Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

Featured Replies

Така наречените "фейк новини" не са просто добрите стари лъжи. Има толкова измерения на този... феномен, но аз да повторя, че тук се отваря вратичка за "1984" и всеки, който го изключва от уравнението е добре да прочете отново настолната книга на всяка власт на света ("1984" или май беше нещо на Макиваели?). На едно базисно ниво фейк новините са начините, по които работи Интернет днес. И пак, Гугъл стимулира генерирането на фейкове. Просто един хитър метод за монетизация или на български - печелене на кинт (за създателя на фейка) и генериране на трафик и продажба на "рекламни фрази" (за Гугъл) или квото е там. Един прост пример. Отивам в Ютуб и искам да видя репортаж от един мач, който го пропуснах. На първо място излиза клип, чийто тъмбнейл (или там, както се казва - заглавка) не е кадър от видеото. Гледам 100 000 или нещо подобно. Цък. Да, мача. Но не е репортаж. Някакво лапе играе на ФИФА. Дали го е създал нарочно? Предвид, че е ден след мача, най-вероятно да. Click-bait. Или пък създава клип с ангажиращо заглавие, но празен. :D Цък,цък, язък. Авторът печели някаква стотинка, Гугъл печели трафик към сайта си, който монетизира под формата на предложение за рекламодателите. Не знам дали може да ме разберете за какво говоря, но сега го погледнете малко по-мащабно и ще схванете идеята. Никой не си рита хляба, и Фейсбук, Гугъл и другите няма да го направят. Освен това Гуъгъл и другите стимулират вирусното разпространяване на фейкове. Стимулират разпространението на лъжи! Всеки тук печели, без разбира се хората пред монитора - ние.

Сега, за "1984". Какво става, ако властта определи един ФАКТ, като "фалшива новина" и тяхната версия, която всъщност е фейка/лъжата, бъде установена като факт? Подмяна на действителността. Подмяна на историята. Върви после разправяй, че нямаш сестра. Ами допълни го с това, че Гугъл щял да премахва фалшивите новини. Я пак. Гугъл ще контролира историята/действителността. Днес Интернет/Мрежата не е децентрализиран, както в неговите добри стари години. Днес Интернет е Гугъл или Гугъл е Интернет. Чувал съм го като отговор на въпроса: "Какво е Интернет?". Наистина. Нали, отделно, че човек като същество затъпява днес. Отделно от проблемите с образованието, които са в развитите страни (да не говорим за другите), един фактчекинг за твърдението ми: "дигиталната амнезия": http://amnesia.kaspersky.com/

Може ли да е хакната системата за монетизиране на рекламите (под "хакната" нямам предвид нещо с писане на код, а използвана по различен начин). Тя постоянно бива хаквана - това с ютуб, за което разправях, например. Виновна ли е за избирането на Тръмп. Тъпотии. Има ли опит за това и бил ли е той целенасочено усилие? Кой знае?! Ако знаеш как работи системата и имаш свободния достъп до софтуер, с който можеш да генерираш десетки блогове и публикации в тях, да направи едно SEO и тъ нъ, имаш  и знанията и уменията и ще го направиш за някого другиго, а не за себе си да припечелиш? Тея верно смятат хората за тъпаци. Ама, както посочих, хората верно стават тъпаци (спомнете си малоумщината с цвета на роклите). Не очаквам нищо добро да излезе от тая работа. Даже цар Тиква и придворнитте му вече манипулират това за фалшивите новини за собствени цели. "Фалшивите новини" са всъщност забравените... "клюки". По-страшното е манипулирането на идеята за ЗАБРАНА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.

1984-was-not-supposed-to-be-an-instructi

• Отговори 393
  • Прегледи 32,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 13 часа, Мальчик Бананан написа:

Сега, за "1984". Какво става, ако властта определи един ФАКТ, като "фалшива новина" и тяхната версия, която всъщност е фейка/лъжата, бъде установена като факт? Подмяна на действителността. Подмяна на историята. Върви после разправяй, че нямаш сестра...

