Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правилник за държането на завряния зет вкъщи и другаде.

Featured Replies

П Р А В И Л Н И К

за държането на завряния зет вкъщи и другаде.

Настоящите правила са съставени от широк авторски колектив завряни зетьове, които са взели в предвид, както всички теоретични положения, но и собствения си горчив опит.

Определение: Всеки съпруг, който живее на територията на жена си или нейните родители се нарича заврян зет. Същият е длъжен да тича като кон, да работи като вол и да мълчи като риба.

Понятията или термините: заврян зет, поканен зет, тъпкан зет, присаден на слива и др. са различни думи с едно и също съдържание и независимо коя от тях се използва с нищо не може да промени съдбата на въпросният нещастник.

Класификация: Точна класификация няма. Различните автори разпределят завряните зетьове на умни и прости, на умни и глупави, на буйни и кротки, на тактични и невъзпитани и пр. И в зависимост от това предопределят тяхната съдба. Почти всички автори обаче са единни по- следните въпроси. Завряните зетьове се делят на две категории:

I. Такива, който не могат да изтраят и

II. Балами, който остават да теглят цял живот.

Общи задължения на завряният зет.

1. По отношение на дядото и бабата ( тъстът и тъщата ) завряният зет е длъжен:

а ) да ги нарича „ мамо „ и „ татко „.

б ) да твърди, че ги обича повече от собствените.

в ) да не им възразява.

г ) да изпълнява всички техни съвети.

д ) да хвали красотата на бабата и умствените способности на дядото.

е ) да се възхищава постоянно от кулинарните способности на бабата.

ж ) да твърди постоянно, че децата му приличат на тях.

з ) да не се скъпи и да купува подаръци на баба си и да черпи дядо си.

и ) да уважава целия и род.

к ) да се скара с всички свой роднини.

л ) да твърди, че не е могъл да направи по – сполучлив избор в брака от този с тяхната дъщеря.

м ) да им благодари цял живот, че са избрали за зет именно него.

н ) да ремонтира и благоустроява къщата за своя сметка.

о ) да слуша натякванията, че не работи и нищо не е донесъл, като зестра вкъщи.

п ) да се въоръжи с нерви дебели, като гемиджийски въжета за да може да търпи да не допусне възражения при издаваните от бабата и дядото нареждания и да има в предвид винаги, че носовете на обувките му сочат навън.

р ) заврян зет, който си позволи волността да вдигне ръка или посегне с някой твърд предмет върху баба си или дядо си бива порицан и принуден да напусне дома на жена си без право на връщане в същия до края на живота си.

Завряния зет има следните задължения към жена си:

а ) да предава на жена си или баба си всички пари, който е получил заедно с фиша.

б ) да представя ежедневно отчет за личните си разходи ако такива му са разрешени.

в ) да не пуши вкъщи. Разрешава се само на балкона или в тоалетната.

г ) да носи дърва и въглища; да чисти и пали печките, като внимава да не замърсява наоколо.

д ) редовно да тупа килимите – може и нощем.

е ) да пере с пералнята и простира прането.

ж ) да храни, бави и разхожда децата.

з ) да ходи с чанта на пазар и да се реди на опашките.

и ) да прекарва 2 / 3 от времето си - свободното - в мазето, като цепи дърва и подрежда въглищата, наглежда редовно туршии и консерви и се грижи за изрядният му ред и чистота.

к ) да готви, когато жена му или баба му нямат настроение. Ако не може да готви е длъжен да води на ресторант цялата фамилия на собствени разноски.

Права на завряния зет:

а ) да спи при жена си винаги, когато тя пожелае.

б ) да яде от общата трапеза колкото му сипе баба му.

в ) да пие когато и колкото му налее дядо му.

г ) да използва сервизните помещения сутрин последен.

ДРУГИ ПРАВА НЯМА !!!

Преходни положения:

Спазването на горните правила осигурява мирното съвместно съществуване между завряния зет и фамилията.

Да станеш заврян зет и лесно и е проста работа.

Купуваш си чехли и както казват влизаш. Трудно е обаче да излезеш. В повечето случай тази надежда не те напуска до края на живота ти.

Попитали лисицата след, като я одрали и оставили малко неодрано на носът й как се чувства, а тя отговорила: „ Малко по- добре от заврян зет. „

Попитали гарвана защо е черен, а той казал, че бил заврян зет и като го изгонили вместо през вратата минал през комина и се очернил.

Попитали радио Ереван може ли заврян зет да бъде тежък 120 кг., а то отговорило: „ Може, но ако преди това е бил 200 кг. „

Завряният зет е телевизор с картина без говор, който не подлежи на поправка.

