Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

Featured Replies

преди 6 часа, miro20 написа:

Напротив. Беснеете в беззъба злоба именно защото нямам нито една лъжа казана, и не само това, ами и съм разобличавал 1001 пъти лъжите които и вие тиражирате :)

Затова в нападките ви няма нито един цитат-отговор-аргумент, а само общи приказки . По което се и различаваме де.

Айде бе? Я дай пример ?

ще се учудиш че всъщност цитирам и се позовавам на противоречия именно в официални руско-пуински официални медии.

Ох майкоооо, многострадална Геновева!!! Мирчо - истината!!! Чак да се просълзи човек!!! Иди в другата тема, там са доказателствата и аргументите!!! Ако нещо не трябва да се подлага вече на съмнение, това е продажната ти същност!!!

• Отговори 393
  • Прегледи 32,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
Цитат

Просто не мога се стърпя, защото понякога сам си го търсиш.

Вместо толкова "разсъждения" и алабалистики, от които "не можеш да се сдържиш" , можеше да дадеш простичък пример кога съм говорел лъжи , и да ми "затвориш устата" :)

Няма такъв пример . Ето защо прекрасно описваш тактиката която ти и някои други прилагат - постоянен спам, личностни нападки и обиди , за заглушаване на неудобното.

преди 12 часа, Джугашвили написа:

....

Ко каза пак ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 28 минути, miro20 написа:

Ето защо прекрасно описваш тактиката която ти и някои други прилагат - постоянен спам, личностни нападки и обиди , за заглушаване на неудобното.

Тактиката им е ясна . Когато са затруднени започват да се държат нагло и неадекватно. Нормална отсрещна реакция е да се спре разискването като видиш че получаваш повече от неадекватни отговори. На никой нормален човек не му се ще да навлиза в махленски пререкания. След което се засипва стойностния пост с безсмислени такива и готово. Редовна практика. :)

преди 1 час, miro20 написа:

Вместо толкова "разсъждения" и алабалистики, от които "не можеш да се сдържиш" , можеше да дадеш простичък пример кога съм говорел лъжи , и да ми "затвориш устата" :)

Мисля, че вече ти обясних, че изобщо нямам желание да нищя всяка глупост, която ще пуснеш като линк. Аз имам интерес само да си изразявам собственото мнение свободно и нямам нищо против чуждото да е различно от моето, стига да не говорим за откровенни лъжи, манипулации и перверзии.

Иначе само онзи сайт stopfake, грантаджийският проект, който развяваш свободно, предполагам и в тази тема, е достатъчен и най очевиден пример за лъжи и манипулации. Вече съм писал за него, така че няма да се занимавам с тази помия и тук. Разбира се, ти няма да паднеш по гръб, дори и да ти завра в носът, техните фейкове и манипулации, така че само го споменавам и няма да се занимавам повече. Всеки с малко мозък може да го поразгледа и да си състави мнение. Това е един от малкото ти линкове, на които съм цъкал от любопитство и съм се задържал достатъчно, за да схвана идеята, но е представителна извадка.

Разбира се, не твърдя, че всичко, което пишеш е такова, имаш и добри попадения. Освен това, доста често е въпрос на гледна точка и няма абсолютна истина. Но с няколко такива, дразнещи простотии, ставаш лъжливото овчарче и съответно никой не те взима на сериозно, дори и да пуснеш нещо в страни от обичайните си, работни теми за Русия.

А иначе, постът под твоя е пример за манипулациите, на които съм се нагледал вече, от страна на твоята агенда и единомислещите ти и за това понякога ме дразните до степен да реагирам на очевидните игрички и елементарна пропганда. Аз описвам един от номерата ви и следва ответно обвинение в същото (понеже не сте креативни). Това също е изтъркана вече тактика, на която аз казвам "пинг-понг". Казваш на някой рус, че е рус и той ти отвръща - не, ти си рус, макар, че, да речем си рижав. Казваш му, че е тъп (очевидно) и той отвръща, че ти си тъп. И така пинг-понг до безкрай. Серизоно, вече не сте интересни, само леко забавни, време е фондациите да ви замислят нови тактики.

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

преди 1 час, lsmurf написа:

Нормална отсрещна реакция е да се спре разискването като видиш че получаваш повече от неадекватни отговори. На никой нормален човек не му се ще да навлиза в махленски пререкания. След което се засипва стойностния пост с безсмислени такива и готово. Редовна практика. :)

абсолютно е така. Единственото за което мога да се извиня, е че се впускам в нишата на троловете и спамерите.

