Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 6 минути, lsmurf написа:

Правилно казваш - дизайнът не е впечатляваш . Сега ако кажеш и нещо конкретно по съдържанието тогава ще бъда яко учуден. :)

Дизайна не ме интересува, интересува ме кой е автора и от къде е черпил информация!

А по въпроса:

http://www.ivanstat.com/bg/gni/ru.html

Тук може да се види какъв е бил БВП на Русия по времето на Елцин и след това по времето на Путин.

Като най-добър резултат има за 2013г. тоест преди Запада да наложи санкции и да се стреми по всякакъв начин да пречи на икономическото развитие на страната.

И една изненада:

https://news.bg/int-politics/tramp-poiska-rusiya-otnovo-da-bade-prieta-v-g-7.html?utm_source=money.bg&utm_medium=article&utm_campaign=footer

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 664,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

преди 17 минути, M.Николов написа:

Чакай , чакай ! Франция и Германия искат него (Тръмп) да изхвърлят от " Г7 " !........(не ми се търси сега в нета , ама такива са последните новини...).....

.............................

П.П. Ето какво се случва (за което нашите тъпаци още не са получили инструкции как да го съобщават по Tv и др.) :

преди 12 минути, M.Николов написа:

Забавно едните не ги желаят във формата а другите се фокусират върху други формати , а не върху този в който не са поканенени. Колко странно ,а :)

преди 33 минути, M.Николов написа:

Дизайна не ме интересува, интересува ме кой е автора и от къде е черпил информация!

А по въпроса:

http://www.ivanstat.com/bg/gni/ru.html

Тук може да се види какъв е бил БВП на Русия по времето на Елцин и след това по времето на Путин.

Като най-добър резултат има за 2013г. тоест преди Запада да наложи санкции и да се стреми по всякакъв начин да пречи на икономическото развитие на страната.

И една изненада:

https://news.bg/int-politics/tramp-poiska-rusiya-otnovo-da-bade-prieta-v-g-7.html?utm_source=money.bg&utm_medium=article&utm_campaign=footer

Да прав си че по този показател Русия е вървяла по добре при Путин отколкото при Елцин но този показател е доста относителен и зависи от текущите цени в държавата. Вдигаш цените и получаваш голям брутен национален продукт. Прави впечатление че Русия има по нисък процент от световното БНП  отколкото през  1990 год.

преди 1 час, miro20 написа:

По темата :

34686477_1698203900216963_33709312772711

Като изключим последната, глупава и манипулативна графа (но тази лъжа ти е простена, защото ти не си автор, има и много по-зле от теб), каква ли ще е тази табличка, съпоставена към гордият член и председател на ЕС - България? Кравепасците предимно, заедно с еврогейовете, а при нас и турците, изплюскаха много готови ресурси от победеният, източен блок. Това си беше живо мародерство и геноцид, макар и сътворени с кадифени ръкавици, но крайните резултати говорят сами, за себе си. А да се използва статистиката на разрушенията, причинени от САЩ и компания в бившият, източен блок, както и от неадекватни и изманипулиран от плоската, краварска пропаганда управници, като споменатите от теб - горби и Елцин, като опорка и пропаганда пак срещу тези държави и народи. Е нещо толкова долно, че само твоите източници на фейк пропаганда са способни. А да не забравиш и нашите титани - Костов, Ф. Димитров, Праси, Д. Стоянов, дето ходи да лази и да се извинява в Анадола,от името на България и други знайни и незнайни герои. А като знаем и кога беше бумът на групировките, мафията, престъпността, които сега се облякоха в одеждите на "почтенни" бизнесмени (ама едно л*йно облечено в балдахин, какво представлява). И съпоставим същото с времената на любимите ти горби и Елцин, само че в много по-големи мащаби. Сравнение с онези времена, сега Русия и руснаците просперират и това явно не ти дава покой, ама е факт. А и горе е пропусната една важна графа, свързана с директен геноцид - колко е намаляло населението на Русия от тогава, до сега? Аз знам за 10 000 000 души, които просто ги няма. Това си е внушителна бройка и процент, но в момента в Русия има положителен прираст. А като процент избити от демократичните "ценности" и демократичен преход, те са доста по-назад от милата ни България, където нещата са страшни, освен че ще ги бием и по всичко останало от горната табличка. Тук само орките се множат, а основното, активно население данъкопладци, скоро може и напълно да изчезне.

Та, на мен ми е ясна плоската ти пропаганда срещу Русия, нали с това си вадиш хляба, обаче фактите изобщо не говорят в твоя полза, ако човек има нерви да ти нищи глупостите. Което може да постигнеш само с някоя, като рисувана от дете на Paint табличка, иначе си нечетим. Но иначе кефиш как все някой, за нещо си хванал, а освен да копираш лъжите и манипулациите от мрачните дерби на грантовата, прогейтър мрежа, ти самият друго не правиш. Е, пак си уловен в лъжи и манипулации. А единственият начин, човек да не те хване, е да не се занимава с теб, което обикновенно се получава.

