Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво значение отдавате на религията в своя живот?

Featured Replies

Причината да има толкова много религии е факта, че без вярата в нещо по-висше като осъзнаване, човешкия живот изглежда твърде обикновен. Никой не иска да е просто биологичен къс месо, чийто живот ще спре след определено време.

За съжаление между вяра и религия има разлика. Религията се е превърнала в институция като по този начин е отменила част от "задълженията" на всеки вярващ. Има си монаси, попове, духовници, които са нашата връзка с Божественото. За нас миряните е останало главното задължение да се борим с неволите на всекидневния живот. По този начин сме оставили някой друг да отговаря за духовната страна в живота ни (Същото е положението и с други страни на живота - култура, изкуство, спорт, икономика, ред и сигурност, образование, здраве и т.н. - има си институция, която отговаря, а нас какво ни интересува?).

Съвременния човек е мързелив човек. Притежава особен вид мързел - постоянно е зает. Затрупани сме от проблеми и проблемченца и сме намерили някой друг да ни спаси в духовен план.

По вяра съм православен християнин, а по убеждения - будист (будизма не е точно религия и не забранява изповядването на религия). Вярвам, че човек сам трябва да се грижи за себе си, но за да намери правилния път, то има нужда от знания. Аз нямам нужда от посредник в моята вяра. Обаче имам нужда от по-мъдър от мен човек, към който да се обърна за съвет, когато не зная нещо. Ако някой вярва в Бог, то той трябва да се стреми да открие неговата същност в себе си. Това за мен е ролята на вярата и религията.

А показните церемонии, в които разни хора палят свещи, молят се успех в бизнеса и кариерата, оставят пари като индулгенции...ами щом изпитват нужда - тяхна си работа.

• Отговори 89
  • Прегледи 12k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Street_Soldier
    Street_Soldier

Имаш право, но винаги ще има истински вярващи. Отново ще кажа, че аз не съм, но смятам че религията е създадена с цел да обединява хората. Достига ли тя своето предназначение?

• Да наситина има такива които са чал с главата. Все пак има много таквиа в "Света гора" - там са напълно изчаткали. Една майка има трима синове и тримата станали монаси. Е за къф к*р ги е раждала тог

• И ти премъдри ,използващ творението на чалнат човек,наречено алгебра(ал-джебраил на името на един от ангелите в ислямската теология) И понеже се опитваш да скочиш твърде високо запомни. В религиит

1. Държа да отбележа, че всичко по-долу е лично мое мнение и не искам да засегна никого. Ако някой все пак се засегне, моля да бъда извинен.

2. Искам да отбележа, че съм атеист - не вярвам в никакви богове, не почитам никакви религии. Това няма нищо общо с езичник!!! Атеист, не езичник!

3. За разлика от много хора които само говорят, аз съм чел библията и съм запознат с материала, който обсъждам - християнството. За другите религии мисля е подобно...

Едно време хората не са можели да си обяснят много работи - ветрове, дъждове, слънцето и т.н. За всичко това те са винели различни свръх сили - богове. След това на някой му хрумнало да създаде един единствен бог - Господ/Аллах/Буда. Интересното е, че те са възникнали в най-развитите до тогава държави с една единствена цел - управа на тогавачните императори, султани и т.н. Всяка една религия се е наложила с кръвопролития. И всяка една религия е командвала управниците, колко войни е имало само заради вярванията и всичката плячка е била прибирана от църквата...

Колкото до библията - Христис направил вино от водата - жив алкохолизъм, защото с вода можеш да утолиш жажда, а с вино да се напиеш на кирка...

Бог направил хората от кал - Белите станали добри, Черните - загорели, ама Жълтите да не му е свършила водата и да се изпикал в пръстта. (без расистки намеци, само факти)

Ами някой от вас да знае, че по времето на Исус са можели вече да предвиждат бедствия като земетресения и затъмнения на Слънцето? Че тогава са избрали момента да бъде предаден и разпънат, че се е теглил чоп кой да бъде предателя. А знаете ли тайните завети, че Христос и неговите ученици са били пълни шарлатани и развратници, не сте ги чели нали? Ама аз съм ги чел и са интересни. А как ще обясните, че в Библията нищо не се казва за живота на Христос за периода - бебе-32г. Каде изчезна тоя човек бе?!?!?!?

