Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загасна на пътя и до там...

Featured Replies

Здравейте!Колата е Нисан Алмера Тино 2.2Di.Загасна на пътя изведнъж,светна чек енджин лампата и до там.Беше изтеглена до сервиз,направиха диагностика,излезе грешка P1251..Казаха,че това е горивната помпа на бош.Дадоха ми няколко опции,да сложим нова срещу 2500 лева,или да я ремонтираме за 600...беше при електричар,който да я оправи.Оправи я изненадващо бързо,още на следващия ден започна сглабянето.Днес уж готова,тя отново не запали.Дойде същия човек с диагностиката,провери я и каза,че компютърът му изобщо не може да се свърже с колата.Бушоните изгарят и не стига ток..Няма тръгване..Тази кола не е имала никакви предишни проблеми,изключително здрава,години наред..Това е първото нещо,което се чупи,но вече не знам какво да си мисля.В 6 сервиза до тук отказаха да помогнат,защото не им се занимавало с тази кола.Премахването било голям проблем точно на този модел.И все пак...наистина не знам какво се случва с нея..Само я въртят насам-натам..Лек ден! :(

Ето ти реален пример какво е положението в нашите сервизи. Не се мисли и се говори наизуст. Гледа се да се вземат парите на водача на автомобила и това е.  Японските коли са наистина здрави, но счупят ли се става страшно.

• Автор

Да..Явно...Дори не знам дали ремонтират правилната част..Попринцип самата част е на много гадно място,озориха се да я махат 1 седмица..Тъпото е,че едни хора я махат,други я ремонтират,и така сега нищо не се знае..Тази помпа била редовен проблем на колата,в нисан форума е писано много,но няма такъв случай..

Пак там - във форума на Нисан, питай и за автосервизи, щото така само по казано във форум и инженерите на Нисан няма с какво да ти помогнат т.е. разбирай, че проблема наистина е много сложен. 

Инак по принцип тъкмо помпите са нещото, което най- много ми накланя везните срещу дизела - дали иде реч за японска кола, дали за съвсем нов модел, супер скъпа или супер евтина, като цяло няма значение: прецакали се веднъж помпата, няма оправия и това е. Ако иска човек да е сигурен, вади дебелата пачка и си купува чисто нова от магазина - всичко друго е …… стискаш палци да стане някак си. Няколко познати имам, които точно поради тази причина се отказаха напълно от дизела, макар да са били с такива коли години наред - просто тази помпа си е шибана история отвсякъде. 

преди 7 минути, sound написа:

Пак там - във форума на Нисан, питай и за автосервизи, щото така само по казано във форум и инженерите на Нисан няма с какво да ти помогнат т.е. разбирай, че проблема наистина е много сложен. 

Инак по принцип тъкмо помпите са нещото, което най- много ми накланя везните срещу дизела - дали иде реч за японска кола, дали за съвсем нов модел, супер скъпа или супер евтина, като цяло няма значение: прецакали се веднъж помпата, няма оправия и това е. Ако иска човек да е сигурен, вади дебелата пачка и си купува чисто нова от магазина - всичко друго е …… стискаш палци да стане някак си. Няколко познати имам, които точно поради тази причина се отказаха напълно от дизела, макар да са били с такива коли години наред - просто тази помпа си е шибана история отвсякъде. 

Помпите могат да се рециклират. Механиката им се сменя. Не е сигурно обаче от какво е щом до електрониката не стига ток.

• Автор

Update..Пореден сервиз..Този път човека като я качи на диагностика каза,че помпата си е загубила памета...Трябвало и нов софтуер..Качи го..Магия..Запали..Аз съм втрещен..Обикаля сервизи 2 седмици.....Не знам обаче ума ми не го побира как..Колко майстора минаха никой не го направи това...А защо до преди 30 минути даваше на късо и изгаряше бушона..Тя даже не завърташе..нямаше никакъв ток..сякаш не беше сглобена правилно....нямам отговор.Казаха,че само при нова електроника се слага софтуер...а когато е старата,тя си помнела всичко..Аз затова го изключих като вариант преинсталирането...И сега като ми дават ключовете и ми казват ''Айде тръгвай, готова е'' аз не знам как да реагирам..Не мога да си обясня как се оправи изведнъж и не знам дали да тръгвам на път с нея..Последно ме заряза далечко...Сложно,сложно :question::question:

преди 57 минути, sound написа:

Пак там - във форума на Нисан, питай и за автосервизи, щото така само по казано във форум и инженерите на Нисан няма с какво да ти помогнат т.е. разбирай, че проблема наистина е много сложен

Проблема е "сложен" защото не се казва за какво става на въпрос.