... По-страшното е манипулирането на идеята за ЗАБРАНА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА

Насила и с манипулация могат да постигнат някакви резултати в тази насока, но ако хората търсят истината - трудно би се случила подмяната. За мен по-страшното е да накараш хората да се съгласят, че истината и фактите всъщност не са от такова значение. Ако истината спре да ги касае и те спрат да се интересуват от реалността, войната вече е спечелена на фундаментално ниво. В един момент хората няма да могат да различат черно от бяло, и това ще е нещо закономерно. Някой друг тогава ще запълва вакуума да мисли вместо тях и да "създава реалности" за тях.

Обичайно измамата включва освен измамник и такъв, който се мами. Който позволява на властите да дефинират за него реалности и факти, нека се замисли защо го прави? Не ги ли един вид "обожествява"?

преди 9 часа, Lumberman написа:

Насила и с манипулация могат да постигнат някакви резултати в тази насока, но ако хората търсят истината - трудно би се случила подмяната. За мен по-страшното е да накараш хората да се съгласят, че истината и фактите всъщност не са от такова значение. Ако истината спре да ги касае и те спрат да се интересуват от реалността, войната вече е спечелена на фундаментално ниво. В един момент хората няма да могат да различат черно от бяло, и това ще е нещо закономерно. Някой друг тогава ще запълва вакуума да мисли вместо тях и да "създава реалности" за тях.

Обичайно измамата включва освен измамник и такъв, който се мами. Който позволява на властите да дефинират за него реалности и факти, нека се замисли защо го прави? Не ги ли един вид "обожествява"?

Хората забравят/подминават, стига да им поднесеш следващата "новина". Вчера четох в един американски блог някакъв тип, който питаше защо стрелбата в Лас Вегас не присъства по страниците на медиите им вече (някой по нашите медии да пита за Хитрино/Аспарухово/Камен?). Колко живота отнне(ха)... "Един е стрелецът. Сам е бил. Точка". Да, бе! Това малко офтопик.н

След 100 години никой няма да помни. Ще остане само лъжата в учебниците/книгите/архивите. "Тяхната" истина.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Всяка субективна (дадена от човек) истина е относителна - ограничена , непълна , деформирана малко или много !

Само обективната истина (не от човек дадена на човека) е истина , но колкото е по-прост и глупав човека , толкова е по-недостижима...

Относителна е защото е отражение на нечия глава . А главата може и да не е съвсем таман с отраженията .....

Същото е и с отсрещната глава , приемаща това вече малко или много относително отражение.....става още по-относително - отражение на отражението , което може вече да е твърде далеч от истина...

А бе щеш-нещеш развален телефон се получава .....даже и да не е такава целта (ама едва ли) .

За това - имате си глави ! И внимателна инвентаризация си направете какво има вътре !

Та много зависи кой , колко и какво гледа , вижда , мисли (ако може) .....!

Във всяка Истина има лъжа , както и във всяка Лъжа има истина....

Трябва да може да се различава ! За това служи класиката - почти сигурен сбор от критерии за оценка  (казва му се ценностна система) ........още от " Езоп - басни " , а и много по-назад в битието човешко....А се започва от ранна детска възраст , примерно :

https://hermesbooks.com/naj-hubavite-basni-zhan-d-o-lafonten-puh.html    .:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 24 минути, by_chechi написа:

Всяка субективна (дадена от човек) истина е относителна - ограничена , непълна , деформирана малко или много !

Много алабалистики, малко мисъл.

Приятелю, говорим за очеизвадни лъжи бре. Примерно ако аз кажа - Чечи е казал че Путлер прави свирка на Обама и публикувал снимка в инстаграм на двамата.И това се тиражира в ПИК, Блиц, Брадва, нюзфронт, гъделнюз,алтеринформейшън, новорусинфо...

Ти не си казвал такова нещо, нито има снимка.  Какво субективно , непълно, деформирано или относително има в тази "новина" ??

