Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Джугашвили

Препоръчан отговор

преди 1 час, miro20 написа:

Явно пак Матросов се осра. Ама кой съм аз че да те разубеждавам в данните на държавния органна Рашистан "Росстат"  ? :giggle1:

От това което цитирам :

:hush:

Още от там :

ти ли ще спориш с данните от любимите ти рашистки медии и институции ?

Защо руските официални източници ги наричаш фалшиви новини ?

:)

Относно това което цитираш  от интерфакс , въобще осмисляш ли какво цитираш ? С какво обори вълната от банкрутства ?

Били свили прогнозата си от 6 на 3.4 % спад.

ами че това е именно спад бре. Не увеличение , а спад с 3.4 % .

Все едно да падаш от планина не с 100 кмч а със 50 км/ч

Все си падаш, и обрат няма.

Миро, Миро... отново виждаш само това, което искаш да видиш. Хайде, погледни пак, но по-добре:

IMG_20221203_230914.jpg.7c0084cff20e5b2d273c10fd2a2f123a.jpg

Видя ли го?

С други думи, както вече казах, икономическия "проблем" в следствие на опитите за дестабилизация от страна на САЩ, ще е краткотраен. Въпреки подривната дейност на САЩ срещу Русия, "проблема", проблема, за който ти говориш и натрапваш, ще е временен и Русия няма да банкрутира, както ти се иска. Ако Русия банкрутира, това НЯМА да е по времето на Путин.

"Вълна от банкрути"? Не е вълна. И дори да имаше вълна, това пак не означава това, което си мислиш, че означава. Ако дадени предприятия банкрутират, други ще се създадат и ще заменят банкрутиралите - и проблема е решен.

Както се вижда от изображението по-горе, пак ще има растеж, въпреки опитите за дестабилизация от САЩ.

Това е прогноза на IMF, а не на Интерфакс. Ти знаеш ли какво е Международен Валутен Фонд? Вероятно не знаеш. В другата тема казах, че това е един от основните неолиберални инструменти на неолибералния елит в САЩ. Те правят лоши неща, като приватизацията и насилственото дългово задлъжняване (помощи, дарения, филантропия) се изпълнява и от тях. Тези неща ги признава дори и The Guardian, което е либерална медия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, miro20 написа:

Виж, ако поне малко се опиташ да бъдеш обективен, а ти не се опитваш , щеше да видиш цялостната тенденция и проблеми за рашистката икономика.

Проблема не е в това какво смяташ ти или аз за случващото се. Въпроса е какво мислят самите руснаци за това. Както виждаш продължават с това, което правят и изобщо не им пука какво казва Миро от село Горно Нанадолнище.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, PigMan9 написа:

Миро, Миро... отново виждаш само това, което искаш да видиш. Хайде, погледни пак, но по-добре:

Както казах, и дже си ме цитирал, дори не разбираш какво цитираш.

Спада бил не очакваните 6 , а 3.4 %.  И това било ръст ??? Осмисляш ли абсурда на това което цитираш и рпедставяш като позитив ?

А за 2025 г хайде да не се напъваме а ? :giggle1:

/ и се научи да слагаш линкове, а не картинки /

Реториката на матросовците ви е както за войната... позорното отсъпление не е отстъпление, а жест на добра воля и тактическо прегрупиране, а страхливите украинци в паника ги преследват :giggle1:

Още абсурди от Рашистан

Девойка е глобена 30 000р за това че е излязла с плакатче "аз обичам баща си "

За "дискредитиране на армията".

Да припомня че арестуват и за плакат 'не на войната" , и за плакат " за мир" , и за пеене " пусть всегда будет сонце" и т.н и т.н.

Тотална фашистка терористична държава и новонацистки режим.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, miro20 написа:

Спада бил не очакваните 6 , а 3.4 %.  И това било ръст ??? Осмисляш ли абсурда на това което цитираш и рпедставяш като позитив ?

А за 2025 г хайде да не се напъваме а ? :giggle1:

/ и се научи да слагаш линкове, а не картинки /

Отново не си разбрал правилно.

Първоначално, очаквания спад е бил около 6%, но после обновената прогноза на IMF е прогнозирала малко под 3 процента (2.9%). Не, не съм казал, че това е ръст. Ти твърдеше, че руската икономика ще "банкрутира" (или нещо такова...) - затова ти показах, че дори и IMF, което е неолиберална структура, прогнозира обратното - ръст, който ще дойде след временния ефект на опитите за икономическа дестабилизация от САЩ срещу Русия.

