Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

• Автор
преди 9 минути, miro20 написа:

Затова ли по кабеларката имам над 20 рускоезични програми, включително всички основни пропагандни държавни руски телевизии ??

Объркан съм . да вЕрвам на това което внушаваш, или това което ВИЖДАМ.  ?

:)

Другото което ме притеснява че ти говориш за бивш  американски служител, занимаващ се с бизнес.

Аз говоря за официални руски държавни компании, за съвсем реални милиардери-олигарси, владеещи и в момента и властта и  илиардите на държавата.

Държава , оплетена в олигархични зависимости, се нарича мафия.

не от "бивши". От настоящи управници .

Ще се излагаш ли с други примери , или това ти е достатъчно ?

:) 

От къде идват парите??? Как един държавен служител, след като напуска държавния си пост ( колко го е напуснал е друг въпрос!!! Бивш шпионин няма!!!), изведнъж от държавен служител на заплата, става най-големият медиен магнат на Балканите??? Даже пише и за теб!!! Ама споко, на час по лъжичка ще ти давам, моето продажно патенце!!!

Цитат

Шпионаж и манипулации в Мрежата

През 2010 г. Петреъс сформира първата армия от интернет-тролове (Американската шпионска операция за манипулация на социалните мрежи, “Guardian”, 2011). Като ръководител на Централното командване на армията на САЩ (CENTCOM) обявява конкурс за програмно осигуряване на управлението на тролове, позволяващо на 50 юзъри да управляват 500 фалшиви профила, „без заплаха за разкриването им от подготвен противник“.

Само няколко години по-късно същите действия от страна на Русия ще станат обект на критики от страна журналистите, които, обаче, ще подминат с мълчание американските първопроходци в жанра, както винаги. Така например, в статия, публикувана от сайта “Obs-Rue89” се споменават пет страни, замесени в подобна дейност, но САЩ не фигурират сред тях.

Като военен, Петреъс прекрасно разбира, че информационните технологии са незаменими за информационни операции. Още като директор на ЦРУ той предупреждава: „ще стане възможно да ви следим чрез съдомиялната машина” (“Wired”, 2012). Днес, вече  медиен магнат, той си остава по прежнему войнствен: „Киберпространството е изцяло ново поле за война” (Би Би Си, 2017). И призовава активно за засилване на котрола върху интернет.

В това отношение е интересно, че KKR контролира оромен брой интернет- компании, в това число “Optiv” (киберсигурност), “GoDaddy” (хостинг), “First Data” (електронни пари) и, разбира се, интернет-доставчиците от “United Group”.

Масовото следене в интернет от страна на англо-американските разузнавателни служби, за което говори Едуард Сноудън, достига своя пик тъкмо по времето, когато Петреъс е начело на ЦРУ. Става дума за проекти като “Prism”, които осигуряват пряк достъп до сървърите на интернет гигантите Google, Facebook, Apple, Microsoft и др., както и такива като “Muscular” и “Tempora”, които позволяват непосредствено проникване в оптичните кабели.

На Балканите значителна част от интернет трафика минава през провайдърите, закупени от Петреъс. Сръбското разследване „Невидимата инфраструктура – потокът на данни“ показа, че целият трафик се събира в една точка: “Ако някой иска да чете, филтрира или възпре целия национален трафик, протичащ по мрежата на SBB, може да го направи, използвайки именно това средоточие”. Не щеш ли, тази точка принадлежи именно на KKR.

Защо да я разбиваш, като можеш просто да я притежаваш?

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 664,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

И какво общо има това със 100-ната милиардери олигарси, путинови приятели , които почти еднолично владеят над 90 % от ресурсите на най богатата държава, докато 60 % от руснаците живеят с 10$ на ден ?

Петереъс акоискаш го сравнявай с някой като Решетников. Нали и той е "бивш" служител на руското разузнаване :)

Който странно защо продължава обаче да води активна дейност и в България.  Ей на и президент ни избра, и проекти активира, и т.н.

