Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диктовки на Възнесените Учители

Featured Replies

http://ru.youtube.com/watch?v=s3VQ_BVQDYs

http://ru.youtube.com/watch?v=j1PFhyJY5Cw&...feature=related

http://ru.youtube.com/watch?v=PCiaQ3XMVZc&...feature=related

Ако представлява интерес за някого, :)

това са фрагменти от семинар проведен в Москва през март 2007 г.

Светъл и хармоничен ден!

• Отговори 212
  • Прегледи 64k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://ru.youtube.com/watch?v=s3VQ_BVQDYs

http://ru.youtube.com/watch?v=j1PFhyJY5Cw&...feature=related

http://ru.youtube.com/watch?v=PCiaQ3XMVZc&...feature=related

Ако представлява интерес за някого, :grimace:

това са фрагменти от семинар проведен в Москва през март 2007 г.

Светъл и хармоничен ден!

Благодаря за линка. Видях каквото ми беше нужно. Очите и...

Татяна е само един канал. В различна степен чист, както при всички нас. В началото на миналата година тя имаше много сериозни проблеми. Записите са оттогава. Не е добре Учителите да се отъждествяват с Татяна... Тази връзка тя самата се опитва от време на време да я прокарва, но някои от нас там си запушват ушите. Простено й е, че от време на време пее фалшиво.

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

Ти познаваш ли т.нар. учители и с какво ги отъждествяваш? Дори и само канал, не би могла да провежда въбрации, несъвмести със собствените. Много високите таква биха я издимили. И като казвам това, въобще не искам да споделя мнение, че тя е много високовибрационна. В голяма степен смятам обратното.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Дори и само канал, не би могла да провежда въбрации, несъвмести със собствените.

Всъщност не точно. Включванията й са моментни и тази висока вибрация не се поддръжа постоянно. С молитва човек може временно да повиши вибрацията си достатъчно, за да запази контакта. После си се връща на обичайната за него честота. Няма нужда да се поддържа непрекъснато високата честота. Особено предвид живота, който водим, не е и практично. А нашите Учители са всъщност много прагматични и искат (опитват се поне) да ни дадат това, което е приложимо за нашите условия в момента, макар и времето за тях нищо да не значи. Не знам дали на земята има човек, който да може да издържи постоянно включване на тяхната честота, затова и не се прави. Тоест Татяна е просто един човек и си има и слаби и тежки моменти. Тези моменти се отразиха в диктовките през лятото на 2007-ма година, които изобщо не четох, а и се вижда на записите, че нещо е много ненаред. В момента обаче Татяна е ОК. Излезе от дупката. За което я поздравявам. Познавам някои от хората около нея. Чисти са.

Есенцията на изказването ми е може би, че информация и канали много, а ние имаме очи, за да гледаме и избираме кое е добро за нас във всеки един момент. Нещата не могат да бъдат идеални, защото всичко в този свят е темпорално, тоест подлежи на законите на времето.

Да, вдигаш за малко честотата за да се докоснеш до това - непосредствено над теб. Поради лиса на критерии то ще е учител, а в същината си - само някаква астрална същност. Христос е този, който едно с Отца и само този канал е Духовен. Но толкова много астрални спекулации съществуват, че... Горко ни на нас, дето трябва да се обвързаме с тях и да ги подхранваме с крива вяра. Говоря принципно, Татяна си е Татяна и въобще няма да кажа нищо за нея, понеже не я познавам. Освен, че е Татяна.

Да, вдигаш за малко честотата за да се докоснеш до това - непосредствено над теб.

Нямах това предвид и въобще не се фиксирам върху понятия като под и над. Критерият за това кое какво е е вътрешен. И имаме всички средства, за да постигнем различаването. Не разбирам защо горко ни. Всичко ни е дадено.

Мисля че тези послания са страхотни. просто, много се радвам че има и други като мен

татяна

by_muse' date='14.09.2006г. в 10:30ч.' post='297213']

Качеството изменение на съзнанието е най-важното в сегашния исторически период

Господ Майтрейя

13 септември 2006г

АЗ СЪМ Майтрейя, дошъл отново!

