Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

Featured Replies

Разликата между нас е че никога не реагирам комплексарски да обсъждам на някого задниците , коси, маникюри и т.н. нито твоите нито на другите... :)

Нещо по ФАКТИТЕ и "Героите" да има да кажеш ?

• Отговори 393
  • Прегледи 32,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами аз и преди съм предлагал да обсъдим и героите от Хирошима и Нагазаки, ама изобщо не срещнах отклик от твоя страна. Япония капитулирала, две високоточни и високотехнологични попадения в центровете на два големи града, много невинни жертви на мирно население. Идеална тема за обсъждане кой е по-по-най сатрап. Има и още много примери от по-новата история, и като се сметнат невинните жертви и разрушени държави, твоите любимци са без аналог в историята.

Ми дискутирай бре. Кой ти пречи.

Само бих казал че.... за разлика от някои които величаят сталинските репресии и наричат сатрапа "герой" , никой в САЩ /или другаде/ не казва - браво че хвърлихме бомби над Япония, дайте да хвърлим пак. Съвременните бизнес и културни отношения между САЩ и Япония също е добра отправна точка за "анализ"

Нито съм чул германците да възхваляват Хитлер / с мнооого малки изключения на течения извън закона/ , и бих казал че руснаците /и някои червени пропагандатори у нас/   би трябвало да вземат пример как една нация достойно изчиства /и осъжда/  това хитлеристко минало  ЕДНОЗНАЧНО и категорично , и как продължава напред.

Няма да даваме сравнения на ширещи се из нета снимки на съветски и германски пенсионери, как живеят , да сравняваме стандарти и т.н. , нали ?

преди 19 минути, miro20 написа:

Само бих казал че.... за разлика от някои които величаят сталинските репресии и наричат сатрапа "герой" , никой в САЩ /или другаде/ не казва - браво че хвърлихме бомби над Япония, дайте да хвърлим пак.

Не казват, но което е по-лошото го продължават в една или друга форма. И ги величаят такива като теб. А жертвите от продължаващото демократизиране са в пъти повече от жертвите на двете атомни бомби. 

мдаа.. старите клишета за "злия запад" . Странно защо най много се стремят към него тези които са най далеч от него

:)

Пийте от извора , а не от кални гьолчета :

преди 26 минути, by_chechi написа:

Пийте от извора

ЛАвров и сие, за които мотото е "проффессия врать" ли наричаш "извор" :)

Да, за теб може и да е... няма проблеми.

Гледам засегна и Украйна, само че не каза кога ще прекратят милиардната логистика с жива сила и оръжие към терористите сепаратисти ?

А говорейки за военно противопоставяне, не спомена кога ще изведат войските си и щевърнат  Крим ?

преди 20 часа, иноТ написа:

Документален филм от французи за Сталин? Тук ме разчувства неимоверно. Сталин, Ленин и Мао са герои за народите си, а за останалият свят са диктатори. Но в крайна сметка те са работили за своите, а останалият свят няма значение.

Сталин просто няма нищо общо със славянския руски народ, нито с украинския, нито с болоруския.
Този изверг не е славянин.
А от гледна точка на нас едническите българи, този диктатор ни е окупирал и ни е натресъл и на нас комунистикеска дуктатура.

преди 11 минути, miro20 написа:

ЛАвров и сие, за които мотото е "проффессия врать" ли наричаш "извор" :)

Да, за теб може и да е... няма проблеми.

Гледам засегна и Украйна, само че не каза кога ще прекратят милиардната логистика с жива сила и оръжие към терористите сепаратисти ?

А говорейки за военно противопоставяне, не спомена кога ще изведат войските си и щевърнат  Крим ?

