Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Джугашвили

Препоръчан отговор

преди 2 часа, miro20 написа:

Кажи го на поредната държава, обявила рашистите за терористи и спонсори на тероризма :

Мога да посетя сайта на фалшивото правителство и да пратя e-mail. Знам, че няма да получа отговор; затова няма да си играя да пращам каквото и да е. Имам по-голяма влияние като пиша по форуми, социални медии, и блогове, а скоро - и в сайта си. В Българските медии може да ме четат много малко хора, но те пак са повече от 1 администратор, който ще получи електронното писмо и после ще го изтрие. :D

Русия не е терористична държава. Защитаването на националната сигурност и суверен срещу геополитически и подривни инструменти не е тероризъм. Манипулации в терминологиите на международното право позволяват да се направи така, че държава, която буквално финансира воини и политически убийства, както и бунтове и смяна на правителства по света, да е "демократична", а държава, която се бори срещу инфилтрация от първата държава, да е обявена за "терористична".

Тук не се гледа морална стойност. Тук се използват прави термини, а НЕ морални термини. Правото е термини - черно на бяло. Който каквото е написал, това означава. Щом е така, аз мога да напиша мое собствено право, според което хората с две очи са престъпници; тези, които се съгласят да си извадят едното око, не са престъпници, а тези, които откажат - са престъпници. Мога да взема един лист и химикал и да го напиша.

Рашистан тероризира Украйна

Не, това не е вярно. Това, което се случва в Украйна,  отговор на действие, за което се знаеше още преди повече от 30 години. Както вече съм казал, глобалистите още преди 30 години знаеха, че разширяването на терористичната НАТО към Русия ще предизвика отговор:

gwzIklr.jpeg

Да, те го знаеха, но въпреки това започнаха да натискат украинското прокси да влиза в ЕС и НАТО, след като поеха контрол върху Украйна през 2014г, след преврата. Като се има това предвид, сам можеш да си отговориш кой реално е виновен за войната и кой я предизвика.

с единствена цел да страда населението

Това не е вярно. Ето ти някои от основните причини за войната:

Цитат

Russia sent troops into Ukraine on February 24, citing Kiev’s failure to implement the Minsk agreements, designed to give the regions of Donetsk and Lugansk special status within the Ukrainian state. The protocols, brokered by Germany and France, were first signed in 2014. Former Ukrainian president Pyotr Poroshenko has since admitted that Kiev’s main goal was to use the ceasefire to buy time and “create powerful armed forces.”

In February 2022, the Kremlin recognized the Donbass republics as independent states and demanded that Ukraine officially declare itself a neutral country that will never join any Western military bloc. Kiev insists the Russian offensive was completely unprovoked.

ИЗТОЧНИК: https://www.siasat.com/ukraine-can-end-conflict-at-any-time-by-conceding-to-russias-terms-kremlin-2382849/

което е класически тероризъм и геноцид в такива мащаби , пред който ИДИЛ бледнеят.

Не, Русия не изпълнява терористични актове в Украйна; това е просто сегашната либерална реторика. Мислиш, че Русия бомбардира цивилни без причина? Ами, поздравления! Гледал си прекалено много фалшиви новини, които са ти представили нещата по напълно погрешен начин.

Ето тук е обяснено защо твърдението, "Русия бомбардира цивилни без причина", не е вярно:

Именно на тази база, а не на измишльотини, цивилизованите страни и парламенти приемат тези декларации и обявяват Рашистан за терористична държава.

Тук отново повтаряш либерални реторики, които нямат общо с реалността. Какво е "цивилизована страна" и защо Русия е част от "цивилизованите страни"? Дай дефиниция на "цивилизована" и допълнително обяснение по темата.

тоест - Толкова си неадекватен че дори не се усещаш колко ти е изкривена преценката за реалност.:hush:

Тоест, толкова съм адекватен, че успешно разпознавам кое цели да ме манипулира и кое не - и това, което цели да ме лъже, успешно го оспорвам.

Една от основните цели да колониалната дерационализация (умишленото изпростяване на населението) е да направи така, че преценката за реалност, на населението, да се изкриви дотолкова, че хората да не виждат враговете си като такива. Щом този процес е успешно завършен, врагът успешно бива приет за не-враг, а за такъв, какъвто се представя; в нашия случай - за защитник, филантроп, спасител, и други такива глупости. В такъв случай, пропагандата на идеологическия подривник бива приемана за истина, каквато реално не е. Тъй като аз никога не съм бил индоктриниран от колониалната администрация в образователната система или поп-културата, то аз никога не съм имал изкривена преценка за реалност, добро и лошо, правилно и неправилно. Когато започнах да се интересувам от политика, влязох в тази игра с чисто съзнание, което никога преди не е било експлоатирано от пропаганда; затова имам такава обективна преценка и мога да правя подробни анализи, вместо да слушам и вярвам на някакви статии със драматизирани картинки и изображения и няколко реда емоционален/пропаганден текст, целящ наливане на масло в огъня.

Украйна и украинските военни, както и доброволците, защитават своята държава и народ от рашисткия агресор.

