Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация главно за игри до 2900-3000 лв

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, Julius Decimus написа:

Не е към мене въпроса, но мисля да вземеш да смениш захранването. Вентилатора е кофти на XFX.

Иначе с 1700 няма имаш 144 кадъра, ама взимай нещото с много ядра щом няма да сменяш години. Щом е за игри особено.

И във 1080p ли ?

• Отговори 109
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 18 минути, Adra написа:

И във 1080p ли ?

Да. 

1700 ще има 20-30 кадъра по-малко ако при 7700k имаме 200 да речем. На PUBG 1700 има 90-110 средно. Ти решаваш дали те устройва.

За захранване аз препоръчвам ей това: http://www.vario.bg/be-quiet-pure-power-10-600w-bn274#properties - пак както си решиш и тука.

• Автор
преди 7 минути, Julius Decimus написа:

Да. 

1700 ще има 20-30 кадъра по-малко ако при 7700k имаме 200 да речем. На PUBG 1700 има 90-110 средно. Ти решаваш дали те устройва.

За захранване аз препоръчвам ей това: http://www.vario.bg/be-quiet-pure-power-10-600w-bn274#properties - пак както си решиш и тука.

Аз имам предвид на медиум на ултра и на NASA компютър няма да искараш 144фпс в Pubg :D 

Иначе кое е с по-добър performance gtx 1080ti + ryzen 7 1700 или gtx 1080 + i7 7700k + oc ?

преди 9 минути, Adra написа:

Иначе кое е с по-добър performance gtx 1080ti + ryzen 7 1700 или gtx 1080 + i7 7700k + oc ?

Ако ще играеш със синхронизации 7700к 1080. Някъде където искаш задължително максималните кадри да са високи. CS GO също например.

Ако не те бъркат максималните кадри, влизаш и си пускаш на максимум без да се занимаваш с мониторинг 1700 с 1080 Ти е по-добре във времето.

Ти каза че нищо няма пипаш години, затова ти и казвам за игрите задължително по-мошната карта с процесора повече ядра. 

• Автор
преди 9 минути, Julius Decimus написа:

Ако ще играеш със синхронизации 7700к 1080. Някъде където искаш задължително максималните кадри да са високи. CS GO също например.

Ако не те бъркат максималните кадри, влизаш и си пускаш на максимум без да се занимаваш с мониторинг 1700 с 1080 Ти е по-добре във времето.

Ти каза че нищо няма пипаш години, затова ти и казвам за игрите задължително по-мошната карта с процесора повече ядра. 

"задължително по-мошната карта с процесора повече ядра. " - ако взема gtx 1080 ti трябва да съм с ryzen а ако искам i7 7700k трябва да съм с  gtx 1080.

Днес единственото нещо, което съм правил е да следя тази тема, седя и се чудя какво още му мислиш на този компютър? Даваш повече пари за процесор, дънна платка и охлаждане, плюс това си вземаш и по-слаба карта (1080) и очакваш повече FPS, така ли?
Не схващам логиката... При Ryzen, как седят нещата, вземаш по-евтин процесор, по-евтино дъно и няма смисъл да купуваш охлаждане, със спестените пари си купуваш вместо 1080-ка, 1080Ti. Плюс това получаваш 100 пъти по-добър multicore performance от Intel-а.
С времето игрите ще се оптимизират, Ryzen ще ти върши много по-добра работа за в бъдеще, вместо тоз керлив Intel. Какво толкова му се чудиш?! Ето малко сравнение (използва 3000MHz памет), не знам как седят нещата в PUBG, доколкото знам играта и с Vega не се представя много добре, което ме надява на мисълта, че се нуждае от оптимизация...

преди 2 часа, bildera_ написа:

Мине не мине време и плясваш една глупост.  Много пъти съм казвал. 144  fps  ще се хванат и с карта за 200 лева на 1080p., ако се намалят достатъчно графичните настройки.

Мине не мине, все ти отварям очите за нещо и то без да съм активен в този раздел.

Какво ще стане с карта от 200лв ако нямаш възможност да сваляш достатъчно графичните настройки? Ще започнеш да сваляш резолюцията ли? Ами ако и тя не ти помогне?

Би ли ми намерил клип на Sniper Elite 4 с карта от 200лв да върви с над 100+ fps? Защото аз не мога. Знаеш ли защо не мога? Защото играта не се интересува от процесор а от видео карта, която все се товари на 99% и това са и възможностите.

Каквото и да намаляш на картата от 200лв все няма да докараш 100+fps.

Ето един пример.