АЗ СЪМ дойдох, за да приветствам, както винаги, човечеството на Земята и да изразя към вас цялата своя Любов и подкрепата, която Небесата са готови да ви окажат в сегашния момент и която винаги ви оказват, независимо от вашето упорство да отстоявате някои свои недостатъци и несъвършенства.

Вие сте деца и както всички деца в преходна възраст, вие изпитвате своите трудности. Няма нищо страшно, няма да мине много време и ще се промените, и ще си спомняте за тази преходна възраст с неловкост и смущение.

Вижте, само преди няколко столетия, когато ние идвахме и действахме чрез хората на Земята, тези хора бяха подложени на преследване, екзекутираха ги и ги горяха на клада. Колко се промени времето! Аз ви казвам, че времето е ускорено до почти пределна скорост. И е трудно да се постигне по-голямо ускорение на изменение на съзнанието във вашия физически свят. Това е свързано със самите характеристики на вашия свят.

Дойдох да ви уверя, че от моето ниво аз виждам като пламък, устремен нагоре всеки, който продължава устрема си по Пътя на Посвещенията и прави това със завидно упорство и постоянство, независимо от срещаните трудности и неудачи. Аз ви различавам и ви оказвам цялата възможна помощ по първия ваш зов. Не винаги обстоятелствата във вашия живот и рождения ви хороскоп ми позволяват бързо да ви окажа помощ, но в степента, в която позволява Космическият Закон, аз винаги оказвам помощ. Това е обусловено от факта, че досега единици са тези, които съхраняват своята преданост на Братството. И ако се запалват и устремяват милиони, то само единици са способни да поддържат горенето на пламъка в своето сърце от година в година, в продължение на значителен период от време и още по-малко са тези, които са способни целенасочено и осъзнато да действат в съответствие с нашите поръчения.

Сега аз съм готов да ви дам още малко информация, която се отнася до взаимоотношенията ви с вашата Висша част. Съвсем неотдавна беше дадено ново послание от Висшия Космически Съвет, което е свързано с особена милост за планетата Земя. И сега на онези от вас, които проявите нужния всекидневен устрем, ще ви бъде оказана помощ в установяване на връзка с вашата Висша част. За това вие трябва да напишете писмо до Кармичното Ръководство и да помолите, в съответствие с Космическия Закон, да ви бъде оказана милост и временно да бъде спряно слизането на кармата, която ви пречи да установите връзка с вашата Висша част.

Разбрахте ли, възлюбени? Това не означава, че на всички ще бъде спряно слизането на кармата. Не, става дума само за онези индивиди, които почти са достигнали необходимото ниво за достигане на връзка с Висшата им част, но им пречи някаква стара карма или енергия, някакво неотработено качество. В този случай на вас ще ви бъде оказана милост и слизането на кармата в тази част - спряно, за да можете да установите връзка с вашата Висша част. Ще усетите тази връзка и в бъдеще ще се ръководите от вашия опит и вашите усещания. И когато слизането на кармата бъде възстановено, вече нищо няма да ви пречи да установите отново и да поддържате връзката си с вашата Висша част, и чрез тази връзка да установите връзка със всички Възнесени Учители и, възможно е, лично с мен. Защото сега аз съм Владиката, който подготвя своето идване на Земята и аз се стремя да работя със всеки, който проявява нужното усилие и устрем.

Сега трябва да ви кажа за главното, което се случи в последно време и не беше осветено в нашите предишни послания.

Трябва да ви кажа, че усилията на хората, които се занимават с разпространението на посланията, давани от нас чрез този посланик, не бяха напразни и ситуацията на Земята се развива по най-благоприятния начин. Това не означава, че няма да има катаклизми и катастрофи, това означава само, че общият ход на еволюцията на човечеството е взет от нас под усилен контрол и сега ние сме способни напълно да контролираме ситуацията на планетата Земя. Аз се радвам, че вашите усилия бяха толкова ефективни. А представете си, ако нашите послания бяха станали достъпни за голямата част от населението на планетата Земя? Какво би станало?

