Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 4 часа, insec написа:

апелира да се изгарят украински деца.

Цялата медия ли апелира, или само някой, чието мнение няма ефект нито върху самата медия, нито върху Русия, нито върху случващото се в украинското прокси?

А да кажеш нещо за "Миротворец", черния списък на украинските фашисти? Там се апелира за убийството на целеви хора, които не се харесват на украинските фашисти и деморализини елементи на Запада.

Или това може, тъй като идва от Украйна, не от Русия. А когато нещо идва от Русия, то трябва да се обижда и стигматизира, колкото и да е правилно то (тук става въпрос за информация като цяло, не за нещо конкретно).

Това, за което се апелира сега, от украинските групоривки апелираха срещу Русия отдавна. Защо сега се говори, но тогава никой нищо не каза? Защото сега идва от руска страна, а не от украинска. На Украина всичко е позволено по медиите за фалшиви новини, които докладват с двойни стандарти и спестяват информация, която би навредили на фалшивия величествен образ на Украйна, който е изкуствено създаден.

Русия прави Х = "Х = зло"

Украйна прави Х = "Х = величие"

преди 2 часа, FatMan9 написа:

Цялата медия ли апелира, или само някой, чието мнение няма ефект нито върху самата медия, нито върху Русия, нито върху случващото се в украинското прокси?

Сега ли се събуждате за рашистката пропаганда която се лее от 2014 г до сега ?

Очевидно хал хабер си нямаш и никога не си гледал руска телевизия, а само преведените опорки по нашите пропутински фейкомети .

Само да ти кажа съвсемкратичко - ВСЕКИ ден е такава пропагандата.

току-що, miro20 написа:

И само в Русия..... Друга пропаганда не съществува.......

преди 3 часа, FatMan9 написа:

бля бля бля

чакам да ми покажеш западна медия, която апелира да се горят и давят руски деца, и на капак, нито конкретния журналист, нито самата медия, да не са претърпели най- малкото някакви санкции за тази им престъпна агитация?

преди 1 час, miro20 написа:

от години!!!

преди 6 минути, insec написа:

, нито конкретния журналист, нито самата медия, да не са претърпели най- малкото някакви санкции за тази им престъпна агитация?

"Временна лудост": RT уволни водещия, призовал да се давят украински деца - Войната в Украйна - Дневник (dnevnik.bg)

преди 7 часа, miro20 написа:

Сега ли се събуждате за рашистката пропаганда която се лее от 2014 г до сега ?

Очевидно хал хабер си нямаш и никога не си гледал руска телевизия, а само преведените опорки по нашите пропутински фейкомети .

Това не е вярно.

Не се лее "рашистка пропаганда", тъй като такава несъществува. Докладването на новини, които не ти харесват, не означава, че тези новини са "пропаганда".

Вече ти обясних защо "руска пропаганда" е предимно мит, измислица. Обясних ти връзката с този мит, САЩ и изборите през 2016г, но ти го игнорира, както се очакваше.

Кои български медии са про-руски? Българските медии, които са прокси разклонения на американските такива, както е и в целия запад и не само, са анти-руски, не про-руски.

Не, не е всеки ден. Всъщност, всеки ден е анти-руска пропаганда и дезинформация, и фалшиви доклади за това какво прави и казва Путин. Като пусна телевизора, виждам грантомотивирани медии, плюещи Русия и Путин. Това виждам! Няма нищо про-руско по медиите за фалшиви новини в България.

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Това не е вярно.

Не се лее "рашистка пропаганда", тъй като такава несъществува.

А война съществува ли, съгласно несъществуващата рашистка пропаганда ?

току-що, Реджеп Иведик написа:

А война съществува ли, съгласно несъществуващата рашистка пропаганда ?

Да.

Война има, съгласно официални източници, включително и руски.

Войната всъщност е изкуствено разпалена прокси война с геополитически цели, съгласно задълбочени анализи, които не са на руските медии или които и да е медии.

преди 1 минута, FatMan9 написа:

съгласно задълбочени анализи

Като на Ромчето ли ?

Начи, аз ако сгреша съм идиот, а Ромчето ако сгреши е грешка в задълбочения анализ.

Аз като зема едно дърво...

преди 8 часа, insec написа:

Ми те директно си призовават по пропагандистките водещи медии и журналисти , за "джихад' . 

След думите на тиктоковския генерал Кадиров , призовават за въвеждане на джихад в цяла РФ

И това не предизвиква никаква изненада.

