Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Форд фокус 1.8 TDCI 2004 година 100 коня.

Featured Replies

преди 1 минута, Емил Костов написа:

В 5 сервиза казват дюзи и искат да вземат парите. Не са дюзи. 

Ако в пет сервиза казват ,че са дюзи вероятноста да са дюзи е 99,9%:) А и ако проблема след ремонта не се разреши няма да им платиш.Това си  е изцяло тяхна отговорност.Да дизела е готино 6,5 на 100 нафта и върви на бургия:) ,но като дойде време за ремонти и подръжка ти чупи джобовете и не е приятно.

• Отговори 72
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
току-що, franchesko написа:

Ако в пет сервиза казват ,че са дюзи вероятноста да са дюзи е 99,9%:) А и ако проблема след ремонта не се разреши няма да им платиш.Това си  е изцяло тяхна отговорност.Да дизела е готино 6,5 на 100 нафта и върви на бургия:) ,но като дойде време за ремонти и подръжка ти чупи джобовете и не е приятно.

Не са дюзи, защото ако са - НЯМА ПАЛЕНЕ и няма ПРАВИЛНА РАБОТА НА ДВИГАТЕЛЯ!!! Колата ще влезе в safe режим задължително и ще губи мощност. Това не се случва. А колкото до сервизите много добре съм запознат с техните умения. Миналата година карах Ситроен Ксара 2.0 HDI. Влезе в safe режим. Грешката, която даваше беше високо налягане на нафта в дюзите. При закачане на диагностика излезе, че клапана са високо налягане не затваря правилно. Всички говореха за клапан, дюзи, ГНП , а се оказа проблем с горивния филтър. Смяната му струваше 20 лева. А иначе в сервиза ми вземаха поне 500 и то умишлено.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Веднага след като запали, колата се гаси и ако запалва многократно, значи не е ниско налягане а си е изпразване на горивната система - Ето това предполагам е проблема.  Би трябвало да има възвратен клапан, който да задържа горивото, за да не се изправза GNP и горвния филтър, но не намираме такъв. 

Не съм карал дизел и нямам дизелов автомобил, но знам, че ако дизел не пали на студено /сутрин/ най-честите проблеми идват от липса на компресия, слаб акумулатор и неизправни подгревни свещи /в случая не са проверени/. Иначе за горивото един еднопосочен клапан за гориво ще свърши работа.

http://www.dbk-dimitrov.com/d-клапан-възвратен-8-mm

Работи, като вентил на автомобилна гума. Пропуска гориво само в едната посока.

• Автор
преди 1 минута, andreygg написа:

Не съм карал дизел и нямам дизелов автомобил, но знам, че ако дизел не пали на студено /сутрин/ най-честите проблеми идват от липса на компресия, слаб акумулатор и неизправни подгревни свещи /в случая не са проверени/. Иначе за горивото един еднопосочен клапан за гориво ще свърши работа.

http://www.dbk-dimitrov.com/d-клапан-възвратен-8-mm

Работи, като вентил на автомобилна гума. Пропуска гориво само в едната посока.

1. Подгревните свещи са нови.

2. Акумулатора е нов.

3. Компресията е редовна

Вече натам отиват нещата. Просто очаквам повече мнения. Сервизите вече ме разочароваха.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

1. Подгревните свещи са нови.

2. Акумулатора е нов.

3. Компресията е редовна

Вече натам отиват нещата. Просто очаквам повече мнения. Сервизите вече ме разочароваха.

Сещам се за още нещо. Проверете дали не надува маркучите на охладителната система. Може да е прогоряла гарнитурата на главата. Малко е вероятно, но не е невъзможно.

• Автор
преди 37 минути, andreygg написа:

Сещам се за още нещо. Проверете дали не надува маркучите на охладителната система. Може да е прогоряла гарнитурата на главата. Малко е вероятно, но не е невъзможно.

И това не е. Проверени са!