Имаме една лъжа. Проста, явна, недвусмислена.

:)

преди 29 минути, by_chechi написа:

За това - имате си глави ! И внимателна инвентаризация си направете какво има вътре !

Единствено в това си абсолютно прав :)

преди 4 часа, nikssi написа:

Опозицията. Очаквайте гонения и тормоз над тези борци за благото на Русия. Заедно с оня мушморок Навални, те са огромна заплаха за Кремъл и очаквам да ги пратят в концлагер. 

...

"6. За да бъде възприета, пропагандата трябва не само да предизвиква интереса на обществото, но и да бъде предадена през информационен канал, който да се радва на достатъчно внимание.

7. Достоверността на пропагандата се определя само от това дали хората й вярват, или не."

Две точки от закона на д-р  Гьобелс за пропагандата

преди 9 часа, miro20 написа:

Много алабалистики, малко мисъл.....

Само така ти се струва защото (свойствено ти е - четеш без да разбираш) :

".....

истина , но колкото е по-прост и глупав човека , толкова е по-недостижима...

Относителна е защото е отражение на нечия глава . А главата може и да не е съвсем таман с отраженията ....." (копи от моя пост)

Нямаш мисловен достъп по ред обективни причини !

На първо място отсъствие на обективна информация , т.е. факти - за това си измисляш според себе си или налапваш каквото ти сложат в устата ......ама не "дъвчеш" и като паток гълташ , а после повръщаш.....:) ! Т.е. това "огледало" първо теб отразява ......

На второ място неспособност да я обработваш и ......т.н. множество други причини - толкова ти е отредено .....

И след твърдия теоретичен комат , малко практическо образование . Имаш нужда от много повече...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 30 минути, by_chechi написа:

Нямаш мисловен достъп по ред обективни причини !

Аз може и да нямам, но просто прочети  отново предния ми пост и сравнителния пример който дадох за принципа на откровенните лъжи и истината.

И после пак си пей алабалистиките :)

преди 59 минути, miro20 написа:

Аз може и да нямам, но просто прочети  отново предния ми пост и сравнителния пример който дадох за принципа на откровенните лъжи и истината.

И после пак си пей алабалистиките :)

Ти въобще не си ми интересен . Само вземам повод .

Хайде и за Путин , щото ми се стори че стана дума :) (ако не се лъжа в ограничените ти възможности , пък аз рядко се лъжа....) : 

И как гъделнюз направи на шарани много хора :):)

http://www.faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi/falshiva-novina-za-turski-tankove-napravi-na-sharani-rodni-medii

Това не е голяма новина де...  някои шарани и тук често са цитирали гъделнюз и то съвсем насериозно :) 

И разбира се, фейк медиите ти пак лъжат. Не знам дали това 30сек. клипче е с думи на Кремъл, защото тези неща си идват от устата на българите и всичко е абсолютно вярно. Малко преди влизането бяхме с една идея не толкова бедни, с не толкова разрушена енергетика, икономика и конкурентноспособност, от "договорите" (с тежест на военни репарации) по присъединяването. Че нямаме никаква изгода не е толкова вярно - пътуваме по-свободно и можем да ходим да им работим нископлатена за тях, в пъти по-платена за нас, работа. И намаля безрабтицата, но обратнопропорционално на жизненият стандарт. Но цената и загубата на суверенитет и развитие, за сметка да наливаме в касичката на германците, просто е несравнима. Еврофондовете ги изяде мафията, но това си беше част от договореното, защото те са морковът, с който ни упражняват натиск. Ако правителството слушка - на ти пари за обръчите от фирми, ако не слушка спиране и глоби, които ги плащат данъкоплатците. В крайна сметка, за да може мафията да "усвоява" европарите, нямаме и един голям, инфраструктурен проект за всичките тези години (на ЕС не им трябваме за такива), дори и хазната се източва в тази посока. А какво е казал тоя Хан, не знам, но плановете да ни превърнат в задният, емигрантски двор на гейропа, не е от вчера. Още от планът Рън-Ът е. Проблемът е, че въпреки рушветите и "европроектите", които раздават на послушните еничари, народът е готов да ги измете и при най малък намек за такова нещо, та предпочитат да не пришпорват нещата за сега, но си действат полека, достатъчно е да се отвори учебник по история, примерно. А и се оказа, че на тъмнозелените нещо не им допада тук и много бързо прескачат транзит.

