 3 години и половина той ще наруши
завета , ще влезне във въстановеният Соломонов храм и ще се обяви
за бог (Данаил 9:27 , 2-ро Солунци 2:4). Той ще изиска всеки един човек
на Земята да носи неговият белег на дясната ръка или на челото си и
който няма този белег няма да може да купува или продава , но който го
приеме ще отиде във ада за цяла вечност (Откровение 13:16-17 , 14:9-11).
Антихриста ще преследва и обезглавява христяните.

Откровение 13:16-18:

• "И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и
    роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може
    никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на
    звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е
    разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а
    числото му е 666."

Откровение 14:9-10

"Ако някой се поклони на
звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в
чашата на гнева Му."

Така, че говорим за една личност, която ще се появи съвсем скоро!

Питай, ако има нещо.

Ако искаш да се спасиш отиди на скрито място и  кажи тази молитва с вяра за новорождение и спасение.

Боже Святи, аз
съм грешен човек!Признавам и изповядвам пред Теб моите грехове.Покайвам се за всичките
си грехове! Моля те смили се за мен и прости греховете ми!Аз вярвам, че Исус
Христос е Господ, и че Бог го е възкресил от мъртвите на третия ден.Сега аз
отварям вратата на моето сърце и те каня Господи Исусе да влезнеш в моето сърце
и да заживееш в него.Предавам себе си и живота си в твоите ръце Исусе и те моля
да бъдеш мой Господ и Бог!Амин!

Ако я кажеш пък пред 2-3-ма свидетели ще е чудесно:

Мат 10:32
И тъй, всеки, който изповяда Мене пред човеците, ще го изповядам и Аз пред Отца Си, Който е на небесата.
33 - Но всеки, който се отрече от Мене пред човеците, ще се отрека и Аз от него пред Отца Си, Който е на небесата.

Попитай някой за водно кръщение, като се укрепиш във вярата. Успех ти пожелавам!

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

А дали ще можеш да ми обясниш защо за появата на Антихриста се говори и в предните векове?

Например в XVІ век Мартин Лутер и другите реформисти виждали в папството сбъдването на това пророчество. Реформистите вярвали, че именно католическата църква е това чудовище, отстъпило от християнството и контролиращо съвестта на всички вярващи, действайки(уж) от божието име...

Предполагам, че знаеш, че и Хитлер, Сталин, Пол Пот, дори САЩ като държава също са спрягани за Антихриста...

Имам и още един въпрос? - кое е второто чудовище - онова, излизащо от земята?

"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей." Откровение 13:11

Благодаря предварително за отговора.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Според Библията антихриста ще се появи и ще сключи 7 годишен договор

(завет ) с Израел , но след като минат 3 години и половина той ще наруши

завета , ще влезне във въстановеният Соломонов храм и ще се обяви

за бог (Данаил 9:27 , 2-ро Солунци 2:4). Той ще изиска всеки един човек

на Земята да носи неговият белег на дясната ръка или на челото си и

който няма този белег няма да може да купува или продава , но който го

приеме ще отиде във ада за цяла вечност (Откровение 13:16-17 , 14:9-11).

Антихриста ще преследва и обезглавява христяните.

Откровение 13:16-18:

• "И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и

роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може

никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на

звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е

разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а

числото му е 666."

Откровение 14:9-10

"Ако някой се поклони на

звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,

той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в

чашата на гнева Му."

Така, че говорим за една личност, която ще се появи съвсем скоро!

Питай, ако има нещо.

Ако искаш да се спасиш отиди на скрито място и  кажи тази молитва с вяра за новорождение и спасение.

Боже Святи, аз

съм грешен човек!Признавам и изповядвам пред Теб моите грехове.Покайвам се за всичките

си грехове! Моля те смили се за мен и прости греховете ми!Аз вярвам, че Исус

Христос е Господ, и че Бог го е възкресил от мъртвите на третия ден.Сега аз

отварям вратата на моето сърце и те каня Господи Исусе да влезнеш в моето сърце

и да заживееш в него.Предавам себе си и живота си в твоите ръце Исусе и те моля

да бъдеш мой Господ и Бог!Амин!

Ако я кажеш пък пред 2-3-ма свидетели ще е чудесно:

Мат 10:32

И тъй, всеки, който изповяда Мене пред човеците, ще го изповядам и Аз пред Отца Си, Който е на небесата.

33 - Но всеки, който се отрече от Мене пред човеците, ще се отрека и Аз от него пред Отца Си, Който е на небесата.

Попитай някой за водно кръщение, като се укрепиш във вярата. Успех ти пожелавам!

ooo Blagodarq vi hora, mnogo mi pomognahte po pytq kym razbiraneto i e hubavo kogato 4ovek ne e sam i moje da spodeli i da byde razbran.

Imam oshte mnogo da u4a, v na4aloto sym, nooo nqma da se dam na tozi, :weather4: kakto i da go nari4at.    

---------------

Модераторско предупреждение

Тъй, два пъти Ви предупредих - следващият Ви пост на латиница ще бъде изтрит.             

:vacation6:

Нели, наистина има хора преди нас, които са смятани за антихристи, като Хитлер, Сталин и др., но ако познаваш писанията НЕ можеш да се заблудиш!

Павел дава яснота в своите послания за антихриста:

“Никой да не ви измами по никой начин, защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог” (2 Сол. 2:3, 4).

Не знам човеците, които преди са смятани за антихрист, да седят в Божия храм и да се представят за Бог, както и да изискват поклонение...нито пък да изискват приемане на числото на звяра или името му на десницата или челото.

Относно втория ти въпрос става въпрос за лъжепророка. Ще има антихрист и лъжепророк.Това ще са две отделни личности, като лъжепророка ще прави чудеса пред света и ще призовава хората да се поклонят на антихриста.Смята се, че това ще бъде папата, но разбира се това е предпложение.

Зависи кой как разбира понятието "Божи храм",

Нели, наистина има хора преди нас, които са смятани за антихристи, като Хитлер, Сталин и др., но ако познаваш писанията НЕ можеш да се заблудиш!

Павел дава яснота в своите послания за антихриста:

“Никой да не ви измами по никой начин, защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог” (2 Сол. 2:3, 4).

Не знам човеците, които преди са смятани за антихрист, да седят в Божия храм и да се представят за Бог, както и да изискват поклонение...нито пък да изискват приемане на числото на звяра или името му на десницата или челото.

Относно втория ти въпрос става въпрос за лъжепророка. Ще има антихрист и лъжепророк.Това ще са две отделни личности, като лъжепророка ще прави чудеса пред света и ще призовава хората да се поклонят на антихриста.Смята се, че това ще бъде папата, но разбира се това е предпложение.

Наистина ти благодаря, но предпочитам да не приемам толкова буквално, написаното от Йоан. Не защото не намирам смисъл в него. Напротив. Йоан Богослов е намерил невероятен начин да каже на бъдните това, което е разбрал за Живота, за цикличността, за божия син, за антихриста и лъжепророка(лъжедобротата)... Но тъй като аз контрол върху световните процеси нямам, предпочитам да търся божия син, антихриста, лъжепророка и спасителя вътре в себе си.

А божият храм... мисля, че е в сърцата ни, Comodo.

Знам, знам, че не звуча като православна християнка.

Но така го разбирам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.