Винаги има елементарна подробност която не се споменава.

Както в случая че става въпрос за инсталиране на софтуер.

преди 35 минути, Rosoman написа:

Update..Пореден сервиз..Този път човека като я качи на диагностика каза,че помпата си е загубила памета...Трябвало и нов софтуер..Качи го..Магия..Запали..Аз съм втрещен..Обикаля сервизи 2 седмици.....Не знам обаче ума ми не го побира как..Колко майстора минаха никой не го направи това...А защо до преди 30 минути даваше на късо и изгаряше бушона..Тя даже не завърташе..нямаше никакъв ток..сякаш не беше сглобена правилно....нямам отговор.Казаха,че само при нова електроника се слага софтуер...а когато е старата,тя си помнела всичко..Аз затова го изключих като вариант преинсталирането...И сега като ми дават ключовете и ми казват ''Айде тръгвай, готова е'' аз не знам как да реагирам..Не мога да си обясня как се оправи изведнъж и не знам дали да тръгвам на път с нея..Последно ме заряза далечко...Сложно,сложно :question::question:

Както се казва козата си иска пръч. Нароиха се сервизи и сервизчета. Много трудно може да попаднеш на свестен майстор. Магия тук няма. Просто си има правила. При автомобилите с електроника и компютър много трябва да се внимава какво и къде се пипа в настройките. Остава ти да караш и да видиш какво ще стане.

• Автор
преди 20 минути, PigManu написа:

Проблема е "сложен" защото не се казва за какво става на въпрос.

Винаги има елементарна подробност която не се споменава.

Както в случая че става въпрос за инсталиране на софтуер.

Ами то според специалистите в Бош не става въпрос за софтуер..Какво повече да кажа.Сложен е,защото на Алмера Тино помпата е на ужасно място и никой не искаше да се занимава.Казах това,което знам.Точно преди час от друг сервиз научих,че са решили да качват софтуер.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Както се казва козата си иска пръч. Нароиха се сервизи и сервизчета. Много трудно може да попаднеш на свестен майстор. Магия тук няма. Просто си има правила. При автомобилите с електроника и компютър много трябва да се внимава какво и къде се пипа в настройките. Остава ти да караш и да видиш какво ще стане.

Питах и други специалисти,казаха,че при ремонт не се преинсталира,а само при нова електроника.Това не е моят случай.Съответно не знам какво точно е стнало.

преди 11 минути, Rosoman написа:

Ами то според специалистите в Бош не става въпрос за софтуер..Какво повече да кажа.Сложен е,защото на Алмера Тино помпата е на ужасно място и никой не искаше да се занимава.Казах това,което знам.Точно преди час от друг сервиз научих,че са решили да качват софтуер.

Питах и други специалисти,казаха,че при ремонт не се преинсталира,а само при нова електроника.Това не е моят случай.Съответно не знам какво точно е стнало.

Не е само при нова. Може електрониката да се е скапала ако е станало късо или да се е ресетнала и тогава се налага обучаване наново. 

Дам, майката си е .....В помпа на комън рейл няма софтуер, нама чип, няма нищо. Просто си прави високото налягане, подава го на рейката и там имаш датчик налягане и регулатор на налягане. При ситроен регулатора е на помпата евентуално и пак няма софтуер. Софтуера е в блока за управление. Просто и ясно. Де си ходил, кви са тея сервизи, амаса те взели за балък.

Често срещано явление. Шофьор който си няма понятие е посетил майстор, който си  няма понятие. След няколко такива майстори се попада на баш майстор, който вижда два проблема. Повредата в колата и шофьор без понятие и веднага преинсталира софтуера на резервната гума. :angry:

Иначе по принцип, всеки сервиз се хваща за по-скъпата част, пък покрай нея ще решат проблема на колата. Обикновено се обвинява турбото, че ако обвинят помпата има вероятност колата направо на морга да се закара, че ремонта е по скъп от колата.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Проблема финално е решен.В бош ми показаха какво се е случило на помпата,при VP44 често се случвали такива проблеми,свързано с магнетвентил. Става ясно че има обгорели кабели и че е ставало късо съединение,от което си е загубила и паметта..А не знам как преценявате,че хората нямат понятие,но whatever..Проблема е решен.