и за изтриване на украински градове от лицето на земята

А Машка Захарова , говорителката на Външно на Рашистан, заедно с пропагандона Соловев само преди месец защитаваха пламенно въпросния Антон Красовски

:giggle1:

ех ех ех .... :) 

преди 6 минути, miro20 написа:

Ми те директно си призовават по пропагандистките водещи медии и журналисти , за "джихад' .

Нали едно е да призоваваш за нещо, друго е директно да го правиш от ден първи като влезеш на инвазия?

преди 3 часа, FatMan9 написа:

Свещенна простота

Великия анал лизатор  не знае че в Рашистан се наказва всеки който нарече "спвциалната операция' война ?

Че се закриват и блокират сайтове които пишат за това ?

https://meduza.io/news/2022/07/21/genprokuratura-ob-yasnila-pochemu-voynu-zaprescheno-nazyvat-voynoy-eto-predpolagaet-nastuplenie-pravovyh-posledstviy

Гугълни  за Алексей Горинов -  осъден на 7 години затвор заради това че нарича войната война и е написал "не на войната" и е против престъпленията на рашистите в Украйна.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Като на Ромчето ли ?

Начи, аз ако сгреша съм идиот, а Ромчето ако сгреши е грешка в задълбочения анализ.

Аз като зема едно дърво...

Нямам идея кое е "Ромчето", за което говориш.

Не веднъж съм обяснявал как да знаем кое е вярно и кое не. Ако едно твърдение се препокрива с реалността, значи е вярно. Ако едно твърдение не се препокрива с реалността, значи то не е вярно. Ако твърденията, посочени в даден анализ, отговарят на наблюденията в реалността на политическите процеси и произхождащото от тях, значи тези твърдения са верни. Кое му е сложното.

преди 18 минути, miro20 написа:

Гугълни  за Алексей Горинов -  осъден на 7 години затвор заради това че нарича войната война и е написал "не на войната" и е против престъпленията на рашистите в Украйна.

Значи е изкарал късмет, че се намира в Русия и е осъден само на затвор. За разлика от там в укрорайха директно карат на затриване. Ей ти малко имена Vlodymyr Struk, Denis Kireev, Mikhail & Aleksander Kononovich, Nestor Shufrych, Yan Taksyur, Dmitri Djangirov, Elena Berezhnaya.

преди 37 минути, miro20 написа:

Свещенна простота

Великия анал лизатор  не знае че в Рашистан се наказва всеки който нарече "спвциалната операция' война ?

Че се закриват и блокират сайтове които пишат за това ?

https://meduza.io/news/2022/07/21/genprokuratura-ob-yasnila-pochemu-voynu-zaprescheno-nazyvat-voynoy-eto-predpolagaet-nastuplenie-pravovyh-posledstviy

Много добре знам как се нарича. Нали тук, в тази тема, се нарича война - затова казвам, че е война. Иначе аз знам, че е специална военна операция, а не война. Ако беше война, щеше да се усети, повярвай.

И какъв е проблема да се закриват сайтове, които потенциално разпространяват пропаганда срещу операцията и правителството, примерно? Примерно, медиите за фалшиви новини никога не докладват загубите на Украйна, военните престъпления на Украйна, цивилните инциденти на Украйна ,и т.н... И защо не коментираш факта, че тук на Запад също има постоянно закрити профили и сайтове, а? Защо винаги показваш само едната страна на история, която има две страни? Ако кажеш нещо, което не съвпада с официалния наратив, алгоритмите ще предотвратят поста ти да постигне популярност. И все пак ако постигне, ще бъде изтрит, както и профила ти може да бъде изтрит и дори да се стигне до съд. Има и сайтове, които се блокират - RT е пример за такъв сайт. И не, не ми казвай, че RT е пропаганда. Ако смяташ, че има пропаганда, посети сайта, направи снимки, и ми ги покажи (ако искаш аз сам ще го направя). В САЩ също има някакви американски сайтове, които се цензурират. Линковете към тези сайтове не е позволено да се постват в социалните мрежи - ако опиташ да ги публикуваш, ще получиш съобщение, което ти казва, че съобщението ти съдържа забранени линкове.

Едно е да блокираш сайтове, които разпространяват дезинформация с цел дестабилизация, и се занимават с подривна дейност като цяло. Съвсем друго, обаче, е да блокираш сайтове, които критикуват официални версии и правят критични анализи и казват неща, които не са удобни на властта. Тези две неща не са еднакви, нали знаеш. Примерно, докладване на загубите на Украйна се счита за руска пропаганда и фалшива информация, тъй като медиите за фалшиви новини представят фалшива образ, според който украинските военни са безсмъртни и не могат а губят, нито да извършват военни престъпления. Това, разбира се, е фалшива информация.