Способен си съвсем либерастки да вбесиш и хипопотам . Браво ! :lol6:

Вчера гледах по новините . Самолетен полет от Лондон до Ню Йорк - 8 часа . Едно тригодишно хлапе през цялото време тероризира 120 (!) пътника с крясъци , писъци и ревове , буквално им ходи по главите......Описанието на пътниците беше " пътуване в Ада " .......И няма кой да му извърти един шамар , че да се укроти в бясовете си.....! :)

преди 40 минути, by_chechi написа:

.Описанието на пътниците беше " пътуване в Ада " .......И няма кой да му извърти един шамар , че да се укроти в бясовете си

Е, как ще му извърти? Да не иска държавата да му отнеме детето заради упражненото насилие? Да реве, да се тръшка, лигите да му текат - не трябва да се пипа с ръка (физ. насилие) или лоша/строга дума да му се казва (псих. насилие) - това са евроатлантическите ценности, които развалят целенасочено децата. Тия неща не са факти, изсмукани от пръсти,  а ежедневие в "цивилизования Запад". Здравият разум е в упадък. И с какво се различава този строй от абсурдите на комунистическата/социалистическата идеология в нашето минало, на която никой не е вярвал... дори политикомуниста Иван Костов.

преди 1 час, miro20 написа:

Гледам засегна и Украйна, само че не каза кога ще прекратят милиардната логистика с жива сила и оръжие

От къде толкова жива сила бре? Ти усещаш ли се?

Да, усещам се. Но не за това което си подчертал за да извъртиш думите ми :)

Виждам дори не знаеш значението да думата "логистика".

Дневно , припомням само едни стари оповестени цифри, ден война в Донбас струва на украинските сили 5 млн $.

Издръжката  на кадровите спецназовци /дето ги няма там/  и наемни руснаци в редовете на ЛДНР , подсигуряването им с продоволствие и всякакви видове оръжия и муниции, струва със сигурност не по малко.

Сметни колко млрд струва това към момента ? от началото на 2014 г ?

преди 1 час, by_chechi написа:

Способен си съвсем либерастки да вбесиш и хипопотам . Браво ! :lol6:

Вчера гледах по новините . Самолетен полет от Лондон до Ню Йорк - 8 часа . Едно тригодишно хлапе през цялото време тероризира 120 (!) пътника с крясъци , писъци и ревове , буквално им ходи по главите......Описанието на пътниците беше " пътуване в Ада " .......И няма кой да му извърти един шамар , че да се укроти в бясовете си.....! :)

Не разбрах само  за какво ме цитираш ? Някаква връзка с Лавров ли видя в това "пътуване и ревящо дете" ?

преди 47 минути, Lumberman написа:

това са евроатлантическите ценности, които развалят целенасочено децата

Аха.. от един случай на кресливо дете в самолет, видя категоричното загниване на злия запад и разваляне на децата.

Шибни му шамара че си имаме наши си ориенталски ислямистки ценности.

преди 4 минути, miro20 написа:

....Не разбрах само  за какво ме цитираш ? ...

Не си способен да разбираш . Другите разбират ! 

(който трябва - също)

преди 58 минути, miro20 написа:

Ама разбира се :)

Най-тъжното за твоите позиции е, че дори да имаш някакво право и да говориш някаква истина - никой няма да те послуша, както не са послушали и лъжливото овчарче в приказката, макар и то да бе излъгало само два пъти. Затова и няма смисъл някой въобще да ти чете нещата.

преди 6 часа, upili написа:

Ами аз и преди съм предлагал да обсъдим и героите от Хирошима и Нагазаки, ама изобщо не срещнах отклик от твоя страна. Япония капитулирала, две високоточни и високотехнологични попадения в центровете на два големи града, много невинни жертви на мирно население. Идеална тема за обсъждане кой е по-по-най сатрап. Има и още много примери от по-новата история, и като се сметнат невинните жертви и разрушени държави, твоите любимци са без аналог в историята.

Япония е капитулирала, защото СССР нахлува в Манчурия и за отрицателно време смазва Квантунгската армия, която е наброявала близо милион души.. Поради нежелание да дадат още неясно колко стотин хиляди жертви след навлизане в главния остров Япония, американците бомбардират градовете с население от над 100 000 души по ред на номерата още от март-април 1945 г. С конвенционални бомби много от тях са сринати на 99% и през всичките тези месеци японците не са капитулирали. Когато стават готови двете атомни бомби, не е останало почти нищо, което да си струва да се бомбардира. Японците нито са знаели, какво е атомна бомба, нито какви ще са дълготрайните последствия от нея и затова отново не са се предали. Хирошима и Нагасаки са просто поредните два разрушени града. Обаче СССР ще вземе да дебаркира, като стой та гледай, а след това следват 45 години глад и мизерия, затова бързичко са подписали и си остават под американско влияние. 