Като се налагат тавани на цените и санкции с цел подривна дейност, нормално е да има временни икономически проблеми докато от Москва не намерят решение на проблема. Намереното решение е това: опити за заобикаляне на ембаргото (тук става въпрос за използване на някакви различни кораби) и оформяне на нови пазари към други държави, които имат нормални управления, които не са американски проксита. Ако първото решение не проработи, то второто ще остане основно и ще се доразвива.

Защо да не говориш за 2025г., ако прогнозата идва от IMF? Въпреки че IMF е сред анти-човешките неолиберални инструменти на КЗ, прогнозите им са доста точни - на Световната Банка прогнозите също са точни в много от случаите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, PigMan9 написа:

прогнозира обратното - ръст,

преди 11 минути, miro20 написа:

много си хух сашеееее....

Яж сладолед :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, miro20 написа:

много си хух сашеееее....

Яж сладолед :giggle1:

преди 34 минути, miro20 написа:

Още абсурди от Рашистан

Девойка е глобена 30 000р за това че е излязла с плакатче "аз обичам баща си "

За "дискредитиране на армията".

Да припомня че арестуват и за плакат 'не на войната" , и за плакат " за мир" , и за пеене " пусть всегда будет сонце" и т.н и т.н.

Тотална фашистка терористична държава и новонацистки режим.

Сигурен ли си, че това е всичко и няма повече към историята? Дали пак не става за вадене от контекста? Нали знаеш, че няма как да те арестуват или глобят, само защото държиш табелка с надпис "аз обичам баща си". Нали знаеш, че този надпис буквално няма нищо общо с думата "армия" и няма как да бъде свързан с "армия", освен ако не се използва в конкретен контекст относно "армия". Тук отново става въпрос да вадене от контекста + click-bait-ерско заглавие, което да е trigger за русофобите. В Русия НЯМА закон, който да забранява надписа "аз обичам баща си".

Това, което Радио Свободна Европа е публикувало, е лъжа. Това е от онези лъжи, при които има провокатор, който прави дадено деяние, но медиите са там и не го снимка - но като дойде полицията, веднага започват да го снимат и да твърдят, че полицията напада и има полицейско насилие. Така се правете по време на бунтовете на Демократите в САЩ през 2021г. Тази технология е добре известна. Същата технология се използваше и по време на преврата в Украйна през 2014г. и по време на опитите на САЩ за преврат в Иран - изваждат групи хора на улицата, чупят, палят, хвърлят молотов, рушат публична, частна и правителствена собственост - това не се снима и докладва по медиите - н когато дойде полицията да въведе ред, медиите започват да снимка и после казват, че полицията напада. Нападенията на "peaceful protesters" срещу полицията не се записват, но самоотбраната на полицията се записва - после тази самоотбрана се показва като нападение. Показва се само самоотбраната, но не и нападение - така самоотбрана изглежда на "той нападна пръв". Не помниш ли как буквални убийци, изнасилвачи, крадци и престъпници бяха хуманизирани по всевъзможни начини? Явно не помниш... или дори не си следял случващото се.

Радио Свободно Европа е пропагандна/дезинформационна медия, чрез която САЩ влияят на общественото мнение в Европейска територия. Ради Свободна Европа е чисто пропагандна медия, промотираща либерални/неолиберални наративи - и нищо друго. Буквално нищо друго. Виж какви източници използваш... а после казваш, че аз слушам "пропаганда"... Кога ще разбереш, че нещата, които показваш (и те на теб показват и те лъжат), не са верни? Или не са верни или са малко истина, смесена с много, много, много лъжи и предоставена като "пълна истина", каквото не е. Знаеш ли какво е cherry-picking? Това правят либералните медии като говорят против Русия - cherry-pick-ват информация, с която да очернят Русия по всевъзможни начини.

radio-free-europe-is-us-disinfo.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Сигурен ли си, че това е всичко и няма повече към историята? Дали пак не става за вадене от контекста? Нали знаеш, че няма как да те арестуват или глобят, само защото държиш табелка с надпис "аз обичам баща си". Нали знаеш, че този надпис буквално няма нищо общо с думата "армия" и няма как да бъде свързан с "армия", освен ако не се използва в конкретен контекст относно "армия". Тук отново става въпрос да вадене от контекста + click-bait-ерско заглавие, което да е trigger за русофобите. В Русия НЯМА закон, който да забранява надписа "аз обичам баща си".

Това, което Радио Свободна Европа е публикувало, е лъжа.

Сигурен съм .

А ти си плямпаш глупостите колкото да си защитаваш новонацисткия рашистки режим.

Да не питш после що ви викам нарицателно матросовци на амбрзура.

