Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Приказки за Лека Нощ

Featured Replies

Нещастието не е емоция нито може да е фактор. Нещастието е състояние. Емоция е тъгата, отчаянието, меланхолия, носталгията, разочарованието.

Мотивацията от своя страна е свързана с Волята на Човек и стремежа му да оцелява и да се чувства добре. Когато не си здрав физически или душевно и нещо те тормози, вероятно нещо и от инстинкта ти ти помага и ти дава възможни решения. По-мотивираща е Радостта. Ако успееш Нещастието да си го трансформираш и преекспонираш през призмата на нещо позитивно, което е от другата страна, вероятно ще си в едно по-приятно и комфортно състояние. А може и да си разбрал как вече да не си нещастен и да не попадаш в подобна кондиция.

• Отговори 3,4k
  • Прегледи 183,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Финансов директор на форума

• кристализация като шише мастика   в хладилника  спирт и анасон туй то по кристлизацията на съзнанието  едното такова замръзнало ....

• по интуиция     да речем че си набор 80 https://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/zavisimost/

Публикувани изображения

преди 1 час, Maleficient написа:

Ако успееш Нещастието да си го трансформираш и преекспонираш през призмата на нещо позитивно

И как става това? Примерно нямаш крака. Не виждаш. Как ще го преекспонираш, за да стане щастие?
С утеха над идеята, че има някой, който освен крака, няма и ръце, примерно?.
Примирението не е щастие. То показва просто, че си се отказал.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 7 часа, _sirena_ написа:

Та ,  исках да ви питам: Нещастието - Мотивиращ Фактор ли е за вас? 

Щастието и нещастието са идеи-вирус. Мотивацията е идея-вирус. Факторът е идея-вирус. Въпросът, според мен, винаги опира до ефективността на антивирусната ти програма.  

Щото човек може да си е естествено щастлив и без да го осъзнава. Но се появява от някъде някой и му казва - тц, не си. Щото щастието е едикакво си. В момента, в който ти се замислиш над думите му, хакнат си! А колкото повече прехвърляш идеята в съзнанието си, толкова повече файлове се корумпират. Понякога положението излиза от контрол и се налага цялостна преинсталация на ОС.:D

преди 10 минути, дъжд написа:

и се налага цялостна преинсталация на ОС.

Или посещение на Португалия?  ;)

преди 16 минути, simtech написа:

Или посещение на Португалия?  ;)

Хах, топло, Симич. Истинно е само непосредственото преживяване, а не идеята ни за него.:cool:

преди 10 минути, дъжд написа:

Хах, топло, Симич. Истинно е само непосредственото преживяване, а не идеята ни за него.:cool:

Ти ме излъга. Сега нещастен и гневен идвам с колата, тваря ви в багажника и ви мятам в морето!! :lol6:

преди 46 минути, simtech написа:

Ти ме излъга

Не, хакнах ти майнда. :tongue2:

преди 12 минути, дъжд написа:

Не, хакнах ти майнда. :tongue2:

Това е невъзможно. Имам най-добрата антивирусна програма. Казва се ВИНКЕЛ.
Само аз ХАКВАМ и ИЗХАКВАМ. 
;););)

преди 39 минути, simtech написа:

Само аз ХАКВАМ и ИЗХАКВАМ. 
;););)

…one often meets his destiny on the road he takes to avoid it…

истината е в баланс,а

в осъзнаванетето на средата,

когато  човек е щастлив прекалено много  и като стане някакво дребно нещастие се чувства като най -нещастния човек на света,

докато други, на които това им е ежедневието цал живот не им дреме, дори не го  осъзнават като проблем,

проблемът на западната цивилизация е луксът - всеки се стреми към лукс, но за да го постигне обикновено се лишава от семейство,

пример за другото са циганите и селяните, лукъст им е непознат поради, което се ориентиратв друга посока на битие и житие  по биологични финкции.

какво може да накара един циганин да се чувства нещастен ... може би липсатана желязо  или коня да му е болен или да  има спукана гума на каруцата .

преди 16 минути, Yvan Sergeev написа:

проблемът на западната цивилизация е луксът

Проблемът на хората е предимно скуката. А скуката идва от непрекъснатите повторения. А тавтологиите се пораждат от липса на въображение, лекота и спонтанност. Да вземем една съвсем банална ситуация - мъж и жена на първа среща. Жената пие сок и го гледа в очите. Той се изчервява, мучи и не знае какво да каже. Тя се чуди как се е озовала на това място с него. Грххххх.