Скоро гледах, че намерили чаршафа с който е бил загънат Христос на погребението му - един беличък... Абе питам аз, тоя чаршаф за 2000 години как не е изгнил? Знам, божа работа - нали... и едно време хората са казвали така за дъжда...

Колкото до поповете, вървя си оня ден по центъра и пред мен вървят 2 кукли на по 14-15 г. Но много предизвикателно облечени. Дори аз се загледах, нищо че съм на 23 - 4овешко е:) А срещу нас един поп на видима възраст - 60-65г. И тоя поп се обърна след двете девойки, облизвайки се под мустак. Ей, ако не беше посред бял ден на центъра как бих го ошамарил, аман от педофили... Не казвам че всички попове са такива, ама и тях ги има...

Ами за заключение искам да се извиня за дългия текст и се надявам да не съм засегнал никого, не това беше целта, просто излагам собствени убеждения и наблюдения...

Със здраве и да се пазите. А който в каквото иска в това да си вярва, няма да се натягаме един на груг я...

П.С. xsakex - ям месо и не постя!

Е един поне ми отговори :)

Имах предвид хората, които рявностно защитават догмите на религията - защото яденето на месо си е живо убийсто и е в разрив с 10те божи заповеди, яко нямате нищо против.

greenhorn, едно време бях писал едно есе (единственото през живота ми) за реглигията. "Религия - минало, настояще и бъдеще" и го бях започнал точно както и ти => мислим подобно :wors:)

А знаете ли тайните завети, че Христос и неговите ученици са били пълни шарлатани и развратници, не сте ги чели нали?

Аз съм чел едни апокрифи - "Книгата на Енох" и там има много интересни неща. Пише как Енох (някакъв роднина на Ной, просто не се сещам каъв точно) бил отвлечен от извънземни и порочие... :wors:

И все пак тук ставаше дума за религията, а не за вярата.

Защото под вяра аз разбирам моята вяра в конденза на водата, вярата, че "животът ще бъде по - хубав, животът по - мъдър" - тук не ти трябва религия нали?

Темата беше точно за религията в нейния най-земен смисъл, защото освен на земята никъде другаде не вярват в тазквизи неща.

Стана ми интересно.Защо мислиш така?За месото...Всъщност, в религийте, до колкото знам, за грях се смята убийството на човек, не на животно, за препитание.В светия Кur-an например ясно е обяснено за мюсулманите, кои животни могат да убиват и ядат, и защо.А повечето будисти, които познавам, са вегетарианци, например, но това не е единствено заради религията им.

Е каква е разликата между човек и животно? Нима не е грях да убиеш макар и животно, само за да ти е вкусно? Да задоволиш своето чревоугодничество на гърба на някой друг.

Нима животното не изпитва болка като бива убито? Тогава по какво се различава убийството на човек и убийството на животно?

Всички знаем, че да се живее без месо не е никак НЕЗДРАВОСЛОВНО нито пък вредно.

Митовете, че ако не ядем месо ще сме болнави и анемични отдавна за отживелица, така че човечеството може да си отговори вече на въпроса "Убийството ли е начина да се наядем?"

Както и да е това беше въпрос зададен като оровержение на тезата, че без религия ще се изтрепем и ще изпоторшим всичко.

Така,че религиите на нищо хубаво не са ни научили.

Едно време когато са ги мислили евреит тези божи заповеди не е имало такива продукти и науката не е била в такъв стадий, че да вземат на предвид и този факт.

Е каква е разликата между човек и животно? Нима не е грях да убиеш макар и животно, само за да ти е вкусно? Да задоволиш своето чревоугодничество на гърба на някой друг.

Нима животното не изпитва болка като бива убито? Тогава по какво се различава убийството на човек и убийството на животно?

Така не бях се забавлявал скоро biggrin.gif

Та значи грях било да се убие животно за храна.

