Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

lorentso_uno,най-големият успех на дявола бе,че убеди всички в това,че дявол не съществува.

Какво повече да се каже?Точно и ясно.Бих могъл да добавя.Антихрист е пряко свързан с дявола.Пише, че последния ще му даде всичко, сила, влияние, власт, всичко.За да измами колкото се може повече хора.Ще се случат неща, които ще разколебаят дори утвърдени християни.А относно достоверността на Библията, може да се замислите над следния факт.Тя съществува от около 2000 г. в завършен вид, писана е около 1500 г., от различни хора, по различно време, на различни места и от началото до края има една тема и един смисъл.Прочетете и ще разберете, ако искате естествено.И тази книга е актуална днес, има ако не най-големия, то от най-големите тиражи.Кажете ми друга книга, която да може да се похвали с тези факти.Библията е много популярна, но малко позната за съжаление.Ще разберете за какво ви говоря, повярвайте ми, ако не в този живот, то в следващия :wors:.Има достатъчно примери на хора, които са тръгвали на нож и са се връщали с вяра.Не си мислете, че вие сте нещо повече от тях.От Бога никой не е по-голям.Това беше малко, "лирично" отклонение от темата.

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Определено фактите за чиповете са истина няма никаква шега в тях още преди време бях, чела в една статия за тези неща и наистина Ще стане всичко това реалност, но ти ще се убедиш със собствените си очи, защото скоро ще се случи...а за това Колко скоро- ден, година и час не мога да ти дам като информация, но мога да те уверя, че ще видиш всичко с очите си и ако и тогава не повярваш...не знам какво би могло да те убеди да приемеш фактите, защото както знаеш сама- фактите са си факти не можеш да ги промениш ...

пп. Ако имаш желание да обсъдим това за чиповете ще потърся информация...

Здравейте, ANGELSING !

Дали ще ви прозвучи странно, ако ви кажа, че нито чиповете, нито бар-кодовете, нито нещо друго, което е видимо, ще бъдат белегът на звяра? Само че за да мога да дам обяснение на това, трябва най-напред да ви кажа кой е този звяр, а това е доста дълго обяснение. Затова, ако желаете, трябва най-напред да се запознаете с книгата "Даниил" в Библията и да започнете от Втора глава. Първата е само описание на обстановката при която е написана книгата и може да я прочетете за ориентация. За да се разбере какво означава това число "666" трябва да се познават добре Библейските пророчества а и цялата Библия. Иначе се получава доста нелепо: хората се пазят да минават или носят номера с такива цифри, а това, от което наистина трябва да се страхуват, остава в тайна за тях.

Ако желаете да дам обяснение, прочетете Втора глава на "Даниил" и се обадете.

Поздрави!

Редактирано от OCHAKVANE (преглед на промените)

Здравейте, ANGELSING !

Дали ще ви прозвучи странно, ако ви кажа, че нито чиповете, нито бар-кодовете, нито нещо друго, което е видимо, ще бъдат белегът на звяра? Само че за да мога да дам обяснение на това, трябва най-напред да ви кажа кой е този звяр, а това е доста дълго обяснение. Затова, ако желаете, трябва най-напред да се запознаете с книгата "Даниил" в Библията и да започнете от Втора глава. Първата е само описание на обстановката при която е написана книгата и може да я прочетете за ориентация. За да се разбере какво означава това число "666" трябва да се познават добре Библейските пророчества а и цялата Библия. Иначе се получава доста нелепо: хората се пазят да минават или носят номера с такива цифри, а това, от което наистина трябва да се страхуват, остава в тайна за тях.

Ако желаете да дам обяснение, прочетете Втора глава на "Даниил" и се обадете.

Поздрави!

Разбира се, че знакът няма да е видим! Но ... звярът следи развитието на човечеството и освен невидимия знак съм сигурен, че ще има и физически, скрит знак! Това е бъдещето и той се възползва от него!

Разбира се, че знакът няма да е видим! Но ... звярът следи развитието на човечеството и освен невидимия знак съм сигурен, че ще има и физически, скрит знак! Това е бъдещето и той се възползва от него!

Здравейте!