Иначе Миро умора нема. Поства ли поства, всяка лъжа и глупост, в която се спомене нещо за Кремъл и да си рекламира фалшивите сайтове. Поне ще знаем какво да не отваряме, дори и попогрешка.

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

преди 2 часа, RagnerBG написа:

Поства ли поства, всяка лъжа и глупост, в която се спомене нещо за Кремъл и да си рекламира фалшивите сайтове. Поне ще знаем какво да не отваряме, дори и попогрешка.

Ама разбира се. самобанвайте се, не четете, не гледайте... то и няма смисъл :)

Ползите и негативите сме ги коментирали из другите теми, тук все пак става въпрос за фалшивите новини. Кремълската проапганда за ваше огромно съжаление, е цветущ пример за такава.

И това въобще не са само тези неща за ЕС и фалшиви изявления на германци... много повече са...

Субективизма и сляпото отричане обаче, ви е запазена марка.  :)

Още един конкретен пример ще добавя - последните антибългарски провокации  на Захарова за евреите,  и по старите на Путлер за Македония. Никой от вас, антибългарите , дори не се възмути от тези фейкове и лъжи , тиражирани на най високо ниво.

Класика.

преди 1 час, miro20 написа:

Още един конкретен пример ще добавя - последните антибългарски провокации  на Захарова за евреите,  и по старите на Путлер за Македония. Никой от вас, антибългарите , дори не се възмути от тези фейкове и лъжи , тиражирани на най високо ниво.

Класика.

Не съм следил пресата последните дни ,само някакви заглавия за евреите и освобождение от червената армия, мернах. Когато се запозная, ще соля където трябва. За Македония реагирах, за други, които може би имаш в предвид, не мога да отговарям. Но причината да не се реагира на такива новини, с реакцията, която може би очакваш е прекаленото преекспониране и това, че веднага се впрягат в някаква, русофобска кампания. На българите няма нужда да им завирате толкова шумно един гаф, до който сте се докопали и веднага да вкарвате още един куп опорки, покрай него. Защото омаловажава гафът, покрай вече изтърканите, русофобски глупости и дори има обратен ефект.

преди 42 минути, RagnerBG написа:

На българите няма нужда да им завирате толкова шумно един гаф, до който сте се докопали и веднага да вкарвате още един куп опорки, покрай него. Защото омаловажава гафът, покрай вече изтърканите, русофобски глупости и дори има обратен ефект.

И колко "шумно " е било ? ето ти дори не си чул, освен заглавия.

Но ВЕЧЕ си си изградил мнение че НЕ трябвало видиш ли да се "шуми" и че това било част от "опорки" и т.н.. сакън да не накърним интересите на външно на РФ.

И да, има обратен ефект - точно при такива като теб, които се дразнят дори при споменаването на нещо негативно, ако ще прогноза за времето в Москва да е, и  още по настървено застават зад тази антибългарска пропаганда

Да има го този обратен ефект. Ти си прекрасен пример.

Мда, тук вече няма извинение. Бях останал с впечатление, че Захарова храни добри чувства към нашият народ, докато за Путин сме просто една фигура на геополитическата дъска (тъжно, но това са фактите, да не се впускаме в дискусии, доколко и ние сме причина за този образ, доколко сме между чук и наковалня и т.н.). Но такава емоционална реакция и историческа неграмотност, от позицията, която заема си е чист гаф. Несъмнено ще остави следи в бъдеще. Аз дори новината за поредното мацане по паметникът на Съветската армия, подминах мимоходом, обаче дори надписът няма нищо общо с днешната РФ - "100 години ционистка окупация". Вместо да опровергарва връзки между ционизмът и Русия, че и СССР, се опитва да слага ангелски крила на всяко руско действие, като приписва и несъществуващи заслуги. Пренатягане. "Прекаления светец и Богу не е драг", самонабеденият още по малко. Но някой трябва да и плисне малко студена вода, да се усети. Пордното, излишно напрежение между България и Русия, но този път създадено изцяло от тях, дори не мога се сетя за някаква, завъртяна конспирация.