Ще се скъсам от смях докато чета този твой пост.

Ето тук една задачка от областта на правосъдието.

Условието е следното:

Имаш къща.В къщата имаш котка.

Въпросите са следните:

Според теб може ли да признаем котката за виновна по обвинение в убийство,ако последната е изяла мишка?

И става ли котката сериен убиец ако изяде повече от една мишка?

Как да накажем котката за нейното чревоугодничество на гърба на някой друг.

Признавам,че ям месо.И изпитвам "огризения".

Например когато ям печено агънце огризвам кокалчетата.

Вярно мъка е ,но се преживява.

Ами ако ти се приравняваш с интелектиалното равнище на котката тогава и не теб ти е простено разбира се.

Тя котката не прави разлика дали ще се изсере на масата или на пясък ти ми говориш за някакви угризения. Пък и котката струва ми се няма да отиде в магазина и да си купи соя да яде, няма да си купи витамини, няма да хване да си отглежда нахут. Не че ако й дадеш фалафел няма да го яде.

Пък иструва мисе котка христянин не съм виждал. И тук говорим не за котките и животните, а за хората и религията.

Да но ти приравни яденето на храна,от животински произход,на убийство.

Аз само малко се пошегувах с оргиналното ти хрумване.

Убийството е злонамерен акт чиято цел далеч не е хранене.

И с тази закачка исках да ти подскажа да сравняваш съизмерими неща.

За вероизповеданието на котките не мога да се произнеса.

И тук говорим не за котките и животните, а за хората и религията.

Да, прав си и именно затова най-добре е да направим справка с Библията, нали? Защото там пише как

след потопа нямало растения (били се издавили) и Господ казал на Ной, че може да яде и животни, като му изброил кои от тях са не/годни за консумация. Мисле, че това слага край на спора грях ли е невегетарианският начин на живот от религиозна гледна точка.

Дайте да сложим ред в цялата работа. Вече има три теми с различен топик, но въртящи се все около един и същи въпрос или по скоро система от взаимносвързани въпроси за вярата, религията, църквата и всички вярващи. Като начало да сложим разделителни линии и малко термини :

- Вярата - това е търсещия дух човешки или по скоро сътоянието му на намиране на истината. Няма човек без вяра. Един цитира, Вапцаров, друг Библията, друг Корана, Конфуций, Тангра, Материалистически, Алхимически, Херметически, Кабалистически учения, Попол Вух и колко още можем да изкажем. Всеки вярва в нещо и това е вяра в смисъла на живота и на начина да го прозре. Всеки от нас цитира истината която е намерил за живота и която му дава сили да живее.

- Религията - това вече е система описваща и обосноваваща дадена вяра, чрез притчи, забутана в легендите история, нравствено-етични норми, ритуали, правни и/или научни закони.

- Църквата - това е политическата институция оседлала дадена религия и директните приносители на нейното влияние - свещениците. Като казвам църква имам предвид всички организации от този тип - за всички религии - използвам думата терминологично.

Сега когато разделихме термините и видяхме, че вярата е винаги присъща на човека (прочетете постовете по тази или някоя от другите две теми - всеки вярва в нещо). Значи тука спор няма. Тогава нека разгледаме Религията и Църквата. Ами те са като науката и учебното заведение. За всеки е ясно, че има добри и лоши учебни заведения, както и добри и лоши учители, но това не прави науката по-маловажна. Или хрумна ми друго сравнение. Нека направим паралел с законите и съдебната система (човешкия апарат и инстуция) - добро сравнение защото както религията е набор от нраваствени норми, таки и закона, просто отразяват различни обществени взаимоотношения. Та това, че някой съдия е лош и неморален, то това не означава, че закона е неморален или още по остро противопоставяне, ако има някой неморален закон, то това не означава, че няма нужда от закони. Всеки иска да има ясни правила по които да живее - заради едно просто нещо, заложено във всеки човек - нуждата от определеност. Защото съвсем биологически и статистически, това му дава повече шанс да оцелее. Това е причината за нестихващата, човешка жажда за познание, за да добие по-голяма доза определеност в живота си, чрез контрол над околната позната и непозната материя. Древните религии, които осъдиждахте или приемахте в тези теми, се явяват първите опити на нас хората да сложим малко определеност в този не много понятен свят. И ако сега учим, какво е мълнията, то преди много години не се е знаело какво е и може и да има смешни обяснения. Т.е. тези хора не са ни научили на ефектите от електрическите явления, но са ни научили безгрешно на това, какво е приятелство, любов, себеотрицание и вярност на идеята. Неща, които се смятат за непреходни ценности в днешни времена. Всеки иска да намери някого да обича и да бъде обичан. Та според мен не може и да става дума за вреда от религията. Както казах в един друг постинг, тя ни кара да знаем, че сме човеци, че трябва да мислим и действаме като такива, със старанието да бъдем по-добри.

