Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Познавате ли лично някой, който е за Ада?

Познавате ли лично някой, който е за Ада? 7 гласували потребители

1. 1. Познавате ли лично някой, който е за Ада?

• Да.
      85%
    • Не.
      14%
    • Мен мога ли да включа?
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 33 минути, Profruit написа:

Asteroidea, проблем с серотонина или намалено производство на белтъчини са причини за загуба на памет. И не вярвяй на твоите книжки, че това което ти убягва се съхранява само от синапси. На времето ти казах, да не се изживяваш като морска звезда. Красотата е единствената компенсация за разред иглокожо-безгръбначни същества. Природата не ви е надарила с кръв, по-страшното е че нямате мозък. Факт! Иначе щеше да помниш намека ми, да не засираш нета с римувани далбонщини. Сигурен съм, че самата ти не ги четеш, ама чукча ... поет.

Съвет: преди да си легнеш изяж купичка ядки с сушени фурми. Наблегни на марката "Mehadrin". Бавно като камила ги лапай и едва тогава седни да ми съчиняваш басни кои са християни и кои свидетели на Ел Шадай.

Сърдечен поздрав с песента на Узурпатори и Big Sha "От Свиленград  до Варна".

Много ме разсмяхте! Поздрави.

на ‎31‎.‎12‎.‎2018‎ г. в 21:14, Йоло Денев написа:

Когато общуваш с далеч по-грамотен и ерудиран човек, е добре да слушаш и възприемаш. Не е срамно да не знаеш. Срамно е да упорстваш в невежеството си: http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/ад/

• Отговори 70
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е Ваша преценка. Мненията, които изказвате, дават ясен отговор, че нямате понятие от организация на материята, Вселената и ръководството й от Бога и нищо не сте прочели. Не съм настроена да бъда учителка по тази тема. Имам други задачи, чакат ме международни конкурси.

Има книги, четете.

Вярно е че има книги, ама аз от къде да знам, че не са писани от психично болни люде страдащи от хронични зрителни и слухови халяцинации, а ?
Всеки може да напише книга с каквито си иска измишльотини.
Индиецът написал една книга, китаецът написал друга книга, еврейнът и той писал, арабинът пък преписвал от еврейна ама в друг стил и т.н.
И всичките викат че тяхното писане било вярното, ама писанията им взаимно се изключват. Ако си изберем едно да е вярно, то другите трябва да ги броим за неверни.

Имам разбиране, но кой е психично болен и кой не от световните автори, просто се вижда по текста.

Може да се чете в архивите на библиотеките. Могат да се четат съвременни живи доказани екстрасенси, които имат връзка отвъд и разказват обстойно каква е организацията на материята, в това число къде отиват злите души след смъртта.

А пропо, аз също съм медиум, но по различен начин - подаде ли ми се сън, указателен е и предвещава точно. Имам верни древни книги за тълкувание.

Простите и долни хора - още много прераждания ги чакат и патила, докато им дойде акъла.

преди 3 часа, Росица Копукова написа:

Могат да се четат съвременни живи доказани екстрасенси, които имат връзка отвъд и разказват обстойно каква е организацията на материята, в това число къде отиват злите души след смъртта.

Може може, много работи могат да се правят.
Живите доказани душевно болни са едновременно много интересни като някоя пъстроцветна птица са, ама горко му на този който им повярва на измишьотините. Това душевните или психичните заболявания се предават от мозък на мозък, без физически допир между телата им. Само думичките на болния мозък прескачат и навлизат дълбоко в съзнанието на приемащият наивен мозък и хоп готово, станали два болни мозъка.