Бихте ли приели и вие да поговорим върху "Даниил" Втора глава, а след това и върху останалите пророчества, защото иначе излиза, че белегът на звяра е този, който на съответния човек му е хрумнал. А не е така. А че белегът ще бъде духовен, това е съвсем ясно за познаващия Божието слово.

Поздрави!

Здравейте!

Бихте ли приели и вие да поговорим върху "Даниил" Втора глава, а след това и върху останалите пророчества, защото иначе излиза, че белегът на звяра е този, който на съответния човек му е хрумнал. А не е така. А че белегът ще бъде духовен, това е съвсем ясно за познаващия Божието слово.

Поздрави!

Здравей! Моля те, говори на ти, поне към мен. Не, аз не мога да говоря върху това - не съм запознат. Знам само, че белегът ще бъде духовен, а не физически (макар, че мисля че ще има и физическо отражение за съвремието ни), но знам също така, че определени хора (или само един) ще могат да го виждат и да го премахват с божията бомощ!

Здравей! Моля те, говори на ти, поне към мен. Не, аз не мога да говоря върху това - не съм запознат. Знам само, че белегът ще бъде духовен, а не физически (макар, че мисля че ще има и физическо отражение за съвремието ни), но знам също така, че определени хора (или само един) ще могат да го виждат и да го премахват с божията бомощ!

Здравей!

Добре, нека е на "ти". Аз мога веднага да кажа кой е белегът, но едва ли някой ще повярва. Затова искам да не излезе като мое мнение, а Библията да го покаже.

Затова ти предлагам да прочетеш "Даниил" втора глава и по-късно ще говорим.

Ето тук:

http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible...mp;l=1&cm=2

Поздрави!

Какво повече да се каже?Точно и ясно.Бих могъл да добавя.Антихрист е пряко свързан с дявола.Пише, че последния ще му даде всичко, сила, влияние, власт, всичко.За да измами колкото се може повече хора.Ще се случат неща, които ще разколебаят дори утвърдени християни.А относно достоверността на Библията, може да се замислите над следния факт.Тя съществува от около 2000 г. в завършен вид, писана е около 1500 г., от различни хора, по различно време, на различни места и от началото до края има една тема и един смисъл.Прочетете и ще разберете, ако искате естествено.И тази книга е актуална днес, има ако не най-големия, то от най-големите тиражи.Кажете ми друга книга, която да може да се похвали с тези факти.Библията е много популярна, но малко позната за съжаление.Ще разберете за какво ви говоря, повярвайте ми, ако не в този живот, то в следващия :).Има достатъчно примери на хора, които са тръгвали на нож и са се връщали с вяра.Не си мислете, че вие сте нещо повече от тях.От Бога никой не е по-голям.Това беше малко, "лирично" отклонение от темата.

И така... Ти там ли си бил, като са писали Библията? И Господ на писателите по факс ли я е пращал, искам да знам? Знаеш ли, че Библията, която четем днес, изобщо не е това, което е била преди 2000 години заради безбройните тълкувания, преводи и дрън-дрън добавки? Знаеш ли, че православното християнство много пъти е променяло доктрината си из основи, за да се напасне на обществото и да се запази, като по този начин и много пъти е нарушавало Волята Божия, в чието име ежедневно (без)действа? Знаеш ли какво е Вселенски събор? Знаеш ли, че до 4-тия Вселенски събор християнството е вярвало в прераждането, което днес яростно отрича? Ще помислиш ли върху тези въпроси преди да ме анатемосаш во веки веков? Или просто ще разлееш отнесена мисъл върху страница-две в опит ти самия да разбереш в какво всъщност вярваш? Не ме разбирай погрешно, но сляпа вяра е вярата, която те кара да пишеш 97 поредни поста на една и съща тема - християнство, Господ, Библия. Някой биха го нарекли фанатизъм, но не и аз, защото съм минал по стъпките ти. Всички вярваме, че трябва да сме добри хора, но за това не е нужно да вярваме до болка или да проглушаваме ушите на всички в опита си да ги покръстим. Приеми мнението ми като градивна критика, моля те. То не е резултат от лошо настроение или лошо отношение към теб, напротив.

Всички вярваме, че трябва да сме добри хора, но за това не е нужно да вярваме до болка или да проглушаваме ушите на всички в опита си да ги покръстим.

Подкрепям те напълно !