Пак ще изскочат приказки за инквизицията, за кръстоносните походи, за жертвоприношенията и за замъгляването на съзнанията. Аз пак ще кажа, между Църквата и Религията - Институцията и Идеята има разлика. И разликата са хората. Т.е. хората са повели кръстоносните походи, хората са измъчвали други хора в мазетата на инквизицията, хората са замъглявали съзнанията и хората са извършвали жертвоприношения. А както показва историята те дори не са се нуждаели от религия за да оправдаят своите действия. За пример вземете Хитлер. Той управлява чрез лъжата на национал-социализма, провежда огромна война на изток, избива милиарди в концлагерите и принася в жертва милиони от собствения си народ. Аналогията е повече от видна, но къде тука е религията ? Или друг пример, за медиите. В днешни дни най-голямото промиване на мозъци е чрез медиите, някой да е спрял да ги гледа, чете, слуша, след като за всеки е ясно, чии интереси обслужват те. Всеки от нас е намерил начин да намира своята истина. Без да съм противник на техническия прогрес, но няма друг катаклизъм предизвикан от човечеството, който да е унищожил толкова мозък, знания и генетически материял, за толкова кратко време, колкото втората световна война (над 50 милиона) - пряк резултат от прогреса и тогава сложилите се граждански и междудържавни взаимоотношения (определено нерелигиозни). А най-глобалното унищожение на подобни ценности за рекордно кратко време е бомбата над Нагазаки (не плод на религията).

И сега коя е най-голямата истина. Коя религия е най-вярната (в хода на разсъжденията ми тука се включва атеизъм/гностицизъм/материализъм/екзистениялизъм - наречете го както искате). Ами аз нямам отговор на това. Най-малкото не ги познавам всичките за да отговоря. Дори и да ги познавах обаче, пак нямаше да се ангажирам с отговор. Защото всеки от нас е една малка вселена, а както знаем една вселена означава една истина и тя се определя от самосебе си. Всеки както виждам е избрал своята, но не всеки я показва ясно.

П.П. Съжалявам, че стана така дълго, но видях, че това е тема, която вълнува много хора и се нуждае от един обстоем преглед. Благодаря за търпението.

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

@darkterminal

Относно разделението ти на вяра, религия, църква, съм съгласен с някои уговорки: то е валидно за християнството, мюсюлманството и юдаизма. За будизма примерно нещата не стоят по описания начин.

Относно изторическите факти - хубаво е да не преувеличаваш. Вярно е, че историята се пише от победителите, но

За пример вземете Хитлер. Той управлява чрез лъжата на национал-социализма, провежда огромна война на изток, избива милиарди в концлагерите и принася в жертва милиони от собствения си народ.

е малко пресилено да се каже милиарди(!) при положение, че официалната цифра е приблизително 6 милиона и не са от собствения му народ, а евреи, събирани от цяла Европа. Ако беше избил милиарди, сега можеше няколкостотинте останали човека да говорят само немски :love:

@darkterminal

Относно разделението ти на вяра, религия, църква, съм съгласен с някои уговорки: то е валидно за християнството, мюсюлманството и юдаизма. За будизма примерно нещата не стоят по описания начин.