преди 1 час, Lumberman написа:

Най-тъжното за твоите позиции е, че дори да имаш някакво право и да говориш някаква истина - никой няма да те послуша, както не са послушали и лъжливото овчарче в приказката, макар и то да бе излъгало само два пъти. Затова и няма смисъл някой въобще да ти чете нещата.

мдаа.. и къде видя някаква  лъжа или нещо подобно ? Не само сега, ами 1001 пъти съм ви питал да цитирате конкретно и ясно "какво Миро е излъгал"  , но уви.

Най тъжното е че въобще не ми пука колко пъти на ден ще повтаряш тези простотии.

Ми като не искаш не ме чети бре :)

За видеото на Чечи, забравих да добавя една малка подробност, инспирирана от кадъра и надписа за 1945г...

Та... Докато руснаците се помпат с лозунги от вида " Можем да повторим" ,  в Европа и злия Запад, лозунга за войната е .. "Никога да не се повтаря".

ОСобенно актуално бе около 9-ти май.

преди 6 часа, miro20 написа:

за които мотото е "проффессия врать" ли наричаш "извор"

Че то, това е твоята професия бе приятелю. Много радваш, когато коментираш хора, на които и на малкият пръст не можеш да стъпиш и то с един превъзходствен тон. Хора, които вече са оставили следа в историята. А ти си ни просто "извор" на фалшиви новини и дезинформация и обратен компас. И понеже си споделял какъв си русофил, май вече няма да бъдеш Миро-истината за мен, а на любимият ти език - Миро-врать.

преди 52 минути, RagnerBG написа:

И понеже си споделял какъв си русофил, май вече няма да бъдеш Миро-истината за мен, а на любимият ти език - Миро-врать.

Да, за съжаление, такива като теб, никога няма да разберете какво е да си русофил.

Случайно да си си поставил въпроса каква е разликата между путинист и русофил ? :) Не , нали?  защото в бАтака дето руски четете с гугъл транслейт, не ви учат на това. И няма как да разберете. 

"Миро-врать" ще се радвам да го развиеш. С примери и аргументи. Заповядай . Ти си . ! :) :)

Откакто дискуирам тук, това ми е  мечтата. Уви, все още нереализирана :)

преди 23 часа, miro20 написа:

Разликата между нас е че никога не реагирам комплексарски да обсъждам на някого задниците , коси, маникюри и т.н. нито твоите нито на другите... :)

Нещо по ФАКТИТЕ и "Героите" да има да кажеш ?

Какво има да реагираш, ти си се знаеш какво нещо си. :lol6:

преди 2 часа, miro20 написа:

Случайно да си си поставил въпроса каква е разликата между путинист и русофил ?

Няма такъв въпрос, освен в измислената, соросоидна пропаганда. Русия на Елцин и Русия на Путин е достатъчен пример кое е добро и кое лошо. Путин е спасител на своята страна, не само на своят народ, защото Русия е федерация и човекът е поел грижа за цяла една част от човечеството. За това и дори Чечня го предпочита, пред това, което им готвеха стратезите и шпионите от ЦРУ, когато подклаждаха конфликтите в Кавказ. Но мен Русия не ме вълнува толкова, освен от чисто човешки чувства за справедливост и добро и зло. Мен ме интересува България, за това и често ми трябва да ползвам гугъл транслейт. Не мога да разбирам руският език както ти, който си вадиш хлябът там, както и други слуги на НСР като Минджев. Но България е една мини Русия, както за тях, така и за новите ни "съюзници", от които получаваме точно такова отношение. И нищо чудно, че ни развяват по руските медии като бостанско плашило, какво би им се случило и на тях, ако тръгнеха по нашият път, иначе постлан с добри намерения. Жалко, че тук няма един Путин, който да постави интересите на нашият народ и държава, пред личното облагодетелстване и да изиграе сороските лобита, които ни дирижират управлението. Но ти си виси по укропитекските и уж руските, сороски, "опозиционни" медии и черпи материал. Само, че самият живот и голите факти работят срещу твоята пропаганда. Много ти се иска и на теб и на продажници като Минджев и в РФ да стане като тук 97-ма, когато са скачали наивниците, или майданските извращения, та най после Британската империя, или по-точно, новите и, ционистки наследници, най после да сложат ръка на и на тези ресурси. И после идва ред на Китай, С. Корея и малкото останали недемонократизирани/поставени под контрол, държави. А ролята на нашият беден, изстрадал народ пак е като през турското робство, да служим като лош пример.