преди 25 минути, RagnerBG написа:

Мисля, че вече ти обясних, че изобщо нямам желание да нищя всяка глупост, която ще пуснеш като линк.

Не знам кое наричаш глупост , за линковете си казвал че "няшаш желание " . Е как някой който не поглежда линкове, ВЕЧЕ си е изградил мнение за тях ?

При условие че цитирам както вече казах, най вече официални източници ?

Иначе само онзи сайт stopfake, грантаджийският проект, който развяваш свободно, предполагам и в тази тема, е достатъчен и най очевиден пример за лъжи и манипулации. Вече съм писал за него, така че няма да се занимавам с тази помия и тук. Разбира се, ти няма да паднеш по гръб, дори и да ти завра в носът, техните фейкове и манипулации, така че само го споменавам и няма да се занимавам повече.

Ето че говориш пълни измислици . Дай пример кога и къде сайта е давал неправдива или изкривена информация ?

Не е ли странно да плюеш сайт, който е създаден именно за да опровергава "фалшивите новини" ? Защо си против това ?

Не трябва ли всеки нормален човек да  подкрепи тази инициатива ?

Всеки с малко мозък може да го поразгледа и да си състави мнение.

Чудесна идея . За което постоянно призовавам. Хайде поразходете се, вижте тези ежедневни фейкове които се тиражират, и които са еднозначно и категорично оборени.

Хайде давайте с цитатите. С конкретните фейкове /разобличени/ от сайта. Не ви изнася, нали :)

Казваш на някой рус, че е рус и той ти отвръща - не, ти си рус, макар, че, да речем си рижав. Казваш му, че е тъп (очевидно) и той отвръща, че ти си тъп. И така пинг-понг до безкрай. Серизоно, вече не сте интересни, само леко забавни, време е фондациите да ви замислят нови тактики.

Е именно де. Това е твоята игра.

Защо веднъж не цитираш , което те питам ПОСТОЯННО , поне един пример ?

Ти си плямпаш глупостите и спама, но НИКОГА не даваш конкретен пример.

Ето ти сайта https://www.stopfake.org/bg/nachalo/

ЦИТИРАЙ и ОПРОВЕРГВАЙ къде са сбъркали от "стопфейк"  . Можеш да погледнеш и тук http://www.russialies.com/

Ако не го направиш, значи  сам се доказваш като трол и спамер.

Не че не го знам де :)

преди 16 часа, RagnerBG написа:

А и никой няма нито толкова време, нито толкова енергия (нито е мотивиран както мотивират теб, вероятно), да тръгне да ти нищи тенденциозните постове, просто за да отпуши поредица от още тенденциозни постове и спам

Аз се бях хванал преди време с тая работа, и той взе че рапортува и ми изтриха едно дълго изобличение точка-по-точка. Проблемът е, че когато бива поставен пред неизбежната ситуация или да признае грешка или лъжа, той се измъква като змия или се прави, че нищо не е казано по темата, не отговаря, отклонява я в други посоки, обвинява те в "личностни нападки" и прочие низки техники, за да смете всичко под килима - и по този начин няма смисъл да се продължава. Аз тогава му писах, че няма да му отговарям на въпросите, докато не отговори на аргументите ми и на изобличенията задоволително, което той разбира се игнорира... И това му е редовният номер, като бъде разобличен да се стаи, да чака да премине бурята и после пак същата работа. Не знам как се побира в кожата си въобще. Но такива като него са много ценни кадри за всякаква мръсна и подмолна работа и очевидно още се търсят, в днешния "хубав и справедлив свят."

преди 2 часа, RagnerBG написа:

Това може да стане само с един кривак, образно казано. Този никога няма да се смълчи, да се засрами, сам да си затвори устата. Много обича хората да се занимават с него, предполагам че му доставя перверзно удоволствие... Само че нищо лично и нищо ласкателно от мене. Просто за напомняме с кого и с какво си имаме работа, да не си помисли някой, че наистина Миро вади реални аргументи. А дори да извади и реални измежду пристрастните и фалшивите, не си струва да се търсят реалните, защото всичко е просмукано от гнило и нездраво отношение.

Но с няколко такива, дразнещи простотии, ставаш лъжливото овчарче и съответно никой не те взима на сериозно, дори и да пуснеш нещо в страни от обичайните си, работни теми за Русия.