Това не е вярно. Русия не е агресор. Ако просто се бяха приели Minsk Agreements, малко вероятно щеше да е НАТО да представлява заплаха за дадените територии. Много пъти съм го казвал и пак ще го кажа: проблемите започнаха след 2014г, не преди това. Проблемите започнаха след преврата, не преди това. Допреди това, всичко си беше наред и нямаше конфликти. Нямаше конфликти допреди САЩ да завземат Украйна.

Ако "лошия Путин" е искал да завзема територии от Украйна, защо изобщо е признал границите:

35WMbXF.jpg

Защо не е имало война преди 2014г, а след това? Ами, защото от 2014г насам, Украйна не е държава, а колониална администрация, от която се изпълнява геополитическа доминация в региона и подривна дейност срещу Русия, тъй като Русия се гледа от САЩ като враг на петролно-дораровата хегемония заради рублата и големите количества хидрокарбони в Русия. Още откакто Русия обяви Северните Потоци, безпричинните санкции просто НЕ спряха. Не, санкциите не са от началото на войната, а от преди това; войната е просто извинение да се наложат още повече санкции, които всъщност бяха изготвени още преди началото на войната и се чакаше удобен момент за налагането им.

Путлю праща чмобиките на абсолютно безсмислена война в една чужда независима държава.

Войната не е безсмислена. И дори Русия напълно да изгуби войната, това няма да промени факта, че Путин е напълно прав за всичко което казва и прави.

Украйна не е независима страна. В днешно време, само Русия, Китай, Северна Корея, Иран и още някои държави в Средния Изток а независими... като пак са зависими, но само малко. Който плаща, той поръчва музиката. Следвай парите. Който дава парите, той командва. Да разбереш дали една държава е прокси или суверенна държава, виж кой контролира и финансира правителството, политиците и партиите. Примерно, виж България. Ако българската политическа система е под влиянието на ЕС на САЩ, Отворено Общество, Америка За България и "националната" им мрежа от НПО-та и фондации, финансирани отвън, то няма как да се сметне за рационално да се твърди, че България е независима и взема решения в полза на държавата и народа. Буквално се подаряват милиарди във формата на грантове... подаряват се пари на САЩ за несъществуващи самолети и самолети със 70-тошина технология. Резолюции, закони, пактове... всичко това се налага от външни институции.

Прекрасно описваш себе си колко си неадекватен и нищо не можеш нито да покажеш, докажеш, камо ли обориш.

Колко си манипулиран и напомпан с фейк пропаганда предназначена за малоумници .

Ако "малоумник" е човек, който не боже да бъде оборен и анализите могат само да бъдат яростно критикувани, но не и оборени, да, явно съм "малоумник". Ако "малоумник" не означава това, тогава не съм "малоумник".

сега , след като разбра колко си кух, още ли се чудиш защо няколко пъти ти викам - "яж сладолед"

Сладолед ще ми предлагаш само през лятото. Зимата и студено и не се яде сладолед. Като ми дадеш сладоледа, гледай да е шоколадов и с карамел. :)

По темата: Благодарение на Путин, който е сред малкото лидери, които все още са запазили някакъв вид мисловна дейност, Русия е на път успешно да се пребори с (нео)либералната инфилтрация и влиянието на колониалната дехуманизация, която идва във формата на красиви и шарени илюзии. Новите законодателства, ако бъдат успешно задържани, успешно ще ограничат либералната инфилтрация в страната. Първата крачка беше закона през 2013, който забранява подмяната на ценности и рестрикцията на активността на "Отворено Общество" малко след това. Сега са на път да се прокарат още повече ограничения, за които има надежда, че ще опазят Русия от идеологическите подривници на Запада:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, PigMan9 написа:

Манипулации в терминологиите на международното право позволяват да....

...да си говориш всичките тези несвързани бъртвежи и алабализми нямащи нищо общо с реалността :)

Мога да посетя сайта на фалшивото правителство и да пратя e-mail. Знам, че няма да получа отговор; затова няма да си играя да пращам каквото и да е. Имам по-голяма влияние като пиша по форуми, социални медии, и блогове, а скоро - и в сайта си. В Българските медии може да ме четат много малко хора, но те пак са повече от 1 администратор, който ще получи електронното писмо и после ще го изтрие. :D

Така е. Никой не би обърнал внимание на твоите простотии.

Свиквай.

Сега са на път да се прокарат още повече ограничения, за които има надежда, че ще опазят Русия

Всичките тези ограничения, въвеждани от началото на издигането на Путлю, водят и доведоха до съсипването на РФ и срива и до ниво на държава от третия свят , а благодарение на ресурсите и съсипаната зарди некадърно управление и грандиозни кражби от мафията  икономика, все почесто наричана "бензиноколонка с ракети".

В момента с тази война, ограниченията и забраните преминаха всякакви разумни и морални граници , превръщайки РФ в терористичен режим и диктатура.

Ако "малоумник" е човек, който не боже да бъде оборен и анализите могат само да бъдат яростно критикувани, но не и оборени, да, явно съм "малоумник". Ако "малоумник" не означава това, тогава не съм "малоумник".