Сравнявай си . Нямам нищо против. Те са си най подходяща партия за сравняване.

Аз говоря за мафията и дали има в историята по големи примери на толкова алчен, нагъл, безскруполен , гладен капитализъм, който е сега в РФ .

Към който някои толкова усилено ни влекат, играейки на струната че това е ... СССР. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор
Цитат

Дейвид Хоуел Петреъс прави успешна кариера и в друга област: манипулацията на съзнанието. Примерът му е показателен за радикалните промени, настъпили в света на информацията. До този момент никой не допускаше, че е възможно бивш шеф на разузнаването да ръководи медии, и то в страна, за чието унищожаване е спомогнал. Но ето, че този вражески генерал, ръководител на тайна служба и специалист по пропагандата успя да превземе медиите на една подложена на бомбардировки нация, изтъквайки като предлог осигуряването на обективна информация. Потресаващ ход! Но нищо не е в състояние да шокира завладените умове и сърца.  

преди 5 часа, miro20 написа:

Има ли още заблудени , които да вЕрват на старата детинска пропаганда че ... едно време през соца всичко цъфтеше , и дойде "злата демокрация" и всичко съсипа ??

Соца се сгромоляса драги... и не демокрацията като принципи ти е виновна, а хората с техния промит крив /и крадлив/ соц  манталитет,  и старото фалирало соц наследство.

В резултат имаме   нов бардак със старите к....

преди 5 часа, miro20 написа:

Има ли още заблудени , които да вЕрват на старата детинска пропаганда че ... едно време през соца всичко цъфтеше , и дойде "злата демокрация" и всичко съсипа ??

Соца се сгромоляса драги... и не демокрацията като принципи ти е виновна, а хората с техния промит крив /и крадлив/ соц  манталитет,  и старото фалирало соц наследство.

В резултат имаме   нов бардак със старите к....

Бай Миро и Патладжансув, двама луди, които от години непрестанно мелят едни и същи глупости до безкрай - соца, червените, Путин, руснаците... Путин, руснаците, червените, соца...

На мен вече ми станаха досадни, няма ли кой да ги лекува тези идиоти?!

Близките им сигурно са вдигнали ръце от тях, представяте ли си по 24 часа непрекъснато да им мелят на главата за Путин и  руснаците...

преди 53 минути, Джугашвили написа:

Примерът му е показателен за радикалните промени, настъпили в света на информацията. До този момент никой не допускаше, че е възможно бивш шеф на разузнаването да ръководи медии, и то в страна, за чието унищожаване е спомогнал. Но ето, че този вражески генерал, ръководител на тайна служба и специалист по пропагандата успя да превземе медиите на една подложена на бомбардировки нация, изтъквайки като предлог осигуряването на обективна информация. Потресаващ ход! Но нищо не е в състояние да шокира завладените умове и сърца.  

Виж сега... Идея си нямам каква е ситуацията с медиите в Сърбия, само знам че за сега е верен сателит на Путлер.

така че каква пропаганда, какви медии кой владеел... като дръпнем чертата... кой кой е ? :)

У нас казват Пеевски владее повечето медии . И си е официален , а не бивш депутат от ДПС.

Значи .. ДПС и Турция ни диктуват медиите ?

Е..можем да допуснем че има нещо такова, но мен никой не ми е забранил да чета руски медии, американски, немски, украински и т.н.

Така че... примера ти тотално издиша...както винаги.

То не е и пример де... Аз говоря за облечеа във власт реална действаща олигархия, облечена и в момента във власт,  владееща 90 % от милиардните трилиони ресурси на ЦЯЛА държава, той ми говори за америкаснки бивш служител и че бил купил някакви медии...

Пълен нонсенс.

преди 19 минути, gagodrago написа:

На мен вече ми станаха досадни, няма ли кой да ги лекува тези идиоти?!

Както казах и тук , не ви разбирам.