преди 12 минути, nikolela написа:

Мине не мине, все ти отварям очите за нещо и то без да съм активен в този раздел.

Какво ще стане с карта от 200лв ако нямаш възможност да сваляш достатъчно графичните настройки? Ще започнеш да сваляш резолюцията ли? Ами ако и тя не ти помогне?

Би ли ми намерил клип на Sniper Elite 4 с карта от 200лв да върви с над 100+ fps? Защото аз не мога. Знаеш ли защо не мога? Защото играта не се интересува от процесор а от видео карта, която все се товари на 99% и това са и възможностите.

Каквото и да намаляш на картата от 200лв все няма да докараш 100+fps.

Ето един пример.

Ти каза, че не процесора бил важен, а видеокартата за 144 фпс. Така ли е? Аз не съм изобщо съгласен с това! И да си имаме уважението. Игра с игра равна няма, а да ми даваш частен пример, не е коректно! Добър процесор струва 500-700 лева, добра видеокарта 1000-1500! Това е два пъти повече! И когато следващия път решиш да си подобриш видеокартата, ще си останеш с пръст в гъз заради процесора си! Щото с времето се увеличават графичните изисквания, но това е главно за ултра настройки, не и за LOW. Но с времето процесора почва да влияе все повече и повече и точно там си прецакан със слабия си процесор! Просто не може да добавиш бърза видеокарта за много кадри, защото процесора ти те е прецакал! Ей това е. Писна ми да се занимавам с глупави мнения в тоя форум. Писна ми и да споря за нещо, което е всеизвестно на всички, които поне малко играят игри и се занимават с хардуер!

ПП: Мнение от човек, дето кола за 2000 лева е по-добра от нова, не искам! 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Човека е казал, че иска над 144FPS за Competitive игри, а те се играят на минимални настройки. Overwatch я игра с 200+ кадъра с 970-ка, PUBG прави 90-110FPS. За ААА заглавията са му достатъчни 60 кадъра, а той със сигурност ще ги има с Ryzen/i7 + 1080Ti. Няма място за спор тук.

преди 3 часа, Adra написа:

@MachineZZ_BG

Като взема SSD нали просто трябва да преинсталирам компа ?

Даже и това няма нужда да правиш, просто си клонираш системните дялове върху ССД-то и зареждаш от него. 

преди 2 часа, Adra написа:

И Ryzen 5 да вземеш пак ще ти свърши същата работа, защото i7 7700k започва да се изпотява, Ryzen 7 бездейства а Ryzen 5 е някъде между шамарите, но никак не е за пренебрегване спрямо другите два.

За това започни от картата 1080ti 2х 8 или една от 16гб рам, надеждно захранване, подходяща кутия и след това каквото остане за процесора. Ще се намърда в бюджета при най лошия случай ryzen 5 1600x ако хартисат по-вече пари минаваш на Ryzen 7. Интела го остави като последна дупка на кавала, не защото си е изпял песента а защото не е финансово изгоден. Като живот ги виждам с еднакво време, защото след тях ще се минава на друга платформа. Тези процесори не стават за ъпгрейдване.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 22 часа, bildera_ написа:

Никой не говори за клок, казах! Аз говоря за +400 MHz  със 7700K + някакъв афтърмаркет охладител. Остави това какво разбирам и какво не. Играя игри откак се помня да имам PC,  а това е прекалено много, за да заблуждвам хората! Минал съм през всякакви сустеми с процесори и дъна и за разлика от много драскачи, винаги играя много игри, за да видя как е! А -400 MHz  не са никак добре за една подобна система с 1080Ti!

Емо пише винаги глупости, Росен няма и един пост, дето да не е глупост.  Ти пишеш добри неща понякога, но нещо те гложди отвътре, незнайно защо. Привиждат ти се разни Людмили, което честно да ти кажа, ми показа, какъв ненормалник всъщност си. Един нормален човек никога не би помислил Людмил за жена!

Когато накараш даден процесор да работи на максималната си турбо честота, но на всички ядра ми се струва, че имаме оувърклок, макар производителите да не споделят всички подробности с потребителите(крайните).

Емо не пише глупости и особено конкретно в тази тема, а Росен е свястно момче и също се старае(иде реч за V_A_G_A_B_O_N_D).

преди 14 минути, XECUTIONER написа:

Когато накараш даден процесор да работи на максималната си турбо честота, но на всички ядра ми се струва, че имаме оувърклок, макар производителите да не споделят всички подробности с потребителите(крайните).

Емо не пише глупости и особено конкретно в тази тема, а Росен е свястно момче и също се старае(иде реч за V_A_G_A_B_O_N_D).

