Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Форд фокус 1.8 TDCI 2004 година 100 коня.

Featured Replies

Здравейте колеги. Пускам тема за проблем с въпросния автомобил от заглавието. Автомобила не е мой, а на мой приятел. В какво се изразява. Колата пали много трудно. Нужни са по 4-5 пъти въртене докато запали.  На скорост ако се бутне принудително пали, но това е противопоказно.

При закачане към диагностика се дава като грешка ниско налягане на нафта в дюзите. В няколко сервиза искат смяна на дюзи, но това за мен не е реално тъй като щом колата запали няма абсолютно никакъв проблем. Не влиза в сеиф режим, не светват датчици, както се казва върви на пушка. 

Има ли някой сблъсквал се с подобно нещо?

• Отговори 72
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами примерно ангренажен ремък. Износени зъби, развалена центровка. Не знам, за това се сещам.

ПП: Сега прочетох, че дава като грешка и ниско налягане. Е, според мен е нормално, след като моторът позагрее, нещата да се оправят. Който е карал руски коли навремето, знае това. А щом хората в сервиза казват да се сменя, защо ли трябва да им противоречим, Емо? Представи си при теб да дойде някой с лаптоп, ти да искаш да му смениш дъно и той да ти каже - ама то бръмчи като го пусна, няма да е дъно. 

• Автор
преди 22 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Ами примерно ангренажен ремък. Износени зъби, развалена центровка. Не знам, за това се сещам.

ПП: Сега прочетох, че дава като грешка и ниско налягане. Е, според мен е нормално, след като моторът позагрее, нещата да се оправят. Който е карал руски коли навремето, знае това. А щом хората в сервиза казват да се сменя, защо ли трябва да им противоречим, Емо? Представи си при теб да дойде някой с лаптоп, ти да искаш да му смениш дъно и той да ти каже - ама то бръмчи като го пусна, няма да е дъно. 

Не е нормално да са дюзи, центровка или ремък. Проблема е само при паленето. След това колата работи повече от перфектно. Не е нужно даже да загрява. Зора е само да запали. По таблото не светва никакъв датчик, не се влиза в Safe режим, няма преразход на нафта. 

На мен ми звучи, като проблем в помпата за високо налягане. Просто в началото не функционира, както трябва, не създава необходимото налягане. Може и самите дюзи да са, не е задължително да не върви нормално. Просто при износ не задържат налягането и дизела заминава по обратката. Може да ги тествате много лесно: 

• Автор

След като запали няма проблем с нищо. Ако има пробле с дюзи или с ГНП колата няма да работи както трябва и запалена. Ще влезе и в Safe режим.

преди 33 минути, Емил Костов написа:

След като запали няма проблем с нищо. Ако има пробле с дюзи или с ГНП колата няма да работи както трябва и запалена. Ще влезе и в Safe режим.

Емо то дизелите с това най вече патят че не могат да палят когато е студено
пп:има една приказка като си вземеш дизел на старо си купи и трактор да те теглин сутрин,той вече като запали няма проблем докато изтине

Понякога дефектират и контактните пластинки на контактния ключ, и в положение "стартер" се губи захранване към консуматорите, а остава подадено напрежение единствено към релето за стартиране. Това лесно се разбира ако има достъп до включвателя на стартера. Там се подава директен плюс на бобината, който симулира сигнала от контактния ключ, а самия контактен ключ си остава в положение само на "контакт". Може да се замери и на буксата на контактния ключ с пробна лампа или мултицет. Изглежда малко вероятно, но към този извод ме води казаното, че при "бутане на скорост" машината пали.

Други причини за трудно палене е наличието на въздух в системата или повреден клапан, който не задържа нафтата.

• Автор
преди 6 минути, =Ivan= написа:

Емо то дизелите с това най вече патят че не могат да палят когато е студено
пп:има една приказка като си вземеш дизел на старо си купи и трактор да те теглин сутрин,той вече като запали няма проблем докато изтине

Колата не е купувана на старо. Купувана е чисто нова от магазин в Испания и я е карал само собственика. Обслужвана е кректно. Колата палеше без проблем. В няколко сервиза казва, че са дюзи, но мисля че само искат да вземат парите. Проблема е в нещо друго.

1. Няма как да откажат 4 дюзи едновременно.

2. При задръстени дюзи колата няма да работи перфектно след като запали. Не влиза в safe режим, не светват никакви датчици.

3. Не може и да е проблемно ГНП, защото след палене няма да има компресия , а запалена колата работи перфектно. Онзи ден я тествахме по магистралата  без проблеми карахме с 120-150. Ускорява, не губи мощност, не влиза в преразход.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Колата не е купувана на старо. Купувана е чисто нова от магазин в Испания и я е карал само собственика. Обслужвана е кректно. Колата палеше без проблем. В няколко сервиза казва, че са дюзи, но мисля че само искат да вземат парите. Проблема е в нещо друго.

