Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация главно за игри до 2900-3000 лв

Featured Replies

преди 1 час, Adra написа:

Според вас дали в момента ми е нужно SSD или место SSD да взема 16 gb ram + видео с по-добро охлаждане а ssd след месец-два ще добавя ?

Взимай повечето рам щом трябва. Играта ползва 8GB и ако имаш само толкова няма да върви добре.

Иначе по принцип PUBG се играе на LOW, както е писано горе, понеже ги виждаш повече. Нубари няма много, особено като са в тимче и се наговарят.

Твърд диск се добавя най-лесно от всичките работи в бъдеще.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Отговори 109
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, MachineZZ_BG написа:

Препоръчителното захранване с тази карта е 600w тук  поне така пише,http://nikem-bg.net/computer-components/XFX-TS-650W-GOLD-P1-650G-TS3X/ + 15лв. Рамта е добре да е в двуканален режим т.е. 2х4 или препоръчително 2х8GB което оскъпява с още поне 100-130 лв..За да влезеш в горната граница на бюджета ( с тази карта)трябва да махнеш ssd-то 

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

преди 23 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

Препоръчителното захранване с тази карта е 600w тук  поне така пише,http://nikem-bg.net/computer-components/XFX-TS-650W-GOLD-P1-650G-TS3X/ + 15лв. Рамта е добре да е в двуканален режим т.е. 2х4 или препоръчително 2х8GB което оскъпява с още поне 100-130 лв..За да влезеш в горната граница на бюджета ( с тази карта)трябва да махнеш ssd-то 

2x4 през 2017 няма нужда, 550W е пре достатъчно, но ако той иска нека вземе 650W :) За мен Dual Channel-a не е кой знае какво предимство.

преди 45 минути, Julius Decimus написа:

Взимай повечето рам щом трябва. Играта ползва 8GB и ако имаш само толкова няма да върви добре.

Иначе по принцип PUBG се играе на LOW, както е писано горе, понеже ги виждаш повече. Нубари няма много, особено като са в тимче и се наговарят.

Твърд диск се добавя най-лесно от всичките работи в бъдеще.

Чудя се как играя с 8GB RAM :0

Поправка играе се на: Very low

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

• Автор

Сега сам се опитах да си сглобя нещо като взема препоръките:

http://nikem-bg.net/cart/58048p1r57645p1r57577p1r53059p1r2194p1r3082p1r2245p1rf.html

1 548.99  лв

+

1080 ti

1522 лв

Общо 3071 лв

Само не знам за този cooler за процесора.

Какво мислите ?

Редактирано от Adra (преглед на промените)

преди 19 минути, Adra написа:

Сега сам се опитах да си сглобя нещо като взема препоръките:

http://nikem-bg.net/cart/58048p1r57645p1r57577p1r53059p1r2194p1r3082p1r2245p1rf.html

1 548.99  лв

+

1080 ti

1522 лв

Общо 3071 лв

Само не знам за този cooler за процесора.

Какво мислите ?

Стига да не гониш много висок клок Cooler-a е супер, но да нямаш SSD с този компютър :/

• Автор

@MachineZZ_BG 

Най-вероятно ще взема SSD след няколко месеца но в момента по-добре да спестя от SSD отколкото от видео/процесор поне според мен ;) 

преди 10 минути, Adra написа:

@MachineZZ_BG 

Най-вероятно ще взема SSD след няколко месеца но в момента по-добре да спестя от SSD отколкото от видео/процесор поне според мен ;) 

Най-лесно ще добавиш още една плочка рам ако ме питаш мен.

• Автор

@MachineZZ_BG

Като взема SSD нали просто трябва да преинсталирам компа ?

преди 9 минути, Adra написа:

@MachineZZ_BG

Като взема SSD нали просто трябва да преинсталирам компа ?

Дап, точно това е по-трудната и досадна част, а рам паметта просто я бодваш и си готов, а 8GB рам са напълно достатъчни за почти всичко.

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

преди 13 часа, Tommygun написа:

Не мога да разбера как се пляскат ей така конфигурации без да се изясни от какво ТОЧНО има нужда питащия.

Ами то и не се пляснаха много конфигурации. Снощи имаше мач

преди 5 часа, nikolela написа:

Проблема в гоненето на 144 кадъра идва не от процесора а от слабите видео карти.