Зет като мед син, като пелин !

• Отговори 132
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

язе ще  ставам заврян зет при сирена тя живее сама и  само на нея ще слугувам!

преди 18 минути, Yvan Sergeev написа:

Ти си Сирен.

Този правилник е писан от някой който не е могъл за се ожени за жена със заможни родители.
Целта явно му е да оплюе късметлията който е сгушкал мадамата.
Ами така е, кой колкото акъл има, така си урежда да му е лесен живота.
Разбира се, винаги може всеки мъжкар спортяга да се ожени за сиромашко чедо и да заживеят на квартира с външна тоалетна и чешма даже. В квартала в който съм израстнал има такива къщи. Оставят цяла зима чешмата да тече леко, за да не замръзне.
На една от моите братовчедки мъжлето беше заврян зет. Уредиха го да ходи да гълта пясък в Ирак 2 години, па и братчедката ходи за 6 месеца при него уж готвачка да е ( без диплома ). И като се върна с доларите си купиха апартамент и вартбург. А докато го нямаше, тъщата му гледаше децата.
На брат ми жена му пък беше завряна снаха. Сега е щастлива вдовица с жилище в София на името на дъщеря ѝ. Е, труден ѝ беше живота с пияница който я побийваше и даже си водеше други жени да спи с тях в същото жилище. Той ѝ беше отстъпил доброволно спалнята на жена му, понеже май го отвращаваше по едно време и не искаше да я пипа. Но понеже той пък беше в ролята на заврян син, т.е. всичко беше на родителите ни, те не му даваха да я изгони завряната снаха заради детето им.
Аз съм живял 4 месеца в къщата на родителите на жена ми, като пристигнах в Белгия. После нае жена ми апартамент и си живеехме отделно. Могло е и да почакам тя сама да го търси и наеме и чак тогава да пристигна, но съм нямал да мога да го избера аз. Като знам къде е спал един братчед във Париж без да има кой да му помогне, та май си е по-добро да те приемат за малко в къщата на родителите на жена ти. Така си мисля аз де. А на мен не ми се налагаше да ходя на работа, започнах да уча и точно след една година се изправих пред двама белгийски съдии, които трябваше да решат дали да стана белгиец по бързата процедура. Питаха ме ако жена ми я уволнят от какви доходи ще се издържаме. Аз им отговорих че няма страшно понеже баща ѝ е директор в една държавна администрация и винаги може да я назначи при него. Те се опулиха и повече не ме питаха нищо. Станах белгиец. После и се случи че на жена ми баща ѝ ме назначи на държавна работа, като се бях дипломирал.
Абе друго си е да си попаднал на гажде с подходящи родители.
А завистниците пишат правилници на завряния зет , ха ха ха ...

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ах ти пиявицоооооо. хахаха То всичко е ясно, но друго си е да си го кажеш и признаеш в прав текст. Кеф ти е да си търтей и да живееш на гърба на родителите на жена си. Срааааааам, срам. Ама явно не са толкова богати, щом само за Дача стигнаха парите. хахаха Пак дадени от тях, щото ти за повече не можеш да изкараш. Смешна история ти е живота и дано го осъзнаваш. Това не е за гордост, да знаеш. От това по-скоро трябва да се срамуваш. Не за друго, а защото си "толкова успял", че живееш на гърба на нейните родители. Трагедия. 

преди 1 час, Белгиеца написа:

Този правилник е писан от някой който не е могъл за се ожени за жена със заможни родители.

Уж заможни пък запратени в старчески дом !!!

преди 10 часа, kalansuv написа:

к ) да се скара с всички свой роднини.

Нашия белгиец първо тази работа е свършил в името на келепира че инак и дачия нямаше да сънува.

ж ) да твърди постоянно, че децата му приличат на тях.

ха ха или на кокшията както в нашия случай нали Белджо?

и да има в предвид винаги, че носовете на обувките му сочат навън.

Чети, чети че това Белджо за теб се отнася не за мен.

Абе.... и туа ли има джендъри.... :)

Ки плавила.... ки кила..... :)

Ко туй поканен зед е по нашему.....:wink12:

Тъй де.... поканила са ни.... значи сме гости.... и кък е обичая.... ша ни угаждат..... :)

Ки плавила..... да нън са канели..... :)

преди 35 минути, ostavime написа:

Това не е за гордост, да знаеш. 

Оооооооооо, знам аз че е гордост само да ходиш да бачкаш за някой началник и да те командва както той си иска и след работа да разпукаш с алкохол.
А аз алкохол не пия.
Не ми трябва да разпускам, защото животът ми е като приказка.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Не ми трябва да разпускам, защото животът ми е като приказка.