Други примери за фалшива информация, чието критикуване се счита за руска пропаганда, е факта, че санкциите срещу ЕС, представени като санкции срещу Русия, доведоха да по-скъпа енергия и ускорена деиндустриализация в ЕС. Това също е фалшива информация, както съм показал и доказал ето в ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ.

1666366998537.jpg

Колкото се отнася до двойните стандарти на докладване, и фалшивото твърдение, че украинските ракети никога не падат върху цивилни елементи, а само руските го правят... този мач сме го играли много пъти от 1950г. насам, не мислиш ли...

1666091415455.jpg

През 2015г., Русия ограничи дейността на подривна фондация, наречена "Отворено Общество". Какъв е проблема същата Русия да блокира и медии, които също се финансират от този и онзи източник, и налага либерална пропаганда с цел изкривяване на преценката за реалност на хората? Аз мога да ти изкарам много такива примери, които, обаче, не се отнасят за пропаганда срещу Русия, а про-либерална пропаганда като цяло.

Знаеш, че информацията може да се използва като оръжие. Не веднъж съм ти показвал това:

subversion.jpg

subversion-against-russia.jpg

Виждаш ли това, което е в червено? Прочети го добре няколко пъти, докато го разбереш. След това, погледни действията на Колективния Запад срещу Русия - и сравни тези действия с това, което е в червено. Ако го направиш, ще разбереш защо ОПРЕДЕЛЕНО Е ДОБРА ИДЕЯ Русия да блокира и цензурира Западни информационни източници и инфилтрация. За да се предотврати либерална инфилтрация, информационното поле трябва да е затворена за тази инфилтрация. Същото се отнася и до идеологическите подривници - затворени граници = няма проблеми.

Действията на Русия срещу Запада са от критично значение да се запази суверена е целостта на Русия.

преди 37 минути, miro20 написа:

"Не на войната" е универсален термин, не принадлежи само на този, за когото говориш. Анти-военните протести имат пропагандна, дезинформационна и деморализираща цел - те винаги са против една страна, но не и против двете. Това не означава ли нещо, според теб?

И защо няма протести и "Не на войната" срещу изкуствените воини и инвазии на САЩ, които се вихрят от десетилетия из света? Защо протестите и "Не на войната" са винаги срещу тези, срещу които е и САЩ, но никога не са срещу САЩ и в подкрепа на тези, срещу които е САЩ? Защото става въпрос за фалшиви протести и пропагандисти, финансирани от... сещай се сам.

Много добре знам как се нарича. Нали тук, в тази тема, се нарича война - затова казвам, че е война. Иначе аз знам, че е специална военна операция, а не война.

преди 6 часа, FatMan9 написа:

Последно ? тук в тази тема, или "сегласно официално източници, включително и руски"

Пак се оака дечко....  :getout:

"Не на войната" е универсален термин, не принадлежи само на този, за когото говориш. Анти-военните протести имат пропагандна, дезинформационна и деморализираща цел - те винаги са против една страна, но не и против двете. Това не означава ли нещо, според теб?

Алабалистчо, къде по света,  освен в Рашистан, арестуват за плакати "не на войната" ?

Или за пеене на песнички от детството ни " пусть всегда будет солнце " ... ?

Ето ти подробности за репресиите в Рашистан

https://www.sibreal.org/a/antivoennoe-dvizhenie-v-rossii/32000610.html

преди 1 минута, miro20 написа:

Последно ? тук в тази тема, или "сегласно официално източници, включително и руски"

Пак се оака дечко.... 

Всеки нарича ситуацията както си поиска. Аз откъде мога да знам на кой какви термини са му угодни?

преди 2 минути, miro20 написа:

Алабалистчо, къде по света,  освен в Рашистан, арестуват за плакати "не на войната" ?

Или за пеене на песнички от детството ни " пусть всегда будет солнце " ... ?

Ето ти подробности за репресиите в Рашистан

https://www.sibreal.org/a/antivoennoe-dvizhenie-v-rossii/32000610.html

Това доказва, че си игнорирал или прочел, но не разбрал останалата част на това, което написах. Вече ти обясних каквото имах да обясня. Отговорих на въпросите ти, но ти така и не разбра. Както и да е...

