Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация главно за игри до 2900-3000 лв

Featured Replies

преди 1 час, Second to none написа:

Ето го и моят вариант:...

Притеснява ме кутията за 75 лева. При положение, че даваш над 3000, някак си не върви точно такава кутия. Лично мнение. 

• Отговори 109
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Кутията е желателно да я смени ако ще взима тази видеокарта.

Примерно с тази щом трябва да е бюджетна - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-ATX-DUKASE-v2-USB3.0-DP-ATX-DUKBK2BF/description.html

А и тоя хард е безсмислено скъп. Веднага се спестяват 13 лв.  Seagate поне дават повече гаранция като ти искат повече пари.

С 2 г. колкото е и WD но с 13 лв. по-евтин - http://nikem-bg.net/computer-components/1T-SG-SATA-6G-7200-64M-SED-ST1000DM010/

Същият но с 3 г. като пак е 5 лв. по-евтин - http://www.vario.bg/seagate-barracuda-compute-1tb-st1000dm010

Дъното на MSI не виждам с какво точно блести сравнение с Асрока за да се плащат 22 лв. отгоре?

Освен цената виждам и други минуси та не го приемай като заяждане но само заради размера ли е сложено?

https://www.msi.com/Motherboard/B350-PC-MATE.html#productFeature-section

http://www.asrock.com/mb/AMD/AB350M Pro4/index.asp

Принципно и от паметта може да се спестят 14 лв. (тук не съм наясно каква им е разликата) - http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-DDR4-2x8GB-3200MHz-RipjawsV-F4-3200C16D-16GVKB/

Реших малко по-скъпички части да слагам, заради това, дъното е ATX и дизайнът му не е лош, а и има два PCI-E 3.0 x16 слота, докато Asrock-а има един PCI-E 3.0, а другият е PCI-E 2.0, т.е ако за в бъдеще реши да прави някакви ъпгрейди и иска да сложи още една видео карта, не искам да го ограничавам от към тази възможност. (Все пак Ryzen, не показва все още целият си потенциал, AMD boy fan съм ще ме извините... :D) Предпочитам WD пред Seagate, преди известно време сглобявах един компютър на приятел, бях му взел Seagate хард диск и издаваше някакъв странен стържещ звук, който не ми допадна и оттогава винаги вземам WD, на двата ми компютъра съм с WD (точно този модел, който предложих в предишният си пост) и винаги съм ги предпочитал пред Seagate, лично мое мнение. Относно рам паметта, @Tommygun ползва такава в неговата конфигурация с Ryzen, предпочитам да предложа нещо тествано, отколкото по-евтино.. ;)

Еdit: Видео картата влиза в кутията... Dukase-то е по-добър вариант, съгласен съм.

П.П: В повечето си постове в които предлагам конфигурации, те са примерни и ориентировачни, лично аз знам, че не мога да предложа най-добрият и оптимален вариант, който да задоволи нуждите на питащия. Просто си изказвам мнението, а пък това какво той ще реши да купи си е лично негов избор.

Редактирано от Second to none (преглед на промените)

преди 54 минути, Second to none написа:

Предпочитам WD пред Seagate, преди известно време сглобявах един компютър на приятел, бях му взел Seagate хард диск и издаваше някакъв странен стържещ звук, който не ми допадна и оттогава винаги вземам WD, на двата ми компютъра съм с WD (точно този модел, който предложих в предишният си пост) и винаги съм ги предпочитал пред Seagate, лично мое мнение. Относно рам паметта, @Tommygun ползва такава в неговата конфигурация с Ryzen, предпочитам да предложа нещо тествано, отколкото по-евтино.. ;)

Сега е време да прочетеш внимателно какво си написал и да се замислиш! Имаш ли потенциал да участваш в този раздел? Пиша ти с най-добри намерения. Другите, взели участие в темата също пишат небивалици с изключение на Емо и Росен. Бай Кольо си го знаем(обаче видеокартата, която е предложил е ОК), билдера пише за някакви турбо честоти на различни ядра и въпреки, че е парче клокър, не ги разбира нещата. Общо взето има въпиюща нужда от свежа кръв, ама качествена.

преди 58 минути, XECUTIONER написа:

Сега е време да прочетеш внимателно какво си написал и да се замислиш! Имаш ли потенциал да участваш в този раздел? Пиша ти с най-добри намерения. Другите, взели участие в темата също пишат небивалици с изключение на Емо и Росен. Бай Кольо си го знаем(обаче видеокартата, която е предложил е ОК), билдера пише за някакви турбо честоти на различни ядра и въпреки, че е парче клокър, не ги разбира нещата. Общо взето има въпиюща нужда от свежа кръв, ама качествена.