/ Подозирам че дори не си чел и хал хабер си нямаш кой е Матросов де.... :getout: Общата култура на всички комунета и комсомолци е на тотално дъно. /

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, miro20 написа:

Сигурен съм .

А ти си плямпаш глупостите колкото да си защитаваш новонацисткия рашистки режим.

Да не питш после що ви викам нарицателно матросовци на амбрзура.

/ Подозирам че дори не си чел и хал хабер си нямаш кой е Матросов де.... :getout: Общата култура на всички комунета и комсомолци е на тотално дъно. /

"Новонацистки рашистки режим"? Така ли отговаряш на критиките ми? Нали знаеш, че този "режим" е strawman-ски аргумент, а не истинско нещо. И отново ти казвам, че са те излъгали. Разбери, че няма как да те арестуват, ако държиш табелка с надпис "аз обичам баща си", и да те обвинят в подривна дейност срещу армията. Както ти казах, не просто "аз обичам баща си" БУКВАЛНО няма нищо общо с армията, но и по никакъв начин не може да се свържи с "армия".

Относно "новонацисткия ращистки режим", за който говориш, изглежда, че такова нещо всъщност несъществуващ:

screenshot-176.png

Предлагам ти отново да прочетеш това, което написах и да се опиташ да го разбереш (и обърни внимание на това, което се отнася до Радио Свободна Европа и е подчертано с червени линии - така ще разбереш дали може да се вярва на Радио Свободна Европа. Както ти казах, въпросната медия се занимава само и единствено с промотиране на либерализъм/неолиберализъм).

И защо продължаваш да преувеличаваш и да си измисляш неща? Не виждаш ли, че нещата, които твърдиш, че стават в Русия, всъщност не стават? Не, няма "режими", "рашисти", "рашистанци", "терористи"... или каквото твърдиш, че има. Русия е напълно нормална държава; това щеше да го знаеш, ако реално си бил там. Ако си бил там и си живял дълги години, както твърдиш, щеше да имаш свое собствено мнение относно Русия и политическата й система, вместо да ти се налага медии и социални инженери да ти оформят мнението, докато повтаряш това, което те ти казват. Поведението ти не е на човек, който е бил в Русия и познава културата или политиката на тази държава.

Това с "репресиите" е подвеждащо представена новина, която се отнася до борбата на руското правителство срещу дисиденти, пропаганда, инфилтрация и призиви към революция и други. Ето ти един пример относно какао значи "репресия" в Русия. Ами, като има подривни организации, занимаващи се с подривна дейност в Русия и срещу Русия, напълно нормално да бъдат забранявани и преследвани - д, така правят суверенните държави, които не искат да бъдат инфилтрирани, денационализирани и унищожени. Чети:

Русия също се противопоставя и срещу налагането на трансджендъризма, който има финансови и идеологически цели:

Ето тук съм ти написал горе-долу добро обяснение (липсват му детайли) относно ООН:

Можеш ли да ми дадеш смислен отговор на това защо мислиш, че Русия задължително трябва да си отвори границите и да приеме Западните либерални организации, НПО-та, фондации, капиталистически и неолиберални структури и цялата глобалистка финансова вихрушка? Колкото по-далеч е една държава от НАТО, ЕС, ЮНЕСКО, ООН, УНИЦЕФ, Отворено Общество, МВБ, СБ и цялата световна мрежа от хиляди и хиляди либерални НПО-та и фондации и организации и институции, толкова по-добре за тази държава.

Защо искаш Русия да позволи на Колективния Запад да извършва подривна дейност срещу държавата? Не веднъж съм ти го показвам - ще ти го покажа пак! Просто прочети описаното в следните две изображения и после го сравни с действията на Колективния Запад срещу Русия - така ще разбереш истинските намерения на КЗ относно Русия:

subversion.jpg

subversion-against-russia.jpg

След като вече си видял и разбрал какво е подривна дейност, би трябвало и да разбереш какъв е смисъла на либералните протести, организациите зад тях, ЕС, либералните медии, САЩ и останалите по адрес на Русия.

