Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вера Кочовска - Светът на необяснимото

Featured Replies

Дано се оправи. Не искам да съм циничен, но вижте колко хора ще се опитат да направят пари от нейната трагедия. Ще заиздават книги, ще се представят за нейни близки приятели или духовни наследници и т.н. Нищо ново под слънцето, уви...

Прав си,за съжаление.

Когато Ванга си отиде,всеки втори "ясновидец" беше нейн наследник-

смешници абсолютни.

Да не говорим че Красимира Стоянова,която не знам си колко книги изписа за леля си-не е ходила изобщо при нея...

И с Вера ще бъде така,книги,"наследници" никому неизвестни...

С чужда пита помен правят.

• Отговори 90
  • Прегледи 60,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тези,които "с чужда пита помен правят" рано или късно ще си получат заслуженото.Да използваш чуждата слава зе лично облагодетелстване и да лъжеш хората обещавайки им помощ и изцеление е най-малкото некрасиво. Но изборът си е техен,последствията също!

Как е дефинирана връзката между естетическите категории и степента на възмездяване на постъпките ни? Дефекацията, сама по себе си е не-криещ красота процес. Означава ли това, че си получаваме заслуженото всяка сутрин, след като сме си взели тоалет?

На 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим осъди днес Районен съд Плевен скандалната гадателка Тотка Тотевска. Освен това, тя ще трябва да заплати на четиримата ищци по делото общо близо 85 хил. лв.

От присъдата на Тотевска ще бъдат приспаднати година и два месеца, които тя изкара под стража и в домашен арест в къщата на 91-годишната си майка в село Победа. Според прокурора по делото Иво Радев, дори и когато е била под домашен арест, гадателката е продължила да приема хора. Тя отхвърли всички обвинения и заяви, че е набедена, процесът срещу нея е нагласен и тя работи само като ясновидец и гадател, не и като лечител.

Тотевска беше призната за виновна за умишлено въвеждане на хората в заблуждение, че ще ги излекува, с цел придобиване на материални облаги в особено големи размери. Защитата на гадателката беше категорична, че ще обжалва присъдата. От своя страна ищците - жена от Враца, двама мъже от Бургас и един от Плевен, обявиха след края на заседанието, че са доволни от това, че "лечителката" е осъдена. Те, обаче, също ще обжалват с настояване за по-голяма присъда, близка до максималните 10 години лишаване от свобода за подобен вид престъпление.

Случаят с гадателката Тотка Тотевска нашумя след излъчен телевизионен материал със скрита камера, в който се вижда, че тя иска пари за провеждане на серия от лечителски сеанси. Жалбоподател е Татяна Кръстева от Враца, на която Тотевска обещала изцеление от миома срещу сумата от 100 хил. лв. В хода на процеса беше установено, че жената е дала на гадателката 60 хил. лв.

Изт.

Тотка Тотевска се беше самообявила за наследничка на Ванга...

А да,и се помолих да не се сбъдне предсказанието й за тоя ъффф-

е тогава вече изчезвам от тука накъдето ми видят очите.

Кое предсказание?

Кое предсказание?

Кочовска е казала на своята приятелка Капка Сидерова: „Да пазиш мъжа си, ще има проблеми с Костов напролет, но ще излезе победител.

Помни, че Волен ще стане президент, както съм ти казала някога. Затова винаги го следвай, защото без теб нищо няма да се получи“.

• 2 седмици по-късно...

Тадаръкова:

Още преди 15 години Вера Кочовска започна да получава микроинсулти и парализи

Публикувано изображение

Светослава Тадаръкова е известен разследващ журналист. Завършила е СУ “Св. Климент Охридски”, специализирала е в САЩ и Германия.

Звездата й изгрява в началото на демократичните промени през 90-те. Избрана е за репортер на годината през 1991 г. По същото време става първата жена, водещ на "Панорама". В БНТ води и публицистичното предаване "Един час със Светослава Стаева." Оттогава сменя студиа в различни телевизии - "Тв 7 дни", Нова телевизия, Канал 3. В момента води авторско предаване "Разследване” в ББТ.

- Вера Кочовска се възстановява след тежка болест . Ти си близка с нея, смяташ ли, че ще се справи бързо?

- Още преди 15 години Вера Кочовска започна да получава много микроинсулти и частични парализи, които в продължение на няколко дни сама се оправяше и се възстановяваше напълно. Те бяха поради огромното й свръхнатоварване, на което се подлагаше ежедневно, когато лекуваше активно пациенти. Нямаше друг живот.