преди 13 часа, lsmurf написа:

За империите си е вярно . Тя и съветската империя затова се разпадна . Сега е ред и на наследницата и Руската империя. :)

Нещо тотално си се объркал .

Сега друга империя ни гази . И на разпад отива......! :)

А сегашна Русия няма имперски претенции не само към нас......

преди 2 часа, by_chechi написа:

Нещо тотално си се объркал .

Сега друга империя ни гази . И на разпад отива......! :)

А сегашна Русия няма имперски претенции не само към нас......

Защо мислиш така ? Да забеляза партия да открива предизборна кампания във Вашингтон ? Нама нали. Кой отива в анексиран Крим да приказва че там всичко е наред въпреки противоположното становище на ЕС ? Да не би да беше член на управляващата коалиция. Що ли ми се струва че въпреки че си приказваме че сме евро ориентирани се счупваме да правим метани на Русия. За икономика даже не си струва да приказваме. 100 процента газова зависимост. Ядрената енергетика също. Петрол -същото. В момента в който Русия реши да ни врътне кранчето изпадаме в икономически колапс. А това значи и че има силно политическо влияние у нас - в противен случай такава икономическа зависимост от една държава независимо дали тя е Русия или някоя друга едно самостоятелно и независимо от съответната държава управление не би допуснало в никакъв случай.

Русия не е врътнала кранчето. Но оная тъпа увсъ с плитката да. Защото  искаше да краде, зама си вдигна двойно цената за да прилапа нещо от транзит, но половин Украйна изкара нова година  на студено. Че и ние бяхме на колкото да не замръзнат тръбите.

Становище на еврогейове не ме интересува. От тях само истанбулски конвенции и подобни глупости.

Колкото до Крим, в момента това е най-сигурното място на света. Има бум на раждаемостта - жените се чувстват сигурни. А за изтърването на сапунчето в банята - справки СърГей - той много държеше на амбриажите.

* амбриаж = долен ляв педал.

преди 54 минути, lsmurf написа:

Защо мислиш така ? Да забеляза партия да открива предизборна кампания във Вашингтон ? Нама нали. Кой отива в анексиран Крим да приказва че там всичко е наред въпреки противоположното становище на ЕС ? Да не би да беше член на управляващата коалиция. Що ли ми се струва че въпреки че си приказваме че сме евро ориентирани се счупваме да правим метани на Русия. За икономика даже не си струва да приказваме. 100 процента газова зависимост. Ядрената енергетика също. Петрол -същото. В момента в който Русия реши да ни врътне кранчето изпадаме в икономически колапс. А това значи и че има силно политическо влияние у нас - в противен случай такава икономическа зависимост от една държава независимо дали тя е Русия или някоя друга едно самостоятелно и независимо от съответната държава управление не би допуснало в никакъв случай.

Ами като си смотан и не можеш да се развиваш сам, естествено, че винаги ще зависиш от някой друг.

Как да се развиваш,  след като кретеноиди като бай Миро и Калпазансув нито могат да ти проектират и да построят ядрени реактори, нито знаят как да сондират за нефт и газ, нито могат да експлоатират златни находища, нито могат да ти построят самолет, ракета или високоскоростен влак.

Какво развитие очакваш от неуки и неграмотни чалгари и наркомани?

Не виждам, защо ревеш срещу съдбата си, това което получаваш е това което заслужаваш.

преди 4 часа, lsmurf написа:

Защо мислиш така ? Да забеляза партия да открива предизборна кампания във Вашингтон ? Нама нали. Кой отива в анексиран Крим да приказва че там всичко е наред въпреки противоположното становище на ЕС ? 