Аз ще ви кажа какво ще стане. Изменението на съзнанието дори на един процент от човечеството на Земята е способно напълно да промени хода на еволюцията на планетата. А изменението на съзнанието на половината население на Земята може мълниеносно да пренесе планетата на следващото еволюционно ниво. И ние ще бъдем принудени да задържаме процеса на изменения, за да могат вашите физически тела да издържат такова мълниеносно изменение. Защото на вас ви предстои още известно време да пребивавате във вашите физически тела, за да отработите напълно кармата, която сте създали на физическия план. А след това ще се разделите с вашите физически тела и ще съществувате в по-финия свят. И това ще стане, и към това следва да се стремите.

Моето присъствие на планетата Земя, както никога досега е толкова голямо, благодарение на нашата връзка, на вашия устрем към мен и благодарение на това, че вие сте способни да се променяте.

Качеството изменение на съзнанието е най-важното в сегашния исторически период. И онези от вас, които в голяма степен са овладели това качество разбират, че в действителност само това качество е достатъчно, за да се промени целия свят.

Но за да овладеете качеството изменение на съзнанието, ви е необходима безусловна Любов и Божествено търпение и търпимост към всичко, което още не е съвършено.

Аз ви пожелавам да преодолеете в себе си всичко, което не е от Бога колкото може по-бързо и желая да се срещна с всеки от вас, който мъжествено преодолее всички трудности и препятствия в живота си и да му стисна ръката.

И така, до скоро!

АЗ СЪМ Майтрейя!

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/68maitr130906.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

Сега аз съм готов да ви дам още малко информация, която се отнася до взаимоотношенията ви с вашата Висша част. Съвсем неотдавна беше дадено ново послание от Висшия Космически Съвет, което е свързано с особена милост за планетата Земя. И сега на онези от вас, които проявите нужния всекидневен устрем, ще ви бъде оказана помощ в установяване на връзка с вашата Висша част. За това вие трябва да напишете писмо до Кармичното Ръководство и да помолите, в съответствие с Космическия Закон, да ви бъде оказана милост и временно да бъде спряно слизането на кармата, която ви пречи да установите връзка с вашата Висша част.

Разбрахте ли, възлюбени? Това не означава, че на всички ще бъде спряно слизането на кармата. Не, става дума само за онези индивиди, които почти са достигнали необходимото ниво за достигане на връзка с Висшата им част, но им пречи някаква стара карма или енергия, някакво неотработено качество. В този случай на вас ще ви бъде оказана милост и слизането на кармата в тази част - спряно, за да можете да установите връзка с вашата Висша част. Ще усетите тази връзка и в бъдеще ще се ръководите от вашия опит и вашите усещания. И когато слизането на кармата бъде възстановено, вече нищо няма да ви пречи да установите отново и да поддържате връзката си с вашата Висша част, и чрез тази връзка да установите връзка със всички Възнесени Учители и, възможно е, лично с мен. Защото сега аз съм Владиката, който подготвя своето идване на Земята и аз се стремя да работя със всеки, който проявява нужното усилие и устрем.

Абсолютни бисери!

Salim, опитвал ли си да напишеш това писмо? Опитай, не боли.

Да не ти спряха слизането на кармата?

Да не ти спряха слизането на кармата?

Зарежи кармата, но не говори за неща, които не си опитал.

Зарежи кармата, но не говори за неща, които не си опитал.

Права си, обаче и аз ще ти дам един пример, за да разбереш моята гледна точка - не е нужно да се самоубиваш, само за да опиташ да видиш какво ще стане, нали

Човекът има разум за това, за да различава.

Разбирам, че съм тотално лишена от разум и поради тази причина ежемесечно се самоубивам. Не подхожда изобщо на иначе научните ми занимания и свързания с това скептицизъм. Хлопа ми дъската и тва е.

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

Благодаря ти!

Разбирам, че съм тотално лишена от разум и поради тази причина ежемесечно се самоубивам. Не подхожда изобщо на иначе научните ми занимания и свързания с това скептицизъм. Хлопа ми дъската и тва е.

Не се засягай, говорих за себе си и моята гледна точка. Твоята също има право на съществуване. Просто аз не я приемам.