преди 6 часа, miro20 написа:

сега , след като разбра колко си кух, още ли се чудиш защо няколко пъти ти викам - "яж сладолед"

Сладолед ще ми предлагаш само през лятото. Зимата и студено и не се яде сладолед. Като ми дадеш сладоледа, гледай да е шоколадов и с карамел. :)

Ти нямаш анализи които има нужда да бъдат оборени. Просто защото глупости, фейкнюз и тотални измишльотини няма нужда да бъдат оборвани .

Второ - щом не си разбрал алегорията за  лафа от рекламата "яж сладолед" , щом разбираш буквално, значи наистина си с доста плитко ограничено мислене и  нисък интелект.

Не се напъвай с копипейст на фейкнюз и конспирации. Само се излагаш повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По темата и малко финанси :
https://www.moscowtimes.eu/2022/11/23/rossiiskie-banki-stolknulis-s-rekordnim-v-istorii-ottokom-valyuti-a26709

Цитат

По данным ЦБ РФ, за октябрь физлица и корпоративные клиенты вывели из банков 14,7 млрд долларов - рекордную сумму за все время доступной статистики регулятора.

Со счетов юрлиц за месяц «утекло» 11,1 млрд долларов, а граждане забрали еще 3,7 млрд после сентябрьской мобилизационной паники, когда валютные депозиты населения похудели разом на 7 млрд долларов.

С начала года объем валюты, который физлица хранят в российских банках, сократился почти на 40%, или 35,6 млрд долларов, следует из статистики ЦБ. До войны это было 92,8 млрд долларов, а теперь сумма опустилась ниже 60 млрд долларов, и это минимум с 2010 года, указывает Егор Сусин, управляющий директор ГПБ Private Banking.

Основная причина - это «переезд валютных депозитов в зарубежные банки», отмечает он. Бегущие за границу люди забирают с собой накопления: за январь-сентябрь таким образом из страны «утекло» 34,1 млрд долларов. В результате к началу октября впервые с истории граждане РФ хранили больше валюты за рубежом (63,1 млрд долларов), чем на родине.

Фактически происходит «девалютизация в форме релокации», отмечает Сусин. И к ней присоединяется бизнес: несмотря на то, что российская экономика генерирует избыток валюты, а профицит торгового баланса за январь-октябрь достиг рекордных 215 млрд долларов, валютные счета корпораций в банках с начала года похудели на 28 млрд долларов.

Почти 40% этой суммы корпоративные клиенты вывели в октябре. И это отчасти объясняется страхами санкций, отмечает Сусин. Администрация Байдена обсуждала возможность внести в «черные списки» Национальный клиринговый центр - ключевую структуру Мосбиржи, после чего торги иностранными валютами в России бы остановились. 

И хотя США решили отложить санкции на будущее, отток валюты в октябре достиг таких масштабов, что на российском рынке в октябре возник дефицит валютной ликвидности, писал ЦБ. В середине месяца ставки валютных свопов, отражающих стоимость займов в валюте под залог рублей, стали трехзначными: по долларам они достигали минус 150% годовых, а по евро минус 800%.

«Шок» рынка оказался краткосрочным, и ситуация вернулась в норму, но не исключено, что дефицит валюты повторится в будущем, полагают аналитики Росбанка. Во-первых, угроза санкций против НКЦ никуда не делась, а во-вторых, приток валютной выручки в форме евро устойчиво сокращается, объясняют они: «Газпром» поставляет в Европу одну десятую от довоенных объемов, а с 5 декабря ЕС вводит эмбарго на российскую нефть, за которым последует запрет нефтепродуктов (5 февраля).

Рекорден исторически отток на валута от руската банкова система.

Цитират се официални данни от руската централна банка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитират се официални данни от руската централна банка

Като си продадат валутата това нали е отток? Какво следва от това? Ами нищо. Да беше прочел и последната седмица от същата централна банка какво се случва с валутните резерви на страната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