Относно изторическите факти - хубаво е да не преувеличаваш. Вярно е, че историята се пише от победителите, но

е малко пресилено да се каже милиарди(!) при положение, че официалната цифра е приблизително 6 милиона и не са от собствения му народ, а евреи, събирани от цяла Европа. Ако беше избил милиарди, сега можеше няколкостотинте останали човека да говорят само немски :love:

Прав си. Това милиарди ми се е изплъзнало измежду редкациите (на долните редове съм написал 50 милиона).

Относно собстевният му народ (на Хитлер) - има около 9 милиона убити и пленени, военни и цивилни - това са жертви.

А за разделенито на на религията и църквата, погледни хиндуизма, старите елински и римски традиции, където даже църквата се е сляла с държавата (Самия Цезар е бил жрец на Юпитер), стройната жреческа структура при маите, египтяните, слънцепоклонничеството (Тара бащата на Авраам е бил влиятелен жрец в храма на Луната). За будизма не мога да твърдя, защото там структурите не са ми ясни. Но дори и така твърдението ми за ползата или по-скоро невредата от религията не губи стойноста си.

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Много се отклонихме от темата, която е: "Какво значение отдавате на религията в своя живот?"

Все пак да не се караме, а да дадем собственото си мнение кой е повече или по-малко вярващ...

Edit: правописни грешки, да се....

Редактирано от greenhorn (преглед на промените)

Какво значение ли - никакво.

Нося отвреме навреме едно кръстче, но защото ми е подарък от родителите ми, не защото е символ ня вярата.

• 2 седмици по-късно...

Както казах в една друга тема, религията е философията ти към живота, т.е. по-скоро насока към правилния начин на живот. Аз например не съм чак толкова вярващ, но все пак вярвам в бог. Християнството е станала една религия, към която трябва да имаш разум (много здрав) за да я изповядваш, иначе като цяло се е превърнала в народна приказка. Здравия разум ти помага да различаваш измислиците от основата идея на религията. Аз например спирам само до 10те божи заповеди, но почитам празниците, без да постя (не че твърдя че е лошо - напротив) и ходя на църква.

От друга страна вярвам в науката, за това религията я имам само за насока.

• Автор
Аз например не съм чак толкова вярващ, но все пак вярвам в бог.

Е, щом вярваш в бог, значи си вярващ. Можеби искаш да кажеш, че не си толкова набожен, което е малко по-различно. Не е нужно да си прочел божиите заповеди за да бъдеш морален и принципен човек, който въпреки нерелигиозен също живее правилно. За празниците съм съгласен с постовете в темата, тъй като празниците са едно от малкото неща, които все още могат да обединяват хората.

Колкото до атеизма - етимологично думата означава "безбожник; някой, който не вярва в божества".

Самото предназначение на божествата, разгледано в трудовете на Антон Шандор ла Вей, е да задоволят човешките нужди от наличието на по-висше съществуване. Атеистът е човек, който третира себе си като бог, без да овъншнява споменатата нужда, като все пак я задоволява.

Бла, бла, бла.

Религията учила на добро, но само на повърхостта.

Говорим за всякакви видове религия, нали?

Хайде да не задълбочаваме в доброто старо минало и да говорим как християните принасяли в жертва разни...неща които са мнооого далече от козата и т.н

Все едно, религията сега е нещо като мода, поне за мен. Някакви хора се опитват да водят някакъв straight edge lifestyle, което включва религията под всякаквите й форми. Православни, католици, будизъм (макар, че според мен будизма е най-чистата религия), кабала и каквито и други щуротии се сетите.

Религията е нещо, до което хората опират, когато нямат друг изход и си мислят(мечаят), че там горе има тъмнокос красавец с бяла нощница и красиви сини очи и разперени ръце, който ще им помогне, ще им плати сметката за тока и ще им купи хляб, сирене и кашкавал:yanim:

Не искам да обиждам никой, няма лошо в това да си религиозен, но аз лично не мога да се съглася със много неща.

Имам много въпроси, като например щом добрите хора "Господ" ги пази, защо този "Господ" позволи баща ми да умре, а наркодилъра на съседната улица миналата седмица си купи нов джип?