А има безброй варианти да си изкарате щуро и нестандартно! 

Втори опит. Мъж и жена на първа среща. Мъжът е все така залупен, както са повечето. Жената е разкрепостена животарка, пие си сока и си мисли:

Дали да не се залея със сока и да ми щръкнат зърната през мократа блуза? Каква ли физиономия ще придобие той? Или по-добре да плисна сока в лицето му, толкова е спечен? Или да тресна чашата в пода? След което да вдигна скандал, че в сока е имало прекалено много вода? Или да му призная шепнешком, че в сока някой е сложил афродизиак и страстно ми се иска да ме погали…където сам си избере? Или да щипна сервитьора за задника и да му благодаря за прекрасния сок? Или както мъжът си седи смутен и скован, да го ритна толкова силно по глезена, че да изпусне в миг напрежението?

Боже, геният ми е безкраен, мога да продължавам да изреждам възможности за идиотско поведение на първа среща до безкрай.:lol6:

Та, такива ми ти работи Сергеев. Ти си скучен. Не си идиот. За това ми разсъждаваш на тема "луксът и западната цивилизация". В постинга ти няма блясък.Все пак трябва покрива ти яко да дрънчи и да предзвиква емоционален трясък!

По-здрав! :biggrin:

Spoiler

преди 37 минути, дъжд написа:

Той се изчервява, мучи и не знае какво да каже. Тя се чуди как се е озовала на това място с него. Грххххх.

жената е виновна вместо да му пусне един крак под масата към чатала >.....

преди 40 минути, дъжд написа:

Ти си скучен. Не си идиот. За това ми разсъждаваш на тема "луксът и западната цивилизация". В постинга ти няма блясък

скучен съм защото имам голямо чувство  за самосъхранение

ако беше нещо друго щях да съм по екстремните спортове и както  освен скучен и расеян да съм  и на инвалидна количка .

преди 44 минути, дъжд написа:

мъж и жена на първа среща. Жената пие сок и го гледа в очите. Той се изчервява, мучи и не знае какво да каже. Тя се чуди как се е озовала на това място с него. Грххххх.

аве, преди 40 години, казъф на дофтура, чи някой мъ следи, ама той не ми поверва
:no-no:

на 16.11.2017 г. в 6:00, _sirena_ написа:

Мотивиращ Фактор ли е Усещането за Нещастност ?

...............................................................................................

Забързани хора, полуосакатени усмивки, влажни размазани погледи, хлад в гърдите, мрак в душите - 21 Век! 

Манипулирани "ценности" заточват мислите в изградени удобни стереотипи и влачат съзнанието 

всеки път, когато натиснете копчето на дистанционното в режима на "ON" 

Пулсира в главата ви 25-ят кадър и регистрира поредната чужда идея и посока (headbang) 

Ако приемем, че Ада и Рая живеят във всеки един и зависи къде ще "избере" да "пребивава"... 

Що тогава - в 21 век повечето ми приличат на обитаващи Ада бе  

Вкарали некви турски сериалита и формати безумни на реалита - идиоти да ни отвличат вниманието от реалните социални проблеми  

И не стига тва, ами и сами си създават проблеми, после блеят, че имали идея за решаването им (headbang) 

Баси стратезите  

Проблем - Реакция - Решение ...Гении бе  ..

и народа пасе пуканки и цъка с език на поредната "ситуация", за която теа същите мишоци 

с вратовръзки били измислили нови "мерки на сигурност" ..(nhappy) 

И така ден след ден, дума след интонация, символи, форми и методи Увредиха горките 

човешки същества   :(

Сега 50% са ментално нестабилни и са смеят без повод над ракията и салатата ... 

едни други 20% станаха инфантили

около едни други 20%, така са изкривиха, че страдат обилно от NPD и поради липса на внимание и уши да ги слушат - плуват с пояси по форумите  

Изобщо ... Статуса е - Луд умора няма! 

Режима е - Код червено  

Пътя е далече - Светлина не се вижда ... 

Та ,  исках да ви питам: Нещастието - Мотивиращ Фактор ли е за вас? 

Разглеждам го в два аспекта- усещане за собствено и за чуждо състояние. Поражда чувства и в зависимост от нагласата, възможностите и други фактори- реакция.