17 мин  ·

Този текст е продукт на желанието ми да помогна за изтрезняването на рашистите у нас (може и в чужбина), които не могат да се нарадват какви ужаси причинява на украинския народ техният Путлер. Така че в текста има продуктово позициониране. Позиционирам се с аргументи и факти колко болезнена е за самата Русия специалната военна операция по превръщане на страната в злодей Номер едно на нашето време.
Изминаха 9 месеца от началото на специалната операция по утвърждаването на Русия като най-опасния, най-мразения и най-изолирания агресор на нашето време. Какво роди за 9 месеца матушката?
1. Възроди НАТО, укрепи единството в ЕС и на украинската нация, разделена преди началото на изнасилването на Украйна по много въпроси, но обединена днес в своята ненавист към държавата терорист, която се опитва да постави на колене цивилното население, след като изби хиляди и прогони милиони украинци без разлика дали говорят руски или украински език.
2. Не просто доближи Украйна до НАТО, но накара Пригожин, най-екстремният руски войнолюбец и собственик на главорезите от частната му кланица “Вагнер”, да признае, че американците могат да научат на нещо украинците в техническо отношение при боравенето с тяхната техника, но вече могат да бъдат обучавани от самите украинци как се води война.
3. Роди се разбирането сред международната общност, че Русия е спонсор на тероризма. Преди 24 февруари това се говореше публично само от специалистите и “русофобите”. Днес единодушно го признават в общи декларации организации като Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
4. Роди се европейската енергийна независимост от руските ресурси. Изглеждаше немислима. Рядко се случва, освен ако не е било с умисъл и по план, да се помни зачеването на една бременност, но в случая то ще остане в историята: на 24 февруари беше заченато освобождението от руския енергиен шантаж на най-големия от десетилетия пазар на руска стока.
5. Обратното: засили се до вероятна необратимост перспективата руското мече да бъде погълнато икономически от китайския дракон. Мечешката услуга за руските перспективи е резултат от принудата Русия да се обърне към Китай като алтернативен пазар и заместител на вноса на стоки, попаднали под западните санкциите. Съответно Китай е в положението да налага вето на руските действия- вкл. за добро, ако е вярно, че Пекин е скръцнал със зъби на Москва да не употребява ядрено оръжие в Украйна
6. Изтичането на капитали и бягството на чужди компании с огромен принос за поддържането на технологичното ниво на производството в Русия остави дупка, която не може да бъде запълнена от никой и от нищо. В нея предстои да потъне все по-дълбоко зависимата от западните технологии и инвестиции руска икономика ( до момента спадът на руския БВП е с 4 на сто спрямо същия период на миналата година). Избяга от Русия дори Жерар Депардьо, който се беше обидил на родната си Франция, че му иска твърде много данъци и цъфна през 2013 година в царството на Путлер.
7. Русия се лиши от 300 милиарда долара само от активите, които самонадеяно държеше в западни банки ( очаквайки, че мекушавият Запад няма да им посегне). Месечните разходи на Русия за специалната й операция по самоунищожаване чрез пренапрягане на ресурсите заради специалната операция по обезкървяване на руските финанси показват, че е изчерпана дотук четвърт от държавния бюджет на страната.
8. Не само въглеводородите са сред износните пера на Русия, които се оказаха оскубани. Рязко спадна също експортът на руска дървесина и метали. Да не говорим за оръжейната продукция, дискредитирана драстично на украинския “шоурум” пред целия свят. Желаещите да си купят руски железа за убиване на хора по света рязко намаляха, а някои страни се отказаха от вече договорени сделки ( като Филипините, например).
9. Някогашният български черен хумор, породен от серия катастрофи, “Летете със самолетите на БГА “Балкан” докато още ги има” оживява в съвременен руски вариант. По липса на запасни части, попаднали под западните санкции, руската гражданска авиация е вече частично приземена и принудена да канибалства части от разфасовани за целта боинги и еърбъси. За гигантската руска територия, 64 на сто от която е замръзнала, а останалата е или трудно проходима, или е слабо развита като наземен транспорт и пътни съоръжения, това вещае тежа криза в пренасянето на хора и товари. И още нещо: налива вода в сепаратистките настроения на отдалечените региони, като намалява зависимостта им от центъра и ги принуждава да търсят местни решения на проблемите си. Засегнати са силно и външнотърговските връзки на Русия, осъществявани по въздуха, вкл.поради затвореното небе около тази прокажена територия, което прави обиколните маршрути извънредно нерентабилни.
10. Десетките хиляди убити, осакатени и милионите избягали в чужбина руски младежи предопределят неоценим по своя катастрофален за бъдещето на страната ефект върху и без това рекордната за света руска демографска криза. Страната лиши от незаменим потенциал своя генофонд, както се лиши и от дефицитната и досега работна ръка. Щетите не подлежат на количествена калкулация, но е ясно, че засягат тежко възпроизводството на местната популация.
11. Не става дума само за лишаване от потенциала на младостта в биологично отношение. Специалната операция по скопяване на и без това скромната руска технологична потентност прогони от страната тъкмо IT и прочее специалисти, без които Русия може да забрави – точи път окончателно – за своята модернизация.
12. Щетите върху образа на Русия пред света, на който тя толкова много иска(ше) да се хареса като някаква алтернатива на световния ред и западното превъзходство по всякакви показатели, са още по-големи и ще оставят трайни белези по физиономията на държавата ( ако тя въобще оцелее в досегашния си вид). Днес световните лидери не само се гнусят да се срещат с Путлер, но дори не искат да се снимат с геносе Лавров-Рибентроп.
13. Презрението, което роди специалната операция на Путлер по настройване на света срещу царството му, обхваща не само елита на чуждите държави ( 50 от които помагат военно и с финанси на Украйна), но и на цели народи. Дори в България авторитетът на Путлер като “защитник” от арогантния Запад ( чиито блага кльопат ненаситно и най-заклетите рашисти у нас) е спаднал я(р)ко. Какво остава за страни, като Финландия, която се отказа от общ проект с Русия за строителство на ядрена централа ( достигнал равнището на подготвена строителна площадка). Там броят на презиращите Русия е скочил почти два пъти и гони 80 на сто от населението ( парадоксално, но в Русия финландците са въпреки това все още обект на някаква съветско умиление, свързано с някогашния финландски неутралитет и притока на финландски стоки, най-качествените на съветския битов пазар).
14. В политическо отношение бившите руски проекти в Украйна бяха убити на 24 февруари. “Партия на регионите” на Янукович и прочее разклонения на руската пета колона днес са абсолютно немислими в Украйна.
15. “Денацификацията” на Украйна се превърна в десъветизация и в дерусификация. Руско говорещите украинци масово се “покръстват” и привикват към украинския говор. Измисленият от руската пропаганда проблем с някаква забраната да се изучава руски език в Украйна преди 24 февруари беше изпразнен от смисъл с първите залпове на “освободителите”, които изпразниха и класните стаи от от ученици, чиито родители дума да не дават да се продума децата им да бъдат обучавани на руски.
16. Има и още един резултат от цезаровото сечение, с което се родиха днешните резултати от специалната операция на Цезар Путлер по изнасилване на един 44 милионен народ, чието съществуване отричат в Кремъл. Готвачът на Путлер се сдоби с цена в САЩ. ФБР определи (като за юбилея от 9 месеца) 250 000 долара за бръснатата глава на Пригожин. Шефът му може добре да припечели, ако я поднесе срещу тази сума – в случай, че театърът с критиките на готвача към Кремъл за лошото протичане на специалната операция се окаже правдоподобна практика и Путлер пожелае да сготви своя конкурент за властта (за какъвто Пигожин го пригаждат с пропаганда цел в Русия).
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, miro20 написа:

...да си говориш всичките тези несвързани бъртвежи и алабализми нямащи нищо общо с реалността :)

Така е. Никой не би обърнал внимание на твоите простотии.

Свиквай.

Всичките тези ограничения, въвеждани от началото на издигането на Путлю, водят и доведоха до съсипването на РФ и срива и до ниво на държава от третия свят , а благодарение на ресурсите и съсипаната зарди некадърно управление и грандиозни кражби от мафията  икономика, все почесто наричана "бензиноколонка с ракети".

В момента с тази война, ограниченията и забраните преминаха всякакви разумни и морални граници , превръщайки РФ в терористичен режим и диктатура.

Ти нямаш анализи които има нужда да бъдат оборени. Просто защото глупости, фейкнюз и тотални измишльотини няма нужда да бъдат оборвани .

Второ - щом не си разбрал алегорията за  лафа от рекламата "яж сладолед" , щом разбираш буквално, значи наистина си с доста плитко ограничено мислене и  нисък интелект.

Ти някога написа ли нещо, което в прав текст доказва, че греша? Не, никога. Единственото, което пишеш, са някакви празни критики с заядливи приказки; нищо повече. Ако имаш да кажеш нещо, кажи го в прав текст. Ако ме критикуваш и твърдиш че греша, но не можеш да покажеш кое ми е грешно и къде греша, то критиките ти са логически погрешни и невалидни.

Липсата ти на каквото и да е доказателство или аргумент против мен, доказва, че аз съм прав и ти грешиш.

Единственото, което можеш да правиш, е да копираш някакъв линк от някоя НЕ-руска, пропагандна медия, като Moscow Times, примерно, след което като допълнение да напишеш някакво тое крайно негативно мнение... това е всичко... буквално нищо повече.

Не можеш да ме обориш, затова наричаш това, което казвам, "фейкнюз" и "конспирации" и "руска пропаганда", въпреки че не е. И ти доказах, че "руската пропаганда" е просто предимно мит, произхождаш от фалшиви разследвания по време на изброите през 2016г в САЩ.

Цитат

Кое ме излага? Фактът, че не можеш да го оспориш ли? Хахаха. Или фактът, че винаги ме цитираш извън контекст и не можеш да дадеш отговор на въпросите ми?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, PigMan9 написа:

Единственото, което можеш да правиш, е да копираш някакъв линк от някоя НЕ-руска, пропагандна медия, като Moscow Times, примерно, след което като допълнение да напишеш някакво тое крайно негативно мнение... това е всичко... буквално нищо повече.

бегай бе псих.

Цитирам по горе както статистика от руското МВР, така и статистики от руската Централна Банка.

До  колко ти харесва или не това , не е мой проблем, а пасквилите , рашистката дезинформация от РТ и подобни , както и фейковете които пльоскаш тук нямат нищо общо с реалността

:hush:

По темата

- По искане на рашистката покуратура, "Съвета на жените и майките" които се борят за правата на войниците и мобилизираните си деца,  са с блокирани

Точно тези които трябваше да са на среща с Путлю вчера , вместо които букерния страхливец се срещна със съвсем други подготвени и нагласени "жени и майки"

Цитат

Встреча Путина с матерями солдат

В конце ноября президент России Владимир Путин провел встречу с матерями военнослужащих, участвующих в войне в Украине - мобилизованных, контрактников и добровольцев. В "Комитете солдатских матерей" и "Совете матерей и жен" сообщили, что их представительниц не позвали на встречу, а пригласили заранее подготовленных "карманных женщин".

https://www.dw.com/ru/v-socseti-v-kontakte-zablokirovano-soobsestvo-soveta-materej-i-zen-voennosluzasih/a-63906141?maca=rus-tco-dw

Тези  нагласени циркове  и унижение на истинските майки на мобилизирани е просто цинично и грозно .

Една мн добра инициатива - да се спре тока на всички рашистки посолства :

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-mezhdunarodna-petitsiya-za-solidarnost-s-ukrayna-sprete-toka-na-ruskite-posolstva

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, miro20 написа:

бегай бе псих.

