Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 23 минути, communismatic написа:

БВП-то на България към настоящият момент е около 100 милиарда долара. Ако го разделиш на 144 милиона прави към 694 долара на глава от населението.

Много си “умен”…. България била 144 милиона…смеХ…Поредната глупост на ИИ. Можеш ли да пишеш, без да ползваш помощ?

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 665,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

току-що, БаалБек написа:

Много си “умен”…. България била 144 милиона…смеХ…Поредната глупост на ИИ. Можеш ли да пишеш, без да ползваш помощ?

Баалбек, родителите ти брат и сестра ли са?

преди 12 минути, communismatic написа:

И кво от това? Че то ако тръгнем по тая логика, ние значи сме по-добрe икономически и от Китай, понеже на глава от население имаме по-високи показатели? Ти осъзнаваш ли, какви простотии тръгваш, да пишеш... Да, напълно е логично РФ да има по-добри показатели, понеже населението е по-голямо, но щом и при такова огромно население, те и тогава са пред нас, ти прави сметка, колко по-напред са. Пак да повторя - РФ произвежда автомобили, самолети, танкове, железници, ракети и прочее... България какво по-точно произвежда? Автомобили ли произвеждаме? Самолети ли произвеждаме? Че на нас базата ни са услугите... Има ли смисъл, да коментираме повече!?

https://www.statista.com/statistics/271378/distribution-of-gross-domestic-product-gdp-across-economic-sectors-in-russia/?srsltid=AfmBOoo7h6Rw7JduNYEOcQCtw4eenaZfDNuARfUDuiWTm_6T59GJoAmt#:~:text=Table_title:%20Russia:%20Distribution%20of%20gross%20domestic%20product,%7C%20Industry:%2028.19%25%20%7C%20Services:%2056.12%25%20%7C

Всъщност и в РФ основният двигател на икономиката са услугите - близо 57% от БВП (към 2023-та).

А че произвеждат самолети и танкове - супер, браво на тях. Това обаче има слабо значение за доходите и икономиката, тъй като военното производство е на печалба, когато е за износ. В противен случай е актив в случай на война и нищо повече.

Информацията, която издирих, е за 15 млрд. оборот от военното производство на Русия за 2024-та. Не особено впечатляваща цифра - отново, защото почти всичко отива или за войната в Украйна, или не се продава въобще и остава на склад.

преди 42 минути, communismatic написа:

БВП-то на България към настоящият момент е около 100 милиарда долара. Ако го разделиш на 144 милиона прави към 694 долара на глава от населението.

България била 144 милиона население…СмеХ…Правилно питаш себе си…

преди 16 минути, communismatic написа:

родителите ти брат и сестра ли са?

ИИ добре си контактува с теб…😂😂😂

преди 9 минути, kaldata1 написа:

Всъщност и в РФ основният двигател на икономиката са услугите - близо 57% от БВП (към 2023-та).

Мхм, и що БВП-то им на глава от населението е по-голямо от това на България, и то с над 20 пъти повече население? Коя ли е причината? Много странно, наистина... 😆

преди 10 минути, kaldata1 написа:

Информацията, която издирих, е за 15 млрд. оборот от военното производство на Русия за 2024-та. Не особено впечатляваща цифра - отново, защото почти всичко отива или за войната в Украйна, или не се продава въобще и остава на склад.

Верно ли бе? Не думай... Че то само "Ростек" и "ОКК" имат повече... 😆

Според анализатори руските компании "Ростек" и "Обединена корабостроителна корпорация" са увеличили приходите от продажбата на оръжия до 31,2 млрд. долара, въпреки международните санкции, които предизвикаха недостиг на важни компоненти.

току-що, БаалБек написа:

България била 144 милиона население…

До такъв извод ли стигна УМНАТА ти главица? Момиче от ромски произход ли си?

преди 33 минути, communismatic написа:

И кво от това? Че то ако тръгнем по тая логика, ние значи сме по-добрe икономически и от Китай, понеже на глава от население имаме по-високи показатели? Ти осъзнаваш ли, какви простотии тръгваш, да пишеш... Да, напълно е логично РФ да има по-добри показатели, понеже населението е по-голямо, но щом и при такова огромно население, те и тогава са пред нас, ти прави сметка, колко по-напред са. Пак да повторя - РФ произвежда автомобили, самолети, танкове, железници, ракети и прочее... България какво по-точно произвежда? Автомобили ли произвеждаме? Самолети ли произвеждаме? Че на нас базата ни са услугите... Има ли смисъл, да коментираме повече!?

