Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 45 минути, _nib_ написа:

,,Дядо ми служи през цялата война.

Той отива на фронта през 1941 г. на 18-годишна възраст. През 1944 г. е уволнен поради контузия.

Всяко лято сестра ми, родителите ми и аз посещавахме баба и дядо ми в Бийск.

Когато дядо ми научи, че съм се преместил в 18-ти гвардейски щурмов авиационен полк „Нормандия-Неман“, той лично ми връчи гвардейските отличителни знаци, които все още са на якето на парадната ми униформа. Става гвардеец през 1943 г.

Командваше 45-милиметрово противотанково оръдие.

През 1947 г. кракът му е ампутиран до средата на прасеца, но дядо ми караше своя Запорожец с ръчно управление до самия край.

Все още си спомням как, когато идвах на гости, вече капитан, винаги носех или Казбек, или Беломор. Дядо вече не можеше да пуши, така че сядахме в кухнята. Отварях прозореца и пушех, а дядо просто се наслаждаваше на миризмата на дим.

Благодаря ти, дядо, гвардейски сержант Василий Дмитриевич Неупокоев.

Вечна памет на всички дядовци.

Баща ми ми предаде наградите му и аз ги пазя с гордост."

20979387.jpg

,,Дядо ми, роден през 1922 г. Привлечен през лятото на 1941 г. от Алдан, той служи през цялата война, беше тежко ранен и се сражаваше близо до Ржев. Той също така довърши японски милитаристи. Брат му, роден през 1924 г., изчезна през 1944 г. някъде в Балтика. Още двама от братята на баба ми също изчезнаха. Помня и се гордея."

20978898.jpg

Аржентина е задържала и екстрадирала ръководител на дезинформационна мрежа, свързана с руската Служба за външно разузнаване (СВР) в Латинска Америка. Дмитрий Новиков, 26-годишен руски гражданин, е заподозрян в ръководене на руска дезинформационна мрежа в Латинска Америка. Той е бил преди това експулсиран от Доминиканската република със същите обвинения. Новиков пристига в Аржентина като турист. Но вместо това се заема с изграждането на мрежа за лъжи и пропаганда, насочена срещу институциите на странта. Президентът на Аржентина Хавиер Милей е широко известен с непоколебимата си подкрепа за Украйна. Явно това е една от основните причини кагебистите да са го взели на прицел с типичните за тях кампании за лъжи и клевети. Такива кампании у нас редовно се организират срещу неудобни на Московията български политици, но за разлика от други държави нашето разузнаване и институции бездействат. Ясно защо - защото хибридните пипала на Кремъл са ги прояли. КГБ (филиал ДС) и неговите производни метастази не са изпуснали контрола от 89-а до днес.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 619,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

на 8.05.2026 г. в 11:49, communismatic написа:

Именно, да. Кажи какво предлагаш? Дай си твоето предложение по въпроса? Примерно, как да се действа на парада на 9-ти май?

Нямам предложения. Зеленски с указ на сайта си разреши на Путин да проведе парада, с който руснаците умело мажат върху петното "Молотов - Рибентроп". Накрая Червеният площад минава без техника, но с един куп северокорейци, които с голи гърди бранят доктрината "Чучхе" насред столица, пълна с частни фирми, неонови табели и даже небостъргачи.

Аз по-голямо унижение не мога да си представя. Путин така и не можа да реши Си ли иска да бъде или Ким Чен-Ун. И тази шизофрения започва много да тежи.

преди 59 минути, kaldata1 написа:

Нямам предложения. Зеленски с указ на сайта си разреши на Путин да проведе парада

И децата знаят че този указ не беше насочен към руснаците, а към собствените му генерали. Зелю много добре знае, че центърът на Киев не може да понесе ехото от един дрон на парада в Москва, и с този указ предупреди "ястребите" си да не си и помислят за саботаж на празника.

преди 1 час, kaldata1 написа:

Нямам предложения.

Нямаш, да. И изобщо не живееш в паралелна вселена.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

И децата знаят че този указ не беше насочен към руснаците, а към собствените му генерали. Зелю много добре знае, че центърът на Киев не може да понесе ехото от един дрон на парада в Москва, и с този указ предупреди "ястребите" си да не си и помислят за саботаж на празника.

По принцип, Путин допуска постоянно да се прекрачват разни червени линии, което за мен наистина вече бие на някаква огромна тъпотия. Извинявай, ама... ако той пожелае Киев може направо, да бъде смазан от бомбардировки. Да им бухне 6-7 "Орешника" и мача приключва. Уж диктатор, двойници, държал хората под ботуш... х*я му..

преди 3 минути, communismatic написа:

Да им бухне 6-7 "Орешника" и мача приключва.

Че украинското разузнаване преброи наскоро десет Орешника. Направо да ги пускат всичките и след това да има още нещо, "което е свършило" в Русия.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Според мен си беше чисто и просто тролене.

Първо Си забрани на Путин да използва тежки оръжия в Украйна, а сетне Зеленски позволи на Путин да си направи парада, с който "празнуват" своите 27 млн. жертви, които с малко мисъл, адекватност, трезвеност и по-малко "ние имаме повече хора, отколкото немците - патрони" можеше да са наполовина.