Оооо, извинявам се. Помислих си за другия Росен. Не се сетих за V_A_G_A_B_O_N_D, макар да знам кой е. 

За Емо споменах като цяло, не за тая тема. На него му дай думички като "сервиз" и "лаптопите не са за игри".

А за процесорите...всичко си е описано. Че е овърклок, овърклок е. Още пвоече, че това не са нови процесори на интел, а на практика овърклокнати стари. Въпросът тук бе, че с едно скапано дъно за 80 лева ще имаш 4.4 GHz, докато примерно със същото дъно и i7 6700K  ще имаш 4 GHz. i7 7700  също има 4 GHz. И нали тук говорим за пестене на пари. Какво по-добро пестене, като пестим поне 150 лева за дъно спрямо предната платформа с i7 6700K?  Вече цените на процесорите и видеокартите скачат не с години, а с месеци и там трудно да направим сметката. 

преди 10 минути, bildera_ написа:

Въпросът тук бе, че с едно скапано дъно за 80 лева ще имаш 4.4 GHz,

Това не е точно така. Да, ще имаш посочената от теб честота, но по дифолт, а за да я пипнеш леко за достигане на всички ядра, но без промяна на напрежения си трябва друго дъно. 

Ммм, не мисля да си развалям повече настроението, че от утре съм в поза лег събирайки витамин D.:)

преди 18 минути, XECUTIONER написа:

Това не е точно така. Да, ще имаш посочената от теб честота, но по дифолт, а за да я пипнеш леко за достигане на всички ядра, но без промяна на напрежения си трябва друго дъно. 

Ммм, не мисля да си развалям повече настроението, че от утре съм в поза лег събирайки витамин D.:)

Утре 36 градуса прогнозират, вземи си UV крем. 

Не те разбрах за всичките ядра. Аз горе пуснах една картина от уикипедиа, където ясно се вижда, че процесора i7 7700K  си работи на 4.4 GHz  при 4 работещи ядра и това по дефолт както казваш. Нещо май не се разбрахме или аз не разбрах какво искаше да ми кажеш за овърклока. 

ПП: Мисля разбрах какво искаш да кажеш. Казваш, че процесора не работи с турбо множители +2 с евтино дъно. 

преди 16 часа, Adra написа:

Ето и Ryzen вариант, който си сглобих:

http://nikem-bg.net/cart/57891p1r58037p1r57332p1r57577p1r2245p1r55990p1r57942p1rf.html

3 062.08 лв

Какво мислите ?

Mислиш ли да стриймваш и обработваш клипчета?

Ако не,можеш да минеш спокойно със Ryzen 5 1600 и да вкараш парите в по-хубаво дъно със Х370 като Asus Prime или Carbon на MSI(макар че там за биосите не съм сигурен вече как са). Днес четох ,че Гигабайт пуснали ъпдейт на биос ,който пали процесорите и се убедих защо стоя надалеч от тях.

Друго нещо, натисни се за памет с B-Die чипове на Samsung. Пусни търсене в Гугъл има списъци коио памети са такива и виж кои се предлагат. Ще имаш по-малко проблеми от "нормалните" (разбирай по-евтини) памети. Аз съм с 1600 и ако искаш и не бързаш с покупката да е днес,кажи коои игри да ти тествам ,колко максимални кадри мога да докарам като намаля детайлите. Въпреки че картата ми е МНОГО по-слаба от 1080Тi. Трябва да тръгвам на работа,но следобед мога да се занимая ако имаш желание.

Аз също клоня повече към варианта Ryzen + Тi, защото на ниво съревнонавание са сигурно 2-3 игри а останалите биха били много по-добре с Ti...

• Автор

Ето още една конфигурация сглобена от caseking.de

I7 7700K

GeForce GTX 1080 TI SC2 Gaming

Z270-A Pro

CS-M 650 W

Case

1TB HDD

16 GB DDR4 2400

Noctua NH-U9B

Цена без ДДС: 1336 EUR / 2609 ЛВ

Цена с ДДС: 1568 EUR / 3062 лв 

Доставка:  22 EUR / 40 ЛВ

Общо:  1590 EUR / 3105 лв 

Какво мислите ?

Охладител -10 евро

Рам - 5 Евро

Хард +7 Евро

Кутията ,щом ти харесва...Нямат nanoxia иначе щях да ти я препоръчам. Както и нямат Macho HR2.

Захванването става и ще понесе системата.

За по-хубаво дъно и ССД не ти остава бюджет.

Картата е добра.