А сега, един практиески съвет да си намериш работа, да не ти е скучно вкъщи, понеже ми се падаш малко землячка ( горе-долу от един край сме).
Значи душице има едни импулсни телефони на които като се обади наивник и плаща скъпо на минута.
Свързваш се с телевизиите дето ги показват вечер врачките и по екрана пуснали такива номера да звъните.
Казваш им направо че си медиум екстрасенс и много познаваш чрез гледане на карти таро или с махало едно или с кристална топка и т.н. Те на ония печелбари въобще не им пука каква си, от момента в който си съгласна да им носиш доходи на тях, ще се правят че ти вярват на всичките ти заблуди които си успяла да си събереш до сега. И ще те пуснат пробно да бачкаш за тях на такъв телефон. Те осигуряват рекламата на номера, вкючително и по телевизията, те осигуряват препращането до твой домашен стационарен телефонен номер. Ти само си седиш вкъщи на топло и като звънне телефона отговаряш и се опитваш да си яко сладкодумна и да ги държиш колкото е възможно повече минутки на телефона , да не затварят. После на тебе печелбарите ще ти дават по някакви стотинки за всяка минута проведен разговор с наивниците. Като станеш баш майсторка на този занаят, после се изхитряш и си взимаш ти твой импулсен номер и ти си намираш сама клиентки да ти звънят на него и вместо стотинки от всяка минута, ще прибираш цялата сума която ще получаваш от Виваком за всяка минута проведен разговор с хора обадили се на импулсния ти телефон. После можеш и кабинет за врачуване да си отвориш да идват при теб и да ги дереш яко за разваляне на магии. Като дойде някой льольо дето му е избягало гаджето, твоите таро карти виждат веднага че на гаджето му ѝ е направена опасна магия от ходжа и трябва спешно да бъде спасена , ама срещу 500 лв. И балъкът ще ти плати и ти като го будалкаш че си другаруваш с разни ангелчета и говорите даже с тях, той се лови на въдицата и ти вярва.
После след няколко години опит с наивници, вече минаваш към по-висок стадии на духовното ти усъвършенстване. Ставаш основателка на нова разновидност духовно учение. Ти ставаш гуру от женски род. И си правиш храм даже и идват разни твои последователи и да видиш колко много мъжлета ще си лягат с тебе да ти е кеф. Щото ти си от бога ви избрана и сексът с теб ги доближава до божеството ви. Абе чалъми много има да се възползваш от естественото предразположение на разни индивиди да вярват на измишльотини. 
Хайде, вземи съдбата си в твои ръце и вместо да хленчиш че си била дефектна, стани царица за разни наивници.
Възползвай се от собствения ти опит с вярването на измишльотини, така ще си много убедителна за манипулираните от теб наивници. Ти можеш и да се самозалъжеш че си богоизбрана да им помагаш срещу заплащане, що не. И попа иска пари за погребение и кръщене, нали така.

Че съм избрана от Бога, то е ясно, но освен многото дарове, които съм получила от него, аз имам и доста образования, от които две висши, хабилитирано лице съм и не съм спирала да работя земна професия. Може след десетина прераждания, най- малко, да ме настигнеш, но тогава аз ще бъда доста по- напред.

Поздрави!

Вярвам ти че имаш две висши, ама кои са те ?
Аз имам само белгийска диплома за консултант по маркетинг, значи ме биеш по завършени образования. Две годинки си търках гащите да седя на дървени седалки в софийския университет, ама изчезнах оттам със скарост от  200 км в час, като ме намери гаджето белгийка. По онова време изучавах няколко нашумели врачки из София и около  и чак до Родомирско съм ходил два пъти. Един от преподавателите ( еврейн ) рече че съм бил могъл и дипломната работа да си направя на тази тема.
Влизал съм и в две църкви  на християнски секти, въведен от хора членове там. Отказвал съм покани за още други две от други вярващи. При първото ми влизане в едната от църквите стана земетресение и присъствах на страхотен спектакъл като се спря да се клати църквето. Ония почнаха да се молят, все едно че на филм ги гледаш. 
Е, ако се бях сетил да ги избудалкам че идвам с вест за тях от техния богчо при влизането ми у църквето им, леле как щяха да ми целуват обувките леле ... след като се разлюля църквето ...

Аз мисля, че доста са те изтърпяли в СУ, да си жив и здрав.

Смятам да приключа, щото Балзак често е казвал: " По-о-о-о-о-осредственост" и нивата очевидно са ни различни. Това изчерпва темата.

Ако беше чел малко повече моя биография, щеше да знаеш. Нищо, ще ти подскажа : педагогика и българска филология. На базата на първото висше ми е и хабилитацията, и министерска, и профсъюзни научни награди, и чужбински.

Но аз чета много неща, извън професионалните си познания.

преди 18 минути, Росица Копукова написа:

Нищо, ще ти подскажа : педагогика и българска филология.