Някой попита откъде познаваме Учителите и как точно е устроен "техният" свят, съответно в какви взаимоотноотношения е с "нашия". Някой се опита да отговори, май особено аз с това се занимавах в мненията си от 10-ти и 13-ти март. И ето какво излезе на страницата на Татяна на 13-ти март (чак сега го видях и дори не е преведено на български още, явно и на българския сяйт не са го забелязали). Какво по-добро обяснение на това кой откъде познава Учителите и как се свързва с тях от това: различни хора по света, без да са в директна връзка един с друг получават едно и също послание или мотиви от него симултанно. Случвало ми се е досега десетки пъти да мисля за нещо, да получа сама информация и след това да прочета същото на страницата на Сириус без дори да ми е хрумнало, че това може да има връзка с диктовките. Ето го и посланието, за което говорих:

Ответы на некоторые интересующие вас вопросы

Санат Кумара

13 марта 2008 года

Я ЕСМЬ Санат Кумара, вновь пришедший через моего посланника. Я пришел, чтобы прояснить для вас некоторые вопросы, касающиеся посланничества и взаимоотношений нашего посланника с другими людьми, ее отношения к тем или иным духовным и религиозным деятелям настоящего и прошлого.

Каждый посланник имеет определенную миссию. С этой миссией он приходит в этот мир и к этой миссии он готовится иногда многими сотнями лет.

И вот, тогда, когда наш представитель приходит в воплощение и начинает свою работу, в этот момент начинают происходить различные вещи, касающиеся того, как даваемое нами Учение стыкуется с тем, что дается через других людей. Каждый посланник знает только свою миссию. И в задачу посланника не входит давать комментарии к положениям других учений, которые приходят в физический мир через других людей.

Поймите, что ваш мир является кармическим миром. Это значит, что в вашем мире истина, свет перемешан с неправильными представлениями. Все в вашем мире является относительным. И никто не может взять на себя смелость говорить о том, что кто-то из наших представителей в настоящем или прошлом обладает или обладал всей полнотой Божественной Истины.

Поймите, что одна и та же Истина дается в разное время для разных категорий людей, находящихся в воплощении, и каждый раз ее преломление будет немного отличаться.

Если вы считаете, что мы должны давать комментарии к тем положениям учения, которое давалось через других людей, то вы заблуждаетесь. По той простой причине, что нужно жить здесь и сейчас и выполнять ту миссию, ради которой вы пришли в воплощение, а не тратить время на бесконечные споры о том, кто был прав или не прав сто, двести и более лет назад.

Вы можете изучать и сопоставлять положения различных учений прошлого и настоящего. Однако истина заключается в том, чтобы выполнить ваше Божественное предназначение, а для этого вы должны сохранять постоянное внутреннее созвучие с высшими мирами.

Как только вы становитесь на путь пересудов и оценок, вы занижаете ваши вибрации. Вы опускаетесь с Божественного уровня до уровня плотского ума. И вы уже не видите и не различаете Божественную Истину, потому что Истина, это состояние вашего сознания, степень вашего созвучия с высшей реальностью.

Я желал бы также коснуться вопроса, касающегося нашей Иерархии и различных должностей, которые в нашей Иерархии занимает тот или иной известный вам Владыка.

Да, мы давали определенное представление о том, как устроена наша Иерархия. Однако это преставление также давалось для вашего уровня сознания, находящегося на определенном этапе развития. Поймите и попытайтесь понять, что наш мир не может быть точным соответствием вашему миру, и не пытайтесь приписывать нашему миру существующую в вашем мире структуру.

Пытаясь понять устройство нашего мира, никогда не стремитесь составить полное впечатление о нашем мире. Те люди, которые совершают переход, попадают в заботливые руки наших сотрудников. И поверьте мне, что у них не возникает мысли о том, кто из нас занимает какую должность в Иерархии. Они просто упиваются исходящим от нас Светом и счастливы тем, что попали в то место, в котором они не чувствуют недостатка Любви, заботы и опеки. Каждая ситуация жизни на Земле предстает перед ними в новом свете. Вы сами учитесь на своих ошибках.

Если Вознесенные Владыки во всем своем великолепии вынуждены будут прийти в воплощение и жить в тех условиях, которые существуют на Земле сейчас, то вы никогда не поверите, что перед вами находятся Вознесенные Владыки. Поэтому время воплощения Вознесенных Владык на Земле еще не наступило.