1. Няма как да откажат 4 дюзи едновременно.

2. При задръстени дюзи колата няма да работи перфектно след като запали. Не влиза в safe режим, не светват никакви датчици.

3. Не може и да е проблемно ГНП, защото след палене няма да има компресия , а запалена колата работи перфектно. Онзи ден я тествахме по магистралата  без проблеми карахме с 120-150. Ускорява, не губи мощност, не влиза в преразход.

тогава минава на 2-3 различни сервизи за диагностика и сверява

Запушена или развалена умна дюза, която не връща нафтата правилно. Тогава ще имаш проблем при паленето и няма да имаш различен разход на гориво. А като запали двигателя работи перфектно.

• Автор
преди 3 минути, =Ivan= написа:

тогава минава на 2-3 различни сервизи за диагностика и сверява

Аз се сещам откъде може да е проблема, просто чакам да видя някой друг дали се е сблъсквал с подобно нещо. Колкото до сервизите просто искат да вземат парите. Искат да сменят инжекторите на дюзите. Това са 4 дюзи. Всеки един инжектор е около 200 лева, както и ще вземат 200 лева за смяната и ремонта.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Аз се сещам откъде може да е проблема, просто чакам да видя някой друг дали се е сблъсквал с подобно нещо. Колкото до сервизите просто искат да вземат парите. Искат да сменят инжекторите на дюзите. Това са 4 дюзи. Всеки един инжектор е около 200 лева, както и ще вземат 200 лева за смяната и ремонта.

така е но си мисля че от 3-4 сервиза поне един ще е коректен,то и това е свързано с пари за диагностика абе е....ло си е майката

• Автор
преди 1 минута, =Ivan= написа:

така е но си мисля че от 3-4 сервиза поне един ще е коректен,то и това е свързано с пари за диагностика абе е....ло си е майката

Той парите за диагностика си ги е платил, просто не се връзват нещата проблема да е в дюзите. 

Имал съм такъв проблем с датчик колянов вал.

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Здравейте колеги. Пускам тема за проблем с въпросния автомобил от заглавието. Автомобила не е мой, а на мой приятел. В какво се изразява. Колата пали много трудно. Нужни са по 4-5 пъти въртене докато запали.  На скорост ако се бутне принудително пали, но това е противопоказно.

И на мен не ми прилича на дюзи. Те и лесно се усещат, като се кара колата на обороти на първа, после на втора и на трета. Колата трябва да върви плавно без лашкания. При проблемна дюза ще лашка и колкото е по зле положението, толкова на по ниска предавка ще лашка.

Ниското налягане може и да не е ниско ами да се връща горивото изпразвайки системата. Ще рече, въртене и то доста.

Веднага след като запали, колата се гаси и ако запалва многократно, значи не е ниско налягане а си е изпразване на горивната система.

Ако на бутане пали бързо, може да е виновен и стартера. Не му стига ток и върти бавно заради износени четки, които затлачват стартера и той позатягва или просто акумулатора е слаб и той върти бавно. Дизела си иска по як акумулатор.

• Автор
преди 2 минути, nikolela написа:

И на мен не ми прилича на дюзи. Те и лесно се усещат, като се кара колата на обороти на първа, после на втора и на трета. Колата трябва да върви плавно без лашкания. При проблемна дюза ще лашка и колкото е по зле положението, толкова на по ниска предавка ще лашка.

Ниското налягане може и да не е ниско ами да се връща горивото изпразвайки системата. Ще рече, въртене и то доста.

Веднага след като запали, колата се гаси и ако запалва многократно, значи не е ниско налягане а си е изпразване на горивната система.

Ако на бутане пали бързо, може да е виновен и стартера. Не му стига ток и върти бавно заради износени четки, които затлачват стартера и той позатягва или просто акумулатора е слаб и той върти бавно. Дизела си иска по як акумулатор.

Веднага след като запали, колата се гаси и ако запалва многократно, значи не е ниско налягане а си е изпразване на горивната система - Ето това предполагам е проблема.  Би трябвало да има възвратен клапан, който да задържа горивото, за да не се изправза GNP и горвния филтър, но не намираме такъв. 

Ей за това карам рено, че форума е пълен с всякаква информация и каквото и да попиташ ще те насочат де се намира всеки бушон, датчик и всичко останало.  Може да те ориентират де се намира във форума на форд. Дано е достатъчно технически развит.