Аз мисля, че това рязко сближаване между Русия и и КНДР обаче хич не е случайно. Си-то си гледа бизнеса и е против ескалация на украинския конфликт, но Ким няма нищо против. А има какво да предложи.

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Първо Си забрани на Путин да използва тежки оръжия в Украйна, а сетне Зеленски позволи на Путин да си направи парада, с който "празнуват" своите 27 млн. жертви, които с малко мисъл, адекватност, трезвеност и по-малко "ние имаме повече хора, отколкото немците - патрони" можеше да са наполовина.

Какво знаеш за тия 27 милиона жертви? Щото освен по политически теми, знам, че си доста силен и по история. Помня бисерите за Солженицин, там направо беше блестящ.

Другари ! Празнувайте - ограниченията на интернета, които ги нямаше и никога не ги е имало ги махнаха ).

Извинявам се предния пост - ще го изместя на правилото място.

Тоя по цял ден чете стари постове от форума и задава въпроси, свързани с тях. 😆😆😆😆😆

Не, заклевам се... това направо е уникален форум... 😄

преди 1 минута, communismatic написа:

Тоя по цял ден чете стари постове от форума и задава въпроси, свързани с тях. 😆😆😆😆😆

Намерил ми постове опреди 4-5 години и пита защо Русия не е превзела Киев за три дня. А аз 1005 пъти му отговорих защо.

Представяш ли си колко трябва да е луд и прост някой да рови и търси постове отпреди 5 години.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Намерил ми постове опреди 4-5 години и пита защо Русия не е превзела Киев за три дня. А аз 1005 пъти му отговорих защо.

Представяш ли си колко трябва да е луд и прост някой да рови и търси постове отпреди 5 години.

Не лъжи - питайх те началника на Генщаба на НАТО и за малкото ядрено устройство дето ги заловиха в АЗОВСТАЛ. И забравих да те питам за другите НАТО генерали как са в плен ).

А онзи отгоре още не знае кой свалил самолета на AZAL и не знам дали има северно-корейци в Курска област.

Това е всичко което трябва да знаете за себе си ;)- пълни ливади се и го доказвате всеки ден. Не можете да го отречете нали?

преди 10 часа, communismatic написа:

F9519EFE-93B4-40C7-B176-78028B576608.thumb.jpeg.13444977ca56a68e850c29018d3b7faf_1752916960_1752916971.jpeg

Новини от 11 май 2026г.

През последните пет години руските власти са похарчили над 50 милиарда рубли за създаването и функционирането на военно-патриотични центрове, където руските ученици се изпращат на задължителна военна подготовка, според изданието „Вот Так“. Журналисти публикуваха мащабно разследване за това как функционират подобни центрове и милитаризацията на тийнейджъри както от Русия, така и от анексираните територии на Украйна. „Вот Так“ (Така е) съобщава за две мрежи от военно-патриотични центрове: „Авангард“ и „Войн“. Центровете „Авангард“ започнаха да се появяват в цялата страна през 2020 г. Към септември 2025 г. в страната имаше 147 центъра „Авангард“. Тяхното създаване и финансиране са отговорност на регионите в страната, като финансирането се отпуска отчасти директно от регионалните бюджети. Общият размер на средствата, отпуснати от бюджети на различни нива за функционирането на центровете „Авангард“, е неизвестен. Според „Вот Так“ от 2020 г. насам 39 от 70-те руски региона, където е представен „Авангард“, са отделили най-малко 36,5 милиарда рубли за създаването и функционирането на тези центрове. По-голямата част от тези средства – почти 23 милиарда – отиват за разходи за инфраструктура и оборудване, а останалата част – за поддръжка. „Воин“ е мрежа от центрове, състояща се от 21 клона. Четири от тях са разположени в окупираните от Русия райони на Украйна. Според разследването от септември 2022 г. насам за мрежата са похарчени близо 15 милиарда рубли от федералния бюджет. До 2030 г. се планира откриването на центрове „Воин“ в цяла Русия. В тези центрове тийнейджърите се учат как да боравят с оръжие, да оказват първа помощ на бойното поле и да се справят с химическо, биологично и радиационно замърсяване. Децата в тези центрове носят униформи и се срещат с ветерани от войната с Украйна и пропагандисти. Според деца, посетили центъра „Авангард“, се практикуват и наказания.

За сравнение, отбелязва „Вот Так“, с 50-те милиарда рубли, похарчени за военно-патриотични центрове, Русия би могла да построи 50 училища, 166 плувни басейна, 370 спортни комплекса и повече от 3800 спортни площадки.

на 10.05.2026 г. в 22:28, В. Велев написа:

хахахаха

Питайте колегата ви фекалиомета тошеффф как рови мои постове отпреди 10 г и повече.

😄😁

на 10.05.2026 г. в 10:21, communismatic написа:

Нямаш, да. И изобщо не живееш в паралелна вселена.

