Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 10 часа, miro20 написа:

И преди съм ти казвал, когато се въртиш във фекалиите си , освен да се омацаш повече, нищо друго не постигаш.

224 рашисткопутинистки клетки у нас, и то НПО. с 35 хил малоумници антибългари.

Да разбирам ли че и ГЕРБ не е ЕДНА организация, а са 500 герберастки клетки? giggle1

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 10 часа, communismatic написа:

Що трябва да ходим някъде, не може ли, да си стоим тук? Що умнокрасивитета все ни тласка към емиграция?

20807489.jpg

преди 14 часа, kaldata1 написа:

Сега разбираш ли защо въпреки, че Мария има най-много ябълки, реално детето на Спасимира ще папка най-много?

Извинявай, как стигна до извода, че България ще папка повече, при положение, че номиналният БВП на РФ е по-голям, както и БВП на глава от населението? Пак да питам - искаш ли да смятаме, че тотално, да станеш за кашмер? Или поначало ще си увърташ, колкото там, да избършеш оср*ното...?

преди 7 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Путьо почва да си губи влиянието.

Орбан "руски ибрик" ли беше и защо?

преди 14 минути, communismatic написа:

Орбан "руски ибрик" ли беше и защо

Говорим за същия Орбан, който обслужваше интересите на Путин, като блокира помощта за Украйна? Същият Орбан, който поддържаше добри взаимоотношения с Москва, въпреки санкциите?

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Говорим за същия Орбан, който обслужваше интересите на Путин, като блокира помощта за Украйна? Същият Орбан, който поддържаше добри взаимоотношения с Москва, въпреки санкциите?

Именно, да. Та, с кое го прави "руски ибрик"? Т.е. за да не си такъв, трябва да даваш помощ на Украйна, на която правителството е пробито от корупция и да спираш руският газ, който е най-евтината възможна алтернатива? Много странно, наистина...

преди 28 минути, communismatic написа:

Извинявай, как стигна до извода, че България ще папка повече, при положение, че номиналният БВП на РФ е по-голям, както и БВП на глава от населението? Пак да питам - искаш ли да смятаме, че тотално, да станеш за кашмер? Или поначало ще си увърташ, колкото там, да избършеш оср*ното...?

Орбан "руски ибрик" ли беше и защо?

Българското БВП, делено на българското население, е почти 80% от руското БВП, делено на руското население. Това схвана ли го?

преди 5 минути, communismatic написа:

Именно, да. Та, с кое го прави "руски ибрик"? Т.е. за да не си такъв, трябва да даваш помощ на Украйна, на която правителството е пробито от корупция и да спираш руският газ, който е най-евтината възможна алтернатива? Много странно, наистина...

Ти разбра ли, че интересите на народа не съвпадаха с интересите на Орбан и затова загуби изборите?

преди 24 минути, kaldata1 написа:

Българското БВП, делено на българското население, е почти 80% от руското БВП, делено на руското население. Това схвана ли го?

Руското население? У нас колко от населението ни е чисто българско?

преди 20 минути, "Саша" написа:

Ти разбра ли, че интересите на народа не съвпадаха с интересите на Орбан и затова загуби изборите?

Сигурен съм, че ти най-добре знаеш защо Орбан е загубил изборите...

преди 16 минути, "Саша" написа:

Припомни ми кога интересите на протестерите млади в миналото ,и себе си включя са съвпадали с избора след това? Ще ти посоча пример от близкото минало време ,стачки месеци наред, блокиран орлов мост, заявка за смяна на модела, за по добър живот и борба с корупцията ,спечелиха изборите ПП и кое от всичко което се викаше на протеста през тези месеци се случи? Ако имаше съвпадение на интересите на народа щяхме ли 36г да протестираме все за едно и също ? И тъй като става въпрос за Орбан ,той загуби изборите ,но не за него е загубата защото той отстояваше национална политика колкото и това да беше трудно и въпреки санкции и наказания със спрени еврофондове. За мен всеки политик гледащ национално ,а не глобално е е по достоен от либералните глобалисти.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Припомни ми кога интересите на протестерите млади в миналото ,и себе си включя са съвпадали с избора след това? Ще ти посоча пример от близкото минало време ,стачки месеци наред, блокиран орлов мост, заявка за смяна на модела, за по добър живот и борба с корупцията ,спечелиха изборите ПП и кое от всичко което се викаше на протеста през тези месеци се случи? Ако имаше съвпадение на интересите на народа щяхме ли 36г да протестираме все за едно и също ? И тъй като става въпрос за Орбан ,той загуби изборите ,но не за него е загубата защото той отстояваше национална политика колкото и това да беше трудно и въпреки санкции и наказания със спрени еврофондове. За мен всеки политик гледащ национално ,а не глобално е е по достоен от либералните глобалисти.