Защо ме наричаш "псих"?

преди 15 часа, miro20 написа:

До  колко ти харесва или не това , не е мой проблем, а пасквилите , рашистката дезинформация от РТ и подобни , както и фейковете които пльоскаш тук нямат нищо общо с реалността

Не ми хареса, затова намерих статистика, която оспорва твърдението, че "Путин = престъпност" или нещо такова...

Това, което пиша, не е пропаганда, дезинформация или "фейкове".

Абсолютния скептицизъм към руски новини и информация е изкуствено създаден чрез анти-руски пропагандни кампании от 2016г. насам.

Просто защото едно нещо се казва от Русия, това не означава, ме то е лъжа. Нещата, което пиша, не са лъжи. Нещата, които цитирам, се припокриват с наблюдаваните политически процеси ш произтичащото от тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

психа ако не знае, Симонян е шефката на медийния пропагандон РТ.

:giggle1:

Не виждам какво се опитваш да докажеш, но не можеш. "Псих", "терорискта" (терористка???? 🤣🤣🤣 каква смешна реторика...), "пропагандон"... Какво изобщо трябва да значи това, не знам.

Показваш ми името и лицето на някакъв човек, който е шеф на дадена медия. Е, какво означава това? Ако аз ти покажа снимка на Кошлуков, приемник на американски грантове, какво ще трябва да значи това? Показването на хорски снимки и имена не доказва това, което си мислиш, че доказва. Отново казвам: просто защото дадена информация идва от Русия, това не означава, че тази информация задължително трябва да е фалшива.

И, RT не е пропагандна медия. Както вече ти казах, РТ е предимно неутрална медия. Ако не ми вярваш, можеш да посетиш сайта на РТ и да документираш пропагандата и фалшивата информация, които твърдиш, че са там; после ела и ги покажи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много си кух сашееее..... както се казваше в един скеч... :)

Това не е снимка, а видео , изказване.

Никой не е казал че информацията от Симонян е фалшива. Ако разбираше руски , щеше да разбереш какво имам впредвид.

Ама понеже всеки български рашистопутинист бъкел руски не разбира като теб, затова и се излагате и не се усещате колко сте смешни с наивните си постове и отговори .

:) 

Какво правиш в тази тема след като нищо от Русия не разбираш , не са ти ясни посланията, изказванията, кой какъв е, каква медия, какво казва и т.н. ???

Ах да... ти си Матросов който малоумно скача на всеки мой пост. Добър ден да кажа, Мартросов скача - неее нее вярнооооо ! :) :) :)

:laughing4:

По темата

Гениална идея ! Домусчиев и про100Киро нервно курят в сторонке...

Ето така се "произвежда" РОДЕН автомобил .

Да преведа на рашистопутинистите дето бъкел руси не разбират

- Новия "Москвич" се произвежда изцяло в Китай и е модела JAC JS4.

Разглабят малко части / сваляне на гумите е достатъчно/  , првозват го от Китай до "завода" в подмосковието нейде, сглабят го , залепят емблемка "Москвич' и си готов !

А бобърката и колегите и водещи проапгандони на рашаТВ все повече почнаха да споменават Хага и да скимтят че те не са искали това, но пък и не могат да загубят защото ще се опозорят

Че и "Ако те е страх от Хага,не ходи в гората " перефразират поговорката... и т.н. и т.н.

рев рев рев... да свикват... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, miro20 написа:

Много си кух сашееее..... както се казваше в един скеч... :)

Това не е снимка, а видео , изказване.

Никой не е казал че информацията от Симонян е фалшива. Ако разбираше руски , щеше да разбереш какво имам впредвид.

Ама понеже всеки български рашистопутинист бъкел руски не разбира като теб, затова и се излагате и не се усещате колко сте смешни с наивните си постове и отговори .

Ахахахахаха. :D За какво ми е да разбирам Руски, като има медийни източници, които превеждат руския на английски, който разбирам?

И какво изобщо значи "рашистопутинист"? :lol6:Вече измисляш всевъзможни фалшиви аргументи и strawman-и в неуспешните си опити да се дебатираш с мен и да ме оспориш. "Рашистопутинист"??? Какво следва? Да няма да ме наречеш "Кремлинопутинистфашизоиденнаницскитерористиченхибридроденотдъщерятанапутин"? :lol6: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, miro20 написа:

Разглабят малко части / сваляне на гумите е достатъчно/  , првозват го от Китай до "завода" в подмосковието нейде, сглабят го , залепят емблемка "Москвич' и си готов !

Това е напълно нормално нещо за Москвич. Едно време и тук се "произвеждаха" по същия начин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, PigMan9 написа:

И какво изобщо значи "рашистопутинист"?

Каквото е значело навремето хитлерист. русия в момента е завършила развитието си на квази-фашистка държава и ако продължава по този път водена от путин ще се превърне в фашистка. Италия Мусолини е класически образец за фашистка държава. Приравнено към съвремито се ражда термин рашистка.

Цел на рашистан е да унищожи Украйна като държава и украинците, като нация. Всички средства са позволени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Profruit написа:

Каквото е значело навремето хитлерист. русия в момента е завършила развитието си на квази-фашистка държава и ако продължава по този път водена от путин ще се превърне в фашистка. Италия Мусолини е класически образец за фашистка държава. Приравнено към съвремито се ражда термин рашистка.