Той не е пуснал нищо встрани от тези работни теми. Ако някой е видял, да каже. Дори темата да е съвсем друга, пак за Путин ще стане дума и за "руската агресия". Човекът кара по същество и не си губи времето в незначителни или недоходоносни дискусии.

Иначе аз в един момент го игнорирах и не съжалявам. В крайна сметка няма ползи от пререкания с него, и ако всички го направят, най-добре за форума, за да се фокусираме върху по-смислени дискусии, а не опровергаване на лъжите на Миро... които той никога няма да спре да бълва.

Сериозно, вече не сте интересни, само леко забавни, време е фондациите да ви замислят нови тактики.

Аз викам, време е парите да се влагат от фондациите за нещо полезно, а тези да се хващат на реална работа, преди да са преминали точката, от която няма завръщане/оправия. Миро, за тебе имам съмнения, че си способен да сътвориш нещо истинско, добре направено и полезно, в реалния живот.

Тактиките им могат да минават само за много плитки и неразумни хора. И това не е лошо нещо, да увличаш с манипулациите и глупостите си онези на, които не им се вниква и не им се занимава. Един вид наказание. Ама като ги гледам, май много малко хора им се връзват вече на соросоидите.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Тъй де.. поредните алабалистики съз зеро /нула/ стйност . Погледнете се отстрани на какво сте заприличали и какви фермани от изливани комплекси демонстрирате.

Спрямо темата зададох въпрос , и ако някой искаше да дискутира кое в медиите е лъжа или опроверган фейк, щяхте да цитирате  поне нещо тези сайтове които незнайно защо толкова ви бъркат в здравето :):)

Уви...

преди 22 минути, miro20 написа:

Тъй де.. поредните алабалистики съз зеро /нула/ стйност . Погледнете се отстрани на какво сте заприличали и какви фермани от изливани комплекси демонстрирате.

Спрямо темата зададох въпрос , и ако някой искаше да дискутира кое в медиите е лъжа или опроверган фейк, щяхте да цитирате  поне нещо тези сайтове които незнайно защо толкова ви бъркат в здравето :):)

Уви...

Теб те разкрихме!!! Няма какво да се напъваш!!! Направо сменяй никът!!!

преди 7 часа, miro20 написа:

Не знам кое наричаш глупост , за линковете си казвал че "няшаш желание " . Е как някой който не поглежда линкове, ВЕЧЕ си е изградил мнение за тях ?

Да, нещо такова се получава, все пак факторът - "лъжливото овчарче" ми изгражда мнение. Но признавам, че не съм напълно прав. Понякога може да пускаш и верни неща, но го правиш тенденциозно и с тенденциозни цели, които пък не съвпадат с нещата, както изглеждат от моята камбанария. За това нямам желание.

преди 7 часа, miro20 написа:

Защо веднъж не цитираш , което те питам ПОСТОЯННО , поне един пример ?

Пишеш това с идеята, че нямам мотивация да го правя и ще ме домързи, нали :wink12:? И си прав донякъде, вече дадох да се разбере, че е така. Дори и за грантаджийският ти сайт - https://www.stopfake.org/bg/nachalo/, който е златна мина за тенденциозно поднесена информация и откровенни лъжи и манипулация. Но има известен напредък де. Вече в описанието си подчертават, че борели "руската пропаганда", та поне на хората още от google им става ясно за каква пропагандна кампания става дума и не се налага да цъкат. Нямам намерение и аз да го правя, но по спомени от предишното ми посещение, сред зададените отговори и лъжи, се открояваше инфото за Боинг МХ17, направо - Русия го свалила, фейк било, че Украйна го свалила. Въпреки разследванията, въпреки липсата на окончателно и категорично заключение. Направо присъда. Аз знам какво ти е мнението за този казус, но моето е срещуположно и доказателствата са противоречиви. Така, че да се обявява недоказана теория за истина и друга недоказана (но също възможна) теория за фейк... е всъщност ФЕЙК. Иначе не случайно случаят се потули и забуксува само в предположения и голи изказвания, но не искам да обръщам пак темата натам. Просто ти показвам пример за каквото питаш. Иначе се опитах да намеря последната новина за дезертиралият украински диспечер, който е занесъл и документи за украински Бук, който е бил в зоната и набързо се е дислоцирал, но и това е горе-долу със същата информация - Известният антируски портал Bellingcat, уличи Украйна в лъжа за катастрофата на малайзийския „Боинг”, полет MH17. Сайтът, който давам е просто за пример на противоречивите информации, които твоят сайт поднася избирателно и, да си го кажем - лъжливо. Сайтът е от google, където има и други с такава информация, просто тук е по синтезирано и за това давам точно този, макар да си демонизирал порталът, като еквивалентен на твоите, но с обратен знак.