При TDCI проблемни са дюзите, умната дюза и електрониката на ГНП и като цяло ГНП. Това прилича на проблем с електрониката на ГНП и това няма как да се отчете от ECU-то, като грешка. Трябва да се закачи на "жива" диагностика(Delphi), там ще покаже от какво е. Но аз клоня към електроника, ако съм прав. То до няколко седмици колата ще спре и да пали! 

Говоря от личен опит. Карам 1.8 TDDI 90к. Имал съм проблеми с ГНП и съм ровил къде ли не и съм сменял и т.н.

Ще е късмет, ако се мине само с един елемент, колкото да не ти се вярва И дюзите може да са причина - въпрос на време е напълно да се изгуби нормалната работа на двигателя.

Хората в 3 сервиза са отговорили но, ниии сме все по - специалисти! Ще дирим под вола теле! Продай тая барака и си вземи Кола! И умни са не дюзите, а продавачите на подобни автомобли. Умни са и сервизните техници искащи суми за ремонт на такива кочини близки до самата стойност на автомобила! Та - продавай, продавай!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Я кажи при кои сервизи сте ходили. Че всякакви измислени. Днес спасих компютъра на един, дето му искаха сума ти пари. Газаджията му разправял че е Бардолини и само той можел да ги настройва, бил тотално изгорял и глупости. Оказа се българска Vega от с. Герман. Де компютри, де компоти. Дори имам и съмнения за нарочни дефекти.

Абе като ти кажат "добър ден" гледай къде е слънцето.

Разрови се из фордаджийския форум - все някой е имал подобен проблем. https://www.clubford.org/forum/viewforum.php?f=9

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

@Емил Костов като има някакво развитие по проблема нали ще споделиш с нас?:)

• 8 месеца по-късно...

Карам FORD FOKUS - MK1 2002 TDCI 100 коня 2 години без проблем в палене и вървене. Един ден просто не иска да запали! Задърпахме я до сервиз и започнаха мъките! Няколко дена ровиха , мериха и т.н.  Компютъра даваше грешка – ВИСОКО НАЛАГАНЕ на  ГОРИВОТО на ОБРАТНАТА НАФТА ! Казаха ми да купя датчик на разпределителя на горивото , че уш от него бил проблема! Купих , смениха го и пак няма палене! Накарах ги да сменят филтъра на горивото  понеже в сервиза не искаха да го сменят, че бил нов и скоро обслужвана колата ! Свалиха филтъра и от там изтече голяма мизерия! Сложиха новия и колата леко по леко запали! Така палеше и вървеше без проблем около 20 дни. Преди няколко дни ходих до село , спрях за малко до магазина излизам паля ама няма палене! След 2 часа запали и газ до града до сервиза. Там я палихме карахме няма проблем! На другия ден отидох в друг сервиз да замерят с програма на DELFI ! – Няма грешка никъде! Както палеха и пробваха – колата почна да се замисля с паленето и спря отново да пали! Една седмица вече е там и ми казаха да я прибера , че не знаели от къде е  проблема!!! Филтъра пак го били сменили ! - Някой ако се сеща къде може да е скритият проблем - нека да пише! 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

преди 14 часа, Viliqn Lazarov написа:

ВИСОКО НАЛАГАНЕ на  ГОРИВОТО

ГНП. 

ВИСОКО НАЛЯГАНЕ НА ГОРИВОТО: Това е 99% ГНП, става дума за горивото, което вече отива към дюзите. Вероятно единия от клапаните на помпата за количеството нагнетено гориво. Но определено проблема е в помпата. Това, което трябва да се направи е, да се откачи помпата и да се закачи на професионален стенд за ГНП-та. Там ще покаже къде точно е проблема. Малко вероятно, но щом филтъра е имал такава мизерия, може клапана да се е запушил и да не се отваря/затваря достатъчно. 

Препоръчително е само да ти свалят помпата, а ти да я пратиш в специализиран сервиз за ГНП-та. Ако е на бош има в София и Варна. И щом ще ти я ремонтират, кажи им задължително да ти сменят всички уплътнения, защото не го правят. След ремонта на помпата задължително с нови уплътнения, иначе почва да капе и пак трябва да се сваля и т.н.