Аз теб те чета и се упокоявам.
Снимаш ли още тинейжери как се натискат из парковете ?

преди 18 минути, BMW Маниак написа:

Чети, чети че това Белджо за теб се отнася не за мен.

В грешка си, аз съм съсобственик на къщата ни в Белгия.
А къщата на бабето стои празна, без наематили.
В старческите домове не е безплатно, някъде около 1200 евро е май, плюс разни други разходи. Наприемер сега са я пратили в болница от старческия дом и там ще ѝ начислят някои дреболии като термометър и подобни. За линейката се плаща също, ама не знам здравната каса колко пари връща ( реембурсира ). По принцип престоят в болницата не се плаща, по-точно плаща го здравната каса директно на болницата.

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

тинейжери

Джендъри ли ве.... :)

Де ще я стигним тая европа, тая белгия..... :)

Ех, главо моя нейде са наплавили комунизму..... :)

преди 2 минути, Белгиеца написа:

В старческите домове не е безплатно, някъде около 1200 евро

Е то това нали е минималната пенсия къде без да си работил !!! Тя нали много заможна била та до старчески дом ли го докара ?
Пратили я от старческия дом в болница !!! И това при условие при живи деца вече е грижа на старческия дом !!!
Направо си попаднал баш къде ти е мястото.
Чакай да чукна на дърво някъде и да не дава Господ никому подобна съдба.

преди 6 минути, Диман Дюминич написа:

Джендъри ли ве.... :)

То отдавна не може да намери за снимка нормални и за това ги спря. Инак преди беше много активен в тая част.

Четете Чудомир!

Всичко е написал той хайвантин..... :)

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

активен в тая част.

Па нега шава айладжията.... ко му е.....

Тъй де..... и ма си куму да е над него.....:beer:

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

И това при условие при живи деца вече е грижа на старческия дом !!!

Трябва да поснимам в старческия дом, да скиваш какъв чисто нов 4 звезден хотел е. Шапката ще ти падне. Само че май имат камери там, та докато живее бабето в него, няма да е добра идея да ви ги пускам. Ще трябва да поизчакаш, не знам колко време.

Де те тоя Инстанбул , де те тая Виена ний си имаме брюкселско зеле, ама само на алтия..... :)

Ко ни е на нази дет си имаме кисело зеле и люта ракия.... ке ко ни научат на европейска калтура где па п....

Резултат с изображение за пиклю брюксел българска носия

Кой зед кой дал.... куя е снаата и куй е зетя..... ин кът гледам много снахи ън два зетя..... :) а ън един подпрекритие.... :)

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Трябва да поснимам в старческия дом, да скиваш какъв чисто нов 4 звезден хотел е. Шапката ще ти падне.

С две думи викаш дай боже всеки му такива старини.
За 1200€ на месец ади да не ми го хвалиш много а ?

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

ми го хвалиш много а

Всеки си хвали своята ракия.....:wink12:

Остави чиляка.....

преди 24 минути, ostavime написа:

Абе, Белгиеца и Симо да не са братя? 

Мани при дисклонения де да знам..... :)

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

Не изричай напразно ника ми. И виж в джобса къде търсят домашна прислуга, да понатрупаш малко опит. Сирена заслужава най- доброто нали? ;)

Хайде отиди да научиш нещо сега. Примерно да се правиш на застрелян, или некъв друг готин номер.:)

преди 11 часа, Yvan Sergeev написа:

само на нея ще слугувам!

Всичкото хубаво , ама трябва да си намеря и МЪЖ ..:rolleyes:

преди 29 минути, __Мимски__ написа:

Всичкото хубаво , ама трябва да си намеря и МЪЖ ..

ми че то тва си влиза в прислужването

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

ми че то тва си влиза в прислужването

Ами Мъж кога ще имам бре ?  :mad:

Навсякъде ме чакат само да командвам ....Аман бе .... :(

Това Живот ли е ?   :hang:

Нема да дойде некой да прасне по масата и да ми каже :" Сирено , къде ми вечерята ?"

"Сирено ,  тази нощ не ме интересува , че те боли главата !" 

'Сирено , тази къса рокличка кога я купи , айди бутай я в коша , мойто момиче !" 

Ееехх ..... 

СЛУШАМ!

сирено къде ми е вечерята?

никога не ме интересува че те боли глава !

ама ти къси роклички си купуваш ?

ЩЕ се караме!

забранил съм ти.

тея твоите пари където днеска искара  -общите съм решил въдички да си купувам.

кефи ли те ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.