Отново ще ти покажа какво написах по-горе, тъй като имам усещането, че не си ме разбрал и затова говориш за някакви "рашисти" и "режими". Ето да четеш:

преди 9 минути, PigMan9 написа:

Това, което Радио Свободна Европа е публикувало, е лъжа. Това е от онези лъжи, при които има провокатор, който прави дадено деяние, но медиите са там и не го снимка - но като дойде полицията, веднага започват да го снимат и да твърдят, че полицията напада и има полицейско насилие. Така се правете по време на бунтовете на Демократите в САЩ през 2021г. Тази технология е добре известна. Същата технология се използваше и по време на преврата в Украйна през 2014г. и по време на опитите на САЩ за преврат в Иран - изваждат групи хора на улицата, чупят, палят, хвърлят молотов, рушат публична, частна и правителствена собственост - това не се снима и докладва по медиите - н когато дойде полицията да въведе ред, медиите започват да снимка и после казват, че полицията напада. Нападенията на "peaceful protesters" срещу полицията не се записват, но самоотбраната на полицията се записва - после тази самоотбрана се показва като нападение. Показва се само самоотбраната, но не и нападение - така самоотбрана изглежда на "той нападна пръв". Не помниш ли как буквални убийци, изнасилвачи, крадци и престъпници бяха хуманизирани по всевъзможни начини? Явно не помниш... или дори не си следял случващото се.

Радио Свободно Европа е пропагандна/дезинформационна медия, чрез която САЩ влияят на общественото мнение в Европейска територия. Ради Свободна Европа е чисто пропагандна медия, промотираща либерални/неолиберални наративи - и нищо друго. Буквално нищо друго. Виж какви източници използваш... а после казваш, че аз слушам "пропаганда"... Кога ще разбереш, че нещата, които показваш (и те на теб показват и те лъжат), не са верни? Или не са верни или са малко истина, смесена с много, много, много лъжи и предоставена като "пълна истина", каквото не е. Знаеш ли какво е cherry-picking? Това правят либералните медии като говорят против Русия - cherry-pick-ват информация, с която да очернят Русия по всевъзможни начини.

radio-free-europe-is-us-disinfo.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, miro20 написа:

Да припомня че в Канада арестуваха ако си носиш празна туба от бензин. Тогава не помня да беше особено възмутен. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, PigMan9 написа:

Разбери, че няма как да те арестуват, ако държиш табелка с надпис "аз обичам баща си", и да те обвинят в подривна дейност срещу армията. Както ти казах, не просто "аз обичам баща си" БУКВАЛНО няма нищо общо с армията, но и по никакъв начин не може да се свържи с "армия".

Какво да разбирам бе кух ? Върви плати глобата от 30 000 р и освободи от ареста стотиците други арестувани по подобен начин. :hit:

То бива гьонсурат , ама твоето минава всякакви граници. Извинява те това че си псих от психиатрия,ама кой ви дава свободен достъп до интернет,  и защо не си пиете хапчетата ???

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Да припомня че в Канада арестуваха ако си носиш празна туба от бензин. Тогава не помня да беше особено възмутен. 

Пак жалки опити за спекулиране :)  И пак насран...

"Новонацистки рашистки режим"? Така ли отговаряш на критиките ми? Нали знаеш, че този "режим" е strawman-ски аргумент, а не истинско нещо. И отново ти казвам, че са те излъгали.

От съседната тема ми напомни да цитирам един клип който показва част от този новорашистки режим , и по точно изпозлване на религията

Жалко че руски бъкел не разбираш, но повечето ще разберат :

Просто прочети описаното в следните две изображения

комсомолец, пак ти казвам - научи се да се аргументираш с линкове. Не с картинки :hit:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, miro20 написа:

Жалки опити за спекулиране?!? Нещо излъгах ли? Ми не. Показах за пореден път двуличната ти същност. Не се възмущаваш от арест за носене на празна туба от бензин, но за арест заради празен лист хартия орева света. Що? Щото в случая с тубите от гориво, стотици хора бяха арестувани от "добрите" западняци на които си длъжен да лижеш гъ*овете, че иначе няма да ги има жълтите стотинчици от Тролската централа и ще умреш от глад.

Наистина има някой насран в цялата тази ситуация, ама за голямо твое съжаление това за пореден път си ти :hit:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Жалки опити за спекулиране?!? Нещо излъгах ли? Ми не. Показах за пореден път двуличната ти същност. Не се възмущаваш от арест за носене на празна туба от бензин, но за арест заради празен лист хартия орева света. Що? Щото в случая с тубите от гориво, стотици хора бяха арестувани от "добрите" западняци на които си длъжен да лижеш гъ*овете, че иначе няма да ги има жълтите стотинчици от Тролската централа и ще умреш от глад.

Наистина има някой насран в цялата тази ситуация, ама за голямо твое съжаление това за пореден път си ти :hit:

Ето как затвърди  и доказа защо си жалък осран спекулант. :hush:

За останалите няма нужда да казвам че случаите нямат нищо общо :) 

А ето и отново кадър от великите достижения по електронно управление :) 

Вече укрсен от недоволни клиенти :) 

Преди врме бях цитирал цяла статия за това велико и неповторимо руско достижение.