Ще ти кажа кво да правиш. Вчера един колега тръгна за нова кола със спестените и крити от жена му пари ;)  И той като теб изведнъж му отказа кормилното управление, ту става тежко, ту леко, но му писна, въпреки че на тая кола и бе сменил скоро и амортисьори и накладки и други неща. Ей сега му се падна момента, да се сдобие с 4х4 за риба ;)

преди 7 минути, Rosoman написа:

Проблема финално е решен.В бош ми показаха какво се е случило на помпата,при VP44 често се случвали такива проблеми,свързано с магнетвентил. Става ясно че има обгорели кабели и че е ставало късо съединение,от което си е загубила и паметта..А не знам как преценявате,че хората нямат понятие,но whatever..Проблема е решен.

Решен, до следващия път. Аз не бих рискувал с такава кола, дето оставя на пътя и дето проблемът е различен от акумулатор. 

• Автор
преди 8 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Ще ти кажа кво да правиш. Вчера един колега тръгна за нова кола със спестените и крити от жена му пари ;)  И той като теб изведнъж му отказа кормилното управление, ту става тежко, ту леко, но му писна, въпреки че на тая кола и бе сменил скоро и амортисьори и накладки и други неща. Ей сега му се падна момента, да се сдобие с 4х4 за риба ;)

Решен, до следващия път. Аз не бих рискувал с такава кола, дето оставя на пътя и дето проблемът е различен от акумулатор. 

На всяка кола може да се случи :) Нова или стара..Тази кола никога не ми е правила проблеми :)

преди 3 часа, Rosoman написа:

На всяка кола може да се случи :) Нова или стара..Тази кола никога не ми е правила проблеми :)

Шегувах се. Но аз 12 години карам нови от магазина и никога не са ме оставяли на пътя, освен това лято, след като си замина 7 годишния акумулатор.  Има коли и коли, да. Има дето се чупят и такива, дето само се карат. 

преди 1 час, BG-Team-DRIFT написа:

Но аз 12 години карам нови от магазина и никога не са ме оставяли на пътя, освен това лято, след като си замина 7 годишния акумулатор.

Каква е пък тази цигания - "нова"  кола, пък със 7 годишен акумулатор?

преди 17 минути, zemonti написа:

Каква е пък тази цигания - "нова"  кола, пък със 7 годишен акумулатор?

Казах "нова от магазина". Не втора ръка. При положение, че съм си платил парите отначало, аз мога да си карам и 20 години тая кола ако искам. При положение, че купя втора или десета ръка кола на 123000 км, доста бързо ще трябва да я сменям пак или като в случая, ще пускам темички. Отиваш в магазина, купуваш си. После си я караш както си знаеш, не както другите, дето са я карали преди теб, най-вероятно като служебна. 

преди 17 часа, nikolela написа:

Често срещано явление. Шофьор който си няма понятие е посетил майстор, който си  няма понятие. След няколко такива майстори се попада на баш майстор, който вижда два проблема. Повредата в колата и шофьор без понятие и веднага преинсталира софтуера на резервната гума. :angry:

Иначе по принцип, всеки сервиз се хваща за по-скъпата част, пък покрай нея ще решат проблема на колата. Обикновено се обвинява турбото, че ако обвинят помпата има вероятност колата направо на морга да се закара, че ремонта е по скъп от колата.

Никой шофьор не е длъжен да знае, колкото един механик.За това си има сервизи и за това им се плаща.По същата логика не всяко човешко същество е длъжно да разбира от медицина, за това си има лекари и за това им се плаща.А ти, ако много ги разбираше нещата, щеше да знаеш, че от издъхнало турбо няма вариянт, в който да не можеш да стартираш автомобила.Теб, ако са те минали с тоя номер, еми сори.Другия път не се прави, че много знаеш, а вземи попочети преди това по въпроса малко.