Извинявай, но не ми се спори. Ако трябва да съм честен с теб - и ти си прав - и аз съм прав! Ти си държиш на своето мнение, аз на моето и се получава един излишен спор, който няма да е полезен за никой. 🙂

Хубав ден!

преди 8 минути, AAUUXX написа:

По принцип, спор с тираджията е тотално безсмислен, затова и не му обръщам особено внимание. Колкото до Орбан, при положение, че повече от половината са гласували за опонента му... тук всякакви извинения са излишни. Факт е, че в Унгария на никого не му пука, нито за Русия, нито за Украйна, нито за ЕС. Хората знаят кое е най-добре за тях, явно вече им е писнало от "стари" муцуни, та затова са избрали "нова". Друг е въпроса, какво ще постигне тоя. Ако е поредната марионетка на Брюксел...

Мадяр е против предоставянето на оръжия на Украйна и бързото й влизане в ЕС - Politico

преди 16 минути, AAUUXX написа:

За да се оправят нещата, кандидатирай се за политик и отивай да оправяш батака там лично. 😉

преди 1 час, communismatic написа:

Руското население? У нас колко от населението ни е чисто българско?

Какво общо има % етнически българи в България с това колко е БВП-то ни на човек от населението спрямо руското?

Нали си наясно, че в Русия живеят и етнически неруснаци, които също работят? Нали?

Българската икономика произвежда X. Формулата е X / населението на България..

Руската икономика произвежда Y. Формулата е Y / населението на Русия.

Сравняваш двете формули и виждаш с колко повече е БВП на Русия на човек от населението спрямо българският му еквивалент.

Кое е толкова сложно? Числителя ли не разбираш или знаменателя?

преди 1 час, Мери) написа:

За да се оправят нещата, кандидатирай се за политик и отивай да оправяш батака там лично. 😉

Тц, не харевам политиката ,Сергеев имаше амбиции за политик дано не се е отказал.

Иначе извън шегата също ще напиша нещо, политиката не е нещо от което всеки разбира ,нито се предава наследствено ,въпреки убеждението че българина разбира от всичко и знае всичко аз съм от друго поколение. Политиката е мръсно нещо , а във вида в който ни облъчва последните 10г (струвами се по ярко от соц времето) от телевизия, радио, соц. медии, форуми ме отвръщава.

преди 6 часа, kaldata1 написа:

Какво общо има % етнически българи в България с това колко е БВП-то ни на човек от населението спрямо руското?

Нямам абсолютно никаква идея, тоя дето тръгва по такъв малоумен начин, да сравнява икономиките на двете държави си ти, а не аз. Малко е нагло и смешно, да ми задаваш подобни тъпи въпроси, при положение, че ти си тоя, дето тръгва, да спори за глупости. И то за пореден път.

преди 6 часа, kaldata1 написа:

Сравняваш двете формули и виждаш с колко повече е БВП на Русия на човек от населението спрямо българският му еквивалент.

Мхм, ясно... 😆

Уникален...

преди 1 минута, communismatic написа:

Нямам абсолютно никаква идея, тоя дето тръгва по такъв малоумен начин, да сравнява икономиките на двете държави си ти, а не аз. Малко е нагло и смешно, да ми задаваш подобни тъпи въпроси, при положение, че ти си тоя, дето тръгва, да спори за глупости. И то за пореден път.

Мога да се обзаложа, че като дете си обръщал дъската, когато си губил на "Не се сърди, човече". Два дни ме убеждава как руският БВП на човек от населението е значително по-голям от българския и като осъзна, че разликата верно е едва 20%, вече "не му се спорило за глупости".