Аз мога веднага да кажа кой е белегът, но едва ли някой ще повярва. Затова искам да не излезе като мое мнение, а Библията да го покаже.

Прочетох го. Доста беше изнервящо в началото, но съм любопитен да разбера кой е белега.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Здравей!

Добре, нека е на "ти". Аз мога веднага да кажа кой е белегът, но едва ли някой ще повярва. Затова искам да не излезе като мое мнение, а Библията да го покаже.

Ето тук:

Поздрави!

Предполагам имаш предвид не пазенето на съботата нали?

Здравей!

Ето тук:

Поздрави!

Защо да не кажеш твоето мнение тук?

И какъв е белегът - сънищата и кошмарите на белязания?

И така... Ти там ли си бил, като са писали Библията? И Господ на писателите по факс ли я е пращал, искам да знам? Знаеш ли, че Библията, която четем днес, изобщо не е това, което е била преди 2000 години заради безбройните тълкувания, преводи и дрън-дрън добавки?

Свитъците от мъртво море намерени в пещерите на кумран нищо не ти говорят нали? Така и предполагах

Лек ден!

Свитъците от мъртво море намерени в пещерите на кумран нищо не ти говорят нали? Така и предполагах

Лек ден!

И свитъците от Мъртво море ли мога да си купя от църквата, че да ги чета? А ти да си ги чел? А че с тях са открити и непубликувани евангелия знаеше ли, приятелю? Така и си мислех, защото ако знаеше, изобщо нямаше да ги споменаваш.

Лек ти ден и на теб.

П.П.: Подсети ме някой ден да ти разкажа какви православни попове и какви евангелистски проповедници познавам. Само тогава да не си посипеш сам езика с пепел.

Здравей!

Ето тук:

Поздрави!

Скоро май няма да разберем "кой е белега"

Истината явно не е за всеки. Уж всички са равни а има избрани ...

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

П.П.: Подсети ме някой ден да ти разкажа какви православни попове и какви евангелистски проповедници познавам. Само тогава да не си посипеш сам езика с пепел.

Няма да те подсещам, аз лично Не...може би знам повече от теб за тези хора за които говориш, ;) но Вярваме в Бога и той е който ще съди целия свят независимо дали на някой му се иска това или не...Тук не коментираме попове или...

Според мен лично белега ще е видим-реален, независимо дали ще се вижда с просто око или не...Но не знам дали няма след като бъде поставен белега да се получат след време реакции на организма, които ще изхвърлят този чип (, тъй като според мен знака ще е чип) и хората ще почнат да страдат физически от тази реакция между организма и чипа...предположението ми е че ще се мъчат и няма да намерят лек за това...но това си е мое предположение базирайки се на Библията и на това, което съм чела преди време...Спомням си, че някъде извън България, където бяха изпробвали Чип върху животни-домашни любимци, за да не се изгубват- с помощта на този чип са ги откривали много лесно, но реакцията в организма на животното до колкото помня не бише отчетено...нямаше данни за това дали този чип не действа по някакъв начин вредно върху живия организъм...Помня също, че искаха да го изпробват и върху човек...и това бяха реални факти- новини от света на учените, а не някакви измишльотини...

И така... Ти там ли си бил, като са писали Библията? И Господ на писателите по факс ли я е пращал, искам да знам? Знаеш ли, че Библията, която четем днес, изобщо не е това, което е била преди 2000 години заради безбройните тълкувания, преводи и дрън-дрън добавки? Знаеш ли, че православното християнство много пъти е променяло доктрината си из основи, за да се напасне на обществото и да се запази, като по този начин и много пъти е нарушавало Волята Божия, в чието име ежедневно (без)действа? Знаеш ли какво е Вселенски събор? Знаеш ли, че до 4-тия Вселенски събор християнството е вярвало в прераждането, което днес яростно отрича? Ще помислиш ли върху тези въпроси преди да ме анатемосаш во веки веков? Или просто ще разлееш отнесена мисъл върху страница-две в опит ти самия да разбереш в какво всъщност вярваш? Не ме разбирай погрешно, но сляпа вяра е вярата, която те кара да пишеш 97 поредни поста на една и съща тема - християнство, Господ, Библия. Някой биха го нарекли фанатизъм, но не и аз, защото съм минал по стъпките ти. Всички вярваме, че трябва да сме добри хора, но за това не е нужно да вярваме до болка или да проглушаваме ушите на всички в опита си да ги покръстим. Приеми мнението ми като градивна критика, моля те. То не е резултат от лошо настроение или лошо отношение към теб, напротив.