Сигурно ходиш до тоалетна само ако има становище на ЕС. :D

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 18 часа, lsmurf написа:

А ясно - законът за търсенето и предлагането. :) То в България има страхотно търсене на руски пропагандни телевизии "В помощ на агитатора и пропагандиста" както се казваше някога :)

Добре ги помниш работите за агитатори и пропагандисти. Все пак си бил в кухнята им, дето има един лаф:D

преди 28 минути, karadzha написа:

Добре ги помниш работите за агитатори и пропагандисти. Все пак си бил в кухнята им, дето има един лаф:D

Помня ги разбира се защото народ който забрави миналото си е осъден да го повтори . А на мен въобще , ама въобще не ми се иска да се връща онова време. Може би има хора които тогава са били облагодетелствани и биха желали да им се случи пак но те са малка част от населението. Това че във форума е наводнено от подобни силно ме притеснява.

преди 1 час, lsmurf написа:

Това че във форума е наводнено от подобни силно ме притеснява.

Не ми изглеждаш много притеснен освен ако се притесняваш че по време на соца няма професия трол и ще си безработен.
Ама Живков макар и късно но цяла Европа му го призна че е успял да накара всички цигани да работят та и на теб ще ти се намери работа различна от трол. Гладен няма да те оставят.

А, не го мисли, те тия се оправят най-лесно. Чакали са становището на партията, сега чакат становището на ЕС, а един ден ще чакат и друго становище. Няма проблем. 

преди 6 минути, Колев60 написа:

""Това че във форума е наводнено от подобни силно ме притеснява.""

А защо не те притесняваше навремето, когато влезе в комунистическите редици;? Да беше се отказал или най малкото отказал директорския пост. Сега ли "прогледна"? И ти си от хората - които са на власт, съм с тях.  събрали сте се само умници. Можете ли да промените нещо и тогава и сега? Или само пишете? Я си предсави, че се смени политиката. Ще можеш ли да си изтриеш всички постове дето си цвъкал директорските си глупости?

Именно защото съм бил млад и наивен и винаги съм желал да направя нещо за страната съм членувал в както я представяха "най- прогресивната партия" , дойде ми акъла по някое време и я оставих но никога повече не съм членувал в друга както се опитваш да внушаваш. Дори не съм от така наречените "симпатизанти" Опитвам се да бъда обективен и да подкрепям добрите за България и народа стъпки и да осъждам вредните независимо чие дело са. Ако пиша във форума то е за да опровергая доколкото  мога дезинформацията която пробутвате на хора по незапознати с историята ни и малко да поукротя бурния ви стремеж към нова още по голяма катастрофа от тази до която ни докара социализма. А колкото за глупостите които цвъкате - просто сте ненадминати и не помислям да се меря с вашата дружина.

Aми не го мисли, защото ще е добре. Викаш, бил директор едно време? Е? Колко директори, комсомолци и чавдарчета овладяха държавата и приватизираха построеното ... Сега същите тия цицат еврофондове, депутатстват и така. Утре, живот и здраве я китайски ще научат, я ще ти разправят за другаря Мао. Зависи. Но пак ще са в крак с времето. Стига да ги държи Господ. 

преди 2 часа, lsmurf написа:

Може би има хора които тогава са били облагодетелствани и биха желали да им се случи пак но те са малка част от населението. Това че във форума е наводнено от подобни силно ме притеснява. 

Не. Форума не е пълен с такива "облагодетелствани" , а със заблудени , гледащи на  фалиралия соц от гледната точка на фейк-пропагандата за него строй.

преди 47 минути, lsmurf написа:

Опитвам се да бъда обективен и да подкрепям добрите за България и народа стъпки и да осъждам вредните независимо чие дело са. Ако пиша във форума то е за да опровергая доколкото  мога дезинформацията която пробутвате на хора по незапознати с историята ни и малко да поукротя бурния ви стремеж към нова още по голяма катастрофа от тази до която ни докара социализма. А колкото за глупостите които цвъкате - просто сте ненадминати и не помислям да се меря с вашата дружина.

Те дори не осъзнават че със "дружеския си хейт"  са едно към едно с "другарския съд" , когато на партийни, другарски, заводски трудови и т.н. събрания, "възмутени граждани"  говореха ТОЧНО едно към едно с техните хейтърски похвати.