Никой не говори за клок, казах! Аз говоря за +400 MHz  със 7700K + някакъв афтърмаркет охладител. Остави това какво разбирам и какво не. Играя игри откак се помня да имам PC,  а това е прекалено много, за да заблуждвам хората! Минал съм през всякакви сустеми с процесори и дъна и за разлика от много драскачи, винаги играя много игри, за да видя как е! А -400 MHz  не са никак добре за една подобна система с 1080Ti!

Емо пише винаги глупости, Росен няма и един пост, дето да не е глупост.  Ти пишеш добри неща понякога, но нещо те гложди отвътре, незнайно защо. Привиждат ти се разни Людмили, което честно да ти кажа, ми показа, какъв ненормалник всъщност си. Един нормален човек никога не би помислил Людмил за жена!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 5 часа, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Скоро бе пуснат 7800 Х, а в някои фирми го предлагат за 879 лева.Като стойността на същия процесор в Deutschland  е скромните 354 евро.

7800х го има за 763 лв., но не е въпроса в това. Дори  8700К от начало да е малко по-скъп от 7700К, пак ще си струва, заради 6-те ядра и новата платформа.

преди 5 часа, baikolio95 написа:

"По-смотано" от по-скъпите карти на MSI, но не и неефективно.

Ами всъщност не е от най-ефективните, тоя охладител просто е слаб за тази карта, иначе платката е същата като на Gaming X. 

И аз се бях наканил да я взимам, още като излезе (заради цената естествено), но се разубедих и си доплатих за Strix-a. 

Не мога да разбера как се пляскат ей така конфигурации без да се изясни от какво ТОЧНО има нужда питащия.

Има монитор, но какъв?

Ще се играят игри.

Какви игри?

На каква резолюция?

Кое е по-важно, красива графика@60фпс или 120-144+ фпс?

Има ли възможност да се сменя всичко на 2-3 години или се търси стабилна база за надграждане?

Визията и размера имат ли значение?

Шумът?

И така нататък. Вярно е , че много малко хора се замислят за тези неща,но който се замисля , знае защо са важни и няма нужда от съвет. Рядко и хората четат темата за как да питат,затова има по 1-2 теми в годината с правилно и изчерпателно зададен въпрос. Но просто ей така да изпляскаме нещо, което пълни бюджета също не е в интерес на питащия. За мен лично 1500 Евро е висок среден клас геймърски компютър, но за България и за форума 3000 лева си е едва ли не хай-енд.  Да се хвърлят просто така  без да се изяснят "дреболиите" ,които споменах а и други подобни е леко безотговорно спрямо човека.

Ако питащия реши да изясни подробностите може да му се даде съвет за някои неща. Примерно:

АМИ или Нвидиа,макар че това е сравнително лесно. Но 1080Ti или 1080. Частен случай Vega 56 ако изобщо стигне до България и е на нормална цена.

i7 7700K или Ryzen и съответно кой Ryzen с кое дъно и памет.i7 без K не бих препоръчал особено на мъртвата му платформа.

Най-евтините що годе адекватни кутия и захранване или по-сериозни такива,които да отнесат още 2-3 конфигурации.

И така нататък...

• Автор

@Tommygun

Ще играя игри като PUBG/Rainbow 6 Siege/The witcher 3 и общо взето нови игри.

Най-вероятно няма да ъпгрейдвам машината близките 5-6 години освен може би рам ако ми се наложи. Знам че и с каквато и да е машина няма да е сигурно дали ще можеш да играеш игри на ултра след 2/3 години но аз искам поне 2-3 години да си играя новите игри на Ултра или high. А машината ще я сменям като видя че почва да пречи вместо да носи удоволствие :D

Ето ми го монитора: https://www.emag.bg/monitor-led-24-acer-predator-xb240hbmjdpr-led-tn-1920-x-1080-hdmi-dvi-displayport-vga-tonkoloni-2-x-2w-um-fb0ee-001/pd/DPNBZMBBM/

Шума не ми пречи понеже съм си със слушалки и в този компютър само ще играя а най-вероятно ако имам нужда да правя нещо друго имам и лаптоп.