Здравейте!

Значи нека оставим какво изповядвам настрана. Аз няма да ви казвам какво казват поповете, а какво казва Библията. А че Библията е Божието слово, това е доказано не само чрез въздействието върху хората , но пророчествата, които са дадени преди стотици години през вековете, а и днес продължават да се изпълняват.

И така, ако се интересувате кой е Антихриста, нека започнем поред. Иначе ще си твърдите, че това е някакъв чип или че е някаква магистрала с номер 666, или пък, че е компютърът в Белгия. А никак няма да е добре човек да не знае кой е белегът на звяра, защото се намираме почти пред налагането му.

Поздрави!

Няма да те подсещам, аз лично Не...може би знам повече от теб за тези хора за които говориш, ;) но Вярваме в Бога и той е който ще съди целия свят независимо дали на някой му се иска това или не...Тук не коментираме попове или...

Според мен лично белега ще е видим-реален, независимо дали ще се вижда с просто око или не...Но не знам дали няма след като бъде поставен белега да се получат след време реакции на организма, които ще изхвърлят този чип (, тъй като според мен знака ще е чип) и хората ще почнат да страдат физически от тази реакция между организма и чипа...предположението ми е че ще се мъчат и няма да намерят лек за това...но това си е мое предположение базирайки се на Библията и на това, което съм чела преди време...Спомням си, че някъде извън България, където бяха изпробвали Чип върху животни-домашни любимци, за да не се изгубват- с помощта на този чип са ги откривали много лесно, но реакцията в организма на животното до колкото помня не бише отчетено...нямаше данни за това дали този чип не действа по някакъв начин вредно върху живия организъм...Помня също, че искаха да го изпробват и върху човек...и това бяха реални факти- новини от света на учените, а не някакви измишльотини...

Здравейте!

Помните ли какво каза Христос на Своите ученици? "Пазете се да не ви измами някой". Сатана няма да си играе да слага чипове на ръцете и главите на хората, защото тогава всеки би се усетил, че ще бъде маркиран. Освен това, преди да се положи белегът на звяра, се казва, че Бог полага Своя печат. Ако Сатана слага чипове, то и Бог би трябвало да слага чипове. Така ли е? Не! Значи въобще не става въпрос за подобни човешки изобретения. Има нещо друго, което хората не знаят, а дяволът точно това не иска да се разбере.

Затова отново предлагам да започнем отначалото - "Даниил" втора глава.

Поздрави!

Предполагам имаш предвид не пазенето на съботата нали?

Здравей!

Защо така реши?

Поздрави!

Не, благодаря.

Приятелю, ако смяташ, че това което имаш да казваш е важно и ще е от полза, не е ли по-добре да го кажеш на повече хора ?

Поздрави!

Здравей!

Защо така реши?

Поздрави!

Обикновенно съботяните много забиват в Данаил и за това, нищо лично.

И така,прочетох въпросната втора глава. Хубава историйка...Царя сънувал нещо си,и Даниил отива да му го тълкува.Тълкуването му е в добре познатия ни стил - света върви от добро към лошо,докато накрая Бог се намесва и с един замах оправя нещата. А къде тук е Антихриста?

И така,прочетох въпросната втора глава. Хубава историйка...Царя сънувал нещо си,и Даниил отива да му го тълкува.Тълкуването му е в добре познатия ни стил - света върви от добро към лошо,докато накрая Бог се намесва и с един замах оправя нещата. А къде тук е Антихриста?

Здравей!

Да, Бог накрая се намесва, но преди това се дава описание на един образ, който се състои от четири метала. Първият метал, който е от злато, символизира първата империя:

"Даниил" 2:37. Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство и сила, могъщество и слава;

38. и където и да живеят човеците, горските зверове и небесните птици, Той ги е дал в твоята ръка, и те е поставил господар над всички тях. Ти си оная златна глава.

Значи какво е златото? Вавилонският цар Навуходоносор или по-точно неговата империя.