Оплюване на всичко различно от линията на партията /  и великия Путлер/ , сарказъм, подигравки, демонстриране на високомерие на мнозинството  и т.н.

Едно към едно са. Но не го осъзнават.

За огромно съжаление констатирам че  историята се повтаря, хората и манталитета е един и същ, простащината, груповия хейт пак надделява, както и тогава.

Единствено и само информираността може да противодейства на това.

И разобличаване на съвременната дезинформация , плюс  разбира се, прочит на историята, но не пропагандната , а реалната и по документи.

Странно как същата тази групичка , са категорично против такъв прочит. И се опияняват да си четат простотиите за "злия запад"  и "процъфтяващия соц".

А да.. и за "великия чичко Путлер" .

Аз когато чуя някой да величае и да обожествява / според чечи преклонната главица,  Путлер дори е Бог/  всичко друго е излишно...

Такива във всяко време, във всяка епоха ще си търсят  "вожда" , "партията" и ще им се кланят безпрекословно, отпушвайки  най ниските си човешки чувства и омерзено достойнство , ще топят другарчета, ще хейтят, ще разпространяват  лъжи и дезинформация, и ще плюят всеки който не им изнася .Щото по удобно за жалките им душици.

пп

Същото каквото са миньоните. Дори вече ще ги наричам така.. - тролската групичка миньони :)

преди 2 минути, miro20 написа:

.......

Реалната история е, че се гъзиш на Падишаха - а на Падишаха се подлагат, обучените от Партията.

А да.. забравих... по езика и липсата на обща култура също са като по калъп....

преди 30 минути, Колев60 написа:

Никой не ни е карал да обявяваме война на Русия. 

Сериозно ли мислиш че ние сме обявили война на Русия , а не тя на нас ? Поинтересувай се малко повече от истрията си човек !

преди 1 час, miro20 написа:

Те дори не осъзнават че със "дружеския си хейт"  са едно към едно с "другарския съд" , когато на партийни, другарски, заводски трудови и т.н. събрания, "възмутени граждани"  говореха ТОЧНО едно към едно с техните хейтърски похвати.

А ти не си ли нещо много малък за да говориш за това от първо лице ? Или май така са ти казали или си чул !

на 13.05.2018 г. в 12:32, lsmurf написа:

Кой отива в анексиран Крим да приказва че там всичко е наред въпреки противоположното становище на ЕС ? 

A не, не мога да се сдържа и се връщам пак на това. Не спах няколко дни, рових се в дебелите книги, говорих с медиуми и свещеници, за да разбера същността на българският роб и подлизурко. 

Ето я!

ЕС определя, че в Крим нещо не е наред, нищо че в самият Крим няма никакви брожения и проблеми. И, о ужас, някой противоречи на ЕС! Как може такова нещо? Та нали ЕС казва?

Е, госпожи и господа, очаквайте ЕС да ви каже кога да се храните, да спите с половинките си и да ходите в банята. 

преди 24 минути, Тoни написа:

A не, не мога да се сдържа и се връщам пак на това. Не спах няколко дни, рових се в дебелите книги, говорих с медиуми и свещеници, за да разбера същността на българският роб и подлизурко. 

Ами много добре правиш че желаеш да опознаеш себе си.:)

Това че ти не виждаш проблеми в Крим не означава че ги няма , а само че пропагандата на която вярваш просто не ги признава.Защо мислиш че си по сведущ от ЕС защото се консултираш с медиуми и те ти разкриват истината направо от висшите сили. Няма да ги споменавам кои са защото е казано да не се споменава напразно името на бога в който вярваме а и аз и ти пък и всички останали знаем добре на кой бог се кланяш. :) Та ако има някой който чака да му кажат какво да мисли и какво да приказва със сигурност не сме ние проевропейците както се опитваш да внушаваш. Друг е въпросът с политиците . Там има преговори и стигане до общи становища към които след като не си възразил подобаващо докато са изготвяни след това си задължен да ги спазваш обратното означава некоректност към останалите .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.