Редактирано от Adra (преглед на промените)

С този монитор още по-заплетено става и всичко зависи от това, дали ще ги гониш тези 144 херца. Според мен имаш 2 опции. 

Ако да,7700К+1080.

Ако не,Ryzen (примерно 1600) + 1080Тi.

И двете ако въобще ги натъпчеш в бюджета ще е за сметка на всичко останало да вземеш боклуци.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор
преди 38 минути, Tommygun написа:

С този монитор още по-заплетено става и всичко зависи от това, дали ще ги гониш тези 144 херца. Според мен имаш 2 опции. 

Ако да,7700К+1080.

Ако не,Ryzen (примерно 1600) + 1080Тi.

И двете ако въобще ги натъпчеш в бюджета ще е за сметка на всичко останало да вземеш боклуци.

Да искам да си утилизирам монитора за това искам да имам стабилни 144 фпс обаче 1080 с i7 7700k няма ли да произвежда по-малко фпс от 1080 ti + ryzen ?

И ако може да build-нете нещо с 1080 ti + i7 7700k до 3100 лв мога да отделя още 100 лв но това е макс сумата която бих дал. 

преди 14 минути, Adra написа:

Да искам да си утилизирам монитора за това искам да имам стабилни 144 фпс обаче 1080 с i7 7700k няма ли да произвежда по-малко фпс от 1080 ti + ryzen ?

Проблема в гоненето на 144 кадъра идва не от процесора а от слабите видео карти. Дори и GTX1800ti с какъвто и да е процесор няма шанс да ги хване при резолюция 1920 х 1080р, освен ако не намаляш графичните настройки.

Ама защо ще си грозиш графиката при похарчени толкова много пари за топ модел карта и процесор?

Според мен не се стреми към тези 144 кадъра а към красива графика.

На кратко, ще ти трябват 2 видео карти от рода на GTX 1080 за да имаш минимални над 150 кадъра за да може при тежки и динамични сцени да не падаш под 144 кадъра, защото точно в това е тънкостта на вертикалната ти синхронизация а именно да не падаш под 144fps.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

@nikolela

Аз разбирам, че няма да мога да играя игрите на ултра с 144 фпс дори и хора с 2 1080 ti не могат някои, но искам на ултра да е поне 60+ фпс а като искам да играя по competative игра да мога да си дропна например на медиум да играя с 144 фпс :) 

В такъв случай 7700К!!! (Важно К) ще то даде най-близък до желания резултат. Най-добре с клок, което лапа още от бюджета. При картата може да свалиш настройки и да вдигнеш кадрите, при процесора с малки изключения не е така.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

• Автор

Ако някой може да дадете конфигурация до 3100 лв с i7 7700k и 1080 ti ще съм благодарен

Аз не мога, защото откакто ти пиша в темата съм на път и не знам кога ще прибера. Тъкмо се връщам от Виена но трябва да спра на едно парти на 130 км от вкъщи и ще ме забавят. Да не говорим как след 20 часа работа ще ми се разправя да ровя в българските магазини.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

преди 13 часа, XECUTIONER написа:

Защо да не участвам във форума? Всеки има право да прави това, което на него му харесва и доставя удоволствие, в случая на мен ми харесва да помагам на хора, които имат нужда от помощ/съвет. Нещата не седят така както ти си мислиш, всеки ден излиза нов и все по-нов хардуер, времената се променят и мога да ти дам един конкретен пример. Преди доста време се наложи и аз да пиша в форума за съвет тогава не бях толкова на "ти" с нещата из хардуера, тъй като не се занимавах както сега, пуснах си темичката @Roujin Z ,мисля че беше първият компетентен по въпроса, който ми отговори.
Предложи ми ето това SSD /128 GB/. Разглеждах и други варианти, но викам щом ми го предлага човек, който разбира от тези неща, това SSD ще си взема. След това почнах постепенно да се интерисувам (почна да ми става интересно), гледах и следях хардуерните новини. Един ден може би месец-два по-късно, влязох във форума и тръгнах да си чета темичките, видях, че някакво момче беше пуснало темичка и никой не му беше отговорил, въпросът му беше изчерпателен и почти всичко нужно си беше написано, какво има, как му трябва, за какво му трябва и т.н. Викам ще му отговоря, направих някаква конфигурация, не си спомням точно каква, но човекът имаше нужда от 128 GB SSD, викам, чакай да му предложа моето SSD, щом ми го беше препоръчал човек, който се занимава с тези работи и след като си го купих нямам проблеми с него, защо не? Предложих му го аз, след известно време @Roujin Z, се намеси в темата и почна да обеснява на мен и питащия, че това SSD, което съм бил препоръчал не било /с еди си там какво, имало по-добър вариант, не си спомням много подробности, беше доста отдавна/ и т.н. Викам си на акъла, що за глупост първо ще ми го предлагаш, а пък после ще ми четеш лекции.. Оказа се, че с времето нещата се развиват и променят, т.е накратко, исках да ти кажа, вземам участие в този форум, не за да си изплющя направената от мен конфигурация насред темата, а за да и науча нещо, човек се учи с опита си, днес ще предложа нещо, ще ми кажете това не е правилно, това е по-добре, ще отида ще прочета малко да се уверя, че това което ми казвате е правилно, ако не, може и да поспорим малко и така накрая, ще стигнем до най-правилният избор, в същото време питащия и той може да научи нещо.