Колконка за вода, от която жителите да си пълнят след кто заплатят безконтактно с дебитната си карта за определено количество.

:)

Чудя се не е ли по логично да се прокара вода до всеки дом... ама кой съм аз че да давам акъл  .... :giggle1:

Отзвук и от последния взрив на газова бутилка в свръхдържавата,безаналоговата и най богата в света на природни ресурси ....

25 случай от началото на годината.

И този случай , както в Сахалин  е район с едни от най високите добиви на газ... само че населението дори не е газифицирано и позлват бутилки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И каква точно е връзката с това дали ползват газ от бутилка или от централна тръба?

Или си мислиш, че при втория случай няма опасност от взрив?

Всичко е от неправилна експлоатация, не от това от къде черпиш газта(дори в материала, който си дал си го пише)!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, miro20 написа:

Какво да разбирам бе кух ?

Какво да разбираш ли? Ами, че в Русия не съществува закон, според който може да те арестуват за носене на табелка с надпис - "аз обичам баща си". Ако не ми вярваш, вземи една такава табелка, отиди в Русия, и застани на някоя улица, че да видим дали ще те арестуват. Не се заяждай, не обиждай, не провокирай - и няма да има проблеми.

Върви плати глобата от 30 000 р и освободи от ареста стотиците други арестувани по подобен начин. :hit:

Нали знаеш, че всеки руснак, който има работа, има и 30,000 рубли? 30,000 рубли е колкото една средна заплата. Не е нужно да използваш големи цифри и да опитваш да ме манипулираш. Не, 30,000 рубли не означава 30,000 лева (много пари).

IMG_20221205_061234.jpg.10cfbb5ab883ebe7d198f404715a44fb.jpg

Както виждаш, около 30,000 рубли е била средната заплата преди около 3 години; в момента е повече, вероятно. Затова ти казвам, че няма смисъл да ми използваш относителни цифри и да ми ги представяш като "много". 30,000 не е много нито в Русия, нито в България, нито където и да е.

Ако всеки работещ българин има доста повече от 710лв (минимална заплата), тогава защо мислиш, че НЕ всеки работещ руснак има минимум 30,000 рубли?

Кога ще разбереш, че манипулации при мен няма как да минат? Аз съм някой, който е способен да изпълнява мисловна дейност, а не просто да чете click-bait заглавия и да им вярва и прие като абсолютна истина.

Да не се опитваш да кажеш, че никъде по света няма полицейско насилие и цензура на политическа опозиция? Има го навсякъде, във всички държави. Дори и в Украйна САЩ поръчаха на Зеленски да забрави опозиционни партии под претекст ще били контролирани от Русия, или нещо такова. Ортодоксите също са субект на забрана, доколкото знам. Сигурно са използвали false flag като извинение и рационализиране на забраните и цензурата. Това ли ти е демокрацията? От какво се страхуват САЩ, че да поръчат на Зеленски да забранява опозиция? На този отговор и сам можеш да си отговориш. В повечето държави репресиите, цензурата и пропагандата са в полза на неолиберализма и глобалисткия елит. Дори и в САЩ, което е светилището на демокрацията, според теб, се използват цветни революции, цензура, измами срещу политическите опоненти на Демократичната партия. Цензура и лъжи от страна на Big Tech и "проверители на факти" също е налична, като "руска пропаганда" се използва като основното извинение за налагане на цензура. Документите изтекоха и продължават да изтичат. Като се събере добро количество, ще направя статия по темата.

Иначе, тук в ЕС също се използват "официални новини", проверители на факти, фалшиви експерти и анализатори да ни лъжат и убеждават, че ако приемем Х, то само добри неща ще си случат и ще просперираме; примерно, приемането на еврото е едно от тези неща. От 1989г. насам нещата са доста...

Отново повтаряш едни и същи клишета като "демокрация", примерно. Ти изобщо можеш ли да имаш някаква нова мисъл, освен тези 40+ годишни клишета по американски сценарии?

комсомолец, пак ти казвам - научи се да се аргументираш с линкове. Не с картинки :hit:

Добре. Отвори Гугъл и напиши "subversion" - и отвори линка към Wikipedia на английски език. Така ще можеш да стигнеш до същата страница, откъдето е и изображението, но този път чрез линк, както искаш.

преди 2 часа, M.Николов написа:

И каква точно е връзката с това дали ползват газ от бутилка или от централна тръба?

Или си мислиш, че при втория случай няма опасност от взрив?