Но многие из нас сохраняют свое присутствие в тех индивидуумах, которые являются нашими учениками на протяжении многих сотен и тысяч лет.

Поэтому говорить о том, что та или иная индивидуальность присутствует в каком-либо человеке полностью или даже частично мы не можем. Так как присутствие Учителя является временным явлением и определяется степенью чистоты тел ученика и окружающей его обстановки.

Тогда, когда мы можем, мы присутствуем на Земле и видим ситуацию глазами наших учеников.

Все мессии и посланники имели внутри себя присутствие высшей индивидуальности. И на протяжении их миссии менялась и степень присутствия и сама индивидуальность. Поэтому неправомерно говорить о воплощении того или иного известного вам Владыки в теле того или иного человека. Можно говорить лишь о примеси высшей индивидуальности и о степени ее присутствия.

Небезызвестные вам Владыки, имена которых вы знаете и произносите, на самом деле имеют порой совершенно отличные имена от тех, которые знаете вы.

Мы можем очень долго рассказывать вам об устройстве нашего мира, и вы будете стремиться заглянуть в щелку завесы, отделяющей наши миры, но в этом случае вы будете напрасно терять время. Потому что вам следует сосредоточиться на ваших текущих задачах и жить в соответствии с теми моральными и нравственными заповедями, которые мы вам даем.

Я был сегодня немного резок и те из вас, кто ждал конкретного ответа на свои вопросы, возможно, ничего не почерпнут. Однако я пытался говорить с Высшей частью вас и дать те наставления, которые позволят вам сохранить правильные ориентиры в жизни.

Я ЕСМЬ Санат Кумара. Ом

:P:clap: Може ли да споделиш някъде схема с по подробни обяснения? Публикувано изображение

Относно кое?

Какво представлява земният астрал? Толкова много и всякакви същности го населяват. Поради астралната си природа те могат да проникнат в астралните заряди и на планетата и на нашите личности - информация всякаква могат да ни снесат.

За хората, способни на някаква бегла (или по-силна) сензитивност, тези същности биха били възприети като светлинни, поради незнание. Голяма част от тях са действително земно-благородни, или най-малкото могат да придобиват подобни образи. Все пак това е астрал - напълно пластичен, с известни познания и абсолютно манипулируем.

Диктовките са нещо, съвсем привично за учителите. Обаче не бих се ангажирал да определям - къде точно са се възнесли (предимно защото ще бъде скандално за повечето търсещи и ще има нежелателни последици - темата не засяга само тези учители, а въобще посоките на окултно и мистично развитие на всички нас).

Светлина!

Относно кое?

Какво представлява земният астрал? Толкова много и всякакви същности го населяват. Поради астралната си природа те могат да проникнат в астралните заряди и на планетата и на нашите личности - информация всякаква могат да ни снесат.

За хората, способни на някаква бегла (или по-силна) сензитивност, тези същности биха били възприети като светлинни, поради незнание. Голяма част от тях са действително земно-благородни, или най-малкото могат да придобиват подобни образи. Все пак това е астрал - напълно пластичен, с известни познания и абсолютно манипулируем.

Диктовките са нещо, съвсем привично за учителите. Обаче не бих се ангажирал да определям - къде точно са се възнесли (предимно защото ще бъде скандално за повечето търсещи и ще има нежелателни последици - темата не засяга само тези учители, а въобще посоките на окултно и мистично развитие на всички нас).

Светлина!

"Светлина, повече светлина!"

"Светлина, повече светлина!"

Само внимавайте и за естеството на светлината. Защото има свтлина и светлина. Който търси готови еднозначни отговори, не ще се докосне до истината. Само виждащият вътре го може.