В повече, излишни спорове няма да влизам. Спри да бъдеш фейк и тенденциозен, или поне да не си личи толкова и репутация се гради, макар и бавно.

Пак греда :) Първо - това което е опровергавал сайта  по темата за Боинга са стотиците руски фейкове, които един по един логично отпаднаха.

Основната теза и насока в разследването и до момента е  точно това което са казвали.Присъди никой не е разавал, а са дискутирани материали по темата и най вече - разобличаване на рашистктие лъжи.

Това което цитираш от бултаймс за белингкат си е отново чиста проба фейк :)

https://www.stopfake.org/bg/fejk-ekspertite-ot-bellingcat-namerili-ukrainski-buk-blizo-do-donetsk/

преди 28 минути, RagnerBG написа:

Иначе се опитах да намеря последната новина за дезертиралият украински диспечер, който е занесъл и документи за украински Бук,

Предполагам търсил си това :

https://meduza.io/news/2017/10/07/telekanal-zvezda-udalil-tri-zametki-pro-sbityy-boing-ukrainskiy-mayor-perebezhchik-rasskazyval-v-nih-ob-ukrainskom-buke

:)

Дори  флагмана на руската дезинформация "твзвезда" са  изтрили тази партенка, но можеш да погледнеш в кеша на гугъл

преди 35 минути, RagnerBG написа:

Спри да бъдеш фейк и тенденциозен, или поне да не си личи толкова и репутация се гради, макар и бавно.

:)  знам знам .. най много ви вбесява че нямам нито една лъжа казана. Виж, мен ми е лесно , както на всеки с чиста съвест и що годе обективно мислене. Трудо е на хората които лъжат като вас и разпространяват фейкове и дезинформация.

преди 18 минути, miro20 написа:

Основната теза и насока в разследването и до момента е  точно това което са казвали.Присъди никой не е разавал, а са дискутирани материали по темата и най вече - разобличаване на рашистктие лъжи.

В прав текст си го казваха на тестът, на който аз преднамерено се "провалих", да им видя аргументите. Но от тогава явно са го барнали и смекчили, защото беше най неадекватният им фейк. Знам, че си майстор на празнодумието и оплитането в разни казуси и бълването на линкове, с надеждата, че никой няма да ги провери. Няма да седна да си правя скрийншоти за всяка глупост. Взимай сега последната дума, защото знам, че пак ще издемагогстваш и да минава темата в нужната посока, а не пак да се обръща на антируската ти пропаганда.

:) Приятелю , хайде да те улесня в гърчовете ти ... заповядай https://www.stopfake.org/?s=mh17

Кажи къде виждаш някакви присъди или нещо подобно в темите където се отнася за МН17 ?

Ако се интересуваш сериозно  за сваления боинг, ето ти един  ресурс, синтезиращ много , да не кaжа всичко , по темата :

http://flight-mh17.livejournal.com/

разбира се, няма нищо общо с доказаните фейк сайтове като бултаймс и др.

Аха, в блитз съм го бил мернал това. Може и да е било фейк наистина. Но е в страни от останалото, просто показах последното, което се сещам по-темата. Иначе не се интересувам сериозно, но ще погледна сайтът, защото май изглежда нормален, този път.

Не, същата боза - "сепаратисти" това, "сепаратистите" - онова. Едностранчиво. Хваща се някаква следа, която им изнася и се дъвче в тази посока, хиляда лъжи, повторени. Не ми трябва да чета такива ресурси, sorry.

Пак реагираш първосигнално. Ресурса както казах е събирателен , и се позовава на  доста широк кръг медии , и световни такива , на официални изявления на разследващи, на доклади,  и т.н.  което е излязло по темата.

Виждам сериозните аргументирани анализи не те интересуват.

ОК. Продължвай с блиц, бултаймс, оновини, пик, брадва, бъзиклийкс и т.н. :)

пп

За "стопфейк" също забуксува нещо ... някоя друга тема , някой пример и новина , която да са отразили "уж " неправилно или да са излъгали ? :)

От споменатите от теб, само блитз ми е познат, но явно трябва да погледна и другите :) . Това са сайтове за забавление, но понякога първо там са новините, макар и в жълт вариант. Все пак, явно оставят по нещо на подсъзнателно ниво, дори и да не ги взема на сериозно човек.