Мине не мине време и плясваш една глупост.  Много пъти съм казвал. 144  fps  ще се хванат и с карта за 200 лева на 1080p., ако се намалят достатъчно графичните настройки. Един процесор обаче не винаги е достатъчен за 144 fps!!!! Кога ще разбереш това? Преди 2 години с Томигън пуснахме една тема, дето имаше и така наречените CPU Limit тестове на 4 игри. Да не се ровя, но по спомен сама при една или две игри моя Xeon   се справи със 144  fps. Примерно при GRID Autosport  ме ограничи дори под 120 fps. За Crysis 3  да не говорим. Там и 50 fps са мираж на някои нива или по-точно нивата, дето се появява повече трева. А такива игри, дето са ограничени от процесора ( или паметта) сега много. Една от тях примерно е Dying Light, която в началото като излезе, I7 2600K  не можеше да хване и 60  fps  при максимална дистанция на видимост. Затова след 2 седмици пуснаха пач и вече максималните детайли станаха равни на 605 от първоначалните. Така хората се зарадваха, че играта оптимизирана. Оптимизирана грънци. Просто им намалиха натоварването на процесора, скапвайки графиката в далечината. И ако се чудиш що толкова зле тая Dying Light  в далечината, да знаеш. Обяснението бе - ама то при паркур нямаш време да гледаш какво има надалеч. Тъпо оправдание, нали? Това в името на слабите процесори като тоя, дето не могат да се справят с определени ситуации. 

С тази разлика,че цената на рам паметта постоянно расте, а цената на ссд-тата пада :) 

• Автор
преди 12 минути, MachineZZ_BG написа:

Дап, точно това е по-трудната и досадна част, а рам паметта просто я бодваш и си готов, а 8GB рам са напълно достатъчни за почти всичко.

Не ме бърка да преинсталирам компа. Да досадно е но е за 1 час работа :D по досадно е да си теглиш игрите наново но и това просто пускам да се теглят и докато се върна от работа ще са изтеглени.

преди 6 часа, Adra написа:

Знам че и с каквато и да е машина няма да е сигурно дали ще можеш да играеш игри на ултра след 2/3 години но аз искам поне 2-3 години да си играя новите игри на Ултра или high.

Тук си в грешка. Чичо ти Томигън играе още с r9 290x...забравих вече коя година точно я купи, но няма проблеми с ултрата, да не говорим за high. Е, може би 1-2 настройки вместо ултра на хай и по-малко АА, но това е положението.  Аз също с GTX970  играя всичко на ултра, а при новите игри имам 1-2 настройки на хай, за да държа 60  fps. Тук даже не говоря за нещо от сорта на 40 fps. И това карта, дето не бе върхова дори като се появи. Тогава имаше GTX980, а след това и върховата( ако не броя титаня) 980Ti. В момента имаш вече върховата- 1080ti  и това е добиче за 1080p, дори за 1440p. Е, след 3 години ще става само за 1080p., но това е положението. 

Но пак казвам, твоята ситуация е сложна. За тия пари няма как да вземеш и върхов процесор и върхова видеокарта. По-добре си вземи сега добър процесор и малко по-слаба видеокарта. Това да не ъпгрейдваш, е голяма глупост. Просто пускаш старата видеокарта за продажба и вземаш нова. С процесора малко по-сложно, щото там зависи и какви процесори поддържа дъното. А ако сега вземеш слабоват процесор с бърза видеоакрта, не само че някои игри ще те дразнят с вървежа, но и след време ще е сложен ъпгрейда на процесора, което няма да е рентабилно. Абе...проблемът всъщност не е в това, че ще загубиш пари, а в това, че след време осъзнаваш, колко години си се заблуждавал със слабия си процесор. А за тия пари няма как да вземеш всичко да ти е ОК. За една геймърска машина, дето да те държи 5 години, а и сега да е на ниво, ти трябват доста повече пари, ако искаш всичко да е наред. Не кутията малка, хард диска малък, SSD липсва или и то някакво смотано 128/256GB, захранването икономия, дето като натовариш с някоя нова игра почва да вие на умряло... За това трябват поне 4000 лева, ако не и повече. 

• Автор

@bildera_

Знам чe компютър за 4000 e ще е по-добър от компютър за 3000 както и комп за 5000 е по-добър от комп за 4000 тоест водата е мокра но това е бюджета ми.

Аз търся оптималния вариант за тези пари.

преди 9 минути, bildera_ написа:

Тук си в грешка. Чичо ти Томигън играе още с r9 290x...забравих вече коя година точно я купи, но няма проблеми с ултрата, да не говорим за high. Е, може би 1-2 настройки вместо ултра на хай и по-малко АА, но това е положението.  Аз също с GTX970  играя всичко на ултра, а при новите игри имам 1-2 настройки на хай, за да държа 60  fps. Тук даже не говоря за нещо от сорта на 40 fps. И това карта, дето не бе върхова дори като се появи. Тогава имаше GTX980, а след това и върховата( ако не броя титаня) 980Ti. В момента имаш вече върховата- 1080ti  и това е добиче за 1080p, дори за 1440p. Е, след 3 години ще става само за 1080p., но това е положението. 