преди 1 час, lsmurf написа:

Забавно едните не ги желаят във формата а другите се фокусират върху други формати , а не върху този в който не са поканенени. Колко странно ,а :)

Първо , твърдението " не ги желаят " подлежи на , поне изясняване .

Второ (а то е по-важно за мислещи ) , не правиш разлика между трябващо и искано (т.е. не искат , ама им трябва :). ........но това са сложни неща за мислене . За това по-простичко , като за малки деца.........

Очевидно ти липсват години от детството . Ето ти малка възможност да се поправиш :

https://www.bgjargon.com/word/meaning/Гроздето е кисело

НО ! За да не стигнем до поредното "недоразумение" , първо си отговори на въпроса " Кой , кой е ? " ! :)

Е , ще ти помогна (защото все пак си ми симпатичен) ! Избирай !

Стара и деградираща или новообразуваща се и просперираща световна система .

......деградиращата система не искала това което и трябва за да се оправи - т.е. да се демократизира , ама истински (а не на приказки само и извращения) и да се включи в новата ! Е , наистина е странно !:lol6:

........Ха , сега мисли за НЕискащите !........ се правят на умрели лисици , а златни кокошки в Русия дал Бог - друга детска приказка.....:lol6:

https://chitanka.info/text/9184-lisitsata-kojato-se-prestruvashe-na-umrj

преди 1 час, RagnerBG написа:

Като изключим последната, глупава и манипулативна графа

Ако наричаш рейтингите на  Форбс и др глупави и манипулативни... не знам... :) твоя си работа.

А да се използва статистиката на разрушенията, причинени от САЩ и компания в бившият, източен блок, както и от неадекватни и изманипулиран от плоската, краварска пропаганда управници

Никой не е длъжен на соца да го култивира в саксия и да се грижи за него . Противоборството на системите е ясно, но соца флаира най вече поради вътрешни причини, некадърност в управлението, неправилни доктрини, лъжи за икономиката и т.н. и т.н. Това е говорено в много други теми.

Сравнение с онези времена, сега Русия и руснаците просперират и това явно не ти дава покой, ама е факт.

Твърдението ти е лъжа. Ако ще спориш със не-краварски , а Росстат и др статистики , пак ти казвам - проблема си е твой, и това няма абсолютно нищо със фАКТИТЕ.

но в момента в Русия има положителен прираст.

Отново лъжа

ако човек има нерви да ти нищи глупостите.

А удоволствие бих дискутирал с някой който обаче не говори с езика на лъжата и измишльотините.

Е, пак си уловен в лъжи и манипулации

Е... пак доказах че не съм аз този който лъже и манипулира.

Банално вече.. .дай нещо по сериозно :)

преди 3 часа, by_chechi написа:

т.е. не употребяваш "мръсни думички" , но пък същността 

Е точно  по това се различаваме. Браво ! има шанс да осъзнаеш нещо толкова простичко.

Че когато аз говоря по СЪЩНОСТТА аргументирано и културно, никакви гаменски изрази , обиди и заяжданици не са необходими.

За разлика от вас, които когато  ви  смачкат с аргументи, беззъбо плюете - пък  ти си такъв онакъв.. тъпо паче, и т.н. :)

преди 13 часа, M.Николов написа:

Отново пишеш пълни глупости!

Нямало олигарси по времето на Елцин, сериозно?:angry:

Остави го да си дъфче опорките. 

http://www.dw.com/bg/пактът-на-елцин-с-олигарсите/a-19376525

Цитат

Олигарсите подкрепят Елцин

В тези смутни времена в Русия някои хора успяха да натрупат големи богатства - тъй наречените новобогаташи, или олигарси. Силното им икономическо влияние постепенно се трансформира и в политическо. Те са си давали сметка, че съществува опасност от връщане на старите комунистически порядки, което би им отнело всичко, което имат. Затова собствениците на големите медии в Русия тогава решиха да подемат кампания в подкрепа на Елцин.

преди 1 час, M.Николов написа:

Колко било елементарно.:lol6:

И кои цени вдигаш точно?

Ами не е баш толкова елементарно ама нямам намерение да обяснявам подробно . Има места в нета откъдето можеш да се информираш ако имаш желание.

преди 45 минути, nikssi написа:

Остави го да си дъфче опорките. 

http://www.dw.com/bg/пактът-на-елцин-с-олигарсите/a-19376525

:lol6: Ти четеш ли какво цитираш :

Цитат

И така бяха положени основите на "модела Путин", твърди германски експерт.

Именно. Бинго ! и от 0 милиардера, имаме 100-на путинови такива :)

Потвърждаваш това което казвам, но видиш ли ...  "съм дъфчел опорки" :) :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Ти четеш ли какво цитираш :

Чета, чета ама май ти не четеш...