Относно боингът (явно, все пак ще го дъвчем). Признавам - този сайт почти ме убеди. Още с първите/последни новини. Имаме инфо за причина за свалянето, веднага се намери и донецки Бук в региона и траектория и всичко, направо ахнах. После се сетих как работи пропагандата на ЦРУ, как всичко е прекалено подредено и изведнъж от нищото се появява инфото в правилната посока. Съшито с бели конци - това беше следващата ми мисъл. Все едно има само един бук в Новорусия (това там е огромна площ, дето уж бил локализиран), все едно няма и украински комплекси в региона, някак удобно уж се преместил на по-удобна позиция за стрелба, някакви криволичещи (прогнозни) траектории на боингът, да попадне където трябва. Споменаване между другото за свалени, украински военни машини в регионът (кой регион, от къде, на каква площ, кога), още един похват на пропагандата. Но човек почва да си задава въпроси, ако не реагира първосигнално, в което ме обвиняваш. Да не говорим, че самият Бук се появи, защото имаше инфо за украински истребители, но това автоматично стана "фейк". Някакси удобно. Сега, може и това да се окаже вярно, но е прекалено съшито с бели конци. Може и да погледна пак този сайт след време и да се убедя, че не е тенденциозен, ако се сетя. Но някак, си личи похватите на ЦРУ, да докарат нещата в тяхната зона на комфорт. Разбирая се, не подценявам и руската пропаганда.

Та, като споменах за това, на същит принцип е и твоето сайтче "стопфейк" - в зоната на комфорт, само удобни факти, игнор на неудобни. На мен една лъжа ми стига и тенденциозното предназначение на сайтът ми стига. Подбират си "фейкове", които уж разобличават с тонове "алабалистика", както се изразяваш, но някои са и истински и така, уж си градят реноме. Не знам какво разбираш под буксуване, просто не желая дори да отварям този фалшив сайт.

Иначе признавам ти - добър си, пиша го напълно искренно. Явно правиш това от много време, владееш това-онова. Имал си подобни сблъсъци и спорове, стотици пъти вероятно и знаеш как също да довеждаш нещата до своята зона на комфорт. Аз съм аматьор обаче. Имам си изградено мнение, но нямам голям стимул и интерес да чепкам и да водя демагогски битки. Не внимавам, не се проверявам (което ти правиш внимателно, обаче) и понякога правя грешки, които можеш да използваш. Респект, признавам ти го наистина. Ако наистина ти плащат за това, трябва да си много ценен (няма сарказъм тук).

Цар си на алабалистиките и празните думи. Абе човек, твоя си работа кои сайтове четеш, но поне уважавай аргументите на другите, и ако не можеш да ги обориш , освен с повторение на фейкове от "бултаймс", нали знаеш как изглеждаш.... . :)

Пак ти казвам,  това което хората с аразследвали, с това което има известно до момента ,няма нищо общо с измишльотините за "условности", за "удобни версии" и т.н.

В синтезираните неща които ти дадох линк, обърни внимание на раздела 7.a Debunked arguments

Руските версии, една по една отхвърляни от самите тях,руските власти,  мисля да не повтарям...

Включително и последната , изтрита версия от самата "твЗвезда" , за "търсещ убежище украински военен " :) 

Много интересно как някаква компания от Лос Анджелис, Crowds on Demands, набирала актьори/участници за някакво корпоративно събитие във Вегас през месец Август. И даже някои от обявите още стоят. Съвсем "случайно" се оказва, че набирали хора за посещение на шоу/концерт и участие в корпоративни ПР-каскади:

https://www.veteranstoday.com/2017/10/04/crowds-on-demand-recruited-crisis-actors-for-las-vegas-event/

Същевременно YouTube яко и бързо трие всякакви видеота, в които се поставя под съмнение официалната версия и автентичността на масовото убийство. "Фалшиви новини" нали?

Интересното е, че някои физиономии се появяват пак на екрана, за пореден път покрай такова ужасно престъпление. Все им се случва да са наоколо.

Очевидно Холивуд почва да превзема т.нар. новини, всичко е като във филм, и който не вярва на играта и на версията която се пробутва, е някакъв параноик. А на Миро хората вече не крият, че организират фалшиви протести и други подобни събития, и са набират младежи за по 15-20 долара на час.