Искаш ли да има финансирани от Русия анти-американски протести в Америка, че да видим дали няма да има арестувани?

Искаш ли да има инфилтриращи руски НПО-та и фондации в САЩ, работещи против САЩ и осъществяващи подривна дейност, че да видим дали няма да има ограничения и забрани?

Искаш ли да има про-Руски протести, че да видим дали няма да има арести и цензуриране? Знаеш ли колко протести имаше срещу санкциите и ефектите от тях? Ти колко протеста видя по медиите за фалшиви новини? Точно 0.

Искаш ли да има руски медии, че да видим дали няма да ги цензурират, за да се скрие другата страна на историята?

Новините, които четеш, са фалшиви новини, пропаганда, и двойни стандарти. Като се има това предвид, лесно е да се заключи, че това са невалидни новини, които показват само едната част на история, която има две страни. Факта, че има наличие на пропаганда, двойни стандарти в докладите, анти-руско окарикатуряване, и умишлено погрешно представяне на това, което прави и казва Путин, не може да се отрече. Ясно е, че монопола върху информацията, интернет, и медиите се държи от САЩ. Все пак, всички основни технологични компании в света са в Калифорния, Силициевата Долина, и всички те са американки: Google, Facebook, Amazon, Apple, Alphabet, Twitter, и други... Медии: BBC, CNN, NBCNEWS, The Guardian, abc, Huff, cbc, Bloomberg, Independent, Forbes, Atlantic, WIRED, npr, The Economist, The Conversation, The New York Times, The Washington Post, и още... както и международните им разклонения, които са инфилтрирали други държави и говорят на езика в тези държави. Примери за това са НОВА, БНТ, БТВ, и останалите...

Няма какво да се търсят каквито и да е новини - монопола е американски, монопола е анти-Руски. Не си прави труда. Няма да намериш критична информация, която хем е срещу Запада, хем е пусната от официален източник. Официалното се държи от американския фалшив наратив. Затова ти казвам, че изискването ти за официални източници, е непосилно за угаждане и няма как да стане.

"Репресии"

Репресии срещу кое точно? Срещу осъществяване на подривна дейност, пропаганда срещу политическата система и окарикатуряването й и налагане на деморализация срещу привържениците й? Подривна дейност, замаскирана зад плакати относно "права", "свобода", "демокрация" и други такива думи, фрази, логически погрешни понятия, buzzwords, и каквито и да е други ефимерни, разтегливи понятия, без никакви ясни измерения, продукти на лични представи на всеки по отделно, след резултат на години колониална дерационализация.

Вече обясних защо е добра идея Русия да не позволява либерална инфилтрация в държавата. Не веднъж съм обяснявал, че либерализма и подривна дейност, която ни кара да отиваме към Ада, но да минаваме през път, покрит с добри намерения.

Пак ти казвам: виж описаното в изображенията ми в горния пост; след това сравни описаното с действията на Колективния Запад спрямо Русия. Така ще сам ще си дадеш отговор на много въпроси.

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Това доказва, че си игнорирал или прочел, но не разбрал останалата част на това, което написах.

Кой ще ти чете такива неща? Има опасност да се замисли дали не е прочел нещо, което наистина да се окаже вярно. Десет пъти му пуснам да чуе обяснение що е то журналист от масова медия (даже не става дума за народност на медията) и упорито се отказва да се направи.

Вече ти обясних каквото имах да обясня

преди 1 час, maxthon написа:

Десет пъти му пуснам да чуе обяснение що е то журналист

Забавното е че си вЕрвате на простотията, после се чудите що никой не ви обръща внимание   :giggle1:

По темата

Среща на големите :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Забавното е че си вЕрвате на простотията, после се чудите що никой не ви обръща внимание

Забавното е, че правиш този извод без да си чул за какво става дума. И разбира се следва туитър бот понеже не е простотия.

току-що, maxthon написа:

следва туитър

Късогледството ти не типозвоялва да разбереш че не носителя на информация ти е проблем / туитър ли ще е , фейсбук ли, линк на сайт ли, тлеграм препратка ли и т.н./  а че не виждаш информацията която  показва носителя .

:hush:

Късогледството ти не типозвоялва да разбереш че не носителя на информация ти е проблем / туитър ли ще е , фейсбук ли, линк на сайт ли, тлеграм препратка ли и т.н./  а че не виждаш информацията която  показва носителя .
:hush:
Е проблем е след като ми е предоставя бот с ясна цел

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.