П.П. Интересен е прочее стремежът на дуалистично мислещото съзнание да определя и съответно да противопоставя на принципа "правилно-грешно". Това съзнание ще се вкопчва във всяко следващо откритие (например, Светлина да е), докато открие, че и то има две страни. Във всяко нещо това съзнание ще открие все двете страни и все ще се оказва за него, че в каквото и да вярваш, все има обратна страна, тоест не е "безопасно". Колкото повече търси безопасното и сигурното, толкова повече ще е изложено на обратното. Защо ли? Ами това е естествен закон на Вселената. Едва когато видим отвъд дуалността разбираме Истината. Докато налягаме едната или другата страна на везните, все ще се лашкаме наляво-надясно, напред-назад... Това се отнася и за критикарстването ни на тема кое е вярно, кое е грешно, кое е Светлина, кое е тъма, кое е добре, кое е зле. Загуба на време. Стига човек да погледне тъмната страна на Ин-Ян символа, за да се сети, че и тъмното си има явно своето място. Но защо все виждаме тези неща на моменти и в изолирани случаи, тоест частично, но не изцяло?

Когато видим изцяло, ще видим наистина.

Само внимавайте и за естеството на светлината. Защото има свтлина и светлина. Който търси готови еднозначни отговори, не ще се докосне до истината. Само виждащият вътре го може.

П.П. Интересен е прочее стремежът на дуалистично мислещото съзнание да определя и съответно да противопоставя на принципа "правилно-грешно". Това съзнание ще се вкопчва във всяко следващо откритие (например, Светлина да е), докато открие, че и то има две страни. Във всяко нещо това съзнание ще открие все двете страни и все ще се оказва за него, че в каквото и да вярваш, все има обратна страна, тоест не е "безопасно". Колкото повече търси безопасното и сигурното, толкова повече ще е изложено на обратното. Защо ли? Ами това е естествен закон на Вселената. Едва когато видим отвъд дуалността разбираме Истината. Докато налягаме едната или другата страна на везните, все ще се лашкаме наляво-надясно, напред-назад... Това се отнася и за критикарстването ни на тема кое е вярно, кое е грешно, кое е Светлина, кое е тъма, кое е добре, кое е зле. Загуба на време. Стига човек да погледне тъмната страна на Ин-Ян символа, за да се сети, че и тъмното си има явно своето място. Но защо все виждаме тези неща на моменти и в изолирани случаи, тоест частично, но не изцяло?

Когато видим изцяло, ще видим наистина.

Съгласен съм, естествено, че на нашето ниво на възприятие светлина и тъмнина са двете страни на едно и също нещо от по-висшата реалност. Защото в нашия свят ЕДНО се разпада на противоположностите си. Но с Венци имаме предвид Изначалната Светлина, истинската

"...и светлината свети в мрака, а мракът я не позна..." /Йоан,1/

пред нея тукашната светлина си е тъмнина. И умиращият наш браг също е промълвил "...светлина, повече светлина" накрая. Тази алюзия бях вложил в репликата си на Венци.

Търсете причината за отклоняването ви от Пътя във вас самите. Само вие самите правите избор и вземате решение. За съжаление ние не можем да ви принудим да следвате Пътя, който ние сочим. Вие имате право на избор, и свободна воля, от която сте в правото си да се ръководите при изборите, които правите на физически план.

Колко от нас търсят причината в себе си?

• 3 седмици по-късно...

Процесс постижения Божественной Истины будет происходить постоянно

Великий Божественный Направитель

13 апреля 2005 года

Я ЕСМЬ Великий Божественный Направитель. Я ЕСМЬ пришел через этого посланника.

Кажется странным, что такое большое количество Вознесенных Существ дают вам свои диктовки на протяжении такого короткого промежутка времени. Я должен заверить вас, что в этом нет ничего странного. Вознесенные Сонмы желают общаться с человечеством и используют для этого любую представившуюся возможность. И мы будем продолжать до тех пор, пока не изменится ситуация в вашем физическом мире, связанная с приемом этих диктовок.

Я должен вам сказать, что на самом деле каждый прием диктовки нами тщательно планируется, и мы стараемся выверять информацию и давать именно то, что больше всего соответствует текущему моменту на Земле. При этом нам приходится учитывать также объем знаний посланника и естественные ограничения канала посланника.

Так, например, мы не можем передать информацию, которую не принимает внешнее сознание Посланника в силу присущего ему ограничения.

Однако, смею вас заверить, что мы передаем всю информацию, которую возможно передать через данный физический проводник.

Теперь я бы хотел перейти к передаче некоторой новой информации.