- Как се запозна с нея?

- Покрай мъжа ми Димитър Тадаръков, защото той беше много близък с нея – негова роднина от Плевен го запознала. Ходеше при нея често, виждаха се, помагаха си взаимно – той на нея, тя на него. Той заедно с други бизнесмени е спонсорирал обучението на сина на Вера в чужбина. Тя се заобикаляше с хора от бизнеса, които й помагаха в мисията й. Но много от тях я поизоставиха, след като започна да боледува от десетина години насам.

Та без Димитър нямаше да получа достъп до Вера Кочовска. Тя беше голяма звезда, не можеше всеки да отиде при нея. Пред дома й чакаха изключително много хора. Аз смятам, че и двете ми дъщери от Митко - Николета и Маргарита, се дължат на въздействието на Вера Кочовска.

- Какво точно се случи?

- В края на 1993 г. ние с Митко се запознахме и някъде през 1994 г. отидохме при Вера за пръв път. Тя движеше ръцете си на 15-20 см около тялото на мъжа ми и по този начин му даваше сила. Чисто енергийно помогна. Това го правеше на всичките си приятели – не беше нужно да имат някакви оплаквания.

Митко се е срещал и с Ванга по въпроса за децата. С първия си брак той не е имал, отишъл при Ванга и я попитал: “Ще имам ли деца?” Тя му отговорила: “Да, ще имаш две!” Но това е било още преди да се познаваме.

Тогава, като отидохме за първи път при Вера, бяхме още гаджета. По отношение на мъжете, с които имаше духовна връзка, тя се отнасяше много ревниво, ако някой от тях заведе при нея приятелка. Като свекърва. Тази среща беше едно голямо изпитание за мен. По това време Митко много ме натискаше да имаме деца, а аз малко се дърпах, защото вече имах един син, а и тогава бях в разгара на кариерата си и не ми се раждаше. Пък и ние не мислехме веднага да се женим, даже не говорехме на тази тема.

Но точно от въздействието на Вера аз много бързо забременях.

Бях вече в много напреднала бременност, преди да замина за Америка, и й се обадих. Тя ми каза: “Ще имаш едно много хубаво дете, ще се роди еди-кога си (което горе-долу съвпадна) и ще бъде... момче!” Вярно, че се роди момиче, но пък с характер на момче... Но аз съм много благодарна на Вера, че с мъжа ми имаме тези две деца.

- Вярно ли е, че Вера Кочовска е била много близка с Луканов?

- Вера много е помагала на Андрей Луканов. По плевенска линия са били близки. Той винаги е бил депутат оттам и кръгът му беше там. Той е имал някаква болест на кръвта и тя му е помагала. И очевидно успешно.

Луканов пък в началото на 90-те години й е съдействал да започне съвсем легално да лекува, знам, че и финансово много й е помагал. Исках повече да разбера по този въпрос и попитах самата Вера. Обаче тя почти ми се скара: “Све-то-слава, аз не познавам Андрей Луканов!” Отряза ме. Просто искаше да спести информацията за неговото здраве. Защото аз знам със сигурност от други хора, че Луканов и Вера са имали много силна духовна връзка. Донякъде може да се сравни връзката на Ванга с Людмила и на Вера с Луканов.

Румен Петков също много е помагал на Вера, когато е бил кмет на Плевен.

- Знаеш ли как Кочовска общува с висшите сили?

- Един път, преди да направя още филма за нея, отидохме в апартамента й. Черпи ни с кафе и някакви сладки. Попитах я точно това. Тя нощем влиза в банята, затваря се, за да не я вижда никой. И отвън, ако има човек в апартамента, вижда някакво синьо сияние, което прониква покрай вратата. Тогава тя контактува с висшите сили.

Вера беше убедена, че ако един пророк и лечител като нея взима пари за себе си и се корумпира, дарбата му изчезва.

Когато се роди идеята да правя филма, вече за нея бяха правили филм в Япония и тя ми предостави кадри от него. Те са от някакъв сеанс, който тя е направила на публично място – на една голяма сцена. През цялото време са й правили всякакви измервания – пулс, кръвно налягане... Вижда се как изкарва бели кълба или бяла струя от устата си, без да е пушила и без да е студено навън. Най-голямото й международно признание е било в Япония.

В тези архивни кадри се показва животът й в село Борован като лечителка. Била е много едра и силна жена.