Смисъл има ако човек има някаква елементарна икономическа грамотност. Показатели като GDP / GDP per capita се използват в целия свят и са начин да измериш и сравниш икономиката на дадена страна. Измерено на глава от населението ние имаме приблизително usd20,000 спрямо usd15,000 Руснаците. Това са сухите цифри относно икономиката ни днес. Реално Руската икономика се крепи основно на суровини - топ продуктите в износа им като абсолютна стойност са: петрол, горива (обработен петрол), газ и въглища. Не казвам, че Руската икономика е зле, но определено не е сред топ държавите в света. Като абсолютна стойност техният GDP е малко над Ю.Корея. Измерено на глава от населението са на 89-то място в света (малко пред Чили) : https://www.worldometers.info/gdp/gdp-per-capita/

Поредното доказателство, че тира стои зад този акаунт. Тоя пост е абсолютно копи-пейст от ИИ, чак ми е изброил и износа на РФ... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Поредното доказателство, че тира стои зад този акаунт. Тоя пост е абсолютно копи-пейст от ИИ, чак ми е изброил и износа на РФ... 😆

Не знам за тира, но би трябвало да можеш и сам да достигнеш до тази информация. Дори и за теб не вярвам да ти е толкова трудно 😀И тук няма ИИ, просто източници които всеки може да намери и прочете. Елементарно е :

In 2024, the top exports of Russia were

Crude Petroleum ($124B),

Refined Petroleum ($45.9B),

Petroleum Gas ($40.6B),

Coal, Briquettes and Similar Manufactured Solid Fuels ($22.4B),

Gold ($12.3B).

The Observatory of Economic Complexity
No image preview

Russia (RUS) Exports, Imports, and Trade Partners | The O...

Find the latest trade statistics and economic complexity data for Russia.

преди 19 минути, communismatic написа:

Мхм, и що БВП-то им на глава от населението е по-голямо от това на България, и то с над 20 пъти повече население? Коя ли е причината? Много странно, наистина... 😆

Верно ли бе? Не думай... Че то само "Ростек" и "ОКК" имат повече... 😆

До такъв извод ли стигна УМНАТА ти главица? Момиче от ромски произход ли си?

https://defence-blog.com/russia-confirms-15b-arms-exports-to-30-countries/

Russia delivered military products to more than 30 countries in 2025 and earned over $15 billion in foreign currency revenue from arms exports, President Vladimir Putin said on January 30 during a meeting of the Commission on Military-Technical Cooperation with foreign states.

Извинявай, кво се опитваш, да постигнеш с тия простотии? Смяташ, че не знам, какъв е износа на РФ? 😆

преди 22 минути, communismatic написа:

На няколко пъти пишеш "Русия има по-голямо БВП на човек от населението спрямо България и то при повече население". Това накрая защо го пишеш? В показателя "... на човек от населението" абсолютния брой на населението не играе роля в резултата, а само във формулата.

Извинявай, кво се опитваш, да постигнеш с тия простотии? Смяташ, че не знам, какъв е износа на РФ? 😆

Ами спориш с Владимир Путин, а честно казано мисля, че той по-добре от теб знае какво изнася Русия и за какви пари. Не се обиждай, ама на него имам повече доверие на данните.

Обиждаш, държиш се нагло и накрая простотии... къде ги видя простотиите, можеш ли да посочиш ?

Защото аз тук виждам един простак и това си ти. Единствено ти успяваш да не кажеш нищо по същство и всички други за теб не струват. Изключително ниско ниво, а уж си човек с претенции.

току-що, Gencho 123 написа:

Защото аз тук виждам един простак и това си ти.

Уоу, каква обида само... Недей така, че ще вземеш и да ме засегнеш. 😆

преди 3 минути, kaldata1 написа:

На няколко пъти пишеш "Русия има по-голямо БВП на човек от населението спрямо България и то при повече население". Това накрая защо го пишеш? В показателя "... на човек от населението" абсолютния брой на населението не играе роля в резултата, а само във формулата.

Брат... остави. Казвам ти сериозно... остави. По принцип остави. 😆

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Обиждаш, държиш се нагло и накрая простотии... къде ги видя простотиите, можеш ли да посочиш ?

Ми то ти нищо умно не си написал никога до момента. Особено с твърденията ти за катастрофите, можем да минем и през писанията ти относно родната литература... По единият въпрос беше стигнал до умопомрачителното заключение, че щом имало по-малко убити от катастрофи, то сега било "по-сигурно", а по другият въпрос... беше написал, че си "открил" книга на Ивайло Петров, дето... извинявай, ама е еб*си популярната. В смисъл... не си мисли, че всичко живо като теб не е отваряло нищо по-различно от меню в ресторант... и то долнопробен.

