Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 1 час, kaldata1 написа:

https://www.thesun.co.uk/news/17564412/how-much-do-bus-drivers-get-paid/

Както казах, бях там 2023-та. Възможно е заплатите да са скочили много, казвам ти какво видях аз.

The Sun е жълта медия, не ги гледай. Виж в индийд какви са обявените заплати, няма как шофьор на автобус да взима 1700 паунда при положение, че минималната за пълен работен ден е над 2000.

Това кое е мизерия е строго субективно. За мен София е най-мизерният град, в който съм бил - панелки, кал навсякъде, преливащи кофи, намусени лелки и чичаци, а цените са като в Париж.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 17 часа, communismatic написа:

Кажи, на теб ли да вярвам или на моите приятели, при положение, че ти твърдеше, че няма яйца по 90 рубли, а те твърдяха обратното? Колко пъти, да задавам един и същ въпрос? Толкова ли е сложен отговора?

Аз цитирам Песков за проблеми с интернет, които ти отричаш и питаш за яйца?! Ела на себе си!

преди 8 часа, БаалБек написа:

Предпочитането на социализма пред капитализма не е политическа позиция. Това е омраза към човечеството!

Така е.

Надявам се никога да не видим този позор в който се е превърнала сегашна РФ / или върнала се къмсталинизма/

Не бих искал и у нас да дойдат времена когато да слагат в МОЛовете по празниците изрисувани кРадев или друг малоумен вожд и всякаква подобна авторитарна символика.

Но тукашните роби които ще гласуват за кРадев, точно това искат.

преди 5 часа, ivottoshev написа:
преди 9 часа, miro20 написа:

Между другото 200 или повече русофилистични путинистки организации...

Друг такъв ЛЪЖЕЦ НА ЕДРО като теб, форумът не познава hit

Ами поне да беше проверил преди да се осереш отново .

https://rusofili.bg/%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81/

Даже ще се поправя - били сте 224 организации русофилистици . с 35 хил члена

тошефффф пак насран . Както всеки път.

😁

преди 4 часа, parmobil написа:

Аз цитирам Песков за проблеми с интернет, които ти отричаш и питаш за яйца?! Ела на себе си!

Още ли се занимаваш с недорасли комсомолци 😁

Още по темата :

путлер иска с укази ипостановления да създава ИИ.

Ама що ли не става ? То ако с укази се движеше прогреса...

както казах, тезивремена вече сме ги виждали през малоумния соц. Не работи ! 😁

Осраха с малоумната си война и велкиденския заек

преди 1 час, miro20 написа:

lol6 Ама г-н Вечно Насраний, това е ЕДНО национално движение с 224 клона. ГЕРБ има примерно 500 клонове из страната. Това значи ли че има 500 партии "ГЕРБ" giggle1

Когато си хванат в крачка, наистина е смешно, но когато се опитваш да се измъкнеш, става още по добра комедия yanim

...абе...

...той верно премиерът на великопакистания много си е повервал...

Русия демонстративно премина през Ла Манша, въпреки заплахите на Лондон – 11.04.2026

https://m.youtube.com/watch?v=Vxas1M_mHxU

преди 13 часа, parmobil написа:

Аз съм на себе си, не се тревожи за мен. Питам те, има ли някакво твое твърдение, което някога... да повторя НЯКОГА, да е излязло истина? Дай някакъв пример. Особено за РФ, там колко простотии изписа, естествено после най-услужливо бягаше като н*сран... Да не говорим за най-редовният ти номер (освен писането на невярна информация), да клеветиш... Общо-взето жалка история.

преди 19 часа, miro20 написа:

Виж по горе какво ти цитриам, което е по темата. Кога ще отговориш адекватно а не с личностни простотии ?

По темата ли е? Ние коментираме цените на РФ или лъжите на "запалянкото"? Ти малоумен ли си? Пак да питам...

преди 18 часа, HelpMeGetOut1 написа:

А по покупателна способност сме 30% по-добре от РАЗЗИЯ!

Не думай? Бизнес анализаторе?
HFNjloEWMAAhKzk?format=jpg&name=medium

преди 18 часа, БаалБек написа:

Това е омраза към човечеството

А ти самата си обида за човечеството...

преди 2 часа, communismatic написа:

Чисто като информация - това, което си пуснал, е чарт на БВП на човек от населението през покупателна способност - и измерва икономическата активност (размяна на стоки и услуги), прехвърлено през това колко скъпа или евтина е една държава.

Това, което аз пуснах и на което колегата горе е отговорил, е индекс на покупателната способност за крайният потребител.

Друг е въпроса, че мощна, огромна и бъкана с ресурси Русия да е едва с 11% по-високо БВП от България и зад Естония и Румъния е леко тъжно. Не изненадващо, но тъжно.

преди 8 часа, kaldata1 написа:

Чисто като информация - това, което си пуснал, е чарт на БВП на човек от населението през покупателна способност - и измерва икономическата активност (размяна на стоки и услуги), прехвърлено през това колко скъпа или евтина е една държава.