https://nova.bg/news/view/2017/11/06/197753/британската-кралица-скътала-милиони-в-офшорки/

като ви казвам че по царчетата и кингчетата  трябва да се млати с тояги  без жалост не ми вярвате 

Ми да се забранят офшорните зони. Вместо да са стимул за финансите , икономиките и т.н. те се превърнаха в средство за пране  и скатаване на мръсни /или други/ пари.

То  например и олигархията на РФ си държи 70 % в офшорки ...  и наши "бизнесмени" и политици също , макар че не се знае в какви обеми.

на 5.11.2017 г. в 20:55, RagnerBG написа:

И разбира се, фейк медиите ти пак лъжат. Не знам дали това 30сек. клипче е с думи на Кремъл, защото тези неща си идват от устата на българите и всичко е абсолютно вярно. Малко преди влизането бяхме с една идея не толкова бедни, с не толкова разрушена енергетика, икономика и конкурентноспособност, от "договорите" (с тежест на военни репарации) по присъединяването. Че нямаме никаква изгода не е толкова вярно - пътуваме по-свободно и можем да ходим да им работим нископлатена за тях, в пъти по-платена за нас, работа. И намаля безрабтицата, но обратнопропорционално на жизненият стандарт. Но цената и загубата на суверенитет и развитие, за сметка да наливаме в касичката на германците, просто е несравнима. Еврофондовете ги изяде мафията, но това си беше част от договореното, защото те са морковът, с който ни упражняват натиск. Ако правителството слушка - на ти пари за обръчите от фирми, ако не слушка спиране и глоби, които ги плащат данъкоплатците. В крайна сметка, за да може мафията да "усвоява" европарите, нямаме и един голям, инфраструктурен проект за всичките тези години (на ЕС не им трябваме за такива), дори и хазната се източва в тази посока. А какво е казал тоя Хан, не знам, но плановете да ни превърнат в задният, емигрантски двор на гейропа, не е от вчера. Още от планът Рън-Ът е. Проблемът е, че въпреки рушветите и "европроектите", които раздават на послушните еничари, народът е готов да ги измете и при най малък намек за такова нещо, та предпочитат да не пришпорват нещата за сега, но си действат полека, достатъчно е да се отвори учебник по история, примерно. А и се оказа, че на тъмнозелените нещо не им допада тук и много бързо прескачат транзит.

Иначе Миро умора нема. Поства ли поства, всяка лъжа и глупост, в която се спомене нещо за Кремъл и да си рекламира фалшивите сайтове. Поне ще знаем какво да не отваряме, дори и попогрешка.

Първото болднато, човек, в основата си не е вярно. Поне, аз не познавам хора, които работят за по-малко от установеното - за различни държави е различно. Почасовата ставка на заплащане и за българин и за небългарин е еднаква. Ако пък имаш знанията (знаеш език на ниво по-високо от това да си да поръчаш хляб) и уменията (примерно, ако си... майстор да речем и си направиш своя фирмичка, а не се забиеш да работиш за българин), ще изкарваш доста добре. Отделно много хора вече завършиха на Запад, благодарение на "лошото" присъединяване към ЕС (принципно, ако искаш да учиш и не си от ЕС, е платено - за някои от университетите). Те не живеят по-различно от местните. Както си го направиш. Това е. Тя може работата да е нискоквалифицирана, но по-нископлатена не е. Там няма сива икономика. Ако някой се е нахендрил на такова, кофти.