Всичко е от неправилна експлоатация, не от това от къде черпиш газта(дори в материала, който си дал си го пише)!

Има опасност. Неговата цел, както и целта на пропагандните медии, които цитира (Finanz.ru & Moscow Times - това е разклонение на американската Financial Times. Moscow Times е американска медиа, представена като руска, че да се спечели и доверието на руснаците и да върви пропагандата срещу политическата система на Русия), е да показва и цитира някакви стойности, цифри, мнения, подбрани статискити, cherry-pick-нати неща от тук и от там, чрез които да се направи така, че да изглежда, че в Русия сега, точно сега в този момент се случват някакви много лоши неща.

В случая с газовите бутилки, целта му е да създаде впечатлението, че в Русия са толкова изостанали, че дори нямат тръби за природен газ. Това не е вярно - едното няма общо с другото. Аз и в България познавам хора в София, които са с бутилки. Може и да има дадени региони в Русия, където хората са с бутилки - това не означава, че в цяла Русия няма тръби за природен газ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, miro20 написа:

Ето как затвърди  и доказа защо си жалък осран спекулант. :hush:

За останалите няма нужда да казвам че случаите нямат нищо общо :) 

Лоботомиро20 , аз не съм и очаквал да си признаеш че си двуличник. 

Просто показах на останалите истинската ти същност :hit:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И тримата матросовци пак не сте си пили хапчетата тази сутрин :giggle1:

По темата - в Рашистан два взрива по военни летища  , вероятно удари с дронове. Интересно е че са на 500- 700 км от украинците . Може би е тестван нов дрон/ове или диверсия

:yanim:

И малко обновена статистика :

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, miro20 написа:

И малко обновена статистика :

Като броиш и собствените си загуби (или част от тях) се случват и такива статистики. Няма да им е за първи път, няма и да е последен. Като стана дума за последен украинците показаха за пореден път страхотни математически умения с пуснатите снимки за ракети пуснати на тяхна територия. След няколко дена успяха и сами да се самоопровергаят. Покрай случката с базите после да не се чудим защо в Украйна ще има и тази седмица удари по електропреносната мрежа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, maxthon написа:

да не се чудим защо в Украйна ще има и тази седмица удари по електропреносната мрежа?

Аз не се чудя. Защото Рашистане световнопризната терористична държава.

Те друго освен терор и разрушения, друго не носят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, miro20 написа:

Аз не се чудя. Защото Рашистане световнопризната терористична държава.

Те друго освен терор и разрушения, друго не носят.

Погрешно си разбрал нещата.

Русия не е терористична държава. Ако беше си направил труда да обърнеш внимание на причината за войната, щеше да знаеш, че войната беше изкуствено предизвикана от опитите на САЩ за разширяване на НАТО към Русия и умишления провал на Киев да наложи споразуменията Минск.

Записано е на видео, че глобалистите в САЩ още през 1997г знаеха, че разширяване на НАТО към Русия ще предизвика отговор; и въпреки това съвсем съзнателно натискаха украинското прокси да влиза в НАТО.

Като се има предвид, че НАТО е военен хегемонен съюз на САЩ, в който армиите на държавите се приватизират и контролират САЩ - скоповят се, а останалото се експлоатира в Средния Изток, съвсем нормално е Русия да се притеснявам за националната си сигурност.

И защо не отговори на ето този мой отговор:

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Какво да разбираш ли? Ами, че в Русия не съществува закон, според който може да те арестуват за носене на табелка с надпис - "аз обичам баща си". Ако не ми вярваш, вземи една такава табелка, отиди в Русия, и застани на някоя улица, че да видим дали ще те арестуват. Не се заяждай, не обиждай, не провокирай - и няма да има проблеми.

Нали знаеш, че всеки руснак, който има работа, има и 30,000 рубли? 30,000 рубли е колкото една средна заплата. Не е нужно да използваш големи цифри и да опитваш да ме манипулираш. Не, 30,000 рубли не означава 30,000 лева (много пари).

IMG_20221205_061234.jpg.10cfbb5ab883ebe7d198f404715a44fb.jpg

Както виждаш, около 30,000 рубли е била средната заплата преди около 3 години; в момента е повече, вероятно. Затова ти казвам, че няма смисъл да ми използваш относителни цифри и да ми ги представяш като "много". 30,000 не е много нито в Русия, нито в България, нито където и да е.

Ако всеки работещ българин има доста повече от 710лв (минимална заплата), тогава защо мислиш, че НЕ всеки работещ руснак има минимум 30,000 рубли?