преди 2 минути, communismatic написа:

Уоу, каква обида само... Недей така, че ще вземеш и да ме засегнеш. 😆

Глупака няма как да се засегне, това е очевидно. И пак не отговори - къде видя простотия в това което съм написал за Русия. Може би ти е трудно, но би могъл да се справиш поне веднъж. Знам, че ти е необичайно - иска се да прочетеш и чак тогава да отговориш, но след като хвърляш обвинения, можеш ли да ги защитиш ? Какво съм написал преди малко за Русия което е простотия, би ли могъл да опиташ... сподели на нас, можем пък да научим нещо ново знае ли човек 😄

Аз вече ти дадох пример поначало, че пишеш тъпотии. Колкото до поста ти за РФ - той е абсолютно копи-пейст от ИИ. Да не говорим, че аз коментирам "GDP per capita PPP", ти дори не си разбрал, за какво точно спорим, ама това направо са си бели кахъри...

преди 2 минути, communismatic написа:

Аз вече ти дадох пример поначало, че пишеш тъпотии. Колкото до поста ти за РФ - той е абсолютно копи-пейст от ИИ. Да не говорим, че аз коментирам "GDP per capita PPP", ти дори не си разбрал, за какво точно спорим, ама това направо са си бели кахъри...

По начало ли си тъп или се правиш ? Така и не посочи нищо конкретно. Безмислено е вярно с глупак да се спори. Съжалявам, че трябваше да сляза на твоето ниво, но ти наистина си непобедим тук., то просто прелива при теб. Опитай да изкараш от ИИ това което съм написал и те признавам, но едва ли ще ти се получи 😄

Обичайните пещерни русофоби продължават неуморно да си навиват на пръста за номиналния БВП, удобно игнорирайки много по-важния показател PPP (паритет на покупателната способност), според който България продължава да изостава от Русия. Язък, че толкова години сме в ЕС и средностатистическият руснак все още е по-богат от средностатистическия българин.

Какво казва AI по темата "Сравнение на PPP (паритет на покупателната способност) между България и Русия", цитирам дословно:

Ето сравнение на България и Русия по БВП в PPP (паритет на покупателната способност – Purchasing Power Parity). PPP коригира номиналния БВП според реалната покупателна способност в дадена държава (т.е. колко стоки и услуги могат да се купят с една единица местна валута), което дава по-добра представа за реалния размер на икономиката и благосъстоянието. Данните са от IMF World Economic Outlook (октомври 2025), World Bank и други актуални източници (към 2024–2026 г.). Стойностите са в международни долари (international $).

Общ БВП в PPP (тотален размер на икономиката):

• Русия (2025): около 7,14 трилиона международни долара (4-то място в света след Китай, САЩ и Индия; делът в световния БВП по PPP ≈ 3,35%).

• България (2025–2026): около 279–290 милиарда международни долара.

БВП на глава от населението в PPP (най-важният показател за благосъстояние). Този индикатор показва колко "богат" е средностатистическият гражданин, като отчита разликите в цените:

Година / Източник

България (PPP на глава)

Русия (PPP на глава)

Съотношение (Русия / България)

2024 (World Bank / GeoRank)

≈ 41 520 – 41 970 $

≈ 47 405 $

Русия +14%

2025 (IMF)

≈ 44 950 $

≈ 49 049 – 50 570 $

Русия +9–12%

2026 (IMF)

≈ 45 000 – 46 000 $ (оценка)

≈ 50 571 $

Русия +10–12%

Русия има по-висок БВП на глава от населението по PPP – с около 9–14% преднина в последните години.

3. Номинален БВП (без PPP) – за контекст:

• България 2025: ≈ 130–142 млрд. щ.д. (на глава ≈ 20 400 – 22 900 $).

• Русия 2025: ≈ 2,17 трлн. щ.д. (на глава ≈ 14 871 – 17 446 $).

Важно: В номинални долари Русия изглежда "по-бедна" на глава от населението поради по-слабата рубла и санкциите, но PPP показва реалната покупателна сила (в Русия много стоки и услуги са по-евтини). PPP дава по-реалистична картина за стандарта на живот, отколкото номиналните долари.

Ключови изводи и разлики:

• Размер на икономиката: Русия е голям играч в световен мащаб (топ 4–5 по PPP), докато България е малка икономика (около 0,13% от световния БВП по PPP).

• Благосъстояние на човек: България изостава от Русия по паритет на покупателната способност.

PPP дава по-реалистична картина за стандарта на живот, отколкото номиналните долари.