Второто болднато. Отново опровержение. Европа дава пари за развитие на районите. Правят се далавери, краде се и пак остават едни кинти, които, ако не се "усвоят", се връщат на Брюксел, трябва да се усвоят. Прави стадион, човек, примерно. В село с 300 души, прави стадион за 1000 души. Близките фирми гълтат едни парички, кмета гълта едни парички, всички доволни. В същото време, селото няма канализация, да речем. Кметът или областния бей получава (гербаджия, разбира се). Просто не знам кой ви втълпява тези детски неща, но се събудете и помислете разумно, а не по български да търсите "кой ми е акал в гащите".
Села от Северозапада са похарчили милиони от еврофондовете за стадиони

И за това ли е виновна Европа?

https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-08-29/obezlyudeni-sela-sas-stadioni-za-milioni-a-ulitsite-razbiti

Аз на ваше място бих се запитал кой пуска тея фейкомети за "лошата Европа", "ЕС е виновна, че сме бедни" и подобни. Замислете се добре кой е и защо го прави. Не бъдете червейчето на кукичката!

Фактчекинг на няколко фейкомети на мейнстрийм медиите в САЩ: https://theintercept.com/2017/11/05/four-viral-claims-spread-by-journalists-on-twitter-in-the-last-week-alone-that-are-false/

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Еврофондовете, може и да са замислени добре, но се използват за натиск и рекет на практика. Примерите са безброй. Това, че остава и малко за облагородяване на селищата е добре, но сам си дал пример нашата мафия, на която залагат в ЕС, до какви перверзии може да стигне в опитите си да лапне повече европари. Въпросът е, че срещу тези подаяния, които иначе трябваше да послужат за изравняване на стандартът с развитите в ЕС, а реално се явяват само подхвърлени трохи и рушвети за много по-големи услуги, ние подписахме един куп неизгодни, предпресъединителни споразумения, моделирахме икономиката си, за да не бъде конкурентноспособна, имаме квоти за износ и реално сме само един, макар и малък, пазар, а енергетиката, която преди беше основно перо от износът ни - реално самоунищожихме и също станахме пазар. "кой ми е акал в гащите" е ясно, изиграха ни и дори и без конкретните, очевадни примери за разрухата на икономиката и институциите ни, които са поставени дори и законово в постоянно състояние на мизерия и икономия, до степен да не служат за нищо (валутен борд, планове, Рън-Ът и т.н.), достатъчно е да сравним стандартът на живот, как не е мръднал нагоре примерно, от присъединяването, а напротив - понижил се е. Но все пак посочих и положителното тук - намалена безработица, за съжаление не поради инвестиции, а само заради аутсорсинг. Парадокс е, че страни извън ЕС като Китай и Русия имат солиден дял на реални инвестиции, а хомо приятелите ни от Брюксел само взимат, не обичат да дават. Но това е съчетано и с намалени доходи, което пак води до дупки в бюджета, ниско потребление и мизерия на държавно и гражданско ниво.

По добре се замисли как работят скачените съдове. Кой си увеличи стандартът на живот, до степен да въвежда ББД, 6 часово, работно време, социално осигуряване, с което в България може да се имаш за заможен човек, почасова надница, колкото половин дневна тук, при почти равни цени? Така ли е било там и 80-те години? Европа на две скорости не е от вчера. Те превърнаха един икономически съюз в мулти-култи, либерастка, болшевишка утопия, с модел на развитие по-региони като в Римската империя. Просто някои хора и нации не могат без роби и експлоатация, переодично си ги възстановяват под някаква форма. Лошото на такава система е, че разчита на външни ресурси и когато притокът им намалее, се срива главоломно. А създателите и се оказват неприспособими към условия, в които са наравно, без робовладелският си строй. Нас почти ни изсмукаха, сега подхванаха Украйна, дори още по-нагло. Смучат без да дават нищо, само свободно придвижване за да докопат евтината работна ръка и младо, свежо и образовано население, каквото при нас вече не остана. Ще подкарат много скоро и западните Балкани и мандрата пресъхна. После Ханзата ще почне да смуче и по-старите членове, както и сега се вижда от Италия, Испания, Гърция вече сложна, защото там нещата са двупосочни и като ги сведе и тях до стандарт - третият свят, следва ефектът на доминото (може и по-рано). Или ще се принудят да променят моделът - Шенген с комбинация от "Европа на 2/3/n скорости".