Кога ще разбереш, че манипулации при мен няма как да минат? Аз съм някой, който е способен да изпълнява мисловна дейност, а не просто да чете click-bait заглавия и да им вярва и прие като абсолютна истина.

Да не се опитваш да кажеш, че никъде по света няма полицейско насилие и цензура на политическа опозиция? Има го навсякъде, във всички държави. Дори и в Украйна САЩ поръчаха на Зеленски да забрави опозиционни партии под претекст ще били контролирани от Русия, или нещо такова. Ортодоксите също са субект на забрана, доколкото знам. Сигурно са използвали false flag като извинение и рационализиране на забраните и цензурата. Това ли ти е демокрацията? От какво се страхуват САЩ, че да поръчат на Зеленски да забранява опозиция? На този отговор и сам можеш да си отговориш. В повечето държави репресиите, цензурата и пропагандата са в полза на неолиберализма и глобалисткия елит. Дори и в САЩ, което е светилището на демокрацията, според теб, се използват цветни революции, цензура, измами срещу политическите опоненти на Демократичната партия. Цензура и лъжи от страна на Big Tech и "проверители на факти" също е налична, като "руска пропаганда" се използва като основното извинение за налагане на цензура. Документите изтекоха и продължават да изтичат. Като се събере добро количество, ще направя статия по темата.

Иначе, тук в ЕС също се използват "официални новини", проверители на факти, фалшиви експерти и анализатори да ни лъжат и убеждават, че ако приемем Х, то само добри неща ще си случат и ще просперираме; примерно, приемането на еврото е едно от тези неща. От 1989г. насам нещата са доста...

Отново повтаряш едни и същи клишета като "демокрация", примерно. Ти изобщо можеш ли да имаш някаква нова мисъл, освен тези 40+ годишни клишета по американски сценарии?

Добре. Отвори Гугъл и напиши "subversion" - и отвори линка към Wikipedia на английски език. Така ще можеш да стигнеш до същата страница, откъдето е и изображението, но този път чрез линк, както искаш.

Има опасност. Неговата цел, както и целта на пропагандните медии, които цитира (Finanz.ru & Moscow Times - това е разклонение на американската Financial Times. Moscow Times е американска медиа, представена като руска, че да се спечели и доверието на руснаците и да върви пропагандата срещу политическата система на Русия), е да показва и цитира някакви стойности, цифри, мнения, подбрани статискити, cherry-pick-нати неща от тук и от там, чрез които да се направи така, че да изглежда, че в Русия сега, точно сега в този момент се случват някакви много лоши неща.

В случая с газовите бутилки, целта му е да създаде впечатлението, че в Русия са толкова изостанали, че дори нямат тръби за природен газ. Това не е вярно - едното няма общо с другото. Аз и в България познавам хора в София, които са с бутилки. Може и да има дадени региони в Русия, където хората са с бутилки - това не означава, че в цяла Русия няма тръби за природен газ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.12.2022 г. в 21:13, ivottoshev написа:

Виж двойните стандарти на Запада:

zn2SARD.jpg

По логиката за Западния елит:

"Ако протестиращ срещу КОВИД мерките в Западна държава, нарушаваш закона"

"Ако протестиращ срещу КОВИД мерките в Русия или Китай, значи се бориш за свобода"

Горните туитове ги взех от профил, който се занимава с показване на лицемерието и двойните стандарти на Радикалната Левица в САЩ (Демократичната партия) и проксита й по света.

По време на Freedom Convoy протестите, имаше преследвани, глобявани и арестувани хора, просто защото протестират мирно. Същите хора бяха оприличени като фашисти и терористи, по неолибералните медии. "Фашист", "расист", "терорист" и други, са термините, които неолибералните пропагандисти използват срещу всеки лидери държава, които не правят това, което те искат.

Ако искаш да видиш още примери за лицемерието и двойните стандарти на фалшивите политици на Колективния Запад, можеш да прегледаш теитовете в този профил в Туитър:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.12.2022 г. в 11:02, PigMan9 написа:

Русия не е терористична държава

преди 12 минути, PigMan9 написа:

Виж двойните стандарти на Запада

Като тези ли?

gladomor.png

И малко уточнение. Снимка, направена от Винербергер в Харков през пролетта или лятото на 1933 г. Неговият ръкописен надпис върху снимката гласи: „Майка с гладуващите си деца.“