А как като запали после върви и пали без проблем с дни?! Ако е помпа или дюзи би трябвало да спре и край! 

Първия път даваше тази грешка -ВИСОКО НАЛАГАНЕ на ГОРИВОТО , преди да сменят филтъра! Преди да го сменят обаче , смениха датчика на разпределителя на гориво! Както писах - колата пак не запали с новия датчик а само пари дадох за него! След като ги накарах и смениха филтъра колата запали и грешката уж нямало!!! Колата пали и вървя около 20 дни без никакви проблеми! Палеше сутрин на открито при минусови температури долу пред блока , само като я чукнеш! Мен ме съмнява , че или нещо някъде се запушва , или тегли въздух от някъде. Майсторите не ме слушат а само на едни лаптопи разчитат и обикалят колата с тях!!! Сега 3 филтъра сменили а искат клапана за налягане на горивото да купя - който е в помпата на DELPHI! Тук други майстори няма а съм доста далеч до някой по добър сервиз в Плевен. Така както са я подкарали маи ще сменят двигателя!!! До сега над 400 лева съм дал за части , филтри , ремонт и нищо! Парите се трупат а колата си седи в сервиза и не знам къде да се хвана и да ги насоча малко!!! Един пък ми вика - защо не я продадеш за части!!! - За това пиша тук , надявайки се някой да помогне и даде някакви насоки! (Майсторите) не искат да се занимавам много да търсят и открият проблема!!! Така губят време!!! - Явно искат да  знаят къде е проблема , да сменят каквото в дефектно , да ти вземат парите и айде ! Днес мисля да отида до сервиза да ги накарам да огледат тръби , маркучи , помпата в резервоара и каквото се сетя! Благодаря за вашите насоки с който опитвате да помогнете! Чудя се да поръчам ли този клапан който е в помпата и датчика който е на коляновия вал и да ги накарам да ги сменят?

- Не знам!!!

Що си мислите за врачки?

Казваш от кое село сте, къде сте ходили и както вече писах - ровни из фордаджийския форум. Поне ще се ориентираш за съответен майстор / диагностика.

И защо всеки новобранец вместо да си направи собствена тема само с неговия проблем гледа да се изсере в нечия чужда?

преди 10 часа, Viliqn Lazarov написа:

До сега над 400 лева съм дал за части

Нищо не са. Дал съм само 600 лева за ГНП. Обаче е 90 коня стария мотор 1.8 TDDI. А преди да дам 600 лева поне още 200 дадох за смяна на смотани датчици по помпата..... 

• 3 седмици по-късно...

До сега още  1000 лева за ремонт на дюзи в дизел център София . Друга помпа от работеща кола 600 лева . Пак сменен датчика за налягане на реила и пак от работеща кола ! Сваляне на резервоар . почистване на цялата система . пак нов филтър , проверен компютър   ! Пали трудно , не работи равномерно. Хората в сервиза вдигнаха ръце вече и не знаят  какво още да правят! Свалиха пак дюзите -  двете получили лек нагар от работата на двигателя а другите две изобщо не са получили черен нагар и все едно са нови и не са работили! Сега пак ги пратихме с гаранцията обратно за София до Дизел центъра , отново за тест да не би нещо са сгрешили при ремонта! Пратихме и датчика на реила за тест! Съжалявам  , че нея дадох за вторични а набутах толкова пари до сега а кола още нямам вече 2 месеца! До сега  2000 лева без да слагам за работата която ще искат в сервиза !!! Майсторите в сервиза казаха , че това и е последния FORD дизел , и изобщо на DELPHI  горивна система с такъв проблем с който се захващат! 

Не знам вече  какво да правя!!! 