Цел на рашистан е да унищожи Украйна като държава и украинците, като нация. Всички средства са позволени.

"Фашизъм" е безсмислено понятие, тъй като се употребява прекомерно в днешно врем. Когато една дума започне да се употребява за това и онова, за щял и нещяло, тя губи ясно определените си граници. Ако аз отида в САЩ, примерно, кажа че съм бях, хетеросексуален и ще гласувам за Републиканците, ще бъда класифициран като "расист", "фашист", "нацист" и "крайно-десен терорист". Ясно е, че не съм такъв. Размиването на значението на дадена дума, и превръщането на думата в оръжие, не означава, че тази дума означава нещо. Тъй като либералната радикализация се увеличава, "фашист" означава все повече и повече неща. Скоро "фашист" ще означава "човек, който е против това възрастни перверзници (drag queens) и осъдени/регистрирани педофили да обикалят по детските градини и училища и да се занимават с деца".

Обхвата на демонизиращите думи постоянно расте и под радара са всички, които покажат и най-малкото несъгласие с радикалната левица.

"Путлер" и "рашистан" също имат пропагандна цел, правеща фалшиви асоциации между Путин и Хитлер. И да сме наясно, като с гледа днешното положение на света, оказва се, че фашизма не е чак толкова ле. Колкото повече напредва либерализма, толкова по-хубав ще се вижда фашизма. Само почакай правната система да се реформира по начин, при който работи в полза на престъпниците, и против жертвите на престъпления. Като се случи това, понятия като Закон и Ред и фашизъм няма да изглеждат чак толкова зле, като се сравняват с бъдещото състояние на света.

Ако се интересуваш от по-реалистичен анализ относно прокси войната на САЩ срещу Русия, представена като "Putin's War", можеш да прочетеш някои от публикациите ми:

Цитат

Това не е така. Ако САЩ и терора НАТО не направиха опити за разширяване на психо-капиталистическата империя към Русия, в момента нямаше да има война. Военните проблеми започнаха през 2014г, след като бе извършен преврат за смяна на властта в Украйна.

Още преди повече от 30 години в САЩ знаеха че разширяване на НАТО към Русия ще предизвика отговор:

gwzIklr.jpeg

И въпреки това натискаха украинското прокси да влиза в НАТО и ЕС, за да може капиталистическата империя на Чичо Сам да се разшири към Русия. Те направиха това, значи те са виновни за войната. Русия бе изкуствено въвлечена в тази войната и даде отговор, тъй като беше провокирана от опитите на САЩ да разширят НАТО, което е разширение на американската армия в Европа, към Русия. Ако те не бяха направили това, в момента нямаше да има война. те са виновни, а не Путин.

Путин всъщност призна границите още преди години, без да иска дадени територии да стават Руски. Ако Путин е искал завладяване на Украйна, щеше да има война още преди години, преди Колективния Запад да започне милитаризация и радикализация в Украйна:

CG3ag9m.jpg

Русия в момента е приемлива мишена на подривна дейност от страна на САЩ и прокситата на САЩ (Колективния Запад). Ако не ми вярваш, просто сравни описаното в долните изображения с действията на Запад относно Русия:

tliak7Z.jpg

Xwrllwq.jpg

ИЗТОЧНИК: https://en.wikipedia.org/wiki/Subversion

Описаното по-горе точно и ясно казва какво е подривна дейност и описва действията на Запада срещу Русия. Описаното по-горе се препокрива с реалността. Русофобите не може а кажат, че е теория на конспирацията, тъй като се казва от Wikipedia, която е либерална, не консервативна медия (и е анти-руска до известна степен и предоставя информацията по начин, че да е в полза на враговете на Русия).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, PigMan9 написа:

Ахахахахаха. :D За какво ми е да разбирам Руски, като има медийни източници, които превеждат руския на английски, който разбирам?

И какво изобщо значи "рашистопутинист"? :lol6:Вече измисляш всевъзможни фалшиви аргументи и strawman-и в неуспешните си опити да се дебатираш с мен и да ме оспориш. "Рашистопутинист"??? Какво следва? Да няма да ме наречеш "Кремлинопутинистфашизоиденнаницскитерористиченхибридроденотдъщерятанапутин"? :lol6: 

Ами ето че с нищо "медийните ти източници " не ти помогнаха и не ти помагат да разбереш !

Така и не рабзр акакво е казала Симноян, нитоклиповете по нататък.

Нито термините разбираш поради нисък интелект.

Какво да говорим повече ??? Неграмотен, незнаещ, дървен философ от психиатрията.

:getout:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, miro20 написа:

Ами ето че с нищо "медийните ти източници " не ти помогнаха и не ти помагат да разбереш !

Така и не рабзр акакво е казала Симноян, нитоклиповете по нататък.

Нито термините разбираш поради нисък интелект.

Какво да говорим повече ??? Неграмотен, незнаещ, дървен философ от психиатрията.