Първият метал - златото- символизира Вавилон.

Другите три метала също са империи, които наследяват с течение на времето владичеството над света.

Ще продължа следващият път.

Дотук добре ли е?

Поздрави!

• Автор

Здравейте!

Значи нека оставим какво изповядвам настрана. Аз няма да ви казвам какво казват поповете, а какво казва Библията. А че Библията е Божието слово, това е доказано не само чрез въздействието върху хората , но пророчествата, които са дадени преди стотици години през вековете, а и днес продължават да се изпълняват.

И така, ако се интересувате кой е Антихриста, нека започнем поред. Иначе ще си твърдите, че това е някакъв чип или че е някаква магистрала с номер 666, или пък, че е компютърът в Белгия. А никак няма да е добре човек да не знае кой е белегът на звяра, защото се намираме почти пред налагането му.

Поздрави!

Здравейте!

Помните ли какво каза Христос на Своите ученици? "Пазете се да не ви измами някой". Сатана няма да си играе да слага чипове на ръцете и главите на хората, защото тогава всеки би се усетил, че ще бъде маркиран. Освен това, преди да се положи белегът на звяра, се казва, че Бог полага Своя печат. Ако Сатана слага чипове, то и Бог би трябвало да слага чипове. Така ли е? Не! Значи въобще не става въпрос за подобни човешки изобретения. Има нещо друго, което хората не знаят, а дяволът точно това не иска да се разбере.

Поздрави!

Здравей!

Добре де дай своето мнение, че тук залочваш да ме объркваш или и ти не си наясно с нещата или... ;)

ПП. В момента чета извадката ти от Данаил

OCHAKVANE защо не ни разкажеш цялото тълкуване ами оставяш за следващия път.Или искаш да ни накараш да тълкуваме и гадаем?

OCHAKVANE защо не ни разкажеш цялото тълкуване ами оставяш за следващия път.Или искаш да ни накараш да тълкуваме и гадаем?

Здравей!

Защото когато се говори за неща от жизнена важност, не трябва да се говори за да се разкаже всичко като приказка, а всеки да вникне в казаното. Но тъй като се интересуваш от продължението на пророчеството, ще ти кажа кой е вторият метал. Коя империя символизира той, се разбира в пета глава на "Даниил". Няма да те карам да я четеш, а ще разкажа съдържанието й накратко.

Години по-късно един от наследниците на Навуходоносор прави пир и на него започва да се подиграва със съдовете, които са взети от светилището в Ерусалим. Както се подиграва, изведнъж вижда, че на станета една ръка започва да пише нещо. Той е ужасен. Никой от неговите мъдреци не може да разчете написаното. Тогава е повикан Даниил. Той казва, че надписът е поради нечестието на царя и символизира неговият край. И ето какво гласи:

"Даниил" 5:25. И ето, писанието, което се написа: М'не, М'не, Т'кел, упарсин. {Преброен, премерен, разделен.}*

26. Ето и значението на това нещо: М'не, Бог е преброил дните на твоето царство, и го е свършил;

27. Т'кел, Претеглен си на везните, и си бил намерен недостатъчен;

28. П'рес, Раздели се царството ти, и се даде на мидяните и персите.

Същата нощ става развръзката , защото пророчеството се изпълнява почти мигновено:

"Даниил" 5:30. В същата нощ царят на халдейците Валтасар биде убит.

31. И мидянинът Дарий, който бе около на шестдесет и две години, взе царството.

Следователно се показва кого символизира вторият метал:Мидо-Персия.

И така, вече имаме обяснение на два от четирите метала:

злато - Вавилон;

сребро - Мидо-Персия.

И действително така се е случило в историята. Мидо-Персия напада и унищожава Вавилон през 539 г.пр. Хр.

А какво е медта?

Поздрави!

ПП. Давам ти един бонус. Можеш да се досетиш коя е следващата империя, като прочетеш "Даниил" 7 глава.

Здравей!

Защото когато се говори за неща от жизнена важност, не трябва да се говори за да се разкаже всичко като приказка, а всеки да вникне в казаното. Но тъй като се интересуваш от продължението на пророчеството, ще ти кажа кой е вторият метал. Коя империя символизира той, се разбира в пета глава на "Даниил". Няма да те карам да я четеш, а ще разкажа съдържанието й накратко.