Тогава е била женена, но се е разделила с мъжа си.

На тези кадри видях една жена, която ляга на едно легло, Вера я приспива и я повдига с ръцете си, които държи на 20-30 см от тялото й, и тя се изправя в седнало положение. Без да я докосва, без да й говори!

- По време на снимките на филма те е стреснала сериозно...

- С оператора Иван Обрейков присъствахме в кабинета й, когато тя приемаше пациенти. Тя веднага разбираше на кого може да помогне. Дойде един сакат човек с патерици и тя го върна. С много рязък тон! Но... това е Вера. Просто разбираше, че нищо не може да направи.

Изведнъж влезе едно момиченце, гушнало плюшено мече - изключително сладко, с панделки. Беше с баща си, който беше взел-дал от притеснение. Той каза, че детето кърви, има нещо като цикъл, а беше твърде малко, около 10-годишно. Вера Кочовска веднага ни сряза: “Тук няма да снимате!” Обаче аз само погледнах Иван и той продължи да снима. Изведнъж ми даде знак, че камерата е блокирала... Кочовска се обърна към нас много остро: “Нали ви казах да не снимате, ако още веднъж го направите, когато ви забраня, ще изтрия целия запис и ще повредя камерата!” А тя беше много скъпа, около 30 000 долара струваше, и ние носехме отговорност за нея. Смрази ни се кръвта. Обещахме: “Няма, няма да снимаме вече! И камерата проработи. Когато момиченцето излезе, тя се обърна към нас и ни каза: ”Светослава, казах ви да не снимате, защото това дете ще умре!” Не искаше да снимаме обреченото дете.

- Светла, във филма си за пророчицата Ванга също си разкрила куп скандални неща. Какво е търсил Жоро Илиев при нея?

- Жоро Илиев според не един и двама очевидци, хора, близки до Ванга, е ходил при нея, за да разбере кой е убил брат му. Тя го е оставила вън да чака. И големият бос е стоял доста време, дори някои казват, че с дни е чакал, преди да го приеме. Интригата е била тази, че в кръга на Жоро са си мислели, че причината да бъде убит Васил Илиев е брат му. И той отишъл при Ванга, за да разбере така ли е, за да отмъсти, а и за да разбере опасността към себе си. Тя отказала да му каже, за да няма второ убийство.

Обадих се на Мая Илиева и я попитах вярно ли е това. Тя каза: “Жоро не е ходил при Ванга, аз съм ходила веднъж”. Не ми каза защо. Но предполагам, че въпросът й е бил дали ще имат деца двамата или не. За Маргините не се доказа дали са ходили при Ванга, Карамански не е ходил, знам го от жена му Галя.

Ванга се е карала на бандитите, смятала ги е за “лоши момчета”, които могат да се поправят.

Била е кръстница на Чомбе, на Живко Томов-Фашиста.

- Разкриваш и “войната” на Ванга с Яне Сандански и потресаващи неща за него?

- Ванга наистина е водила голяма “война” с Яне Сандански. В началото на 90-те години тя е настоявала да се върне старото име на град Сандански - Св. Врач. Имало е цяло движение в града. Ванга ходила при д-р Тренчев да го моли да убеди президента Желев да сменят името на града...

- Защо?

- Тя е знаела истината за него. Яне Сандански е бил един типичен бандит, по-лош от мутрите. Във филма ми се разказва с най-големи подробности как е деребействал въз основа на документи, които са разсекретени, но никой няма интерес да ги извади. Разкрити са след 10 ноември 1989 г. и в голяма степен от турската държава. Сандански е получавал огромна сума жълтици от турския султан, бил е корумпиран от правителството на младотурците, за да действа срещу българската кауза.

Дори в един момент излиза публично да марширува по улиците в защита на младотурското правителство. Той е предал ВМРО, предавал е България, борил се е за македонската кауза, накрая е предал и турците. Предал е за пари всеки, за когото е работил. Затова по-късно ВМРО го убива като национален предател.

Преди това той избива революционери от ВМРО. Сандански е бил терорист, отвлича американската мисионерка мис Стоун, една голяма афера, с която България влиза в световните новини. Получава откуп от над 100 000 долара, за да я освободи. Превърнал е Роженския манастир в място за оргии.

Спял е с жените на приятелите си.

Влиза в българска църква и къса златните пендари от гърдите на момичетата.

Но Сандански е бил племенник на един голям комунист Спас Харизанов, който е бил близък на Димитър Благоев и затова всичко се прикрива и той е считан за герой.