преди 1 час, ford tdci написа:

До сега още  1000 лева за ремонт на дюзи в дизел център София . Друга помпа от работеща кола 600 лева . Пак сменен датчика за налягане на реила и пак от работеща кола ! Сваляне на резервоар . почистване на цялата система . пак нов филтър , проверен компютър   ! Пали трудно , не работи равномерно. Хората в сервиза вдигнаха ръце вече и не знаят  какво още да правят! Свалиха пак дюзите -  двете получили лек нагар от работата на двигателя а другите две изобщо не са получили черен нагар и все едно са нови и не са работили! Сега пак ги пратихме с гаранцията обратно за София до Дизел центъра , отново за тест да не би нещо са сгрешили при ремонта! Пратихме и датчика на реила за тест! Съжалявам  , че нея дадох за вторични а набутах толкова пари до сега а кола още нямам вече 2 месеца! До сега  2000 лева без да слагам за работата която ще искат в сервиза !!! Майсторите в сервиза казаха , че това и е последния FORD дизел , и изобщо на DELPHI  горивна система с такъв проблем с който се захващат! 

Не знам вече  какво да правя!!! 

Ами ще давате пари на вятъра, като "майсторите" не знаят, кво ѝ е, и ви карат да сменяте всичко на ред. А замислял ли сте се, че просто може да я закарате в официален сервиз на Ford, да диагностицират проблема веднъж за винаги? 
Това е стар и прост автомобил. Сещайте се, колко са майстори, щом толкова време не могат да го оправят. Представям си ако им закарам съвременен автомобил набутан с електроника, ще ме накарат да сменя половината кола, докато се установи, от къде е проблема. 

Правят и по  нови и  скъпи коли !  Да не задълбочавам какво правят ,понеже  всеки ден вися там и гледам!!! А и какво друго да сменя вече за да се оправи - не знам!!! 

Изобщо преди да се сменя, каквото и да е било, замервания правени ли са, или просто е така гадаят, кое е за смяна? Дюзите много лесно може да ги тествате и извън сервиза, ако се съмнявате, че и сега не са ок. Замерихте ли компресията в цилиндрите? 

Компресията е ок. Дюзите са отремонтирани както писах в дизел център София. Помпата я сваляме от работеща кола пред мен...

Малко офтопик, но кога ще се научите да карате бензин? 

Да ви кажа честно, не знам човек със стар дизел, който да не е имал проблеми от едно или друго естество. Иначе горе беше казано много правилно. Отидете в сервиз на Форд, пък да видим какво ще кажат. Да, по-скъпо ще е, но то евтино и хубаво няма. 50 лв. на час взимат, но понякога си струва. 

преди 10 минути, ostavime написа:

Малко офтопик, но кога ще се научите да карате бензин? 

Да ви кажа честно, не знам човек със стар дизел, който да не е имал проблеми от едно или друго естество. Иначе горе беше казано много правилно. Отидете в сервиз на Форд, пък да видим какво ще кажат. Да, по-скъпо ще е, но то евтино и хубаво няма. 50 лв. на час взимат, но понякога си струва. 

Дали ще е дизел или бензин, все ремонти ще има. Все пак става дума за автомобили на 15+ години, и кой знае къв пробег. От една страна дизеловите двигатели са с по-голям ресурс, защото работят в по-нисък оборотен диапазон, плюс това дизеловото гориво има смазочни свойства, за разлика от бензина. От друга дюзите при съвременните комънрейл двигатели са подложени на високи налягания и некачествено гориво и при дизелът по-често създават проблеми. Наличието на турбина, без значение при бензинов или дизелов двигател също е потенциално слаба страна, която е и скъпа за ремонт. 

Няма как при стара кола да се мине без вложения по поддръжката. Най-важното е проблемът да се диагностицира и да се извърши ремонт правилно. Не е чак толкова фатално скъпо, дюзите при повечето автомобили се  почистват или ремонтират. При необходимост се намират на смешни цени и втора ръка читави. Турбините също се ремонтират, намират се и запазени втора употреба. Моя позната скоро си пусна турбината на бензинова Хонда за ремонт, което ѝ струва 350лв. В крайна сметка тия пари не се дават всеки ден, ако ремонта е извършен качествено и не е толкова фатално. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.