Това, което аз пуснах и на което колегата горе е отговорил, е индекс на покупателната способност за крайният потребител.

Мхм. Как са нещата у нас и в РФ, дай някакви насоки...

преди 8 часа, kaldata1 написа:

Друг е въпроса, че мощна, огромна и бъкана с ресурси Русия да е едва с 11% по-високо БВП от България и зад Естония и Румъния е леко тъжно. Не изненадващо, но тъжно.

Честно ли бе? Викаш РФ има същото население, както с останалите държави, които си изброил?

преди 47 минути, communismatic написа:

Мхм. Как са нещата у нас и в РФ, дай някакви насоки...

Честно ли бе? Викаш РФ има същото население, както с останалите държави, които си изброил?

Какво общо има покупателната способност на населението в една държава с това колко население има?

Защото САЩ е 350 млн и са значително по-богати от Бангладеш и Египет.

току-що, kaldata1 написа:

Какво общо има покупателната способност на населението в една държава с това колко население има?

Ти имаш ли идея, как се изчислява БВП на глава от населението?

Не, тоя е уникален... заклевам се. 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

1913641_10205263199802576_3216755906171435619_n.jpg.dcabe3ae801ccc64399207000c45cedf.jpg

преди 6 минути, communismatic написа:

Аз - да, но мисля, че ти нямаш идея. Затова и не вдяваш защо ниските резултати на РФ на човек от населението нямат общо с това колко общо е населението. Проблема тука е числителя, не знаменателя.

Лесно е - 100 милиона, разделени на 1 милион души, се пада повече на човек, отколкото 500 милиона, разделени на 50 милион души. По-голям числител ще даде по-голяма стойност накрая.

Провери с калкулатор, ако не вярваш. Цяла

Да, де... С калкулатор колко е разликата между България и РФ, които не са 100 милиона, но няма значение... Нали било "лесно"? Ми, като е лесно, дай да видим колко е БВП-то на глава от населението на РФ при това население и колко е на България при същото население като РФ...

преди 22 часа, ivottoshev написа:
на 11.04.2026 г. в 20:15, miro20 написа:

lol6 Ама г-н Вечно Насраний, това е ЕДНО национално движение с 224 клона. ГЕРБ има примерно 500 клонове из страната. Това значи ли че има 500 партии "ГЕРБ" giggle1

Когато си хванат в крачка, наистина е смешно, но когато се опитваш да се измъкнеш, става още по добра комедия yanim

И преди съм ти казвал, когато се въртиш във фекалиите си , освен да се омацаш повече, нищо друго не постигаш.

224 рашисткопутинистки клетки у нас, и то НПО. с 35 хил малоумници антибългари.

Това е.

По темата :

Своите граждани ги арестуват на момента за далеч по малки протести или "пикети" , но за китайчетата не смеят....

хехе ...

преди 14 часа, communismatic написа:

Аз съм на себе си, не се тревожи за мен. Питам те, има ли някакво твое твърдение, което някога... да повторя НЯКОГА, да е излязло истина? Дай някакъв пример. Особено за РФ, там колко простотии изписа, естествено после най-услужливо бягаше като н*сран... Да не говорим за най-редовният ти номер (освен писането на невярна информация), да клеветиш... Общо-взето жалка история.

По темата ли е? Ние коментираме цените на РФ или лъжите на "запалянкото"? Ти малоумен ли си? Пак да питам...

А ти самата си обида за човечеството...

Абе комсомолец, защо пак те питам, никой от екзалтираните копейки не отиде да поживее или поработи в рая на света - матушката ви ? не е забранено , улеснен е режима и путлер ви кани .

Не познавам човек който да не е ходил в една или няколко европейски страни , да е свикнал на удобството да пътува, работи и живее като бял човек. И да почива като бял човек.

Рашистан е на предпоследно място по блокировка на интернет след Сев. Корея, и на 157 място от 160 и няколко държави по свобода на словото и демокрацията.

Провинцията живеят без асфалт , без нормални комунални услуги и т.н. за разлика от "витрините" Петербург и Москва .

Вчера четох за осъден руснак с глоба за това че е поставил усмивка под някаква новина за руската армия, и това репресивните органи / които следят всичко което пишеш / са сметнали за дискредитация на армията.

Въобще имаш ли си на идея какъв режим защитаваш, но седнал удобно в "злия демократичен либерастичен свят" където никакви забрани нямаш и никакви репресии ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Що трябва да ходим някъде, не може ли, да си стоим тук? Що умнокрасивитета все ни тласка към емиграция?

преди 1 минута, communismatic написа:

Що трябва да ходим някъде, не може ли, да си стоим тук? Що умнокрасивитета все ни тласка към емиграция?

Да сравниш . Ако можеш и някой ти разреши там.

Тука никой не ти пречи да си плямпаш теоретичните глупости . Но на практика ?

преди 48 минути, communismatic написа:

Да, де... С калкулатор колко е разликата между България и РФ, които не са 100 милиона, но няма значение... Нали било "лесно"? Ми, като е лесно, дай да видим колко е БВП-то на глава от населението на РФ при това население и колко е на България при същото население като РФ...