преди 22 часа, Rosoman написа:

Здравейте!Колата е Нисан Алмера Тино 2.2Di.Загасна на пътя изведнъж,светна чек енджин лампата и до там.Беше изтеглена до сервиз,направиха диагностика,излезе грешка P1251..Казаха,че това е горивната помпа на бош.Дадоха ми няколко опции,да сложим нова срещу 2500 лева,или да я ремонтираме за 600...беше при електричар,който да я оправи.Оправи я изненадващо бързо,още на следващия ден започна сглабянето.Днес уж готова,тя отново не запали.Дойде същия човек с диагностиката,провери я и каза,че компютърът му изобщо не може да се свърже с колата.Бушоните изгарят и не стига ток..Няма тръгване..Тази кола не е имала никакви предишни проблеми,изключително здрава,години наред..Това е първото нещо,което се чупи,но вече не знам какво да си мисля.В 6 сервиза до тук отказаха да помогнат,защото не им се занимавало с тази кола.Премахването било голям проблем точно на този модел.И все пак...наистина не знам какво се случва с нея..Само я въртят насам-натам..Лек ден! :(

Приятел, така не се прави сделка по сервизите.Преди да си оставиш колата, те са длъжни да гарантират, че ще остранят аварията на 100%, а не наполвинчата работа, да свършат лесното, да вземат едни лесни пари, а бакиите да ги оставят за следващия майстор, и той, ако се окаже неграмотен и не може да острани аварията , ще се оправдае с предния майстор, че е ,,пипал,, и ще те върне при него, за да си доуправи бакиите и пак ще ти вземи пари,че си му изгубил времето и ти пак ще си  неоправена кола.Тия мачове съм ги играл, и е загуба на страшно много здраве , мани парите, те се изкарват.Хубаво, е че проблема вече е остранен, а относно това да ли може пак те остави на пътя,бащата на времето, като си купи първата чисто нова кола,веднага като излезе от магазина с нея, след 2 км просто спря и не искаше да стартира повече.Така,че за тия неща никой не може да ти даде гаранции.Карай смело и много безаварийни.

преди 1 час, franchesko написа:

Приятел, така не се прави сделка по сервизите.Преди да си оставиш колата, те са длъжни да гарантират, че ще остранят аварията на 100%, а не наполвинчата работа

Това в коя реалност става? Паралелна вселена?

Наскоро с един приятел това си говорехме - автомонтьор да си в днешно време, сервизите са най- сладкия бизнес, кой, колко му разбира, но пред всичките колите чакат на опашка.  Дори в дълбоката провинция, е например тука м/у входовете в един гараж има едно майсторче, ни фирма, ни нищо, два чука и един отвертка на кръст, обаче 50лв на ден не му мърдат!!! минимум говоря и въобще не преувеличавам. Огледайте се само колко сервизчета, сервизи и сервизоподобия има навсякъде, а колите не е като да не се чупят - особено предвид цялостната обстановка у нас. 

преди 2 часа, zemonti написа:

Това в коя реалност става? Паралелна вселена?

Ами хора, които си разбират от работата например и знаят какво говорят и обещават.Да малко са, но има такива.А и аз вече записвам на аудио файл апсолютно всеки разговор в който се договаря сделка за пари.Че нещо последно време, доста хора когато им отърва получават частична амнезия.

преди 1 час, sound написа:

Огледайте се само колко сервизчета, сервизи и сервизоподобия има навсякъде, а колите не е като да не се чупят - особено предвид цялостната обстановка у нас. 

Когато има търсене има и предлагане.В България има повече коли на глава от на глава от населението в Нидерландия.Нормално е и сервизите да никнат като гъби след дъжд,както и бензиностанциите и автокъщите.Тука дори и в най- големите градове няма толко бензиностанции и сервизи,колко в средено голям град в България.И тука си се знаят кой колко може.Тия които не могат или ги интересува само да приберат една лесна пара подбиват сериозно цените и техния таргет са бедната част от клиентелата, които 90% от тях са глупави и наивни,  и не могат да си позволят повече от 7 евро на гума за баланс.После се връщат и ревът що му тресе колата, обаче пък не е и забелязъл, че и надписа на гумата ,,Outside,, му е от вътрешната страна:)   Хората с повече възможности, не ходят при тези майстори, те в по-голямата си част не са глупави и знаят на кого за какво си дават парите, и ако се опиташ да го изпързаляш фигурно те  няма да те  оставят толко лесно на мира.Така, че за всеки влак си има пътници.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.