На гроба на Яне Сандански под Роженския манастир пише: “Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство”. Това е масонски лозунг. Същото го пише и на гроба на Илия Павлов.

Интервю на Валерия Калчева

БЛИЦ

това за светлината не го знаех, но наистина Вера има невероятна сила и близо и от разстояние. Патил съм си от точността й един два пъти, майка ми не можех да я ментя заради Вера :yanim:

• 2 седмици по-късно...

Животът на Вера Кочовска вече е извън опасност

Публикувано изображение

"ШОУ" разговаря с Капка Сидерова за Вера Кочовска, Волен, сина й Димитър, за любовта, омразата и предателствата.

- Г-жо Сидерова, цяла България се интересува от здравословното състояние на Вера Кочовска. Как е тя?

- Благодарение на лекарския екип и самоотвержената му борба за живота й Вера става все по-добре. В момента животът й е извън опасност.

- Кое е първото нещо, което ви каза, когато излезе от комата и двете с дъщеря й Десислава отидохте да я видите?

- Може да ви прозвучи странно, но първо посочи жената, която лежеше на съседното до нейното легло в интензивното отделение, поклати отрицателно глава,а после прошепна, че ще си отиде.

На другия ден вече я нямаше в болничната стая, а лекарите казаха, че е починала. Знаете, московският проф. Брюховетски беше казал, че Вера поставя по-точни диагнози дори от медиците. И се оказа, че е точно така.

- Нещо друго каза ли ви?

- Каза ми да се пазя.

- Какво според вас е имала предвид?

- Няколко дни по-късно отворих една платнена торбичка, в която имаше обеци и гердан – подарък за мой рожден ден отпреди няколко години. На мен те не ми харесаха и затова ги оставих и не отворих пликчето повече. Разчиствах и реших да си подредя нещата. Направи ми впечатление, че въпросната торбичка е завързана на няколко възела. Развързах ги и тогава от пликчето изпаднаха не само въпросните бижута, за които дори бях забравила, а още брачната ми халка, пръстенът, който ми е подарък от Волен за първата годишнина от сватбата ни, топче косми, овързани с вълнени конци, и някакво триъгълниче с йероглифи.

Бях шокирана.

Преди това се изтрепах да си търся халката и пръстена. Обадих се на мой познат, за да го питам това ли е, за което си мисля – магия. Той ми каза нещо още по-лошо – че магията е дело на ходжа и е направена за смърт. Каза ми да изхвърля злото в течаща вода. Веднага изхвърлих тази гадост в Перловската река.

- Това наистина е много странно! Как си го обяснявате?

- Знаете, че „Атака” има много врагове. Малко са обаче хората, които сме допускали до вкъщи. А тези, които ми подариха въпросните бижута, са идвали у нас. Поне жената със сигурност. Кой друг би ми сложил сакралните за мен предмети заедно със собствения си подарък и магия от турски ходжа!

- Вера предупреждавала ли ви е за магия?

- Веднъж ми каза, че са ни направили черна магия, но Волен, понеже е по-силен, по-трудно го хваща. Тя каза: „5% от магията отива при него – 95% при теб, защото си като отпушен канал. Ти си много чувствителна и улавяш нещата от паралелните светове и затова си по-ранима”.

- Как почувствахте магията?

- Започнах да не мога да спя, да ям, да нямам сили да работя. Според мен спасил ме е фактът, че въпросната торбичка стоеше в близост до Казанската икона на света Богородица, която навремето е спасила Калининград, като се появила на небето и пушките на германците блокирали. Иначе битката била напълно загубена за руснаците. В момента, в който преместих торбичката, черната й сила започна да действа.

- За вас с Волен говорят всякакви нелепици. Че не се разбирате...

- Това пак е част от плана на враговете ни. Понеже знаят, че двамата сме много силен тандем, и така разчитат да внесат объркване сред хората. Ние обаче бяхме заедно на сръбската граница преди седмица, бяхме пред посолството после, когато не ни пуснаха в Босилеград, за да дарим автобус за местните деца, които всеки ден ходят на училище, изобщо навсякъде сме заедно и хората виждат това. Виждат колко много се уважаваме. Разбрах, че има голям скок в рейтинга на „Атака”. Предполагам, че лъжите и клеветите се дължат и на това. Помните, когато „Атака” беше на върха и заплашваше да мине по рейтинг БСП,ни спретнаха „Магистрала Тракия”, за да ни сринат.