Ето още една компилация: http://freedom-articles.toolsforfreedom.com/las-vegas-false-flag-mass-shooting/

Ето тука има някои от интервюираните след клането, които се смеят, показват добро настроение напук на всичко случило се:
Но това няма как да е "фейк", нали? Щом "казва CNN, NBC, FBI":

https://steemit.com/conspiracy/@lavater/vegas-shooting-hoax-a-freemasonic-freak-show

преди 13 часа, RagnerBG написа:

Не, същата боза - "сепаратисти" това, "сепаратистите" - онова. Едностранчиво. Хваща се някаква следа, която им изнася и се дъвче в тази посока, хиляда лъжи, повторени. Не ми трябва да чета такива ресурси, sorry.

Ragner, ти да не би да мислиш, че той не знае, че тия ресурси са фейк, че той е заблуден? Номерът му е да си пробутва опорките, да ги публикува често и на много места, току-виж някой някъде го взел на сериозно. Това не е искрен човек, който иска да дискутира с тебе и е готов да приеме ответната  гледна точка, ако се окаже, че е истинна. Прави всичко необходимо, за да извоюва легитимност на позициите си...

Този "стопфейк" само като видиш откъде му идва финансирането (Джугашвили беше им цитирал от сайта, техните собствени признания), дискусията приключва заедно с всички претенции за независимост и безпристрастност. Точка. Всичко се измита и в кофата за боклук! Като добавим и огромното количество невинна човешка кръв, която тежи на съвестта на хората, които ги замислят, финансират и пробутват тия сайтчета, е пълно безумие човек да им вярва за каквото и да било. Но наглостта на лъжеца няма граници... Отделно за истината няма нужда някой да плаща и да набира кадри да я пропагандират, USAID, National Endowment for Democracy, и други такива. Тия хора са хардкор, правят си гавра с благоразположението на хората. Не съм чул руснаците да се хвалят, че "борели американската пропаганда" и да правят кампании по медиите, както правят техните американски "партньори". Както борят и "фалшивите новини" - дори въведоха термина, а това, че техните медии са фейк до мозъка на костите, някак не им прави впечатление.

Такива като Миро най-малкото, с което трябва да се отърват, е да бъдат позорно натирени и пратени да си пробутват бълвочите на друго място. Те и без това са навсякъде и конкретно въпросния индивид пише по цял ден в много форуми, професионално. Което само по себе си показва, че е на хранилка. Кой нормален, работещ човек може да си позволи да кисне във форумите по цял ден и да пише срещу Русия?

Между другото, гледал ли си филма на базирания в Англия австралийски журналист, Джон Пилджър, The War You Don't See? Препоръчвам.

Същите работи, като постановки, които се снимат в Сирия ("атаката със зарин" и прочие), ги правят в собствената си държава. Ето последната атака в Лас Вегас. Толкова сериозна организация трябва, но нали от доста време големите медии са с един или няколко големи собственика, които ги контролират, имат и режисьори с опит, актьори мераклии и без угризения на съвестта. Дори Стенли Кубрик, който е участвал в подобни манипулации на времето, очевидно е имал угризения, и е направил филма, който се оказва негов последен.

преди 2 часа, Lumberman написа:

Този "стопфейк" само като видиш откъде му идва финансирането (Джугашвили беше им цитирал от сайта, техните собствени признания), дискусията приключва заедно с всички претенции за независимост и безпристрастност. Точка. Всичко се измита и в кофата за боклук! Като добавим и огромното количество невинна човешка кръв, която тежи на съвестта на хората, които ги замислят, финансират и пробутват тия сайтчета, е пълно безумие човек да им вярва за каквото и да било. Но наглостта на лъжеца няма граници..

Много интересно.. сайт който опровергава тотални и явни лъжи, бил "фейк" :)

Пак няма нито един цитат от вас , кое от разобличените рашистки лъжи не е вярно ?

Разходете се пак повтарям, по всяка от разобличените лъжи, и кажете в кое не е прав сайта ?

Предпочитате да вярвате че имало "разпънати момченца на площади" , което се оказа тотална пропагандна рашискта лъжа , предпочитате да вярвате на фейка с рускинчето Лиса в Германия, предпочитате да вярвате че украинците ядат трупове, че продават органите си , че въвеждали талони за храна, че Порошенко забранявал езици .... за малайзийския Боинг е пълно с разобичени фейкове... и какво ли още не... те измислиците са ЕЖЕДНЕВНИ.

Нглостта на лъжеца няма наистина никакви граници. И вместо да приветствате тези сайтове и тенденции за що годе чист медиен ефир, вие се впускате изцяло в морето на постоянните фейкове и наивна пропаганда.