Руското БВП се дели на руското население, българското БВП се дели на българското население. Който получи по-висока стойност, има по-високо БВП на човек от населението. Какво друго разбираш ти под "БВП на човек от населението"?

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Руското БВП се дели на руското население, българското БВП се дели на българското население. Който получи по-висока стойност, има по-високо БВП на човек от населението. Какво друго разбираш ти под "БВП на човек от населението"?

Брато, ти малоумен ли си? Питам те, колко ще е БВП-то на България на глава от населението, ако сме с толкова население, колкото и РФ? Нали уж било много "лесно"? Ми, кажи колко е... Едната държава е със 7 милиона, другата е с 144 милиона. Чакам да го сметнеш.

преди 15 минути, miro20 написа:

Ако можеш и някой ти разреши там.

Да не гърмят на границата?

преди 7 минути, communismatic написа:

Брато, ти малоумен ли си? Питам те, колко ще е БВП-то на България на глава от населението, ако сме с толкова население, колкото и РФ? Нали уж било много "лесно"? Ми, кажи колко е... Едната държава е със 7 милиона, другата е с 144 милиона. Чакам да го сметнеш.

7 340 795 000 000 (БВП ppp РФ)/ 144 000 000 (население РФ)= 50 978 $
279 179 000 000 (БВП ppp БГ) / 7 000 000 (население БГ)= 39 880 $

144 000 000 / 7 000 000 = 20,57 (колко пъти население РФ е повече от население БГ)

279 179 000 000 * 20,57 = 5 742 712 030 000 (умножаваме БВП ppp БГ до руската стойност)

5 734 336 660 000 / 144 000 000 (делим приравненото към руската стойност българско БВП на население РФ) = 39 880 $

Какво доказахме с този експеримент? Че съотношението между 10 и 5 и между 10*7 и 5*7 все си е 2.

преди 32 минути, kaldata1 написа:

Какво друго разбираш ти под "БВП на човек от населението"?

Нищо! Те разбират само на "този казал" случайно чули от "онзи".... дали е така, не ги интересува. За тях важното е че някой така си мислил и го споделил. Фактите и данните не са важни. 😆

преди 27 минути, kaldata1 написа:

Какво доказахме с този експеримент? Че съотношението между 10 и 5 и между 10*7 и 5*7 все си е 2.

Доказа, че не си особено интелигентен, както и очаквах. Когато разделиш БВП-то на България на толкова население, колкото и РФ се получава нещо от порядъка на 700-800 долара (да речем). Толкова ти обира и акъла от икономика...

преди 7 минути, communismatic написа:

Доказа, че не си особено интелигентен, както и очаквах. Когато разделиш БВП-то на България на толкова население, колкото и РФ се получава нещо от порядъка на 700-800 долара (да речем). Толкова ти обира и акъла от икономика...

Добре, да опитаме така:

Условие:

Мария има 8 ябълки и 4 деца.

Колежката й Денка има 6 ябълки и 3 деца.

Спасимира от деловодството пък има 1 дете, но 4 ябълки.

Въпрос:

Коя от трите има повече ябълки на дете?

Решение:

Независимо, че Мария има най-много ябълки, те са делят между 4-те й деца и стават по 2 ябълки на дете.

Денка има по-малко ябълки от Мария, но и едно дете по-малко и 6/3 = 2 - толкова ябълки се падат на дете - колкото при Мария.

Спасимира има най-малко ябълки, но е и само с едно дете, което ще излапа всичките 4 ябълки.

Отговор:

Спасимира има най-много ябълки на дете - 4.

Мария и Денка имат по 2 ябълки за всяко от децата си.

Сега разбираш ли защо въпреки, че Мария има най-много ябълки, реално детето на Спасимира ще папка най-много?

преди 2 часа, "Саша" написа:

Нищо! Те разбират само на "този казал" случайно чули от "онзи".... дали е така, не ги интересува. За тях важното е че някой така си мислил и го споделил. Фактите и данните не са важни. 😆

Като цяло, цялата тази дискусия около икономичестото развитие на Русия за мен е несъстотелна - първо като абсолютна стойност техния БВП е почти колкото на една Ю.Корея (с пъти по-малко население и без огромните им ресурси). Ако погледнем износа на Русия - на първите 5 места като стойност са само суровини - "the top exports of Russia were Crude Petroleum ($124B), Refined Petroleum ($45.9B), Petroleum Gas ($40.6B), Coal, Briquettes and Similar Manufactured Solid Fuels ($22.4B), and Gold ($12.3B)." През 2014 Джон Маккейн нарече Русия бензиностанция с ракети, и май десетина години по-късно не са се променили много нещата с тях. Основния им износ е на базови неща като изброените суровини (има и жито, торове и т.н. но с много по-малки обеми като пари), имат силна военна, космическа технология и ядрена индустрия... и май толкоз. Това на мен не ми изглежда състоятелен икономически модел към който да се стремим, или даваме за пример. Най-малкото нямаме техния петрол, газ и въглища 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.