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

По начало ли си тъп или се правиш ? Така и не посочи нищо конкретно. Безмислено е вярно с глупак да се спори. Съжалявам, че трябваше да сляза на твоето ниво, но ти наистина си непобедим тук., то просто прелива при теб.

Доста е забавно, как човек, който говори за "ниво", постоянно ръси обиди наляво и надясно... и то от камбанарията на някакъв, дето постоянно поства глупости.

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

Опитай да изкараш от ИИ това което съм написал и те признавам, но едва ли ще ти се получи 😄

Искаш да изкарам точният цитат от Chat GPT? Много е високо "нивото" ти, определено.

преди 2 часа, Flashback написа:

Обичайните пещерни русофоби продължават неуморно да си навиват на пръста за номиналния БВП, удобно игнорирайки много по-важния показател PPP (паритет на покупателната способност), според който България продължава да изостава от Русия.

Според мен, само мега невменяем тип, може да сравнява Русия с България по икономически показатели. Обикновено това са хора, които през живота си не са стъпвали в РФ. Щом РФ я свързват с външните тоалетни. Говорим за страна, която въпреки факта, че беше най-санкционираната страна в историята на човечеството е толкова самодостатъчна, че дори отбелязва икономически ръст в четири поредни години от началото на санкциите. Но пък умнокрасивите я наричат "бензиностанция с ракети".

преди 3 часа, Flashback написа:

В номинални долари Русия изглежда "по-бедна" на глава от населението поради по-слабата рубла и санкциите, но PPP показва реалната покупателна сила (в Русия много стоки и услуги са по-евтини). PPP дава по-реалистична картина за стандарта на живот, отколкото номиналните долари.

Ами те и по френските телевизии се чудят последните 4 години що така тия бедняци руснаци успяват да воюват като били с малък бюджет, ама забравят че с парите които имат изразени в долари, при тях се произвеждат много повече оръжие.
Освен това диктаторът е един и не се сменя, та каквото заповяда той, това се произвежда а във Франция Макрон не може да заповядва на частните производители на оръжие по същия начин, защото не е диктатор. Него и жена му си му бие шамари в самолета, та не става за вожд.

преди 3 часа, Flashback написа:

преди 4 часа, communismatic написа:

Доста е забавно, как човек, който говори за "ниво", постоянно ръси обиди наляво и надясно... и то от камбанарията на някакъв, дето постоянно поства глупости.

ИсTкаш да изкарам точният цитат от Chat GPT? Много е високо "нивото" ти, определено

Обаче не се предаваш, може би като изпишеш, че някой казва глупости десетина пъти и ще хване дикиш. Така и не можа да посочиш кое е глупост в написаното от мен за Русия, а в същото време повтаряш едно и също. Реши, че било ИИ и за толкова ти стигнаха разсъжденията. Явно когато човек напише нещо смислено, то трябва задължително да е от ИИ. Малко като на 15 годишен звучиш, ама защи си губя времето да обяснявам на човек който освен да обижда останалите друго не може. Две смислени изречения не можеш да вържеш😄Посочи каква е глупостта, можеш ли да се аргументираш ?

Олеле майко, щом царя на пропагандата @Flashback се е втурнал да защитава комуниста, работата не е добре! 😆

Положението на "копейките" е позорно и с всеки изминал ден става все по-зле и по-зле....

преди 7 часа, Flashback написа:

Обичайните пещерни русофоби продължават неуморно да си навиват на пръста за номиналния БВП, удобно игнорирайки много по-важния показател PPP (паритет на покупателната способност), според който България продължава да изостава от Русия. Язък, че толкова години сме в ЕС и средностатистическият руснак все още е по-богат от средностатистическия българин.

Какво казва AI по темата "Сравнение на PPP (паритет на покупателната способност) между България и Русия", цитирам дословно:

• Размер на икономиката: Русия е голям играч в световен мащаб (топ 4–5 по PPP), докато България е малка икономика (около 0,13% от световния БВП по PPP).

• Благосъстояние на човек: България изостава от Русия по паритет на покупателната способност.

PPP дава по-реалистична картина за стандарта на живот, отколкото номиналните долари.

Видно от както AI навлезе всеки може да извади доста информация и статистика. Паритет на покупателната способност има своята роля, но какво казват учените по темата - особенно за PPP. Всъщност при развиващите се държави има най-голяма разлика дали се взема в предвид номинал GDP спрямо PPP (Има идеален пример с Китай и Индия), но нещо подобно виждаме и при Русия т.е. като номинален GDP 2,54 трилиона, обърнато през PPP (7,14-7,66). Поне такива цифри намирам към 2025-та година. Да, измерено през PPP нещата са такива каквито AI е изкарал, никой не оспорва (особенно пещерните хора) аз сравнявах на база номинален GDP и там нещата са различни както виждаме. Давам линк към обяснение за плюсове минуси когато се взема номинален и PPP като показател :

https://www.imf.org/en/publications/fandd/issues/series/back-to-basics/purchasing-power-parity-ppp

image.png

преди 29 минути, Gencho 123 написа:

Така и не можа да посочиш кое е глупост в написаното от мен за Русия, а в същото време повтаряш едно и също.