Ето и още за екипа  :

https://euvsdisinfo.eu/stopfake-bringing-facts-back-to-the-narrative/

преди 3 часа, Lumberman написа:

Ragner, ти да не би да мислиш, че той не знае, че тия ресурси са фейк, че той е заблуден? Номерът му е да си пробутва опорките, да ги публикува често и на много места, току-виж някой някъде го взел на сериозно. Това не е искрен човек, който иска да дискутира с тебе и е готов да приеме ответната  гледна точка, ако се окаже, че е истинна. Прави всичко необходимо, за да извоюва легитимност на позициите си...

Не си правя подобни илюзии, разбира се. Но не мога да кажа със сигурност, що за човек е. Може и просто да му е любим спорт, да си отвоюва позициите по форумите и да обича да спори. Но такова висене и постоянни емисии, е най малкото съмнително. Не си прав само, че не иска да дискутира. Дискутира му се определено, но и си прав, че никога няма да приеме ответната, гледна точка. Не мога да му отрека, обаче, че е добре подготвен. Аз не мога да съм му на нивото, защото виси по цял ден в разни портали и получава опорките, добре подплатени с "факти". А и нямам желание. Това, което мога да кажа за сега е, че е интелигентен, освен подготвен и с нормален тон може да се води и нормална дискусия, стига неговата дума да е винаги последна. С ненормален тон, към който неминуему би тласнал почти всеки, имал нещастието да се въвлече и в най дребен спор, той пак ще има последната дума. Изморително е. Но признавам - добър е.

Ето какво прави YouTube, за да бори т.нар. "фалшиви новини" - или по-точно да поддържа маркетинговия дял на мейнстрийм медиите (на английски):

http://www.zerohedge.com/news/2017-10-06/youtube-tweaks-its-search-algos-after-las-vegas-conspiracy-theories-go-viral

Цитат
Цитат

YouTube has joined the likes of Facebook and Twitter in saying that it will promote more "authoritative sources in search results" going forward.  All of which, once again, begs the question of who gets to determine who is an "authoritative source?"

As the Wall Street Journal points out today, YouTube searches for "Las Vegas Shooting" earlier this week included a video from "End Times News Report" with the title "Proof Las Vegas Shooting Was a FALSE FLAG Attack - Shooter on 4th Floor."  The video, created by Jake Morphonios who posts YouTube videos in his spare time, quickly went viral and amassed over 1.1 million views in just 27 hours...but all that changed when YouTube decided to censor Morphonios' content and replace it with mainstream media videos...you know for your protection.

Което ме връща на интервюто на Джон Пилджър с онзи бивш шеф на ЦРУ за Латинска Америка (част от което бях цитирал наскоро), онзи Дуейн Кларидж какво каза:

Цитат

We're gonna protect ourselves and we're gonna go on protecting ourselves, cos we end up protecting all of you, and let's not forget that.

Филтрират "потенциално опасната" или "невярна" информация, предполагам в името на "свободата на словото" и "плурализма на гледни точки".

О, как да не сме им благодарни, че ни пазят! "Оруел беше прав."

преди 1 час, RagnerBG написа:

Не си правя подобни илюзии, разбира се. Но не мога да кажа със сигурност, що за човек е. Може и просто да му е любим спорт, да си отвоюва позициите по форумите и да обича да спори. Но такова висене и постоянни емисии, е най малкото съмнително. Не си прав само, че не иска да дискутира. Дискутира му се определено, но и си прав, че никога няма да приеме ответната, гледна точка. Не мога да му отрека, обаче, че е добре подготвен. Аз не мога да съм му на нивото, защото виси по цял ден в разни портали и получава опорките, добре подплатени с "факти". А и нямам желание. Това, което мога да кажа за сега е, че е интелигентен, освен подготвен и с нормален тон може да се води и нормална дискусия, стига неговата дума да е винаги последна. С ненормален тон, към който неминуему би тласнал почти всеки, имал нещастието да се въвлече и в най дребен спор, той пак ще има последната дума. Изморително е. Но признавам - добър е.

Благодаря отчасти за "оценката", но тя просто не е необходима. Помолих ви няколко пъти когато ръсите всякакви квалификации към сайтове и информация, просто да се аргументирате.

в отговор получавам един тон алабалистики как "не ви се занимава" и как "нямате желание". Е имате желание  от по няколко минути за писане  да избълвате тези абсолютно празни постове, а нямате желание просто да проверите дадена информация, особенно когато синтезирано ви е "смелена" дори.