Жертвите на Голодомора в Украйна. Той не е само през 1932-1933 г., но също през 1921-1923 г. и през 1946-1947 г. И не е само в Украйна, но също в Поволжието, в Казахстан – навсякъде, където е установена болшевишка власт. Александър Винербергер (Alexander Wienerberger, 1891 - 1955) е австрийски инженер-химик, работил 19 години в химическите предприятия на СССР. Докато е в Харков той тайно създава и съхранява около 100 снимки на Голодомора от 1932-1933 г., които са фотографско доказателство за масовия глад сред жителите на Украйна по това време. Заминавайки за Австрия през октомври 1933 г. Винербергер пренася негативите с дипломатическа поща през австрийското посолство, с помощта на австрийския дипломат Хайнрих Пахер. Именно австрийските дипломати настояват за такива мерки, тъй като има голяма вероятност вещите на инженера да бъдат претърсени от съветските сили за сигурност на границата и откриването на снимките да застраши живота му. След като се завръща във Виена, Винербергер дава снимките на кардинал Теодор Иницер, който заедно с генералния секретар на Международния комитет на националните малцинства Евалд Аменде ги представя на Лигата на Нациите. Сега се съхраняват в архивите на Виенската епархия. Снимките на Винербергер са публикувани за първи път през 1935 г. в книгата "Трябва ли Русия да гладува?" (Muss Russland Hungern) от Ewald Ammende без да се уточнява авторството им поради опасения за безопасността на създателя им. През 1939 г. Александър Винербергер публикува собствена книга с мемоари за живота в Съветския съюз, в която две глави са посветени на Голодомора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момиченце, като се тръшкаш за положението в Харков и въобще в СССР през 1933г.

Запознай се какво е било то в САЩ по същото време.

https://iskamdaznam.com/kak-sasht-izzhivyaha-golyamata-depresiya/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, БаалБек написа:

Като тези ли?

gladomor.png

И малко уточнение. Снимка, направена от Винербергер в Харков през пролетта или лятото на 1933 г. Неговият ръкописен надпис върху снимката гласи: „Майка с гладуващите си деца.“

Жертвите на Голодомора в Украйна. Той не е само през 1932-1933 г., но също през 1921-1923 г. и през 1946-1947 г. И не е само в Украйна, но също в Поволжието, в Казахстан – навсякъде, където е установена болшевишка власт. Александър Винербергер (Alexander Wienerberger, 1891 - 1955) е австрийски инженер-химик, работил 19 години в химическите предприятия на СССР. Докато е в Харков той тайно създава и съхранява около 100 снимки на Голодомора от 1932-1933 г., които са фотографско доказателство за масовия глад сред жителите на Украйна по това време. Заминавайки за Австрия през октомври 1933 г. Винербергер пренася негативите с дипломатическа поща през австрийското посолство, с помощта на австрийския дипломат Хайнрих Пахер. Именно австрийските дипломати настояват за такива мерки, тъй като има голяма вероятност вещите на инженера да бъдат претърсени от съветските сили за сигурност на границата и откриването на снимките да застраши живота му. След като се завръща във Виена, Винербергер дава снимките на кардинал Теодор Иницер, който заедно с генералния секретар на Международния комитет на националните малцинства Евалд Аменде ги представя на Лигата на Нациите. Сега се съхраняват в архивите на Виенската епархия. Снимките на Винербергер са публикувани за първи път през 1935 г. в книгата "Трябва ли Русия да гладува?" (Muss Russland Hungern) от Ewald Ammende без да се уточнява авторството им поради опасения за безопасността на създателя им. През 1939 г. Александър Винербергер публикува собствена книга с мемоари за живота в Съветския съюз, в която две глави са посветени на Голодомора.

Коя година е в момента? Кой управлява Русия в момента? Какво е общото между ДНЕШНО ВРЕМЕ и неща, случили се преди десетилетия и векове?

Какво общо има Justin Trudeau с това, което си написал? Неолибералния модел започна да се налага след 70те години на 20ти - десетилетия след случката, за която пишеш.

Не е нужно да се cherry-pick-ва и да се правят сравнения между неща, които нямат нищо общо. Сравняват се сравними неща - ябълки с ябълки, круши с круши...

преди 5 минути, M.Николов написа:

Момиченце, като се тръшкаш за положението в Харков и въобще в СССР през 1933г.

Запознай се какво е било то в САЩ по същото време.

https://iskamdaznam.com/kak-sasht-izzhivyaha-golyamata-depresiya/

За БаалБек това няма значение. И това няма значение за БаалБек:

2YKxbpM.jpg

Ти някога видя ли БаалБек или някой друг про-Западен пропагандист да спомене тези инвазии и воини? Не. За тях тези неща не съществуват, тъй като САЩ е светилището са свободата, миролюбието, правата на човека, демокрацията, е земята, където мечтите се превръщат в реалност, според тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...