Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация главно за игри до 2900-3000 лв

Featured Replies

на 1.9.2017 в 21:38, XECUTIONER написа:

Това не е точно така. Да, ще имаш посочената от теб честота, но по дифолт, а за да я пипнеш леко за достигане на всички ядра, но без промяна на напрежения си трябва друго дъно. 

Ммм, не мисля да си развалям повече настроението, че от утре съм в поза лег събирайки витамин D.:)

Здрасти батюха.

Чета тука тоя коментар и виж на какво попадам: https://www.asus.com/us/Motherboards/H110M-A/specifications/ 

Supports Intel® Turbo Boost Technology 2.0 
* The Intel® Turbo Boost Technology 2.0 support depends on the CPU types.

Според това имаме турбо ако процесора го поддържа.

Това да разбирам, че имаш предвид след натоварване прегрява и падат честотите на процесора или как ? Питам с цел обучение, няма защо да се ядосваш.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Отговори 109
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, bildera_ написа:

Все я увърташ, а аз нямам време да отговарям. Но мисля съм казал съвсем ясно какво имам предвид. Дадох ти две игри за пример, дето минималните са под 60. Това за мен е достатъчно, за да се откажа от тоя процесор.

Koe точно ти увъртам като съм казал и аз пределно ясно. Спри да четеш между редовете ,моля те. Казах ти, по твоите критерии, да, не става, но не купуваш ти с твоите критерии.

Също така ,къде видя под 60 кадъра. Ако имаш предвид базовата честота, ще потретя, че не е никакъв проблем да си го пуснеш на 3,9 или 4,0 гхц, за разлика от 4,9-те на 7700К от теста.Аз за 3,8 даже не трябва да му пипам и волтажа и съм още със стоковия кулер.

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Здрасти батюха....

Иска да каже ,че на теория може и да има турбо на 4,4 на 4 ядра ,но на практика това не става толкова лесно. Ако го натовариш както трябва си пада даже до базовата честота или качва максимум до 2 ядра на 4,3-4,4. За да стигне тази честота реално на всички ядра ,трябва да се пипне със Z дъно и да се пипне и волтажа малко да не си го намаля автоматично. Той и без това върви на ръба...

преди 54 минути, Tommygun написа:

Също така ,къде видя под 60 кадъра. Ако имаш предвид базовата честота, ще потретя, че не е никакъв проблем да си го пуснеш на 3,9 или 4,0 гхц, за разлика от 4,9-те на 7700К от теста.Аз за 3,8 даже не трябва да му пипам и волтажа и съм още със стоковия кулер.

Мисля човека спомена нагоре в темата, че няма да клоква. Аз се водя по критериите му. За другото не споря. Ама и ти като Маниака все увърташ и увърташ и увърташ ;)

преди 57 минути, Tommygun написа:

Иска да каже ,че на теория може и да има турбо на 4,4 на 4 ядра ,но на практика това не става толкова лесно. Ако го натовариш както трябва си пада даже до базовата честота или качва максимум до 2 ядра на 4,3-4,4. За да стигне тази честота реално на всички ядра ,трябва да се пипне със Z дъно и да се пипне и волтажа малко да не си го намаля автоматично. Той и без това върви на ръба...

Е ти го изкара, все едно ти продават изгнили чушки на пазара.  Щом и волтажи тръгнахме да увеличаваме за 4.4 GHz...

• Автор

Благодаря на всички ви за препоръките много ми помогнахте и без вас най-вероятно щях да взема някой pre-build и да се прецакам :D

Ето какво си поръчах: http://nikem-bg.net/cart/57577p1r58048p1r56030p1r56380p1r55131p1r2245p1r57942p1rf.html

2 558.11 лв

+

I7 7700K

590 лв

Общо: 3146 лв

До сега бях с амд fx конфигурация + r9 видео карта

Сега ще съм с интел и до следващият ми build ако АМД продължават както сега то тогава изглежда, че ще съм с АМД ;) 

Като пристигне ще видя да кача benchmark test :P

Пак благодаря на всички !

П.С Трябва ли да взема от някъде термо паста или е включен в охладителя/процесора ?

Редактирано от Adra (преглед на промените)

Паметта е несъвместима (за лаптоп е) но и да беше не е изгодна.

Като ти се обадят за потвърждение я смени с тази (по-добра и по-евтина) - http://nikem-bg.net/computer-components/G.Skill-AEGIS-DDR4-2x8GB-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB/

Включена е. Има опция (безплатна) да ти го сглобят най-добре се възползвай.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

@Roujin Z 

Благодаря много не бях забелязал. Така ще направя :)

А ако кажа да ми я сглобят то процесора не е при тях а сам трябва да го сложа тоест да сглобят всичко без процесора ?

Рамта е 3000 mhz но в дънната платка пише 2133/2400 mhz това проблем ли е?

преди 11 часа, bildera_ написа:

Мисля човека спомена нагоре в темата, че няма да клоква. Аз се водя по критериите му. За другото не споря. Ама и ти като Маниака все увърташ и увърташ и увърташ ;)

Е ти го изкара, все едно ти продават изгнили чушки на пазара.  Щом и волтажи тръгнахме да увеличаваме за 4.4 GHz...

Не знам къде виждаш увъртане. Мисля че пиша на български и пределно ясно. Проблема е че няма универсална истина и всичко в този свят е "Ако това , то онова..." Това че ти пречупваш винаги всичко през собствената си призма и го представяш като абсолютно и единствено вярното е твой проблем. Не е увъртане когато разясниш в кой вариант, кое би било вярното решение.

7700К е далеч от гнили чушки ,но има леко горчив привкус. 0 подобрение към предишното поколение, за сметка на повече жега и по-високи волтажи за да държи честотите. И да, точно това искам да ти кажа - ако нямаш Z-дъно и не пипнеш в него настройките ,включително и волтаж, ще видиш 4,,4 на всички ядра при пълно натоварване през крив макарон.  Ако някой иска може с такъв процесор да пробва. Вече има доста хора във форума.

Иначе честито за покупката ,дълго и безаварийно ползване.

преди 1 час, Tommygun написа:

Това че ти пречупваш винаги всичко през собствената си призма и го представяш като абсолютно и единствено вярното е твой проблем.

Е не, не! Спирам да пиша. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.