Абе ей такива неща. Не мога да вярвам в нещо, което не съм виждала или за което няма доказателство, че наистина съществува. Вярвам в себе си, в амбициите си и в способностите си. Егоистично, но правилно поне за мен.

Ако трябва да си избера все пак религия на която да се посветя, това ще е будизма,

неовите вярвания и разбирания. Но както Кърт Кобейн е казал, whatever, nevermind.:yanim:

Колкото до Библията, Кърт Вонегънт има един много як цитат по тая тема:

Тази религия е изложена в една книга, която има два милиона думи и се нарича "Стар завет и Нов завет". Но тя има и друго название - "Слово Божие" - това е много интересна книга, в нея има великолепна поезия; и няколко кървави събития; и няколко глупави басни; и няколко полезни нравоучения; и купища лъжи.

Абсолютно на същото мнение съм за религията и дори за будизма,защото наскоро четох книга за историята на Буда и трябва ад призная че ме впечатли с това че са премахнати много банални приказки с вълшебни герои и учи хората да вярват в себе си и във ума си. :yanim:

• 2 седмици по-късно...

Ами аз вярвам по-свой начин! Не мисля , че трябва да ходя всяка неделя в църквата , за да съм вярваща!

Не постя, не се кръстя пред всяка икона, без дори да знам на кой светец е ! Мисля, че всеки има свое разбиране за вярата и за това как да вярва ! Аз вярвам и се моля ,когато ми е трудно и когато не ми е трудно- просто го усещам отвътре.....имам нужда да си излея душата ! Имам дървено кръстче , но си го държа под възглавницата!:) Празнувам когато има големи празници(предполагам и вие) - Великден и Коледа:speak: важното е да ти е леко да душата ;)

Определено религията не е от първостепенно значение в моя живот - не мисля, че е необходимо да ходиш на църква , за да "докажеш" ( пред себе си или пред познатите си) че си вярващ. Като цяло аз по-скоро почитам и вярвам в ценностите, които християнството проповядва ( не мога да говоря за други религии, защото не ги познавам достатъчно), вярвам , че това са ценностите, които са същесвтвували преди да я има самата религия и че именно това са ценностите, на които се крепи светът и благодарение на който хората не са се самоунищожили все още. Това са ценностите, в които хората имат нужда да вярват и затова са институционализирали в различни религии.

• 1 година по-късно...
Кои са трите страни с най-висок жизнен стандарт в света?

Не искам да ви разочаровам,но това са страни в които религиозни са над 90% от населението.

Дали в Саудитска Арабия,Бруней,Обединените Арабски емирства,Кувейт

Не виждам връзка между наличието на нефт и религиозността.

Добре знаеш,че аксиомите се приемат като такива без капчица доказателство.

Аксиома(значение на думата) --- истина, очевидна сама по себе си

Аксиомите не се доказват логически, те се възприемат и доказват на базата на опита.

С други думи науката не може да обоснове сама себе си.Докато религията може.

Ще дам един пример...

Примерът ти е половинчат, как религията доказва наличието на бог?

Науката се основава на проверими твърдения. На какво се основава религията, на вярата в бог - недоказуемо допускане.Или може би на една книга. А с какво тази книга е по-добра от много други книги, твърдящи нещо различно?

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Не виждам връзка между наличието на нефт и религиозността.

Дисциплината е общото. Не че е много приятно да е така..

Ни най-малко. Религии като ислямът и християнстовото в техният популярен вариант дължат съществуванто си не на допускнето, че съществува Бог, а на допускането, че съществува Сатана. Съществуването на Бог може да бъде отричано колкото си иска и това изобщо няма да повлияе на католицизма или на иранските аятоласи. Но ако НЯКОЙ докаже, че няма Сатана и двете религии ще се разпаднат като къщичка от карти. Ще престанат да съществуват в един-единствен ден.

Бог има една много неприятна за хората особеност - на него му е през крив макарон дали хората вярват в Бог или не. Но за хората не е все едно.

Много точно...

Религиите разделят светлината от тъмнината с цел контрол.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.