За съжаление комунистите не могат да измислят нищо ново. Ако не сме хулигани, то ще сме скарани например. Пълни глупости! И в момента сме заедно и чакаме коледните празници.

- Къде ще празнувате?

- Синът ми Димитър Стоянов и приятелката му са ни поканили на коледна вечеря. Ще бъдем 4 поколения. Младите, ние, майка ми и баща ми и баба ми, която скоро ще навърши 98 години, да е жива и здрава.

- Очаквате ли сватба?

- Аз съм казала на Митко, че няма да се меся в избора му, защото човек сам избира този, с когото иска да живее. Така направих аз и съм благодарна на родителите си, че нито за миг не подложиха на съмнение моя избор.

- Искате ли внуци?

- Че кой не иска! Наскоро една друга пророчица ми каза,че ще имам внучета-близначета.

Щели да са момче и момиче. Надявам се Митко да ги кръсти Волен и Капка.

Интервю на Теодор Шопов,БЛИЦ

• 2 седмици по-късно...

ВЕРА КОЧОВСКА ПОБЪРКА ЕКИПА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА

И тя, и наследниците й нагрубявали персонала и искали непрекъснато нещо

Персоналът на Правителствена болница се видял в чудо от капризната си ВИП пациентка Вера Кочовска. Децата й подлудили лекарите с безкрайните си претенции.

Наследниците дори си позволявали да държат груб тон на лекарите и сестрите дотолкова, че персоналът вече давал мило и драго прословутата им пациентка да се вдигне и да си иде.

Най-сетне Вера се прибрала вкъщи. Приближени подозират, че причина за скоропостижното й изписване са именно скандалите, които децата й вдигали на лекарите.

Кочовска постъпи в болницата в началото на декември с белодробен оток, в резултат на който получила и парализа на лявата половина на тялото си.

Медиците направили дори невъзможното да възстановят екстрасенската, но нейните близки не оценили старанията им. Вместо това непрекъснато ги убеждавали, че мозъкът й сега си почива, от устата й излиза вълшебна енергия и тя ще се вдигне скоро на крака. Докторите я изписали за празниците, но се съмняват, че Вера ще се подобри. Тя се мислела за звезда според тях и роднините й също били убедени, че е феномен. Персоналът й пожелава да се излекува напълно, което всъщност й желаем и ние.

БЛИЦ

:rolleyes: хаххах - и други са се сблъскали с това недоразумение на природата :speak: Наистина са непоносими и самата Вера, а особено дъщеря и.То бива наглост и безочие бива, ама при тях не се търпи

:speak: хаххах - и други са се сблъскали с това недоразумение на природата :baby:

Наистина са непоносими и самата Вера, а особено дъщеря и.То бива наглост и безочие бива, ама при тях не се търпи

--------------------

тъй, където има голееееми обещания - бягай, мирише на измама :rolleyes:

Не е хубаво да се възвеличаваш,че както Бог е дал дарбата й-така и може да си я вземе.

Дали има "дарба" не бих могъл да отговоря, тъй като като не съм експерт по "дарби". Ама я познавам и нея, и родата и, и доста излъгани от нея хора, тъй че по-добре да си замълча.

• 2 седмици по-късно...

:blink: хаххах - и други са се сблъскали с това недоразумение на природата :baby:

Наистина са непоносими и самата Вера, а особено дъщеря и.То бива наглост и безочие бива, ама при тях не се търпи

Би ли разказал по подробно за срещата ти ,и в какво се изрази безочието и непоносимоста ти към тях ?
  • 2 седмици по-късно...

Вера Кочовска и Капка си отиват заедно от този свят В торбичка за бижута, вързана с няколко възела, Капка шокирана открила топка косми, вързана с вълнен конец, брачната си халка, пръстен от Волен и триъгълник с йероглифи. Ходжа й казал, че магията й е направена от свекърва й. http://www.chudesa.net/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE/

От същата статия: "Нагиздената като фолкпевачка “наследница” дори се осмелява да твърди..." В сайта на тази Мария Асенова представянето й започва така: "Мария е известна българска пророчица и ясновидка, наследница на баба Ванга." На всякъде, където видях писания за нея, името й вървеше, редом с това на Ванга. Има или не дарба, явно, я е прокарала чрез това име - Ванга. Познавате ли духовен човек, който говори за своя духовен наставник така, както тя? Аз - не.

• 2 седмици по-късно...
Светъл път до Бог

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.