Ех, Дани, на 35 си, научи се да губиш. Крещейки "Тази игра е тъпа и аз повече никога няма да я играя!!!" не стоиш сериозно.

преди 8 минути, communismatic написа:

Мхм, ясно... 😆

Уникален...

Благодаря.

Разбра ли сега как се смята формула с един числител и един знаменател?

Абсолютно, да. Доказах го ти го и с елементарна математика. Аз за първи път чувам, че се смятало БВП-то по етнически компоненти. То изобщо от теб доста неща може, да научи човек.... Както и да е, ясно е, че няма да има "дискусия"...

преди 9 минути, communismatic написа:

Аз за първи път чувам, че се смятало БВП-то по етнически компоненти.

Не се.

В БВП на България влиза произведеното от всички жители на България, в БВП на РФ - произведеното от всички жители на РФ. Има, разбира се, статистика по региони и по общини, но тук гледаме на национално ниво.

"Етническо" БВП не мисля, че някой може да сметне, освен ако не говорим за регион със 100% хомогенно население и да се приеме, че цялата му продукция е от даден етнос.

Т.е. не се смята, но пък ти си решил, да го сметнеш по такъв начин. ОК, разбрах... То има ли момент, когато да си бил адекватен.

преди 5 минути, communismatic написа:

Т.е. не се смята, но пък ти си решил, да го сметнеш по такъв начин. ОК, разбрах... То има ли момент, когато да си бил адекватен.

Смятал съм БВП, делено за цялото население на целите държави - 144 млн за Русия и 7 млн за България.

Пак ти казвам, ако искаш разбивка по етнически групи, мисля, че няма как да се сметне.

току-що, kaldata1 написа:

Смятал съм БВП, делено за цялото население на целите държави - 144 млн за Русия и 7 млн за България.

Тъй ли? И как стигна до извода, че БВП-то на РФ е същото като това на България? Конкретно... Мисля, че ти го смелих като за бавноразвиващ, явно още не си вдянал. Та, да преговорим отново...

БВП-то на България към настоящият момент е около 100 милиарда долара. Ако го разделиш на 144 милиона прави към 694 долара на глава от населението. Колко е БВП-то на РФ? 2.3 трилиона долара... Има ли база за сравнение? В Карлуково и на Мелмак, какво мислите по тоя въпрос?

току-що, communismatic написа:

Тъй ли? И как стигна до извода, че БВП-то на РФ е същото като това на България? Конкретно... Мисля, че ти го смелих като за бавноразвиващ, явно още не си вдянал. Та, да преговорим отново...

БВП-то на България към настоящият момент е около 100 милиарда долара. Ако го разделиш на 144 милиона прави към 666 долара на глава от населението. Колко е БВП-то на РФ? 2.3 трилиона долара... Има ли база за сравнение? В Карлуково и на Мелмак, какво мислите по тоя въпрос?

100-те милиарда долара на България се изработват от 7 млн души.

2.3-те трилиона долара на Русия се изработват от 144 млн. души.

Май не е голяма разликата, м? 20% - и продължава да се стопява:

image.png

И кво от това? Че то ако тръгнем по тая логика, ние значи сме по-добрe икономически и от Китай, понеже на глава от население имаме по-високи показатели? Ти осъзнаваш ли, какви простотии тръгваш, да пишеш... Да, напълно е логично РФ да има по-добри показатели, понеже населението е по-голямо, но щом и при такова огромно население, те и тогава са пред нас, ти прави сметка, колко по-напред са. Пак да повторя - РФ произвежда автомобили, самолети, танкове, железници, ракети и прочее... България какво по-точно произвежда? Автомобили ли произвеждаме? Самолети ли произвеждаме? Че на нас базата ни са услугите... Има ли смисъл, да коментираме повече!?

Общата структура на икономиката на страната е ясна – 67% са услугите, 28% е индустрията и едва 5% е селското стопанство. Тези съотношения са доста устойчиви. През последните 5 години (2013-2017) индустрията добави общо само един процентен пункт към своята сметка, който дойде поравно от лек спад и в услугите, и в селското стопанство.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.