Аз не мога да кажа дали щяхме да сме по-добре ако не се бяхме оставили да ни прецакат. На теория - да. На практика обаче, ми е ясно, че щяха да ни играят още мръсни номера - цветни революции, виденови зими, валутни номера, може би турската карта (циганската вече я играят от години), докато в крайна сметка сложат удобни за тях управляващи. Може би ако се бяхме обвързали повече с постсъветското пространство, имахме шанс за повече независимост и избягване на еврогейските "ценности", но в онези времена това не изглеждаше никак добра идея. А сега вече е късно.

Колкотодо работата в ЕС, точно това съм написал - едно от малкото положителни неща на членството ни (но погледната в перспектива, може да се счита и за най отрицателното, от демографска гледна точка). Но ние работим там нископлатена работа, в 90% от случаите. Минималната надница може и да е еднаква, но изобщо не подозираш колко си в грешка за еднаквото заплащане. Изказвания на мои познати, върнали се от Острова наскоро, показват точно обратното. Българите са толкова навикнали на лоши условия и ниско заплащане, че буквално подбиват цените на труда. Това е и една от основните причини да недоволстват от нас там (нас българите, циганските изпълнения са отделна тема).

преди 3 часа, RagnerBG написа:

Парадокс е, че страни извън ЕС като Китай и Русия имат солиден дял на реални инвестиции, а хомо приятелите ни от Брюксел само взимат, не обичат да дават.

Пълни и тотални детиснки глупости . Казвам го в прав текст :)

преди 4 часа, RagnerBG написа:

Нас почти ни изсмукаха

ПАк пълни глупости. Я се огледай кой е монополист и ресурсно и всякак ? :)

преди 4 часа, RagnerBG написа:

Може би ако се бяхме обвързали повече с постсъветското пространство, имахме шанс за повече независимост и избягване на еврогейските "ценности",

Ми ние сме били и сме винаги обвързани . Кой ти пречи и сега да развиваш търговски и всякакви други отношения ? Имама изцяло техен суровинен монопол - и нефт и газ, в ядрената енергетика също .

Има една камара споразумения за стокообмен и търговия - зповядай , изнасяй. Пазар большой .  Някой да ти пречи ?

Проблема ти е друг - че няма как да накараш някой насила да търгува или да си води  бизнеса, АКО е неизгоден.

Дори няма да споменавам корупционния и др вид аспекти ... Дори децата знаят че законите, стандартите  и правилата се спазват именно в ЕС и злия запад, в сравнение с постсъветското и др пространства.

преди 1 час, miro20 написа:

Кой ти пречи и сега да развиваш търговски и всякакви други отношения ?

ЕС-нали правиме бойкот на чичко ти Путин!:lol6:

преди 11 минути, glen написа:

ЕС-нали правиме бойкот на чичко ти Путин!:lol6:

Айде бе ? Това кой ти го каза ?

В какво и къде е "бойкота" ?

Малка справка за спекулантите и тези с набити опорки в кратунките :

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/07/15/2795876_pet_mita_za_ruskoto_embargo/

Дори още по малко

http://clubz.bg/41524-naistina_li_bylgariq_gubi_400_mln_lv_ot_sankciite_sreshtu_rusiq

За 2017 г дори сме с увеличение към РФ :

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/eu_observer_balgariya_ne_gubi_ot_sanktsiite_sreshtu_rusiya_naprotiv-363746.html

преди 11 минути, miro20 написа:

Малка справка за спекулантите и тези с набити опорки в кратунките :

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/07/15/2795876_pet_mita_za_ruskoto_embargo/

защо цитираш капитал?това намек ли е или подчертаваш че си соросоид?:lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.