Ааааааааааа, па ние имахме общи лекции с мацките по педагогика, в едни големи аудитории. Рядко беше де, ама имаше големи сладурани. Едната се омъжи за швед и оня льольо я беше оставил в България да си учела още. 
Срещам ги един път двамата на жълтите павета и оня пиян. И иска да си лафи с мене щото се минах та му проговорих на английски. И от дума на дума си признавам, че едно гадже англичанка ме навива да съм ходел да проверявам как ставало жененето с чужденки. И шведа взе та ми обясни точно как са го правили те двамката. 
Та полезно е да си общува човек с педагожки, виждаш ли.
Току виж, сега вземеш та ме научиш на нещо дето не го знам.

Адът е на всекиму в главата - какъвто сам си го направиш ! Раят - също ! ......:)

Адът е и около теб самият и Рая - също ! Но това е друга тема - за житейска практика......

Не случайно е казано : " Моят дом е моята крепост ! " .......отнася се и за главата ! :nono:

преди 42 минути, by_chechi написа:

Адът е на всекиму в главата - какъвто сам си го направиш !

Това е абсолютно невярно. Като те хванат от малък и те пратят да ставаш еничър на султана или млад джихадист, сам се самоубиваш пред някое посолство, защото така са ти промили мозъка.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Това е абсолютно невярно. Като те хванат от малък и те пратят да ставаш еничър на султана или млад джихадист, сам се самоубиваш пред някое посолство, защото така са ти промили мозъка.

За това са родителите , рода , държавата . Това съм забелязал от доста време , ти е недостъпно за мислене.......Дърво без корен .

И не за това става дума ! Може да си еничарин , джихадист (даже !!!) и пак да ти е Ад и/или Рай в главата !.....

Самите твои изяви тук едно сочат - Раят ти е съмнителен , а Адът ти е в главата........Озапти я тази Лакомия ! Връщай се , да мирясаш ! :nono:

Само да напомня, че думата "космос" означава пространство. В нашия случай- непознато нам пространство. За разлика от англоезичните...

преди 1 час, Белгиеца написа:

Eми като не знаеш да се изразяваш, вината си лично твоя.

:) Като не разбираш ....Адът си е лично твой . В същност всеки със своя Ад (и Рай) ! :)

• 1 месец по-късно...
на 4.01.2019 г. в 13:46, Shiniasu написа:

Адът е страдание. Страдаме когато не можем да удовлетворим желанията си или когато получаваме нещо, което не желаем (например болка). Така че няма нужда от специално място, където да страдаме. Всичко зависи от това колко интензивни са желанията ни да получим или да избегнем нещо съотнесено към възможността да успеем в това.

Да, но нищо не пречи да има място, където страданията са много по-интензивни и разнообразни отколкото изобщо можем да си представим, т.е. да има ад.

на 4.01.2019 г. в 15:25, interim написа:

...като цяло, опитваме се да проявим некрайна вътрешна природа, в изключително краен живот, в който разчитаме на 5 ограничени сетива, да ни разкрият кой е другия, и дори кои сме ние. Това произвежда не просто илюзия, а нездравословна илюзия, дистопия. Това е илюзия в която човек  изживява заблудите за себе си и начинът по който гледа на света. Ако човек се замисли, ама наистина, това е единствената възможна дефиниция на Ад. Не, не е да те въртят на шиш, не е и да изпитваш болка. Адът е да се заблуждаваш кой си, да не можеш да проявиш това което си, да съществуваш в повтарящ се кошмар и рамки на възприемане. Будистите говорят много за желания, но пропускат истинският проблем - рамките в които това става. Когато сложиш желанията си в рамки като - трябва да си намериш високоплатена работа, да направиш семейство и 2.5 деца... 

Хубаво това за илюзията. От друга страна, болката съвсем не е за подценяване, особено ако и е продължителна, както се говори, че е в ада. Не е ясно и какво значение имат рамките за желанията? Ясно, че желанията са в някакви рамки в зависимост от опита на индивида, но именно тяхното неудовлетворяване е причина за страдания.

• 7 месеца по-късно...
на 25.10.2019 г. в 17:14, Anjel Dimitrov написа:

Принципно в един момент всички ще са в рая ,а грешниците най вероятно ще бъдат връщани тук да се изкупят.

Точно па грешниците така лошо си живеят тук, че май никога няма да искат да ги местят другаде.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.