Верно ли? Правиш ли разлика между "БВП на глава от население" и "БВП на глава от население по паритет на покупателна способност"? Щото, понеже аз съм "тъп" (нали така ме нарече), та затова и ти се включи отново без да имаш хабер, какво конкретно коментираме. Не е нещо ново, то ти поначало толкова си и можеш.

преди 30 минути, Gencho 123 написа:

Явно когато човек напише нещо смислено, то трябва задължително да е от ИИ.

Ти ли си тоя, дето пише "смислено"?

преди 31 минути, Gencho 123 написа:

Малко като на 15 годишен звучиш, ама защи си губя времето да обяснявам на човек който освен да обижда останалите друго не може.

Верно? Това кой го писа?

преди 8 часа, Gencho 123 написа:

По начало ли си тъп или се правиш ?

Безмислено е вярно с глупак да се спори.

Глупака няма как да се засегне, това е очевидно.

Брат... остави. Казвам ти сериозно... остави. По принцип остави. 😆

преди 8 часа, Flashback написа:

Ето сравнение на България и Русия по БВП в PPP (паритет на покупателната способност – Purchasing Power Parity). PPP коригира номиналния БВП според реалната покупателна способност в дадена държава (т.е. колко стоки и услуги могат да се купят с една единица местна валута), което дава по-добра представа за реалния размер на икономиката и благосъстоянието. Данните са от IMF World Economic Outlook (октомври 2025), World Bank и други актуални източници (към 2024–2026 г.). Стойностите са в международни долари (international $).

Общ БВП в PPP (тотален размер на икономиката):

• Русия (2025): около 7,14 трилиона международни долара (4-то място в света след Китай, САЩ и Индия; делът в световния БВП по PPP ≈ 3,35%).

• България (2025–2026): около 279–290 милиарда международни долара.

БВП на глава от населението в PPP (най-важният показател за благосъстояние). Този индикатор показва колко "богат" е средностатистическият гражданин, като отчита разликите в цените:

Година / Източник

България (PPP на глава)

Русия (PPP на глава)

Съотношение (Русия / България)

2024 (World Bank / GeoRank)

≈ 41 520 – 41 970 $

≈ 47 405 $

Русия +14%

2025 (IMF)

≈ 44 950 $

≈ 49 049 – 50 570 $

Русия +9–12%

2026 (IMF)

≈ 45 000 – 46 000 $ (оценка)

≈ 50 571 $

Русия +10–12%

Русия има по-висок БВП на глава от населението по PPP – с около 9–14% преднина в последните години.

3. Номинален БВП (без PPP) – за контекст:

• България 2025: ≈ 130–142 млрд. щ.д. (на глава ≈ 20 400 – 22 900 $).

• Русия 2025: ≈ 2,17 трлн. щ.д. (на глава ≈ 14 871 – 17 446 $).

Важно: В номинални долари Русия изглежда "по-бедна" на глава от населението поради по-слабата рубла и санкциите, но PPP показва реалната покупателна сила (в Русия много стоки и услуги са по-евтини). PPP дава по-реалистична картина за стандарта на живот, отколкото номиналните долари.

kaldata1: Въпреки огромните си ресурси и потенциал, руското БВП на глава от населението през PPP е едва 15-20% по-високо от това на малка България без нефт, газ, диаманти и 100 други ресурса, ядрени оръжия и какво ли още не!

Flashback: Пещерните русофоби така и не разбраха, че руското БВП на глава от населението през PPP е цели 9% - 14% процента по-високо от българското!

🤪

@Flashback ако беше прочел дискусията с @communismatic предните страници, щеше да знаеш, че през цялото време говорим и сравняваме точно това - БВП на човек ПРЕЗ ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ (ppp).

П.С. Аз по принцип исках да поговорим и за PPI, където Русия изостава от България даже, но хайде, халал да ви е, нека говорим за метрика, в която руснаците са цели 15% напред.

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Аз по принцип исках да поговорим и за PPI, където Русия изостава от България даже, но хайде, халал да ви е, нека говорим за метрика, в която руснаците са цели 15% напред.

При 20+ повече население... Същото е, нали? И Вучич има много правомощия в парламентарната република.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.