:getout:

Какво имам да разбирам? Това, което направих, беше да покажа дадена новина на английски. Ти започна да ми говориш за някакви медии и хора, като целта ти беше де ме отклониш от първоначалната тема, да ме залееш със странична информация, която няма нищо общо с темата, да ме strawman-неш и да кажеш, че си ме оборил успешно. Правиш го и сега: говориш за "Симноян" и клипове, които нямат нищо общо с това, което съм казал.

преди 6 минути, miro20 написа:

Какво да говорим повече ???

Ще си говориш каквото по принцип си говориш: "пултер", "рашисти", "рашистан", "путльо", и други такива термини...

Да, наистина няма какво да говоря с теб. По-добре не ми отговаряй на този отговор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Правиш го и сега: говориш за "Симноян" и клипове, които нямат нищо общо с това, което съм казал.

Ама именно бре. Ти ме репликираш за "снимка на Симонян" , че можело да е снимка наКошлуков.. и т.н. ит.н. глупости.... :)

Именно затова ти обясних че хал хабер си нямаш на какво отговаряш и репликираш !!

Не аз , ти нямаш нищо общо с това което аз говоря и цитирам !

Леле колко си кух сашеееее....  :)

Посе пак ела да се чудиш що ти викам "яж сладолед" :) :)

Щото си тотален неадекват, псих от психиятрията  /сам си призна/   и нерамотен в политиката 20 годишен девствен дървен философ и пациент на клиниката

:hit:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, miro20 написа:

По темата

Гениална идея ! Домусчиев и про100Киро нервно курят в сторонке...

Ето така се "произвежда" РОДЕН автомобил .

Да преведа на рашистопутинистите дето бъкел руси не разбират

- Новия "Москвич" се произвежда изцяло в Китай и е модела JAC JS4.

Тъпчо, ще се произвежда по лиценз!

https://fakti.bg/avto/734776-originalat-na-novia-moskvich-shte-se-prodava-v-ukraina

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, M.Николов написа:

Тъпчо, ще се произвежда по лиценз!

https://fakti.bg/avto/734776-originalat-na-novia-moskvich-shte-se-prodava-v-ukraina

тъпчо , а в Украйна "москвич ' ли ше се нарича ???

Проблема тук е .. какво му е "москвич"  на тоя автомобил ???

Все едно да вкараме изцяло китайски автомобил и да го наречем софиянец, или не... "Шоп"

WTF ???

Въобще осъзнаваш ли излагацията и майтапа в цялата работа ,другарю комуне  Матрософфффф , дето рипаш послушно по команда на всяка неудобна за рашистите новина  ??  :hit:

преди 11 часа, M.Николов написа:

ще се произвежда по лиценз!

Изгледай репортажа който цитирах.

сглобката и монтиране на джантите ако наричаш производство ...  :laughing4:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 29.11.2022 г. в 23:38, miro20 написа:

Проблема тук е .. какво му е "москвич"  на тоя автомобил ???

Все едно да вкараме изцяло китайски автомобил и да го наречем софиянец, или не... "Шоп"

WTF ???

Изключително си тъп, Сашеее!

Веднага ти давам подобен пример.

Преди няколко години българска компания пусна на пазара телефон "Правец" изцяло произвеждан и сглобяван в Китай.

на 29.11.2022 г. в 23:38, miro20 написа:

Изгледай репортажа който цитирах.

сглобката и монтиране на джантите ако наричаш производство ...  :laughing4:

Това е лесно обяснимо, явно все още не са организирани напълно нещата за сглобяване на тези автомобили в Русия, но е трябвало да покажат някакъв продукт в момента и за това са прибегнали до тези "хватки".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, M.Николов написа:

Преди няколко години българска компания пусна на пазара телефон "Правец" изцяло произвеждан и сглобяван в Китай.

200.gif

Че как не се сети да дадеш за пример и да ме закопаеш с Айфоните ??? Имат няколко фабрики в Китай, ама ги наричат "хамерикански" ?

:)

Не Сашеееее, пак ти се оказа тъпия .... :) 

Не правиш разлика изцяло технологично разработен и произведен автомобил в Китай и изнесен в РФ , със продукти разработвани, проектирани и съвместно произведени в няколко държави .

Би ли казал колко руски технологии и разработки се изпозлват в "новия" им Москвич ???

:hit:

Комунетата не се отличавате особенно с интелект... не се напъвай ...

А Китай пък не признава руските застраховки и затваря портовете си за руски кораби :

За "процъфряващата" им смодостатъчна икономика  за която санкциите са само на полза и за доходите  :

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отново показваш колко си ЕнтЕлигентен.

:D

Примера с Айфон, не е подходящ, защото дори и да се произвежда в Китай, проектирането на всеки нов модел и голяма част от технологиите използвани за производството му са американски.

Руснаците никъде не са твърдели, че новия "Москвич" е руска разработка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, M.Николов написа:

Отново показваш колко си ЕнтЕлигентен.

:D

Примера с Айфон, не е подходящ, защото дори и да се произвежда в Китай, проектирането на всеки нов модел и голяма част от технологиите използвани за производството му са американски.

Руснаците никъде не са твърдели, че новия "Москвич" е руска разработка.

Е аз какво казах и с какво започнахме ?

Тъп си Сашеееее... :laughing4:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...