Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българска народопсихология, култура и ценности

Featured Replies

преди 9 часа, haidukpikaso написа:

Забравяш тези, които вярват в Бог.

Те не са от изброените ти.

Допълни. Не съм Бог да зная всичко :) 

• Отговори 58
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 11.04.2019 г. в 21:12, Търсещ истини написа:

Да бъдеш войн, означава да си готов да убиваш и да си агресивен. Още от училище подобни качества се потискат. Желаещите да добият опит като войници е недостатъчен за какъвто и да е резерв, а придобиването на войнски умения се смята за загубено време.

Такива качества се проявяват в критична ситуация.
Каквито качества са проявявали българите на война, сигурно пак ще проявят, ако се стигне до там.
Като бъдат притиснати до край, тогава ще се види какви са хората.

Силата, гордостта, самоувереността, агресивността може да са подтиснати,
но има и други качества - воля, твърдост, устояване на всякакви трудности.

на 3.04.2019 г. в 10:38, Белгиеца написа:

Имаме право и да се променим, да не носим потури и пояси и калпаци.
Имаме и право и да не превиваме гръб масово на полето както баба ми през 1935г.
Не важно какви селяндури сме били 1899г. ами какви искаме да сме утре.
Според мен най-правилното е да сме европейци и да заговорим всички в обединена Европа на ново създаден европейски език. Да се образува европейска нация, без граници между сегашните държави и всички да говорят на един език.
Всеки да има право да си вземе за булка хубва шведка и да ходи да живее където му е кеф из континента Европа.
Много по-добре се живее в голяма общност, отколкото в разпокъсани територии.

Противоречиш си! Веднъж искаш да се омесим ама после да търсим само шведки?!? Е не става! Иначе за общият език (европейски) е добре да се приеме българският като най-подходящ!

на 13.04.2019 г. в 22:09, Търсещ истини написа:

Ясен въпрос:

Въпрос започваш с "ако" не е ясен, а миризлив.

преди 14 часа, Търсещ истини написа:

Допълни. Не съм Бог да зная всичко :) 

Няма какво да допълвам. Казах го ясно и точно - за тези, които вярват в Бог, ходенето на църква и парадирането с религията, не важи.

Останалото е шума, късна есенна.

Изява на народопсихологията е поведението. Долният цитат е от тук

Цитат

В края на миналата година стана ясно, че само три българчета са проявили желание и са се записали за часовете по български език в американските гимназии в Чикаго. Българският консул в Чикаго Иван Анчев казва - “Бях много въодушевен, когато през юни постигнахме окончателна договорка, че в техните гимназии от учебната 2019/2020 г. ще започне да бъде изучаван български език наравно с немски, френски, китайски, иврит. Това ми се стори като сбъдната мечта, която можахме да осъществим, но ударихме на камък”, казва г-н Анчев.
Българската общност в района не е отговорила по начина, по който генералният консул е очаквал. До момента са се записали само три деца – две момичета и едно момче. за сравнение - в Чикаго живеят около 150 000 българи, а броят на учениците сред тях е между 20 000 и 30 000. 

Това ме кара да мисля, че българите- емигранти в значителна част (20000 без три) желаят, стремят се да се отръскат от българското и по- скоро да се претопят. В този смисъл емигрантите ни не характеризират българщината и не са критерий за това, което сме. 

Моля за извинение онези, които не искат да скъсат с българското в себе си.

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Това ме кара да мисля, че българите- емигранти в значителна част (20000 без три) желаят, стремят се да се отръскат от българското и по- скоро да се претопят. В този смисъл емигрантите ни не характеризират българщината и не са критерий за това, което сме.

Не са.

Но иначе пък имат право да гласуват на нашите избори нали - не стига че избягали ами и съдбата ни ще определят - от къв зор, не е честно.

• Автор
преди 1 час, haidukpikaso написа:

Не са.

Но иначе пък имат право да гласуват на нашите избори нали - не стига че избягали ами и съдбата ни ще определят - от къв зор, не е честно.

Виждаме последиците от гласуването в България вече над 30 години. Не искате  ний българите в чужбина да определяме съдбата на България, но не искате даже до урните да ходите.

Ако знаете, колко е трудно да се гласува извън България.  Малко урни, опашки далече, а и няма смисъл. Защото ЦИК манипулира накрая изборите.

Аз едва ли ще гласувам вече. Защото само ГЕРБ, БСП, ДПС печелят. Не дават шанс на малките партии.

• 3 седмици по-късно...

Има една приказка по тоя повод  - "и това ще мине..."

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.