Но пак казвам, твоята ситуация е сложна. За тия пари няма как да вземеш и върхов процесор и върхова видеокарта. По-добре си вземи сега добър процесор и малко по-слаба видеокарта. Това да не ъпгрейдваш, е голяма глупост. Просто пускаш старата видеокарта за продажба и вземаш нова. С процесора малко по-сложно, щото там зависи и какви процесори поддържа дъното. А ако сега вземеш слабоват процесор с бърза видеоакрта, не само че някои игри ще те дразнят с вървежа, но и след време ще е сложен ъпгрейда на процесора, което няма да е рентабилно. Абе...проблемът всъщност не е в това, че ще загубиш пари, а в това, че след време осъзнаваш, колко години си се заблуждавал със слабия си процесор. А за тия пари няма как да вземеш всичко да ти е ОК. За една геймърска машина, дето да те държи 5 години, а и сега да е на ниво, ти трябват доста повече пари, ако искаш всичко да е наред. Не кутията малка, хард диска малък, SSD липсва или и то някакво смотано 128/256GB, захранването икономия, дето като натовариш с някоя нова игра почва да вие на умряло... За това трябват поне 4000 лева, ако не и повече. 

За това и според мен Ryzen-а е по-добър вариант, има още доста хляб в тези процесори, тепърва предстоят оптимизации..
Едно бързо сравнение между Intel и Ryzen...
Значи при Intel клока ти излиза златен - K процесор + охлаждане + "Z" дъно..
При AMD - всеки един процесор може да се клокне, малко TDP (повечето от тях идват със стоково охлаждане, което върши работа), дъната не са им скъпи..
Единственно ако търсиш кадри трябва да хвърлиш повечко пари за по-бърза памет, т.е 20-30 лева повече....

Твърдо съм си за Ryzen, това е моето мнение.

преди 14 минути, Adra написа:

@bildera_

Знам чe компютър за 4000 e ще е по-добър от компютър за 3000 както и комп за 5000 е по-добър от комп за 4000 тоест водата е мокра но това е бюджета ми.

Аз търся оптималния вариант за тези пари.

Оптималния може би е с Rizen  или i7 7700K, но с GTX1080. Тая карта става за 1080p. и 1440p. И след 5 години вероятно ще става за 1080p.  на ултра+ малко high, но ако не гониш много над 50-60  fps. 

преди 12 минути, Second to none написа:

Твърдо съм си за Ryzen, това е моето мнение.

Всъщност, един i7 7700K  без клок върши същата работа, дори да е с най-евтиното дъно. Та малко е на кантар въпроса кое по-изгодно. Клокът при Интел си е за замазване на положението. 4.4 GHz  в момента за достатъчни за коя да е игра с поне 65  fps  минимални кадри. Тоест, сега нужда от клок няма, ако човек си търси 60  fps. Вече клок, ако си навит на 144 и гониш всеки кадър.Но там пък AMD  леко изостават като максимални кадри. 

Мисля трявба да е ясно едно - искаш ли 144 fps  като минимум, трябва и да дадеш толкова, колкото искат. Щото това реално е максимума, а максимума пари струва. 

• Автор

Ето и Ryzen вариант, който си сглобих:

http://nikem-bg.net/cart/57891p1r58037p1r57332p1r57577p1r2245p1r55990p1r57942p1rf.html

3 062.08 лв

Какво мислите ?

Редактирано от Adra (преглед на промените)

преди 8 минути, Adra написа:

http://nikem-bg.net/cart/57891p1r58037p1r57332p1r57577p1r2245p1r55990p1r57942p1rf.html

3 062.08 лв

Какво мислите ?

Рам паметта я няма в наличност и кой знае кога ще има........а преди месец струваше само 231 лв. ........

преди 27 минути, Adra написа:

3 062.08 лв

Какво мислите ?

Същата видео карта намалена със 100 лева надолу.

Edit: Оопс, не е налична, това пък не го погледнах..

Редактирано от Second to none (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, Second to none написа:

Същата видео карта намалена със 100 лева надолу.

Но там не е налична

преди 13 минути, Adra написа:

@Kamen Zhelyazkov

Рамта ще я поръчам от тук: http://www.vario.bg/gskill-aegis-dimm-kit-16gb-f4-3000c16d-16gisb

И става 3070лв

А защо мислиш че там е налична :)  не гледай тия 5 дена доставка,често стават 2 седмици

https://www.emag.bg/pamet-corsair-vengeance-lpx-16gb-2x8gb-dimm-ddr4-3200-mhz-cl-16-1-2v-xmp-2-0-red-cmk16gx4m2b3200c16r/pd/DQRQ62BBM/ с доживотна гаранция

• Автор

@Kamen Zhelyazkov 

Добро предложение значи от емаг поне там доставят бързо.

А какво мислиш за конфигурацията ?

Има по-големи специалисти от мен и мнение за конфигурацията не мога да дам, но както са казали старите хора: Кеф цена няма :)

Според мен 2500 са достатъчни за компютър а с остатъка може да почерпиш хората от форума :)

преди 5 минути, Adra написа:

А какво мислиш за конфигурацията ?

Не е към мене въпроса, но мисля да вземеш да смениш захранването. Вентилатора е кофти на XFX.

Иначе с 1700 няма имаш 144 кадъра, ама взимай нещото с много ядра щом няма да сменяш години. Щом е за игри особено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.