По принцип, Путин допуска постоянно да се прекрачват разни червени линии, което за мен наистина вече бие на някаква огромна тъпотия. Извинявай, ама... ако той пожелае Киев може направо, да бъде смазан от бомбардировки. Да им бухне 6-7 "Орешника" и мача приключва. Уж диктатор, двойници, държал хората под ботуш... х*я му..

А защо с мислиш че путлю може ? или че има орешници ?

на 10.05.2026 г. в 9:09, kaldata1 написа:

Нямам предложения. Зеленски с указ на сайта си разреши на Путин да проведе парада, с който руснаците умело мажат върху петното "Молотов - Рибентроп". Накрая Червеният площад минава без техника, но с един куп северокорейци, които с голи гърди бранят доктрината "Чучхе" насред столица, пълна с частни фирми, неонови табели и даже небостъргачи.

Аз по-голямо унижение не мога да си представя. Путин така и не можа да реши Си ли иска да бъде или Ким Чен-Ун. И тази шизофрения започва много да тежи.

Пълно и невиждано до сега унижение на путлю

😁

"пабедителите " молят жертвата на войанта си за " прмирие" да си проведат "победобесието " и как "пабеждават"

хахаха... това е повече от виц.

преди 1 час, miro20 написа:

Със сигурност няма "Орешници", то след първият нямаше и втори. Сигурен съм, че и трети няма да има.

М-да......

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Унгария иска да се отърве от енергийната зависимост от Мо...

Това стана ясно при изслушването на Анита Орбан, кандидатът за поста министър на външните работи на Унгария, номиниран от новия премиер на страната Петер Мадяр
преди 7 часа, miro20 написа:

И те ли свършиха?

преди 7 часа, miro20 написа:

"пабедителите " молят жертвата на войанта си за " прмирие" да си проведат "победобесието " и как "пабеждават"

Заради един "указ"? Ама защо не го издаде още предните години.....

на 1.05.2026 г. в 1:08, M.Николов написа:

Офца, не се научи, че Бисмарк е казал нещо със съвсем друго значение, а именно:

"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе."

Защо се определяш за Офцата Николуффф?

договор.png

hush

преди 17 часа, communismatic написа:

Какво знаеш за тия 27 милиона жертви? Щото освен по политически теми, знам, че си доста силен и по история. Помня бисерите за Солженицин, там направо беше блестящ.

Какво има да се знае толкова? "Бабы еще нарожают" (без значение казано ли е наистина от Жуков или не) - това си е философията, като гледам Украйна - до ден-днешен. Опоскана откъм средно командване армия, хаос в решенията, липса на стратегия АКО "Рибентроп-Молотов" не издържи.

А и нека да не се лъжем, руският човек гледа по-отгоре на въпроса с живота и смъртта, особено когато става дума за Русия.

Победена Германия в крайна сметка има почти 30% по-малко жертви сред военните. Аз за друг такъв куриоз не се сещам - победената армия в превзета държава с по-малко жертви от победителите териториално и военно. Но победителите никой не ги съди, включително и те самите рядко правят оценка на собствените си действия. Затова и виждаме днешните гениални атаки на пехота срещу дронове.

преди 15 часа, miro20 написа:

Пълно и невиждано до сега унижение на путлю

😁

хахаха... това е повече от виц.

Това е положението. Ако китайците и американците не му бяха скръцнали със зъби да воюва само с конвенционални методи, отдавна да е направил Киев на прах. А оказва се, Русия без ЯО пет пари не струва.

Путин като Премиер на 1 септември 2009 г.:

„Трябва да признаем, че всички предприети от 1934 година до 1939 година опити да се умиротворят нацистите, сключвайки с тях различни споразумения и пактове, бяха от морална гледна точка – неприемливи, а от практическа, политическа гледна точка – безсмислени, вредни и опасни.Именно съвкупността от всички тези действия доведе до тази трагедия, до началото на Втората световна война. Разбира се, трябва да признаем тези грешки. Нашата страна направи това. Държавната дума на Руската федерация, парламентът на страната, осъди пакта Молотов-Рибентроп“

Путин като Президент на 10 май 2015 г.:

„Пактът Молотов-Рибентроп беше необходим за осигуряване на сигурността на СССР“

преди 19 часа, miro20 написа:

А защо с мислиш че путлю може ? или че има орешници

Нямат ,нямат и Сармат също hush

Banker
No image preview

Русия е извършила успешно изстрелване на ракета "Сармат"

Ракетата „Сармат“ значително ще подобри бойните възможности на наземните стратегически ядрени сили що се отнася до стратегическо възпиране и унищожаване на
преди 26 минути, AAUUXX написа:

Banker
No image preview

Ракетата „Сармат“ значително ще подобри бойните възможности на наземните стратегически ядрени сили що се отнася до стратегическо възпиране и унищожаване на

Така ли са му докладвали на Путин? Щото и други неща му докладваха, дето нямаха нищо общо с действителността.

преди 33 минути, AAUUXX написа:

Banker
No image preview

Вместо да се хилиш, може би ще си спомниш как по няколко пъти му докладваха за "превзети" селища и градове.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.