Ако не беше в Празните приказки, а в по-горните и  сериозни раздели щях да прочета и замълча. В дебрите на психологията и човешката душевност теоретично съм неподготвен и  лаик.

Според мен е мотивиращ фактор. Много силен.
За други може и да не е. От научна гледна точка и практично.

• Автор
на 16.11.2017 г. в 21:51, usb написа:

Според мен е мотивиращ фактор. Много силен.

И аз съм на същото мнение . И правилно си го определил като Силен .. Но ми се искаше да развиеш по-пълна картина във тази посока .

Да усетя защо е "фактор и защо е Силен " .. Не се притеснявай , че е в този раздел темата ми .. има си причина да я положа тук ..

Както и това , че не правя други теми , а в тази общувам на различни тематики .. 

.............................................

Spoiler

на 16.11.2017 г. в 11:48, Maleficient написа:

Ако успееш Нещастието да си го трансформираш и преекспонираш през призмата на нещо позитивно,

Болката е Нужно да се Изживее , няма как с вълшебна пръчица да я Трансформираш в Позитивизъм .. 

Няма и как да  я Прескочиш ..  Потапяш се и я Абсорбираш , да премине през Сетивата ти , докато се Разтвори ..

Всичко друго са "утопии" и "учения " за "розови очила " ..  Практически Неприложими , но "красиви " иначе .. 

Примери няма да рисувам ... Представи си една трагедия от загуба на Любима Същност .. 

Това Състояние няма как да го "прекараш" през никаква "призма " .

Единственото , което можеш да направиш е да го Изживееш .. някакси ... 

преди 17 минути, _sirena_ написа:

...

Охо, добър вечер...

• Автор
преди 9 минути, simtech написа:

Охо, добър вечер...

Ох , Симски , как си сладкишче .. :)

Aз не мисля така. Нещастието не би могло да мотивира. Нито пък щастието. И двете просто се изживяват, и от тях няма следствие. Защо ли? Защото сме тук за да живеем- сега... а не евентуално...

не съм ли прав? :)

• Автор
на 16.11.2017 г. в 13:12, дъжд написа:

Щото човек може да си е естествено щастлив и без да го осъзнава. Но се появява от някъде някой и му казва - тц, не си. Щото щастието е едикакво си. В момента, в който ти се замислиш над думите му, хакнат си! А колкото повече прехвърляш идеята в съзнанието си, толкова повече файлове се корумпират. Понякога положението излиза от контрол и се налага цялостна преинсталация на ОС.:D

Според мен Щастието се Осъзнава , но нататък си права .. " Центрофугата на Социалният Коловоз " ..

преди 12 минути, _sirena_ написа:

Ох , Симски , как си сладкишче .. :)

Не знам и аз...

• Автор
преди 10 минути, _noise написа:

Aз не мисля така. Нещастието не би могло да мотивира. Нито пък щастието. И двете просто се изживяват, и от тях няма следствие. Защо ли? Защото сме тук за да живеем- сега... а не евентуално...

не съм ли прав? :)

Изживяват се , ама има и Следствия де ... Ще се сетиш ли сам или да помогна ..  Следствие от "Наличие или Липса " .. :ph34r:

преди 11 минути, simtech написа:

Не знам и аз...

Пак си Потънал някъде ... в "неизвестното" ... Познах ли .. :(

преди 12 минути, _sirena_ написа:

Пак си Потънал някъде ... в "неизвестното" ... Познах ли ..

Мхм... И слушам това...

преди 11 минути, _sirena_ написа:

Изживяват се , ама има и Следствия де ... Ще се сетиш ли сам или да помогна ..  Следствие от "Наличие или Липса " .. :ph34r:

Що съм ти толкова лесен... Все пак, смъртно ранен и едва държащ знамето изправено- Живот- Биг пикчър. Следствия-малък детайл...  :)

• Автор
преди 10 минути, simtech написа:

Мхм...

Планетата не се нуждае от голямо количество "успешни хора".... 

Планета отчаяно се нуждае от миротворци, лечители, реставратори, разказвачи на 

приказки и обичащи от всички видове. .. 

Тя се нуждае от хора, до които се живее добре... :clown:

Стягай се ... Нищо не е "Свършило" ..  Още има много Път .

преди 10 минути, simtech написа:

Мхм... И слушам това...

Oooo сладкишче.;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.