Представьте себе сосуд, наполненный до краев. Если сосуд наполнен, то вы не можете вместить в этот сосуд ничего дополнительно.

Поэтому наша и ваша задача и одна из целей этих диктовок, постараться освободить емкость ваших сосудов для восприятия новой информации.

Ваш физический мозг в отличие от возможностей вашего Божественного разума весьма ограничен. И если в вашем физическом мозге содержится информация по какому-либо вопросу, то вы не можете воспринять информацию по этому же вопросу, которая имеет немного другое содержание.

Вот в этом и заключается вся сложность работы с человеческим сознанием.

Если вы получили информацию из источника, который вы считаете авторитетным, и затем к вам приходит информация из другого источника, который является для вас новым, и этот источник подает эту же информацию немного по-другому или прямо противоположным образом, то вы, скорее всего, отвергните информацию, содержащуюся в новом для вас источнике.

И в этом нет ничего плохого. Если бы вы воспринимали за чистую монету любую информацию из любого внешнего источника, то вы просто не смогли бы существовать в вашем мире. Потому что вам приходилось бы одновременно содержать в вашем внешнем сознании прямо противоположную, исключающую информацию.

Поэтому на каком-то этапе эволюционного развития человечества преобладают какие-то истины, которые затем постепенно сменяются другими истинами. Так постепенно происходит эволюция человеческого сознания, исключающая насильственный путь.

И самой большой проблемой, с которой мы сталкиваемся, когда имеем дело с человеческим сознанием, является именно его ограниченность и склонность принимать за догму ранее полученную информацию из авторитетного источника.

И каждый раз, когда мы приступаем к изложению новой информации, мы делаем это очень деликатно, стараясь не вызвать отторжение и неприятие, приводящие к очень бурным реакциям и вызывающие слишком большие пространственные всплески отрицательных эмоций.

Я предлагаю вам немного по-другому взглянуть на вопрос падения ангелов. Вы, наверное, помните, как этот вопрос изложен в книгах, данных через предыдущих посланников. И я сам давал некоторые мысли, связанные с падением ангелов, которые вошли в состав Учения, широко распространенного в западном мире.

Трудно сказать, почему людям так пришлось по сердцу это учение. Наверное, человеческому сознанию очень близка идея бунта против Бога и его Законов. И слишком соблазнительно приписать свойственные себе недостатки даже Высшим Силам. Не потому ли бунт ангелов нашел такое широкое распространение в западном мире, что эта идея очень по сердцу современному человеку и всегда можно оправдать себя и свое поведение, сославшись на то, что даже ангелы на Небесах бунтуют.

До сих пор в диктовках мы старались обходить эту тему и если упоминали о ней, то упоминали лишь общие вопросы, касающиеся борьбы двух начал. Силы, умножающей иллюзию, и силы, стремящейся вернуться к изначальному непроявленному Божественному творению.

И я должен вам сказать, что легенда о падших ангелах в том виде, как она изложена во многих учениях, распространенных на западе, просто отражает Космический Закон, связанный с неизменным требованием воплощения на определенном этапе космической эволюции высочайших Существ Света в телах людей. Высшая форма жизни, получившая свое завершающее освобождение от физической формы в предыдущих космических циклах, на определенном этапе обязана вернуться на физический план в тела людей, находящихся на более низшей ступени эволюционного развития для придания этим телам искры Божественности, Божественного Разума и Божественного понимания.

Физический проявленный мир не может быть предоставлен самому себе, он не может существовать автономно от всего Творения. И в силу большого присутствия сил хаоса в проявленном мире, он требует постоянной заботы и опеки со стороны высших проявленных миров этой вселенной.

Процесс схождения ангелов в тела людей является необходимым этапом эволюционного развития. И этот процесс можно сравнить с тем, как вы подсдобняете тесто. Если тесто, по какой-либо причине получилось не очень качественным, то вы подсдобниваете его. Вы можете добавить в него яйца или масло, чтобы придать ему лучшее качество и свойства. Точно такой же процесс используется при наделении человечества более высшими способностями путем схождения в тела людей частиц Существ, стоящих на более высоких этапах эволюционного развития.

И этот процесс становления человека более Божественным, более отвечающим своей изначальной Божественной природе продолжается постоянно.