Години по-късно един от наследниците на Навуходоносор прави пир и на него започва да се подиграва със съдовете, които са взети от светилището в Ерусалим. Както се подиграва, изведнъж вижда, че на станета една ръка започва да пише нещо. Той е ужасен. Никой от неговите мъдреци не може да разчете написаното. Тогава е повикан Даниил. Той казва, че надписът е поради нечестието на царя и символизира неговият край. И ето какво гласи:

"Даниил" 5:25. И ето, писанието, което се написа: М'не, М'не, Т'кел, упарсин. {Преброен, премерен, разделен.}*

26. Ето и значението на това нещо: М'не, Бог е преброил дните на твоето царство, и го е свършил;

27. Т'кел, Претеглен си на везните, и си бил намерен недостатъчен;

28. П'рес, Раздели се царството ти, и се даде на мидяните и персите.

Същата нощ става развръзката , защото пророчеството се изпълнява почти мигновено:

"Даниил" 5:30. В същата нощ царят на халдейците Валтасар биде убит.

31. И мидянинът Дарий, който бе около на шестдесет и две години, взе царството.

Следователно се показва кого символизира вторият метал:Мидо-Персия.

И така, вече имаме обяснение на два от четирите метала:

злато - Вавилон;

сребро - Мидо-Персия.

И действително така се е случило в историята. Мидо-Персия напада и унищожава Вавилон през 539 г.пр. Хр.

А какво е медта?

Поздрави!

ПП. Давам ти един бонус. Можеш да се досетиш коя е следващата империя, като прочетеш "Даниил" 7 глава.

Тълкуванието на съня е пределно ясно! Кажи ни кой е белегът, с който ще бъдат маркирани хората. Да не е сънят? И да .. можеш да разкажеш всичко наведнъж!

Тълкуванието на съня е пределно ясно! Кажи ни кой е белегът, с който ще бъдат маркирани хората. Да не е сънят? И да .. можеш да разкажеш всичко наведнъж!

Здравей!

Най--напред се извинявам, че съм написал седма, вместо осма глава. А отговорът за третия метал е тук:

Най-напред ще покажа нагледно самия сън на Навуходоносор, за да знаете за какво става въпрос

http://www.kellyandryan.com/hosting/rousse...il%202%2034.JPG

А след това искам да разкажа третата история от "Даниил", която се намира в осма глава.

Там се разказва за един овен и един козел, които се бият. А след това самата библия казва "кой кой е":

"Даниил" 8: 20. Двата рога на овена, които си видял, са царете на Мидия и на Персия.

"Даниил" 8: 21. Буйният козел е гръцкият цар; и големият рог между очите му е първият цар.

Кой е овенът? Мидо-Персия.

Кой беше вторият метал? Среброто, или Мидо-Персия.

Сега кой се появява? Третият метал, медта, или Гърция.

Какво става в исторически план? Александър Македонски разбира Мидо-Персия и завладява тогавашния свят през 331 г. пр- Хр.

Стигнахме до третия метал - медта.

Ето ги и трите:

Злато : Вавилон

Сребро : Мидо-Персия

Мед: Гърция

Кой е четвъртия? Той не е посочен поименно, но исторически са потвърдени всички белези, които са дадени в Библията. И това е ...Желязната Римска империя! Тя разбива Гърция през 168 година преди Христа.

Дотук се изредиха и четирите метала.

Но какво следва по-нататък?

Библията и конкретно сънят говорят за смес от желязо и кал и за десет пръста, които са като завършек на статуята.

Какво ли значи това?

Поздрави!

ПП. А един въпрос може ли, след като толкова се бърза с "издаването тайната" за това, кой е белегът?

Здравей!

Бях написал горния отговор до теб, но се разпадна връзката. Та само искам да попитам: ако направо ти кажа кой е белегът, дали ще ми повярваш напълно? Едва ли. Ето защо се налага да обясня всичко подред. А не остава много. Вече приключихме с четирите метала:

Злато - Вавилон

Сребро- Мидо-Персия

Мед - Гърция

Желязо - Римска империя

Поздрави!

Редактирано от OCHAKVANE (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.