Според това клипче, е лесно достъпно мястото след филтъра. Состатъчно е сутринта да се откачи мъркуча на нафтата и с прозрачно мъркуче да засмучете. Ако веднага се напълни с гориво, няма смисъл да търсиш де е възвратния клапан.

• Автор

Вероятно има такъв клапан в нафтовата помпа или ГНП. Друг вариант е да се монтира допълнителен такъв преди горивния филтър. Пуснах темата, за да видя да не би някой друг да се е сблъсквал с подобен проблем. Не е задължително модела на колата да е Форд.

Нали знаеш какъв е фокуса на форд дизел,че  направил фокус, че запалил зимата;)  А сега по-сериозно.Пробвахте ли с друг акумулатор, може да има утечка някъде и при първо палене да има ядове, защото пада акумулатора.Или да и подадете ток.Друг вариянт гадна нафта.Пробвай с Vpower или някаква , която е с повече добавки.Или смяна на горивен филтър.Или една профилактика на дюзите и говивната система  с добавка за нафта.Виждал съм на диагностика, че наистина подобряват работата на дюзите.Бардал са читави добавки.Това са ефтините вариянти.Мисля, че от тях е редно да се почне.Ако мислиш, че не може да имаш доверие на сервизите сложи си на лаптопа една програма за диагностика, закачи я и после провери грешката в гугъл.Ако все пак мислиш. че може да имаш доверие на сервиз,има един чичка с очила на около 55-60 години Вальо са казва работеше преди 3-4 години в първия сервиз на Бош като влезеш от към Буковлък в Плевен.Сега може още  да бачка там ,но е факир.Много ги чува нещата.

Това нещо Common rail ли е ? Там налягането е доста голямо, мисля че при палене трябва да е по - голямо, а при работа след това е по - ниско. На скоро сменях ГНП на моето Renault Scenic 2 1.9 dCI. По спомен, при палене трябваше да прави 1300 бара (сигурно варива при различните марки и модели). Иначе и аз имах проблем с паленето при темп. под 10 градуса, като запали вече върви без проблем. Имах проблем и с дюзи, при мен се усещаше едно тресене при потегляне и преминаване от първа на втора предавка. 

Компресия мерихте ли?

То и при проблем с умната дюза при първото палене е мъка независимо дали навън е -5 или 12 градуса. А след като запали първия път после всяко палене е от четвърт, независимо дали е веднага (гасиш, палиш) или след 30 мин., час, 3-4 часа, докато не изстине напълно двигателя.

• Автор
преди 34 минути, franchesko написа:

Нали знаеш какъв е фокуса на форд дизел,че  направил фокус, че запалил зимата;)  А сега по-сериозно.Пробвахте ли с друг акумулатор, може да има утечка някъде и при първо палене да има ядове, защото пада акумулатора.Или да и подадете ток.Друг вариянт гадна нафта.Пробвай с Vpower или някаква , която е с повече добавки.Или смяна на горивен филтър.Или една профилактика на дюзите и говивната система  с добавка за нафта.Виждал съм на диагностика, че наистина подобряват работата на дюзите.Бардал са читави добавки.Това са ефтините вариянти.Мисля, че от тях е редно да се почне.Ако мислиш, че не може да имаш доверие на сервизите сложи си на лаптопа една програма за диагностика, закачи я и после провери грешката в гугъл.Ако все пак мислиш. че може да имаш доверие на сервиз,има един чичка с очила на около 55-60 години Вальо са казва работеше преди 3-4 години в първия сервиз на Бош като влезеш от към Буковлък в Плевен.Сега може още  да бачка там ,но е факир.Много ги чува нещата.

Акумулатора е на 5 седмици.  Гадна нафта не се зарежда. Добавка е слагана. В 5 сервиза казват дюзи и искат да вземат парите. Не са дюзи. 

преди 4 минути, Даскала написа:

Компресия мерихте ли?

Мерена компресия на цилиндри и на ГНП. Няма проблем. 

преди 2 минути, plmen88 написа:

То и при проблем с умната дюза при първото палене е мъка независимо дали навън е -5 или 12 градуса. А след като запали първия път после всяко палене е от четвърт, независимо дали е веднага (гасиш, палиш) или след 30 мин., час, 3-4 часа, докато не изстине напълно двигателя.

Не може да умрат 4 дюзи едновременно. Не светва датчик за проблем. Автомобила не влиза в safe режим. Не може студена да пали на бутане от половин оборот.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не може да умрат 4 дюзи едновременно.

Умната дюза е само една дюза не и четирите.

• Автор
преди 1 минута, plmen88 написа:

Умната дюза е само една дюза не и четирите.

Не е една - в този случай са 4. Поне така казват. Но дори и да е само една край с паленето и въобще с работата на дизела.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.