Това е форум за да се обсъждат и обмислят вариантите, всеки има право да участва и изразява мнението си в него. :)

"В спора се ражда истината.."

• Автор
преди 21 минути, MachineZZ_BG написа:

Това изглежда доста добре само ако можем например да вмъкнем 16gb рам, защото PUBG иска толкова а за SSD-to можем например 120gb место 240 и така да не надвишим 3100 ?

Не е добре.

Картата била със смотано охлаждане, дъното било с ненужен чипсет, нямало нужда от SSD, а и да има, със сигурност няма да е с най-добрия контролер, няма охладител за процесора, кутията малее и филтрите и са малко, монитора ти е посредствен и трябва и него да смениш... Идва ново поколение процесори и карти и ще трябва да чакаш, а докато чакаш, ще се пръкнат още кусурджии, които ще искат още разтягане на бюджета... и така.

Я, по-добре се откажи и си вземи конзола...

• Автор
преди 13 минути, baikolio95 написа:

Не е добре.

Картата била със смотано охлаждане, дъното било с ненужен чипсет, нямало нужда от SSD, а и да има, със сигурност няма да е с най-добрия контролер, няма охладител за процесора, кутията малее и филтрите и са малко, монитора ти е посредствен и трябва и него да смениш... Идва ново поколение процесори и карти и ще трябва да чакаш, а докато чакаш, ще се пръкнат още кусурджии, които ще искат още разтягане на бюджета... и така.

Я, по-добре се откажи и си вземи конзола...

:D кусурджии винаги има. Според вас дали в момента ми е нужно SSD или место SSD да взема 16 gb ram + видео с по-добро охлаждане а ssd след месец-два ще добавя ?

Логично е да се лишиш за момента от SSD, в името на по-добро видео или памет. Неудобството за някои е инсталирането на ОС когато си го вземеш. Желателно е да си направиш нова, чиста инсталация, а не да ползваш имидж от предишна ОС.

преди 13 минути, Adra написа:

:D кусурджии винаги има. Според вас дали в момента ми е нужно SSD или место SSD да взема 16 gb ram + видео с по-добро охлаждане а ssd след месец-два ще добавя ?

Единственото предимство на SSD-то е, че ще ти зарежда операционната система по-бързо. Може би ще усетиш и малкa разлика докато браузваш из интернет.
Попринцип при лаптопа ми се усети по-голяма разлика, след като му сложих SSD-то хвръкна, но това според мен се дължеше на по-бавният хард диск (5400 rpm).
По-добре си вземи сега каквото ти е нужно, а пък после ако искаш си вземи и SSD. С времето сам ще прецениш дали ти трябва.

Редактирано от Second to none (преглед на промените)

преди 1 час, Adra написа:

Това изглежда доста добре само ако можем например да вмъкнем 16gb рам, защото PUBG иска толкова а за SSD-to можем например 120gb место 240 и така да не надвишим 3100 ?

Аз играя PUBG и единственото място където използва най-много Рам(около 7GB) е острова на който се спаунваш, след това директно пада на 5000-6000, а това се на най-ниските настройки с 120% Render Scale. Ако искаш сложи някое 120GB SSD, махни 8GB плочка и сложи някой KIT или една плочка 16GB, защото иначе излиза по-скъпо.

преди 1 час, Adra написа:

Аз в горната конфигурация не виждам охлаждане, т.е., трябва да предвидиш едни пари и за него. Аз както и да го въртя, не мога да сглобя нищо читаво, което да отговаря на изискванията (7700К, 1080 Ti, 16 RAM и т.н.) за тия пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.