В ходе этих диктовок вам неоднократно говорилось о том, что любой человек, подготовивший свой физический храм, получает внутрь своего храма дополнительный Свет в виде присутствия Существ Света, которые способны проявлять себя через предоставленный вами физический проводник.

Мы стремимся присутствовать в людях Земли, и мы стремимся использовать любую возможность для нашего дополнительного присутствия.

Здесь нет нарушения закона свободной воли, так как человек, достигший ступени сотрудничества с нами, охотно предоставляет свой храм для нашего присутствия. И на самом деле осуществляется задуманное, и вы становитесь нашими руками и ногами.

Точно также миллионы лет назад произошло схождение в тела людей ангелов или высших Существ Света, которые наделили человека разумом и вошли в состав его Высшего тела или Я Христа.

Я не хочу более акцентировать ваше внимание на этих вещах сегодня. Потому что я предчувствую слишком бурную реакцию со стороны многих, кто будет читать эти строки. Я сказал достаточно, чтобы разбудить ваше сознание и придать ему новый импульс постижения Божественной Истины.

И не думайте, что вы сразу же постигнете всю Божественную Истину. Пройдет еще какое-то количество лет и с таким трудом усвоенная человечеством истина опять потребует замены другой истиной, которая еще более приблизит разум человека к Божественной Истине.

И этот процесс постижения Божественной Истины будет происходить постоянно.

От вас потребуется только постоянное желание познавать Божественную Истину, устремляться к ее познанию и освобождаться от любых догм, к которым так быстро привязывается человеческое сознание, что избавиться от этих догм бывает слишком трудно и порой это причиняет значительную боль и неприятие со стороны эго человеческого существа.

Подумайте о том, что чувство, что вы обладаете всей полнотой Божественной Истины, является, по-сути, проявлением вашего эго. Как может ограниченное сознание вместить в себя неограниченную Божественную Истину?

Я дал вам сегодня много новых знаний, и я старался сделать это максимально мягко, чтобы не вызвать слишком большие ментальные и эмоциональные всплески в вашей ауре.

Я ЕСМЬ Великий Божественный Направитель был с вами сегодня

Не знам дали на земята има човек, който да може да издържи постоянно включване на тяхната честота, затова и не се прави.

От както съществувам съм постоянно включен към някой от тях, вашите учители ли как ги наричате, астрални разуми и тем подобни глупаци.

Винаги съществува ограничението на канала. Доколкото ми е известно на човека се подават мисли, а той ги облича в думи, при което ползва своя речников запас и донякъде понятиен апарат.

Да горе долу е така, на човек се пускат мисли човека мисли и онези учителите (астралните разуми) се хранят с вашата мисловна енергия, това е положението накратко на нашата Земя, в такова състояние са всички хора (опа аз не съм все още).

Да, вдигаш за малко честотата за да се докоснеш до това - непосредствено над теб.

Поради лиса на критерии то ще е учител, а в същината си - само някаква астрална същност.

Христос е този, който едно с Отца и само този канал е Духовен. Но толкова много астрални спекулации съществуват, че... Горко ни на нас, дето трябва да се обвързаме с тях и да ги подхранваме с крива вяра. Говоря принципно, Татяна си е Татяна и въобще няма да кажа нищо за нея, понеже не я познавам. Освен, че е Татяна.

"венци" виж горния ми абзац и ще разбереш че няма нужда се свързваш с никого, те са постоянно с нас. И голям разбирател на астрала си, с такова впечатление останах, Земен астрал - не ме разсмивай, на Сатурн какъв е астрала Сатурен ли! или в някоя друга галактика.

И тези учители постоянно ви лъжат, един пример само - няма никаква карма или още по просто казано ние не се прераждаме. Има едно такова нещо като "съдба" и тази ваша "карма" но тези двете неща ни ги определят лично вашите учители индивидуално за всеки човек, те ви командват съдбата и кармата ви. Ей ся ще ги напсувам Учителите ви и чакам кармата да се стовари отгоре ми или как беше там да се отвърне на удара със същия по силата удар нали причината и следствието. Съжалявам обаче нищо няма да стане, те се опитват да стане още от както съм създаден роден и нямат успех.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.