Та ако решиш да рискуваш с доставката - да, ок е и се вписваш в бюджета с леки компромиси.

Както вече казах, аз бих заложил на Ryzen система с доста по-качествени компоненти. Eдинственото от което се лишаваш са едни 20-30 кадъра под 7700К в регионите над 100.За сметка на това имаш платформа ,която ще живее минимум 4 години и ще получава нови процесори без да трябва да сменяш дъното всеки път. С тази презумпция си купих и аз процесор за 230 евро и дъно за 270.Ако догодина Zen 2 се окаже някакво чудо или се клоква като Интелите просто с още 250 евро ще имам супер актуален процесор и ако реша да търся някога 140 фпс ще ги имам.Също и ако ми дотрябват повече ядра, има накъде да ходя. При 7700К имаш най-бързия процесор за игри днес и това е. Ползваш докато може и после ново дъно и памет.

Mein Warenkorb bei Caseking:

Summe: 1.576,82 €

(incl. Versand 22,52 €)

hpam-123_hpam_123_1g_30x30.jpg

mbas-314_mbas_314_1g_30x30.jpg

megs-040_megs_040_1g_30x30.jpg

gcev-299_gcev_299_1g_30x30.jpg

hdsg-068_hdsg_068_1g_30x30.jpg

gebq-021_gebq_021_1g_30x30.jpg

nesf-063_nesf_063_1g_30x30.jpg

Ето ти малко материал за размисъл. Макар че тоя гони 240 херца.

Ето я и твоята игра.

Този е един от малкото youtuber-и, които правят достоверни тестове според мен. Така че няма да ми се наложи да купувам PUBG само да ти я тествам.

Успех с избора.

преди 7 часа, Tommygun написа:

Както вече казах, аз бих заложил на Ryzen система с доста по-качествени компоненти. Eдинственото от което се лишаваш са едни 20-30 кадъра под 7700К в регионите над 100.

Така е, но ето такива тестове провалят впечатлението като цяло:

И като няма да клокваш...

Лично аз бих се подразнил от тия дреболии.

преди 1 час, bildera_ написа:

Така е, но ето такива тестове провалят впечатлението като цяло:

И като няма да клокваш...

Лично аз бих се подразнил от тия дреболии.

Забравил си Far Cry Primal...

Мислиш ли че си струва разликата в парите за 3 игри??? Ако да, няма какво да говорим повече. Не забравяй,че това е процесор ,който доскоро беше наполовина от 7700К като цена.Добре че на посления му намалиха цената последно време и сега е само 50% по-скъп. Ако човек играе само и единствено точно тези 2-3 игри, да съгласен съм, че си струва доплащането. Но я погледни при останалите. Все пак човека неслучайно тества 30 игри а не 5-6...Hitman-a, между другото е заради DX12 и Нвидиа. С карта на АМД ги няма тези огромни разлики. Както и под DX11...Но да, не отричам,че има няколко игри,които вървят чуствително по-добре на Интел. Само че виждаш ли какви са разликите в повечето игри и то със 7700К клокнат на 4,9. Това е нещо непостижимо с евтин охладител при нормални условия. Но дори и всеки да може просто така да си го клокне на толкова, това са 20% повече такт за на места никаква разлика.

Колкото до няма да клокваш. Върос на 2 клика с мишката без да се пипа даже волтажа е да пуснеш 1600 на 3,8. За 4 ще ти трябват освен някакъв евтин охладител и още 3 клика да смениш волтажа и още 2 неща. Който няма да клоква може да си купи заключения 7700 и да се радва, останалите включително и ти, като може да получим повече без пари, го правим.

преди 8 минути, Tommygun написа:

Забравил си Far Cry Primal...

Мислиш ли че си струва разликата в парите за 3 игри??? Ако да, няма какво да говорим повече. Не забравяй,че това е процесор ,който доскоро беше наполовина от 7700К като цена.Добре че на посления му намалиха цената последно време и сега е само 50% по-скъп. Ако човек играе само и единствено точно тези 2-3 игри, да съгласен съм, че си струва доплащането. Но я погледни при останалите. Все пак човека неслучайно тества 30 игри а не 5-6...Hitman-a, между другото е заради DX12 и Нвидиа. С карта на АМД ги няма тези огромни разлики. Както и под DX11...Но да, не отричам,че има няколко игри,които вървят чуствително по-добре на Интел. Само че виждаш ли какви са разликите в повечето игри и то със 7700К клокнат на 4,9. Това е нещо непостижимо с евтин охладител при нормални условия. Но дори и всеки да може просто така да си го клокне на толкова, това са 20% повече такт за на места никаква разлика.