Казваш Белингкат опровергал някаква украинска версия за БУК-а . Отваряш, четеш Белнгкат к ъде  са казали такова нещо . А то такова нещо няма. :)

Кой е фейка питам ? Който лъже че Белингкат опровергал някаква информация, или това че на сайта на белингкат въобще не пише такова ?

чел си за "избягл украински разведчик в рФ с ценна информация за БУКове". Дадох ти и показах откъде е и как е изтрито от източника.

С два клика се проверява, дадох ти и линкчета.  итакива фейкове са ЕЖЕДНЕВИЕ.

Какъв ви е проблема че сте толкова против всякакъв "фактчекинг" ?

Че и плюете всеки който  също проверява.

Какво общо има това с  някаква си "последна дума" идея си нямам.

Честно казано, ти си единственият, който се вълнува толкова от окраина. Дали ядат деца, или екскременти -  не ни пука особено.

Не толкова от Украйна . Тя бе първата ярка жертва на една гьобелска пропаганда и лъжи.

Изумен съм от това колко файкове се тиражират ежедневно от путинската пропаганда.

Още повече съм изумен как на такива като теб това въобще не прави впечатление :)

А  фена на московеца Пасков и бултаймс - лумберманчо пък "търси под вола теле", или "сламката а не вижда гредата"....

Към него бих копирал  един коментар относно конспиративните теории които и той с удоволствие разпространява

Цитат

Do any of you here realize how much money the operators of this YouTube channel can earn, creating and publishing this ‘fake’ story, getting millions of views and thousands of comment? You’re all being used, not by the Illuminati, or some secret Reptilian order... but by channels like these, that are doing nothing but performing a modern version of the ‘snake-oil’ salesman, or ‘traveling preacher’ scam.

И че всъщност, нямам нищо против такива теории, те не са точно фейк новини и  дезинформация. Просто са отделен клон от медийния "шум" и спам , за който говорех.

Може и просто да му е любим спорт, да си отвоюва позициите по форумите и да обича да спори.

Те не са негови позиции. Винаги са в унисон с пропагандната линия на американците и техните съюзници. Това "единомислие" няма как да е случайно. Че и си променя позицията и "фактите" заедно с онези, грешат заедно и после заедно се коригират. Напълно независима мисъл, няма що!

Но такова висене и постоянни емисии, е най малкото съмнително. Не си прав само, че не иска да дискутира. Дискутира му се определено, но и си прав, че никога няма да приеме ответната, гледна точка.

Съмнително е най-малкото. Защото той участва и в други форуми, с абсолютно същата насоченост. Не пише по теми, които не касаят пропагандната линия и интересите на "неговите хора". Това няма как да е случайно. Отделно от това, неговото дискутиране се изчерпва с отричане на очевидни неща и с цитиране и линкване на определен тип писания, одобрени отгоре, събрани от кол и въже от неговите соросоидни другарчета. И се опитва да им придаде някаква достоверност, сиреч да реабилитира хора, които по дефолт са се продали за трийсет сребърника, ама се правят на независими, "българофили". Аз нямам против да изкарва кирливите ризи на руснаците, но да ползва същия критерий и за ответната страна, а той не го прави. Няма как да виждаш лицемерието на едните, пък да си сляп за лицемерието на другите - за фрапантното им лицемерие. Не се връзва. По тая причина, виждайки че човекът е пристрастен, безсъвестен и много вероятно платен, какво има да се дискутира с него? Нещо той да научи от тебе или ти от него?

Не мога да му отрека, обаче, че е добре подготвен. Аз не мога да съм му на нивото, защото виси по цял ден в разни портали и получава опорките, добре подплатени с "факти". А и нямам желание. Това, което мога да кажа за сега е, че е интелигентен

Подготвен я - нали по цял ден с това се занимава, професионално! И е готов да влиза в безкрайни и безсмислени спорове, понеже най-малкото има много време, много повече от другите... пък и не го прави за тоя дето духа. Само че цялата му подготвеност и "интелигентност" въобще не го ползват, защото каузата му е несправедлива, подмолна и изгубена. Може да му донесе само някакви проклети приходи и толкоз, от кървавите пари на неговите господари. Като е толкова подготвен и разбиращ, защо не може да види талпата в собственото си око? Защото не иска, така му харесва. Рядко дебелокожие.

Не му се връзвай и не го оставяй да те манипулира и да те вкарва в неговите филми. Има една приказка, "тръгни по бръмбар, да те заведе..." Ти сам виждаш, че го играе през цялото време на лъжливото овчарче.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.