преди 24 минути, RagnerBG написа:

Путин е спасител на своята страна, не само на своят народ, защото Русия е федерация и човекът е поел грижа за цяла една част от човечеството.

image.png.a9724a563a941df2a07bbea6c10f9b69.png

Спасител да ?

или ... :

преди 12 минути, RagnerBG написа:

А ролята на нашият беден, изстрадал народ пак е като през турското робство, да служим като лош пример.

И днес "истинските и обективни" медии ни убеждават как сме свободни, привилегировани, народът ни управлява посредством "демокрацията", как още малко и ще изградим справедливия строй. Как може някой да говори истината и никой да не му вярва? Истината, системно изтъквана, не кара хората да не те вземат насериозно и да не ти вярват, напротив; истината е способна да разярява враговете си, да ги кара да се безпокоят, да желаят да я мачкат и подтискат, да я презират, криминализират, но не и просто да не вярват. Както е способна и наистина да отвори очите на хората и да ги освободи от лъжи и заблуди. А "Миро-истината" за няколко години в този форум на един човек не е отворил очите, един човек не е спечелил на страната на "истината" - Миро, ако ти беше истинен, както твърдиш, твоя импотентна истина пак не струва.

Гейткийпърите рано или късно ще получат вечно презрение, според както са заслужили. Радвай се , докато си осребряваш изработеното, живей си животеца, защото и на това ще му дойде краят - и после каква ще я струваш не ти се мисли... Или са надяваш, че ще изкорените фактите и ще унищожите разбирането на хората, ще затворите онези, които знаят за какво става дума и ще им запушите устите (както правеха "лошите комунисти", които толкова обичаш да критикуваш, а всъщност вие не сте по-малко зле от комунистите, защото мнозина от тях си дадоха живота за кауза, а вие за пробити долари). Радвай се, че още си жив, че ти е даден още един ден шанс да размислиш върху делата си. И се страхувай за кашата, която си забъркал, защото има една приказка - Бог забавя, но не забравя (нали си набожен?)!

преди 28 минути, RagnerBG написа:

За това и дори Чечня го предпочита, пред това, което им готвеха стратезите и шпионите от ЦРУ, когато подклаждаха конфликтите в Кавказ.

Чечня го предпочита само докато попълва безвъзмездно около 90 % от бюджета им. Путлер , както съм споменавал, опита да съкрати тези безвъзмездни субсидии по миналата  година, но Кадиров му скръцна със зъби и оня клекна :)

https://www.rbc.ru/economics/05/12/2016/5844a2429a79470dbb30cd1f

https://www.rbc.ru/economics/01/11/2016/5817b6ce9a794719a7473be8

преди 2 минути, miro20 написа:

Чечня го предпочита само докато попълва безвъзмездно около 90 % от бюджета им. Путлер , както съм споменавал, опита да съкрати тези безвъзмездни субсидии по миналата  година, но Кадиров му скръцна със зъби и оня клекна :)

И аз нямаше да имам против американците да ни попълваха 90 % от републиканския бюджет, ама йок.

Шегувам се. Не им ща кървавите долари. Но по наглост, ти ги надминаваш. Те понякога се позасрамват от себе си като ги хванат в лъжа, а на тебе окото ти не трепва. Миро, ще останеш в историята, Миро. Може и в книгата на Гинес да влезеш... но определено в света, в който аз живея, характерът ти ще присъства, и ще гледам колкото е здравословно да си спомням за особата ти, да не би да забравя, че има и такива... и че се опитват да сложат ръка върху ума и живота ми. Да не взема да се успокоя твърде много.

Въпреки че ти си твърде голяма гротеска, по-опасни са една друга категория хора, които могат да минат за почтени, за разлика от тебе.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.