Колкото до няма да клокваш. Върос на 2 клика с мишката без да се пипа даже волтажа е да пуснеш 1600 на 3,8. За 4 ще ти трябват освен някакъв евтин охладител и още 3 клика да смениш волтажа и още 2 неща. Който няма да клоква може да си купи заключения 7700 и да се радва, останалите включително и ти, като може да получим повече без пари, го правим.

Просто хванах две игри за ушите. 

А за разликата в парите...може и да си струва при положение, че това е към днешна дата, а тоя процесор ще търкаляш примерно 5 години. Сещаш се за твоя i7 , нали? 

Относно клока...сам знаеш, че тестовете са на ultra,  а така не се сравняват процесори. Спомни си, че ти тества паметта на 720p.  за да видиш разликите. Но да, ultra не влияе толкова на резултатите като средни кадри и дори на минимални в доста игри. Обаче я пусни на 720p.  и medium  детайли тия 30 игри, да видим 20% ли ще е разликата. 

Мисълта ми е, пак казвам, че Интел като количество кадри предлагат комплексното решение и то за по-дълъг период от време. Сега тоя тествал 30 игри, но реално аз играя само шутъри и рейсъри, а там може да има големи флуктоации. Особено при рейсърите, дето като си пуснеш 20-30 противника, процесора може да се запоти. 

Иначе да, Ryzen  показаха сила, а и на добра цена! В това спор няма! Въпросът е, аз дали бих взел Ryzen  като теб или не. Честно казано, едва ли, щото и бих искал да имам повече минимални кадри. Виж, ако тестовете, дето направил тоя са с бавна памет, може и да съм в грешка. Не погледнах с каква памет тества. Но тук вече има една системка - първо максимум клок на процесора, второ - максимум клок на паметта и трео, доколкото разбирам и от теб - подходящо дъно с ъпдейти на BIOS. 

Принципно си прав,но тук не съветваме теб за покупка и както може да видиш целта на човека е в 2-3 игри да си гони херците на монитора а на ААА заглавията да набичи графиката на макс около 60 кадъра. Затова е и моя съвет с Rayzen,защото според мен ще получи по-добрия компютър като цяло за същите пари. Ако беше казал,че ще си гони абсолютно винаги кадрите на монитора щях да остана на идеята 7700К + 1080+малко по-качествени останали компоненти. Много хора тук гледат картата и процесора и другото кучета го яли,но аз не споделям това мнение. За мен е престъпление да натъпчеш топ процесор и карта в кутия за 50 лева и на дъно за 100. Особенно при бюджет от 3000 лева. По-добре малко по-слабата карта ,защото картите остаряват най-бързо и всичко останало солидно отколкото най-бързата карта с боклуци.

преди 3 часа, Adra написа:

Приключи

Да се похвалиш като дойде и ако искаш може и някоя снимчица. Каквото и откъдето и да си взел накрая.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

на 3.09.2017 г. в 1:35, Tommygun написа:

Принципно си прав,но тук не съветваме теб за покупка и както може да видиш целта на човека е в 2-3 игри да си гони херците на монитора а на ААА заглавията да набичи графиката на макс около 60 кадъра. Затова е и моя съвет с Rayzen,защото според мен ще получи по-добрия компютър като цяло за същите пари. Ако беше казал,че ще си гони абсолютно винаги кадрите на монитора щях да остана на идеята 7700К + 1080+малко по-качествени останали компоненти. Много хора тук гледат картата и процесора и другото кучета го яли,но аз не споделям това мнение. За мен е престъпление да натъпчеш топ процесор и карта в кутия за 50 лева и на дъно за 100. Особенно при бюджет от 3000 лева. По-добре малко по-слабата карта ,защото картите остаряват най-бързо и всичко останало солидно отколкото най-бързата карта с боклуци.

Все я увърташ, а аз нямам време да отговарям. Но мисля съм казал съвсем ясно какво имам предвид. Дадох ти две игри за пример, дето минималните са под 60. Това за мен е достатъчно, за да се откажа от тоя процесор. Бах с подобен - Xeon E3-1230V2, дори леко клокнат. Е, не става за 60 фпс. 

преди 4 часа, Adra написа:

Приключи

Що, да не си окъсил нещо?

преди 32 минути, Tommygun написа:

Да се похвалиш като дойде и ако искаш може и някоя снимчица. Каквото и откъдето и да си взел накрая.

Имай късмета токов удар да му е съсипак конфигурацията за 2600 :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.