Цитат

Олигарсите подкрепят Елцин

В тези смутни времена в Русия някои хора успяха да натрупат големи богатства - тъй наречените новобогаташи, или олигарси. Силното им икономическо влияние постепенно се трансформира и в политическо. Те са си давали сметка, че съществува опасност от връщане на старите комунистически порядки, което би им отнело всичко, което имат. Затова собствениците на големите медии в Русия тогава решиха да подемат кампания в подкрепа на Елцин.

Нали уж нямало тогава олигарси, а Мента? Чети , чети. Пак те хванахме в лъжа. 

преди 6 минути, nikssi написа:

Нали уж нямало тогава олигарси, а Мента? Чети , чети. Пак те хванахме в лъжа. 

Къде изпадна думата "милиардери" ? някой лъже и манипулира а ? тролчетата ми те... не ви е за пръв път :)

Нещо за" основите на модела Путлер " да кажеш ? :)

преди 9 минути, miro20 написа:

Къде изпадна думата "милиардери" ? някой лъже и манипулира а ? тролчетата ми те... не ви е за пръв път :)

Нещо за" основите на модела Путлер " да кажеш ? :)

Миро , Миро съдиш по себе си явно.

Истината, е че всеки на власт се огражда със свои протежета. Навсякъде, не само в любимата ти за дъфкане Русия. Нима си мислиш,че някой друг ,а не едрия капитал управлява в цял свят? 

..та ...погледна ли под кревата ,а Мента? 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

да , да,..добре ... капитала управлява целия свят... бла бла ? Не каза къде изпадна думата милиардери, и не коментираш "основите на модела Путлер" .

Гърчи се...  не ми пречиш. Радвам се че отново се показа кой е "ментата" :)

преди 19 минути, miro20 написа:

Не каза къде изпадна думата милиардери, и не коментираш "основите на модела Путлер" .

Каква дума е изпаднала? Цитата е коректен. Ето ти и снимка на цитата. Думата милиардери не срещнах никъде в страницата на  сайта, който съм ти дал.

2018-06-08_22h33_26.jpg.08ad8f6a3c490c4b4f9971b48fae62a5.jpg

Модела Путин е под кревата ти Миро!   :ph34r:   Изместваш въпроса и после се правиш на луд. Това е истината. 

току-що, nikssi написа:

Думата милиардери не срещнах никъде в страницата на  сайта, който съм ти дал.

E именно де ! :)

Аз говоря за милиардери и как са създадени и как просперират от кръга на Путлер. Идея си нямам ащо си мислиш че ми опонираш, цитирайки съвсем други неща  :)

Радвам се че сам си го каза.

преди 2 минути, nikssi написа:

Изместваш въпроса и после се правиш на луд. Това е истината. 

Именно че  ти си плямпаш съвсем други неща, за които никой не говори,  изместваш темата, и се правиш на луд.

Ако все още не ти е ясно, върни се мъничко по назад и тогава пак заповядай с лъжите и манипулациите си . :)

преди 8 минути, M.Николов написа:

Нали ти написах бре, от твоята табличка за1997г- 4 броя милиардери!Пак си разобличен, за пореден път!

Коментирах го вече . Затвърждаваш  ми мнението с "какви хора говоря"

преди 55 минути, M.Николов написа:

Нали ти написах бре, от твоята табличка за1997г- 4 броя милиардери!Пак си разобличен, за пореден път!

Ами ти да не мислиш, че това го касае? Та той "няма една лъжа казана". Точка. Това не подлежи на обсъждане и оспорване.

Просто никой не му вярва, но проблемът не е в него, а в хората.

преди 44 минути, Lumberman написа:

Ами ти да не мислиш, че това го касае? Та той "няма една лъжа казана". Точка. Това не подлежи на обсъждане и оспорване.

Просто никой не му вярва, но проблемът не е в него, а в хората.

А ти прочете ли отговора ?

имало е за малко 4-ма , които после изчезват  и стават 0 . :)

И ти си сляп обаче за създадените от путлеристкия кръг приятели 100-на милиардери  , които укрепват държавното разграбване и обедняване на народа.

вЕрвай си в каквото искаш.. проблема наистина е в хората и капаците които сами си слагат.

преди 6 часа, miro20 написа:

Отново лъжа

Бях позабравил методите ти на работа. Цитираш ми статистика за 3 месеца... от tweeter? Хубаво, може и да не са с постоянен, положителен прираст, но го няма чудото от любимите ти времена на скачане и цветни революции. Аз няма да следя всеки ден популацията, нито година за година. Но това мисля, че изчерпва темата, какво е било при Елцин и опитите за демонократизиране на Русия и какво се получава при злият император Путин:

Natural_Population_Growth_of_Russia.PNG

Източник - en.wikipedia.org .

преди 6 часа, RagnerBG написа:

Аз няма да следя всеки ден популацията, нито година за година

я виж по назад кой каза " сега"  ?

е на ти "сега".

Пардон, " в момента" е твойта дума.

преди 14 часа, Yvan Sergeev написа:

миро20 че ходиш ли на прайда 

Не. Гледам прекрасно място сте  избрали. Паметника на съветската армия. Там само такива се събират.

:) :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.